מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקאות דמיות דחוף ביותרמישהי28/02/2012
שלום רב
בתי בת 16 וחצי מאושפזת מזה חודש בשל הקאות דמיות שבתחילה התחילו ללא חום ללא כאבים ובהמשך התפתחו כאביי ראש חזקים מאוד כאבים בחזה מאוד קשים ואפילו התעלפויות ואיבוד הכרה . יש לציין שההקאות הם דם בלבד ללא תוכן קיבה בדיקות כימיה תקינות עברה פעמיים גסטרוסקופיה תקינה נבדקה ע"י א.א.ג 3 פעמיים עם החדרת מצלמה בדקו שיניים חניכיים לשון עברה 3 ברונכוסקופיות בראשונה אובחן בזיהום קשה בדרכיי נשימה טופלה באנטיביוטיקה והינהלציות עם הטבה לשבוע בלבד ואז חזרו ההקאות הדמיות ברונכוסקופיה שנייה הראתה קרישי דם בריאות שנעלמו לאחר שטיפה המוגלובין יציב תפקודי קרישה תקינים .רק ANA ו-ANTI DNA חיוביים וצילום ריאות שכלשונם מאוד לא יפה עם תסנינים רבים .נשלחו בדיקות נוספות לתל השומר וירושלים טרם נתקבלו תוצאות לילדה התפתחו במהלך האישפוז אפטות מאוד כואבות תחילה חשבו שאוליי הילדה חולת לופוס פעם אחרת אמרו אוליי וסקוליטיס ועכשיו כשלא מצליחים לאבחן את הבעיה אומרים שזה פסיכולוגי .גם הילדה וגם אני בתור אמא שלא עוזבת אותה מזה חודש לא רואה כמעט את הבית עבודה ושאר הילדים מרגישות נורא פגועות ומתוסכלות מעצם המחשבה שזה פסיכולוגי אנא את עצתם הדחופה אפילו מוכנה להביא אתכם בתור ייעוץ רפואי לבית החולים אם יש באפשרותכם להגיע
אשמח אם תוכלו לעזור
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/02/2012הקאות דמיות בדרך כלל אינן קשורות לגורם ריאתי . במידה וישנם ממצאים בצילומי חזה (או CT חזה) ממליץ לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בבסיסי ריאותחגית27/02/2012
אבי בן כ56 עבר סט בטן טומוגרפיה ממוחשבת של הבטן, הממצאים : שינויים אינטרסטיציאליים בבסיסי הריאות, שינויים טרשתיים באאורטה ועורקים איליקליים, דיברטיקולוזיס, בלוטת ערמונית מוגדלת,
חשוב לציין כי הדגמה תקינה של כבד,טחול,לבלב,אדרנלים,כליות.
ציסטה קורטיקלית בכליה שמאלית, כיס שתן עם גבולות סדירים.
ברצוני לדעת מה זה אומר??
האם יש ממה לחשוש??
בתודה מראש חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/02/2012מדובר בבדיקת CT של הבטן, בה רואים רק חלק מהריאות. לפי תאור של פרשנות רדיולוג מדובר בשינוים כרוניים (צלקתיים). ממליץ לפנות לרופא המטפל כדי להחליט האם יש מקום ליעוץ רופא ריאות ובירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנישי26/02/2012
שלום,
אני בן 36, בשנים האחרונות אני סובל משיעול טורדני, השיעול מופיע כאשר אני משחק במחשב ומתרגש שאני מנצח או שאני יוצא מהמקלחת מלאה אדים.
השיעול מאוד מאוד מטריד מקשה עלי להוציא משפט שלם מפה, הרגשה של חנק קל.
לפעמיים ההתקף שיעול ממש יוצר לחץ שאני מרגיש את הראש שלי עף.
יש לציין שזה לא מופיע כל השנה, אבל עכשיו שיש מזג אויר קריר זה ממש מציק.
מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/02/2012רשימה סיבות לשיעול כרוני או שיעול התקפי ממושך הינה ארוכה . ממליץ לפנות לרופא המטפל (משפחה) לבדיקה והחלטה על המשך בירור (אפשרויות: בדיקת רופא א.א.ג , צילום חזה , תפקודי ריאות , יעוץ רופא ריאות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיט ויראליתאתי26/02/2012
בתי בת ה - 47 משתעלת מזה שבוע . קיבלה זינט ל -5 ימים צילום ריאות תקין . בשבת הרגישה קוצר נשימה ושיעול יבש שגורם לכאב בחזה הלכה למלרם . רופא תורן אמר שזה ברונכיט ויראלית . האם יש דבר כזה ?? נתן סירופ לשיעול. אני מודאגת מאד מה עליה לעשות קשה לה לישון עקב השיעול. אודה עלתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיט ויראלית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/02/2012שלום,
ברונכיט וירלית הכוונה לזהום וירלי של דרכי הנשימה. שיעול וקוצר נשימה הם תלונות שכיחות והסיבות יכולות להיות רבות. אם התלונות מזה שבוע ובנוסף יש תחושת חולי, ו/או חום אזי סביר כי מדובר בסיבה זהומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברונכיט זיהומית
אתי26/02/2012ראשית תודה לכב' על התשובה - אולם מה זה אומר "זיהומית" - האם זה ע"י חיידק ? והאם צריך טיפול אנטיביוטי נוסף ? אודה על תשובתך !!3425
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2012ברונכיט הינה דלקת בעץ הסימפונות . קיימות סיבות רבות לכך, בינהם זיהומים נשימתיים (ויראליים או חיידקיים) . במידה ומדובר בתקופה קצרה של תופעות - מדברים על ברונכיט חריפה. קיימים מצבים של תופעות נשימתיות חוזרות או קבועות - אז מאבחנים ברונכיט כרונית.
טיפול לדלקת בסימפונות מתחלק לטיפול בגורם (אם זיהום חיידקי- אנטיביוטיקה וכו") וטיפול תסמיני (סימפטומטי ) לצורך הקלה של תלונות המטופל. ברוב המקרים של ברונכיט חריפה (בשל זיהום ויראלי או מסיבה אחרת) , מחלה חולפת תוך זמן קצר עם טיפול סימפטומטי .
ניתן לגשת לרופא המטפל לצורך איבחון במקרה הפרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי ריאות perfusion maaלי24/02/2012
שלום רב,
אשמח אם תענו יל על שאלה,
אבא שלי חולה copd, הוא עשה בדיקת מיפוי ריאות:
והיה כתוב כי: מיפוי פרפוזיה: פגמי פרפוזיה תת סגמנטליים בריאה השמאלית עם הפחתה בסגמנט אפיקלי פרפוזיה מעט בלתי אחידה בריאה הימנית
ואז יש חלוקה כמותי.
מה זה אומר?
תודה רבה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיפוי ריאות perfusion maa - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/02/2012שלום,
המשמעות היא שלאזורים מסויימים בריאות לא מגיעה אספקת דם תקינה. בכדי לדעת האם הסיבה היא קרישי דם שסותמים את אותם כלי דם או שהממצאים משניים לאיורור לקוי באותם אזורים, יש צורך גם במיפוי ריאות ונטילציה (אוורור) ולא רק פרפוזיה (זרימת הדם). העלה את הנושא בשיחה עם הרופא שהמליץ על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2012מיפוי ריאות פרפוזיה במקרה הזה קרוב לודאי נעשה כדי לבדוק זרימת דם יחסית בכל חלקי הריאות (בדרך כלל מחולק ל3 איזורים).
