פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות
    מיטל
    15/06/2009

אני עובדת כמורה במשך 16 שנה
    השנה החלה לי בעית צרידות. הקול שלי בא והלך וימים שלמים מתאמצת על מנת לדבר.
    נגשתי לרופא אף אוזן גרון והוא אמר לי שהוא רואה התחלה של יבלות (בנגוד לשנה שעברה שהקול שלי נעלם למספר ימים והוא לא ראה שום דבר מיוחד)
    הדבר מטריד אותי כי מדובר כבר במספר חודשים רב ויש לי תחושה שזה הולך ומחמיר .
    הרופא הפנה אותי לטיפול בדיבור ונתן לי כדורי לנטון (נגד צרבת למרות שאני לא מרגישה את הצרבת)
    מה הייתם מיעצים לי לעשות בשלב זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרידות

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

לבצע בדיוק מה שהרופא נתן ואם לא יחלוף לאחר מספר חודשים לשקול ניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות

שמואלי ציפי
    29/06/2009

יש רופא אחד שהכי טוב בארץ ובעולם שמטפל בצרידות לזמרים שחקנים וזה ד"ר נגריס הטלפון שלו הוא 03-6058831 עובד בימי ב', ג', ד' משעה 17:30-21:00 הוא יעזור לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים אינסופיות
    יעל
    14/06/2009

שלום רב,
    בני בן השנה ו6 סובל מאז שהוא נולד מדלקות אוזניים אינסופיות(כל שלושה שבועות בערך) לרוב רק באוזן שמאל אך עם התפרצות מוגלה עצומה ומלווה בחום וכאבים בנוסף גם קרה כבר שהאנטיביוטיקה לא עזרה ונאלצנו לעשות זריקות "רצפין". כרגע הוא כבר במשך שבועיים עם דלקת והפרשות מוגלה ומטופל רק בטיפות אך מאז יום שישי הוא עם חום 40 מעלות.
    רופא א.א.ג המליץ על ניתוח כפתורים אך אני מאוד חוששת ומתלבטת ורציתי לשאול כמה שאלות שלא ממש קיבלתי עליהם מענה:

1. האם קיים חשש לירידה בשמיעה בעיקבות הדלקות?
    2. האם נכון לטפל רק בטיפות אנטיביוטיות או שרצוי לטפל גם באנטיביוטיקה דרך הפה בזמן דלקת?
    3. האם קיים סיכון בניתוח לאור הגיל הצעיר של הילד?
    4.מה בדיוק עושה פעולת הכפתורים והאם הכפתורים מונעים את דלקות האוזניים לחלוטין?
    5. האם כדאי לעשות את הניתוח לאור תיאור המקרה או שעדיף לנסות טיפול מונע כגון אנטיביוטיקה לאורך זמן?

אודה מאוד לתשובה מהירה וסליחה על כמות השאלות!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות אוזניים אינסופיות

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים חוזרות

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

דלקות אוזניים חוזרות מטופלות בטיפול אנטיוביוטי ממושך לעיתים ניתן טיפול מונע ולבסוף אנו מבצעים ניתוח כפתורים. את הניתוח הזה אנחנו עושים בגילאים 2-4 גיל 6 נחשב למבוגר יחסית לניתוח כזה אם כי גם אז ניתן לבצעו.
    דלקות חוזרות באוזניים יכולים לגרום לפגיעה בשמיעה באופן קבוע ולכן יש לטפל ולנסות למנוע מצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מניר
    יוסי
    14/06/2009

אבקש לדעת טיפול אפקטיבי למחלה מיוחד בנוגע לסחרחורת

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מניר

הוספת תגובה

• מנייר

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

ישנם טיפולים תרופתיים שונים בנוסף לדיאטה מיוחדת שבה אין לצרוך מזונות המכילים שוקולד קפאין גבינה צהובה ומלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות לימפה
    מיכאל
    14/06/2009

בוקר טוב,

לפני חצי שנה פניתי לרופא א.א.ג בשל אי נוחות מתחת ללסת ימין, במישוש הוא איבחן בלוטות קצת גדולות ללא מרקם בעייתי וניתנות להזזה אך בכל זאת שלח אותי לבצע US שבו נמצאו 3 בלוטות, 2 בצד ימין בגודל 2 ו- 1.5 ואחת בצד שמאל בגודל 1.6 כאשר המראה שלהם תקין.

לאחר כ-3 חודשים ביקרתי אצל רופא המשפחה שגם הוא הרגיש אותן אך אמר שלפי המישוש הוא לא מודאג בכלל ואין צורך לבצע כלום, אך מאחר ורופא הא.א.ג המליץ לבצע US חוזר לאחר 3 חודשים הוא שלח אותי לבצע אותו.
    בבדיקת ה-US נמצאו 4 בלוטות בגדלים שבן 1.2 ל- 1.5 בעלות מראה תקין תחת ה-US ונרשם בתוצאה כי נראה שיפור קטן מהבדיקה האחרונה.

מאז הייתי אצל רופא המשפחה שעדיין אמר שהן נראות לו לא בעייתיות בכלל ושעלי לשכוח מהן.

אומנם, בחודשים האחרונים אני כבר לא ממשש אותן כמו בהתחלה אך לפעמים אני כן עושה זאת ומרגיש אותן גם מצד ימין וגם מצד שמאל (לרוב צריך להטות את הראש כלפי מטה כדי למשש אותן) במישוש אני מרגיש שהן קטנות מהגודל שצויין בבדיקה אך אני חושב שזה היה אותו גודל שמיששתי מתמיד.

היום לאחר 6 חודשים מהבדיקה הראשונה רציתי לדעת, האם אכן אין צורך לבצע בדיקה נוספת או פעולה אחרת ? האם אכן הן לא בעייתיות עפ"י המימצאים שרשמתי כאן, האם צודק רופא המשפחה כשאומר שאני צריך להפסיק להתעסק איתן כי הן לא בעייתיות, האם יתכן כי הן ישארו בגודל של 1.5 גם אחרי חצי שנה ? האם יש לצפות שהן יישארו בגודל זה גם מבלי שיהיה בעייתיות ?

המון ודה על חוות הדעת

לקביעת תור
    סגירה
    קשריות לימפה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

כן בצוואר ישנן בלוטות רבות שנשארות בגודל עד 1.5 ס"מ ללא כל בעיה ואין צורך לבצע מעקב נוסף. רק אם הם יגדלו שוב , רק אז צריך להמשיך את המעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנואדים - בן עשר
    תמר
    13/06/2009

בני בן העשר סובל באופן תקופתי מאדנואיד מוגדל הגורם להפרעות בנשימה בערות (אינו נוחר בשניה ). הדבר מציק לו. יש לנו אופציה לבתע ניתוח אך איננו ששים לכך. גם בגלל גילו ה"מופלג" והחשש להחלמה איטית וכואבת...
    שאלתי- מה סיכוי להחלמה ספונטנית בגיל זה? ההפרעה קיימת מזה כשנה וחצי אך לא ברציפות - זה בא והולך. כרגע המצב רע, הוא כל הזמן מושך באף (הפוך מנזלת ,כאילו מחרחר החוצה).
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אדנואדים - בן עשר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    18/06/2009

אם אכן קיים אדנואיד חוסם יש להוציאו בניתוח פשוט גם בגיל 10
    אולם לדעתי רצוי לבדוק בדיוק ע"י סיב אופטי בהסתכלות ישירה על האזור אם אכן זה הבעיה הגורמת להפרעות בנשימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית נוזלים באזניים- שרית
    שרית
    13/06/2009

ביתי בת 4.5 עברה ניתוח כפתורים לפני כשנה + בגלל נוזלים באזניים ולפני כחדשיים עברה ניתוח כפתורים והוצאת שקד שלישי.
    כעת יש לה דלקת אזניים ויש שוב ירידה בשמיעה.
    האם יתכן שהדלקת נוצרה בגלל שחדרו לה מיים לאוזן?
    האם יש דרך נוספת מומלצת כמו תחום ברפואה האלטרנטיבית או דבר אחר שיכול לעזור לנוזלים באזניים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית נוזלים באזניים- שרית

הוספת תגובה

• כבר עניתי על שאלתך.

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינולסט
    נחמה
    13/06/2009

שלום רב!
    יש לי בעיית נזלת, התייעצתי עם הרופא, והוא נתן לי לקחת את התרסיס רינולסט למשך חודש. רציתי לדעת, מדוע איני יכול לשתות משקאות אלכוהולים בזמן הטיפול?
    האם אני יכול "להכין" את גופי בשביל לשתות אלכוהול בתקופת הטיפול (נניח להפסיק את השימוש ליום אחד)?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רינולסט

הוספת תגובה

• רינולסט

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

רינולסט הוא תכשיר אנטיהיסטמיני העובד מקומית באף.לא ברור לי למה אסור לשתות אלכוהול בזמן השימוש בו. אולי קיבלת גם כדורים כלשהם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגרון
    שלי
    13/06/2009

שלום רב,
    בשבועות האחרונים כואב לי הגרון כאשר אני בולעת את הרוק בשכיבה, התחושה היא כאילו יש לי שריטה בגרון.
    חשבתי שזה יחלוף ולא ייחסתי לזה חשיבות, אך מאחר והתחושה לא חולפת חשבתי אולי לבדוק זאת.
    אתם יודעים אולי מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    תודה מראש ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגרון

הוספת תגובה

• כאב גרון

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

לעיתים זה קורה באמת בגלל פצע קטן או דלקת ולעיתים בגלל חומצה מהקיבה שעולה לגרון וגורמת שם לגרוי או לפצע. צריך לבדוק את אזור הגרון ומיתרי הקול (שם גם פתח הושט) על ידי א.א.ג. באמצעות מראה או סיב אופטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטוטוקס A
    מירים
    13/06/2009

שלום שמי מירים בת 20

היה לי לפני שבועים סטורפטוטוקס Aבגרון לקחתי מוקסיוויט 3 פעמים ביום במשך 4 ימים לא סיימתי שבוע כי פשוט סבלתי מתופעות לוואי והפסקתי.אחר 3 ימים חזרתי על משטח הגרון אשר יצא שלילי ושהפלורה רגילה ונורמלית מידי פעם עדיין הרגשתי חוסר נוחות בגרון למרות שהמשטח יצא תקין אך שבוע אחרי כאבים כבר אין אבל אני פתאום מרגישה חוסר תיאבון בחילה יתכן וזה וירוס ויראלי או נובע מדיכאון אך הנני יודעת ממה זה נובע האם אלו סימנים שהחיידק חוזר?

כי בדרך כלל מומלץ לחזור על משטח שבוע אחרי טיפול ואני עשיתי משטח לאחר 3 ימים באנטיביוטיקה

האם עליי לבצע שוב משטח גרון חוזר?

או לחכות לכאב גרון בשביל לבצע????משטח

לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוטוקס A

הוספת תגובה

• גרון

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

עשית את כל הטעויות האפשריות. כשיש חיידק הטיפול הוא עשרה ימים. טיפול של 4 ימים הורג את החיידקים החלשים ואז נשארים החזקים והם יהיו אלו שיתרבו בהמשך. משטח גרון שלושה ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה יכול לצאת שלילי גם בנוכחות חיידקים. צריך לחכות יותר. מוקסיפן היא לרב אנטיביוטיקה מאד נסבלת אלא אם את אלרגית לפניצילין. אם החיידקים לא נעלמו הם יתרבו ושוב תהיה לך דלקת. במקרה זה אמליץ להקפיד לקחת את כל הטיפול כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גרון
    tch
    12/06/2009

מזה כחצי שנה אני סובל מכאבי גרון, הסימפטומים הם קושי בבליעה , כאב בשעת פיהוק וכאב קל ומציק בכלל באיזור הגרון.
    הופנתי לרופא אאג ובבדיקה באמצעות החדרת סיב דרך האב, סבר שהבעיה היא בתחום הגסטרו וזה כנראה רפלוקס.
    הגעתי לרופא גסטרו שעל סמך מכתב רופא אאג נתן לי תרופה (לוסק - פעמיים ביום ).
    אני לוקח התרופה מצי כשבועיים וחצי ואין שום הטבה. יש לציין שאין לי שום סימפטום של צרבות או הרגשת חומציות אלא רק כאבי גרון במשך כל היום.
    האם תמליצו לי בדיקה חוזרת לאאג או רעיון אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גרון

הוספת תגובה

• כאב גרון

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

אכן, המחשבה על רפלוקס הגיונית במקרה זה. קח את הטיפול בסבלנות במשך חודש תוך הימנעות ממזון חומצי (הדרים , חומץ, יין) קפאין. אוכל מטוגן, חריף, שמן. מנטה. עגבניות וחצילים.יש לאכול ארוחות קטנות רבות ולא ללכת לישון על קיבה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטריבין
    דנית
    12/06/2009

האם יש אמת בכך שאסור להשתמש בהם באופן קבוע?מה הנזק שעלול להיווצר לרירית האף?

לקביעת תור
    סגירה
    אוטריבין

הוספת תגובה

• נכון

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

אסור להשתמש בטיפות מסוג זה באופן קבוע. יש התמכרות של הריריות ואחר כך מספר הפעמים ביום שתזדקקי לטיפות ילך ויעלה. הרירית מתכווצת ואחר כך מתנפחת אפילו יותר ונכנסים למעגל קסמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזלפת טיפות עינים בטעות לאוזנים
    דנית
    12/06/2009

שלום.בטעות שמתי טיפות עינים אופטריל תקופה(רציתי לשים אוטידין).האם יש בכך סכנה?האם עלי לגשת להבדק אצל רופא אף אוזן גרון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

לא נראה לי שהאופטריל בכלל יפעל באוזן. אם את מרגישה טוב ואין תלונות מכוון האזניים, כנראה הכל בסדר. אם יש בעיה - פני לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שאיבת אוזן משמע שעור התוף נקרע?
    קרן
    12/06/2009

תינוק בן 8 חודשים. בבדיקת התפתחות בטיפת חלב נמצא שהשמיעה בצד שמאל חלשה. רופא ילדים זיהה נוזלים באוזן והמליץ על טיפול במוקסיפן לשבוע. טרם התחלת הטיפול - רופא אף אוזן גרון זיהה דלקת באוזן תיכונה, ביצע שאיבה של תכולת האוזן ורשם טיפות אוטומיצין.
    האם ביצוע השאיבה מלמד שעור התוף מנוקב (אחרת איך ניתן לשאוב מהאוזן התיכונה?) - אם כן, האם סביר שהנקב נגרם מלחץ של נוזל הדלקת או שהרופא עצמו ניקב אותו (ללא אלחוש / הסבר) ?
    מדוע הומלץ על אוטומיצין - האם לשיכוך כאבים בלבד? הבינותי שאוטומיצין מטפל בדלקת חיצונית בלבד ואילו מוקסיפן בדלקת פנימית (אוזן תיכונה) - האם זה בשל העובדה שניקוז הנוזל פוטר מהצורך בטיפול אנטיביוטי?
    האם נדרשת ביקורת רופא לוודא שעור התוף נסגר?
    המון תודה מראש.

הוספת תגובה

• דלקת אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

כשיש נוזלים אי אפשר לשאוב אותם בלי לנקב את עור התוף וזה גם לא טיפול מקובל. בדלקת אוזן תיכונה יש מצבים בהם המוגלה מתפרצת דרך חור קטנטן שנוצר בעור התוף ואז אפשר לשאוב , לא את האוזן התיכונה אלא את המוגלה שנמצאת בתעלת האוזן. הרופא לא יעשה ניקור של התוף בלי לאמר לך והניקור גם לא נעשה עם צינורית השאיבה אלא עם מכשיר מיוחד. האוטומיצין נועד לטפל בחיידקים שזרמו עם המוגלה לתעלה כדי שלא תהיה הדבקה של העור. סיבה אחרת לשאיבה היא ליכלוך או הפרשות של התעלה עצמה במקרים ששעווה מצטברת או במקרים שיש דלקת של עור התעלה וההפרשה מהעור. בכל מקרה, מומלץ לא להרטיב את האוזן כשבוע לאחר דלקת עם הפרשה . בקורת לאחר מספר שבועות . חורים דלקתיים בעור התוף במקרים של דלקת חריפה לרוב נסגרים מעצמם ובלבד שלא יכנסו מים כל הזמן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לניתוח שעברתי לאחרונה באף.
    דניאל
    10/06/2009

שלום :)
    לאחרונה עברתי ניתוח לא פשוט במערות האף לאחר שגילו אצלי גידול שפיר .
    לפני הניתוח במשך מספר שנים התקשתי לנשום והיה לי הרבה נזלת אלרגית , נכון לעכשיו שבוע לאחר הניתוח מתחיל להיפתח לי האף בזכות הספריי של המי מלח והספירוקונז (הספריי הירוק)ואני מתחיל לנשום כמו שלא זכור לי שנים .
    אמרו לי שניתוח זה לא שכיח וקורה לעיתים רחוקות והיו בו לא מעט סיכונים בכל מקרה ברוך השם עברתי את הניתוח בבית חולים אסף הרופא אצל אחד המנתחים הטובים בתחום והוא עבר בהצלחה .
    לפני הניתוח עברתי בדיקת אנגיו שחסמו לי את עורקי הדם שהיו מחוברים לאותו גידול על מנת למנוע דימום במהלך הניתוח .

יש לי מספר שאלות . אשמח אם תוכלו לענות לי עליהם .
    - כתוב לי להימנע כחודש מפעילות ספורטיבית וחשיפה לחום האם אחרי חודש אני יוכל לחזור ללא חשש מדימום לחשיפה בשמש ופעילות ספורטיבית ?
    -במקרה של דימום חס וחלילה כיצד ניתן יהיה לטפל בבעיה?האם זה ממש מסוכן מקרה של דימום?
    -כתוב שממולץ לאכול רך וקר את הקר אני מבין אבל רך האם לאכול רק רך כל הזמן או שאפשר לאכול אוכל בינוני כמו בשר , פיתה וכו'...
    בנוסף האם אני יכול לשתות קפה קר לדוגמה , אני מפחד לשתות מפני שיש בו קופאין ואני מפחד שלחץ הדם יעלה לי ובכך יהיה דימום דבר שממנו אני נורא חושש.
    -הרופא המליץ במיוחד בשבועיים הראשונים להישאר בבית ולמעט לצאת החוצה האם אחרי שבועיים אני יוכל לצאת באופן חופשי בערב ? מתי אני יוכל לחזור לשגרה ? אלכוהול , יציאות וכו' ?
    -נתנו לי תאריך לביקורת ובה כתוב שאבצע בדיקת רינגוסקופיה פיבראופטית שאחרי חיפוש מידע הבנתי שמדוע בבדיקה שבודקים בה את הגרון האם אכן אבצע בדיקה זאת? כי לפני הניתוח כתבו שגם אעבור בדיקה זאת ולא עשו לי שום דבר .

מצטער על החפירות יש לי עוד מלא שאלות ניסיתי לרכז את המובחרות :) אשמח אם מישהו שמבין יענה לי ויעזור לי .

הוספת תגובה

• מידע אודות הניתוח

דניאל
    13/06/2009

אני אכתוב כאן בדיוק את המחלה ממנה סבלתי אם יהיה לך זמן ותרצי תוכלי להתרשם ולתת לי יותר מידע אודות הניתוח ואופן סיכונו כי זה ממש מעניין אותי ואין לי מידע על כך , גם אם לא אבין זאת :) ממש תודה בכל מקרה

לפי מכתב שחרור מהבית חולים-
    שנים שסובל מחסימה אפית ונזלת . החמרה האנסוזקופה של באף - תהליך וואסקולרי תופס את הנזופרינגס משמאל , יתכן קשור לטורבימה תחתונה .
    CT - תהליך בנזופרינגס מערב סינוס ספאנוידלי משמאל , יתכן מתפשת ל -
    . LT PTERGOPALATINE FOOSA
    ביצע MRI - אין לראות עדות לחדירה אנטרה קראניאלית.
    התקבל לכריתה אנדוסקופית של הגידול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

כל ההוראות שקיבלת נועדו למנוע דימום בתקופה הקרובה לניתוח. אם אמרו לך שבועיים, זה אומר שלאחר מכן תוכל לעשות את הדברים. החזרה לפעילות צריכה תמיד להיות הדרגתית ולא להשתולל. במקרה של דימום עליך לפנות מידית למיון. כן, אתה יכול לאכול בשר או פיתה או פסטה. בבדיקה עם הסיב האופטי יבדקו לך את האף ואת הלע האפי. או כל אזור אחר הרלוונטי לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים ושקד שלישי
    שרית
    10/06/2009

ביתי בת 4.5 עברה לפני כשנה וחדשיים ניתוח שני של כפתורים +שקד שלישי (רק פעם אחת).
    הרופא טען שיש לה בעית נוזלים ובגלל זה גם השמיעה נפגמה).
    כעת לאחר כחודש מהניתוח יש לה דלקת אזניים ושוב היא מתלוננת שאינה שומעת טוב.
    האם יש קשר בין כניסת מים לאזניים (לאחר הניתוח) לבין הדלקת? והאם יש דרכים אחרות לטיפול בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים ושקד שלישי

הוספת תגובה

• כפתורים

ד''ר אביגיל ארד
    13/06/2009

אם הבנתי נכון היא עברה ניתוח שני לפני חודש. כן, כיש כפתורים מומלץ לא להרטיב את האזניים כי במקרים רבים זה יגרום לדלקת ואז האוזן והכפתור מלאים הפרשה ושוב לא שומעים. יש לטפל באמצעות טיפות מתאימות ולהקפיד לא להרטיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה