פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שימוש במשאף
    רחלי
    10/01/2015

אני בת 30. אובחנה אצלי אסתמה, והצע לי להשתמש במשאף יום יום. מה השפעת סטרואידים שבתרופה לטווח ארוך? האם עדיף להתמשמ במשאף רק בזמן התקף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במשאף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש במשאף - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/01/2015

שלום,

ראי תשוטבתי לשאלתך הקודמת.
    משאפי סטרואידים לטווח ארוך הם די בטוחים. בשימוש ש/ל שנים רבות הם עלולים להשפיע על הופעת קטרקט מוקדם ואוסטאופורוזיס בעקר.

בשימוש במשאפים קבועים תמיד יש לשקול תועלת לעומת נזק אפשרי. לכן מתן התרופות הקבועות צריך לעמוד בקריטריונים המומלצים על ידי ארגוני רפואה מקובלים (ארגון הבריאות העולמי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון
    צליל
    07/01/2015

(7.1.2015, 16:55)

שלום

האם בדיקת MRI ריאות יכולה להחליף בדיקת CT ריאות

האם בדיקת אולטראסונד ריאות יכולה להיות תחליף לרנטגן ריאות?,

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/01/2015

בדיקת אולטראסאונד לבית החזה מיועדת רק להתוויות מסוימות ואינה בדיקה בעלת משמעות לאיבחון של פטולוגיה בריאות . CT חזה (ריאות) עדיפה על פני MRI , לכן כמעט אין מקום לבצע MRI ריאות ברוב הליכי איבחון בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך היריון

צליל
    08/01/2015

שלום
    אם כן האם היית שולח אישה בהיריון לביצוע רנטגן
    האם זה לא מסוכן לעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לעצתכם
    צליל
    07/01/2015

שלום רב
    לפני חודש התקררתי מאוד ובראשונה בחיי היה לי נוזל באוזן התיכונה השמאלית וככה חודש אני סחבתי. שלשום הרופאה אמרה שהאוזן צלולה אבל עדיין אטימות
    בלי קשר יש לי מזה כמה זמן לחץ בחזה בצד שמאל וברגל השמאלית
    ובשבוע וחצי האחרונים מדי פעם תוקפים אותי קשיי נשימה וסחרחורות ויש לי גם ליחה
    רופאת ריאות ראתה אותי אתמול
    אמרה שלא שמעה דלקת/נוזל ובדקה ואמרה שלדעתה אין אסתמה
    גם סטורציה יצאה תקינה 99
    ESR יצא לי 32
    היא ממליצה על צילום ריאות
    רופא המשפחה אומר שלא כדאי הרבה צילומים (עשיתי בחיי צילומים בגלל תאונת דרכים)
    השאלה: האם חייבים רנטגן ריאות כדי לדעת בוודאות שהכול תקין
    או שמא יש צילום פחות בעייתי
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אודה לעצתכם

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/01/2015

קרינה שלצילום חזה אינה משמעותית . במידה ורופא המליץ על ביצוע צילום חזה - רצוי לבצעו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשק לפיהוק כל הזמן
    א
    07/01/2015

יש לי כל הזמן חשק לפהק על מנת להכניס אוויר וכבר יש תחושה שזה פסיכולוגי מה עליי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    חשק לפיהוק כל הזמן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/01/2015

מומלץ להיבדק אצל רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יכול להיות?
    מירי
    04/01/2015

שלום,

אני בת 47 מזה כשנה התחלתי לקבל תסמינים של תופעת ריינו שבה אצבעות הידיים והרגליים הופכות להיות לבנות כתוצא המקור ולכן יש צורך מתמיד לדאוג לחמם אותם.

לאחר ביקור אצל ראומטולוגית התחלתי לקבל שני סוגי כדורים ובנוסף קיבלתי הפנייה לרופא ריאות שנתן לי להבין שתופעה זו אינה סימפטית במיוחד במידה והיא לא מטופלת כראוי ושאני צריכה להיות במעקב כל חצי שנה.

האמת היא שאינני עושה ספורט בכלל וכשאני עולה במדרגות או הולכת הליכה מהירה אני מרגישה קושי בנשימה. ולפעמים קשה לי להכניס אוויר עד הסוף.

1. מה באמת יכולה תופעה זו לגרום לריאות אם בכלל?
    2. עד כמה מדאיג הקושי בנשימה בזמן הליכה מהירה או עלייה במדרגות?

אשמח לשמוע דעה והכוונה בעניין,

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה יכול להיות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/01/2015

ריינו לעיתים הינו תסמין של מחלת סקלרודרמה . מחלה ראומטולוגית הזאת יודעת לפגוע בריאות , לכן מעקב אחרי מספר מדדים (תפקודי ריאות , צילום חזה ולחץ בעורקי ריאות לפי אקו לב) הינם מומלצים כיום.
    לקשיי הנשימה במאמץ קיימות סיבות רבות , אחת מהן אי כושר. בבירור אצל רופא ריאות ניתן לוודא האם קיימת סיבה ריאתית כלשהיא למגבלה נשימתית במאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה והשמנה
    אמזלג
    04/01/2015

מי שסובל מאסטמה יכול להשמין בגלל זה?
    זאת אומרת ילד שמשתמש במכשיר אינהלציה כל כמה שעות וכל זה,
    יכול להשמין כי זה מה שהרופא אמר לי ואני לא ממש יודעת אם זה באמת נכון כי זה נשמע דפוק!
    ושאלה נוספת ראיתי בקליפ ביוטיוב אודות מחלת האסטמה המספר כי תזונה וויטמינים עוזרים לטפל באסטמה, האם יש אמת בדבר?! להלן הקליפ.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה והשמנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/01/2015

אסתמה אינה סיבה להשמנה. במידה ומטופל מקבל סטרואידים סיסטמיים (פרדניזון בכדורים או זריקות תוך וריד או שריר) לעיתים קרובות בשל אסצמה- זאת יכולה להיות סיבה להשמנה. חוסר פעילות הינה סיבה שכיחה לעליה במשקל בחולי אסתמה. לכן חולה אסתמה צריך להשתדל על אורח חיים פעיל (ספורט).
    מבחינה מדעית אין הוכחה שויטאמינים תורמים לשיפור באסתמה, למעט ויטאמין D (גם לגביו עניין בספק) . תזונה נכונה חשובה בכל מחלה אך לא ידוע על תרומה לאסתמה באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליט
    יקי
    02/01/2015

שלום רב ,
    אני חולה באי ספיקת לב דיאסטולית .
    ערכתי צלום חזה להלן התוצאה : " מעט תפליט בחלק התחתון של הסדק הבין אונתי בצד ימין , שלא היה קודם " .
    מה זה אומר , ומה המשמעות , והאם יש צורך בהמשך ברור ?
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    תפליט

הוספת תגובה

• תפליט - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/01/2015

שלום,
    מפענח הצילום התרשם מנוזל מועט. נוזל פלוירלי יתכן מסיבות שונות בין היתר גם אי ספיקת לב דיאסטולית תתכן כגורם. רצוי לחזור לבדיקת רופא המשפחה/לב, לוודא שהטיפול בסיבות לאי ספיקה דיאסטולית מטופלות אופטימאלית. בל מקרה יהיה מקום לחזור על צילום חזה ביקורת בעוד מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדי דלקת
    אורי
    28/12/2014

שלום

אני יודע שקשה לתת תשובה מוחלטת וירטואלית למצב מורכב כזה, אך בכל זאת מה שאפשר.
    מה המשמעות של הממצאים דלהלן בחולה סיעודי ללא חום כרגע?
    ברקע, לפני כשבוע עליית חום בחשד לדלקת ריאות (ללא ממצא בצילום) סיים טיפול אנטיביוטי שלשום.
    בחודשים האחרונים זיהומים שונים וטופל באנטיביוטיקות, בין השאר קלוסטרידיום שכרגע נראה שעבר, וזיהום עצם שלא ידוע מה המצב כרגע)

כרגע שיעולים, חרחורים והפרשות מהאף, ללא חום וללא שמיעת חרחורים מהריאות בהאזנה.

