מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי גרון ודיגדוגשרון27/12/2010
שלום רב! בתי הייתה מצוננת האף שלה היה סתום כאבי גרון גם היו לה אבל זה עבר לה
אבל עכשיו היא טוענת שלפעמים יש לה דיגדוג מאוד חזק בגרון והיא מתחילה להשתעל ולהשתעל מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010מחלה זיהומית ויראלית או חיידקית בדרכי אויר עליונות (כמו דלקת גרון) או תחתונות (ברונכטיס) יכולות לגרום לשיעול . לצורך איבחון והחלטה טיפולית יש לפנות לרופא המטפל/משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה. שאלה דחופהיולי27/12/2010
שלום לכם
לפני כחצי שעה, הרגשתי לפתע כאב שהוא כמו דקירה באזור הצלע התחתונה, בצד השמאלי של הגוף. הכאב מורגש לרוחב אזור זה ובחלק המקביל לו בגב. יש לי קשיים לנשום וקושי לעשות תנועות מסוימות עם היד השמאלית, בגלל כאבים אלה שעדיין מתמשכים וגורמים לקשיים בנשימה כאמור. מה יכול להיות הגורם לכך? בתודה ובברכה, יולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010תסמינים אינם ספציפיים, יכול להיות מגוון רחב של אפשרויות: מכאבים ממקור שרירי בית החזה שהוא דבר לא נעים אך לא מסוכן, עד כדי חזה אויר שהינו דורש טיפול רפואי בהקדם.
במידה וכאבי חזה המלווים בקשיי הנשימה אינם חולפים במשך מספר שעות, מומלץ להגיע לבדיקה אצל רופא המטפל או במוקד (חדר מיון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
יולי27/12/2010שלום לך ד"ר סטרובין ותודה על המשוב,
אני אכן עוקבת אחר מצבי ומקווה מאוד שמדובר בכאב הנובע ממקור שרירי. אודה לך אם תוכל להתייחס לסימפטומים אלה. מאז אותו כאב שחשתי בשעות הצהריים המוקדמות, חל שיפור במצב. כלומר, הנשימות הן בסדר באופן כללי אבל עדיין יש כאב בקו של הצלע התחתונה - בחלק של הגב. אני יכולה לעשות תנועות עם היד אבל עדיין מרגישה דקירות במקום (הגב, בחלק המקביל לצלע התחתונה), כשאני מרימה את היד השמאלית לכיוון מעלה. מוזר, זה מרגיש כאילו "צלע נשברה" - אבל היא לא, בגלל שכל האירוע הזה לא קרה בעקבות טראומה חיצונית. אבל זוהי התחושה. כאב שרירי בעיקר, סוג של דקירה שממוקד כאמור בקו של הצלע התחתונה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם למרות שהנשימות הן כבר בסדר (פחות או יותר), לאור הכאב, עלי לדעתך לגשת לטיפול? אני שוב מודה לך מאוד על התייחסותך. בברכה, יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2010במידה וכאבים ממקור של של דופן בית החזה (שרירים, צלעות, עצבים) אינו חולף, ניתן להתיעץ עם אורטופד/כירורג. במקרים בהם קיים שיפור בכאבים תוך זמן קצר ללא טיפול כלשהוא, לא חייבים לפנות לרופא כדבר חולף מהר ואין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד פנוימוקוק באדם מבוגררועי26/12/2010
שלום,
השאלה לגבי סבי, כבן 90. ברקע סובל מברונכיטיס כרונית מזה כ-4 שנים בדרגה בינונית.
מטופל תרופתית במרחיבי סימפונות באינהלציות - ונטולין, ארובנט וכן בודיקורט.
מחלות כרוניות נוספות- יתר לח"ד (מאוזן עם טריטיס וואזודיפ), פרפור עליות כרוני, BPH, אי ספיקה דיאסטולית, MDS קלה. אינו פעיל במיוחד, להוציא טיול יומי קצר יחסית בחוץ, כשניתן. תרופות נוספות : אספירין, פוסיד, קסטרל, אבודרט.
ב-3 שנים אחרונות סובל בכל חורף כפעמיים- שלוש מארועים של שבחלק מהפעמים נחשדו לדלקת ריאות וטופלו אנטיביוטית, עם הטבה.מקצתם היו גם ברונכיטיס חריפה..
ארוע אחרון כזה מלפני שבועיים, כולל חום גבוה, בלבול. נחשד לספסיס. טופל בזינט והשתפר. תרביות דם ושתן היו שליליות.
קיבל חיסון פנמווקס יחיד מלפני כ-6 שנים (11/2004). השאלה שלי היא: האם לדעתך בהינתן מכלול גורמי הסיכון הנ"ל והאירועים החוזרים של דלקות הריאה/ברונכיטיס חריפה, כדאי לחזור על החסון כעת? אני יודע שלקבוצות בסיכון גבוה (כגון בחסרי טחול) יש המלצה לחזור כעבור 5 שנים על החיסון. מה דעתך בעניין?
שאלה נוספת לגבי החיסונים- האם החיסון המצומד (פרבנר) מתאים לגילאים כאלו? במידה ולא מיועד לגילאים אלו אודה אם תוכל להסביר לי מדוע- היות ולפחות בילדים הטענה היא שהחיסון המצומד מניב תגבוה טובה יותר של יצירת נוגדנים- בהשוואה לחיסון הפוליסכרידי האם לא כך במבוגרים גם?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010לאשנים ללא טחול יש מקום לחזור לחיסון נגד פנאומוקוקוס פעם ב5 שנים ,כאין להם יכולת לייצר נוגדנים נגד החיידק הספציפי. לכל שאר האנשים , ובמיוחד אחרי גיל 65 , לפי דעות מומחים במחלות זיהומיות אין המלצה לבצע חיסון נגד פנאומוקוקוס (מכל סוג שהוא) יותר מפעם אחד. זאת אומרת , במידה ואיש בגיל 90 קיבל חיסון נגד פנאומוקוקוס בעשור אחרון, אין התוויה לתת לא בוסטר נוסף של חיסון. בנוסף לאנשים ללא טחול קיימים מצבים שהם יוצאי מין הכלל הזה, אז במקרה פרטני יש להתיעץ עם רופא המטפל והוא יעביר שאלה הספציפית למומחה במחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טלסמיה מינור מוריד פרופיל בצבא?יאיר26/12/2010
האם טלסמיה מינור מוריד פרופיל בצבא? אם כן עד כמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010יש לשאול זאת בפורום של מחלות דם (המטולוגיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכול הגוף.זהבה לזרוביץ24/12/2010
שלום,
בתחילת ספטמבר התחילו כפות רגליי להתנפח.
לאחן מכן,ירדה הנפיחות והתחילה בקרסוליים, באצבעות הרגליים ובידיים.
הנפיחות בפנים מורגשת בתוך הפנים,קשה להניח את הפנים על הכרית.
בקיצור, הנפיחות בכל הגוף,
עשיתי את כול בדיקות הדם והתוצאות תקינות.
הבדיקה הבאה היא EMG.
הנפיחות מפריעה ומדאיגה מאוד
לאן עליי לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010תסמינים שתוארו אינם אופייניים למחלות ריאה ספציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית חזהדנה24/12/2010
שלום,
אימי בת 73 עברה צילום בית חזה, אימי מעולם לא עישנה, הממצאים: הצללה עדינה באונה תיכונה - תסנין פנאומוני? , צל לב תקין , ממצא מעל ה RML , טופלה ב CIPROGIS 500, האם הממצא הנ"ל מסוכן? האם עלול להעיד חלילה על מחלה? ואם כן איזו? אשמח לתשובה מפורטת שכן אנו מאוד מודאגים,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010לפי תאור רדיולוג, קרוב לודאי מדובר בדלקת ריאות זיהומית אך גם מחלות דלקתיות לא זיהומיות , כמו תהליכים לא דלקתיים יכולים להראות בצורה דומה בצילום חזה (וגם באמצעי הדמייה אחרים, כגון, CT חזה). הדמייה הינה כלי עזר לתסמינים קליניים וממצאים בבדיקה גופנית. לפי מכלול הדברים וסבירות קלינית למחלות אלה או אחרות, רופה המטפל מחליט על דרכי טיפול ואיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בצלעות עקב התכווצות הריאותאני23/12/2010
לחבר שלי יש מין עיוות בצלעות, באיזור בית החזה. נראה שהן קצת בולטות מדי, ומתחת לאיזור בית החזה יש מין שקע.
שאלתי אותו למה זה, והוא אמר משהו על מחלה, כשהוא היה ילד, ושהתכווצו לו הריאות, ומאז זה ככה.
לא כל כך הבנתי, אבל לא רציתי להמשיך לתחקר.
האם מישהו יודע במה מדובר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2010קיים מגוון גדול של ווריאציות התפתחות בית החזה, בנוסף מחלות כרוניות מסוימות יכולות להשפיע על מבנה בית החזה. בדרך כלל מחלות ריאה בילדות אינן סיבה לשינוי צורת בית החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות אחרי דלקת ריאותשירן22/12/2010
שלום דוקטור,
לפני כשלושה שבועות אובחנתי עם דלקת ריאות. קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג doxylin למשך עשרה ימים והיום כבר נגמר השיעול, אבל נשאר לי כאב בצלעות בצד ימין. במהלך היום זה כמעט ולא מורגש (רק כשאני מתמתחת או מסתובבת), זה בעיקר מורגש כשאני מתעטשת או משתעלת. אז אני מרגישה כאב חד לשניה.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בצלעות אחרי דלקת ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/12/2010שלום,
כאב לאחר דלקת ריאות מרמז שהיה גרוי דלקתי של קרום הריאה. במידה ולא ביצעת צילום חזה ביקורת, יש לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול קשה ללא ממצאים בבדיקת רנטגןאלכס22/12/2010
לאבא שלי יש שיעול שהתחיל לפני כ4 חודשים השיעור החמיר עד שהוא הלך סוף לרופא עשה בדיקות רנטגן בהם לא נמצאו כלום ובכך נגמרה הפרשה וללא פתרון.
הוא התחיל לאכול ג'ינג'ר ששמע מהרופא שהוא עוזר בהוצאת ליחה ולאחר חודש בערך השיעול נחלש עד שהוא עבר, מיותר לציין שכנראה הג'ינג'ר לא באמת עזר אלה הזמן עצמו.
לאחרונה 5 הימים האחרונים השיעול חזר ואבי עבר את אותו תהליך שוב, רופא, רנטגן, חוסר ממצאים, הרופא לא מציע פתרון, אבחון או בדיקות נוספות, לבעיה והמשך אכילת ג'ינג'ר.
מה כדאי לעשות?
לפנות לרופא אחר?
להתעלם ולתת לו להמשיך ג'ינג'ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול קשה ללא ממצאים בבדיקת רנטגן - תגובה
שיעול מעל לחודשיים מוגדר כשיעול כרוני ומחייב ברור. הסיבות יכולות להיות מרובות וצילום חזה הוא רק בדיקה אחת במכלול הערכת הסיבות. ראיון מפורט עם המטופל ובדיקה גופנית הם בד"כ הבסיס להתקדמות באבחנה. יש לפנות לרופא מומחה במחלות ריאה/דרכי נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהמשה20/12/2010
אני בן 74 לאחרונה סבלתי מליחה וצפצופים. קיבלתי ממומחה ריאות משאף seretide diskus 50/250 meg. השתמשתי במשאף שבועיים פעמיים ביום ומצבי הוטב.
עכשיו, אחרי כחודשיים חזרה הליחה. התחלתי שוב להשתמש במשאף.
שאלתי, האם אפשר להשתמש במשאף הנ"ל ברציפות, פעמיים ביום? מה הנזקים (אם בכלל) שעלולים להיגרם? האם יש משהו אחר שיכול לי עם הליחה?
בתודה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה - תגובה
לא ברור מה האבחנה שאובחנת?!
בעקרון כשיש אנדקציה ניתן להשתמש במשאף גם כל החיים. הטיפול בליחה תלוי באבחנה _בגורם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות תינוקת בת10 חודשיםעדי19/12/2010
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 10 חודשים שנמצאת כבר שבועיים עם דלקת ריאות,מאז שאובחנה בצילום ריאות קיבלה טיפול אנטיביוטי בהתחלה קיבלה מוקסוליט ולאחר מספר ימים שלא היה שיפור קיבלה אזניל+ אינהלציות עם ונטולין ובודיקרט...ולאחר ימים שחזרנו עדיין לא היה שיפור והוסיפו לה טיפול סטרואידי בכדור-של קורטיזון.. היום שוב היינו בביקורת ועדיין ללא דיפור אפילו החמרה לטענת הרופא הכל קורא רק בריאה הימנית..
היום החליפו לנו שוב את הטיפול לטיפול סטרואידי בסירפו +משאף ונטולין*6 פעמים..
האם זה מקרה שנתקלתם בעבר שדלקת ריאות נמשכת זמן כזה ארוך והאם נראה לכם להחלליף כל פעם צאת הטיפול?והאם לא מוזר שלאחר כ"כ הרבה תרופות כ"כ חזקות אין שום שינוי?
אשמח לעזרה,תשובה,תגובה..
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות תינוקת בת10 חודשים - תגובה
אתך הסליחה. הפורום אינו מיועד למחלות ילדים, כפי שמצויין בראש הדף.
יש לפנות לפורום מחלות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול יותרלא משנה18/12/2010
אני בן 20 לאחר שעברתי אצל מספר רופאי ריאות כולל בצבא אף אחד לא נתן לי תשובה מה באמת יש לי,חלק אמרו אסטמה חלק אמרו רק 'קוצר נשימה'
אני ממש לא יכול לחיות ככה יותר,ביום רגיל אני נותן לפחות 5 שאיפות בבריקלין במשך כל היום,וימים לא משו כמו שהיו לי היום נתתי 7 פעמים שאיפות בריקלין + אנהלציה ואני עדיין לא נושם... אני כבר לא יכול להתמודד אי אפשר לחיות ככה בגיל 20....
אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על מומחה תותח לריאות בפתח תקווה??
והאם לדעתכם יש סיכוי שהבעיה היא בכלל לא בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
לא משנה18/12/2010אין בוקר שאין לי התקף,ובלילה אני תמיד מתעורר להתקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יכול יותר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/12/2010שלום,
אסתמה היא מחלה שיש לה קריטריונים מאד ברורים לאבחנה. במידה ואתה לא עונה לקריטריונים האלו (דרך רופא ריאות מומחה), יש לחפש סיבות אחרות. בקש הפנייה למרפאות חוץ, ריאות, של בית חולים באזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע לאסתמה עבור תינוקשולי17/12/2010
שלום רב,
בני בן שמונה וחצי חודשים, סבל לפני כחודשיים מברונכיט קלה (שעברה לבד), ולפני כמה ימים קיבל שוב ברונכיט, אך הפעם כזו שגרמה לקשיי נשימה וכמעט לדלקת ריאות.
הפעם הוא קיבל טיפול באנלציה (בודינקורט + ונטולין), מוקסיפן ואזניל (לכיסוי דלקת אוזניים, ודלקת ריאות אם תתפתח) ובנוסף 2 כדורי בטנזול למספר ימים.
בימים אלה מחלים לאט לאט.
הרופא המליץ להכניסו לטיפול מונע באסתמה (משאף) מפאת גילו וההתקף שקיבל.
שאלתי היא האם מתן טיפול מונע על סמך ההתקף היחידי (+ הברונכיט הקלה שהיתה לו) היא לא מוגזמת? האם לא ניתן לבצע בדיקות יותר מהימנות מבדיקה גופנית? מה המלצתכם (מה עלי לשקול בבעד ונגד הטיפול המונע)?
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול מונע לאסתמה עבור תינוק - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/12/2010שלום,
צר לי האתר לא מיועד למחלות ילדים, כפי שרשום בהודעה בראש העמוד.
פני לפורום מחלות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה וחמצן נמוךדנה16/12/2010
ד"ר שלום, אבי כחודשיים אחריי ניתוח כריתת אונה, בדר"כ מרגשי טוב, חמצן בשימוש עם משאפים כ 94. בימים האחרונים מרגיש קצת חולשה בשל צינון וחום של כ 39 מעלות. הראות ללא צפצופים אך החמצן מאוד נמוך, האם בשל העובדה שיש חו גם רמת החמצן יורדת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/12/2010ריווי חמצן יכול להיות מושפע מחום גבוה אך לא באופן משמעותי . במידה וחום גבוה הוא בשל מחלה זיהומית בדרכי אויר או ברקמת ריאה (דלקת ריאות), ירידה בחמצון יכול להיות מוסברת ע"י אפשרות הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתיעל15/12/2010
היי, 21
לפני שנה יצאתי עם בחור חודשיים, היה בינינו מגע מיני אך בטוח, הבחור סיפר לי אחרי חודשיים שיצאנו שבעבר התגלה אצלו בבדיקות דם נשאות לשחפת והוא קיבל תרופות כ8 חודשים ועכשיו הוא מחוסן. בנוסף הוא סיפר לי שאביו (שהוא חי איתו בבית וראיתי אותו מספר פעמים) גם נמצא נשא אבל הוא לא קיבל או מקבל טיפול.
אני ממש מפחיד אותי הנושא... יש מצב שהוא או אבא שלו הדביקו אותי בדבר הנוראי הזה?
אני ממש מפוחדת במיוחד לאחר הכתבה שהתפרסמה על הילד הנגוע בשחפת.
אשמח לקבל תשובה
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/12/2010הדבקת השחפת אפשרית רק מחולה במחלה. לכל אחד שיש לו זיהום לטנטי (נשאות) אינו יכול להדביק אדם אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)