מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי נשימהאנונימוס09/06/2009
בתקופה של 3-4 ימים כבר אני מרגיש קושי לנשום,גם מהאף וגם מהפה ויש לי כאב גרון מוזר כזה נקודתי...בדקתי את הדופק שלי והוא גבוה במנוחה 120,בדרך כלל הוא יותר נמוך
זה מתחיל להעיק ולהפריע בחיי היומיום
מה זה יכול ליהיות?
אולי זה ישמע סנילי אבל זה יכול להגרם מאיזו עצם שנתקעה אחרי שאכלתי דג?או סתם בגלל אלרגיה?
למי אני צריך לפנות בנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לגשת לבדיקת א.א.ג.
ד''ר אביגיל ארד13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אף משולביושי08/06/2009
אני חייל קרבי ונזקק לניתוח אף משולב כתוצאה מנפילה (מחיצה, קונכיות ושיפור חיצוני). בנוסף, אני סובל מאלרגיה כרונית (נזלת). הבנתי שבניתוח כזה כדאי להימנע מהשמש במשך 6 חודשים ובמסגרת הצבא לא מתאפשר. האם כדאי לדחות את הניתוח לאחר השחרור? האם ניתן לראות צילומים של מנותחים שלך כעבור שנה ממועד הניתוח? אמרו לי שלוקח שנה עד שהכל מתייצב. הביטוח הפרטי שלי מפצה רק על ניתוח פנימי. איך מפצלים את העלות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל יקר
ד''ר אביגיל ארד13/06/2009אם אתה חייל קרבי ויש סיכוי גבוה לחשיפה לשמש ואולי גם לקבל מכה באף, כדאי לדחות את הניתוח לאחרי הצבא. קופות החולים מממנות את הניתוח הפנימי, אולם אם מדובר במקרה של חבלה באף ועוות חיצוני לעיתים אפשר לקבל גם מימון לזה. אם לא - הרופא המנתח יקבע את שכרו והקופה תשלם את חלקה. המנתח ינחה אותך. אם יש לך ביטוח דרך חברת ביטוח פרטי, זה לפעמים פשוט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אביגיל ארד פניה לגבי הפרעת קולהיידי בר און04/06/2009
לד"ר אביגיל ארד שלום,
אני קלינאית תקשורת והייתי פעם בהרצאה שערכת ב"כללית" ברחובות וכך הכרתי אותך. אני פונה אליך בעניין אישי.
אני סובלת מזה כחמש עשרה שנים מדלקות גרון שלאחריהן מתפתח מצב בו אני סובלת מתחושת גירוי מציק קבוע בגרון ונוצרת במקביל הפרעה בקול - דיבור נשיפתי בעוצמה חלשה. כשאני מדברת הגירוי בגרון מתגבר. ככל שאני מדברת מצב הקול מחמיר. בשנה האחרונה אובחן בסטרובוסקופיה ובגסטרוסקופיה שאני סובלת מרפלוקס ומאז אני מטופלת באפן קבוע באומפרדקס. בתחילת מאי השנה החלתי לחוש בכאבי גרון ולצערי שוב התפתחו הגירוי המציק הקבוע בגרון והפרעת הקול. ניגשתי במהלך התקופה הזו לרופא א.א.ג. שגילה בצקת באריתנואידים ופער גלוטי. הוא נתן לי טיפול של סטרואידים ובעקבות המלצתו העליתי את מינון נטילת האומפרדקס. במקביל הכנסתי את עצמי למשטר חריף בתחום האוכל. אני לא אוכלת מזון חמוץ, חריף, או מלוח, לא מטוגן או שמן (ולא עם שמן בכלל) , ומשתדלת להמנע ממאכלי חלב. עבר כחודש במהלכו כמעט שלא הלכתי לעבודה ולפני שבוע הפסקתי לגמרי. רוב הזמן אני במנוחה קולית. למרות זאת ולמרות הטיפול לא חל שיפור במצבי. הגירוי בגרון עדיין קיים והקול עדיין נשיפתי וחלש. אני סובלת מהתופעה הזו פעמים רבות, וזה בד"כ לוקח הרבה זמן עד שאני מבריאה, אך הפעם פשוט זה הרבה זמן ולא מראה אותות שיפור. יחד עם זאת כשאני בריאה אין לי הפרעות קול ואני אפילו קצת שרה לפעמים...
מה דעתך?
תודה רבה!
היידי בר און
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד13/06/2009רפלוקס קשה יכול לגרום לבעיות קול אולם יש לי משום מה ההרגשה שלא רק בזה מדובר. לגבי המרווח הגלוטי - אולי כדאי להעזר בחברותייך הקלינאיות לתירגול מסויים. כן, למרות שאת יודעת בדיוק מה לעשות, לפעמים צריך שמישהו יושיט לך יד לצאת מהבור. ....אני אשמח לעזור לך בבדיקה שלך.קשה לי לחוות דעה מעבר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח גרון של דלקת גרוןאסף04/06/2009
שלום,
הייתי אצל רופאה שבדקה אותי+משטח גרון בשל תלונה על כאב גרון (שהתפרצותו הראשונית הייתה גם מלווה בחום, כאב ראש וקצת כאב בטן. למחרת ההתפרצות נותר רק כאב הגרון, עם תחושת נפיחות דלקתית). היא רשמה לי ואמרה לי להתחיל כבר טיפול ברפאפן לעשרה ימים ולהפסיק אם עוד יומיים אקבל תוצאות מעבדה שליליות לגבי סטרפטוקוקוס.
בינתיים, יום וחצי לאחר שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה, קיבלתי היום תוצאת מעבדה שאומרת רק:
Throat Bact. Normal Flora
(יש לציין שהגרון עוד כואב).
אז שוחחתי טלפונית עם רופא אחר מהקופה שהסביר שזה חיידק אחר כלשהו, רק לא סטרפטוקוקוס, ושאמשיך את הרפאפן (בניגוד לעצת הרופאה הראשונה) עשרה ימים.
שתי שאלותיי:
1. איזו משתי העצות היא הנכונה?... (האמנם מדובר בחיידק בהכרח?)
2. מאחר שיש לי תינוקת בת חצי שנה: האם אני יכול להיות רגוע בקשר לרמת הדיבוק של הדלקת, לאחר יומיים של אנטיביוטיקה (כלומר - האם זה בטוח חיידק, והאם אחרי יומיים זה לא מדבק יותר? והאם כל חיידקי הגרון גורמי הדלקות למיניהם, מדבקים כמו סטרפטוקוקוס? כי לגבי סטרפטוקוקוס נאמר לי שתינוקות לא כ"כ נדבקים).
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ד''ר אביגיל ארד13/06/2009פלורה נורמלית היא אוכלוסית החיידקים הנורמלית של הלע. והם רבים....אם משטח הגרון יצא שלילי, זה אומר שלא נמצאו סטרפטוקוקים מסוג A. במקרה זה, ובמידה והמשטח נלקח כמו שצריך, אין צורך בהמשך האנטיביוטיקה. נראה לי גם שחל שיפור עוד לפני נטילת האנטיביוטיקה כך שאולי כדאי היה מראש לחכות. אגב, את הבת שלך אתה יכול להדביק גם אם מדובר במחלה ויראלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- earpopperתמר04/06/2009
בני בן 4 וקצת אובחן עם נוזלים באוזניים. ירידת שמיעה 20 ו- 30 דציבל. בשלב זה הומלץ לנו, ואנחנו מסכימים, שלא לנתח. מה האופציות הנוספות שקיימות? האם ה- earpopper יעיל במקרים אלו? האם יש סכנות לשימוש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד13/06/2009קודם כל,יש את הקיץ. יתכן והנוזלים יתייבשו. שנית, אירפופר יכול להועיל בחלק מהמקרים בתנאי שהילד מסכים לעשות ואתם מתמידים פעמיים ביום למשך מספר שבועות. אם יש אפשרות כדאי לנסות. מכסימום, אל לא יועיל תמיד יש כפתורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףשילו03/06/2009
בחודש ספטמבר אני אמור לעבור ניתוח אף בריאותי ופלסטי ביחד בבית-חולים השרון.
הייתי רוצה לדעת אם הרופאים המנתחים שם טובים לעומת שאר בתי החולים ,כי לפי מה שהמזכירה סיפרה,שיש אנשים שלא יצאו מרוצים ושלא צריך לשלם על הניתוח, מכיוון שיש תורמים שממנים, זה כבר נשמע מחשיד .למרות שלא ראיתי סימן באינטרנט ,רציתי לדעת את דעתך בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד03/06/2009בבתי החולים הציבוריים בארץ, ואני מניחה שגם בבית חולים השרון, לא עושים נסיונות בבני אדם ללא רשותם. המנתחים שלך יהיו רופאים רציניים ומנוסים. גם אם יש מתמחה בניתוח, כמו בכל בית חולים אוניברסיטאי, יש גם מנתח בכיר המשגיח על עבודתו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדיםנועה03/06/2009
לילדי בן השנתיים וחצי הומלץ על ניתוח שקדים לאחר בדיקה במעבת שינה, סובל מנחירות , וכן לטענת הרופא יש ריחוק של הלסת בגלל המאמצים לנשום בלילה מהפה.
אני מאוד חוששת מניתוח שקדים בגיל כה צעיר, האם יש גישה שמוותרת על הניתוח או שעלי לא לחשוש, ובכלל מה הסיכונים בניתוח שקדים בכלל ובפרט לילד קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר אביגיל ארד03/06/2009דום נשימה בשינה וחסימה אפית ועל ידי שקדים, פוגעים באיכות החיים של הילד ובעיות נוספות. כריתת שקדים ואדנואידים נדרשת לעיתים במצב זה. במקום לכרות את השקדים אפשר להקטין אותם בטכנולוגיה הנקראת קובליישן. חלק מהשקד נותר אז במקומו, ההחלמה קלה יותר, והמסה החוסמת מוסרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקב טראומתי בתופית (פעם שלישית)חייל קרבי03/06/2009
שלום,
אני חייל קרבי כבר חצי שנה בערך ולקראת סוף ההכשרה שלי.
לפני מספר ימים קיבלתי מכה חזקה באוזן ניהיה לי נקב בתופית.
לאחר הפניה לרופאת א.א.ג היא שמה לי פאטץ' (נייר סיגריות)
לא יודע מזה אומר, ואמרה לי לחזור אליה עוד שבועיים, כי עוד שבועיים יש לי שבוע מלחמה שזה כולל הרבה מאוד רעשים חזקים, ולקבל חוות דעת לגבי ההשתתפות בזה.
עבר כללי : שהייתי תינוק עברתי ניתוח כפתורים בשתי האוזניים, ובגיל 9 נקרע לי לראשונה עור התוף מצלילה, ובגיל 17 וחצי נקרע שוב באותה האוזן מניקוי אוזניים וכרגע נקרע שוב באותה האוזן ממכה חזקה.
השאלה שלי היא האם לאחר 14 ימים בערך שהדבר היחידי שקיבלתי הוא את הפאטץ' הזה ותקווה שזה יתאחה, מותר לי להשתתף בשבוע הכשרה הזה, ומה לגבי האוזן, מה יקרה לי אם זה יקרה פעם רביעית? מומלץ לי להישאר קרבי?
זה קרה ב1.6 והשבוע מלחמה ב 14.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקב טראומתי
ד''ר אביגיל ארד03/06/2009לנקבים טראומתיים סיכוי גבוה ביותר להיסגר ספונטנית, מה גם שעזרו לך עם הטלאי. חשוב מאד לא להרטיב את האוזן ולהגיע לבקורת. אם לא תוכל לאחר שבועיים, אז אפשר לאחר חודש. כדאי לא לקבל מכה באוזן בזמן הקרוב. לגבי רעש - קשה לי לומר. הדף חזק כמוהו כמכה. אם יש התלבטות כדאי לך להשתמש באטמים נגד רעש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני שפעתאיל פיינמן02/06/2009
שלום
לפני שבוע היה לי בלילה חום 38.5, כאבי גרון, שיעול וחולשה כללית.
למחרת, הלכתי לרופא וקיבלתי טיפול של פעמיים ביום למשך 10 ימים של פן-רפא וי ק 500.
החום ירד לאחר יום.
היום כעבור שבוע, ממשיך עם האנטיביוטיקה, אני עדיין סובל משיעול יבש, טשטוש שבא והולך וחולשה כללית. התסמינים האלה נותנים הרגשה לא נוחה במשך היום ומקשים עליי להתרכז בעבודה שהיא בעיקר מול מחשב.
האם אלו תסמיני שפעת קשה שתחלוף בסופו של דבר או שמדובר במחלה כרונית? אני מודאג כי בד"כ אני מבריא משפעת אחרי 4 - 3 ימים.
האם אני צריך לעשות משטח גרון?
אשמח לתשובה וייעוץ בהקדם.
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד''ר אביגיל ארד03/06/2009בהחלט יכולים להיות תסמיני שפעת. גם אם הדלקת בגרון היתה מסטרפטוקוק והחום ירד מהר, ההרגשה הרעה יכולה להימשך שבוע ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו הקשר
אסף11/07/2009כמו שאייל אמר כאן, כך גם אצלי. הרופאה הבחנה אצלי דלקת גרון מוגלעתית ונתנה לי מרשם של אותם כדורים "פן רפא וי קי 500" 4 כדורים ביום למשך 10 ימים. כרגע אני ביום החמישי לנטילת אותם כדורים, הגרון לא מציק לי, אני כמעט ולא מרגיש אותו, כאב ראש נעלם. מה שנשאר זאת אותה חולשה כללית, שיעול חזק והרבה נזלת ומחצית מהזמן יש לי חום! צר לי אבל אני בספק כי זה נורמאלי וצריך לקחת כל כך הרבה זמן שתחושת המחלה הזאת תעלם.
דעתי בנושא היא שפשוט הכדורים האלה פשוט גרועים. ומחר אני פשוט אלך ואחליף לאנטיביוטיקה אחרת. כי הנה אם יש אותו מקרה עם אותם כדורים זה לא צירוף מקרים. צריך להוציא את הכדורים האלה מבתי המרקחת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניים סתומות לאחר צלילהדפני02/06/2009
במהלך השבוע שעבר צללתי מספר פעמים במסגרת קורס צלילה באילת (כוכב שני). היום, שלושה ימים לאחר שסיימתי את הצלילות עדיין סתומות לי האזניים. מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/06/2009יתכן וקיימים נוזלים באוזן תיכונה. יש לגשת לא.א.ג לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לניתוח הוצאת שקדיםאלעד02/06/2009
שלום רב,
אני בן 33 ואני סובל כבר כחודשיים מכאבי גרון חוזרים. אני אחרי אשפוז ואני מרגיש שהדלקת חוזרת.
בפנייתי האחרונה לרופא א.א.ג. הוא אמר שבמידה וזה חוזר, אז יהיה צורך בוצאת שקדים.
אני מבין שהוצאת השקדים גורמת לסיכון ממחלות אחרות כמו דלקת ראות ולכן אני מתלבט בנושא.
גם שמעתי על שיטות שונות של הוצאת חלק מהשקדים או טיפול בלייזר.
הייתי מאד רוצה לקבל מידע בנוגע לאופציות שיש לי, אופן ביצוע התהליך הזה ואופי ההחלמה אחריו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/06/2009את השקדים אנחנו ממליצים להוציא אם קיימות דלקות שקדים חוזרות בתדירות מעל 5 בשנה.
מה גרם לך להבין שהוצאת השקדים גורמת לדלקות אחרות ודלקות ריאה? כבר משנות ה 60 הופרחה דעה זו.
אכן ניתן להוציא רק את חלק מהשקדים אולם לאנשים הסובלים מדלקות גרון חוזרות יש להציא את כל השקד על מנת שלא יחזרו הדלקות
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון?דנה01/06/2009
תוצאה שם בדיקה
- ב . מ . פ Throat culture p
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שזה לא מחידקים אלא מוירוס
ד''ר דן גוטמן02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גיא17/08/2009ככל הנראה הבדיקה לא תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב.מ.פ
ד''ר אביגיל ארד20/08/2009זה= בלי ממצא פתולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - בלוטת המגןתמי01/06/2009
שכחתי לציין כי זמן קצר לאחר תופעת השיעול התחלתי לקחת לראשונה גלולות 'יסמין' בעלות מינון גבוה יותר ממה שהייתי לוקחת בעבר (עשיתי הפסקה של כשנה) ואני כבר במחזור שבועיים (עם דימומים קלים). אני חושבת שעצם הגלולה כחזקה כניראה משפיעה על זה אך איני בטוחה אם יש קשר לשיעול אם כי קראתי את האזהרות של הגלולה משיעול (אך אצלי השיעול הופיע קודם) ושיש להפסיק את לקיחתה.
אמנם זה אינו קשור לא.א.ג אך האם יש צורך להפסיק לקחת את הגלולות לדעתך? והאם ניראה לך כי יש קשר לשיעול שאולי התחיל אחרת ואח"כ עזר להוביל לממצאים (נתתי בהודעה הקודמת) של בלוטת התריס.
תודה מראש,
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/06/2009לא ידוע לנו על קשר שבן יסמין לשיעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה- בלוטת המגןתמי01/06/2009
ד"ר שלום רב,
כבר מזה ארבעה שבועות שיש לי שיעול יבש מתמשך, בעיקר בלילה, שגורם לי כמעט לחנק ומאמץ מאיזור הבטן (אך ללא כאב). איני יכולה כמעט לישון וגם כשאני מצליחה- רק בתנוחה כשאני חצי יושבת.
הייתי מספר פעמים אצל רופאת המשפחה אך שום דבר אינו עוזר (היא נתנה לי בהתחלה כדורי טלפסט וקלגרון, ועשיתי משטח גרון שיצא תקין) ואף ניסיתי "תרופות סבתא" רבות.
היא הפנתה אותי לאולטרסאונד של בלוטת התריס וקיבלתי לאחר בדיקת סונר של בלוטת המגן-תירואיד את הממצאים הבאים:
בדיקת u.s של בלוטת המגן:
אונה ימינית:
רוחב 15 מ"מ אורך 45 מ"מ
ממצא נוזלי בקוטר 5 מ"מ
איסטמוס- אינו מוגדל
אונה שמאלית:
רוחב 15 מ"מ אורך 43 מ"מ
מרקם הומגני ללא לימפאדנופיטה חשודה
קנה הנשימה המרכזי אינו דחוק.
הייתי רוצה לדעת בבקשה בדחיפות מה אומרים ממצאים אלו (אם אפשר לפרט מה אומרת כל מילה) והאם מדובר בממצא מדאיג (סרטני למשל) ?
כמו כן, מהו לדעתך הטיפול הנכון? למי עליי לפנות- האם עליי להבדק אצל מומחה אף אוזן גרון או מומחים נוספים? האם עליי להבדק ולקבל חוות דעת מכמה מקומות?
בנוסף, האם ידוע לך על מקרים כאלה בעבר? ומה נעשה?
האם יש להוציא את הממצא הנוזלי (??) בשאיבה- כיצד זה נעשה? האם יכול להוביל לניתוח?
אודה לך אם תוכל/י לענות לי בכנות המלאה והמפורטת ביותר.
תודה מראש,
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/06/2009בסך הכל התשובה של הסונאר של בלוטת המגן תקין. קיים נודול ( ולא נוזל) בבלוטת המגן שזהוא ככל הנראה ממצא שפיר. אין כל קשר בן השיעול בלילה לממצא בצוואר
אם את רוצה להפיג את חששותייך ניתן להגיע אלי לבדיקה או לרופא א.א.ג אחר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף, כאבי אוזניים/שיניים?סובלת01/06/2009
שלום,
אני בת 39, סובלת מזה כמה ימים מדקירות פתאומיות באוזן שמאל ובעיקר הכאב מופיע בערב, לעיתים כל היום אין כלום, כמו כן, כל משב רוח מכאיב, כאילו הרוח בתוך האוזן ותחושת כאב עמום בעומק הגרון בצד זה.
האם זה מהאוזן? או מהשיניים? האם יכול להיות שכאבי אוזניים מרגישים כמו כאב שן? כמו כן כל נגיעה קלה אול לחיצה על הלחי מתחת לאוזן או באוזן עצמה גורם לכאב ודקירה.
האם לגשת לא.א.ג? או לרופא שיניים.
עזרה, אני סובלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נשמע ממקור האוזן ויש להבדק
ד''ר דן גוטמן02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)