בדיקת דם מהיום:

CRP 30.00 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
    ESR 88.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)*
    WBC 10.50 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
    NEUTROPHILS 7.80 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מדדי דלקת

הוספת תגובה

• מדדי דלקת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/12/2014

שלום,
    CRP מוגבר וכך שקיעת דם. אלו מדדי דלקת לא ספציפיים ולא עוזרים בקביעת האבחנה. יש לחליט על סמך הקליניקה והתרשמות הרופא מבעיותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון, שיעול טורדני מעל 3 חודשים
    בטסי
    25/12/2014

שלום,
    מעל 3 חודשים סובלת משיעול בעיקר יבש. אין חום, אין כאבים בחזה. אני מעט מנוזלת. השיעול לעיתים כל כך תקיף שמביא אותי לכדי הקאה. אני לא מצליחה לישון. ולא נעים להגיד שיש לי גם בריחת שתן מהשיעול. הייתי רק אצל רופא משפחה בנושא. כמובן שלא נתן כל טיפול חוץ מהמלצה על סירופ טבעי- טימולי שלא עזר בכלל. גם נעזרתי בתרסיס פרוטק שאינו עוזר ומבחר לא קטן של תרופות הומואפטיות שלא עזרו. לעיתים יש הפוגות קצרות בעוצמות השיעול אך לאחרונה חזר להיות טורדני ומשבש אורח חיים נורמלי. אצל מי כדאי לי להיבדק? איזה בדיקות / טיפולים אפשריים בהריון (שבוע 22)?

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני גם חולת לופוס SLE

בטסי
    25/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/12/2014

שיעול כרוני נגרם מסיבות שונות , בדרך כלל מדובר בגירוי קבוע בדרכי אויר עליונות או תחתונות . בדרך כלל בירור ראשוני לפי שיקול דעתו של רופא המשפחה כולל בדיקת רופא א.א.ג, ביצוע תפקודי ריאות , צילום חזה ויעוץ רופא ריאות . בהריון אין מניעה לבצע בירור זה למעט צילום חזה (רצוי למנע במידה ואין ממצאים אזנתיים בבדיקת הריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ריאתית או לבבית?
    אילן
    24/12/2014

שלום

בחולה מבוגר (שאינו מתקשר)מזה זמן משתעל, משמיע אנחות, נשמעים חרחורים בנשימה, לפעמים נושם בקצב מואץ ומאומץ.
    איך ניתן להבדיל האם מדובר בדלקת ריאות או בבעיה לבבית כמו אי ספיקת לב וכדומה?
    עקב חום הוחל בטיפול אנטיביוטי, אם כי ספירות דם יצאו תקינות, וכן תרבית דם ללא צמיחה, רק תרבית שתן חיובית, אבל זה חיידק שהיה קיים עוד לפני.
    בצילום ריאות אין אבחנה של דלקת ריאות:

בוצע צילום AP בלבד, בישיבה
    ציור אינטרסטציאלי וברונכוווסקולרי מוגבר דיפוזי
    שערי הריאות בולטים
    אין עדות לתפליט פולירלי

לחולה אין רקע לבבי מלבד קוצב לב עקב ברדיקרדיה, וכן מספר אירועים של פרפור פרוזודורים במסגרת אשפוז חריף עקב ספסיס, ומטופל בפרוקור)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ריאתית או לבבית?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/12/2014

אבחנה מבדלת של שיעול ממושך כוללת סיבות בדרכי אויר עליונות, תחתונות וגם סיבות נוספות לכך. לצורך אבחון דרושים סיפור החולה, ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר (צילום חזה וכו') . העדר מידה ממטופל (אם אינו מתקשר) מקשה על איבחון אך ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר יכולות לתת הסבר לשיעול הממושך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילן
    26/12/2014

שלום

כמובן שהמטרה בשאלה היא לא לקבל ייעוץ אישי מקצועי, אלא קצת רקע על הנתונים הנ"ל.
    לפי בדיקות הדם והצילום נראה שלא מדובר היה בדלקת ריאות, אף שהמשיכו את הטיפול האנטיביוטי.
    רציתי לשאול האם ממצאים כפי שיש בפענוח בצילום מצריכים בירור נוסף? זה מעיד על בעיה או שזה ממצא שאפשר לראות אצל חולים מבוגרים ללא משמעות?
    והאם יכול להיות שבעיות הנשימה והממצאים בריאות קשורים לנטילת פרוקור מזה 5 חודשים? יצא לי לקרוא שיש לפרוקור תופעות לוואי כאלו. האם צריך להתייחס לזה? איך ניתן לבדוק אם זו הסיבה ומה עושים במקרה כזה?
    הקושי בביצוע אקו זה לנייד את החולה למקום שמבצעים, אך אם זה הכרחי ויכול לתרום לטיפול כמובן שזה ייעשה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/12/2014

