פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלי דם מודגש
    שלומית
    25/04/2010

שלום,
    לפני כחודש ביצעתי בדיקת אם אר איי מוח כתוצאה מטנטון חוזר באוזן ימין.
    בתוצאות הבדיקה נכתב כי נמצא בתעלת שמע חיצונית בצד ימין.
    מה זה אומר?

בפורום נוירולוגיה לא ידעו לענות לי על השאלה והפנו אותי לפורום זה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלי דם מודגש

הוספת תגובה

• תיקון לשאלה

שלומית
    25/04/2010

סליחה, נמחקה לי חלק מההודעה:
    זו השאלה המתוקנת:
    לפני כחודש ביצעתי בדיקת אם אר איי מוח כתוצאה מטנטון חוזר באוזן ימין.
    בתוצאות הבדיקה נכתב כי נמצא כלי דם מודגש בתעלת שמע חיצונית בצד ימין.
    מה זה אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    26/04/2010

אני ממש לא יודע מה המשמעות של כלי דם מוגדש בתעלת השמע החיצונה. הרי התעלה החיצונה זה האוזן החיצונה. לא אמור להיות קשר לטינטון. ולא ברורה מה המשמעות של זה. את התעלה ניתן לראות בעין ואולי יש להגיע לבדיקה על מנת לראות את כל התמונה בשלמותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה נמצא בתעלת השמע החיצונה?

ד''ר דן גוטמן
    26/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מסחרחורות מזה זמן רב
    אריאל
    25/04/2010

שלום רב,

אני סובל מסחרחורות מזה זמן רב - מאז ספטמבר 2009. בירור א.א.ג. שעברתי וטיפול פיזיותרפי לא הועילו.
    מדובר בסחרחורות בשינויי תנוחה - מעמידה/ישיבה לשכיבה ולהיפך או אף בזמן שאני שוכב ומטה את ראשי הצידה.
    ברוב המכריע של המקרים, הסחרחורת חולפת לאחר שניות ספורות. רק פעמיים במהלך התקופה הזאת היו לי התקפי סחרחורת שנמשכו זמן רב לאחר שעברתי משכיבה לעמידה.

במהלך התקופה הזאת עברתי ברור א.א.ג. שכלל בדיקת שמיעה וטימפנוגרפיה, וכן בדיקת ENG וכולם היו בגדר הנורמה. עברתי גם טיפול פיזיותרפי של המערכת הווסטיבולרית, שבהתחלה נראה כאילו הוא מועיל, אך הסחרחורות שבו תוך זמן קצר.
    אציין, כי אני מאובחן כחולה טרשת נפוצה (התקפית), אך לדברי הרופא שלי במרפאת הטרשת הנפוצה בשיבא, סחרחורות בשינוי תנוחה ממש אינן אופייניות לטרשת נפוצה, ואם המחלה הייתה הגורם לסחרחורות, הן היו אמורות להופיע גם בתנוחה בלתי משתנה.
    בנוסף אציין, כי מזה כשבועיים אני סובל מכאבי אוזניים (בשתי האוזניים) המופיעים לזמן קצר מאד ונעלמים.

אני חייב לציין, כי אני חש שהבירור שעברתי בקופת החולים שלי לא היה מעמיק ומקיף די הצורך. קראתי איפשהו על בדיקה הנקראת פוסטורוגרפיה, שלא נעשתה לי, וזאת למרות שעדיין לא נמצא הגורם לסחרחורות.

היום הייתי אצל רופא הא.א.ג. בקשר לכאבי האזניים. הוא הסתכל באוזני עם המיקרוסקופ וטען שאינו רואה דבר. שאלתי אותו מה אני בכל זאת עושה עם כאבי האוזניים, והוא אמר שזה אולי כאבי שיניים שמקרינים. קשה לי להאמין כי אין בדיקות מעמיקות יותר לבירור המקור לכאבי אוזניים. שוב - תחושתי היא של התייחסות לא רצינית ומחפפת.

אני ממשיך לסבול מהתופעות המתוארות, אבל נראה שאת רופא הא.א.ג. זה לא ממש מטריד. אני יודע שבעיות אוזניים זה משהו שמצריך התייחסות רצינית ומהירה, כי אחרת זה עלול להתפתח לכדי נזק חמור יותר.

מה אפשר לעשות? כיצד אוכל לוודא שהבעיות מהן אני סובל יבדקו ברצינות וביסודיות ויטופלו במידת האפשר?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סובל מסחרחורות מזה זמן רב

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    26/04/2010

יש להגיע לבדיקה יסודית יותר אצל רופא אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת
    ענת
    25/04/2010

שלום,
    אני בת 19 וכבר שנתיים שגם בחורף וגם בקיץ אני לא יכולה להיפרד מנייר הטוואלט. אני כל הזמן מצוננת וחייבת לקנח את האף כי יש לי דליפות נוראיות אם הית אומרת לי חורף הייתי מבינה אבל זה נמשך כל תקופת החורף והקיץ ביחד. אני רוצה לציין שאני לא יחפה רוב הזמן ותמיד עם נעליים. הדבר מאוד מציק לי כי אין לי רגע שקט בלי שאני סוחבת איתי גליל נייר לכל מקום וגם הבית מתמלא בניירות שהשארתי מאחורי כל הזמן. האם יש איזה תרופה או כדורים כדי להרגיע את הדבר? וממה זה נגרם?

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    26/04/2010

יתכן והדבר נובע מנזלת אלרגית ויש משאף מסויים שאמור לפתור את הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרק המשך
    לימור
    24/04/2010

המלצת לי לשטוף עם מי מלח לא עשיתי זאת וגם לא ראיתי שמשהו יצא לי מהאף וזה גם לא מציק לי השאלה היתה עם נכנס חרק לאף זה מסוכן אם הוא נשאר במידה וזה לא מציק?

לקביעת תור
    סגירה
    חרק המשך

הוספת תגובה

• חרק

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

לא מסוכן. גוף זר באף יגרום לחסימה של הנחיר, מלאה או חלקית, ולהופעת נזלת מוגלתית מסריחה. במקרה של חרק קטן, אם הוא בכלל שם, רוב הסיכויים שיצא או במקרה הכי גרוע ירד לגרון ונבלע....גם זה לא נורא. אם משהו גדול נשאר תקוע באף היית מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באוזן
    כהן מורן
    24/04/2010

שלום אני סובלת מזה חודשיים מכאבים באוזן ימין, רופאת המשפחה הפנתה אותי לרופא אא"ג לאחר שלא מצאה כלום באוזן, רופא אא"ג קבע שהכאבים נובעים מהשניים והמליץ לבקר אצל רופא שיניים לאחר ביקור אצל רופא שיניים הוא אמר שיש לי בעיה במפרק הלסת ושאני צריכה "סת לילה" מעין גשר שאשים בשינה.
    רציתי לדעת עם איזה רופא אני יכולה להתייעץ בנושא פרט לרופא שיניים

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באוזן

הוספת תגובה

• מפרק לסת

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

מה שאת צריכה כנראה זה סד לילה ולא סת לילה. את יכולה להתייעץ גם עם רופא פה ולסת. הם עוסקים בתחום. נסי לאכול מזון רך, לא ללעוס מסטיק בכלל, לקחת אדויל או נורופן או משהו ממשפחה זו למשך כשבוע. יתכן ותהיה הקלה. אם לא - פני לפה ולסת או לרופא השיניים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות אוזן גורמות לרגישות בעין
    איתי
    24/04/2010

כשאני שם טיפות אוזן, אחרי כמה שניות אני מרגיש משהו רטוב בתוך העין, כאילו הטיפה זלגה לתוכה.
    זה קורה רק אם אני שם את הטיפה כשהראש שלי נמצא מאוזן לגמרי על הכרית, זה לא קורה אם הראש קצת "באלכסון". בוודאות הטיפטוף לעין הוא לא מבחוץ (העור יבש). זה עובר אחרי רגע ולא משפיע מעבר.

זו תופעה מוכרת?
    בעצם איך נכון לשים טיפות, לאיפה הן אמורות להיכנס, מה אמורים להרגיש?

הוספת תגובה

• טיפות אזניים

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

טיפות אזניים שמים באופן שהן חודרות לתעלת האוזן. מושכים את האפרכסת מעט אחורה ומטפטפים לתוך פתח התעלה. לא עולה בדעתי סיבה מדוע אתה מרגיש את הטיפות בעין אם לא טיפטפו החוצה מהאוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטח אף לאיזנופילים
    תולי
    22/04/2010

שלום.עקב נזלת והתעטשויות קשים ,פניתי לרופא אא"ג והוא אמר לי שיש לי כנראה נזלת אלרגית-לקחתי תרסיסי אף סטרואידים,תרופות נגד אלרגיה,חיסונים אצל אלרגולוג(והמנעות מאבק וכו'..
    )ועדין זה לא עוזר.שמעתי על הבדיקה הנ"ל.האם כדאי לעשותה כדי להיות בטוחים באבחנה?היכן עושים אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    משטח אף לאיזנופילים

הוספת תגובה

• אף

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

מציעה להתייעץ עם האלרגולוג. לא בטוחה שהבדיקה תקדם אותך, אבל אם את רוצה - זו הכתובת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אביגיל ארד - עדכון לגבי תוצאות
    איתן
    22/04/2010

שלום אביגיל,
    להזכירך, בן 40, בריאות תקינה בסה"כ, סובל למעלה משלושה וחצי חודשים מבעיית חוסר יציבות ותחושת שיוט 24 שעות ביממה, להציא בזמן השינה, שבעיקר מורגשת בעמידה עם נטייה למעידה קדימה או אחורה, לאחר 20 שניות בקירוב הגוף פשוט מתנדנד לו קדימה ואחורה וזה נראה בבירור שמסתכלים עליי מהצד (חבר שלי קורא לי עץ).
    בנוסף, סובל קצת מבעיות קשב וריכוז שהחלו בילדותי, טינטון באוזן שמאל שלהערכתי התגבר בשנה האחרונה, אך לא מפריע לתפקוד שלי.
    כל הבדיקות עד כה יצאו תקינות כולל: MRI מוח, ENG, בדיקת עצב הראייה, בדיקה נירולוגית ע"י שלושה רופאים שונים וגם בדיקת מחלת הנשיקה שעשיתי יצאה תקינה.
    בדיקת שמיעה מצאה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים.
    עשיתי גם, בהמלצתך, בדיקת פוסטררפיה דינמית - בבי"ח וולפסון, בתשלום, שיצאה להפתעתי תקינה לחלוטין.
    הגיעו עכשיו תוצאות בדיקת ספקט מוח שאומרות שבהשוואה לתחום הנורמה אצל בני גילי מאותו מין נמצא שאצלי:
    "הפרפוזיה הקורטיקלית בלתי הומוגנית במידה ניכרת (נשמע נורא, לא???), מופחתת מעט לאונה טמפורלית שמאלית. לסיכום: שינויים כנ"ל בפרפוזיה המוחית, בלתי ספציפיים (מרגיע, לא???)"
    הבנתי שהבדיקה לא ממש ספציפית ושאינה נותנת כיוון, אם בכלל ואף אינה מדוייקת ועדיין:
    לאור "הפרפוזיה המופחתת מעט באונה טמפורלית שמאלית..." יחד עם טינטון באוזן שמאלית ואי יציבות....האם לא ייתכן קשר בן השלושה לאי-שיווי משקל שנובע מהאוזן (יש לציין שבדיקת ENG יצאה תקינה) או שצריך לחפש את התשובה אצל נירולוג?
    אני פשוט אובד עצות ומותש מהבדיקות שעד כה העלו חרס כשחצי תאוותי נותרה בידי מבחינת הסבל.
    גם דיי חושש מזרימת הדם הלא תקינה ע"פ בדיקת הספקט (אם בכלל???) שמה מצביעה על חשש לאירוע מוחי עתידי או מחלת שרירים/מוח אחרת שדורשת לקחת כדורים מדללי דם או משהו דומה.
    מה עושים ד"ר אביגיל, למי עוד אפשר לפנות כדי למצא את מקור הבעיה כשעד כה אין שום קצה חוט לשום רופא?
    תודה רבה,
    איתן

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

נראה לי שזה מעבר לתחום ההתמחות שלי. אני מציעה להתייעץ עם נוירולוג, שהוא העוסק במחלות הקשורות בריקמת המוח. חשוב למצוא נוירולוג טוב ויסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מעצבנים
    גבי
    21/04/2010

יש לי פצעים קטנים אך מעצבנים ליד גרון קצת לפני הענבל כך שאני לא יכולה להגיע לשם כי מפחדת לגעת בענבל ולהקיא.
    הפצעים נראים כאילו הם מלאי מוגלה והם בגודל של ציפורן תינוק שנולד
    הפצעים האלה באים והולכים
    בטעות הוצאתי את ה"מוגלה" של הפצעון בגלל שעשיתי חיקוי של יריקה
    ה"מוגלה" בצבע לבן והוא לא נוזלי ולא מוצק.הריח שלו מזכיר ריח של קיא
    האם תוכלו לומר לי מזה שאוכל לטפל בזה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים מעצבנים

הוספת תגובה

• פצעים

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

האם מדובר בפצעים או בחורים בשקדים שמלאים בחומר צהבהב מסריח? אם כן, אלו הם טונסילוליטים. שאריות מזון ותאים מתים שמצטברים בכיסים בשקדים. גשי לבדיקה אצל רופא א.א.ג שינחה אותך מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי CT מוח
    ליאת
    21/04/2010

שלום רב,
    אודה על עזרה בהבנת ממצאי CT מוח שנערך לי עקב ארועים של אובדן הכרה והתנתקויות.
    "אין לראות ממצא מוקדי, סימני אפקט מסה או דמם מוחי.
    חדרי המוח תקינים בגודלם ובמקומם, סימטריים.
    חריצים וציסטרנות תקינים.
    קו אמצע שמור.
    מבנה גרמי רגיל.
    מלאות במערת הלסת, תאים אטמואידלים ומערת המצח מימין.
    עיבוי רירית בהיקף תא ימני של המערה הספנואידלית.
    מערות הפנים משמאל מאווררות היטב.
    מרכיבי העצמות הטמפורליות שמורים.
    לסיכום: מרכיבי פן סינוסיטיס."
    הנני בת 36, מעשנת.
    אודה על פירוש הממצאים והאם לפנות לרופא אא"ג?
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי CT מוח

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

כן, יש ממצאים של סינוסיטיס שהיא דלקת של הסינוסים. במקרה שלך בכל הסינוסים מימין. גשי עם הצילומים לרופא א.א.ג. בהקדם לקבלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף
    חיזר אזר
    21/04/2010

שלום רב, שאלתי קצת חלמית אך תמיד עניינה אותי. האף בעקבות מישוש האף ועצם האף ,וכמובן בלי לעשות נזק לאף כמו שבר, האם על ידי כך שיש לחץ כל שהוא על העצם, המוח שולח אותות והעצם גודלת יותר ומשתנה?

לקביעת תור
    סגירה
    אף

הוספת תגובה

• לא שאני יודעת.

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

נדמה לי שכבר עניתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בבלוטות הרוק
    אבי אוחיון
    21/04/2010

שלום לכם
    לבני יונתן בן ה2.5 החלה נפיחות באיזור הלסת ולאר ביקור אצל הרופא יש חשש לדלקת בבלוטות הרוק.הוא מקבל אנטיביוטיקה . האם יש סיבה לחשוש במידה והאנטיביוטיקה לא תעזור?האם ניתן לאבחן באופן מדוייק מהי סיבת ההתנפחות?לא נעשתה שום בדיקה יסודית מצד הרופאה , היא רק מיששה את הגולה הנפוחה.קיבלנו אנטיביוטיקה בצורת סירופ ממש זוועה לילד יש דרך אחרת? יותר ידידותית?
    קצת מודאג (על מי אני עובד :) מאוד מודאג...

אבי.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בבלוטות הרוק

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

דלקת בבלוטת הרוק יכולה להיגרם על ידי וירוס (חזרת), חיידקים או דלקת הנגרמת עקב חסימת הבלוטה או אוטואימונית. בשלב ראשון חשוב הטיפול התרופתי + לדאוג שישתה הרבה. אם הדלקת תחזור ממליצה לעשות אולטרסאונד של הבלוטה ולהתייעץ עם מומחה לעניין (אם זה יקרה, פנה אלי במייל ואייעץ לך למי לפנות). אם ארוע חד פעמי, לא הייתי ממהרת להמון בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימור
    לימור
    21/04/2010

לפני כיומיים כנראה נכנס לי חרק לנחיר של האף מה עושים במקרה כזה אני לא מרגישה שיש חרק ונזלת והתעטשות יש לי גם אם זה וגם בלי זה מה זה אומר ??? צריך לעשות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    לימור

הוספת תגובה

• חרק.

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

נסי לשטוף את האף עם תרסיס של מי מלח. אם יש לך עדיין חשד שהחרק לא יצא גשי לרופא א.א.ג שיבדוק אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנורת מלח
    מירב
    20/04/2010

שלום,
    רציתי לקנות מנורת מלח לאבי שסבל בעבר מברונכיט וכרגע בסדר ב"ה אבל יש קצת גודש מידי פעם בדרכי הנשימה - האם מנורת מלח יכולה להועיל? וכמו כן היא מאוד יקרה כ 480 ש"ח נאמר לי שהיא חייבת להיות גדולה ע"מ להיות אפקטיבית משהו כמו 1 ק"ג מלח על כל מטר מרובע. אז בעצם שאלתי היא האם מנורת מלח קטנה שעולה בסביבות 150 ש"ח היא ממש לא אפקטיבית? והאם הגדולה אכן מועילה ובעיקר שאין שם גורמים שיכולים להזיק אם למשל מדליקים אותה כל הלילה?.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מנורת מלח

הוספת תגובה

• מנורת מלח

ד''ר אביגיל ארד
    24/04/2010

אינני יכולה לחוות דיעה על סוג טיפול כזה שאינו טיפול רפואי. ההיגיון שלי אומר שנורה בתוך גוש מלח אינה גורמת לאידוי של המלח או משהו דומה....אבל אינני יודעת לאשורו של דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים מעל עין שמאל בזמן נחיתה
    דוד
    20/04/2010

שלום,
    בשנה האחרונה אני חווה כאבים עזים ודקירות מעל עין שמאל בזמן נחיתה. הכאבים כל כך חזקים שאני מרגיש כאילו העין עומדת "להתפוצץ" לי. התופעה קרתה לי כבר כמה פעמים ובכל אחד מהפעמים לא הייתי מצונן או חולה.

תודה

הוספת תגובה

• בתשןבה

ד''ר דן גוטמן
    20/04/2010

בהחלט יתכן וקיימת חסימה באחד הסינוסים שלך ושינוי לחץ כזה הנגרם בעת הנחיתה גורם לכאב זה
    יש לגשת לבדיקת א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה