מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריקות באוזניםאני18/05/2010
חליתי פעם שניה בשפעת, נסטמה לי אוזן נהיו לי נוזלים באוזנים בנוסף לבעיית איוורור בה ..
הנזולים ממש היו נשפכים לי מהאוזניים אבל זה עבר אבל האוזן עדיין סטומה ואני שומעת בה חלקית .כשאני מנסה לפתוח את האוזן אני שומעת שירקה ועוד ..באוזן ... מהיכן באה השריקה האוזן ?.. יתכן ועדיין נשארו לי נוזלים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן
ד''ר אביגיל ארד20/05/2010יתכן ויש עדיין מעט נוזל, או שהשריקה הנשמעת היא כאשר האויר נכנס לאוזן בכוח בעת שאתה מנסה לפתוח את האוזן. עשה זאת בעדינות. כדאי שרופא א.א.ג יבדוק את האוזן לברר שהשריקה אינה אויר היוצא דרך נקב בעור התוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה מה 15/5דוד18/05/2010
מה הם הסיכונים והסיבוכים כתוצאה מצריבת ריריות?
מה סיכויי ההצלחה?
האם ניתן לטפל בבעיה ע"י אימוני נשימה דוגמת יוגה או טיפול אלטרנטיבי אחר?
תודה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן20/05/2010צריבת ריריות גוררת דימום הרבה פחות מכריתה רגילה אולם היעילות אינה בטוחה מאחר ולעיתים צריך לחזור על הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באוזנייםמרלינה17/05/2010
לפני 10 ימים שחיתי בבריכה , הכנסתי את הראש למים ומאז יש לי תחושה באוזן ימין כאילו האוזן סתומה . כמו כן יש לי ירידה בשמיעה באוזן זו.
היום היה לי תור לרופאת א.א.ג. שהתבטל פתאומית עקב מחלתה. מזה יומיים טיפטפתי טפות פרפין לאוזן , כיון שחשבתי שהיום הרופאה תבצע שאיבה ( זכרתי מפעם קודמת לפני כשנה ) .
אודה לעזרה , מה אוכל לעשות עד לתור הבא לרופא . האם טפות dexotic יעזרו ? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד18/05/2010רוב הסיכויים שיש לך פקק שעווה באוזן שהתנפח במים. המשיכי לטפטף שמן פרפין, אל תנסי לנקות לבד, וגשי לא.א.ג. לניקוי בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח אף פלסטי ומחיצה- שאלהמיכאל17/05/2010
שלום רב ושבוע טוב,
ערבתי לפני שבועיים ניתוח אף... עשיתי אצל אא"ג בכדי למנוע כל מיני סיכונים של בעיות נשימה עתידיות.
העניין שאני בקושי נושם דרך האף כרגע, והורדתי את הגבס לפני כשבועיים.
בשבוע הראשון שלאחר הניתוח הייתי עם חתול בבית ואני אלרגי לחתולים ועכשיו כבר אין את החתול יותר בוא נגיד ככה.
יש לי תרסיס אף sterimar שממש לא עושה שם שינוי, העניין שבדך כלל במעברי עונות האלה אני עם אלרגיה ונזלת כל הזמן.
שאלתי היא מה ניתן לעשות בנידון? ואם אתם מציעים ללכת לרופא משפחה שיתן לי מרשם לתרסיס אף שגם נגד אלרגיה.. ואם כן, איזה מומלץ לאחר ניתוחי אף.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד18/05/2010שבועיים אחרי ניתוח אף סביר להניח שיש עדיין בצקת של הריריות באף. אולי הפרשות. כדאי לשטוף עם סטרימר ולא שום דבר אחר. ארבע פעמים ביום. סבלנות. אם יש ספקות גש לרופא המנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
מיכאל18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנירדינה17/05/2010
לפני כשנה הרגשתי במשך יומיים שהאוזנים שלי אטומות ואני לא יכולה לשחרר בבדיקה רופא משפחה
לא ידע לאבחן את זה ואמר לי שזה יעבור ואכן זה עבר לאחר שנה קיבלתי באופן מפתיע סחרחורת סיבובית קשה ללא טינטון וללא אטימות באוזניים
האם מחלת מנייר יכולה להופיע ללא צילצולים באוזניים או לחץ ורק עם סחרחרות סיבובית של דקה ולאחריה חוסר שיוןי משקל לכמה ימים והאם יכול להיות קשר בין המקרים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אביגיל ארד18/05/2010התקף אחד של סחרחורת אינו מעיד בהכרח על מחלת מנייר, בעיקר מאחר והגיע ללא תסמינים של האוזן האופייניים למחלת מנייר. נכון שיש וריאנט של המחלה ללא טינטון וירידה בשמיעה, אולם לא מאבחנים אחרי התקף אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוי צהוביורם16/05/2010
יש לי חיפוי צהוב חזק על הלשון במקום חיפוי לבן
החיפוי הצהוב על הלשון שלי באופן קבוע (כרוני)
בלי שום קשר למה שאני אוכל ומה אני לא אוכל
אני יודע שצבע הלשון מושפע ממאכלים מסוימים
אני מנקה את החיפוי בעזרת מנקה לשון ואחרי כמה שעות הוא שוב חוזר
לשאלתי אך אפשר להפטר מי החיפוי הצהוב
והאם החיפוי הצהוב מגביר את הסיכוי לריח פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוי
ד''ר אביגיל ארד18/05/2010על הלשון לא אמור להיות כל חיפוי לא צהוב ולא לבן והיא אמורה להיות ורודה ונקיה. אצל מעשנים יש חיפוי צהבהב ולפעמים גם בזמן שיש פטריה. כדאי לעשות משטח לשון, לגרוף את הלשון כפי שאתה עושה, להימנע משימוש במי פה מסחריים ולשטוף רק עם מים פלוס סודה לשתיה. גש לרופא א.א.ג. או מומחה לרפואת הפה לצורך אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצסט בשקדרותם16/05/2010
שלום רב,
לפני כשבועיים אושפזתי לארבעה ימים באיכילוב עקב אבצסט בשקד השמאלי. שאבו לי פעמיים כ-10cc של מוגלה וקבלתי אוגמנטין לוריד במהלך ימי האישפוז. לאחר מכן המשכתי עם האוגמנטין לשבוע נוסף בכדורים.
לפני כשנה היה לי את כאב הגרון הכואב ביותר שהיה לי אי פעם, ובדיעבד, אני מניחה ומאמינה שגם אז היה לי אבצסט, שהגוף שלי הצליח להתגבר עליו ע"י האנטיביוטיקה שקבלתי אז, ללא אנטיביוטיקה לוריד וללא אישפוז. לפני שנה אף אחד לא אבחן את הבעיה ככזו, אך אני יודעת שהסימפטומים היו אותם סימפטומים, והתפתחות המחלה הייתה דומה מאוד. גם השנה, הרופא שנגשתי אליו לא ציין שיש לי אבצסט, ונתן לי ראפאפן בנהחה שמדובר בחיידק. אך כיוון שבהמשך התייבשתי (מניקה תינוקת בת חודשיים, חום שלא ירד וחוסר הצלחה מוחלט לשתות) רק כשהגעתי לבית חולים אובחן המצב ומיד אושפזתי.
מכיוון שהתופעה חזרה כבר פעמיים, אני חוששת מאוד שהיא עושיה לחזור שוב, והייתי מעוניינת לדעת מתי כדי לשקול ניתוח להסרת השקד. כמו כן, הייתי שמחה מאוד לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום, מאיזור המרכז, כדי שאוכל לגשת אליו ולהתייעץ עימו.
הרבה בריאות והרבה תודה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס
ד''ר אביגיל ארד18/05/2010מי שסובל מדלקות שקדים חוזרות ומתפתח פעמיים אבצס, מומלץ עקרונית על כריתת השקדים. לא מסירים רק שקד אחד אלא את שניהם. את יכולה לעשות את זה באיכילוב, או אצל רופא א.א.ג המנתח במסגרת קופת החולים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקף בעור התוףגיל16/05/2010
שלום רב, אני בן 21.
מזה כמה שנים שיש לי נקב (בינוני-גדול) באיזור הקדמי, רחוק יחסית מעצב השמיעה.
הבנתי שבניתוח לסגירת הנקב, נכנסים מאחורי האוזן, (הבנתי שאצלי יש צורך בקידוח גם) גוזרים חתיכה שלא כל כך הבנתי מאיפה (יישאר צלקת?), מכניסים איזה חומר לפני שסוגרים, וגם על איפה שמדביקים שמים שוב חומר כלשהו שאמור להתמוסס או משהו כזה.
קודם כל רציתי לדעת מה אחוזי הצלחה של ניתוח זה? האם ברוב מקרים זה מחזיר את תחושת השמיעה הטובה? (כלומר אצלי האוזן הפגועה היא באיזור של 20 דציבלים) האם זה יחזיר את איכות השמיעה לקדמותה? (כרגע באוזן הפגועה אם יש שקט מוחלט, זה כאילו אני יכול לשמוע את "השקט") מן צליל של "תססס.." כזה, אין לי ממש איך להסביר.
*הבנתי שאחרי הניתוח האוזן קצת מכופפת, כלומר נוטה קדימה האם זה יחזור להיות רגיל לאחר כמה זמן? והבנתי שרק אחרי חודש ניתן לדעת אם השתל נקלט טוב?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד18/05/2010יש הניגשים לניתוח מאחורי האוזן ויש דרך התעלה. תלוי במנתח ובאוזן. האוזן לא אמורה להישאר מכופפת אחרי הניתוח. קשה לי לומר מהם אחוזי ההצלחה אבל חשוב לשמור שלא יכנסו מים עד ההחלמה ושלא יהיו דלקות בסמוך לפני הניתוח כדי לשפר את הסיכויים. השמיעה לא תמיד משתפרת. מטרת הניתוח שהתופית תהיה סגורה ולמנוע דלקות והחמרת המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בריחערן15/05/2010
שלום
בשנים האחרונות חלה ירידה בחוש הריח שלי. אני ממש לא מבחין בריחות כמו הסובבים אותי, אלא רק בעיקר ריחות חריפים. אני צריך להתרכז ולקחת שאיפה חזרה בשביל להריח.
יכול להיות שהרוק של הכלב שלי, שנוהג ללקק את פתחי הנחיריים שלי להנאתו, גרם להרס קולטני הריח שבאפי? הבנתי פעם שלרוק של כלב יש חומציות גבוהה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
ד''ר אביגיל ארד15/05/2010לא נראה לי שהכלב שלך הוא הגורם. כדאי להגיע לבדיקת א.א.ג לצורך בדיקת האף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחדני15/05/2010
שלום רציתי לדעת אם ניתוח כריתת קונכיות תחתונות חלקי עלול לפגוע בחוש הריח לפי מה שהבנתי חלק מעצבי הריח נמצא על הקונכיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
ד''ר אביגיל ארד15/05/2010עצב הריח מגיע מהחלק העליון של האף. כריתה חלקית, רק של חלק מהרירית, אמור לשפר את הנשימה ומעבר האויר מאף ולא לפגוע בחוש הריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסטרואידים לגודש באףדוד15/05/2010
שלום,
אני בן 33 בריא,ללא עודף משקל ,ללא אסטמה,הפסקתי לעשן לפני כ 10 חודשים.
במשך שנים סבלתי מנחירות ועייפות אך לאחר הפסקת העישון התופעות החמירו (וכך גם הבעיטות בלילה מהאשה :) ).
פניתי לרופא אף אוזן גרון שאיבחן אותי כסובל מריריות נפוחות הגורמות להצרת מעבר האויר ולענבל בשרני בלוע (ללא צניחת לוע).
בדיקת שינה שעברתי קבעה שאיני סובל מדום נשימה והרופא הגדיר את הנחירות כבעיה חברתית.
הטיפול המיידי שקיבלתי הוא flixonase פעמיים ביום פעמיים בכל נחיר.
מתחילת הטיפול, הנחירות פסקו, אני מרגיש ערני ביותר עד כדי כך שאני מתקשה להירדם בלילה . (מעולם לא הייתה לי בעיה כזו...) לא מופיעות תופעות לוואי כאלו בדפי התרופה . האם זו תופעת לוואי מוכרת? האם זה המצב הטבעי שלי כאשר אני ישן טוב ונושם טוב במהלך היום.
הטיפול ארוך הטווח הינו המלצה לניתוח צריבה של ריריות העף והקטנת הענבל.
בעקבות "הצלחת" הסטרואידים אני שוקל לבצע רק את צריבת הריריות , הייתי מעוניין לשמוע את עצתכם בעיניין בכל הנוגע לאפשרויות טיפול בבעיה זו ככלל ובפרט לגבי ניתוח הצריבה , אחוזי הצלחה ,סיכונים וכו'
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות
ד''ר אביגיל ארד15/05/2010העובדה כי התרסיס לאף הקל משמעותית על הנחירות, משמעותו כי התרומה העיקרית לנחירות היא בגלל הגודש האפי. אם לאחר הפסקת התרסיס הבעיה חוזרת, אני ממליצה על הקטנת הקונכיות באמצעי כירורגי כלשהו. את הקונכיות אפשר לצרוב, לחתוך או להמיס באמצעות קובליישן או מיכשור אחר. העיקר שהתוצאה תהיה הקטנת הקונכיות במינימום פרוצדורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מהם הסיכונים והסיבוכים בהליך
דוד16/05/2010ומה אחוזי ההצלחה?
בברכה.
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה צווארית נפוחהשיר14/05/2010
שלום רב:
לפני מס' ימים הבחנתי בצווארי בבלוטת לימפה נפוחה, קרוב לאיזור האוזן, וחוץ מזה לא היו לי תסימינים נוספים (גם לא הייתי חולה לאחרונה). נגשתי מיד באותו יום לרופא א.א.ג והוא אישר שזו בלוטת לימפה, הציע לקחת אנטביוטיקה כדי לראות את היא מתכווצת. אמרתי לו שאני מעדיפה לחכות היות ואני מרגישה טוב ולראות מה קורה. הבחנתי היום שהבלוטה הרבה פחות נפוחה ממה שהייתה. האם כדאי שאחזור לרופא? האם העלמות שלה מעידה על כך שלא מדובר במשהו רציני?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010בדרך כלל בלוטה תגובתית לזיהום כלשהו תעלם בהדרגה. יתכן שהיה פצע איפשהו, או דלקת בחניכיים, או בשן, או אפטה בפה או פצעון גדול על הפנים. אם הבלוטה לא תיעלם תוך מספר שבועות כדאי לחזור לבדיקה. בינתיים סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש זה כמה חודשים - בן 18גבי13/05/2010
שלום אני לקראת גיוס, בן 18 וחצי ובחודשים האחרונים החל אצלי שיעול יבש וטורדני
השיעול החל ללא שום סיבה הגיונית הנראית לעין.. בנוסף אני כל הזמן מנוזל וצמוד לנייר טואלט
לאחרונה (לפני כחודש) הייתה לי שפעת שנמשכה יותר משבוע וחצי, בדיקות אצל רופא משפחה של משתח גרון, צילום ריאות ובדיקת דם בקופ"ח ובמיון יצאו בסדר גמור לאחר שהשפעת חלפה
חשוב לציין שאני בריא בדרך כלל ועוד עובדה שעלולה להיות חשובה - מעשן כבר 4 שנים בשנה האחרונה קופסא ליום
רופא המשפחה כמובן אמר שזה עקב העישון אך שמתי לב שהשיעול מופיע ללא קשר בין אם אני מעשן או לא. קשה לי להאמין שבגילי ו"רק" אחרי 4 שנות עישון תופעות הלוואי הידועות לכולנו כבר מופיעות
ניסיתי מספר סירופים נגד שיעול, אחד אפילו עם קודאין - הייתה הקלה מסויימת אך בסופו של דבר ללא הועיל
רציתי לשאול מה זה יכול להיות והאם יכול להיות כי מדובר באלרגיה? (כמוזכר למעלה בריא בד"כ לכן לא אובחנו אצלי שום אלרגיות ולא ידוע לי על כאלה)
מה יהיה מומלץ עלי לעשות (חוץ מלהפסיק לעשן) במקרה הזה? האם כדאי לפנות לרופא א.א.ג או שגם הוא "ינפנף" אותי בתירוץ שאם לא אפסיק לעשן לא יפסיק השיעול...
ד"א - האם יכול להיות קשר בין ירידה למשקל לשיעול המדובר?
תודה מראש
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול כרוני
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010שעול כרוני כזה עם נזלת יכול להיות אלרגיה, יכול להיות קשור לעישון או לפחות מוחמר על ידי העישון, יכול להיות אסטמתי. שעול כרוני יבש יכול להיות קשור גם לרפלוקס, שגם כן מוחמר על ידי עישון. גש לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסטרואידיםרוני13/05/2010
שלום
בשל ירידה בחוש הריח ריבוי סינוסיטיס וכאבי ראש פניתי לרופא אא"ג. הרופא שלח אותי לבדיקת סיטי בה נמצא "עיבוי פוליפיאידי של רירית הסינוס המקסימלרי השמאלי". הוחלט לטפל בי בסטרואידים ובתרופות אנטיהיסטמיניות לחודשיים הקרובים. שאלתי האם אין סכנה בטיפול כזה לאורך זמן? האם זה יכול להפחית את הפוליפים או שאין מנוס מניתוח? מה תופעות הלוואי של התרופות הללו? האם אין סכנה שהפוליפ יהפוך ממאיר אם לא יוציאו אותו בניתוח? למה הרופא החליט על טיפול תרופתי בלבד ללא ניתוח ? מה דעתכם? תודה רבה. רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי רירית
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010עיבוי רירית בסינוס אחד הוא מצב מאד שכיח ולא מדאיג בדרך כלל. אני מניחה שקיבלת טיפול בסטרואידים בתרסיס ולא בכדורים, וכן באנטיהיסטמין. זה אמור לעזור לנזלת ולגודש. לא בטוח שזה ישנה את מצב הרירית, אבל העיבוי הפוליפואידי אינו אומר שמדובר בממאירות. פוליפ וממאירות אינם בהכרח אותו הדבר. בטח לא בסינוס. המשך מעקב א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת נשימה בשינהיעל13/05/2010
שלום,
אני בת 29 וכבר כמה שנים שאני סובלת מעייפות במהלך היום ומשינה לא איכותית עם הרבה התעורריות.
עוד לא יצא לי להבדק במעבדת שינה לשלילת הפסקות נשימה בשינה אבל נאמר לי ע"י בן זוגי שאני לא נוחרת,
אבל לפעמים משמיעה מעיין צפצוף שנובע מהאף(לא מהריאות) בכל נשימה.
רציתי בבקשה לברר:מה יכול לגרום לצפצוף הזה?
והאם זה יכול להעיד על הפסקות נשימה בשינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות נשימה
ד''ר אביגיל ארד14/05/2010כדי לברר את איכות השינה כדאי לעבור בדיקה במעבדת שינה ואם לא מדובר בדום נשימה בשינה אז כדאי להתייעץ עם נוירולוג לגבי איכות השינה. הציפצוף מהאף מעיד על מעבר אויר במקום מעט צר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)