ממצאים שתוארו אינם ספציפיים. חשוב לדעת מה הייתה סיבה (התוויה ) לבדיקה. יש הבדל משמעותי בפרשנות במידה ובדיקה נעשתה בשל החמרה בקשיי הנשימה ללא הסבר חד משמעי או כחלק בהכנה לניתוח הקטנת ריאה (LVRS )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTסיון22/02/2012
שלום רב,
בעלי עשה CT עמ"ש, עמש"צ וכתף. בנוסף לפריצות דיסק רשמו לנו כדילקמן:
ממצא לוואי: קשרית בגודל 10 מ"מ קידמית בRUL (שולי הסריקה והודגמה חלקית). עם מרכיב ground glass קל סביבה, גבולות מעט ספקולטיבים.
האם יש סיבה לחשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות CT - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/02/2012שלום,
לא ציינת האם מעשן/עישן וכיו"ב חשיפות אך בהחלט יש להמשיך את הברור ! באמצעות רופא ריאות וקרוב לודאי יצטרך להשלים CT ספציפי לבית החזה במסגרת זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת-דלקת ראות?ריבה22/02/2012
שלום רב,
לאחר של חודש של נזלת בלתי פוסקת התחלתי עם כאבי גרון, רופא א.א.ג. המליץ לקחת רוקסו.
במגביל התחיל שיעול מאוד חזק עם ליחה מרובה .
לאחר4 ימי טיפול של אנטיביוטיקה –רוקסו ומצב שהלך והחמיר (התקפי שיעול חזקים, חום 38.7 )
אתמול עשיתי צילום רנטגן וספירת דם.
הממצאים:
ציור ריאתי מוגבר בבסיס הריאות
חשד לתסמין קטן ב RML
אין עדות לתפליט פלוירלי
אין עדות להרחבת המדיאסטינוס
שער ימני מעט בולט
הסרעפת בעמדה תקינה.
WBC –LEUCOCYTES 14
LYMPHOCYTES % 16.6
NEUTROPHILS 10.2 #
MONOCYTES 1.38 #
רופא במכון רנטגן המליץ לשלב טיפול רוקסו 150 מ"ג ROXITHROMYCIN
עם צפוראקס 500 מ"ג לתקופה של 10 ימים.
כשחזרתי בערב לרופאת המשפחה, היא הביע דעה שאין צורך בתוספת צפוראקס.
כיוון שכבר נטלתי על הבוקר את צפוראקס, אז אני ממשיכה עם זה, למרות הספקות.
מבקשת לשמוע דעתכם בנושא.
בברכה ותודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
RONA22/02/2012בת 63, לא מעשנת, נוטלת תרופה לאיזון תת פעילות בלוטת התריס - EUTHYROX 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שפעת-דלקת ראות? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2012שלום,
במידה ואובחנת כדלקת ריאות הרי שהטיפול המקובל, שלא באיש]פוז, הוא שילוב של מקרוליד Iלמשל רוקסו-פעמיים ביום) עם צפלוספורין (למשל זינאט 500 מג פעמיים ביום). בכל מקרה כל הטיפול רק דרך הרופאה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין שחפת לאסטמהפלונית20/02/2012
שלום רב,
אדם שחלה לפני כ 20 שנה בשחפת (ע"פ הגדרה רפואית:
tuberculous lymphadenitis cervical) וטופל ומאז לא היו סימנים למחלה.
כעבור 20 שנה התפתחה לו אסטמה, האם ייתכן שמחלת השחפת בעבר גרמה לאסטמה או שיש יותר סיכוי שחשיפה לחומרים מסוכנים בעבודה היא שגרמה לכך.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין שחפת לאסטמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/02/2012שלום,
אין קשר בין שחפת לפני שנים (במיוחד שחפת לא ריאתית) לבין אסתמה נוכחית.
אסתמה עלולה בין היתר להגרם/להחמיר גם בשל חשיפה תעסוקתית. הערכת אפשרות זו צריכה להעישות ע"י מומחה למחלות ריאה. כמו כן יש לוודא כי אבחנת האסתמה עומדת בקריטריונים המקובלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הקריטריונים המקובלים?
פלונית21/02/2012תודה על המענה.
נהם הקריטריונים המקובלים לאיבחון אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהם הקריטריונים המקובלים? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2012קליניקה חשודה (קוצר נשימה וכיו,"ב) ובדיקת תפקודי ריאה המדגימה חסימה הפיכה או במידה והבדיקה תקינה- יש צורך במבחן תגר נשימתי. המשך להתעניין בנושא אצל רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קלה ודרכי טיפולמיטל19/02/2012
יש לי אסטמה מאז שהייתי בת 15, העניין הוא שאני מעשנת ואני יודעת שזה לא בריא במיוחד לא לאסמטים אבל מה לעשות, להיפרד מהסיגריות אני לא יכולה אני גם לא מעשנת כבדה, גג סיגרה שתיים ליום וגם זה לפעמים לא קורה.
הבנתי שיש היום דרכי טיפול מהרפואה המשלימה שיכולים להפחית את ההתקפים ואף לעזור להירפא מהסטמה לגמרי.
זה נכון? איפה אני מבררת על כך...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה קלה ודרכי טיפול - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/02/2012שלום,
זה לא הפורום המתאים לשאלות ברפואה משלימה.
למיטב ידיעתי אין טיפול ש"מבריא" מאסתמה. הטיפולים התרופתיים מאזנים את האסתמה ומאפשרים שמירה על תפקוד הריאות, איכות חיים ומניעת סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמט חלקיאיש17/02/2012
שלום ד"ר,
אבי הוא גבר בן 61 שעבר לפני 4 חודשים ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי. כתוצאה מהניתוח התפתח post pericardiotomy syndrom והצטברו מים בריאות. הוא עבר ניקוז של 960 מיליליטר וכן טיפול בפרדניזון עבור דלקת הפריקרדיטיס. עתה הטיפול בפרדינזון הסתיים- הוא כעת ללא חום.
לפני מס' ימים הוא עשה צילום חזה והפענוח מציין נוזל בכמות קטנה בצד שמאל וכן תמט חלקי של LLL.
מה עלינו לעשות כרגע?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/02/2012תהליך דלקתי בקורם הריאה עם הצטברות נוזל הינו סיבוך נפוץ אחרי ניתוחי לב . תאור ממצאים בצילום תואם מצב אחרי מחלה חריפה, עדיין קיים תפליט בצדר הריאה. בדרך כלל מספיק מעקב בלבד דרך רופא המטפל עם ביצוע צילומי חזה חוזרים מספר חודשים אחרי שיפור במצבו קליני ורדיולוגי של המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה זיהומיתבוקובזה לאה15/02/2012
שמי לאה, אני בת 49 . בריאה בדר"כ.
מזה מס' חודשים שאני משתעלת בצורה יוצאת דופן
בהתחלה הרופאת משפחה נתנה לי רפאפן, ונשלחתי לצילום ריאות ששלל דלקת ריאות
אחר 10 ימים כשחזרתי שוב אובחן אצלי ברונכיט וקיבלתי אוגמנטין
לאחר 10 ימים כשחזרתי שוב הוחלט להוסיף לי דוקסילין ל 10 ימים נוספים
כשגם זה לא עזר הלכתי ליעוץ אצל רופא ריאות ואובחן אצלי אסטמה זיהומית
קיבלתי טיפול של סטרואידים , היתה הקלה לקראת סוף הטיפול (כששמורידים מינון )
התחלתי להשתעל שוב והרופא החליט להוסיף לי עוד כדורים למשך שבועיים
נכון לרגע זה אני מסיימת מחר את הכדורים ואני משתעלת בצורה מפחידה מטופלת באנילהציה ברמה היומית. עשיתי בדיקה בעבודה של תפקודי ריאות (בסיסי) והנתונים מראים שהריאות שלי לא מתפקדות כל כך טוב. (fat100%=1.90)
מה עושים ?????
