מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול חודש וחציבעל13/05/2010
בן 32 מיזה חודש וחצי מרגיש טפטוף של נזלת אחורית , שיעול ממושך ומרגיש כל הזמן גירוי ועקצוצים בגרון. כשחשוף למזגן במקום העבודה זה מתגבר. איך שהוא מתחיל לדבר כשפותח את הפה ונכנס אויר זה גורם להתקף שיעול. הוא לא מרגיש שאין לו אויר. כשהיה בן 4 הוציאו לו פוליפים גם סבל מסטרידור. רופאת משפחה נתנה לו תרסיס אלגרו לאף וכדורי נוסידקס- וכלום לא עזר. מה עושים ומה הסיבה לשיעול הממושך. הוא פשוט מוטש... . בריאות לא שמעה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010יתכן ומדובר באלרגיה, אבל הייתי מצפה אז לשיפור כלשהו עם הטיפול שקיבל. אם השעול והגרוי נמשכים ואין שיפור, כדאי לגשת לרופא ריאות ואלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצת אףירון13/05/2010
שלום רב,
אני בן 29 וזה כמה שנים שאני שומע מהמשפחה ומחברים שאני נוחר בלילה. לא עשיתי עם זה כלום עד לאחרונה והחלטתי לבדוק לעומק. בבדיקה אצל רופאת א.א.ג. בכללית, נאמר לי שקיימת סטיית מחיצת אף שחוסמת כמעט לחלוטין את נחיר ימני.
הרופאה המליצה על TURBINECTOMY ניתוח SMR, אבל למרות שניסיתי לקבל הסבר יותר מעמיק, לא קיבלתי אותו. אני אדם שחושש מכל הדברים האלו ולכן, הייתי מעדיף להימנע מהניתוח. השאלות שלי הן:
1. האם מדובר בסכנה ממשית שמצריכה ניתוח?
2. קראתי באינטרנט על מכשיר CPAP. האם שימוש במכשיר יכול להספיק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה עקומה
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010אין כל סכנה ממשית. מחיצה עקומה היא דבר מאד שכיח. מנתחים אם זה גורם להפרעה בנשימה. לעיתים זה הגורם לנחרות, אבל זה לא מאה אחוז שאם תנותח הנחרות יעלמו. מכשיר ה CPAP מיועד לטיפול בדום נשימה בשינה ולא בנחרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדטים13/05/2010
שלום,
עשיתי אולטרסאונד עקב תת פעילות של בלוטת התריס.
נמצא אונה ימנית בגודל: 3.7*1.3*06 ס"מ, בעלת מרקם אייד, בקוטב תחתון הודגמה קשרית היפואקוגנית עם היקף היפואקוגני. בגודל כ-0.4 ס"מ ללא הסתידויות. באונה שמאלית בגודל: 3.3*1.3*1.0 ס"מ, באספקט אמצעית הודגמה קשרית זעירה כ-0.2 ס"מ ללא הסתידויות. איסטמוס בעובי תקין. הציור וסקולרי של הבלוטה תקין. בלוטות לימפה לא מוגדלות.
אני מרגישה קושי בנשימה ונפיחות בגרון וכן שיעול מזה כשבועיים (לאחר התחלת טיפול באלטרוקסין)
האם לקשריות בגודל זה יש חשיבות? או שיתכן שכל התחושות הן מלחץ נפשי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010קשריות בבלוטת התריס, המורכבת כולה מבלוטיות קטנות, הן דבר שכיח. בגודל הזה, שניים וארבעה מילימטר, אין צורך לעשות דבר מלבד מעקב. אולטרסאונד חוזר בעוד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כתומה זרחניתצוף13/05/2010
זה כמעט שבועיים שאני סובלת מתסמינים של סינוסיטיס הכוללים כאבים ולחצים בקדמת הראש, בעיקר בשיניים וסביבת האף,ליחה ונזלת ירוקות ואף יצא לי הרפס או משהו דומה- לראשונה בחיי.
המצב החמיר אחרי שבוע ונוספו כאבי אוזניים בשיא החולי ומאז שיפור הדרגתי.
למרות המלצת הרופא, החלטתי לוותר על אנטיביוטיקה כשהחל השיפור (לפני כ3 ימים). עכשיו פתאום הפתיעה אותי נזלת צמיגית, כתומה וזרחנית שהדאיגה אותי מחדש.
עליי לציין שמרגע שיצאה תחושתי השתפרה פלאים.. אבל עדיין אני מוטרדת..
מה זה אומר ואיך לטפל מלבד באנטיביוטיקה?
תודה וסליחה על שהארכתי ;)
צוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010הטיפול המלא בסינוסיטיס כולל אנטיביוטיקה ומורידי גודש. אם יש שיפור והחלטת לא לקחת אנטיביוטיקה, לפחות כדאי לקחת מורידי גודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת וקצת דם מהגרון ומהאףבדוי13/05/2010
זה כבר קצת יותר משבוע שאני כל הזמן משתעל ללא הפסקה כמעט רק כדי לירוק החוצה את הנזלת שהיא תמיד צהובה ולפעמים גם קצת דם.
הנזלת באף היא שקופה לגמרי עכשיו וגם יוצא לפעמים עם קצת דם.
האם זו שפעת רגילה? אני לא מודאג מזה יותר מדי בגלל שזה בדיוק הזמן של חילוף העונות (כניסת הקיץ) וזה גורם לדברים כאלה לפי מה שאני יודע.
אז השאלה היא האם כדי להמשיך לחכות עוד זמן ואז לפנות לרופא הוא שכדי לעשות זאת מייד או האם בכלל יש צורך לפנות לרופא כי זה משהוא שעובר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת וליחה
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010כשמצוננים ויש דלקת, לא אלרגיה, הנזלת או הליחה יכולים להיות מוגלתיים ועם קצת דם. אם זה יימשך. כדאי לפנות לרופא לבדיקה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופה בנושא כאב גרון עזשירה12/05/2010
שלום רב
סובלת מכאב גרון עז, נפחות רצינית של בלוטות הלימפה (כואבות במגע) חום חולשה ולשון לבנה.
רופא ילדים ראה אותי כשבדק את בני (סובל ממחלה אחרתכרגע) ואמר שיש פצעים בגרון. הוא נתן לי רפאפן 500 פעמיים ביום ומעבר לכך צורכת אקמול.
למעלה מ24 שעות עברו ואין הקלה.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010אם הוא ראה פצעים בגרון יתכן ומדובר במחלה ויראלית ואז לא מפתיע שאנטיביוטיקה, במיוחד שהוא נתן לך חצי מהמינון המקובל לדלקת גרון חיידקית, אינה עובדת. אם מדובר בדלקת שקדים בגלל סטרפטוקוק, המינון הוא 1000X2 למבוגר. אם ויראלי, אין צורך בטיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח SMR והקטנת קונכותלירון12/05/2010
שלום.לאחר כמה זמן לאחר ניתוח מחיצה והקטנת קונכיות תחתונות אפשר לחוש את תוצאות הניתוח?
בנתיים אני כ-3 חודשים אחרי ומרגיש סתימה באף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד''ר אביגיל ארד12/05/2010כחודש אחרי הניתוח לרוב מרגישים פחות או יותר את התוצאות. אם מרגיש סתימה באף גש למנתח שלך שיבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בבלוטת הפרוטיסשירן12/05/2010
שלום
יש לי גוש בבלוטת הפרוטיס בגודל 1.2*1.8 (לפני כחודשיים הגודל היה 2.1*1.8) עשיתי ניקור של הגוש בפרוטיס שמאל, תחת אולטרא סאונד, נראו: חומר פיברילי מיקסואידי רב, תאים מיואפיתליאליים רבים פזורים ובקבוצות ותאים מזניכימליילים.
רציתי לציין שהבלוטה תמיד היתה גדולה מהרגיל ורק לפני חודשיים ביום אחד זה נהיה
בגודל הזה,הייתי בייעוץ אצל 3 מומחים (פרופ' פליס, אלידן ופיינמסר) וכל אחד מהם מסר לי מידע שונה לגבי: דחיפות הניתוח? הסיכויים לשיתוק בפנים? משך הניתוח וימי אישפוז? רציתי לדעת את חוות הדעת שלך.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בפרוטיד
ד''ר אביגיל ארד12/05/2010הבעיה עם הבלוטה הזו היא שעצב הפנים עובר דרכה. לכן חשוב מאד לעבור את הניתוח אצל כירורג א.א.ג מנוסה. השלושה שפנית אליהם הם באמת רופאים בכירים ומנוסים. אין דחיפות של לעשות את הניתוח מחר, אולם ככל שהגידול יהיה גדול יותר הסכנה לעצב הפנים גדולה יותר. משך הניתוח תלוי במיקום והגודל. אורך כשעתיים בממוצע. אבל משך הניתוח ממש לא משנה. חשוב שישמרו על עצב הפנים. לגבי משך האישפוז, תלוי מה מקובל בכל בית חולים ומה מקובל על כל מנתח. פעם היינו מאשפזים את כולם לשבוע, היום מנסים לטובת המנותח לקצר עד כמה שאפשר את משך האישפוז. תלוי אם שמים נקז, כמה נוזל מצטבר בנקז וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותמלי12/05/2010
בוקר טוב.
יש לי ילד בן 10 ובאופן קבוע כל מספר ימים צרוד, הוא לא צועק.
האם יש טיפול לצרידות כרונית? ואם כן מה הטיפול? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות אצל ילדים
ד''ר אביגיל ארד12/05/2010אם תבררי טוב אני מניחה שתמצאי שהוא צועק בכתה או בהפסקות או בכדורגל. גם אם הוא לא צועק, הוא כנראה מדבר בטכניקה קולית לא נכונה. אפשר לבדוק את מיתרי הקול שלו, אבל אם יראו יבלות או נפיחות גם אז יצטרך להמתין לגיל מעט מבוגר יותר כדי לעבור ריפוי בדיבור וללמוד טכניקה של דיבור ללא מאמץ. כרגע הוא צעיר מדי כדי להפנים את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בעור התוףחגית בית הלחמ12/05/2010
שלום, בתי היום בת 6, לפני כשנתיים היא סבלה מדלקת חריפה באוזניים שגרמה להוצאה מסיבית של נוזל מהאוזן ובעקבות כך נוצר חור בעור התוף שלא נסגר עד היום , ע"פ הרופא המטפל לא ניתן כרגע לעשות דבר חוץ מלחכות ולראות אם החור ייסגר מעצמו ואם לא, נצטרך לעבור ניתוח בגיל 10, השאלה שלי היא האם יש פיתרון אחר או משהו לעשות בינתיים , תודה מראש, חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד12/05/2010הרופא שלך צודק. יש להמתין בערך לגיל עשר ואז ניתן לנתח. בינתיים לשמור עם אטם שהאוזן לא תירטב כדי למנוע דלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתעדי11/05/2010
ערב טוב
מזה חודש אני סובלת מקושי בבליעה בצד ימין,ברוב הנזמן ללא חום .
ניגשתי לרופא פעמיים ואמר שהכל בסדר,אך עאדיין הכאב נמשך.
היום ביקרתי אצל מומחה לאף אוזן גרון בבית חולים ונאמר לי שהשקד השמאלי מוגדל יש צורך בביופסיה ושהשקד הימני שכואב נראה בסדר ,אך צריך לערוך בדיקות נוספות.
התבקשתי לעשות בדיקת דם ואולטראסאונד בצוואר,בנוסף אני סןובלת מעייפות כרונית,אך עם זאת עובדת המון שעות.
אני חוששת שיש לי סרטן באיזור הפה.
אשמח אם תוכל להפיג לפחות חלק מהחששות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד11/05/2010נראה לי שכבר הומלץ על תהליך בירור ויש ללכת בעקבות המלצות הרופאים כדי לשלול כי מדובר בבעיה קשה. יתכן ואין בעיה רצינית וזאת תוכלי לדעת אחרי הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פוליפים ויבלתאיילת11/05/2010
יש לי צרידות כמעט קבועה הלכתי לבדיקה ואומלץ ניתוח להסרת הפוליפ והיבלות ולטיפול בדיבור האם יש סיכון אשמח להמלצה לאיזה רופא או בית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
ד''ר אביגיל ארד11/05/2010אינני נוהגת להמליץ בפורום זה, אולם אם תפני למייל הישיר שלי אנסה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אוכלדניאלה11/05/2010
שלום,
אני בת 27
לאחרונה אני מתקשה לאכול, מאחר ולאחר כל ביס יש תחושה שנתקעות שאריות/חלקי אוכל בגרון, באזור שמאחורי השקדים, יכול להיות שיותר למטה כי כשאני מסתכלת במראה אני לא רואה כלום. אני שותה מים אבל לוקח זמן עד שהתחושה נעלמת, לרוב אחרי שאני מנסה לכחכך בגרון ולהוציא אותם.זה קורה גם עם מאכלים רכים כמו מעדן, תחושה שהם מתקשים לרדת בגרון.
אני מפחדת לשאוף את חתיכות האוכל הללו לריאות
מדוע זה קורה, והאם יש פתרון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/05/2010נשמע שיש לבצע בדיקה מקיפה ולראות מה קורה שם ומדוע האוכל נתקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ממושכתיעל10/05/2010
שלום רב,
אני בת 34, עובדת בתחום הייעוץ ולכן מדברת די הרבה בנוסף לשני ילדים קטנים בבית שגורמים לי לעתים קרובות לאמץ את קולי.
בחודשים האחרונה נהייתי צרודה ומידי פעם חזר לי הקול. בחודש האחרון המצב החמיר וגם אם אני נחה יום יומיים (במידת האפשר) הקול לא חוזר והצרידות כבר קבועה.
מעבר לזה שזה מטרד רציני אני מתחילה להיות מודאגת. יש לי תור לרופא רק בעוד כשבועיים.
האם עליי לדאוג? מה זה יכול להיות?
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אביגיל ארד10/05/2010לא לדאוג. שבועיים זה זמן סביר. יתכן ומדובר ביבלות, פוליפ קטן או ציסטה שנובעים ממאמץ יתר של המיתרים. חשוב לעשות שעורי דיבור כדי שהבעיה לא תחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בגרון.א.א10/05/2010
לד"ר שלום
הנני בת 60 מזה כמה פעמים - ולאחרונה בימים האחרונים בתדירות גבוהה יותר אני מרגישה מדי פעם יובש וגירויים עזים בגרון וכתוצאה מכך בזמן היובש אני לא יכולה לדבר ואז אני שותה מים שזה יעבור
מה הסיבה לכך? האם זה חוסר נוזלים בגוף? או שמה זה משהוא אחר
אלו בדיקות עלי לעשות?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בגרון.
ד''ר אביגיל ארד10/05/2010יובש בגרון ייתכן בגלל חוסר נוזלים, בגלל תרופות שונות, בגלל ירידה בייצור הרוק או בגלל עליית מיצי קיבה לגרון. גשי לרופא א.א.ג. לבדיקה. שתי הרבה נוזלים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)