פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לסגירת נקב בעור התוף
    ציפי
    22/06/2009

שלום!
    אני בת 23,בילדותי סבלתי מדלקות אוזניים חוזרות,ועברתי גם ניתוח של כפתורים.לפניכשנה וחצי עברתי ניתוח לסגירת נקב יחסית גדול שהיה לי בעור התוף באוזן ימין וכעת הכל בסדר.יש לי גם נקב בעור התוף באוזן שמאל אך הוא קטןוהשמיעה באוזן זו תקינה לפי תוצאות הבדיקת שמיעה.
    אני מתלבטת האם כדאי לי לעבור ניתוח גם באוזן זו,ובמידה ואחליט שלא מה ההשלכות של זה?האם ישנו סיכוי שהנקב ייסגר?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

ניתוח לסגירת נקב בעור התוף מיועד קודם כל כדי למנוע דלקות ולאפשר לך כניסה למים. לא תמיד זה משנה את השמיעה. אוזן עם נקב תמיד מועדת לדלקות והפרשות והחמרה בשמיעה. אם את צעירה ובריאה והניתוח בצד אחד הצליח, כדאי לך, לדעתי, לסגור גם את השניה ולחיות חיים נורמליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הענבל
    אורית
    21/06/2009

שלום רב
    לאחרונה גיליתי אצל בני בן השנתיים וחצי שהענבל שלו דבוק לחך או לשקדים וכל האיזור נראה
    עיסתי.
    ברצוני לדעת עד כמה חמורה הבעיה? מהן ההשלכות ? מהן דרכי הטיפול? ולמי עליי לפנות?
    תודה מראש
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    הענבל

הוספת תגובה

• ענבל

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

על שאלה מסוג זה אין אפשרות לענות בלי לבדוק את הילד ולדעת אם בכלל יש משהו לא תקין שהוא מרגיש. קחי אותו לבדיקת רופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אא"ג ובלוטות לא תקינות
    דני אייל
    21/06/2009

שלום רב,
    אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא וללא מחלות ידועות. משקל 63 ק"ג גובה 1.80.

בחודשים ינואר-מאי היו לי כ 6-7 אירועים של כאב גרון עם גרון קצת אדום ו"ללא תפליט על השקדים". חלקם עם חום 38-39.
    בדיקת אאג לפני כחודשיים תקינה לחלוטין כולל גרון דרך האף.
    בדיקות דם - ספירת דם, כימיה, שקיעה , TSH בוצעו כמה פעמים הכל תקין חוץ מפעם אחת במהלך חום תוצאה של ESR=60 ומונוציטים כ 13 עם WBC=12 שחזרו לנורמה אחרי כשבועיים.
    בדיקת EBV CMV תקינות לחלוטין.

US צוואר לפני 3 חודשים, שבוצע בשל חשש שבלוטות קצת מוגדלות - הכל תקין ונכתב:
    "באיזור תת לסתי דו צדדי יותר משמאל הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 סמ בעלות צורה ומרקם תקינים". בוצע על ידי רנטגנולוג בכיר.

בחודש האחרון לא היו כאבי גרון או אירועי חום. שקיעת דם משבוע שעבר = 6,
    CRP תקין, וספירת דם הכל בנורמה. לימפוציטים = 40, ניוטרופילים = 50. WBC=7
    US בטן מהיום תקין לחלוטין.

ביצעתי היום US צוואר חוזר התוצאות לא תקינות ומדאיגות אותי.
    "מימין: קדמי לקצה תחתון של בלוטת רוק תת לסתית הודגמו שתי קשריות לימפה שטחי לעור. הגדולה בגודל 0.9 ס"מ.
    באזור תת לסתי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.
    בחלק עליון של הצוואר קדמי ל SCM הודגמה בלוטת לימפה מאורכת בגודל 2 ס"מ.
    משמאל - באזור סמוך לזוית סובמנדיבולרית , שטחי לעור, הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 סמ. קדמי ל SCM בחלק העליון של הצוואר הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.

*קשריות הלימפה השטוחות לעור משני הצדדים במרקם היפואקוגני בצורה עגולה,
    אשר לא עונה לקריטריונים של בלוטת לימפה רגילות. דלקתיות?
    שאר הבלוטות בעלות אופי תקין. למעקב"

כאמור בחודש האחרון לא היה כאב גרון/חום/טיפול שיניים שעשויים להסביר אולי דלקת.
    אין ירידת משקל ומרגיש בסדר ועושה כושר כמה פעמים בשבוע.
    אודה על דעתך:
    1. האם תוצאות אלה מצביעות בסיכוי גבוה על ממאירות בבלוטות? זה מאוד מטריד אותי
    ובדיוק נולד לי ילד קטן. האם זה יכול להתאים ללימפומה?
    2. האם יש מקום לבדיקות נוספות/מעקב? יש כיוונים נוספים?
    3. לפני 4 חודשים עשיתי סתימה די גדולה בלסת תחתונה. מאז הרגשתי קצת גולה כזאת בבלוטה מתחת ללסת, לעתים רגישה לרוב לא. האם יכול להיות שזה קשור?בבדיקת רופא שיניים לפני כחודשיים כולל צילומים לא נמצא דבר בעייתי.
    תודה רבה על העזרה
    אשתי ואני די מבוהלים

הוספת תגובה

• בלוטות

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

סליחה, קשה מאד לענות על סיפור כזה ארוך בלי לבדוק אותך. עד האולטרסאונד האחרון הכל נראה כמו משהו זיהומי, אולי ויראלי. לגבי התוצאות החדשות, צריך לעשות קורלציה עם הבדיקה שלך. בלוטות ממש מתחת לעור לרב נמושות ביד וצריך לבדוק למה זה יכול להיות קשור. גש לרופא .א.אג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס באוזן התיכונה - הזרקת סטרואי
    רחלה
    21/06/2009

אימי מאושפזת כעת בהדסה עקב וירוס באוזן התיכונה שהביא לאבדן שמיעה (מקווים שבשלב זה בלבד) באוזן שמאל.

היא מטופלת כעת בדקסמטזון 8 מ"ג * 2 ביום. הטיפול החל ביום חמישי ומאז אל ניכר שיפור בשמיעה באוזן זו.

הטיפול המוצע כעת הוא הזרקת סטרואידים ישירות דרך עור התוף, לעצב האוזן. כדי לקבל החלטה אם לבצע את הטיפול - נשאלות השאלות:

האם הטיפול אמור להביא הקלה זמנית או שאמור לסייע לעצב השמיעה?
    האם ההזרקה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בעור התוף?

אודה לך מאוד על התייחסותך

הוספת תגובה

• הזרקה

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

הזרקת סטרואידים נעשית במקרים של ירידה פתאומית בשמיעה עקב בעיה עיצבית. הנזק לעור התוף אינו לתמיד. ניקור או ניקוב עור התוף במחט דקה נסגר במהרה. אם הרופאים חושבים שזה עשוי לשפר, כדאי לשקול זאת בחיוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליקסונז תרסיס לאף
    ד
    21/06/2009

התחלתי להשתמש בפליקסונז תרסיס לאף והתחלתי לסבול מסחרחורות
    האם ידועות תופעות של סחרחורת בעיקבות שימוש בתרסיס זה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פליקסונז תרסיס לאף

הוספת תגובה

• תופעות

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

אינני בטוחה אם יש קשר או לא. אפשר לקרוא מה כתוב בהסבר בתוך הקופסא. אולם, אם יש סמיכות ארועים וחשד שיש קשר, כדאי להפסיק את הפליקסונייז. אם הסחרחורת תעבור אפשר לנסות שוב להתחיל ואם היא חוזרת - אז כנראה יש קשר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בדרכי הנשימה
    מירב
    20/06/2009

שלום אני בת 20 לא נוטלת גלולות או תרופות כלשהם! היה לי סטרפטוטוקס A בגרון לפני ככחודש לאחר שהחיידק עבר לאחרונה. סובלת מיובש בגרון אשר עושה לי תופעות של הרגשות של גוף זר בגרון ושל תחושה שבא לי להקיא. הרופא נתן לי למוסין ועוד טבליות תרופה שמתומססת במים ואז בולעים אותה לצמיגות של הליחה. ואוטריוין לגודש באף.שיש לי שאני נמנעת מלשים אותו כיוון שעם אני משתמשת בכל מיני תרסיסים לאף הגודש הוא ניהיה נוראי ועושה לי קשיי נשימה +דימומים מהאף ומהפה. ואציין שעוד חודש אני אמורה לעבור ניתוח לכריתת קונחיות ולסיים עם האף הגדוש הזה.
    אבל איך אני יכולה להקל על הגרון דבש ושמן זית לבליעה יקלו על היובש?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בדרכי הנשימה

הוספת תגובה

• בעיה בגרון

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

הבעיה בגרון המתבטאת ביובש ותחושת גוף זר קשורה לרב ברפלוקס של חומצה מהקיבה לגרון והטיפול בתופעה הוא כמו בצרבת, גם אם אין צרבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף זר דרך האף
    יעל
    20/06/2009

ביום חמישי האחרון התקשרו אלי בצהריים מהגן בבהלה שהם חוששים שבתי בת ה- 3.5 שאפה חרוז דרך האף. (הילדה בכתה מכאבים, הסתבר שהכניסה חרוז לאף. הגננת רצה להביא פינצטה -ובינתיים החרוז נעלם. בתי אגב, טוענת בתוקף שהחרוז נפל על הרצפה - אבל קשה לי לדעת אם היא דוברת אמת). לקחתי את הילדה לרופאת הילדים, מתוך כוונה שתפנה אותי דחוף ל- א.א.ג. אך היא הסתכלה בעצמה עם פנס דרך הנחיריים ואמרה שסביר שאכן החרוז נפל כי אם הוא היה תקוע איפשהו זה היה מאוד מציק לילדה.
    היום כבר שבת - והילדה בסדר גמור. כנראה שהחרוז אכן נפל. עם זאת, אני לא רגועה. אמרו לי להיות עם אצבע על הדופק לגבי כל שיעול וחרחור של הילדה כי יתכן שהחרוז הגיע לריאה -ואז תתפתח דלקת ריאות . האם זה נכון? אם תתפתח דלקת ריאות בעוד שבועיים - האם גם אז יתכן שזה בגלל החרוז? בקיצור - עד מתי להיות עירנית לעניין? (הלילה הילדה השתעלה קצת כמה פעמים ונלחצתי כמובן...)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גוף זר דרך האף

הוספת תגובה

• חרוז

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

סביר להניח שאם הילדה אמרה שהחרוז נפל הוא נפל. לרב החרוזים נתקעים באזור די קידמי באף, במיוחד אם הגם גדולים יחסית. אם החרוז נשאר תקוע באף תופיע תוך כמה ימים נזלת מסריחה לרב מנחיר אחד. אם חלילה היא שאפה את החרוז היא תשתעל ותוך מספר ימים תהיה דלקת ריאות. אני מניחה שמאחר ועבר כמעט שבוע, הסימנים כבר היו אמורים להופיע, אם היה משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה כאבים ביסנוסים
    לי
    18/06/2009

שלום רב
    אני סובלת מזה שנה מכאבי סינוסיטוס חוזרים, בעיקר מעל העיניים וסביב האף, הרגשה קצת יותר כבדה בצד שמאל. כל פעם נרשמת לי אנטיביוטיקה אך זה חוזר כל חודש, ללא הועיל. רק לאחרונה עשיתי CT סינוסים.
    גם היומיים האחרונים חוזרים לי הכאבים ואני מתוסכלת. אשמח לעזרה בפרוש התוצאות:

סינוסים מקסילריים: עיבוי רירית מינימלית בבסיס הסינוס ובאספקט מדיאלי-עליון משמאל.

סינוס ימני ללא סטייה.
    omu שמור משני הצדדים.
    התאים האטמודיאליים: מאוררים היטב
    אוסטאומה זעירה בתא האטמואיד מימין.
    סינוסים פרונטליים וספנואידליים מאוררים היטב
    חלל האף בגדר תקין
    כונכות בולזות דו"צ (?)
    נזופרינקס: עיבוי רקמה בנזופרינקס אחורי.

קראתי באתר כי אוסטאומה הינה גידול שפיר. מה הכוונה בזעירה? הכאבים חוזרים והאנטיביוטיקה איננה עוזרת, האם יש צורך בניתוח?

אשמח ואודה לתשובה
    אני מודאגת
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה כאבים ביסנוסים

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

צריך לראות את ה CT בעין ולא להסתמך על הפיענוח אבל לגבי האוסטיאומה אין צורך בכל טיפול. לגבי הממצאים יתכן וניתוח מינימלי יכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!!!
    אלי
    18/06/2009

שלום דוקטור התחלתי לא מזמן לעבוד בתחנת דלק,,, ומשום מה זמן מה התחלתי כאבי גרון ונפיחות בצד שמאל,, עם החודש שמתי לב מצבי החמיר,,, הלכתי לאף אוזן גרון שלח אותי לבדיקות אולטראסאונד לבלוטת התריס+פלוס בלוטת הרוק,,, הלכתי וקיבלתי דיסק שפתחתי לא הבנתי אבל חשבתי דאגה וצילמתי שתגיד מה זה בדיוק אומר,,,, אודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!!!

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

הצילוםפ של באולטרסאונדג נועד לרופאים מומחים אולטרסאונד. אנחנו לא יודעים לפענח את הממצאים ונעזרים בפיענוח הכתוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cacosmea
    רעות
    17/06/2009

שלום.
    לפני מספר חודשים חליתי בשפעת חמורה שבעקבותיה התאשפזתי בבי"ח.
    מאז אבד לי חוש הריח והטעם ואני סובלת מכאבי ראש חזקים ביותר.
    עברתי CT ראש. לא נמצא כלום, הסינוסים שלי נקיים.
    לאחרונה, כ 3 שבועות, התחיל להיות לי נוזל לבן מהאף המלווה בריח נוראי שגורם לי לבחילות יומיומיות. הרופאה שבדקה אותי אמרה שהיא לא נתקלה בדבר כזה אך לאחר בדיקה בספרים היא אבחנה את זה כ cacosmea. - אמרה שזה אולי בעיה בעצב או ברירית.
    האם יש בארץ מרפאת מומחים העוסקת בנושא?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    cacosmea

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

צריך לבצע CT סינוסים ולתת טיפול אנטיביוטי מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מעבדת שינה
    יבגני
    17/06/2009

שלום לכם
    אני בן 25+
    כבר בגיל 16+ עברתי ניתוח באף של SMAR הכל הייה תקין כמה שנים אבל אותה דבר היספור הוא חזר על העצמו! עוד הפעם ניתוח בצבא

לפני כמה חודשיים הייתי חולה בשפעת כמובן האף שלי הייה סתום הרבה זמן אחרי שאני החלמתי באופן מלאה מיד הלכתי לרופא אף אוזן גרון הוא אמר שיש עוד הפעם בעיה אם SMAR אבל לא משהו רציני שאני לא הייתי יכול לישון בלילה או שאני הייתי חייב להיתעורר בעצמה שינה

והוא החליט לשלוח אותה למעבדת שינה ואני הייתי רוצה לדעת מה זה אומר הבדיקה הזאות

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מעבדת שינה

הוספת תגובה

• מעבדת שינה

ד''ר אביגיל ארד
    23/06/2009

במעבדת שינה ישנים מחוברים לכל מיני גלאים. המטרה לראות אם אתה רק נוחר או שיש הפסקות נשימה בשינה. התפקיד שלך שם הוא פשוט לישון. עם התוצאות אתה הולך לרופא א.א.ג שלך ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות
    יפה
    16/06/2009

בת 25, באפריל התגלתה בלוטה נפוחה בצואר ימין. הופיע עם כאב גרון שחלף. ללא טיפולי שיניים. בתחילת מאי לאחר טיפול של שבוע באוגמנטין ללא שינוי בבלוטה צוארית. בus צואר קישרית בבלוטת התריס משמאל בקוטר 3 וחצי ממ אחורית בצואר ימין בשרשרת הגוגלרית בלוטה יחידה בגודל 20 על 4 ממ במבנה בצורה ווסקולריזציה תקינים.
    באמצע יוני (כעבור חודש ושבוע) בבדיקת us חוזר ללא שינוי בגודל הבלוטה בצואר ימין. קישרית בתוך בלוטת התריס משמאל אבל עם ווסקולרזציה חדשה.
    גודש אפי משמאל, אף קונכיות מוגדלות משמאל.

כל הנ"ל מתוך הפניית הרופא.

השאלה:
    1. מה ההשלכות של ווסקולריזציה? ( עפ"י המילון התפתחות כלי דם ברקמה) מה זה?
    2. איזה בדיקות מומלצות והיכן?
    3. האם יש מקום לחשש מגידול ממאיר חלילה?
    קצת מידע בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

כרגע אין השלכות אולם יש לבצע סונאר צוואר בעוד חצי שנה ( לא פחות ) ולראות אם יש שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה

יפה
    20/06/2009

מדוע עוד חצי שנה? הרי יש שנוי כבר כעבור 4 שבועות.
    האם כדאי לעשות מיפוי? ביופסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח השתלת עור תוף
    נטלי
    16/06/2009

שלום,

אימא שלי עברה ניתוח השתלת עור התוף לפני כשבוע. אתמול היא עברה בדיקה אצל הרופא ונאמר לה שניתוח ככל הנראה הצלי., בנוסף לבדיקה היא עברה שאיבת אוזן, כנראה זה היה ניקוי האוזן וההפרשות שהיו אחרי ניתוח (זה לא כאב, לפי מה שהיא מספרת).
    באותו לילה (אחרי השאיבה) ירד לה כמה פעמים דם מהאוזן המנותחת, זה לא דומה להפרשות שהיו במהלך השבוע אחרי הניתוח. האם זה בסדר? האם ככה זה אמור להיות? האם ביצוע השאיבה אומר שמשהו השתבש ועור התוף לא נסגר/נפתח?

תודה רבה על ההתייחסות.

ההחלמה הייתה לא פשוטה, לכן אנו מודאגים שלא נצטרך לעבור את הניתוח עוד הפעם.
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח השתלת עור תוף

הוספת תגובה

• הפרשות יכולות להיות לתקופה של חודש

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באף
    מירים
    15/06/2009

שלום שמי מירים עברתי ניתוח קוסמטי שנה שעברה.

עברה שנה והיום האף יפה אך הבעיות מתחילות לצוץ

אני סובלת מגודש באף
    + ורירית מגורה הרבה ליחה שאני בולעת ולעיתים יורקת דם מהפה וסובלת מדימומים קלים מהאף +קשיי נשימה לעיתים

לאחרונה אני פתאום הרגשתי תתחושות שהדם רוצה לצאת לי מהפה ואפילו הרגשתי תתחושה של גוף זר בגרון עם הטעם של דם אך שום דבר לא יצא ואני מרגישה שאני כל בולעת תליחה ואז הכל מצטבר לי בריאות וגורם לי אחר כך לקשיי נשימה.ושהקשיי נשימה מופעים יש לי התנפחות של הבלוטות בצוואר.

אני פוחדת מאוד שזה קריש דם ריאתי או תסחיף ריאה זה יתכן????או שזה הצטברות של הליחה???

ואציין שהייתי אצל רופאת המשפחה והיא שללה אפשרות של בדיקה של אמטולוג!

והייתי אצל הרופא אף אוזן גרון ואמר לי שיש לי יובש בגרון ונתן לי למוסין ועוד כדור שמשחרר תליחה ואוטריוין ג'ל שאני לא רוצה לשים כי זה גורם לדימום מהאף.

אני חודש הבא צריכה לעבור עוד ניתוח לכריתת הקונחיות שכנראה הן הגורם לבעיות הללו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באף

הוספת תגובה

• לא הבנתי את השאלה.

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה דחופה
    סיגל
    15/06/2009

שלום רב,
    מזה כשלושה שבועות אני סובלת מכאבים חזקים בגרון ומהתקררות וחום קבוע שעומד על 37.2..
    בטרם פניתי לרופא לקחתי כל תרופה אפשרית להקלה בכאבי גרון אבל דבר לא עזר והמצב החמיר.. בביקור אצל הרופאה, היא אמרה שהשקדים מאוד מאוד גדולים ונתנה לי אנטביוטיקה למחרת חל שיפור במצבי והכל היה בסדר.
    ביום שסיימתי את האנטביוטיקה ,למחרת הכל חזר ועכשיו שוב אני עם כאבים בגרון-שקדים ענקיים ..
    ממה הדבר יכול לנבוע האם יש חשש לסרטן בגרון? בשקדים???
    אני ממש פוחדת מעולם לא היה לי מצב של כאבי גרון קבועים במשך 3 וחצי שבועות יום יום ושום דבר לא עוזר....
    **אציין שהגוף שלי הוא גוף רגיש ואני נוטה להתקרר ולהדבק יותר מאדם ממוצע במהירות..

אודה לתשובתכם המהירה,
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה דחופה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

זה לא נשמע כמובן כמו סרטן בשקדים.
    אבל יש להבדק על מנת להחליט מהוא הטיפול המתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הייתי אצל רופאת א.א.ג היא

סיגל
    22/06/2009

בדקה אותי ואמרה שהדבר נרהאה ה כמו משהו ויראלי-אמרתי לה שזה כבר כמעט חודש ימים כך וששום דבר לא עוזר.
    התרעתי בפניה שבאותו מקום בגרון בהיותי ילדה עברתי ניתוח להוצאת ציסטה לדבריה, לא ניתן היה לראות את כלל המיתרים שכן השקדים מאוד מוגדלים..
    היא הפנתה אותי(לאחר שהתעקשתי רבות) להכנסת טלווזיה לאזור בבי"ח, ובדיקה בתקווה שדבר זה ישלול את הציסטה..
    האם התיאור שתארתי בהודעה הקודמת מזכיר ציסטה???
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה