מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אריוסעדינה05/10/2012
שלום, האם יש סיכון בשימוש באריוס ביחד עם שתיית אלכוהול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אריוס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2012שלום,
לא שזכור לי דגש מיוחד על כך אך קראי בדף המידע המצורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדף המצורף - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/10/2012שלום,
מה שחשוב יותר זה העלון המצורף עם התרופה עצמה. כנראה שהאזהרה לגבי אלכוהול היא כללית. לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראותטובה מן05/10/2012
שאלה נוספת בנוגע לליחה (משאלה קודמת)
האם המצב שתואר בשאלה הקודמת עלול לגרום לדלקת ראות?
חג שמח
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ראות - תגובה
אם החום כבר בירידה אז לא צפוי שכעת תופיע דלקת ריאות כמחלה חדשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה לפני נסיעה -דחוף תודהטובה מן05/10/2012
בני בעוד שבוע נוסע למקסיקו , הוא סובל מאסטמה מגיל צעיר , במשך יומיים סבל מחום של 38.5 , החום ירד אולם נותר שיעול טורדני וחזק וליחה ששמצטברת לו בריאה , הוא ניגש לרופא ונבדק הוא קיבל "ריאולין" ולא נמצאו ממצאים חמורים.
האם יש צורך לעשות משהוא דחוף לפני נסיעה כזו ארוכה (וקרובה כל כך)
אודה לתשובתך המהירה
בברכה
טובה מן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליחה לפני נסיעה -דחוף תודה - תגובה
זהומים, בעקר וירליים עלולים להחמיר אסתמה וגם לגרום לשעול שנמשך זמן רב יותר מאשר בלא אסתמטי.
כדאי לצייד אותו באנטיביוטיקה דרך רופא המשפחה ובכל המשאפים והתרופות הנחוצות לטיפול באסתמה. אני מקווה שהוא במעקב רופא ריאות בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כרוני.יעל04/10/2012
שלום לפני 7 שנים עברתי ניתוח טימומה ולאחר שנתיים התחיל לי שיעול כרוני בשעות הבוקר וחוסר אוויר.. השיעול נמשך כבר 5 שנים כל יום בבוקר במשך שעתיים-שלוש עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ולא מצאו משהו חריג וכל משאף שאני לוקחת לא עוזר והמצב מייאש מאוד אך לאחרונה החמיר.
אחרי בדיקת רנטגן שבוצעה היום נאמר כי הלב תקין והצורה והכל תקינה ומצב לאחר טורקוטומיה - תפרים מתכתיים בעצם החזה.
אשמח לדעת מה אתה מיעץ , מה זה אומר ואם יש לך פתרון למצב שלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול כרוני. - תגובה
הדבר דורש הערכה בבדיקה וראיון אישי. קשה לייעץ על בעיייה כרונית כזו ללא בדיקה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מפרדזינוןששון04/10/2012
שלום ד'ר. כ3שבועות עם 40 מ'ג ליום, אמור להתחיל להוריד. האם 5 מ'ג ביום זה סביר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאה מפרדזינון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/10/2012לא ברור על מה אתה מדבר ? מה המחלה שלך? באופן עקרוני אתה אמור לשנות את הטיפול על פי הנחיות הרופא שרשם את הטיפול. צור קשר אתו במידה ולא קיבלת הנחיות מפורטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדזינון
ששון04/10/2012סליחה ד'ר אני מדבר על מחלת. האסטמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרדזינון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2012ראה תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בריאהחני03/10/2012
שלום, אבי בן 72 עבר לפני שנתיים ניתוח כריתת אונה בשל גידול 0.9 ממ, הגידול הוסר ללא טיפולים וכו ומאז הוא במעקב אונקולוגי מדי 3 חודשים מבצע סיטי. בסיטי אחרון נכתב שיש קשרית בריאה השנייה שגדלה מ 0.4 ממ ל 0.68ממ . תור לאונקולוג בעוד מספר ימים. האם ייתכן כי חלילה מדובר בגידול חדש? או שייתכן כי הממצא שפיר?
האם ניתן לבצע ביופסיה בשלב כזה? האם לא מסוכן להמתין זמן מה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשרית בריאה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/10/2012שלום,
אין שום סכנה בלהמתין מספר ימים לבדיקת האונקולוג, שכמובן יחלחיט לגבי המשך הגישה הטיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד נשימה תוך כדי דיבורחנה01/10/2012
אני בת 60 ובשבועיים האחרונים, בכל פעם שאני מדברת אני מרגישה שאני מאבדת את האויר ואני חייבת לשאוף אויר באמצע המילה.
זה לא קורא לי בזמן של מאמץ אחר , כגון עליה במדרגות. גם כאשר אני קוראת בקול רם כשאני לבד בבית התופעה מתרחשת, כך שזה לא יכול להיות בגלל התרגשות או משהו כזה.
עלי לציין שהייתי מעשנת כבדה עד לפני 15 שנה ושאימי סבלה מאסתמה. שאלתי היא: האם זה יכול להצביע על אסטמה ואיזה סיבות אחרות יכולות לגרום לתופעה כזאת.?
תודה רבה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבוד נשימה תוך כדי דיבור - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/10/2012שלום,
קוצר נשימה עלול לנבוע בגילאים וברקע שלך ממספר סיבות: נזקי עישון (COPD), אסתמה, מחלת לב וכיו"ב. עלייך להבדק על ידי רופא, לבצע תפקודי ריאה וקרוב לודאי גם צילום חזה, ובדיקות נוספות על פי התוצאות, הכל לפי התרשמות הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדזינוןששון30/09/2012
שלום רב.
האם בתחילת הטיפול כלוקחים את המינון הגבוה, יש אפשרות. לחלקו לפעמיים ביממה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדזינון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/09/2012שלום,
פרדניזון פועל כ 24 שעות ולכן נוטלים פעם ביום. מומלץ בבוקר (כי אז אפשרות לדיכוי יותר הכליה פחות) עם הארוחה עצמה או עם כוס חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לאותו נושא
ששון01/10/2012אני כבר 10 ימים עם פרדזינון כשבאמצע הטיפול קיבלתי גם אנטיובטיקה ' רוקל' . המינון היה 60 מ'ג. ועכשיו אני לוקח 40 מ'ג בבוקר, אך זה מס לילות שאני ניכנס למצוקה בלילה ונוטל עוד 4 אם לא עזר אז עוד 4 כלומר כרגע עם 48 מ'ג ביממה. היתכן שבתום טיפול האנטביותיקה הירידה תהיה יותר קלה? . כמו כן אם המחלה הזו בסיסה הוא אלרגיות למינהן, מדוע לא נערכות בדיקות אלרגיה מקיפות ביותר וםלא בדיקה מגוחכת של קו'פח. ואם יש אפשרות לכזאת בדיקה אשמח לדעת היכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לאותו נושא - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/10/2012שלום,
הפורום אינו תחליף לבדיקת רופא. בד,כ אם יש גם מרכיב זהומי וגם מרכיב אלרגי הרי שבחלוף הזהום תתכן הקלה, בעקר אם הוא וירלי. בדיקות אלרגיה ניתנות לביצוע אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאותתיקי30/09/2012
מה פירוש? ציור אינטרסטיציאלי מוגבר דו"צ התעבות פריברונכיאלית הצללות אינטרסטיציאליות הקפיות בבסיסי הריאות וב- LUL
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסבר תוצאות - תגובה
ציור אינטרסטיציאלי מוגבר הכוונה היא להגברת רקמת הריאה בצילום, כך גם עבוי דפנות הסמפונות. אלו הם תאורים גרפיים רנטגניים, שלא פעם נתונים לאינטפרטציה אישית על מידת מובהקותם. חשוב מאידך לנסות לשייך את הממצאים הרנטגניים לתלונותייך, חשיפותייך וכיו"ב. בראש ובראשונה זהו תפקידו של מי שמליץ על הבדיקה.
חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו על השאלה שלי..מורן27/09/2012
הכותרת היא -סילקיון בריאה-
קבעתי סי טי לעוד שבוע וחצי אני רוצה לדעת האם ניתן לראות בסי טי (ללא חומר ניגוד) הימצאות סיליקון בריאה או שזה בלתי אפשרי. אודה על תשובתכם בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילגו על השאלה שלי.. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/09/2012שלום,
לדעתי הסיכוי ש CT יצביע על המצאות סיליקון בריאה הוא נמוך ביותר. CT יכול להראות ממצאים בדופן החזה שהם משניים לקרע בשתל השד וכמו כן CT עשוי לגלות דברים אחרים שאולי מסבירים את תלונותייך. לפני בדיקה זו (שהקרינה בה מרובה, כמו 100 צילומי חזה רגילים) רצוי שתבדקי על ידי רופא ריאות, כולל ביצוע תפקודי ריאה להערכת תלונותייך, יתכן ויש להם הסבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי דופן הסימפונות עם קשריותד``ר שבתאי ורסנו27/09/2012
שלום,
לאחר פיקועים בריאה שמאל שלא חלפו לאחר טיפול אנטיביוטי הרופאה שלחה אותי לצילום CT , להלן הפיענוח:
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים.
בתי השחי שמורים.
בלינגולה ובשתי האונות התחתונות מודגם עיבוי דופן הסימפונות עם קשריות
במראה "עץ מלבלב" .
בנוסף קונסולידציה קטנה בבסיס מצד שמאל.
הממצאים מתאימים לברונכיאולטיס ותמט קטן או פנוימוניה קטנה בבסיס מצד שמאל.
הקנה והסימפונות שמורים.
כלי הדם הריאתיים שמורים.
שערי הריאות חופשיים.
מודגמות בלוטות לימפה קטנות במיצר האמצעי.
הלב אינו מוגדל.
בסריקת הבטן העליונה הסננה שומנית של הכבד.
חלונות עצם: ללא הרס גרמי.
אשמח לקבל את דעתכם המקצועית שכן הרופאה שלי תהיה רק אחרי החגים ואני קצת לחוץ
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח CT ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו27/09/2012שלום,
הפענוח מתאים למחלה של הסימפונות הקטנים. הרקע לא ברור. פנה לרופאה שבקשה את הצילום לאחר החג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מעצבןטל26/09/2012
שלום רופא מלאך.
בני הוא בן שלש . בסוף שנת 2011 לאחר שיעול שלא חלף עם אנלציות קיבל אזניל ולאחר 3 חודשים הצטנן מאוד ושוב האנלציות לא עזרו וקיבל אזניל. ועד לפני חודש היה נפלא . מלפני חודש החל שיעול לא כל הזמן ביום ובלילה ועשה 2 סטים של אנלציות בריקלין בודיקורט ולא עזר כלל. ובצילום ראות נמצא דלקת ראות בברור וקיבל אזניל וזה עזר לפחות מיומיים ושוב משתעל . התחלתי שוב אנלציות שלא עוזרות והיום מאחר ואין רופא והוא ממש משתעל נתתי לו 3 כדורי בטנזול ואנלציה בריקלין ללא שום שיפור . נא דעתך
יש לי 2 ילדים עם אסתמה קלה.
בברכה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול מעצבן - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו27/09/2012שלום,
הפורום הזה אינו מיועד למחלות ריאה של ילדים. פנה לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון בריאהמורן26/09/2012
שלום, בת 30, יש לי קרע בשתל סיליקון בחזה כבר מס שנים, הסיליקון נראה גם בבולטות לימפה בבית שחי ימין. התייעצבתי פה בעבר לגביי בעיות נשימה שיש לי והפסקת נשימה בלילה, יש לי שאלה מאוד חשובה, בעיות הנשימה שלי מתגברות, בריאה הימינית (בצד שבו הסיליקון קרוע) כואבות לי הצלעות, וקשה לנשום. הרגשה של משהו מפריע בתוך הריאה (כמו כאשר נושפים אוכל במקרה). בריאה השמאלית אין לי שום כאבים ומרגישה במפורש שהיא נושמת טוב.