פרשנות צילום אינה מאפשרת אבחנה ספציפית ואף יכולה להיות ללא קשר לתסמינים (שיעול). לעתים שינוים ריאתיים ישנים יכולים להתבטא בתמונה דומה. במידה ובדיקת גופנית תומכת באפשרות של אי ספיקת הלב- יש טעם לבצע אקו לב .
    תופעות לוואי ריאתיות משימוש באמיודרון (פרוקור ) בדרך כלל מופיעות אחרי שנות שימוש , ביטוי עיקרי אז הינו קוצר הנשימה ופחות שיעול.
    כל בירור נוסף באיש מבוגר שהינו מרותק למיטה צריך להישקל בכובד ראש מספר פעמים : לעיתים נזק אפשרי הינו גבוה מאשר תועלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר BIPAP
    א.ע
    21/12/2014

אני משתמשת למעלה משנתיים במכשיר ה- BIPAP ובלי המכשיר איני ישנה בלילה. אציין שאני ישנה איתו למעלה מ- 8 שעות ובלעדיו איני יכולה להרדם. האם התמכרתי אליו ואיך אני יכולה להסתדר בלעדיו (כמו נסיעה לחו"ל וכדומה). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר BIPAP

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2014

הנשמה לא פולשנית (BIPAP ) אינה "ממכרת" , תסמינים מוכיחים שקיים צורך בטיפול ע"י BIPAP . בהתאם לסיבת הנשמה לילית יכול להיות מצב שניתן להפסיק הנשמה למספר ימים ויכול להיות שדבר לא מומלץ בשל השלכות ארוכות טווח . מומלץ להתייעץ עם רופא ריאות המטפל /רופא משפחה בנוגע לשאלה הספציפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה ספריבה
    א.ע
    21/12/2014

הכמוסות בספריבה רובם ריקות. ואם יש כאלה שיש בהן חומר יש מעט מאד. זה בכל המארזים שהיו לי עד עכשיו. האם ידועה לכם התופעה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    התרופה ספריבה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2014

לא ידוע , במידה ומצב הינו כזה , יש לפנות עם אריזות לבתי מרקחת/רופא מטפל לצורך פניה רשמית ליצרן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טזוצין וחשש לדלקת ריאות
    נתי
    21/12/2014

שלום

זה קצת ארוך, אני מתנצל מראש, ואשמח לקבל מענה על השאלות ככל הניתן (זה כמובן לא במקום ייעוץ פנים אל פנים עם רופא)

חולה סיעודי שנמצא במחלקה לסיעוד מורכב עקב פצע לחץ לאחר אשפוז ממושך.
    מזה כמה ימים משתעל ונאנח, לפני מספר ימים היתה עליה חד פעמית של חום (בתרבית שתן צמחו 2 חיידקים אך לא טופל עקב הפסקת החום), אתמול בלילה נמדד חום 38 +, והיום בצהרים נמדד חום 39.6.
    בהאזנה לריאות ככל הנראה יש חרחורים.

הרופאה במחלקה החליטה על אנטיביוטיקה טזוצין דרך הוריד (לאחר לקיחת תרביות דם ושתן)

יש לציין שבאשפוז בבית חולים כללי טופל במגוון אנטיביוטיקות (לריאות, לשתן ועוד), ואף פיתח קלוסטרידיום. כמו כן קיבל טזוצין בתחילת האשפוז כשהגיע במצב של שוק זיהומי.

למיטב ידיעתי ההחלטה התקבלה על דעתה בלבד, כמו כן ללא בדיקות דם.
    האם לאור השימוש הרב באנטיביוטיקה אצל החולה בחודשי האפשוז הארוכים לא היה צריך ייעוץ של מומחה למחלות זיהומיות? גם מהחשש להתפרצות הקלוסטרידיום.

עדיין מטופל בונקומיצין אף שהשלשולים פסקו.

