מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה וסינגולראיילת03/01/2012
לרופא שלום רב.
בני בן ארבע וחצי מוגדר כאסמטי , לפני כחודש ומספר ימים התחלנו טיפול בסינגולר , מזה שבוע וחצי בני סובל משלשולים ויקיצות מרובות בלילה ( כדי ללכת לשרותים) , קראתי בעלון התרופה על תופעות הלוואי של הסינגולר ותופעות אלה מצויינות שם ( בין עוד 100 תופעות אחרות...).
מה המלצתך ? להפסיק התרופה למספר ימים ? אם כן לכמה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2012מומלץ לפנות לרופא ילדים שהמליץ על הטיפול ולדווח על תופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשהשירה03/01/2012
שלום.
אני בת 26. מאובחנת עם אסטמה קשה מילדות. לפני שנה וחצי הסתבכות של אסטמה עם דלקת ריאות הביאה לתמט בריאה הימנית. אני מטופלת כבר חצי שנה ב XOLAIR. האלרגיה היא לאבק.
בחודש האחרון לא קיבלתי את הזריקה ואתמול שוב הופיע התקף עם סטורציות נמוכות (85) ובצילום החזה רואים ציור ריאתי מוגבר באותו המקום בו היה התמט. RUL. מאתמול התחושה היא שהריאה הימנית היא כמו בלון שלא נופח מעולם וקשה לנפח אותו.
1. האם ייתכן שהציור הריאתי המוגבר הוא התחלה של תמט חדש? (בהתחשב בתחושת הקושי בניפוח הריאות)
2. האם ייתכן כי עיכוב של חודש בזריקה הוביל להידרדרות כזאת?
תודה..
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2012ציור ריאתי ותמט הינם מושגים רדיולוגיים אך אינם קשורים באופן ישיר , מדובר בפטולוגיות שונות בדרך כלל.
החמרת אסתמה יכולה להיות קשורה להפסקת טיפול הקבוע (קסולייר אחד מתרופות קבועות לאסתמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר פנאומוטורס ספונטנייחזקאל29/12/2011
שלום רב
בשנת 2002 עברתי פנאומוטורקס ספונטני בחזה שמאל שטופל ע"י הוצאת אויר עם נקז ומשאבה.
בשנת 2003 חזר הפנאומוטורקס בחזה שמאל שטופל ע"י ניתוח vats bullectomy apical pleurectomy+brashing
מאז ועד היום אני סובל מכאבים חוזרים ונשנים בחזה שמאל מדי יום. מטופל תרופתית באסטמה שהופיעה אחרי הפנאומוטורקס.
מדוע עדיין יש לי כאבים? האם יש סיכוי שיחזור הפנאומוטורקס?
מה עליי לעשות?
עוזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר פנאומוטורס ספונטני - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2011שלום,
כאבים יכולים להמשך לעיתים זמן רב אחרי ארוע הקשור עם קרום הריאה. האסתמה איננה קשורה. עלייך להבדק בכל מקרה בכדי לשלול סיבות כאב אחרות שאינן קשורות. אם הכאב מאד קשה וכרוני ואין לו סחיבה אחרת בקש הפנייה למרפאת מומחה לכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לקור והתקררויות חוזרותאייל29/12/2011
מצטער על האורך
אני בחור בן 27 סובל מהתקררויות חוזרות כרוניות שמשתקות אותי למיטה הרגשה של חולשה חזקה כמו שפעת צמרמורות חזקות קר לי כל הזמן יותר מלשאר הסביבה באופן ניכר כל הזמן צמוד לתנור ומתלבש חם. כאילו הגוףשלי לא מצליח לחמם את עצמו זוה רק מתחזק מיום ליום כולל בקיץ אני עם ביגוד ארוך לא יכול להיות בחדר ממוזג ולא במקום עם רוח לא להיכנס לים ולא לבריכה אפילו עם מים פושרים אני ישר מצתמרר ונהיה חולה. קר לי בכל הגוף ובמיוחד ברגליים ובכפות רגליים תמיד קפואות אפילו עם 2 זוגות גרביים.
אני גם אסמטי אז במהלך ההמחלה האסטמה מתגברת ונהיה לי קוצר נשימה. לפעמים זה בא עם נזלת ולפעמים לא אבל תמיד תחושה חזקה של חולשה וכאבי שרירים וצמרמורות. אני לוקח משאף סטרייד וכדורי סינגולייר ויום יום משאף נטולין לפחות 2-3 שאיפות וכל הזמן יש לי ליחה וקוצר נשימה.
העניין הזה נמשך כבר כמה שנים הולך ובא ובשנה האחרונה הייתי חולה שנה ברציפות כל פעם מתקרר מחדש בלי יכולת לעשות כלום. כמו מין לופ שלא נגמר קצת מתרומם ושוב נופל ממש משהו נוראי.
הייתי אצל מספר רופאים מכמה תחומים ואף אחד לא מצליח לעלות על הבעיה ולא לעזור לי ואני נשאר חסר אונים במיטה,בבדיקות הדם לאורך כמה שנים הכל יוצא תקין כולל הורמונים ובלוטת התריס.
האם חולשה של הריאות יכולה להביא למצב כזה של חולשה חיסונית? של קור?
אני רוצה אפילו לפנות למישהו באופן פרטי האם אני יכול לפנות אלייך ? האם זה בכלל הכיוון?
אני מיואש מאוד חייב עזרה
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סבילות לקור והתקררויות חוזרות - תגובה
לא ברור מה זה התקררויות חוזרות. קיימת אפשרות של נזלת אלרגית במשולב עם אסתמה או זהומים וירליים למשל. לא ברור איזה בדיקות נוספות עברת ומדוע אתה נזקק לונטולין מדי יום ? האם יש לכך סיבה אובייקטיבית או מחוסר בטחון? כל השאלות האלו אינן להתכתבות ברשת. אסוף את כל הנתונים/ברורים/בדיקות/תפקודי ריאות/צילומים ופנה לחוד נוספת אצל רופא פנימי או ריאות שיקדיש לך את הזמן הראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא לאחר אקו לבג'ולי28/12/2011
שלום נשלחתי לבירור מקיף לאחר תלונות של קוצר נשימה מתמשך במשך
מספר חודשים
לאחרו בד' אקג שיצא תקין וצילום חזה
עשיתי אקו לב..
בבדיקה נכתב "הודגמה אי ספיקה מיטראלית מיזערית וטריקוספידלית קלה עם
מפל לחצים בן 23 ממ"כ על פני המסתם הטריקוספידלי ,ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך
של 30 ממ"כ"...
אפשר הסבר..יש לי תור רק בעוד שבועיים וחצי ואני קצת בלחץ...(מה שמוסיף לקוצר נשימה..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא לאחר אקו לב - תגובה
הממצאים בגדר התקין ולא מסבירים את תלונותייך. האם בצעת תפקודי ריאה? האם קוצר הנשימה במאמץבלבד?. במנוחה? יש הרבה מאפיינים יש לשאול לגביהם בכדי לברר את סיבת התחושה. התייעצי גם עם רופא ריאה לברור תלונותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונברז-בכל פעם שאני הולך לרופאאבי28/12/2011
לביקורת אני שואל אם יש תרופה חדשה לcopd והוא עונה" לצערי לא,אם הייתה הייתי נותן לך" כאן בפורום נכבד זה שאלתי גם האם יש חידושים או תרופות חדשות ונעניתי בשלילה.פתאום התבשרנו שתרופה חדשה ואיכותית בשם אונברז .האם שיקולים מסחריים מונעים מרופאים להמליץ על תרופה חדשה או שהם לא מתעדכנים מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אונברז-בכל פעם שאני הולך לרופא - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/12/2011שלום,
התרופות האחרנות שיצא לשוק בתחום הטיפול בCOPD הן ONBREZ ו SPIRIVA ולפי שעה סל הבריאות לא מאפשר לקבל את שתיהן בו זמנית אף כי כל אחת מהן לחוד כן נמצאת בסל (ניתן לרכוש באופן פרטי את האחרת). אין סיבה למניעת אחד הטיפולים בCOPD בארץ, בתנאי שעומדים בקריטריונים של תפקוד ריאה (FEV1/FVC<0.70, FEV1<70%).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהב"ה26/12/2011
הופיעו אצלי קשיי נשימה אחרי הקאות מרובות (רפלוקס) קשה..
איזה מחלות יכולות להתעורר מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו27/12/2011שלום,
רפלוקס קשה יכול להסתיים בשאיפת תוכן קיבה לריאות וכתוצאה דלקת ריאות או סתימת סימפון. במקרה שלך לא ברור מה קרה. אם התלונות על קוצר נשימה נמשכות כדאי להבדק על ידי רופא שישקול גם צילום חזה. ארועים חוזרים של רפלוקס עם שאיפת תוכן קיבה יכולים לגרום לשינויים כרוניים בריאות. יש לברר/לטפל ברפלוקס דרך רופא גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ב"ה28/12/2011מזה סתימת סימפון? (אסטמה?)
בנוסף שלחו אותי לתפקודי ריאות במאמץ רק שמצבי הבריאותי לא מאפשר לי לרוץ..
איזה בדיקות אחרות יש ומה אני אמור לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/12/2011שלום,
סימפון יכול הלסתם בגלל ליחה (למשל באסתמה9 או בגלל גידול, או בגלל גוף זר שנשאף לריאות. לפני בדיקת ריאות במאמץ יש לבצע תפקודי ריאה במנוחה. במידה והם תקינים ועדיין קיים חשד לאסתמה ניתן לבצע תפקוד עםפ צגר מטאכולין שאינו דורש מאמץ גופני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול - פתחי הריאותלירן24/12/2011
שלום רב,
כשהייתי קטן הרבה פעמים היה לי ברונכיט,
עבר לי אבל כיום יש לי הרבה פעמים ציפצופים בפתחי הריאות אחרי מאמץ גופני,
אחרי תקופות בהן אני חולה והכל עובר לי- השיעול נמשך הרבה אחרי וקשה לי
לדבר, כל רגע משתעל, כמו עכשיו, ויש לי רשרושים בפתחי הריאות.
הרופא לא התיחס ברצינות או שלא ידע מה לעשות.
האם יש פיתרון???
היו תקופות בהן חצי מהשנה הייתי משתעל
תודה,
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/12/2011במקרה הזה יש לשלול אסתמה. יש לפנות לרופא המטפל כדי לבחון צורך בהמשך בירור (בעיקר לבצע תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ של רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לבדיקת מנטודורון22/12/2011
שלום רב,
לאור מחלת קרוהן אני עתיד להתחיל טיפול בנוגדני TNF יומירה.
ביצעתי בדיקת מנטו מקדימה והתוצאה 7 מ"מ כמו כן צילום חזה תקין.
רציתי לבדוק האם יש מניעה להתחיל בטיפול הנ"ל כמו כן האם יש צורך בהכרח לקבל טיפול מונע של איזוניאזיד 300 למשך תקופה מסוימת?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2011תכשירים נוגדי TNF מתאפיינים ביכולת לעשות ראקטיבציה של חיידק מיקובקטריום לטנטי (לא פעיל) למחלת שחפת בשכיחות גבוהה מאשר אנשים שאינם מקבלים טיפול בתרופות הנ"ל . עקב סיכון זה מקובל שכל מטופל פוטנציאלי בתכשיר נוגד TNF ויש לו מנטו מעל 5 מ"מ - לתת טיפול מונע מלא נגד חיידק השחפת (אזוניאזיד ל6 חודשים או ריפמפין ל4 חודשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתה שחפת?יגאל20/12/2011
שלום רב! סיליקוזיס ברקע. עקב החמרה בCT ומנטו חיובי קיבלתי RIFAMPICIN ל-4 חודשים. בסיום של טיפול בCT - שיפור ניכר. אפשר להגיד שחליתי בשחפת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2011לפי תגובה לטיפול לא ניתן לקבוע האם הייתה שחפת ריאתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת ראשוניתיגאל20/12/2011
שלום רב! אובחנתי בשחפת ראשונית. קודם היתה לי האבחנה של LTBI. רציתי לדעת - שחפת ראשונית - זה LTBI או סוג של שחפת פעילה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2011נסעות של שחפת , כלא מדובר במחלה פעילה נקראת זיהום לטנטי ע"י מיקובקטריום (LTBI ).
