מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוש ריחשולה24/05/2009
שלום
האם יש מה לעשות כאשר חוש הריח נעלם כמעט לגמרי? אני מריחה רק מקרוב מאוד.
האם זה נכון שזה סימן מוקדם לאלצהיימר? ( אני בת 59)
מה ניתן לעשות בנוגע ללחץ באוזנים בזמן טיסה, בעיקר בנחיתה.
תודה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוש ריח
ד''ר אביגיל ארד30/05/2009השילוב של ירידה בחוש הריח עם קושי בהשוואת לחצים בטיסות, דווקא מתאים לגודש אפי כלשהו. כדאי לגשת להיבדק על ידי א.א.ג שישלול פוליפים או כל חסימה באף והלע האפי. ניתן לתת מורידי גודש שונים ותרסיס סטרואידלי לאף ולקוות לשיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בצוואר.אורטל23/05/2009
בס"ד.
ד"ר שלום,
יש לי בלוטה בין הצוואר לעצם הראש כבר 13 שנים.
הבלוטה הזו בולטת יותר כשאני מזיזה את הצוואר וכמעט נעלמת כשאני לא מותחת את שרירי הצוואר, הנ"ל קצת מתנפחת לפני כל מחזור חודשי באופן קבוע במשך 13 שנים, הייתי לפני שנתיים אצל א.א.ג. והוא אמר לי שזה שום דבר, האם יש מקום לדאגה, אני עדיין מפחדת.
תודה רבה,
אורטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אביגיל ארד30/05/2009בלוטת לימפה שהתנפחה לפני 13 שנה ולא נעלמה, כנראה אתן צריכות ללמוד לחיות יחד....אם זה היה משהו משמעותי לא היה מחכה זמן כה רב. לפעמים בלוטה מתנפחת בעת דלקת ופשוט לא מתכווצת חזרה לאחר מכן, ועם זה את חיה. לבריאות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי שמיעה עצביקובי23/05/2009
אני בן 37 ליקוי שמיעה באוזן אחת אוזן שמאל ליקוי שמיעה עצבי
ורציתי לשאול אם יש קשר בין ליקוי שמיעה עצבי באוזן אחת לבין סחרחורות וכאבי ראש ?
ולמי פונים כי רופא א.א.ג לא מאבחן אותי בצורה הנכונה , אולי כאן תגידו לי האם יש
תופעות כאלה כגון סחרחורות איבוד שיווי משקל וכאבי ראש שבאים והולכים ,בחילות והקאות .
האם תוכלו לתת הקשר בכל המקרים האלו לליקוי שמיעה עיצבי ?
נ.ב הליקוי שמיעה שלי נתגלה בגיל 12-13 אני חושב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת וכאבי ראש
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009ממליצה על בירור סחרחורת וכאבי ראש ולא לקשר דווקא למשהו שקיים שנים רבות ומן הסתם כבר עבר בירור. בירור כזה כולל גם בדיקת נוירולוג ורופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךלי22/05/2009
עם ליחה מלוחה מזה יכול להיות????תודה.(ללא חום,עם שיפור עם הזמן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009לא יכולה לענות. זה בערך כמו לכתוב את הפרק בספר הרפואה הדן בשעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו מחלה ויראלית??????מזל קאופמן21/05/2009
שלום כבר שבוע ימים יש לי כאבי גרון עם חום שנע בין 37.5-38.1
במצב רגיל 37.1 זה נורמלי?לגילי שהוא 19.8 חודשים.
כביכול איך שהתחיל לי כל הסיפור היה לי צמרמורות בכל הגוף ותחושות קור וחולשות בלבד ועייפות ותשישות!ללא שיעול ללא נזלת!
הלכתי לרופאה ואמרה לי ויראלי
הכאבים בגרון איומים והיא אומרת לי שאין לי כלום.שזה ויראלי שזה עובר לבד.
אבל הסתכלתי בגרון היום אחרי 5 ימים מאז התחלת המחלה.
וראיתי מין בליטות קטנות קטנות עגולות כאלה.היום מזה?
ובנוסף כואב לי העורף והראש.מין כאבים מעצבנים כאלה .
מתי זה יעבור לי ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009משטח גרון היה אומר אם המחלה ויראלית או חיידקית. אם את מדברת על בליטות בלע אחורי, אלו הם נקודות של ריקמה לימפתית המתנפחת בזמן זיהום. לרב זה קורה בדלקת גרון ויראלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- myringitis bullosaאייל21/05/2009
שלום,
אובחנתי עם myringitis bullosa (כאבים, דימום) והוחל טיפול ברוליד במינון 150 מ"ג פעמיים ביום.
לכמה זמן הטיפול האנטיביוטי ניתן בדר"כ?
האם שכיח הסיבוך של הפרעה בשמיעה עתידית? איזה מעקב צריך?
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן נשמכת הירידה בשמיעה?
אייל21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירינגיטיס
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009מדובר במחלה זיהומית המאופיינת בבועות על עור התוף. בין שבוע לחודש עד שהנוזלים נספגים והשמיעה חוזרת.סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, כבר יש הטבה
אסף27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות רירית בסינוסים מקסילרייםענבל21/05/2009
שלום רב,
לפני כארבעה ימים התחלתי להרגיש שנסתמו לי האוזניים ומאז הצטרפה נזלת (צהובה ודי סמיכה), ליחה ושיעולים. רוםאת המשפחה נתנה לי תרסיס אף וכדורים להורדת הגודש שאני לוקחת מיום שני אך אין שיפנוי במצב. תוצאות צילום הרנטגן הן "הצעבות רירית בסינוסים מקסילריים, יותר מימין". אינני מבינה מה משמעות הדבר ועוד לא הצלחתי לראות או לדבר עם הרופאה. בינתיים תחושת העמימות בראש משגעת אותי. האם יש דרכים להקל עליה? ומה משמעות פענוח הרנטגן?
תודה רבה,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הנראה מדובר בסינוסיטס
אסף22/05/2009
סינוסיטיס היא מחלה זיהומית בסינוסים המלווה בחום, כאב ראש, נזלת מוגלתית, כאב בהטיית הראש קדימה, רגישות במצח או סביב האף ומתחת לעיניים.
התמונה הרנטגנטית מתאימה חממצא זה.
ממליץ לך לפנות בהקדם לרופא ולהתחיל טיפול אנטיביוט כדי לטפל ולמנוע סיבוכים עתידיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009אם הלחץ בסינוסים לא הוקל, ולמרות שלא נראה פלס נוזלים בסינוס בצילום, גם אני מצטרפת לדעתו של אסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן תיכונהזאב אלמליח21/05/2009
האים יש קשר בין אוזן התיכונה לירדה בשמיעה וציפצופים או שהרעש גרם לירידה בשמיעה
אני עובד ברעש חזק מאוד כבר 8 שנים הירידה בשתי האוזניים ועברתי ניתוח לפני 12 שנה לאיחוי עור התוף ומאז אני לא סובל מהפרשה או בעייה כול שהיא באוזן שמאל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009בדיקת שמיעה כולל טימפנומטריה, בדיקת לחצים, תתן כוון לתשובה על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית21/05/2009
לעיתים קרובות אני מרגישה שהגרון שלי רדום והרגשת חנק, זה קרה לי בנהיגה עצרתי להירגע,ובדרך כלל זה קורה בלילה הרגשת מחנק,ערכתי בדיקות כלליות והכל בסדר,ואפילו שייכו את התופעות הללו להתקפות חרדה,האם להתייחס לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחנק
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009נכון שזו יכולה להיות תופעה של חרדה. אבל תחושת מחנק בגרון יכולה לנבוע גם מרפלוקס של מיצי קיבה לגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של חנק או גוש בגרוןאייל21/05/2009
שלום,
זו תקופה ארוכה שאני מרגיש בנפיחות בצוואר משמאל באמצע. ז"א כאשר אני בולע אני מרגיש קושי, כאילו יש שם איזשהו גוש או משהו גדול שתקוע. התחושה מתגברת כאשר מזיזים את הראש ומותחים את הצוואר לכיוון ימין מעלה ואז בולעים. אני מבחין גם במישוש וגם ויזואלית באזור הנפוח. ממש מרגיש כאילו משהוא לוחץ לי על הושט/גרוגרת. חשוב לציין כי בבדיקה אצל א.א.ג נמצא הגרון תקין. וגם ב U.S צווארי ובדיקות דם הכל נראה תקין. אך למרות זאת המצב ממשיך להתקיים. המצב הזה מפריע לי מאוד ופוגע באיכות החיים. חשוב לציין שיחד עם התופעה שציינתי אני גם סובל מכאבי ראש וסחרחורות. מה עוד ניתן לעשות לאיזה רופא צריך לפנות או בדיקות/טיפול שאפשר לבצע? האם יכול להיות שישנה איזו דלקת/בצקת בשרירי הצוואר שלא ניתן לראות בבדיקת א.א.ג שגרתית ואו בדיקת US?
אשמח לקבל עזרה. אני ממש מתקשה לתפקד עם זה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת מחנק
לי21/05/2009הי
קראתי את ההודעה שלך ואני פשוט מזדהה איתך אתה לא לבד עם התחושות של חנק ובגרון
גם אני סובלת ממצב כזה כבר שנה ובדיקות שערכתי יצאו תקינות וכנראה מדובר בסוג של חרדה
של פחד שיש במקום משהו כל הזמן התעסקות בזה
הלוואי והיו לוקחים את כולנו לרופא ועושים בדיקות מקיפות כדי שהחיים שלנו יהיו יותר שלוים
מאחלת לך בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחנק בגרון
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009כפי שכבר עניתי פעמים רבות, יתכן ומדובר בחרדה. אולם אם האולטרסאונד תקין, מה שאומר שאין גושים חיצוניים בצואר, צריך לבדוק פנימה. ושט עליון. מערכת עיכול. יתכן ומדובר רק ברפלוקס של מיצי קיבה לגרון שיכול לתת תחושה כזו. אם ניסיון טיפול בבעיה לא מועיל, כדאי לבדוק גם את הושט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת בלוטת פרוטיד ימיןיואל20/05/2009
שלום רב,
לפני שבוע עברתי כריתת בלוטת הפרוטידמ ימין, היום כול הפרשת רוק היא סיוט, כול אזור אוזן ימין מתחילה להתנפח (מתחיל בשקע מאחורי האוזן) ונוצר לחץ חזק שפשוט משתק את יכולת הזזת הלסת וכאבים, הבנתי שזאת הצטברות רוק, אני אוכל עשירית ממה שנהגתי לאכול בעקבות זאת, ספיגת הרוק נמשכת כמה שעות.
כול ריח, מראה או מחשבה על אוכל כמובן מתחילה זאת.
כמה זמן לוקח לגוף להסתגל? איך אני יכול כן לאכול (הרעב הוא רגיל)? בטוח שאני לא החולה הראשון, איך מתמודדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009לעיתים מתגברים על תופעה זו באמצעות חבישה חזקה עם תחבושת אלסטית. כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן שמיעה פתאומיציון20/05/2009
ד"ר כהן שלום,
הבוקר התעוררתי עם תחושה של אטימות באוזן ימין ושמיעה חלשה. עשיתי בדיקת שמיעה ויש ירידה חדה בשמיעה (סף מימין 80 ומשמאל 10). מטופל כעת בסטרואידים וזובירקס.
לפני כשנתיים קרה לאשתי מקרה דומה, טופלה אותו דבר והשמיעה לא שבה לקדמותה עד היום.
כמה שאלות ברשותך:
1. הומלץ לי על אשפוז. האם יש צורך או שמנוחה בבית מספיקה? (כרגע אני בבית)
2. האם יש קשר בין המקרים שלי ושל אשתי? האם ייתכן שנדבקתי? האם זה יכול להיות ממשהו אצלנו בבית או בסביבה שאנו גרים? פשוט נראה לי שהסטטיסטיקה בלתי אפשרית.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן שמיעה פתאומי
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009לא נראה שיש קשר בין המקרה שלך לזה של אשתך. הטיפול שאתה מקבל הוא הטיפול המקובל. באשפוז נותנים סטרואידים במינון גבוה לוריד. בהשגחה. יש מקומות שמנסים טיפולים נוספים. מקווה שתהיה בצד הנכון של הסטטיסטיקה והשמיעה תשתפר. מובן שיש להמשיך ולבצע בירור מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אףאור18/05/2009
שלום,יש לי פצע פנימי בתוך האף וזה מציק מאוד מה אפשר לעשות במצב זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באף
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009אפשר לנסות למרוח בתוך האף משחה אנטיביוטית כגון סינטומיצין או בקטרובן. כשבוע. אם אין שיפור - לגשת לרופא לבדיקה . לא לחטט ולא לקלף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות באוזנים ושמיעה באוזניותמעין18/05/2009
שלום, אני בת 14
יש לי חור בעור התוף באוזן ואני סובלת כרונית מהאוזניים
מכר של המשפחה אמר שלא כדאי בכלל לשמוע מוזיקה באוזניות, האם זה באמת מסכן משהו?
ואם בכלל יש לזה קשר בין השניים??
חשוב לציין שלי זה לא מפריע בכלל או שאני לא מודעת לכך שזה מפריע
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור התוף
ד''ר אביגיל ארד23/05/2009הדבר הכי חשוב כשיש חור בעור התוף זה לא להרטיב את האוזן. אגב, אם האוזן תהיה יבשה ולא יהיו הפרשות, כדאי לך לשקול ניתוח לסגירת עור התוף. לגבי שמיעת מוזיקה בווליום גבוה - זה אף פעם לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה..עוד שאלה אחת
מעין23/05/2009ואם משתדלים שהמוזיקה לא תהיה גבוה במיוחד אלא באופן נורמאלי?
אולי בגלל שזה אוזניות זה תמיד נקרא גבוה ולכן זה לא בריא..?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה ללא שיעולנעמי17/05/2009
ערב טוב!
בימים האחרונים אני סובלת מליחה , ללא שיעול, מעט מאוד נזלת (שקופה, מקנחת את האף פעם ביום) ובאופן כללי אני בריאה, לא מצוננת.
התחושה היא של ליחה שתקועה בגרון, ללא אפשרות להוציאה. זה מפריע במהלך היום, אך בעיקר בלילה, אני מתקשה מאוד להירדם ולאחר מכן לישון רצוף, מכיוון שאני מרגישה כל הזמן צורך לבלוע.
מה אתם מציעים???
תודה מראש, נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן18/05/2009יתכן והדבר נובע מרפלוקס יש לגשת להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)