צילום ריאות לא מראה כלום (הסתיידות בצד ימין -כנראה מהסליקון- זה מה שכתב הרופא). קראתי עכשיו במפורש מאמרים ומחקרים מחול ומשרד הבריאות האמריקאי שאומרים שסיליקון קרוע יכול להגיע לריאה, וזאת למרות שכל רופא ששאלתי אותו בארץ גיחך על העניין. אני מיום ליום פחות יכולה לתפקד והריאה שלי לא נושמת וכואבת ומתעוררת משינה בלי אוויר. דרשתי מרופא משפחה סי טי ריאות, שאלתי היא כזאת-
סי טי ריאות- ללא חומר ניגוד, יכול להראות אינדיקצייה של סיליקון - גם אם מועט- בריאה? והאם MRI יכול להיות טוב יותר לזיהו כזה?
תודה וחתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיליקון בריאה - תגובה
עייני בפורום תחת "דילגו על השאלה שלי,
חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהtony24/09/2012
שלום ,
קשיש עם דמנציה קשה , מרותק לכיסא\מיטה ,גר בבית עם מטפל זר , ברקע לאחר CVA פעמיים , סכרת , לב וכו'
מזה תקופה ארוכה סובל מתופעה של ליחה טורדנית בדרכי נשימה עליונות אותה לא מצליח לפנות . מקבל מוקוליט ודומיו אך ללא הטבה . כל היום ''מבעבע'' מליחה .לא ניתן לשלול שאולי עושה מדי פעם אספירציות בעת האכלה . מדי פעם מתאשפז ומקבל אנטיביוטיקה לוריד .
ללא COPD ברקע . השאלה - איך ניתן בתנאים של בית לטפל בנושא פינוי הליחה ? האם קיים סקשן ביתי ? מיותר לציין שאין שיתוף פעולה לפיזיוטרפיה נשימתית או עידוד שעול עקב דמנציה הקשה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012במידה ועקב פגיעה ברפלקס בליעה , חולה עושה אספיראציות חוזרות, יש לבדוק האם להמשיך כלכלה דרך הפה. בהתעייצות עם רופא המטפל ורופא גסטרואנטרולוג
סקשן נייד הינו קיים וניתן לרכישה בחברות לציוד רפואי.
במידה ואין שיתוף פעולה מספק, אין טעם לבצע פיזיוטראפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI לעומת CT קרינה נמוכהעדי24/09/2012
שלום.בת 32 וברקע שחפת ריאתית שטופלה לפני 4 שנים.בחודשים האחרונים מידי בוקר יש לי ליחה צהובה-חומה מידי בוקר ומעין פס דם לאורך הלשון(ביריקה ניתן לראות כי זה דם טרי).כמו כן חשה בקוצר נשימה לעתים וכאבי גב(ללא ממצא בMRI גבי).הרופא שלח אותי לביצוע סיטי ריאות בקרינה נמוכה.שאלתי- האם יש אפשרות לבצע בדיקת MRI במקום CT(היות וכבר בוצעו בעבר 3 סיטי ועשרות רנטגן).
האם VT יכול להראות ממצאים ש MRI לא? כמו כן- מה הכוונה לסיטי בקרינה נמוכה-האם זה מכשיר מיוחד או שפשוט מורידים במכשיר רגיל את רמת הקרינה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012MRI פחות רגיש בריאות מאשר CT . לכן בדיקת הדמייה בחירה לריאות הינה CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה אחרונה
עדי24/09/2012מה הכוונה לסיטי בקרינה נמוכה-האם זה מכשיר מיוחד או שפשוט מורידים במכשיר רגיל את רמת הקרינה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012CT קרינה נמוכה הכוונה היא למינון קרינה שהינו נמוך מCT רגיל (גם רזוליוציה נמוכה כמובן) . מכשיר CT אמור להיות זהה לכל סוגי הבדיקות, משתנה רק תכנון שלו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)