מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות נלוות להרפס שפתייםמיכל03/05/2010
היי
אני בחורה שסובלת לעיתים מהרפס באזור הפנים(לעיתים בשפתיים ובפתח הנחיר).
ובכל פעם שיוצא לי הרפס, יוצאת לי גם מעין גולה בתוך העור באזור הלסת- ועכשיו היא גם יצאה לי באזור הגרון-ממש מתחת לאזור הפה.
האם זה משהו נורמאלי? או שלדעתך אני צריכה לבדוק את התופעה?
מכיוון שההרפס יוצא לתקופה קצרה יחסית אני לא מספיקה ללכת ולעשות צילום.
אשמח לתשובתך בנידון,
בתודה מראש,
מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010אם אני מבינה נכון מדובר בבלוטת לימפה שיכולה להיות תגובתית לזיהום. כשזה קורה גשי לרופא שיבדוק אותך ויאמר לך אם מדובר אכן בבלוטת לימפה אשר מצטמקת כאשר הזיהום נעלם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור מחיצת האףהדר02/05/2010
שלום,
מחיצת האף שלי מעט עקומה (לפני +10 שנים טענו שייתכן ואצטרך לעבור ניתוח ליישור המחיצה) יחד עם אלרגיות, אסטמה ורגישות כללית אני מצוננת לא מעט. מעבר לכך אני לרוב לא מצליחה לנשום דרך האף כאשר אני במצב שכיבה ובטח לא כשאני ישנה. נאמר לי כבר רבות שאני לא בדיוק נוחרת אבל נושמת די בכבדות כשאני ישנה.
אני חושבת שבסה"כ איכות השינה שלי לא מאוד טובה, לרוב כשאני קמה אני מרגישה די מותשת וצריכה בערך שעתיים של ערות לפני שאני באמת מתעוררת ואני קושרת את זה לבעיות הנשימה שייתכן ומורידות מאיכות השינה שלי.
רציתי לדעת אם יש קשר למחיצת האף והאם ניתוח באמת יתרום לאיכות השינה שלי?
האם אולי שינוי אורח חיים יהיה יעיל יותר- ירידה במשקל וכושר? בעיקרון הייתי חושבת שכן אבל אני לא זוכרת שכשהייתי יותר רזה ובכושר המצב היה טוב יותר.
אשמח לתגובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010התשובה תינתן לך על ידי רופא א.א.ג שיבדוק את האף. תלוי במידת החסימה, מידת סטית המחיצה, גודל הקונכיות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרק באוזןדר אדית דניאל02/05/2010
שלום
ברצוני לברר איך ניתן לדעת אם נכנס חרק לאוזן -האם מרגישים פעילות בתוך האוזן
האם בכול מצב ניתן להוציא אותו בלי פגיעה באוזן עצמה
מהם הסיבוכים שיכולים לקראת מכניסת חרק
האם הוא יכול להשפיע על העצבים באותו צד של הפנים ולגרום לתחושת נימול באזור הלחי
בברכ דר דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרק
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010כשהחרק נכנס שומעים לעיתים זימזום או תנועה באוזן. אם החרק מת הוא יהיה שקט. לעיתים האוזן תהיה סתומה. לעיתים לא. אם יש חשד כדאי לגשת לרופא א.א.ג. שיבדוק ואם יש חרק יוציא אותו באמצעות מלקחיים זעירים מיוחדים. אם החרק חי ומזמזם באוזן אפשר "להטביע" אותו עם כמה טיפות שמן באוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במצב שכיבהנש02/05/2010
שלום רב,
במשך המון זמן קורא לי שאני קם בבוקר עם כאבי ראש ואני מרגיש שהם נובעים כתוצאה מעצם היותי במצב מאוזן. ברגע שאני עומד בד"כ זה עובר. הכאבים מרוכזים בחלק הקידמי של המצח ולעיתים גם בארובות העיניים. דבר נוסף קורה לי גם שממש בעת הכניסה למיטה ובמעבר למצב אופקי אני חש בדופק ולחץ גם בשיניים וגם בארובות העיניים.
אשמח לקבל מכם תשובה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010יתכן שהכאב מהסינוסים. כדאי לגשת לרופא א.א.ג לבדיקת האף והוא יחליט אם צריך בדיקות או טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ממושךאא02/05/2010
שלום רב
פצע במחיצה ועמוק כ 1.5 סמ כחודשיים ללא דימום ספונטאני,רק אם מקנחים את האף.עם נזלת כרונית כחצי שנה
יכול להיות שזה סתם מקינוח או דלקת מיקומית?
או מה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע במחיצה
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010כדאי לנסות למרוח עם האצבע משחה אנטיביוטית על הפצע, למשל סינטומיצין 3%. פעמיים ביום במשך שבוע. לקנח בעדינות בלי לשפשף ולא לחטט או לקלף. אם לא משתפר תוך עשרה ימים יש לגשת לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנס צמר גפן לאוזןמייק01/05/2010
היום בבוקר ניקיתי אוזניים ו"ראש" הצמר גפן של מקל האוזניים נכנס לי לאוזן ולא הצלחתי להוציא אותו, הוא כנראה ממש עמוק כי אי אפשר לראות אותו מבחוץ. מה עושים? איך אפשר להוציא את זה וכמה זה דחוף?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקדם האפשרי לרופא א.א.ג.
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש חשוב (מוגלה באף)מרינה01/05/2010
היה לי פירסינג באף בהתחלה הכל היה בסדר כשהיה לי עגיל טיטניום ואז כמו סתומה החלפתי אותו לעגיל אחר שקניתי בחנות של הפירז\סינג אבל הוא עגיל פשוט של 10 שקלים עברו מאז כמה חודשים וכל הזמן האף שלי היה אדום והיה לי טיפה מוגלה והייתי שמת משחה וזה היה עובר וחוזר אחרי שבוע ככה אבל לפני כמה ימים זה ניהיה לי ממש גדול והחלטתי להוריד אותו אז הורדתי אבל המוגלה עדיין נשארה לי והיא ממש גדולה וכבר שמתי את כל המשחות וגם מים אם מלח אני לא יודעת יותר מה לעשות
תענו בבקשה זה ממש חשוב לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010גשי בהקדם לרופא א.א.ג שיגיד אם צריך גם טיפול אנטיביוטי. זיהום באף יכול להיות מסוכן. בינתיים שימי משחה בחוץ ובתוך הנחיר . אם הנפיחות באף גדלה לכי למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבליעהדניאלה30/04/2010
שלום,
יש לי שאלה בנוגע לכמות האוכל שיכולה לעבור בגרון בכל בליעה.
לעיתים יש לי חשש כי איני לועסת מספיק את האוכל ולכן הוא עשוי להיתקע בגרון..
כמה באמת צריך ללעוס את האוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010יש ללעוס את האוכל היטב עד שהוא הופך רך והבליעה נוחה. לא להכניס אוכל חדש לפה אם לא בלעת הכל. לאכול לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף שבוריעל29/04/2010
האף שלי נשבר, הלכתי למיון ואמרו לי שיש לי שבר קל. הרופא במיון שם לי מדבקה, סידר לי את האף ושילח אותו לדרכי. אחר כך, כשהלכתי לרופא של מכבי, הוא אמר לי שאסור לי לשים את המשקפיים שלי לשלושה חודשים. אני לא ממש מסתדרת בלי משקפיים, ורציתי לדעת האם זה באמת הכרחי והאם, אם אני אלך עם משקפיים זזה יכול לגרום לי לנזק. תודה רבה, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010ברור שעדיף לא להעמיס על האף. אם אין לך עדשות מגע אפשר להניח משקפיים קלים. היום יש משקפיים באמת קלילים שלא יכבידו ולא ילחצו על האף. אף אחד לא מצפה שתסתובבי עוורת שלושה חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטון וירידה בשמיעהגיל29/04/2010
האם טינטון יבוא תמיד עם ירידה בשמיעה, או שיכול לבוא גם ללא ירידה בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם ללא ירידה בשמיעה
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךעינבר29/04/2010
ואם חלילה יש הדבקויות אז מה עושים זה מצב לא טוב ?
אני יום שני צריכה לעבור ניתוח ומתלבטאת מאוד מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010בהצלחה בניתוח. לא לחטט באף אחריו. לא לפצוע. לא יהיו הידבקויות. הרבה שטיפות של האף במי מלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזנים בנחיתהשלי29/04/2010
סובלת מאד מכאבים ולחצ באוזניים בנחיתה עלי לטוס בטיסת המשך כך שתהינה שתי נחיתות
ביממה האם מלבד הכאב יש סיכונים נוספים כתוצאה מהלחץ.
/אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזנים בנחיתה
דודי29/04/2010אודה אם ניתן לענות לי בהקדם כי עלי לשלם עבור הטיסה
שאלתי היתה האם מלבד כאב עלול להגרם נזק נוסף אני סובלת בנחיתה מכאבים חזקים ועלי לטוס בטיסת המשך כך שתהינה שתי נחיתות ביממה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה
ד''ר אביגיל ארד03/05/2010קני טיפות אף רגילות להורדת גודש. חצי שעה לפני המראה , ועוד יותר חשוב - חצי שעה לפני הנחיתה, הזליפי לאף ותני לטיפות לרדת לגרון מאחורי האף. מקווה שזה יקל על השוואת הלחצים. אם לא תהיה השוואת לחצים יתכנו נוזלים באוזן שיתנו תחושת אטימות למספר ימים עד שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפני ניתוחעינבר29/04/2010
בוקר טוב
האם ניתוח סינוסים גורם להדבקויות ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד29/04/2010אם את מתכוונת להידבקויות באף - לא אמור לגרום להידבקויות. אולם בכל מקום בגוף שפוצעים רירית והיא קרובה לרירית אחרת פצועה, תתכן הידבקות. לא ממש שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות מולדתאושרית28/04/2010
שלום אני כיון בת 29 וסובלת מצרידות מאז שאני זוכרת את עצמי.
בגיל 19 כשעשיתי בדיקה עם מיקרוסקופ-מצלמה שהכניסו דרך צינור התברר כי אין סגירה מלאה של מיתרי הקול נשלחתי לטיפול של קלינאית תקשורת שעזר אך לא המשכתי והתמדתי בפגישות ולכן הצרידות קיימת.
כיום עשיתי בדיקה שוב עם נזופרינגוסקופ ונאמר לי וגם רואים בצילום שיש סגירה מלאה של המיתרים וכי יש אודם בריריות מסביב לאריקס אוליGERD.
איך ייתכן השינוי הזה איך ייתכן שכל השנים היתה בעיה של סגירה של המיתרים וכעת לא איך כעת הם נסגרים והבעיה היא אודם. בכל מקרה מישהי אמרה שקיבלה תרופה כחודש וזה לא עזר לציין שאני סטודנטית להוראה וחייבת לתקן הצרידות. האופציה של קלינאית לא באה אצלי בחשבון אין לי סבלנות. אולי ניתוח? אציין שהצרידות שלי היא ממש קשה וחזקה עד כדי הימנעות מדיבור וכאב
אודה על תשובתכם מראש
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אביגיל ארד29/04/2010לא אוכל לומר בלי לבדוק את המיתרים . חוסר סגירה הוא לרוב בעיה של צורת דיבור, ויתכן והשיפור שחל בשעורי דיבור גרם לסגירה. אני מתפלאה עליך, את בעצמך אומרת שהשעורים עזרו...ובכל זאת מחפשת פיתרון של ניתוח. לא נראה לי שיש ניתוח שיועיל, לפי מה שתיארת. חשוב לעשות בדיקה של מיתרי הקול כולל סטרובוסקופיה שבודקת את גל הרירית של המיתר ותקינותו. נכון ששעורי דיבור הם לא פיתרון אינסטנט אבל בבעיות רבות זה הטיפול העיקרי אם לא היחיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת28/04/2010
כתבתם לי בתגובה לשאלה קודמת שישנו משאף מסויים לנזלת אלרגית.
מה שמו?
האם ניתן להשיגו ללא מרשם רופא בבית מרקחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאפים
ד''ר אביגיל ארד29/04/2010ישנם משאפים \ תרסיסים אחדים לאלרגיה, על בסיס סטרואידים. פליקסונייז, אלגרו, נזוקורט, נזונקס, אבמיס ובטח עוד ששכחתי. יש גם רינולסט שהוא אנטיהיסטמין מקומי. לכולם צריך מרשם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)