מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסימה קשהינון07/12/2010
אני סובל מסינוסיטיס כרוני.
האם אי טיפול בסינוסיטיס כרוני ,אני יכול להגיע לחסימה הקשה בראות ,כפי שציינתי בשאלה הקודמת.
תודה על שירותך הנפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסימה קשה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2010שלום,
סינוסיטיס כרונית אם היא על רקע אלרגי בהרבה פעמים היא מתלווה לאסתמה אלרגית. בנוסף, זליגת הפרשות מהסינוסים דרך הלוע עלולה לזלוג גם אל תוך הריאות עם תגובה של שיעול ואפשרות גם לדלקת סמפונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותשרון06/12/2010
בן 33. מעשן כ-10 סיגריות ביום. בשבועיים האחרונים, בתנוחת שכיבה מרגיש כי דרכי הנשימה מעט חסומות יותר (בנשימה מהאף). רופא המשפחה שבדק אותי ציין כי אינו שומע דבר חריג בנשימתי אך הפנה אותי לצילום חזה.
תוצאות הבדיקה:
ציור מוגבר בבסיסים, בולט יותר בהשוואה לצילום קודם--נזקי עישון? אחר?
אין עדות לתפליט פלוירלי.
אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.
צל הלב בגדר הנורמה.
הסרעפת בעמדה תקינה.
מה זה "ציור מוגבר בבסיסים" ? מדוע הוא בולט יותר האם זה יכול להעיד על גידול או מחלה אחרת?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2010שלום,
השינויים הצמוארים אינם ספציפיים למחלה מסוימת וספק אם הם מסבירים את תלונותיו. אם הקושי הוא בנשימת אף יתכן ובהעייה באף. בכל מקרה יש לחזור עם הצילומים אל הרופא המפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוכניטינון06/12/2010
האם כדורים נגד אלרגיה עוזרים להוצאת כיוח ברוכניט מהסימפונות,ואם כן איזה מומלץ בבקשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברוכניט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/12/2010שלום,
כדורים כנגד אלרגיה הם בד"כ אנטיהיסטמינים. תכשירים אלו בד"כ לא מסייעים להוצאת ליחה. עלייך לברר עם הרופא את סיבת יצירת הליחה ולטפל בסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה קשהינון05/12/2010
ביצעתי תפקודי ראות יצא לי חסימה קשה ללא הטבה עם ונטולין,
מה הכוונה שיש לי הרבה ליחה\ גודש ברוכניט,ובכדי לרדת לחסימה בינונית מה אני צריך לעשות?
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסימה קשה - תגובה
חסימה קשה מתארת מצב אך אינה מאבחנת את הסיבה. הסיבות השכיחות הן עישון, אסתמה או חשיפה לחומרים בעבודה. עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה בכדי לעמוד על הסיבה. הטיפול בהתאם לסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון וכאבי גב ורגלייםאבי05/12/2010
בן 30. סובל שנים מכאבי גב תחתון. בחודשים האחרונים גם כאבי רגליים. לעיתים גם כאבים בחלקים שונים בגב.
אני מעשן כבד. בילדותי סבלתי מאסטמה קלה. לעיתים כאבים בגב מאחורי הריאות. היתכן שהריאות חסומות עקב העישון? היתכן שיש קשר בין העישון (והאסמטיות) לכאבי הגב עקב חסימת אויר לריאות. (או משהו כזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עישון וכאבי גב ורגליים - תגובה
הריאות עצמן אינן כואבות ומחלת ריאות חסימתית אינה גורמת כאבי גב. קרומי ריאה המעורבים במחלה כלשהי עלולים לגרום כאב.
כמעשן וכאסתמטי, שניהם גורמי סיכון למחלת ריאות חסימתית, עלייך לבצע תפקודי ריאות. עישון גם גורם למחלות ריאה אחרות ורצוי שתבצע גם צילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צמיגות בברונכוס השמאלירונן05/12/2010
אפשר לדעת את משמעות האבחנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשות צמיגות בברונכוס השמאלי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/12/2010שלום,
קנה הנשימה בהכנסו לבית החזה מתפצל לשני סמפונות (ברוכוסים) ראשיים. האחד לריאה הימנית והשני לריאה השמאלית. לפי התאור בשמאלי ישנה ליחה. אין כאן אבחנה אלא תאור מצב. ליחה כזו תפלט בשיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי חולה COPDדנה04/12/2010
ד"ר שלום, אבי בן 70 חולה COPD לאחר ניתוח כריתת אונה, לאחר הניתוח טופל בפרדניזון , היום כחודשיים אחרי רופאת הריאות המליצה על סרטייד דיסקוס 50/500 ובנוסף ספיריבה פעם אחת ביום. רמת החמצן במנוחה סביב 94-5 שאלתי האם לאחר הפסקת הסטרואידים תהיה נסיגה במצבו ? מאז ההפסקה ההדרגתית הוא מתנשף יותר ונראה כי מתעייף יותר. מה מומלץ לעשות? מה ההבדל בין 2 הטיפולים שניתנו לו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול תרופתי חולה COPD - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/12/2010שלום,
קשה לחזות את התגובה בהפסקה מלאה. הרופאה בצדק מנסה להעביר אותו לטיפול במשאפים שיתכן כי יחזיק אותו יציב (אולי עם מינון קטן יותר של פרדניזון או בכלל ללא פרדניזון) . בהחמרות יתכן ויזדקק שוב לפרדניזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צילום ריאותליאור01/12/2010
הי,
עברתי בעבר (לפני 13 שנים) ניתוח לחזה אויר בשני הצדדים.
לאחר כאבים בחזה, עשו לי צילום שהתשובה שלו היא:
"רושם לעיבוי פלאורלי בפסגות, עם בצלצלה קטנה בפסגה השמאלית".
הייתי שמח לשמוע מה זה אומר, והאם יש ממה לדאוג.
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/12/2010ממצאים בצילום יכולים להתאים לשינוים ישנים אחרי ניתוח בבית החזה (תיקון אחרי חזה אויר). כדי לוודא כך, ניתן לעשות השוואה בין צילום זה לצילומים ישנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירומטריה לא תקינהאיל30/11/2010
בן 17.5, בריא,ספורטאי מצטיין(כדורסלן),מעולם לא עישן או סבל מבעיית ריאות.עבר בהצלחה קורס גדנ"ע צלילה לפני חודשיים,וגיבוש שייטת לפני שבועיים. נבדק השבוע במרכז לרפואה ימית כחלק מההכנות לגיוס.לא הצליח לנשוף בצורה תקינה לתוך המכונה שבודקת..הוסבר לו שנפח הריאות שלו גדול(גובהו 2 מטר).הופנה לבדיקת תפקודי ריאות,תיגר מטאכולין ותיגר מאמץ.(טרם בוצע).האם קיים קשר בין גודל ריאות לתוצאות הלא מספקות שנדגמו בבדיקה בחיל הים?, האם התופעה מוכרת?האם יש סכנה כלשהיא בבדיקות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/12/2010מדובר בבדיקות רוטיניות במידה וקיימת אי התאמה לממוצעים של נורמה בתפקודי ריאות (ספירומטריה). אין בבדיקות סכנה שמדובר בבדיקות לא פולשניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ופעילות גופניתלאריסה29/11/2010
בני בן 12 סובל מאסטמה מגיל 4 חודשים. עכשיו התקפים בעיקר בזמן הצינון והוא מקבל טיפול במשאף סימביקורט. רופא ילדים תמיד כאשר הוא בהתקף, ממליץ להמנע מפעילות גופנית וכך נוצר מצב שהוא מפסיד הרבה אימונים. ילד הולך החוג טניס פעמיים בשבוע ומאד לא רוצה להפסיד. האם הוא יכול ללכת לחוג בתנאי שיקח משאף לפני האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/11/2010לחלק חולי אסתמה מאמץ יכול לגרום להתקף. בזמן החמרת האסתמה מכל סיבה שהיא, בגלל ירידה בזרימות נשיפתיות, קיימת ירידה ביכולת המאמץ. לכן המלצה של רופא המטפל היא הגיונית. חולה אסתמה בזמן החמרה לא יוכל לבצע מאמץ גופני מירבי, במיוחד בספורט כמו טהיס שדורש פעילות אינטנסיבית. בנוסף לכך יכולה להיות החמרת אסתמה נוספת לחולה אסתמה מתאמן בזמן ההחמרה. כמובן, מדובר בהחמרות אסתמה משמעותיות ולא בקשיי הנשימה לזמן קצר שחולפים אחרי מרחיב סימפונות קצר או ארוך טווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לאריסה29/11/2010אני מאד מודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמהמשה27/11/2010
שלום רב
אני בן 74. רופא מומחה לריאות רשם לי משאף סרטייד דיסקוס 50/250 מק"ג. רופא קופת חולים רשם לי ונטולין משאף ללא CFC. מה ההבדל ביניהם? במה מומלץ להשתמש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/11/2010משאף סרטיד הינו משאף משולב (מכיל סטרואיד נשאף פליקסוטייד ומרחיב סימפונות ארוך טווח סרבנט), המיועד לטיפול קבוע- כרוני לאסתמה או מחלה ריאתית חסימתית כרונית (COPD ). ונטולין הינו מרחיב סימפונות קצר טווח , מטרתו לטפל בהתקף של קשיי הנשימה. לכן הגיוני לתת סרטייד כטיפול קבוע וונטולין לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת IGEאירה26/11/2010
שלום
ברצוני לשאול האם רמת ige-180 מצדיקה מתן xoair.
בבדיקת טסטים לאלרגיה-יש אלרגיה לצמיחת עשב ושיטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/11/2010רמת IGE מוגברת אינו תנאי היחיד למתן קסולייר אך אחד הקריטריונים. רופא ריאות או אלרגולוג היועץ יחליטו על טיפול כרוני לאסתמה על סמך כל הנתונים (מספר התקפי אסתמה לשנה, מגבלה בפעילות יום-יומית, היקף טיפול קבוע לאסתמה , צריכת מרחיבי סימפונות קצרי טווח וכו")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםרני25/11/2010
שלום,
יש לי שאלה.האם מתן של פרדניזון 40 מג ליום בגלל בעיה ראיתית יכול לגרום ללויקוציטוציס וכאבים בפרקים של הרגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/11/2010תופעות לוואי האלה יכולות להיות מוסברות ע"י מתן סטרואידים פומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותבן25/11/2010
שלום, שמי בן, אני בן 20 וסובל מאסטמה ברמה בינונית-קשה ואלרגיות מרובות מלידה. בנוסף לכך אני מעשן בסביבות השלוש שנים האחרונות. לא קיבלתי טיפול מונע בצורה מסודרת כבר שנתיים, אך הדבר לא הפריע לתפקוד היום יומי שלי מלבד טרדות כמו נזלות אלרגיות וצפצופים מדי כמה ימים. מאז סוף הקיץ אני סובל מכמויות ליחה אדירות שהצטברו לי בגוף, מתקרר כל לילה, וקיבלתי כבר 3 עירויים תרופתיים בחודשיים האחרונים. אני אתחיל טיפול מונע, אין ספק בכך, אך המליצו לי על דברים שונים כמו דיקור סיני ואף העתקת מגורים למקום יבש יותר כמו אילת או ערד (אני מתגורר במישור החוף). האם יש איזשהי הצדקה לנסות דברים כאלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/11/2010שלום,
לדעתי יש לאזן את חולי האסתמה בסביבת המחיה שלהם ולא להגיע לאמצעים דרסטיים כגון העתקת מקום מגורים אלא אם אתה חי מתחת למפלט של מפעל תעשייה. ראשית, עלייך להפסיק לעשן לחלוטין ומייד. לא ניתן לאזן אסתמה בנוכחות עישון. שנית, עלייך לבצע תפקודי ריאה שמי יודע מתי בצעת לאחרונה, בכדי להעריך את מצבך אובייקטיבית (יתכן והתפקוד היה לא תקין גם שכביכול הרגשת "כרגיל"). שלשית, יש מגוון של תרופות מונעות שהן מאד יעילות אך רק בתנאי שמקפידים עליהן מדי יום ביומו. רצוי שתהיה במעקב מסודר של רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהאירה25/11/2010
שלום
בעלי בן 33 מזה כעשר שנים סובל מאסטמה.מקבל סימביקורט 160 .בשנים האחרונות היה מאוזן.בחודש יולי השנה הצטנן וזה גרם להתפרצות אסטמה ,למרות שהיו רק ציפצופים ולא קושי בנשימה.קיבל רוליד ופרדניזון ל-13 ימים.בחודש ספטמבר חלה עוד פעם ושוב הזדקק לפרדניזון.
לפני עשר שנים נעשו טסטים וכמעט הכל התנפח,לא טופל באלרגיה.
כעט עשה טסטים ויש אלרגיה לצמיחת עשב בחודשי פברואר עד מאי.עכשיו לוקח סינגולייר
וסימביקורט.בדיקת ige-180.רופא ריאות המליץ על xoair.רופא אלרגיה אמר שאין בזה צורך ורק צריך לקחת סינגולייר בלי הפסקה.
מה ניתן לעשות?תוכל לעייץ לי על משהו?
אשמח על תשובה.
אסטמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/11/2010שלום,
טיפול ב XOLAIR שמור רק לחולי אסתמה אלרגית (עם רגישות לאלרגן שמצוי באויר כל השנה כגון קרדית א. בית, שער חתול וכיו"ב) שמקבלים טיפול מקסימלי במשאפים (למשל סימביק 160 שתיים-שלוש שאיפות פעמיים ביום) ונזקקים לפחות פעמיים בשנה לפרדניזון או זריקת סטרואידים והם עדיין לא מאוזנים גם לאחר שטופלו גורמי החמרה נוספים כגון נזלת אלרגית, עליית חומצת קיבה, המנעות מחשיפות מקצועיות ועוד.
אם עונה לקריטריונים אלו הוא מתאים לטיפול ב XOLAIR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)