פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כמות גדולה מדיי של תרופה
    שיר
    28/02/2015

אמא שלי שתתה בטעות כמות גדולה מדיי של ונטולין במקום 0.5 סי סי היא שתתה 5 סי סי ועכשיו היא מרגישה רעידות בכל הגוף והדופק שלה גבוה מה עושים זה דחוףף

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות גדולה מדיי של תרופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/03/2015

ונטולין נוזלי לשימוש באינהלציה ולא לשתייה .תופעות של התרופה כולל תופעות לוואי במקרה של מינון יתר חולפות תוך 3-4 שעות . במידה של דופק מהיר שאינו עובר עם הזמן , יש לפנות לבדיקת רופא /מוקד/ חדר מיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בהמשך להודעה קודמת
    דינה
    26/02/2015

בהמשך להודעה קודמת על פענוח צילום חזה :
    בצילום הראשון היה רשום פסים אטלקטיים ? ( סימן שאלה )
    אך בצילום השני 6 שבועות אחרי זה רשום רק שקיימת עדיין הצללה .
    עדיין אתה לא בטוח שמדובר על דלקת ריאות ?
    אולי זה משהו חמור יותר?
    חשוב לי להגיד שאני בת 38 ולא מעשנת.
    דינה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בהמשך להודעה קודמת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/02/2015

שלום,

אין בטחון. ללא בדיקת הצילומים עצמם, ריאיון הפציינט ובדיקתו הרי שכל הפרושים שניתנים הם על פי מה שרשמת: "פסים אטלקטטיים". התכתבות ברשת אינה תחליף לבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות צילום חזה
    דינה
    26/02/2015

שלום רב!
    אני חולת אסטמה ולפני כחודש וחצי עלה לי החום והיה לי קוצר נשימה . שלחו אותי לצילום חזה שתוצאותיו "הצללות פסיות בשדה ריאות תחתון משמאל , פסים אטלקטיים "
    אמרו לי שזאת דלקת ריאות ונתנו לי אנטיביוטיקה ל5 ימים .
    השבוע לאחר כ6 שבועות עשיתי שוב צילום שתוצאותיו " עדיין קיימת הצללה בבסיס שמאל".
    הרופא אומר שיתכן ולוקח זמן לספיגה של הדלקת ריאות וביקש ממני לעשות שוב צילום חזה עוד חודש .
    אני במתח רב מהתשובה ורציתי לשאול האם יתכן שחודש וחצי אחרי הדלקת ריאות עדיין רואים הצללה ? האם זה לא יכול להיות משהו אחר יותר חמור ואני סתם מחכה עכשיו עוד חודש ?? האם הצללה של דלקת ריאות והצללה של גידול חלילה נראות אחרת או שרק בct אפשר להבחין בגידולים ?
    אודה לתשובה .
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות צילום חזה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות צילום חזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/02/2015

שלום,

פסים אטלקטטיים זו לא בדיוק הצורה של דלקת ריאות בצילום. ייתכן ומדובר באזורים שנסתמו מליחה צמיגה כמו שיכול לקרות בחולים אסתמטיים.

בקשי הפנייה לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום חזה

דינה
    26/02/2015

בצילום הראשון היה רשום פסים אטלקטיים ? ( סימן שאלה )
    אך בצילום השני 6 שבועות אחרי זה רשום רק שקיימת עדיין הצללה .
    עדיין אתה לא בטוח שמדובר על דלקת ריאות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגה
    תומר
    24/02/2015

שלום,
    רציתי לדעת אם יש מקום בגוף (חיצוני) היכול לספוג חומרים ולהעבירם לריאות ?
    בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגה

הוספת תגובה

• ספיגה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/02/2015

שלום,

מכוון שהריאות מקושרות באופן בלתי אמצעי עם האוויר החיצוני שנשאף בהתמדה לראותנו (כ 10,000 ליטר ביממה בפעילות לא מאומצת) הרי שכל מה שבאוויר (אדים, גזים, חלקיקים, אלרגנים/כימיקלים) מגיע אל מערכת הנשימה. דרך העור מזהמים שעוברים אותו וחודרים לדם עלולים להגיע אל הריאות וכך כל חומר שמנספג דרך העור. גם דרך העיניים תרופות שניתנות בטיפות מגיעות אל הריאות ולראייה טיפות המכילות חוסמי בטא הניתנות בגלאוקומה, עלולות להחמיר אסתמה קיימת, אף שהומר לא ניתן בשאיפה וגם לא במשחה. גם משחות המכילות תרופה ממשפחת האספירין (ולטרן) עלולות להשפיע על הריאות. יחד עם זאת רוב ההשפעות הריאתיות הן מחומרים הנמצאים באוויר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי כאב בחזה
    מישהי
    24/02/2015

שלום, אני בת 30- ברקע השימוטו ופיברומיאלגיה. אבי עבר ניתוח מעקפים כפול בגיל 58 ודודי עבר צנתור. בגילאים 15-26 עישנתי בין חצי קופסא לקופא ביום.
    אני סובלת כבר כמה שנים מליחה מוגברת, מאירועים חוזרים ונשנים של כאבים בסינוסים. יש תקופות בהן אני מרגישה שלא נכנס לי מספיק אוויר עם הנשימה ויש לי צורך לקחת נשימה עמוקה כדי לספק את האוויר. גם בתקופות של רוגע מוחלט כך שלא נראה לי שמדובר בלחץ.
    אני מתעוררת מספר פעמים בלילה ויש לי שתן תכוף-גם בלילה.
    בחודש האחרון אני סובלת מצמרמורות קשות שמלוות ברעד פנימי ו"עור ברווז".
    בשבועיים האחרונים החלו לי אירועים של "התפסויות" רציניות מאוד של הגב העליון עם החזה לכמה רגעים ואז שחרור. עוצמת הכאב חזקה מאוד. זה קרה 4 פעמים באופן הזה ואז עוד פעם אחת זה נמשך מספר שעות.
    בבדיקה גופנית הרופאה שמעה "קול 2" בלב מודגש ושלחה אותי לאקו לב וצילום. באקו אמרו לי שיצא תקין, את הצילום עוד לא קיבלתי.
    מאז שהייתי אצל הרופאה, זה קרה עוד פעמיים שנמשכו כמה רגעים ולא היו קשורים לגב. ברוב הפעמים הכאב היה במרכז-שמאל החזה, אתמול זה קרה במרכז ימין. אחרי ההתקפים יש לי מידי פעם "פעימות" של כאב בכל מיני מקומות בחזה ומורגש גם בגב העליון.
    אתמול הוקדם לזה מספר שעות של תחושה שקשה לי לנשום נורמלי, שיש לחץ על בית החזה ולא נכנס מספיק אוויר. במקלחת אדים יצאה הרבה ליחה-בעיקר לבנה, עם גוש אחד קטן צהוב עם נקודות אדומות.
    לאחר מכן התגבר כאב בצידי הבטן, ואז ההתקף בחזה כמו שתיארתי.

תוכלו בבקשה לעזור לי להעלות השערה במה יכול להיות מדובר על פי הסימפטומים שלי ואילו בדיקות כדאי שהרופאה תכוון אותי אליהם?
    תודה מראש וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי כאב בחזה

הוספת תגובה

• התקפי כאב בחזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/02/2015

שלום,
    התלונות שלך הן מגוונות ולא מכוונות לכשעצמן לאבחנה משותפת. כדאי שתתיעצי, אולי אפילו באופן פרטי, עם רופא פנימי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריטריונים להשתלה
    יגאל
    23/02/2015

שלום רב! סיליקוזיס ברקע. אחרי הליכה של 6 דקות סטורציה יורדת מ-97% עד 79%. FEV1 מ-36% עד 50% לפי בדיקות שונות. שמעתי שלבירור האם ישנו צורך השתלת ריאה, אינם קריטריונים מסויימים - למשל ירידה בסטורציה במאמץ באחוז מסוים וירידה ב-FEV1. איזו ירידה בסטורציה ואיזה FEV1 אמורים להיות להחלטה שיש צורך להשתלה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קריטריונים להשתלה

הוספת תגובה

• קריטריונים להשתלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/02/2015

שלום,

בסיליקוזיס, כמחלה שמקטינה את נפח הריאות ופוגעת בכושר הדיפוזייה (יכולת מעבר של גזים דרך מחיצות הנאדיות), חשוב לדעת גם מהן קיבולות הריאה כגון FVC, TLC, כושר הדיפוזיה. בנוסף חשוב לדעת גם מה קצב הירידה התפקודית ברווחים של חצי שנה. כל אלו יחד עם המהלך הקליני מסייעים להחלטה על השתלת ריאות בהתחשב בגיל של המטופל ומחלות רקע. מרפאת השתלות ריאה ארצית נמצאת בביח בילינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תפקודי ריאה
    שרון
    22/02/2015

שלום,
    האם בדיקת תפקודי ריאה מלאה, כוללת:
    - ספירימטריה לפני ולאחרי מרחיבי סמפונות
    - תפקודי נשימה
    ? או שאלו בדיקות נפרדות
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תפקודי ריאה

הוספת תגובה

• בדיקת תפקודי ריאה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/02/2015

שלום,

תפקודי ריאה פשוטים הם ספירומטריה לפני ואחרי מרחיבי סמפונות. מלאים הכוונה גם לתוספת בדיקה של קיבולות של הריאה וכושר הדיפוזייה הריאתית (מעבר הגזים בנאדיות הריאה), שלא ניתנים לבדיקה באמצעות ספירומטריה. תפקודי נשימה זה מונח כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרנולומה בצילום חזה
    דינה
    22/02/2015

שלום רב,

בן 66 לא מעשן.

לפני כחודש עקב חום ושיעול ביצעתי צילום חזה שאלו תוצאותיו:

PA + LAT צילום חזה
    *סיבת ההפניה:
    *ממצאים:
    אין בידינו צילומים קודמים להשוואה.
    ציור פריברונכיאלי מוגבר בשתי הריאות,
    בפסגה של ריאה השמאלית מודגמת הצללה עדינה, ייתכן שינויים פלוירליים.
    אין עדות לתפליט פלוירלי.
    אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.
    צל הלב בגדר הנורמה.
    הסרעפת בעמדה תקינה.
    שינויים ניווניים בעה"ש הגבי.
    המלצות:
    חום, שיעול
    מומלץ צילום ביקורת בעוד 3-4 שבועות.

היום ביצעתי צילום ביקורת שאלו תוצאותיו:

PA + LAT צילום חזה
    *סיבת ההפניה:
    *ממצאים:
    בהשוואה עם צ. מ- 29.01.15
    אין עדות לתסנין ריאתי או תפליט פלאורלי .
    בפסגה השמאלית מודגמת נראים מס' צללים
    מעוגלים קטנים כנראה,גרנולומות סובפלאורליות .
    בספק גרנולומות תת פלאורליות גם בפיסגה
    הימנית ,קרוב לוודאי צמדובר על שינוים ישנים ,
    אך אין בידי צילומים משנים קודמות להשוואה .
    פרט לכך ללא עדות לממצא ריאתי או פלארולי.
    השערים אינם מורחבים .
    צל הלב והמיצר אינו מוגדלים .
    קיפוזיס ושינויים ניווניים בע"ש הגבי.
    המלצות:
    צילום ביקורת
    יעוץ רופא ריאות
    רצויה השוואה עם צ. משנים קודמות .
    המשך בירור הדמייתי וצ. ביקורת בהתאם

אני יודע שצריך לראות צילומים אך עד שאראה רופא ריאות מהי גרנולומה? עד כמה היא מסוכנת? מה הדחיפות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרנולומה בצילום חזה

הוספת תגובה

• גרנולומה בצילום חזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/02/2015

שלום,

גרנולומה היא מוקד קטן של תגובה רקמתית כרונית, בד"כ לזיהום. השכיח הוא זהום שחפתי בעבר הרחוק. באדם ללא תלונות אין לה משמעות מיוחדת. לציין כי אבחנה הרנטגנית "גרנולומה" היא רק אבחנה משוערת. יש צורך לבחון הצילומים בקונטקסט הרפואי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוים בספירומטריה
    יגאל
    22/02/2015

שלום רב! תודה רבה על תשובות. תוך שנים במספר הבדיקות תוצאות תיפקודי ריאות הן FEV1 36-39%, דיפוזיה - 65-70%. סיליקוזיס ושחפת בעבר ברקע. לעתים קרובות אני חוטף חיידקים ואחרי חום גבוע וטיפול ב-CIPRODEX קיים שיפור זמני - FEV1 50-55%, דיפוזיה 88%. בעוד שבועיים - שלוש אחרי סיום הטיפול התוצאות שוב יורדות לרגיל - FEV1 39%. יש מצב שחום גבוע "מרכך" את הפיברוזיס? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוים בספירומטריה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/02/2015

טיפול בזיהום בדרכי אויר ע"י אנטיביוטיקה לא אמור לשנות תוצאות תפקודי ריאות . תרופות נוספות (סטרואידים , מרחיבי סימפונות) יכולים להשפיע על תפקודי ריאות לפרק זמן קצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ipf
    שי
    21/02/2015

שלום דוקטור
    אבי בן 72 חולה לב .לפני 30 שנה ניתוח מעקפים ולאחרונה ולפני שנתיים צינטור
    לפני כחמש שנים ביצע סי טי חזה כבדיקה משום שנשמעו חרחורים יבשים בבסיסים חשבו שזה אי ספיקת לב .בתשובת הסיטי הופיעה תבנית חלת דבש מתאים לאי פי אף .ומאז הו מאובחן כחולה . יש לציין ללא שום סימפטומים או קוצר נשימה סטורציה 96 עד 99 ולא קיבל שום טיפול .לפני כחודש חלה בשפעת קלה לאחר כמה ימים חום ושיעול קיבל זינט ללא שום הטבה גם החום לא ירד .אושפז בבית חולים קיבל זינצף לווריד החום עבר השיעול נחלש .ביצע סיטי בבית החולים ללא שינוי מסיטי קודם עדיין תבנית חלת דבש .שוחרר הביתה .
    כעבר כשבןע החל להופיע שיעול חזק עים כיח(לבן)רב .מטופל כעת בפרדינזון 60 מג וכעת 40 מג ללא הטבה
    שאלתי היא האם זה מחלת הפיברוזיס שהתפרצה ?
    יש לציין שהסטורציה תקינה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ipf

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/02/2015

לייפת ריאתית (IPF ) הינה מחלה ריאתית כרונית עלומה . סיבות לכך אינן ידועות. טיפול בעיקר סימפטומטי . אין טיפול שמרפא מחלה. ישנם מספר תרופות רשומות (לא בסל) ומספר תרופות מחקר שיכולות לעצור במקריםמסוימים התקדמות המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטוראציה
    יגאל
    21/02/2015

שלום רב! עברתי בדיקת סטוראציה בהליכה - 97% לפני הליכה של 6 דקות ו-79% בסיומה. האם זה בסדר בדרך כלל ואם לא - עד כמה זה חמור (סיליקוזיס ברקע)? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סטוראציה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/02/2015

תת חמצון במאמץ הינו ביטוי של מחלות ריאה כרוניות שונות בשלבים מתקדמים. במידה וחמצון במאמץ יורד מתחת ל88% באופן קבוע - זאת התוויה לשימוש במכשיר חמצן נייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכתף
    עומר
    20/02/2015

יש לי קוצר נשימה כבר תקופה. בדיקות לב תקינות. תפקודי ריאות מלאים ודיפוזיה תקינים. בשבוע הבא בדיקת רופא ריאות. בשבוע האחרון יש לי כאב בשכם ובכתף על כל נשימה עמוקה.צילום חזה תקין. זה כאב חשוד? יפני 8 שנים היה לי סרטן שד. כיום בריאה. אני בת 60

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכתף

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/02/2015

במטופל מתנשם לעיתים כאבים נגרמים משרירי בית החזה . לכן סבירות גבוהה יותר שכאבים הינם תוצאה של קשיי הנשימה ולא מאותו מקור שגורם גם לקוצר הנשימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיליקוזיס וסרקואידוזיס
    יגאל
    19/02/2015

שלום רב! אובחנתי בסיליקוזיס ע"י ביופסיה בשנת 2010 בבי"ח "קפלן". למרות שלמפענח ידוע על סיליקוזיס, מדי פעם בפיענוח CT חזה מציינים: "אבחנה מבדלת כוללת בין היתר: סרקואידוזיס", או "השינויים מחשידים מאוד קיום סרקואידוזיס" או "כמו כן מודגמים קשריות זעירות בסדקים הבין אונתיים. ממצא זה מעורר חשד לסרקואידוזיס". למה אני צריך להאמין - לביופסיה או לפיענוח של רנטגנולוג? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סיליקוזיס וסרקואידוזיס

הוספת תגובה

• אבן קיסר

יגאל
    19/02/2015

יש להוסיף שעבדתי מספר השנים בעיבוד של אבן קיסר במפעלי שיש שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/02/2015

במידה וביופסיה הראתה חד משמעית סיליקוזיס - זאת האבחנה. בדיקות דימות ברוב המקרים לא יכולים לתת אבחנה חד משמעית אך לציין אפשרויות סבירות ביותר לתמונה הדמייתית קיימת. מומחה רדיולוג לא יודע תוצאות ביופסיה ריאתית ונותן פרשנות לממצאים שהינו רואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין משאפים
    רוני
    18/02/2015

הייתי מטופל במשאף סרטייד ורופא הריאות החליף לי לאליפטה רליבר 184/22 לאחר שימוש של כשבועיים אני מרגיש שהוא גורם לי לשיעול .האם אני יכול לחזור ללא חשש לסרטייד עד לתור לרופא בעוד כחודש ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעניין משאפים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/02/2015

גם סרטייד וגם רלבאר הינם משאפים משולבים - אחד לשימוש פעמיים ביום ושני פעם ביום. במידה והופיעו תופעות לוואי עם טיפול במשאף מומלץ להתייעץ עם רופא המטפל /ריאות בנוגע לחזרה לטיפול קודם או החלפה למשאף אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    א.ל.
    17/02/2015

שלום

יש לי ליחה באופן קבוע ובעיית נשימה, מהלילה כשאני נושמת אני מרגישה כאילו נכנס לי חול לפה. אשמח לתגובה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/02/2015

מדובר בתסמינים שיכולים להגרם מסיבות שונות , לכן מומלץ לפנות לרופא המשפחה לצורך בדיקה והחלטה על המשך בירור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה