מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת ריאות ונוזלים בריאהדני ס14/12/2010
שלום,
אבא שלי מאושפז מזה כשבועיים עם דלקת ריאות.
התגלתה אצלו הדלקת לפני כחודש וחצי וקיבל טיפול אנטיביוטי בבית ולאחר שחלה החמרה במצבו (קוצר נשימה, שיעול) הוא אושפז ומאז קיבל מס' טיפולים שלא מצביעים על הקלה.
בוצע לו בדיקת CT כדי לשלול מחלה ממריאה (כי מצאו לו קריש דם ברגל + אבא שלי עבר לפני כשנה ניתוח להסרת גידול בשלפוחית השתן ומאז מבצע ביקורות).
היום החליטו לנקז לו נוזלים מסביב לריאה (כי ראו בצילומים שיש לו הצטברות לא מעטה).
יש לי מס' שאלות שאשמח לקבל תשובות:
1. כמה נוזלים יכולים להצטבר ולמה זה קורה?
2. תוך כמה זמן הוא אמור להרגיש הקלה?
3.האם תמליצו (בגלל עברו)לבצע בדיקות יותר מקיפות מעבר ל CT לגילוי ממאירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/12/2010נוזל פלאורלי (צדרי) יכול להיות ממספר סיבות , בחלק המקרים הוא מלווה דלקת ריאות וגם יכול להיות אחד הסיבוכים של דלקת ריאות (כשזיהום חודר לפלאורה- אמפיאמה). במידה ומדובר בתפליט פלאורלי גדול - ניקוז מקל נשימתית, אם מדובר באמפיאמה- דבר עוזר גם לריפוי תהליך זיהומי בריאה.
קיימות מספר אפשרויות ותרחישים אפשריים של המצב הזה, לכן המשך בדיקות וטיפול לפי שיקול רופאים במחלקה שבמידת הצורך מתייעצים עם רופא ריאות יועץ בבית החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ונזלת אצל תינוקעינת14/12/2010
שלום רב
בני בן שנה ו- 7 חד', מזה חודשים רבים (להערכתי חצי שנה) הוא סובל משיעול כולל ליחה ונזלת בלתי פוסקת. לאחרונה המצב החריף וזה מתבטא בשינה לא רצופה, התעוררות בעקבות השיעול, אף סתום כל הזמן וכתוצאה מכך הוא נושם דרך הפה ויש לו ריח רע... רופא המשפחה בכל הביקורים אצלו אומר שזה ויראלי ורופא אף אוזן גרון אומר שהכל תקין. חוץ ממכשיר אדים ותרופות הומאופטיות לנזלת אני לא נותנת לו כלום.
מאחר וברור שהוא סובל, מה מומלץ לעשות? יש טעם להיבדק ע"י רופא ריאה ילדים?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/12/2010קיימות מספר אפשרויות של שיעול ממושך בילדים קטנים. במידה ולא אובחנה פטולוגיה בתחום של א.א.ג (דרכי אויר עליונות) , יש מקום לבדוק האם לא מדובר מקור ריאתי /סימפוני לשיעול הממושך. אפשר להתיעץ עם רופא ריאות ילדים בשאלה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סטרידו יכול להיות מלווה בחוםאיילת14/12/2010
ובהקאות ? הילד הוא הן שנה ו9 אובחן כחולה בסטרידו אתמול. בלילה עלה לו החום ל 39.2 והוא הקיא פעם אחת (הקאה מאוד גדולה..). האם כל התופעות הן חלק מסטרידו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/12/2010סטרידור הינה תופעה של היצרות של דרכי אויר עליונות בעקבות מחלה זיהומית או מסיבה אחרת. לא מדובר במחלה ריאתית.
יש להפנות שאלה לרופא ילדים או רופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אדיםלולי14/12/2010
שלום
אני בת 18 ויש לי אסטמה
חשבתי לשים בחדר בזמן שאני ישנה מכשיר אדים בלילות הקרים שקצת יותר קשה לנשום בגלל הקור
האם זה עוזר?עדיף מכשיר אדים קרים/חמים?למה בכלל עוזר מכשיר אדים ? כי הבנתי שלרוב משתמשים בזה לילדים קטנים
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/12/2010מכשירי אדים הם בשימוש אצל ילדים קטנים. לא ידוע על תועלת לחולי אסתמה בוגרים. במידה וקיימים תסמינים נשימתיים ליליים, יש לפנות לרופא המטפל לגבי החלטה על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדביר13/12/2010
שלום
האם סרקואידוזיס שלב 3 זה גם copd* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/12/2010סרקואידוזיס וCOPD הינן מחלות שונות, ללא קשר לדרגה או שלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sarcoidosis טיפול עם אכינצאהאיתי13/12/2010
שלום,
אובחנתי עם sarcoidosis בריאות, כרגע ללא טיפול סטרואידי.
האם נטילת תוסף אכינצאה יכולה לשפר את המצב, או לפחות לא להזיק?
האם ישנם טיפולים אחרים היכולים לשפר את מצב המערכת החיסונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/12/2010מבחינה מדעית לא ברור מה הגורמים שיכולים להשפיע על מהלך של סרקאוידוזיס. החלטה על טיפול תרופתי היא בידי רופא המטפל (רופא ריאות), ברוב המקרים לא דרוש טיפול תרופתי אך מעקב קליני בלבד.
יש סבורים שסרקואידוזיס הינו מצב של תפעול יתר של מערכת חיסון ולא תת תפקוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת זולר - האם יש תופעות לוואי?ד``ר שבתאי ורסנו13/12/2010
אני סובלת מאסמה קשה מאוד בירצוני לדעת האים יש תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/12/2010קסולייר הינה תרופה ביולוגית המהווה נוגדנים נגד נודני IGE , שהינם אחד המפעילים החשובים של תהליך דלקתי אצל חולי אסתמה. רוב תופעות לוואי אינם משמעותיות או קשות. יכולים להיות חולשה, תחושת צינון, כאבי בטן , בחילות או שילשול, כאבי שרירים או פרקים. אחד התופעות לוואי משמעותיות הינה תגובה אלרגית עד הלם אנפילקטי. שכיחות של תופעות לוואי קשות הינה נמוכה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנוזיןאייל מור יוסף13/12/2010
מדוע חל איסור במסגרת ניידות טיפול נמרץ לתת אדנוזין - תרופה לטאכיקארדיה על חדרית התקפית, לחולי האסטמה?
ד``ר דניאל סטרובין13/12/2010אדנוזין הינו אחד החומרים שגורמים במיוחד לברונכוספאזם אצל חולי אסתמה , לכן לא מומלץ שימוש באדנוזין (תרופת חירום להפרעות קצב הלב) באנשים הסובלים מאסתמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעול בלתי נסבללייבוביץ09/12/2010
בשנים האחרונות פעם עד פעמיים בשנה תוקף אותי שעול חזק מלווה בנזלת ,מין תחושה של צריבה בכל הצנרת. הבעיה היא התקפי שעול מלווים בליחה ירוקה או צהובה שנמשכים כל היום והסבל העיקרי הוא בלילה בו השעול הוא חזק מאוד בהתאם לעוצמת הגירוי, הסיפור
הזה נמשך חודש כל פעם. אין חום והריאות נקיות. מה יכול להקל על הסבל , שהוא לא רק שלי אלה של כל בני הבית ובמיוחד זוגתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול בלתי נסבל - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/12/2010שלום,
על פי התאור נשמע שהסיבה היא זהומית (ליחה מוגלתית). השאלה היא האם המקור בסמפונות או באף והאם יש מחלת רקע ריאתית (כגון ברונכיטיס כרוני או אסתמה). הברור צריך להיות בכיוונים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעות באוטובוסאלי08/12/2010
שלום,
אני נוסע באוטובוס כ4 וחצי שעות כל יום בממוצע (כרגע חייל)
בנסיעות אוטובוס אני לעיתים קרובות נחנק ויש לי קוצרי נשימה חמורים,
הייתי אצל רופא מומחה והוא טען שזה לא קשור לנסיעות שאני עושה כל יום,(בד"כ באוטובוסים צפופים ועמוסים)
אני פשוט אובד עצות,
מה שרציתי לשאול זה שבאמת אין קשר אסטמה לאוטובוסים? (במקרה שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
אלי08/12/2010שחכתי לציין אני בן 21 אובחנה אצלי אסטמה אני משתמש באופן קבוע עם וונטולין, אינהלציות,פליקסוטייד דיסקוס 100 מק"ג,וסמביקורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נסיעות באוטובוס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/12/2010שלום,
לא ברור לי האם אתה ידוע כאסתמטי ?
האם יש לך גורמי סיכון לאסתמה (סיפור משפחתי, רקע אלרגי?), עישון ?
במידה והתופעות נמשכות כדאי להבדק וגם לבצע תפקוד ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח.sarin42@walla07/12/2010
שלום אני בת 21 עברתי ניתוח כריתת קונכיות לפני כחודשים.ומאז הניתוח יש לי מוגלות שזה דבר נורמלי לעיתים נזלת דמית מועטה לאחרונה מאז הניתוח אני מרגישה צריבות ושרייפות קטנות באיזור החזה כאילו שאני במאמץ גופני.ואני לא.ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר ניתוח. - תגובה
קשה לי לומר ממה התחושה הזו נובעת. עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול עם ליחה מלווה בשריקהאילנה כ07/12/2010
שלום!
מזה כ- שנה ושלושה חודשים אני משתעלת ויורקת ליחה לפעמים שקופה ולפעמים צמגית צהוב בהירה., השיעול מלווה בשריקה חזקה , ובהוצאת ליחה שקופה וחלקה צהובה ובנוסף רוק שקוף מלווה בלחה שקופה, ובזמן השיעול אין שליטה על שלפוחית השתן.
תופעה זו תוקפת אותי בין 3 פעמים ביום לבין ארבע פעמים ביום.
להלן הבדיקות שעברתי :
1. מבחן תיגר- נמצא תקין.
2. צילום ריאות תקין .
3. טופלתי במשאף ולא עזר .
4. נבדקתי אצל אף אוזן גרון - תקין.
5. בוצע צילום לתוך הגרון בהרדמה מקומית - נמצא תקין .
6. בצע בדיקת גסטרוסקופיה = נמצא בקע סרעפתי קטן , ואדמומיות בקיבה. נשלח בדיקת HP B נמצא תקין , טופל בכדורי לנטון , לא עזר , טופל בנקסיום ולא עזר .
7. בוצע בדיקת שעלת - נמצא תקין .
8. בוצע בדיקה לאלרגיה- נמצא תקין.
כעת שוב הופנתי לרופא ריאות לביצוע בדיקת ריאות ע"י החדרת מצלמה לבדיקת הריאות .
האם יש לכם איזה מידע לתופעה שהעלתי בפניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול עם ליחה מלווה בשריקה - תגובה
שיעול כרוני עלול להוות אתגר אבחנתי כפי שקורה במקרה שלך.
האם נשללה תופעת לואי של תרופות כרוניות שאת לוקחת?
האם נעשה CT חזה?
לעיתים, כשכל הבדיקות הנ"ל תקינות יש מקום לברונכוסקופיה שזו הפעולה שמציעים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול עם לחה מלווה בשריקה
אילנה כ08/12/2010ראשית תודה על ההתייחסות.
לשאלתך:
לא בוצע ct חזה .
איני לוקחת תרופות , התרופות שנתן לי רופא הגסטרו רק עשו לי רק ולא הועילו ולכן הפסקתי אותם .
לשאלתי ?
מהיכן יוצאת הליחה?
האם ליחה מעידה על משהוא , כדלקת? חיידק?
והאם בדיקת ליחה יכולה לתת מימצא כלשהוא?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול עם לחה מלווה בשריקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/12/2010שלום,
ליחה בדרכי הנשימה יכולה לנבוע מתהליך דלקתי חריך או כרוני ולעיתים השעול הוא יותר כחכוח ואז לרוב המקור הוא הפרשות אף הזולגות לאחור אל הלוע. במקרה שלך מדובר בשעול צכרוני המחייב ברור סיבתי. כיח לתרבית או לבדיקות אחרות, בהתאם למקרה, הוא אחד השלבים הראשונים בברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זולייררינה07/12/2010
ברצוני לשאול מהו המינון שאני צריכה לקחת את זריקות הזולייר, אני בת 45 ושוקלת 95 ק"ג כיום אנטי לוקחת 300 מ"ג פעם בחודש ואמרו לי כי זה לא מספיק למשקלי הנוכחים האם זה נכון??אודה לכם על תשובתכם המהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זולייר - תגובה
כדי לחשב את מינון התרופה עבורך, חסר הנתון של רמת TOTAL IGE !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמהשלומי07/12/2010
שלום רב,
בן 24 בשל שיעול וליחה ומעט קוצר נשימה במאמץ (מעל לחצי שנה)
ביצעתי מבחן תגר עם מטכולין שהיה חיובי במיהול 0.25 מ"נ/ML ,כלומר תגובתיות יתרה בחומרה בינונית קשה.
הרופא שלי אמר שאני לא סובל מהתקף אסמתי טיפוסי,אבל השיעול יכול להיות סימן להתקף אסמתי.
נרשם טיפול ב QVAR-100 לחודשיים,והחלפת מקום עבודה (אני עובד במפעל כימי עם המון אבק).
השאלה שלי האם יש צורך הבמשך בירור בשביל לדעת בוודאות האם מדובר באסתמה ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2010שלום,
מבחן המטאכולין אצלך הוא חיובי ביותר ויחד עם הקליניקה הוא מאד מתאים לךאסתמה. יש סוג אסתמה שמתבטא רק בשיעול ללא סימפטומים נוספים. אני ממליץ שתשלים בדיקה עם תבחיני עור לאלרגנים נשאפים ורמת TOTOAL IGE בדם. אם ה QVAR יעזור זה יחזק את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציור ריאתיבן סלטון07/12/2010
שלום
בצילום חזה שעשיתי התגלה כי יש לי ציור מוגבר בריאה בRLL
יתר הממצאים תקינים אין עדות לתסנין או תפליט.
אני בן 37 ומעשן כ 20 סיגריות ליום
תודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציור ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2010שלום,
ציור מוגבר הוא תאור לא ספציפי. יש לראות הצילום ויתכן כי מדובר בהדגשת סימפםונות כפי שרואים במעשנים. הפסק לעשן !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)