מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זולאייר יכול להגביר תאבון?נטלי21/03/2012
לאחר תקופה ארוכה של התלבטות לחר שאושרה לי תרוםפת בקסולייר עקב אסטמה שהחמירה ולא הגיבה לסטירואידים, החלטתי לנסות את התרופה. קיבלתי 2 זריקות בהפרשים של חודש, 150 מ"ג אחת לחודש.
אני מאוד רעבה בחודשים אחורנים היתכן שהחומר גורם לכך?
כמו כן האם יש צוורך בשלב כלשהוא להעלות מינון של קסולייר או שניתן להסתפק במינון זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם זולאייר יכול להגביר תאבון? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2012שלום,
הגברת תאבון אינה תופעת לואי של XOLAIR בד"כ.
המינון של התרופה תלוי בערך ה TOTAL IGE בדם ובמשקל הגוף בתחילת הטיפול ואינו משתנה לאורך הטיפול. מקובל להתתרשם מיעילות הטיפול 6 ח' לפני החלטה על כשלון טיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברוזיס ריאתירחל.ש20/03/2012
אובחנתי כחולת פיברוזיס ריאתי עוד לפני הC.T ולמרות שתפקודי הריאות ובדיקות הדם תקינים.
הרופא הנחה אותי לעשות C.T חודש ימים לאחר סיום טיפול בכדורים שנתן לי.
עקב טעות תמימה עשיתי את הC.T מיד עם סיום נטילת הכדורים.
שאלתי אם אכן הצילום היה נעשה לאחר חודש ימים התוצאות יכלו להיות שונות ואולי מעודדות יותר, האם ההבחנה הפיכה במקרה זה.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיברוזיס ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/03/2012שלום,
אם חל שיפור או העלמות הממצאים ב CT החדש ברור שזה מלמד על תהליךל החלמה. במידה ולא חל שינוי לטובה, יתכן וחודש נוסף היה מביא לשיפור. היוועץ כמובן ברופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סיטי ריאותאימא15/03/2012
בת 44 לא מעשנת. בצילום סיטי שעשיתי נמצא : קשריות קטנות אחדות במזנטריום. במדיאסטינום מודגמות קשריות קטנות - בינוניות אחידות, הקשרית הגדולה ביותר ממוקמת בצד השמאלי של המדיאסטינום משמאל לעורק הכליה הראשי. קוטרה של קשרית זו כ 26 מ"מ. גם בשערי הריאות מודגמות קשריות בינוניות אחדות מכל צד.
בריאה הימנית מודגמת פרנכימה רגילה למעט נוכחות של שתי קשריות קטנות בסגמנט העליון של ה - RLL צמודות לחלק האחורי של הסדק הבין אונתי הגדול. הקשרית הגדולה ביותר בעמדה לטרלית בעלת קוטר של כ - 8.3 מ"מ.
לסיכום: אפשרות של סרקואידוזיס ???
מה זה אומר ? האם אני צריכה ללכת לרופאת המשפחה.. זה משהו רציני ??אף פעם לא היו לי בעיות בנושא הזה. פשוט נשלחתי לצילום בעקבות הצללה בצילום חזה רגיל עקב חום גבוהה שעבר אחרי יומיים.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2012בלוטות לימפה מוגדלות אינן ממצא ספציפי, הן יכולות להיות מוגדלות במקרה של זיהום פעיל וגם המצבים אחרים. לפי שיקול רופא המטפל ניתן לשקול הפניית המטופל ליעוץ רופא ריאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני +IPF
יעקב אגוזי21/04/2012שלום לך דר'
מזה כחודשיים אני משתעל ללא הפסק פרט ללילה עת אני נכנס למיטה ולכן אני נוטה להשאר במיטה .בלילה בשינה לא משתעל בכלל.אין ליחה ושום הפרשות בזמן שיעול כי אני לוקח REOLINE מזה כ-4 שנים מאז שהתגלה שיש לי IPF שמתפתחת באופן איטי.
תמיד היה לי שיעול קל ונסבל אך זה חודשיים חיי השתנו ונמנע מכל חיי תרבות או כינוסי חברה. הייתי אצל הרופא המשפחתי ואמר שזה ויראלי.קבלתי אנטיביוטיקה ל-10 ימים ועשיתי כל בדיקות האלרגיות.אין שום אלרניה .חלפו 3 שבועות מאז שסיימתי את האנטיביוטיקה ודבר לא עזר.השיעול ממשיך להזיק לגופי ולנשמתי.אני פשוט מיואש.
אנא דוקטור היה אתה הגואל שלי כי חיי אינים חיים.מה אתה מציע לי לעשות?בתודה ובכבוד רב
יעקב
נ.ב. אני בן 72* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2012שיעול ממושך יכול להיות מסיבות שונות אך במידה וקיימת אבחנה של לייפת (IPF ) - קודם יש לחשוד שמדובר בהחמרת מחלה ריאתית אינטרסטיציאלית. לכן מומלץ לפנות לרופא ריאות שמכיר/עוקב אחרי המטופל. לפני היעוץ יש לבצע צילום חזה עדכני ותפקודי ריאות מלאים (להביא ליעוץ גם בדיקות קודמות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול שאינו נפסק שגורם להקאות מרובותד``ר שבתאי ורסנו14/03/2012
לפני כ3 שבועות החל אצל בעלי שיעול טורדני שהסתיים כל פעם בהקאות
נבדק אצל רופאת משפחה שנתנה לו קודאין אינלציות עם מים וונטולין ואמרה זה ברונכיט ויעבור
כעבור מס' ימים המצב החמיר הגענו למיון לאחר התייעצות עם מוקד אחיות בכללית נלקחו בדיקות דם ונעשה צילום ריאות שוחרר כעבור מס' שעות לאחר שנבדק ע"י רופאה פנימאית שטענה שהכל תקין ונראה לה כי מדובר בדלקת בדרכי הנשימה ונתנה טיפול אנטיביוטי אריתרומיצין ל10 ימים כמו כן נשלח לאף אוזן גרון , בבדיקת א.א.ג הכל היה תקין.
בשבוע האחרון יש החמרה משמעותית שיעול שאינו נפסק שגורם להקאות מרובות כאבים חזקים בחזה נבדק שוב ע"י רופאת משפחה נשלח לבדיקות דם (עדיין אין תוצאות) לצילום ריאות וקיבל זינט.
תשובת צילום ריאות:
הצללה פסית בשדה האמצעי של ריאה ימנית המתאימה לקטלקטזה שטוחה, לא הייתה קיימת בצילום קודם.
שער ריאה ימנית מעט בולט , במידת הצורך המשך בירור.
סינוסיים קוסטופרניים חופשיים.
צל הלב לא מוגדל.
הופננו למרפאת ריאות נקבע לנו תור ליום שישי הקרוב.
אשמח לדעת מה פירוש ממצאי הצילום?
האם ייתכן ומדובר בשעלת ? יש מגיפה באזורינו
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2012לפי תאור קרוב לודאי מדובר במחלה זיהומית ויראלית או חיידקית. שעלת הינה אחד האפשרויות , תרופות ממשפחת אריטרומיצין הינן יעילות לחיידק השעלת. לפי פרשנות של צילום חזה יכול להיות שמדובר בדלקת ריאות .
יש להגיע ליעוץ רופא ריאות עם צילומי חזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משום מה ההודעה שלי נמחקהדניאל14/03/2012
שלום
בן 37 לא מעשן, סובל מקשיי נשימה (כנראה בגלל אטימות האף)בשינה, הופניתי למכון שינה, בפגישה מקדימה עם רופא המכון (רופא ריאות) הומלץ לי על בדיקת שינה ביתית, לפני שנכנסתי לרופא התבקשתי לנשוף לתוך מכשיר (כנראה ספירומטריה, אין לי מושג מה היו התוצאות, אבל הרופא נתן לי הפנייה גם לבדיקת תפקודי ריאה מורכבים.
ציינתי בפניו משהו שלכאורה אינו קשור לתחום הריאות אבל רציתי להיות בטוח.
(אני סובל מכאב בחלק התחתון של הסטרנום כבר כמה חודשים, עברתי בירור של מיפוי עצמות, רנטגן עצם הסטרנום, US לשלילת בקע אגיפסטרי, והכל היה תקין, לבסוף הוזרק לי זריקה למקום אך עדיין המקום רגיש וכואב במגע.)
הרופא נתן לי הפנייה גם לצלום חזה.
התוצאות היו תקינות מלבד נושא הריאות שנכתב "אוורור יתר בריאות".
מה פירוש הממצא ? והאם יש קשר בין התופעות שאני סובל מהן לבין הממצא ?
כמו כן, בצילום נתבקשתי ע"י הטכנאית לקחת נשימה עמוקה ולהחזיק בזמן הצילום, האם זה בעצמו לא גורם לתוצאה של אוורור יתר בריאה?
עשיתי בדיקת תפקודי ריאה, הטכנאית לא מוסרת את התוצאות אך לא הצלחתי להבין ממנה שזה תקין, אלא רק שאין משהו דחוף וזה יכול לחכות לביקור שלי אצל הרופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2012תאור של "איוורור יתר" אינו דבר ספציפי ויכול להיות פרשנות של צילום חזה. כאבים שצויינו כאן ככל הנראה לא קשורים לריאות. מומלץ לפנות לרופא ריאות עם תוצאות של תפקודי ריאות וצילום חזה לצורך השלמת אבחון (בנוסף לבדיקות עזר חשוב סיפור המטופל וממצאים בבדיקה גופנית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפענוח בדיקת תגר במאמץאורלי14/03/2012
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- לא מצורפות תוצאות הבדיקה
ד``ר דניאל סטרובין14/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
אורלי14/03/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה- בדיקה תקינה
ד``ר דניאל סטרובין16/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבצע שואב אבק רובוטישלומית13/03/2012
מתאים לחולי אסתמה לניקוי החדר מאבק
שואב אבק רובוטי GoodRobot במחיר מבצע לפסח 1,500 ש"ח
ניתן לקבל פרטים גם בטלפון 050-3839077* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צל מעוגל מעט רדיואופקי על רקע שדה המיטורקס ימני אמצעי פריפריד``ר שבתאי ורסנו09/03/2012
שלום רב עשיתי צילום ריאות מכיון שהיה לי חום גבוהה. והרופאה רשמה
צל מעוגל מעט רדיואופקי על רקע שדה המיטורקס ימני אמצעי פריפרי. יתכן ממצא גרמי בקמות הרכות/ריאתי. ללא עדות לגודש או תסנין ראתי. היא אמרה שאני צרכה לעבור סיטי. האם אני צריכה להילחץ והאם זה יכול להיות בעיה טכנית בצילום
ואם זה צילום שאני יכולה לחכות איתו כמה חודשים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/03/2012שלום,
יש צורך להשוות לצילומים ישנים במידה ובצעת. כמו כן יש לוודא שלא מדובר בפטמת שד כהה שנראית כממצא עגול בצילום (אם יש חשד כזה מצלמים שוב עם סימון של הפטמה).
על פי הפענוח של הצילום המפענח חושב על ממצא בריאה עצמה או בצלע.
לא הייתי דוחה את הברור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחולרז07/03/2012
שלום
אני חולה בcopd
וסובל מהפרעה חסימתית בדרגה קשה
מרגיש טוב ומטופל בספריבה וסרטייד.
עלי לטוס לארצות הברית שזו טיסה בת 12 שעות בערך.
האם מותר לי לעשות זאת מבחינה רפואית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה לחול - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/03/2012עם רמת החימצון שלך לא גבוהה או שמדובר ב COPD קשה כדאי לבצע בדיקת "טרום טיסה,, ניתן גם בבי"ח שלנו (בי,ח מאיר9 במכון לתפקודי ריאה. בבדיקה זו נותנים לנשום חמצן בריכוז שקיים במטוס ובודקים האם רמת החמצן שלך יורדת לערכים המחייבים תוספת חמצן בטיסה. במידה וכן חברת התעופה עם האישור הזה אמורה לדאוג לחמצן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוך הסי-טיניאל זיו05/03/2012
אני בן 69 מעשן כבד עד לפני 25 שנה .
עשיתי סיטי בטן בגלל בעיה כלייתית נמצא הכל בסדר ותקין .על הריאות נכתב"בסיסי הריאות והפליאורה ללא ממצא מוקדי וללא תסנין .מספר פסים פיברו אטלקטטיים בבסיסי הריאות ..,
אשמח לשמוע התייחסותכם המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתוך הסי-טי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/03/2012שלום,
בדרך כלל הכוונה לממצאים ישנים בעקבות תהליך דלקתי קודם. בכל מקרה תצטרך לקבל תשובה ממי ששלח אותך לבדיקה בראייה של הקונטקסט הקליני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות פענוחצחי04/03/2012
בן 48 בריא בד"כ.
לא מעשן כבר 10 שנים.לא פעיל גופנית .
עקב קוצר נשימה במאמץ ( אפילו טיפוס במדרגות)
בוצע תפקוד ריאות .(לאחר הבדיקה סחרחורת קלה וקוצר נשימה קל שעבר.)
אודה על הפיענוח.
כמו כן בוצע ארגומטריה יצא תקין וכמו כן צילום חזה תקין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות פענוח - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2012שלום,
בדיקת ספירומטריה בגדר התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . האם זה עקב כושר גופני לקוי?
צחי04/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה . האם זה עקב כושר גופני לקוי? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/03/2012שלום,
יתכנו עוד אפשרויות לקוצר נשימה בנוכחות ספירומטריה תקינה בינהן גם ירידה בכושר גופני (או מחלת לב וריאה שאינה מודגמת בספירומטריה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוטורקס ועישון נרגילהיוסי01/03/2012
שלום! אני חייל בן 19. מגיל 16 עישנתי סיגריות והפסקתי בגיל 18.. לאחר כמה חודשים התחלתי לעשן נרגילה באופן יומיומי כתחליף לסיגריות. יש לציין שהייתי מעשן פעמיים- שלוש ביום.. לפני כשלושה שבועות התחלתי טירונות, ובגלל שאסור נרגילה, התחלתי לעשן סיגריות שוב, והפעם הרבה.. לפני כשבועיים התחיל לי קוצר נשימה וכאבי חזה וגב, ולפני כמה ימים גילו לי פנאומוטורקס, אושפזתי, חיברו לי נקז ל 48 שעות ושוחררתי הביתה. מדוע נגרם לי הפנאומוטורקס? האם זה משהו מצטבר או פתאומי? האם העישון קשור לזה חד משמעית? אם אני יעשן נרגילה פעם בשבוע- שבועיים זה עלול לחזור? אם נתחשב בעובדה שעישנתי עד לא מזמן 14 פעמים בשבוע, כל פעם כ 20 דקות.. אני פשוט לא רואה את עצמי בלי נרגילה זה פשוט האורח חיים שלי ושל הסובבים אותי. זה כמו שיגידו למישהו שיותר לעולם הוא לא יוכל לנהוג על רכב! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פנאומוטורקס ועישון נרגילה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2012שלום,
פנוימוטורקס ספונטני שכיח יותר בגברים צעירים ומעשנים. קרוב לודאי השפעת נרגילה דומה לזו של סיגריות מבחינה זו אף כי לא ידועים לי מחקרים על קשר בין פנוימוטורקס לנרגילה (מחקרים על נרגילה הם מעטים יחסית לסיגריות ובכלל). אתה קרוב לודאי מכור לניקוטין שבנרגילה.ץ מומלץ להצטרף לסדנת גמילה מעישון באחת מקופות החולים או דרך הצבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסח שאלתי מחדש
יוסי04/03/2012תודה על תשובתך. אנסה לנסח שאלתי מחדש על מנת לקבל תשובה אחרת.
מה הסיכוי שיחזור לי הפניאומוטורקס ללא עישון כלל, לעומת הסיכוי שהוא יחזור עם עישון נרגילה פעם בשבועיים?
אכן שאלה קשה שאלתי אבל בכל זאת נסה בבקשה לענות עליה כי זה מאוד חשוב לי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנסח שאלתי מחדש - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/03/2012שלום,
ידוע שהמשך עישון מגדיל את הסיכוי הישנות בתלות באינטנסיביות העישון.
מומלץ שתגמל בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר באוויר כמה שעות לאחר מאמץ גופמילי29/02/2012
שלום,
אני בת 29, בתקופה באחרונה אני מבצעת פעילות ספורטיבית יחסית אינטנסיבית. ריצות של 11-15 ק"מ כ-5 פעמים בשבוע. הגעתי לכך יחסית בהדרגה.
במהלך האימון אינני מרגישה מאמץ בכלל (מרגישה שיכולה להמשיך כך עוד שעות). רק כמה שעות לאחר האימון אני מרגישה קושי נשימתי (זה קרה בשני האימונים האחרונים). צורך בלבצע נשימות ארוכות\פיהוקים כדי לקבל אוויר (לפעמים מצליחים ולפעמים לא). מצב זה נמשך לכמה שעות אולי עד הבוקר, אולי מתגבר או מתחיל אחרי ארוחה (לא בטוח).
מבחינה רפואית, עדיין לא בדקתי את הנושא לעומק (הנושא עדיין חדש לי כאמור).
כן בצעתי בדיקה כללית (שטחית) (בזמן קשיי הנשימה) שתוצאותיה תקינים (קולות לב תקינים וסדירים, כניסת אוויר שווה וטובה דו"צ, ללא צפצופים. כל מה שקשור ללוע, שקדים ובלוטות לימפה נמצא תקין).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/03/2012תלונות האלה אינן ספציפיות . ממליץ לפנות לרופא המטפל (משפחה) לצורך הערכה קלינית והחלטה על המשך בירור. אפשרויות לבירור במקרה כזה הינן בדיקת מאמץ (ארגומטריה ) ויעוץ קרדיולוגי ו/או תפקודי ריאות ויעוץ רופא ריאות בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתשאולי29/02/2012
שלום רב,
אני בן 48, נתגלה PPD חיובי בבדיקה שגרתית לפני כניסה ללימודי רפואה בגיל 25.
ב-C.T ריאות שבוצע כעת מסיבות אחרות- נמצא בבסיסי הריאות:
הצללות באיזורים דפדנטיים. הסתיידות קטנה ב-RLL מתאימה לגרנולומה.
שאלה 1: מה זה אומר?
שאלה 2: איזה בירור כדאי לבצע?
הוזמנתי לביקור מרתק אך לא הכרחי, במדינות אפריקאיות נגועות שחפת?
שאלה 3: האם בעייתי עבורי לבקר במדינות אלה?
והאם בעייתי לעבוד בהתנדבות כרופא במדינות אלה?
וכיצד להתגונן?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/02/2012גראנולומה בדרך כלל מעידה על שחפת בעבר (גם תת קלינית)לגבי הצללות ריאתיות - ממליץ לפנות לרופא ריאות בשאלה של הערכה והחלטה על צורך בבירור נוסף .
במידה ואין תסמינים קליניים (כגון שיעול כרוני או חום) או רדיולוגיים מחשידים לשחפת פעילה , אין מניעה מנסיעות לחו"ל . כמו כן אין בעיה לעבוד בחו"ל , במידה ואין מדובר בפטולוגיה ריאתית פעילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימביקורט וחוםר.ב.29/02/2012
שלום. האם השימוש בסימביקורט יכול לגרום לחום קל?
כמו כן-האם הסימביקורט יכול לגרום לפעימות לב מוקדמות מרובות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/02/2012מרכיביו של סימביקורט (בודיקורט ואוקסיס) אינם סיבה ידוע לחום . אוקסיס (פורמוטרול) בתור תופעת לוואי יכול לגרום לדפיקות לב מהירות או פעימות מוקדמות. במידה ותופעה חוזרת על עצמה , יש לפנות לרופא המטפל לצורך החלטה על המשך טיפול קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)