מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה של משהו תקוע בגרוןאלון30/05/2010
שלום
מזה כשבוע אני חש משהו בגרון. תחושה של משהו תקוע שמציקה ולא נותנת מנוח. ניסיתי לכחכח , ניסיתי להקיא ושום דבר...כשאני ממשש לעיתים נקודה בצוואר אני חש כאב של חתך וזה גורם לשיעול.
הלכתי לרופא א.א.ג
הרופא מישש את הצוואר , בדק עם מראה קטנה ואמר שלא רואה דבר.
מיתרי הקול בסדר ולדעתו זה עלול להיות מלחץ , אולי מחרדה.
התעקשתי שאני לא מדמיין והרופא נתן לי הפניה לצילום ושט.
סיכמנו שאמתין מספר ימים ואם זה יפריע אלך לצילום.
אני אלך לצילום כי זה מציק לי...
מה דעתכם? מה זה יכול להיות? פצע? גידול? טפיל? אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010זה יכול להיות סימן לרפלוקס וצילום ושט לא תמיד מראה את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר לנזלת עם דם?
אלון31/05/2010בנוסף לכל מה שתיארתי יש לי ביומיים האחרונים נזלת סמיכה עם דם בעיקר בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלוטת התריסענת30/05/2010
שלום רב,
בבדיקת אולטראסאונד שערכתי השבוע קיבלתי את התוצאות הבאות:
בלוטת תריס בגודל תקין, מרקם בהדיות תקינה. באונה ימנית הוגדם ממצא היפואקוי בגודל 7*9 עם סיד בתוכו.
באונה השמאלית הודגמו מספר ממצאים היפואקוגניים נוזליים בקוטר עד 10 מ"מ, אחד עם מחיצה מסויידת בתוכה, קשר היפאקוי בקוטר כ 4 מ"מ בחלקו סולידי בחלקו נוזלי עוד שתי קשירות מעט היפואוקנגיים בקוטב התחתון בגודל 5*5 מ"מ ו 9*6 מ"מ. איסטמוס תקין, בלוטת הרוק תת לסתיות ופוטיס נראות סונוגרפיות תקינות. לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר הקדמי.
סיכום: ממצאים כמתואר בבלוטת התריס מתאימים ל MGN, באונה שמאלית נוספו שתי קשריות קטנות לא חשודות, הקשריות שנצפו קודם, ללא שינוי משמעותי הפעם לא ניצפו בלוטות לימפה מוגדלות.
אבקש לקבל חוות דעתך לגבי תוצאות הבדיקהומה הפירוש MGN?
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר multinodular goiter
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010או בעברית זפק רב קשרי. בלוטת התריס מורכבת מהמון בלוטיות קטנטנות. לעיתים יש מצבים שחלק מהבלוטיות מתחילות לגדול ומתקבלת בלוטה רב קישרית. האם עברת ניקור של הבלוטה כדי לודא את זה? בעיקר חשוב מהקשריות עם הסיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
ענת31/05/2010תודה עבור ההתייחסות המהירה.
א. מהו סיד בבלוטה?
ב. עברתי ניקור לפני שנה והוא היה תקין ברוך השם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוסקופיה ובדיקת ברה לתינוקותשירה30/05/2010
שלום, הבן שלי נולד לפני חודש וחצי, במסגרת הבדיקות בתינוקיה ביצעו לו בדיקת שמיעה אשר התברר שלא עבר באוזן שמאל, לפני כשבוע חזרנו על הבדיקה - TE ו- AE ועדיין הוא לא שומע טוב והפעם בשתי האוזניים, היינו בבדיקת רופא שאמר שיש מים והוא מעוניין לראותו עוד שבועיים ולבצע אנדוסקופיה וברה, האם אפשר לקבל מידע על האנדוסקופיה ועל הטישטוש בה וכן על הברה והאם במידה ולא יהיו מים באוזניים אפשר לוותר על האנדוסקופיה ולעשות רק ברה וללא הרדמה גם אם יהיה בן 3 חודשים ויום בזמן הבדיקה? ומה אני יכולה לעשות כדי לעזור למים להיספג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010אם לא יהיו נוזלים באזניים אני מניחה שלא יהיה צורך באנדוסקופיה. בדיקת BERA מחייבת ילד ישן. עד גיל שלושה חדשים הילדים ישנים מספיק עמוק גם בלי הרדמה, כדי לעבור את הבדיקה בלי הפרעה. את האנדוסקופיה אפשר לעשות בטישטוש או עם סיב דק מאד ואילחוש מקומי של האף באמצעות תרסיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת אוזניים וסחרחורותרונה30/05/2010
שלום,
אני בחודש השביעי להריון. בחודשים הראשונים של ההריון התחילה אצלי תופעה של אוזניים סתומות - כמעט כל יום למשך מספר שעות. התעלמתי מזה, עד שלפני כחודש וחצי-חודשיים התחילה תופעה של סחרחורות קשות - פתאום, בלי אזהרה מוקדמת - אחת האוזניים או שתיהן נסתמות חזק חזק, ומיד מתחילה סחרחורת קשה (הרגשה שכל החדר מסתובב סביבי, עם האצה בסיבוביות). הסחרחורת מלווה בבחילה חזקה, וכן גזים. נשלחתי ע"י רופאת אא"ג לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה.
שאלתי מה אפשר לעשות במצבי - זה מאוד מלחיץ אותי, בעיקר בגלל ההריון, והפחד כמובן שזה יתפוס אותי בנהיגה.
יש לציין שתדירות הסחרחורות הופכת לגדולה (כמעט יום כן-יום לא בשבוע האחרון).
בתודה,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת בהריון
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010לצערי אינני יכולה לענות על שאלה זו כי לצורך זה צריך לבדוק אותך בזמן הסחרחורת. האם לחץ הדם שלך תקין? הסוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לרעשמלי מסלם30/05/2010
לפני כחודש סבלתי באופן פתאומי מסחרחורות שלוו בהקאות. בדיקה העלתה שאין מקור התופעה מקריסטלים שיצאו ממסלולם. נאמר לי עי ידי הפיזיוטרפיסטית , שיתכן והבעיה מקורה בנוזלים מאחורי עור התוף, ואין ביכולתו של רופא א.א. לראותם בכלי רגיל. האם עלי לפנות למרפאה סחרחורות או לאודיולוג? יש לציין שאין לי מעבר אוויר חופשי בין האוזן והאף כבר למעלה מחצי שנה גם אם אני מנסה לפתוח את המעבר על ידי פימפום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010נוזלים באזניים ניתן לאבחן או על ידי הסתכלות, או עם יש רק מעט נוזלים - בבדיקת שמיעה כולל טימפנומטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חירשות פיתאומיתיעל29/05/2010
האם יש טעם לעבור בדיקת שמיעה לאחר 10 ימים מארוע החירשות הפיתאומית? לשם מה צריך לעבור m.r.i
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010הטעם לבדיקה הוא לראות אם יש התאוששות, זה במקרה ואת מדברת על בדיקה חוזרת. אם עוד לא בוצעה בדיקה חשוב לעשות כדי לראות אם אכן מדובר בבעיה עיצבית. MRI מטרתו לשלול לחץ על עצב השמיעה למשל על ידי גידול שפיר שנקרא אקוסטיק נוירינומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומות - בעיה.ליאב29/05/2010
שלום רב,
אני בן 17 אוטוטו, וחלה ירידה בשמיעה (לא ממש ירידה...) שלי לאחרונה מזה החצי שנה הזאת.
אני מתעמל באולם ספורט, פעמיים בשבוע , בשיעור ספורט.
ממש בשיעורים הראשונים כשאני מבצע פעילות גופנית כלשהי (ריצה, משחק בכדורסל...) אני כמעט ולא שומע כלום, זו פעם ראשונה שזה קורה לי, אף פעם לא קרה לי דבר כזה מעולם.
אני מרגיש כאילו משהו מפריע בתוך האוזן, אולי לא ניקיתי טוב וכ'ו.
אני מפקיד להתרחץ 3 פעמים בשבוע, וכמובן מקפיד על ניקוי נכון של האוזניים, לא בתוך הפנים כפי שאסור. כשאני מנקה אני לא מרגיש שיוצא כלום, אולי כמה לכלוך צהוב שזה נורמאלי לכולם...
כבר חצי שנה אני סובל מאוזניים סתומות, לפעמים זה קורה באוזן אחת, ולפעמים באוזן השנייה.
אני כבר מתחיל לנקות מרוב ה"סבל" הזה יותר מדי את האוזניים עם יתר מקלות אוזניים..
אשמח לעזרה,
בברכה,
ליאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010גש לבדיקת א.א.ג שיראה אם מדובר בפקקי שעווה או בעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהשלי29/05/2010
שלום!
אני בת 42, בריאה לחלוטין. מזה כחודש יש אצלי ירידה משמעותית בשמיעה, תוך הרגשה כאילו האוזניים פושט סתומות. אני לא מצוננת ואין לי נזלת וגם לא היה בחודשים אחרונים.
התופעה ממש מטרידה. מה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010גשי לבדיקת א.א.ג . אם לא יהיה ממצא באוזן עצמה תופני לבדיקת שמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםדליה28/05/2010
ערב טוב,
האם צינוריות אוורור שהוכנסו לילד עקב נוזלים באוזניים מסוכנות כיוון שהן יכולות תעורר תגובה לגוף זר באופן מיידי מצד הגוף?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינוריות
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010בדרך כלל לא. קיים מצב שהאוזן מפרישה הרבה זמן אחרי החדרת הצינוריות. חשוב מאד לשמור על יובש אזניים ולהשתמש באטמים בזמן רחיצה. ברוב המקרים זה מסתדר עם או בלי טיפול באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומותאתי28/05/2010
בת 33 מזה שנה סובלת מאוזניים סתומות.עשו לי שטיפות,ניקוי עם פנציטות,נתנו לי אנטיביוטיקה ,טיפות[המון.וכל מיני סוגים]נתנו לי אתופן...הבעיה הולכת ובאה.עשיתי בדיקת שמיעה שהראה פגיעה עצבית קלה.ועתה אני שוב סובלת מאוזניים סתומות,ולעיתים לחץ כמו ירידה במטוס רציתי לדעתהאם קיים טיפול?ומהי הבעיה?והאם ייתכן וזה המפרק בכלל ולא האוזניים?
מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזנים
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010זה מסוג השאלות שאי אפשר לענות עליהן בלי לבדוק את האזניים ולראות את בדיקת השמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בפענוח בדיקת שמיעהדפנה28/05/2010
שלום,
אני בת 22 ולא שומעת כל כך טוב
לפני כשנה וחצי עברתי בדיקות שמיעה שלא יצאו הכי טוב ואמרו לי לעקוב ע"י ביצעו בדיקה פעם בשנה. אתמול נבדקתי שוב. רציתי לדעת מה משמעות תוצאות הבדיקה והאם יש החמרה במצב ?
אני מאוד מודאגת מהמצב במיוחד כי אני רק בת 22..
להודעה וז הצורפת תוצאות הבדיקה הראשונה חלק 1 מ2009
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקה 2009 חלק 2
דפנה28/05/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה חלק 1 2010
דפנה28/05/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה חלק 2 2010
דפנה28/05/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010מדובר בירידה בשמיעה מסוג תחושתי עיצבי דו צדדית, סימטרית. סף השמיעה השנה (25)מעט פחות טוב מאשר שנה שעברה (20) הנורמה עד 15. הבעיה יותר בטונים הגבוהים והטיפול היחיד ביום שזה יפריע לך יהיה מכשירי שמיעה. את באמת מאד צעירה. האם יש סיפור משפחתי של ירידה בשמיעה בגיל צעיר כל כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אין
דפנה29/05/2010אין כל סיפור משפחתי
אוף :( מה אני עושה עכשיו? הם אמרו שאין החמרה משנה שעברה ואני חשבתי שאפילו בגלל שעלה מ20 ל25 אז יש שיפור
ומה אומר ה70 שהיה לי בגרף השנה לעומת שנה שעברה?
וה55 לעומת ה50?
אני מאוד מודאגת מה אני יכולה לעשות?? אני לא רוצה מכשיר שמיעה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד30/05/2010כרגע אני לא בטוחה שאת צריכה מכשיר שמיעה. כאשר תרגישי שהבעיה מפריעה לך ואת מפספסת מה שאומרים לך, זה יהיה הזמן. אין מה לעשות כרגע. שימרי על האזניים מחשיפה לרעש חזק, וקווי לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
דפנה01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדי בן החמש אובחנה מסטואידיטיסדליה28/05/2010
שלום רב,
לילדי בן החמש אובחנה מסטואידיס.
רציתי לדעת האם זה מחייב דיקור של עור התוף (הרופא קרא לזה פאראצינטזיס כמדומני)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטואידיטיס
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010מסטואידיטיס מתרחשת כאשר יש דלקת אוזן תיכונה היות וחלל המסטואיד מתחבר לאוזן התיכונה.בנוסף לאנטיביוטיקה, ניקור התוף מנקז את המוגלה. חישבי על זה כעל אבצס מלא מוגלה שיש לנקז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ניקור עור התוףדליה28/05/2010
שלום,
האם ניקור של התופית הינו חלק הכרחי מטיפול בדלקת אוזניים כאשר יש סיבוך, או שאין כיום הוריה לבצעה בגלל טיב האנטיביוטיקות הניתנות בימינו?
תודה מראש על ההתייחסות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור עור התוף
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010ניקור עור התוף נעשה כאשר יש בלט של התופית, האוזן מלאה מוגלה ויש סבל רב. מקובל לעשות כשיש חשש מהתכווצויות חום, או כאשר אין שיפור בזמן אנטיביוטיקה, אולם גם כאשר החולה סובל מאד כי זה מקל על הכאבים בצורה משמעותית ומביא מהר לשיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנואיד שלישי - עד כמה חמור?מיכל28/05/2010
שלום,
בני בן השנה וחצי סובל מנזלת כרונית, נשימה דרך הפה, נחירות והפסקות נשימה בשינה מאז גיל 9 חודשים. בביקור אצל רופא אא"ג, נתבשרתי כי כנראה הוא סובל מאדנואיד/שקד שלישי.
כפי שהרופא שיער תוצאות צילום הגולגולת הן: "היצרות עמוד האוויר בנזופרינקס עקב נפיחות רקמה אדנואידית."
התור לרופא אא"ג יהיה רק עוד בעוד 3 שבועות, וקיויתי לקבל כאן כמה תשובות קודם לכן:
- מה משמעות הנפיחות? האם מסוכן?
- עד כמה חמורה נפיחות הרקמה האדנואידית? האם ניתן להמתין עם הניתוח להסרת אדנואיד/שקד שלישי לגיל מאוחר יותר?
- האם ניתן לפנות לטיפול אלטרנטיבי כמו טיפול הומאופתי במקרה הזה? האם הבעיה יכולה להיפתר בטיפול שאינו ניתוח?
כפי שהבנתם, אני מאוד חוששת מהניתוח שהינו בהרדמה מלאה, בגיל כה צעיר.
תודה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנואידים
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010לפי הצילום שצירפת הילד חסום לחלוטין ואינו מסוגל לנשום בכלל או כמעט דרך האף. הנחירות והפסקות הנשימה הן העדות הכי חזקה לכך. הניתוח הוא ניתוח קל עם השפעה מהירה וטובה. אין טעם לבזבז זמן וכסף על טיפולים אחרים. הוא כל כך חסום. אין מה לחכות לגיל מאוחר יותר כי הפסקות הנשימה אינן בריאות לגוף ולאיכות השינה. בביקור הבא אצל רופא א.א.ג שלכם ממליצה לקבוע תור לניתוח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם סינוסיטיס שחוזרת?טליה28/05/2010
פעם אחר פעם?
אני בריאה בד"כ, ללא רגישויות שידועות לי וללא אלרגיות.
לצערי ב-4 השנים האחרונות (ובעיקר בשנה האחרונה) כמעט כל צינון מתפתח במהירות (תוך פחות מיממה) לסינוסיטיס. כאבי הראש משביתים אותי למשך כמה ימים ולוקח לי בערך 3 שבועות להחלים לגמרי. כמובן שאני נוטלת אנטיביוטיקה (זינאט) על מנת לטפל בדלקת, אך גם זה לא ממש מוסיף לי בריאות...
האם יש צעד מניעתי, או טיפול כלשהו שניתן לקבל על מנת להיפטר מזה? ( אם לא אחת ולתמיד לפחות לצמצם את תדירות המחלה).
אודה לכם על תשובתכם,
טליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסים
ד''ר אביגיל ארד29/05/2010בזמן ההצטננות, בגלל נפיחות הריריות, נסתמים פתחי הסינוסים ונוצר זיהום . צריך לנסות, מיד עם תחילת הגודש באף, ובוודאי גם כשנוטלים אנטיביוטיקה, לקחת תרופה להורדת גודש בצורת כדורים ו\או תרסיס לאף. לעיתים אפשר ככה לדלג על הסינוסיטיס. אם זה בכל זאת חוזר כל הזמן, צריך לעשות CT של הסינוסים ולראות מה מצבם בזמן שאינך חולה, אולי יש בעיה אנטומית כלשהי התורמת למצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסינוסיטיס קיים פתרון בהומאופתיה
דר אדית דניאל30/05/2010שלום.
סינוסיטיס כרוני מטופל בצורה מצויינת באמצעות הומאופתיה
וב 90% מהמקרים אין חזרה נוספת אחרי טיפול מוצלח
בברכה
ד''ר אדית דניאל
מומחית ברפואה משלימה
מנהלת פורום הומאופתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ראות09/01/2011עד שזה חוזר שוב כעבור כמה שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)