האם זה לא יעבור בחיים ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/02/2012בסיווג של אסתמה מחלקים אותה לאלרגית ואידיוסינקראטית. אין מושג אסתמה זיהומית.
אסתמה היא מחלה כרונית והינה אחד הסיבות לשיעול ממושך או התקפי. יש להמשיך טיפול ומעקב אצל רופא מטפל/רופא ריאות לצורך טיפול באסתמה ו/או טיפול/בירור סיבות אחרות לשיעול ממושך (כגון נזלת כרונית, רפלוקס וכו") .
לפי שאלה לא ברור על איזה פאראמטר של תפקודי ריאות (FAT אינו קיצור מקובל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאחר דלקת ריאותליאת12/02/2012
שלום דוקטור,
לפניי כחודש הובחנה אצלי דלקת ריאות (צילום רנטגן)קיבלתי שילוב של 2 סוגיי אנטיביוטיקה ,אחד מהם זינט למשך 10 ימים,תוך כדיי נטלתי גם פרוביוטיקה.המשכתי לקחת את הפרוביוטיקה 3 ימים אחריי שסיימתי את האנטיביוטיקה.לאחר הטיפול עד עכשיו יש לי כאביי בטן,כאביי שרירים וצלעות, דקירותבבטן העליונה והרגשה כללית לא נעימה.הכאבים מחמירים בשעות הלילה בזמן השינה.כמו כן הקיבה שלי רכה.רציתי לדעת האם אלו תופעות מוכרות לאחר דלקת ריאות ונטילת אנטיביוטיקה?
תודה
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/02/2012תסמינים בטניים וכלליים אינם ביטוי של דלקת ריאות. אין לשלול שמדובר בתופעות לוואי של טיפול אנטיביוטי או קיימת סיבה אחרת לתסצינים הנ"ל . במידה ותלונות האלה אינן חולפות תוך ימים ספורים, יש לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לבדיקת CTסיוון10/02/2012
היי
רציתי לשאול מה זה אומר הצללה פסית קטנה ב LLL בריאה השמאלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/02/2012מדובר בתאור של רופא רדיולוג . קיים מגוון גדול של אפשרויות שיכול להתאים לתאור הזה: מתחיל משינוים צלקתיים בעקבות מחלה בעבר (כגון, דלקת ריאות) או מחלה פעילה - תהליך דלקתי בדרך כלל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אויר במגדליםאלי10/02/2012
אני עובדת במגדל אלקטרה החדש הענק ביגאל אלון,בקומה די גבוהה שכולו אטום לחמצן-רק מזגנים בכל הבניין, אי אפשר לפתוח חלון,ואני מרגישה שחסר לי האוויר הטבעי מאד מאד.
מה עושים? האם יש מכשירים פרטים לפצות על האטימות? בת 50 לא סובלת מאסטמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר אויר במגדלים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/02/2012שלום,
אני בטוח שלא חסר חמצן במבנים האלו אך התחושה של חוסר במוצא לאויר הפתוח מעיקה עלייך נפשית. אין לי פתרון מעבר ליציאה החוצה מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש באוויר?!
אלי11/02/2012תודה.
רופא אחר השיב לי שהבעיה ע המזגנים היא היובש באוויר ואולי מכשיר לחות יועיל.מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יובש באוויר?! - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/02/2012שלום,
לחות עשוייה להקל על תחושת יובש ואולי להקל על תחושת הנשימה (לא תשפר את שיעור החמצן). מכשירים מייצרי לחות ניתן לחפש כמובן באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניווניים בריאותיהודית08/02/2012
יש לי לחצים בחזה וקוצר נשימה
בצעו לי צלום חזה ומצאו שינויים ניווניים בריאות
על מה זה מעיד?
אבקש לדעת הכל מהאפציה הקלה לגרועה יותר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים ניווניים בריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/02/2012שלום,
המושג שינויים ניווניים בריאות אינו מוכר. בדוק שוב (אולי שינויים ניווניים בחוליות?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)