מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץהמאם21/05/2010
יש לי בעיות בצוואר בליטת דיסק בחוליות C4C5C6C7 .
לפני יומיים אני מרגיש שהלשון שלי קצר .לא יכול להוציא אותו החוצה.
אפשר להסביר לי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לעבור בדיקה על ידי נוירולוג
ד''ר אביגיל ארד27/05/2010כדי לברר מה הבעיה בתנועתיות הלשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצופים באוזנייםבוכובזה אסתר21/05/2010
שלום לכם!
אשמח מאוד אם תעזרו לי ,אני סובלת מציפצופים באוזניים מזה כ4 חודשים ,לא היה לי מעולם .מאז שנסעתי ברכב גדול שקפץ מעל בולמי זעזועים בכביש.מיד הרגשתי צליל עמום.הדים,ולאחר יום יומיים התחילו הציפצופים.ברצוני לציין שאני מנותחת בגב ,יכול להיות שתזוזה של חוליה מסויימת גרמה לכך? מאז אין לי שקט רק כשאני ישנה,מאוד מטריד אותי ומדאיג שמא חלילה תיפגע יותר שמיעתי.
הרופא שלח אותי למכון לבדיקת שמיעה והבחינו שיש ירידה קטנה בצד שמאל.
אנא יעוצכם ,עיזרו לי לחיות יותר בשלווה.בלי ציפצופים.
תודה מראש ושבת שלום.ביקשתי מרופאת המשפחה הפניה לרופא מומחה בית חולים כלשהוא.אך היא סירבה בטענה שרק רופא א.א.ג יכול לתת.הוא לא יתן !מה אני עושה למי אפנה?זכותי כחברת קופת חולים לדאוג לבריאותי,ולקבל טיפול ממוחה.
אתי
0522255974
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד27/05/2010חבלה בצואר, כפי שיכולה להיגרם בעת תאונה מסוג צליפת שוט, או בעת קפיצה חזקה של הרכב אם הצואר לא היה בתנוחה טובה, יכולה לגרום להופעת ציפצופים. אולם, לא בטוח שבזה מדובר. לעיתים כל ירידה בשמיעה או סיבות אחרות עלולים לגרום לציפצוף. חשוב לעשות במקרים אלה בדיקת שמיעה ובדיקה שנקראת BERA. אם יש אסימטריה ב BERA ממשיכים לבדיקת MRI. כל זה במסגרת בירור. לגבי טיפול - אין הרבה טיפולים טובים ומוכחים ולרוב צריך פשוט להתעלם מהציפצוף. אם הסיבה היא הצואר, יש לקבל טיפול לצואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נושם נכוןליאת20/05/2010
אז ככה אני סובל מאבק הבית ברמה הכי גבוהה ונוזלת אלרגית ובעבר סבלתי גם מסנוזית
בגלל שאף שלי רוב הזמן סתום אז התרגלתי לנשום רק מהפה וכבר אני לא יודע עם אני נושם מאף אפילו שאף פתוח אין לי שום שליטה על זה ורציתי לשאול את הדקטור עם אפשר לעשות איזה פעולה בשביל לחזור לנשום נכון ועם כדי לעשות את הזריקה של חוש הריח למה כבר אין לי חוש ריח אני לא מריח רק עם אני מיתעמץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לבדיקת א.א.ג.
ד''ר אביגיל ארד25/05/2010לראות מה מצב האף מבפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה השאלות דולגו???
שירן25/05/2010יש שאלות בעמוד הקודם שנשאלו יומיים קודם לשאלות שענית.. והשארת אותנו בודדים...
אני אשמח לקבל תשובה לשאלתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בלוטות הלימפה ילדה בת 5טלי20/05/2010
ילדתי בת 5 מזה כשבוע עם כאבי אוזניים.
לפני כשבוע רופאת הילדים איבחנה "פקק" שעווה ונתנה לה טיפות "איר- קלין".
הילדה המשיכה להתלונן על כאבים.
שלשום היינו אצל רופא אף אוזן גרון אשר ביצע שאיבה של ה"פקק", מסר כי מבחין באדמומיות קלה ונתן טיפות "דזורן".
הילדה בהשפעת נורופן היתה בסדר, ללא כאבים.
לקראת הלילה התחילה לבכות והתלונן על כאבים עזים מאוד באוזן, כל הלילה לא ישנה, נורופן, אקמול, אוטידין- כלום לא עזר להפיג את הכאב.
אתמול בבוקר הגענו לבי"ח איכילוב, שם שוב רופא א.א.ג ביצע שאיבה של השעווה ומסר כי אינו מבחין בדלקת. לא היה לו הסבר לכאבים העזים. נשלחנו הביתה.
הילדה המשיכה להתלונן על כאבים חזקים מאוד, לא יכולה לפתוח את הפה לאכול, אי אפשר לגעת באוזן מכאב ולא יכולה לסובב את ראשה.
הגענו שוב לרופא א.א.ג היום אשר מישש ובדק ומסר כי חושב וייתכן בזיהום בבלוטות הלימפה המקרינות כאבים על האוזן וסביבתה. נתן אומנטין למשך שבוע.
ומכאן שאלותיי:
1. אני לא מערערת על החלטת המומחה ובכל זאת, האם לא היה צורך בבדיקה נוספת ע"מ לאשר את חוות דעתו?
2. האם זיהום בבלוטות הלימפה הוא דבר נפוץ אצל ילדים? (לציין כי היא גם מנוזלת)
3. האם קיימת סכנה במצב הרפואי הנ"ל? אני מאוד מודאגת.
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010צר לי שאינני יכולה לעזור, אך בשאלות כל כך קליניות צריך פשוט לבדוק את הילדה כדי לחוות דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולה לבלוע רוק בזמן ההריוןרויטל שמחון20/05/2010
אני נימצאת בחודש השישי להריון ומתחילתו אני לא מסוגלת לבלוע את הרוק
האם יש לזה שם בספרות המקצועית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010יתכן ומדובר ברפלוקס, החזר חומצה לגרון , בגלל לחץ מוגבר של ההריון על הקיבה. גשי לא.א.ג להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון20/05/2010
שלום. יש לי שאלה, האם דיבור תוך כדי שינה עד אבדן נשימה עןלול לגרום לנזק במוח?דיברתי מתוך שינה והדבר העיר אותי במצב של חוסר אויר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בשינה
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010אתה צריך להפנות שאלה זו למומחים לשינה. אבל לא, כעיקרון כאשר יש הפסקת נשימה בשינה מסיבה כלשהי, המוח מעיר אותנו , כפי שקרה לך. רק במקרים נדירים מאד יש מחלה בה זה לא קורה. אם יש נחרות והפסקות נשימה בשינה גש לרופא א.א.ג. לבירור. אולי יש צורך בטיפול. דום נשימה בשינה, ומדובר בלמעלה מעשר הפסקות לשעה, אינו בריא ויכול להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון חוזרתמירי20/05/2010
בתקופה האחרונה ניתקלתי מספר פעמים בכאבי גרון חוזרים כל פעם שפניתי לרופא וקיבלתי טיפול אנטיביוטי למס' ימים הכאב חזר לאחרונה גילו אצלי את חיידק הסטרפטוקוק אני בטיפול אנטיביוטי כבר 10 ימים הכאב לא עבר ההרגשה הכללית שלי היא של חולשה כאבי שרירים ועדיין כאבי גרון שלא מרפים האנטיביוטיקה שקיבלתי היא ציפרודקס 500
שאלותי הם:
למה כאבי הגרון לא חולפים ומה עוד ניתן לעשות?
האם כדי לבדוק את כולם בבית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010אם יש דלקות חוזרות עם סטרפ כדאי לבדוק את בני הבית אולי מי מהם נשא, שאינו חולה ומדביק אותך. כאב הגרון נמשך לעיתים יותר זמן מהטיפול. סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מומחה א.א.ג - ירידה בשמיעהשירה20/05/2010
עשיתי בדיקת שמיעה כי מזה שנים לא מעט אני מרגישה בירידת שמיעה ממושכת. אני אישה בריאה בת 35 ועבדתי מספר שנים בסביבת מטוסים. עשיתי בפועל בדיקה באחד המכונים ובאמת תוצאות הבדיקה היו גרועות מאוד והמליצו לי על מכשירי שמיעה לשתי האוזניים, אבל הקלינאית תקשורת אמרה לי שלא נראה לה שהירידה היא בגלל סביבה חשופה לרעש אלא יותר מצביע על כיוון של משהו עצבי כהגדרתה. ולכן אולי כדאי, לפני ששמים מכשיר שמיעה (שגם בנוסף עולה המון המון כסף וצריך להחליף ולרכוש כל כמה שנים וזה לא פתרון קסם) ללכת למומחה אף אוזן גרון ולבדוק את הבעיה מהבחינה העצבית - אולי בכלל יגלו שניתוח מסוים ישפר את מצבי? אודה לתגובה רפואית וגם להכוונה לרופא מומחה לא.א.ג (או אם לא ניתן לתת שם אז איפה אני יכולה למצוא רשימה כזו של מומחים בתחום הזה) שעובד עם קופ"ח מכבי. תודה תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצבית
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010ירידה בשמיעה מסוג תחושתי עיצבי, בין אם נגרם מרעש או לא, אין אפשרות לטיפול תרופתי או ניתוחי אלא רק שיקום שמיעתי, כלומר, מכשירי שמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מדלקות בסינוסים לעיתים תכופותיקיר20/05/2010
אני סובל שנים מבעיית נזלת אלרגית כנראה ומדלקות בסינוסים ,חוש הריח גרוע ויכולת השוואת לחצים באזניים לא ממש טובה ביחוד באוזן ימין.
עברתי ניתוח לישור מחיצת האף ולמרות זאת הנשימה מהאף לא טובה ביחוד בנחיר אחד.
אילו פתרונות לנושא ישנם?
שמעתי על חבר שעבר ניתוח וחוש הריח שלו ישתפר מאד ,יכולת השוואת לחצים בצלילה
גם כן השתפרה ואינו סובל יותר מנזלות ודלקות בסינוסים.
האם השינוי לאחר ניתוח הוא לצמיתות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010קשה מאד לחוות דעה לגבי השאלה הזו בלי לבדוק את האף ולעיתים אף יש צורך ב CT של הסינוסים. שום ניתוח לא יעשה אותך פחות אלרגי.יתכן וכדאי לגשת לכוון הבירור והטיפול באלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקב בתופיתשמעון19/05/2010
שלום רב! אני בן 16 וסובל נקב בתופית כבר שנתיים. אני מפחד לעור ניתוח אך יש לי רעשי שלא חופים באוזן. יש דרך כלשהי בה הרעשים יכולים לחלוף? את האמתת כבר התרגלתי אליהם ולמדתי להתעלם אך כשיש שקט זה דיי מפריע. האם זה אמור להפריע לקבלה לצבא? או למוסד לימודי כגון אוניברסיטה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקב
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010כדאי לתקן את הנקב ולא לפחד מהניתוח כי זה ישפר לך את איכות החיים ולא תצטרך להקפיד שלא יכנסו מים. זה בטח לא מפריע לאוניברסיטה. בצבא אינני יודעת,אולם יש תפקידים כגון טיסה, או צלילה שבטח לא תוכל לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזן חיצוניתדליה19/05/2010
שלום,
האם דלקת אוזן חיצונית למבוגרים שמקורה בפטריה שכיחה יותר בקיץ מבחורף בגלל הלחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל השנה
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010אינני מומחית לסטטיסטיקות אלה, אך בקיץ יש יותר חשפה למים וזעה, אז אולי בקיץ. אבל רואים זיהומים כאלה גם בחורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מנתח טוב לתיקון עצמות שמעאלי19/05/2010
שלום
אני בין 52 מעוניין לעבור ניתוח לתיקון חור בעור התוף. ובדיקת מצבן של עצמות השמע באותה
אוזן בה השמיעה לקויה,
רציתי לדעת באיזה אתר אוכל לקבל חוות דעת ממנותחים ,על מנתח טוב .
כמו כן אם אוכל לקבל באתר זה המלצה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010בבתי החולים הגדולים יש מומחים רבים לניתוחים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בחוש הריח והטעםנורית19/05/2010
שלום, בעקבות הרחת ריח שרוף והפרעה בחוש הטעם ו(למעט 4 הטעמים הבסיסיים)נערכה לי בדיקת סיטי ראש ונמצאה תקינה. האם יש אמצעי להגביר את חוש הטעם באמצעות תרופה או תרסיס חזק ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נורית19/05/2010שכחתי לציין שאובחנה הפרעה בחוש הריח ע"י נוירולוג ובעקבותיה חלה הפרעה בחוש הטעם. תודה נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם וריח
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010הפרעה בחוש הריח יכולה להיגרם על ידי וירוסים, אלרגיה, גידולים ועוד. חשוב שהצילומים שללו דברים רציניים. אפשר לנסות תרסיס סטרואידלי לאף המצריך מרשם רופא. אם אין שיפור תוך כחודש, הרי שרוב הסיכויים שלא יהיה שיפור. זאת בהנחה ש CT של אזור האף והסינוסים לא הראה פוליפים או משהו דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין גוש בגרוןעידן18/05/2010
שלום אני בן 16
לפני יומיים התחילו לי גוש בגרון משהו מציק כזה אך לא ממש מציק לחיי היום יום
האם יכול להיות שזה סרטן בגרון?
אני מאוד חושש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בגרון
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010אם אתה מתכוון לתחושת גוש בגרון בזמן בליעה, זה לרוב אינו סרטן הגרון אלא רפלוקס או בלוטה נפוחה. גש לבדיקת א.א.ג במקום לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה באפרכסתדליה18/05/2010
שלום,
רציתי לדעת האם שטף דם באפרכסת מחייב ניקוז מיידי והאם אנטיביוטיקה תפתור לרוב את הבעיה?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם באפרכסת
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010אשר מפריד את העור מהסחום, חייב ניקוז כי אחרת הסחוס עלול להינזק, והאוזן להתעוות. כדאי לגשת לרופא א.א.ג בהקדם האפשרי, ואם אין תור אז למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)