שחפת פעילה הינה מחלה מדבקת שמתחלקת מבחינה קלינית ל3 קבוצות : 1. שחפת ריאתית ראשונית (נדיר מאוד היום - כוונה שבין הדבקה למחלה עובר שזמן קצר מאוד) , 2. שחפת ריאתית בשל ראקטיבציה של חיידק אחרי שנים רבות של נסעות , 3. שחפת חוץ ריאתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובהלימור18/12/2011
בס"ד
בעלי משתעל מזה כחודשיים עם הרגשת חנק ורצון להקיא
לקח סירופ וכדורי מוקולס
ולא עזר
הוא עשה צילום ראות ואני לא מבינה את התשובה אשמח לעזרה בפיענוח
תודה
להלן התשובה
אין עדות לתפליט,תסנין או גודש
צל הלב בגדר הנורמה
עמדה גבוהה של הסרעפת השמאלית
פלס אוויר נוזל בקיבה,הצטברות גזים בפלקסורהספלנית של הקולון
מודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/12/2011לפי תשובת צילום - אין פטולוגיה ריאתית שיכולה להסביר שיעול כרוני.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה שעל סמך כל הממצאים אובייקטיביים יחליט על המשך בירור (אפשרוינות הם בדיקה אצל רופא א.א.ג , ביצוע תפקודי ריאות , יעוץ רופא ריאות ו/או מתן טיפול סימפטומטי לגורמים אפשריים כמקור לשיעול כרוני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ושאלה נוספתאביגיל15/12/2011
תודה על התשובה המהירה.
האם הסינגולייר צריך לקחת באופן קבוע כתרופה מונעת, גם כשאין התקפים. הונטולין הוא רק בזמן התקפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/12/2011אכן כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה?אביגיל14/12/2011
ד"ר
שלום
אני בן 46 גובה 1.78 משקלי כיום 73 ק"ג סובל מנזלת אלרגית – מטופל באוומיס
בעברי – לפני כ 8 שנים
סבלתי מקוצר נשימה
שטופל במשאף ויחד עם ירידה במשקל (30 ק"ג) פסק קוצר הנשימה.
לאחרונה מרגיש בקוצר נשימה בעיקר לפנות בוקר – מתעורר מזה
במהלך היום אין לי בכלל
עשיתי בדיקת תפקודי ריאה – במאמץ ויצאה תקינה
מצ"ב תוצאות בדיקה עם מטוכלין
שאלותי :
האם אני מוגדר כאסמטי במידה וכן באיזו חומרה?
מהו הטיפול הניתן במקרה שלי יומיומי או רק בתחושת קוצר הנשימה? האם קיים טיפול שלא על בסיס סטאורידים ?
תודה מראש
על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו14/12/2011שלום,
מבחן המטאכולין חיובי עם תגובתיות יתר משמעותית וגבוהה. יחד עם הסימפטומים, עברך ונזלת אלרגית הממצאים מתאחימים לאסתמה. הטיפול תלוי בחומרת הסימפטומים. סימפטומים עד פעמיים בשבוע , לא בלילות, וללא הפרעה בפעילות, ניתן להשתמש רק בונטולין. מעל זה יש צורך בטיפול מונע, היעיל ביותר משאפי סטרואידים. לא סטרואידים יש את הסינגוליר שבמבוגרים נחשבת למיטב ניסיוני פחות יעילה, אך ניתן לנסות. כמו כן יש לטפל בנזלת האלרגית באופן קבוע בכדי לאזן גם את האסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר
אלה15/12/2011תודה על התשובה המהירה.
האם הסינגולייר צריך לקחת באופן קבוע כתרופה מונעת, גם כשאין התקפים. הונטולין הוא רק בזמן התקפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - פליקסוטייד לילד בן שנתיים +מלי14/12/2011
ילד בן שנתיים וחצי , בשנה האחרונה התקפות אסטמה ובחודש האחרון פעמיים דלקת ראות. טופל באינהלציות של בודיקורט וטרבולין בהתקפות + סינגולר רציף במשך ה4 חודשים האחרונים. קיבל הפניה למומחה ראות שהוריד אותו מהסינגולר ונתן לו –
בזמן ללא שיעול טיפול מונע של פלקסוטיד 125 דרך אירוצ'יימבר פעמיים יום ולילה (סה"כ 500 מק"ג) ביום
בזמן שיעול = התקפה = פליקסוטייד משאף 125 מק"ג שלוש שאיפות שלוש פעמים ביום (סה"כ 1125 מק"ג ביום) ולפני שלוש שאיפות שלוש פעמים ביום של ונטולין הכל דרך האירוצ'יימבר
השאלה היא האם המינונים של הפליקסוטייד לא נורא נורא גבוהים לילד כזה קטן ? לפי החוברת של הפליקסוטייד מינון לילד עד גיל 4 הוא מקסימום 100 מק"ג פעמיים ביום !!!
תודה !!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - פליקסוטייד לילד בן שנתיים + - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו14/12/2011שלום,
כפי שנרשם בחלק העליון של דף הפורום, הפורום הזה אינו עוסק במחלות ילדים. יש לפנות לפורום רופאי ילדים.
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)