מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה פירוש המילה LUL נשיגהמירי12/12/2011
אשמח לשמוע זה האם שייך לשד או לריאות
לא מבינה סליחה על הבורות
והבנתי שנעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/12/2011LUL במקרה הזה הינו קיצור של אונה עליונה של ריאה השמאלית. לפי תשובת PET מבחינה ריאתית ישנו שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סי-טידינה11/12/2011
לד''ר ,שלום!אבי בן 82 .בחצי השנה האחרונה ירד במשקל ומשתעל מאוד.בצילום רגיל יש תסנין קטן.ב-CT-הפרנכימה תקינה משני צדדים.קשריות זעירות בודדות ב-RUL.גרנולומה מסוידת ב-LLL.קשרית זעירה סובלאורית בלינגולה של ריאה שמאלית.אבי מקבל כבר מספר חודשים ציפרודקס.האם יש חשד לגרורות?
תודה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות סי-טי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/12/2011מכוון שמדובר בקשריות זעירות קשה לחוות דעה והן לכשעצמן ככל הנראה אינן הסיבה לתלונותיו. בכל מקרה עצם הירידה במשקל מחייבת ברור כולל אפשרות לממאירות במקום כלשהו בגוף וכולל אפשרות של זהום כרוני. על הרופא המטפל להמשיך בברור סיבה לירידת משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר פנמאוטורקסעמרי11/12/2011
שלום, אני בן 32, בריא בד"כ הפסקתי לעשן לפני שנתיים (עישנתי מעט), לאחר פנמאוטורקס שני וניתוח אורטוסקופי להדבקה בגירוד (לפני שנה צד ימין), בשבועיים האחרונים אני סובל מכאבים שבאים והולכים מאחורי עצם החזה בשני הצדדים וליחה קלה ביותר, בחילות ותחושה כללית ירודה. צילום ובדיקות דם לא העלו דבר.
יש לציין שכך הרגשתי בתקופה שקדמה למקרה השני, אני די מיואש מהמבטים שאני מקבל מרופאים- "אין לך כלום לא ברור לי מה אתה רוצה"... כאשר לי ברור שעובר עלי משהו פיזי שקשור בריאות...
אשמח לדעת מה עוד ניתן לעשות- תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר פנמאוטורקס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/12/2011שלום,
כאבים לאחר פנוימוטורקס וטיפול בהברשה/ניתוח יכולים לנבוע ממקור של קרום הריאה ולהמשך זמן. במידה והפעולה נעשתה בתקופה האחרונה (לא ציינת) למשל בשבועות האחרונים יש להוציא מחשבון גם אפשרות של זהום. במידה ונבדקת ולא נמצא ממצא מעורר חשד אז כנראה מקור הכאבים בקרום הריאה. לכאבים כאלו אנלגטיקה וזמן הם הפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנתיים ללא סימבורקטי11/12/2011
בן 44 שנתים ללא סימבורטק (לאחר שנתיים ברצף)
תוצאות אחרונות של הבדיקות עמדו באופן קבוע על FAV1 של 81,83 אחוז
הרופא אומר מעל 80 % אזי זה נורמה.
אבל אני (עוסק בספורט -כדור סל) חושב לעצמי לאחר השימוש במשאף , ועקב התוצאות האחרונות ללא משאף , האם לחזור למשאף ולעלות ברמת הFAV1
אני מרגיש כמו בתיכון שקיבלתי "ציון" 82 וזה לא משהו
מה גם קשישה חביבה שישבה לידי אצל הרופא עם בעיות ראות היה לה FAV1 97%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנתיים ללא סימבורקט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/12/2011שלום,
הערך FEV1=83% עדיין אינו אומר שאין חסימה. יש להסתכל בערך FEV1/FVC והוא צריך להיות בגילך מעל 0.75. במידה והוא פחות מכך אזי יש חסימה גם אם FEV1 "תקין". את הממצאים יש לשלב עם תלונות נשימתיות במידה ויש ובהתאם לקבל החלטה על צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודיקורט לתינוקקרן07/12/2011
אתמול פניתי לייעוץ אצל פרו' למחלות ריאה עם בני בן ה-11 חודשים
לאחר שזה סובל מהתקפי שיעול חוזרים ונשנים וטיפול באינלציות על ידי רופא ילדים מה שלא הואיל.
הפרו' נתן לי אזניל ל- 5 ימים וכן בודיקורט 1 מ"ג 4 פעמים ביום ליומיים.
שאלתי אם כמות הבודיקורט לא מוגזמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בודיקורט לתינוק - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2011שלום,
כפי שמפורט במסגרת בראש האתר, פורום זה לא מתאים למחלות ילדים. פני לפורום ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..יקיר07/12/2011
אני בן 27 ואני סובל מכמות של ליחות כבדות ומרובות.. אני מעשן מידי פעם לא באופן קבוע..רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע.
אני מקווה שהפנתי את השאלה שלי לפורום הנכון.
אשמח לתשובתכם, יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום.. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/12/2011שלום,
במקרה שלך ליחה עלולה להיווצר בשל ברונכיטיס, משנית לעישון, או מנזלת הזולגת לאחור ומגיעה ללוע. מןומלץ כמובן שתפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךיוני06/12/2011
לפני שבוע התחיל כאב גרון ללא שום תסמין נוסף ותחושה כללית טובה
לפני כמה ימים החלטתי ללכת לרופא כיוון שהיה לי דם בכיכ בבוקר
בבדיקת תרבית לבנתיים יצא :
fungus - a.niger
מה המשמעות ?
אציין שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 פעמיים ביום לשבוע
+ הוספת תגובה חפש בפורום זה | הדפס | x סגור
תוצאה של תרבית - תגובהד''ר שבתאי ורסנו 15:00 05.12.11
שלום,
מדובר בפטרייה לא שגרתית. רצוי לחזור על התרבית וגם להבדק עם תוצאות אלו ע"י רופא אף אוזן וגרון.
מה המשמעות של לא שיגרתית?
למה זה קשור לא א ג - הרי זה בא כנראה מהריאות לא ?
יש לכך טיפול או שמדובר במשהו שלא ניתן להירפא ממנו -?
ואם אפשר בבקשה -להבין מה המשמעויות של המתנה שקיבלתי..
חן חן ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מלאה
יוני06/12/2011ממצא
Epithelial cells רבים
Fungus A.niger
WBCs רבים
Culture positive
אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם Pseudomonas aeruginosa
אנטיביוטיקה רגישות
Piperacillin S 8
Ticarcillin S 32
Netilmicin S 4
Ampicillin/sulbactam R >=32
Cefepime S 4
Ceftazidime S 4
Imipenem S <=1
Meropenem S 0.5
Amikacin S <=2
Gentamicin S <=1
Tobramicin S <=1
Minocycline R >=16
Tigecycline R >=8
Ciprofloxacin S <=0.25
Levofloxacin S 1
Colistin S 2
Trimethoprim/sulfa R >=320* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2011שלום,
לא שיגרתי זה אומר שזה לא פטריה שכיחה. לדעתי צריך להבדק עי א.א.ג כי יתכן שנובע מהסינוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מטיפול באינהלציהאיילת06/12/2011
בת 40, אסמטית מילדות, כרגע עם דלקת ריאות, ללא חום, קיבלתי רוקסו 150 פעמיים ביום, טיפל לייבוש נזלת ואינהלציות של אירובנט וטרבולין.
האינהלציות גורמות לי לרעד רב בידיים ובעיקר דפיקות לב חזקות שמורגשות בכל הגוף, ממש תחושה של התקף לב.
ונטולין עושה לי תחושות יותר חריפות אפילו.
האם ניתן לעבור לטיפול אחר.
מה משמעות דפיקות הלב ומדוע הם קורות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי מטיפול באינהלציה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/12/2011שלום,
דלקת ריאות ללא חום מעלה שאלה האם האבחנה נכונה. דלקת ריאות היא אבחנה שיש צורך בצילום בכדי לאשרה. ונטולין ידוע כגורם רעד. אם \ה מפריע לך הפחית את הכמות למחצית או הנשתמשי רק בתמיסת ארובנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מקצועשמשון מימון05/12/2011
נבדקתי ע"י מומחה לריאות פרופסור היימר בסורוקה,הממצאים-דיפוזיה תקינה,ct ללא ממצא ממוקם ורק בבדיקת נשיפה לתוך חתיכת צינור נקבעה לי מחלה רסטריקטיבית וברפואה תעסוקתית פסלו אותי מלעבוד בריתוך פלדות כרום ניקל שזו כל עבודתי,שאלתי איך אני יכול לעשות בדיקת ריאות שיכולה לשלול את בדיקת הנשיפה לצינור,עלי לציין שאני שוקל 120 ק"ג ובנוסף גם מעשן,מוכן להיבדק באופן פרטי.בכבוד רב-שמשון גיל 60 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת מקצוע - תגובה
ההפרעה ה"רסטריקטיבית" יכולה לנבוע רק מעצם הההשמנה, ואינה מעידה בהכרח על מחלת ריאות תעסוקתית, בעקר כאשר כושר הדיפוזייה תקין. עלייך להבדק שוב על ידי רופא ריאות עם כל התוצאות והצילומים ובשאלה ספציפית האם קיים נזק הקשור לעבודה (ולכן פוסל אותך מהמשכה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של תרביתיוני04/12/2011
שלום רב
לפני שבוע התחיל כאב גרון ללא שום תסמין נוסף ותחושה כללית טובה
לפני כמה ימים החלטתי ללכת לרופא כיוון שהיה לי דם בכיכ בבוקר
בבדיקת תרבית לבנתיים יצא :
fungus - a.niger
מה המשמעות ?
אציין שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 פעמיים ביום לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאה של תרבית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/12/2011שלום,
מדובר בפטרייה לא שגרתית. רצוי לחזור על התרבית וגם להבדק עם תוצאות אלו ע"י רופא אף אוזן וגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
יוני05/12/2011מה המשמעות של לא שיגרתית?
למה זה קשור לא א ג - הרי זה בא כנראה מהריאות לא ?
יש לכך טיפול או שמדובר במשהו שלא ניתן להירפא ממנו -?
ואם אפשר בבקשה -להבין מה המשמעויות של המתנה שקיבלתי..
חן חן ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ספירומטריהרחל04/12/2011
שלום,
רציתי לדעת האם גובה משפיע על תוצאות בדיקת הספירומטריה?
בחור בן שבע עשרה נרשם גובה ב- 20 ס"מ פחות מגובהו האמיתי.
והתוצאה הייתה ספירומטריה תקינה. האם שינוי הגובה לגובהו הנכון יכול לשנות את תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ספירומטריה - תגובה
בהחלט כן! במקרה שנכתב גובה נמוך מגובהו האמיתי תתכן תשובה "תקינה" בעוד שהממצאים לא תקינים. יש לבקש תיקון התשובה לגובה המדוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות ריאהסיגל04/12/2011
1מה זה שינויים אמפזמטוטים ב RLL והתעבות פלאורלי 2מה זה הרחבה של הברונכוסים קשה ביותר בRLLמלווה בשינויים פיברוטיים בולטים באותה אונה עם אי סדירות של הפלוירה מ\א דלקת קשה בילדות 3 תוכן בברונכוס המורחב בRLL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלות ריאה - תגובה
מדובר בשינויים במבנה קרום הריאה, רקמת הריאה והסימפונות בבסיס ריאה ימנית. עלייך לפנות לרופא ריאות ולהתייעץ לגבי המשמעות בהקשר עם סימפטומים, תלונות וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור.04/12/2011
שלום
אני סובל מ- סרקואידוזיס ריאות,ולוקח שנים טיפול פרדינזון, אימורן.
(הייה נסיון להפסיק, שלא צלח)
במחציתו של החודש האחרון, היה לי ליחה דלקתית צהובה ,שעברה ללא טיפול אנטיביוטי,
הבעיה- אני עדיין סובל מ-ליחה צמיגה ,שעומדת בגרון,
בצילום רנטן רגיל, לא רואים מה הבעיה,כן רואים תמיד את הבעיה הכרונית של סרקואידוזיס,
לצערי מרכך צמיגות ליחה ,שהייתה לי בבית, לא עזרה , אני לא יודע מה לעשות ??
איך ניתן לטפל בה ,כי אני סובל מזה מאוד, ומתיש מאוד.
(האם צריך אנטיביוטיקה למרות שאין דלקת?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדוקטור - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/12/2011שלום,
בשל העובדה שאתה מטופל בתרופות מדכאות חיסון רצוי לשלוח דגימות ליחה לתרבית כללית ולתרבית מיקובקטריה ובמקביל להבדק על ידי רופא ריאות. לעיתים תוספת של תמיסת מוקומיסט באנהלצייה (דרך רופא הריאות שלך). יעילה לריכוך ושחרור ליחה צמיגה. גם תרגול עם מכשיר ACAPELLA לכיוח עשוי לעזור (חברת תרופארם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהרונית03/12/2011
בת 41 סובלת מקוצר נשימה מזה שנתיים.
בדיקות תקינות.
המוגלובין E מעל 300 שגורם לחסימה בסימפונות כנראה מאלרגיה לא ידועה.
מטופלת בקורטיזון במינון גבוה שגורם לנפיחויות בפנים ובבטן.
האם ישנה דרך לאבחן את הגורם לאלרגיה?
האם ישנו תחליף ראוי לקורטיזון- משהו שיפתח את החסימה וללא תופעות הלוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/12/2011יש לפנות לרופא אלרגולוג (מומחה במחלות אלרגיה) בשאלה על טריגרים אלרגיים. אפשר לשאול על רך בפורום רלוונטי.
במידה ומדובר באסתמה , קיימות אופציות שונות של טיפול , חוץ מסטרואידים דרך הפה. בינהם סטרואידים נשאפים, מרחיבי סימפונות ארוכי טווח , נוגדי לאוקוטריאנים, טאופילין , נוגדי IGE . כדי להמשיך בטיפול ומעקב , יש לפנות להתיעצות אצל רופא ריאות (החלטה על טיפול תרופתי במקרה פרטני ניתן לקבל אחרי קבלת פרטי סיפור המטופלת, בדיקה גופנית וביצוע בדיקות עזר כולל תפקודי ריאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רונית05/12/2011שלום ותודה על התגובה
עברתי טיפול מקיף אצל אלרגולוג כל הבדיקות נמצאו תקינות כלומר לא התגלתה אלרגיה ספציפית.
לפי בדיקות הדם ישנם סימנים לדלקת כלשהי ,
לגבי הטיפול התחליפי לקורטיזון, ניסיתי סטרואידים נשאפים השפעה קצרת טווח כשעתיים, נוגד IGE קסולר לא הניב תוצאות ואפילו רמת IGE עלתה,
אם תוכל להרחיב בנושא נוגדי לאוקוטריאנים, טאופילין ומה שמות התרופות שאוכל לקבוע אם ניסיתי או לנסות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
רמת TOTAL IGE אמורה לעלות תוך טיפול ב XOLAIR וזה אינו מעיד על העדר יעילות של התרופה אלא דבר צםוי הנובע מפ]ינוי איטי של IGE הנקשר לתרופה.
נוגדי לויקוטריאנים נחשבים לטיפול פחות יעיל באסתמה לעומת משאפי סטרואידים.
נראה לי כי את זקוקה להערכה רפואית מסודרת ולא בהתכתבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטורציה נמוכהרעיה03/12/2011
לאימי יש סיטורציה נמוכה והיא מחוברת לחמצן כל שעות היום.
תחילה ללא חמצן היה לה 93 והיום זה כבר יורד ל-73
מה עושים לאחר שהחמצן כבר לא יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/12/2011חמצון נמוך כביטוי של אי ספיקה נשימתית כרונית הינה תוצאה של מחלות כרוניות שונות. בחולים המטופלים בחמצן ביתי קבוע עקב אי ספיקה נשימתית כרונית, במידה וקיימת החמרה נשימתית נוספת - יש לפנות לרופא המטפל (במקרה של מחלת לב- לקרדיולוג, במקרה של מחתת ריאות - רופא ריאות) לצורך החלטה על המשך טיפול במצב הקיים.
הנשמה ביתית קבוע ע"י מכשיר הנשמה לא פולשני (מסוג BIPAP ) לעיתים מקל על החולים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)