האם טזוצין זו תרופת בחירה בקו ראשון בחשד לדלקת ריאות אצל חולה כזה? (מהמעט שידוע לי מדובר בתרופה חזקה במיוחד ומשמשת ביחידות לטיפול נמרץ)

מה אורך הטיפול בטזוצין? והאם זה מצריך מעקב של בדיקות דם כלשהן בזמן ולאחר השימוש?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טזוצין וחשש לדלקת ריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2014

במקרה של חשיפה לסביבת בית החולים (מוסד טיפולי כרוני) קיימת גישה אגרסיבית יותר בנוגע לטיפול במקרה של חשד לזיהום. במידה וסבירות לזיהום פעיל גבוהה - רופא מטפל אינו חייב להתייעץ עם רופא בתחום ספציפי (ריאות, זיהומים). בשל סבירות גבוהה לחשיפה תרופות אנטיביוטיות שונות /חידקים עמידים - מומלץ שימוש בקו שני או שלישי לדלקת ריאות , ככלל גישה לדלקת ריאות מתפתחת במוסד רפואי . הרכב ומשך טיפול אנטיביוטי באחריות רופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נתי
    21/12/2014

שלום

אני מבין שלא ממש שייך להביע דעה בסיפור מורכב מבלי להכיר את החולה ואת התיק הרפואי.
    רציתי בכל זאת לשאול בבקשה.
    האם באופן כללי קיים פרוטוקול כזה של שימוש בטזוצין בתור קו ראשון במקרה של חשד לדלקת ריאות בחולה שעבר בחודשים האחרונים הרבה אנטיביוטיקות?

אגב, ספירות דם מהיום תקינות, זה אומר שיכול להיות שקשיי הנשימה והחום אינם דלקת ריאות אלא משהו אחר או שיכול להיות שהאנטיביוטיקה שקיבל מאתמול בערב השפיעה והבוקר הספירות תקינות?

ושאלה חשובה ומטרידה לסיום, החולה ששכב לידו היה עם חיידק עמיד מסוג מרסה (+ הפרשות-ופצעים), תנאי ההיגיינה והבידוד שם לא משהו בכלל (בלשון המעטה), האם יש סיבה לחשוש שאולי נדבק חלילה?
    אם כן, מה צריך לעשות? והאם טזוצין אמור לתת מענה גם למקרה כזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2014

טאזוצין יכול לשמש כקו ראשון במקרה של דלקת ריאות שנרכשה במוסד רפואי (בית החולים) בשל הרכב חיידקים אפשרי . מין הצד השני תסמינים לא ספציפיים כגון חום או קשיי הנשימה יכולים להיות מסיבות שונות . ספירת דם תקינה אינה שוללת דלקת ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום סובפרילי
    יגאל
    20/12/2014

שלום רב! בשנת 2010 אובחנתי בסיליקוזיס ריאות. בשנת 2012 - בשחפת פעילה. סיימתי טיפול אנטי-שחפתי בשנת 2013. כשנה - שוב חום סובפרילי בערבים (37.8-38), גניחת דם מדי פעם, כאבי חזה, הפרעה נשימתית קשה, החמרה בצילומי חזה ("אין לשלול שחפת"). בדיקות לשחפת שליליות. האם יש מצב שמקור החום הינו סיליקוזיס ריאות בלבד? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חום סובפרילי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2014

סיליקוזיס לבדה אינה הסבר לחום גוף מוגבר. קרוב לודאי סיבה הינה זיהום ממושך (יש הרבה אפשרויות חוץ משחפת) , במיוחד עם קיימות ברונכיאקטזיות משניות לפגיעה ממושכת ברקמת הריאה או תהליך דלקתי פעיל שאינו זיהומי . במידה ואין הסבר לתסמינים , יהיה על רופא ריאות מטפל לשקול ביצוע ברונכוסקופיה אבחנתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח סיטי
    יפה
    19/12/2014

שלום רב

בעלי מעשן כבד די הרבה שנים ובבדיקת c.tנמצאו הממצאים הבאים:

אוסטיוכונדרומה גדולה בסקפןלה מימין.

אוס' קטנה בסקפולה משמאל.

הסתיידות בעורקי הלב.

קשריות זעירות סוב- פלוירליות ושינויים אינטרסטיציאלים בשתי הריאות.מחלה כרונית.

גילו:57.האם יש טיפול תרופתי או ניתוח שעליו לעבור?אם אפשר הסבר פשוט של הממצאים.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סיטי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2014

לפי פענוח סביר שמדובר בשינוים ריאתיים קיימים מזה שנים. לצורך פרשנות פרטנית למטופל יש להגיע ליעוץ רופא ריאות ולהביא צילומי CT חזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

יפה
    21/12/2014

תודה רבה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה