מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי נשימהיוכי04/01/2011
ביום ראשון הרגשתי לחצים בחזה וקושי בנשימה האקג יצא תקין אך הרופא שלחה אותי לבי"ח שם נשארתי להשגחה ביום למחרת נשלחתי לצילום חזה שיצא תקין וכן לבדיקת מאמץ שיצא לא טוב ואחרי התייעצות הועברתי לצינתור דחוף אך לאחר הצינתור הם אמרו שהכל בסדר אך עדין יש לי קושי בנשימה וכאבים בחזה מביה"ח שלחו אותי לרופא המשפחה ולשלוח אותי למומחה ריאות ולגסטרו כדי לברר מהיכן הכאבים כי הם שללו את אפשרות שזה מהלב אודה לכם אם תענו בדחיפות לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/01/2011שלום,
כפי שהומלץ לך, במידה ונשללה סיבה של מחלת לב עלייך להמשיך ברור אצל רופא ריאות. הסיבות לתלונותיך הלא ספציפיות יכולות להות מרובות ויש צורך בהשלמת ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה בלתי הומוגנית בחלקה עם ברונכוגרםד``ר שבתאי ורסנו03/01/2011
לאחר צילום חזה + סיטי נכתב כך הצללה בלתי הומוגנית בחלקה עם ברונכוגרם אויר ומרכיב אטלקטטי משמאל. קיים מרכיב סמיך יותר. הצללה בריאה שמאלית בחולה מעשנת ללא תמונה מובהקת של זיהום ראתי. מה זה בבקשה? האםיכולה להיות דלקת ראות ללא חום אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/01/2011שלום,
הממצא ב CT איננו ספציפי לדלקת זהומית בהכרח. נדיר שדלקת ריאות שמופיעה ללא חום ובהעדר חום יש לחשוב גם על אבחנות נוספות. הממצא מחייב שקילת אפשרות לביצוע ברונכוסקופיה ("הצצה" אל תוך דרכי הנשימה התחתונות עם אפשרות לביופסיה וכיו"ב). על האדם המדובר להבדק על ידי רופא ריאות עם צילומיו בכדי לשקול צורך בברור כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנימרינה02/01/2011
שלום רב,
בתי בת 16, מזה כמה שנים היא סובלת לחילופין משיעול טורדני לפרקי זמן ארוכים עד חודש ימים. לפני כשנתיים לאחר שיעול ממושך,נתגלה אצלה מחלת שעלת.
נכון להיום כל צינון קטן מלווה בשיעול ממושך ובלתי פוסק.
מה ניתן לעשות בנושא,ולמי ניתן לפנות כדי לעבור את כל הבדיקות המקיפות.
היא אף פעם לא הוגדרה כסובלת מאסטמה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול טורדני - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/01/2011שלום,
שיעול של חודש ימים ומעלה מוגדר שעול כרוני. בגיל הזה יש לשלול ראשית שיעול אסתמטי, ונזלת אחורית, אך יתכנו סיבות נוספות. רופא ריאות יוכל להתמודד עם הברור הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך- לחץ דם ריאתידנה02/01/2011
ראשית תודה על תשובתך...
שנית איך אם כן מודדים/מחשבים לחץ דם ריאתי אם לא דרך אקו???
והאם עצם העובדה כי בפעם הקודמת שמדדו (גם באקו) התוצאה הייתה 23, מעידה כי עכשיו התוצאה-30 מרמזת על התחלה של משהו??
האם ייתכן ויש קשר בינה לבין ההיפוקינזיה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך- לחץ דם ריאתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/01/2011שלום,
לחץ סיסטולי ריאתי באקולב נחשב תקין עד ערך של 35 ממ"כ במנוחה, כך שאצלך הוא תקין (לא מתחשבים היום בלחץ במאמץ). ההתיחסות של לחץ דם ריאתי ממוצע של 25 ממ"כ היא בצינטור לב ימני.
במידה ועברת ארוע של PE חריף בעבר ויש רקע של תפקוד קרישה לקוי מומלץ לך לבצע מיפוי ריאות (לא CT) בשאלה של תסחיפים ריאתיים כרוניים (שבאחוז קטן מתפתחים בעקבות תסחיף חריף). מעבר לכך יתכן כי קוצר הנשימה שלך נובע גם מסיבה אחרת שאינה קשורה לקרישיות היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה תינוקותאורטל01/01/2011
שלום.
תינוק בן חמישה חודשים שחלה בברונכיאוליטיס, החלים אחרי טיפול אינטנסיבי של שבועיים ושוב חזר לקשיי נשימה ולטיפולי אנהלציות בבודיקורט 4 פעמים ביום. אחרי שבוע טיפולים נוסף הומלץ על ידי רופאת המשפחה להפסיק עם האנהלציות ולהיות מטופלים בטיפול מונע ע"י משאף בודיקורט, 2 לחיצות פעמיים ביום למשך שארית החורף, עקב חשש שישובו קשיי הנשימה וכן הורתה לעבור לתזונה ע"י מטרנה צימחית, שכן החלב לדבריה מייצר ליחה שמקשה על נשימת התינוק.
עקב שיעולים חוזרי והצטברות רצינית של ליחה, על אף טיפול במשאף, המליצה על 2 לחיצות ונטולין ולחיצה בודיקורט, פעמיים ביום + 9 טיפות מוקוליט.
רציתי להתייעץ איתך לגבי המינון שניתן, האם לדעתך סביר?
כמו כן, האם תזונה צמחית זה סביר ונכון בנסיבות העניין?
האם אין בדיקות נוספות שניתן לעשות על מנת לאבחן את המקור לבעיות הנשימה, שהחלו רק בחודש האחרון?
האם היית ממליץ על דבר נוסף או טיפול שונה?
הרופאה אומרת שאין מה ללכת למומחה ריאות, שכן זה הטיפול ואין לו מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/01/2011ממליץ לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות ילדים . המלצות כלליות יכולות להיות שונות במקרה הפרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שקט אצל ילד אסמטיאנה31/12/2010
שלום רב
סליחה מראש על האורך – חשוב לי לספק תמונה מלאה.
בני בן שנה וארבעה חודשים והוא אסמטי.
טיפול ראשוני באינהלציות ונטולין ובודיקורט ניתן לו בגיל 4 חודשים. בפעם הבאה, בגיל 6 חודשים, חטף התקף חמור – שבוע טופל באינספור אינהלציות ומגוון תרופות בבית ובעקבות החמרה במצבו (סטורציה נמוכה) אושפז לשבועיים. החל מיום לפני האשפוז ולמשך 8 ימים טופל בהתחלה בבטנזול ואח"כ בדאנאלון. הרופאים לא הבחינו בהטבה עקב טיפול זה והילד היה חסר שקט בצורה קיצונית – בכה המון, רצה כל הזמן על הידיים, התקשה לישון וכדומה. מאז השחרור טופל מס' חודשים במשאפים שונים ולפי הצורך אינהלציות. באישור רופאה מומחית (אלרגולוגית) החל לקבל בגיל 10 חודשים סינגולייר פעם ביום ולשמחתנו התרופה הצליחה לייצב אותו כך שנפטר מכל המשאפים. הוא שרד תקופה ארוכה ללא התקפים רק בזכות הסינגולייר – למעט שבוע בו קיבל סינגולייר פעמיים ביום בהוראת רופאה אלרגולוגית עקב סימנים להתקף מתקרב.
לפני חודש ארע בכל זאת התקף אסטמה נוסף דיי רציני והוא החל לקבל כדורי בטנזול וכמעט מיד החל חוסר שקט קיצוני – בכה לילה שלם, לא היה מוכן לרדת לשניה מהידיים וכו'. לאחר יומיים הרופאה שקלה להעבירו לדאנאלון אולם בגלל שגם תרופה זו לא מיטיבה עימו ניסתה ליממה אחת לטפל בו באמצעות 3 פעמים ביום בקבוקון בודיקורט (2 מ"ל) עם ונטולין ומי מלח בשילוב פעמיים ביום אירוונט עם ונטולין ומי מלח. מאחר וניכרה הטבה, קבלנו הנחיה להמשיך בטיפול של 3 בודיקורט ביום עם ונטולין ומי מלח כעשרה ימים ולאחר מכן חזרנו לסינגולייר בלבד.
ולעצם העניין סוף סוף – למרות שחלפו שלושה שבועות מסיום הטיפול הנ"ל הילד ממשיך להיות חסר שקט במידה ניכרת. הוא בוכה הרבה יותר, מתקשה לישון ובניגוד לעבר מסוגל להיות ער יום שלם לא שנת צהריים כלל (נהג לישון לפחות שעה וחצי בצהריים). כמו כן הבחנו בצמיחה עדינהאך חדשה של שיער על גבו.
אשמח מאוד לחוות דעתכם :
1. הייתכן שצמיחת השיער הנה בהשפעת הטיפול בבטנזול / בודירוקט ?
2. הייתכן שחוסר השקט שמלווה אותו מאז קשור לתרופות הנ"ל ?
3. הייתכן שחוסר השקט נוגע לעובדה שמקבל סינגולייר חצי שנה רצוף מדי יום ? בני הבכור קבל תרופה זו שנתיים רצוף והיא לא הפריעה לאיכות חייו, אולם ייתכן שהשפעתה המצטברת על בני הקטן שונה והיא זו שגורמת לחוסר השקט ?
4. האם הייתם ממליצים לנסות טיפולים בחדרי מלח ?
תודה רבה - רבה מראש !!!
אימא שדואגת מאוד לבנה הקטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/01/2011תופעות לוואי שתוארו יכולות להיות קשורות לסטרואידים סיסטמיים ולפעמים לסטרואידים ניתנים באינהלציה במינונים גבוהים יחסית . תופעות האלה אמורות להשתפר אחרי טיפולים הנ"ל שניתנו לטווח זמן קצר .
לגבי המשך טיפול ממליץ להתיעץ עם רופא ריאות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כרוניסמי31/12/2010
שלום
יש לי שיעול כרוני מתמשך כבר יותר משנה,עשו לי סיטי ריאות 3 פעמים והכל בסדר,עשו לי גם בדיקת ברונכוסקופיה ולקחו דגימות והכל בסדר גמור תודה לאל
שלחו אותי לבדיקת גסטרוסקופיה אמרו לי שיש לי צרבת קלה ולא מזה השיעול,הלכתי גם לאלרגולוג גם הבדיקה הזאת יצאה בסדר,הפסקתי לעשן כבר שנה(אבל מדי פעם אני מעשן ומסניף קוקאין)
התחלתי דיקור סיני ורפסולוגיה וגם לא עזר,התייאשתי כבר
תייעצו לי מה לעשות.
תודה
סמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כרוני
ד``ר דניאל סטרובין01/01/2011שיעול כרוני נובע מגירוים קבועים בדרכי אויר עליונות , תחתונות או שילובים שלהם. יש לחזור לרופא המטפל עם כל תוצאות בירור שנעשו עד עכשיו כדי שעל סמך זה לקבל החלטה מה היו הפטולוגיות ובאיזה כיוונים יש להמשיך בירור (ריאות, א.א.ג , גסטרואנטרולוג). עד 10% של מקרי שיעול כרוני אינם מאובחנים אחרי בירור מקיף כמדובר בגורם זעיר ללא ממצאים בולטים בבדיקות או גורם שאינו נפסק לגמרה (כמו עישון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולה 12 מ"מ בפסגת הריאה השמאלית.פנחס שאער31/12/2010
בבדיקת c.t. של כתף שמאל ביום 22/12/2010 נמצא מוקד סקלרוטי בקוטר 3 מ"מ בצלע 1 מצד שמאל.
ממצא לוואי:בולה 12 מ"מ בפסגת הריאה השמאלית.
אני בן 62 עישנתי סיגריות עד לפני כשנה. כ- 20 סיגריות ביום כ - 40 שנה.
א. מה זה? ב. מה עלי לעשות?
אבקש תשובות המומחים, בהקדם האפשרי.
בתודה ,
פנחס שאער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/01/2011עישון יכול לגרום לנזקים שונים בריאות, כולל נפחת (אמפיזמה) או בולות (בועות אויר גדולות). במידה ומטופל הפסיק לעשן, בדרך כלל בולות אינן מחמירות יותר. בולות קטנות ( במקרה שתואר) אינן דורשות טיפול תרופתי.
לגבי ממצא בצלע יש להתיעץ עם רופא ארטופד/כירורג. בדרך כלל ממצאים כאלה הינם שינוים כרוניים ואינם דורשים טיפול או בירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאותדנה31/12/2010
שלום,
עשיתי בדיקת תפקודי ריאות
ובתשובה נרשם : "הפרעה חסימתית קלה, הפוכה בחלקה"
מה זה אומר ומה הטיפול ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/01/2011תפקודי ריאות אינה בדיקה אבחנתית בודדת. רופא המטפל/יועץ ריאות מאבחן על סמך כל הנתונים (כולל סיפור המטופל, ממצאים בבדיקה גופנית וגם בדיקות עזר שתפקודי ריאות היא אחד מהם). הפרעה חסימתית הינה אופיינית במחלות של דרכי אויר תחתונות (כגון, ברונכיטיס, אסתמה, ברונכיאקטזיות וכו").
החלטה הטיפולית היא לפי האבחנה ומצב המטופל. לא כל הפרעה בתפקודי ריאות דורשת טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאותיוסי30/12/2010
שלום רב...אני חייל ולאחרונה התחלתי לסבול מהתקפי ברונכיט שאפילו הגעתי פעמיים למצב של אשפוז...הפרופיל שלי הוא 97 והייתי סובל מברונכיט רק בילדותי.
הופנתי לבדיקת תפקודי ריאות ולכן יש לי מספר שאלות:
1. איך הבדיקה מתבצעת? ( הבנתי שצריך לשאוף ולנשוף לתוך מכונה אבל השאלה היא איך המכשיר מפענח את הנשימות שלי?)
2. ככל שאני מכניס יותר אוויר ומוציא אותו יותר מהר אז המצב שלי יהיה יותר טוב? כי אם כן אז באופן תאורטי אפשר "לשקר" על המכונה ולא לשאוף את מלוא האוויר לריאות וגם להוציא את האוויר לאט יותר הלא כן? ( אני רק מנסה להבין על הבדיקה..)
3. לאחר הבדיקה אני ניגש עם התוצאות לרופא מומחה או לרופא היחידה? או שיש שם כבר מישהו שיפענח את זה ויתן לי טיפול..?(כי בצבא הכל לוקח המון זמן)
4. האם יש קשר בין יל"ד לבין התקפי הברונכיט או להיפך?
5. מה ההשלכות באופן כללי של ברונכיט על הפרופיל הצבאי? האם יורידו לי פרופיל בעקבות כך? ( כי אני לא מעוניין...)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין31/12/2010בדיקת תפקודי ריאות מתבצעת לפי הנחיית טכנאי תפקודי ריאות וכולל בדרך כלל נשיפה מהירה מקסימלית ואחרי זה שאיפה מלאה. בדיקה דורשת שיתוף פעולה מלא, אך במקרה ומבצעים בדיקה לא באופן אופטימלי ניתן לזהות זאת הדף התוצאות , אז חוזרים לבדיקה עוד מספר פעמים עד שמגיעים לביצוע מיטבי האפשרי של אותו בן אדם.
פרשנות של תפקודי ריאות ניתנת ע"י רופא ריאות , בדרך כלל תפקודי ריאות מבצעים לפני יעוץ אצל רופא ריאות. במידת הצורך רופא ריאות מחליט על המשך איבחון/טיפול
אין קשר ישיר בין מחלות דרכי אויר (כולל ברונכיטיס חריפה או כרונית) לבין לחץ הדם.
מחלות ריאה כרוניות כגון, אסתמה או ברונכיטיס כרונית יכולות להשפיע על פרופיל הרפואי. במקרה של מחלה ריאתית חריפה שאין לה בסיס כרוני, בדרך כלל אין השפעה על פרופיל הרפואי של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
יוסי31/12/2010תשובה מאוד מספקת...תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ריאתי?דניאל29/12/2010
שלום.
אני בת 30 אחרי PE ו TIA חולף.
הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין לכל החיים.
בזמן האחרון יש לי כאבים בחזה בזמן מאמץ ואני מתנשמת מאוד כשאני עולה מדרגות.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ.
הלחץ דם הריאתי במנוחה- 30.
אקו במאמץ הדגים: היפוקינזיה אנפרובזאלית.
בשל גילי הצעיר הוחלט לבצע קודם צינתור וירטואלי.
אני נמצאת בשיקום ריאות בתה"ש בשל תפקודי ריאה שלא בנורמה, כרגע בהפסקה בשל תוצאות האקו.
יש לי כולסטרול גבוהה מטופלת בקרסטור 40 ואיזיטרול 10.
האם הלחץ דם הריאתי תקין?? יש לציין כי במאמץ הלחץ לא חושב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/12/2010לחץ דם ריאתי מוגבר נחשב מעל 25 מ"מ כספית לחץ דם ריאתי ממוצע . באקו לב מודדים בדרך כלל לחץ דם סיסטולי שהינו גבוה מלחץ דם ריאתי הממוצע . לכן בדרך כלל 30 מ"מ כספית באקו אינו מעיד על יתר לחץ דם ריאתי. במידה וקיימים תסמינים של קשיי הנשימה במאמץ וכאבי חזה , יש לבדוק האם לחץ דם ריאתי עולה בשיא המאמץ , אם לא - אין לזה חשיבות. אם כן, ישנן סיבות רבות לכך ויש להמשיך בירור דרך רופא המשפחה וקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהורד28/12/2010
ד"ר ורסנו שלום,
לבני בן ה18 אסטמה מילדות.+נזלת אלרגית .נשלח ע"י הצבא לבדיקת מטאכולין שיצאה תקינה .תבחיני עור לאלרגיה-רגישות לדגנים בעיקר בעונות מעבר ורגישות לקרדית אבק הבית – כל שנתי .לאחרונה, ביצע בדיקת תפקודי ריאות בעת התקף.פענוח: דינמיקת הנשימה – ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה בינונית עם שיפור משמעותי לאחר מרחיב סימפונות.תפקודי הריאות מדגימים הפרעה חסימתית עם מרכיב הפיך. התוצאות יכולות להתאים לאסטמה בחומרה בינונית. בנוסף,שלחנו את הגיליון הרפואי מהשנים האחרונות מרופא הריאות המטפל המעיד כי הוא משתמש בסימביקורט ולעיתים בפרדניזון. למרות זאת, הצבא סיווג לו התקפי אסטמה קלים ולכן הוא כשיר לשיבוץ בתפקידי לחימה וזאת ככל הנראה, עקב ההסתמכות רק על התוצאה התקינה של המטאכולין. הייתכן הדבר? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להפנות שאלה לד"ר ורסנו שבוע הבא
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסטמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/01/2011שלום,
הממצאים מוזרים מכוון שמחד מתוארת הפרעה חסימתית הפיכה משמעותית (האופינית לאסתמה) ומצד שני תגר מטאכולין שלילי. האם יתכן שבתקופת המטאכולין היה על משאפי סטרואידים או משאפים אחרים ולא הפסיקם לפני כן? (משאף סטרואידי למשל יש להפסיק 2-3 שבועות לפני תגר מטאכולין) או שהיה בתקופה זו אסימפטומטי לחלוטין?
בכל מקרה חומרת האסתמה אינה נקבעת רק על פי תוצאה אחת של תפקוד ריאות (חסימה בינונית כמתואר) אלא על ידי מכלול סימפטומים, מידת הטיפול הנצרך וכו'.
במידה ונותר לכם ספק פנו עם כל החומר שנאסף (כולל צילום תיקו הרפואי בקופת חולים וכיו"ב) להערכת מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסתמה בזמן הריוןקרין28/12/2010
שלום,
אני חולת אסתמה ומטופלת בסרטייד דיסקוס 250/50 - פעם ביום.
אני בהריון שבוע 6, האם עלי להמשיך בטיפול כרגיל או כדאי להחליף לטיפול אחר?
האם התרופה משפיעה על העובר ויש סיכון כלשהו?
כמו כן, האם ניתן להשתמש בונטולין לפי הצורך?
אודה לכם על תשובה ברורה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2010סרטייד וונטולין מותרים לשימוש במהלך הריון וגם בתקופת ההנקה. החלטה לגבי טיפול אופטימלי לאיזון אסתמה הינה בידיי רופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית חזהאיציק28/12/2010
בצילום בית חזה שנעשה לאדם בגיל 70 התקבלה התשובה הבאה
צל הלב אינו מוגדל
שינויים אינטרסטיציאלים ונפוח יתר בריאות
מימין סרעפת מורמת
סינוסים קוסטופרניים חופשיים
רציתי לדעת מה זה אומר?
והאם צריך לבצע עוד בדיקות?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2010ממצאים האלה יכולים להיות שינוים כרוניים ללא מחלה ריאתית פעילה או להיות ביטוי של פטולוגיה בריאות. במידה וישנם תסמינים נשימתיים כלשהם או איש הופנה לצילום ע"י רופא בגלל חשד קליני למחלת ריאות, אז יש צורך בהמשך בירור. במקרים של ממצאים בצילום ללא קשר לחשד מסוים של רופא מפנה, החלטה על המשך בדיקות היא בידיי רופא המטפל. לעיתים השוואה לצילומי חזה קודמים מצביע האם ישנה חשיבות לממצאים שתוארו בצילום הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי על תצלום בית חזהדנה28/12/2010
בהמשך לשאלתי מתאריך 24/12, יש לציין שלאימי אין ולא היו תסמינים של דלקת ריאות, ללא חום ללא שיעול וכד' האם בכל זאת זה יכול להיות דלקת ריאות?? אני ממש מפחדת שחלילה מדובר בגוש...
אשמח ללדעתך המלומדת בעניין...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2010דלקת ריאות זיהומית יכולה להיות ללא חום או שיעול, אך דבר אינו שכיח. מחלות ריאה דלקתיות לא זיהומיות לא מלוות בחום בדרך בחלק גדול מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)