מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האףקובי07/12/2008
שלום,
האם רירית אדומה באף ואני משתמש בתכשיר אלרגו ומדיי פעם גם בתרסיס מי מלח
יכולים לגרום לתופעות לוואי של כאבי ראש וסחרורות,או שהרירית האדומה יכולה לגרום לזה?
יש לי כאבי אוזניים ללא דלקת וכאבי גרון בלי דלקת רק מעט ליחה שלא יוצאת.
בחלל האף כרגע יש הרגשה של אוויר חם .
אשמח לקבל תגובה.
בתודה בועז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/12/2008לא נראה לי שזהוא הגורם לכאבי הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם באףעומרי07/12/2008
עברתי ניתוח כריתת קונכות ויישור מחיצה לפני כ7 חודשים. הניתוח עבר בסדר ולאחר שהורדתי את התחבושות ירד לי המון המון דם ולקח לו בערך יממה להפסיק!!
כיום למשל כשאני מקנח את האף לפעמים יש לי נזלת עם טיפה דם. לפניי הניתוח זה בחיים לא היה לי
האם זה קריטי או שזה אופייני ? תודה מראש
ואני אציין שוב שאת הניתוח עברתי לפני 7 חודשים ועדיין יש דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/12/2008אמנם נדיר דימום מהאף לאחר ניתוח מלפני 7 חודשים אבל יכול היות בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהגרון והאףיעל07/12/2008
מזה שבועיים שבכל בוקר אני סובלת מדימומים מהגרון.נבדקתי אצל רופא אף אוזן וגרון שלא מצא סיבה מיוחדת לדבר.אינני רגועה,למה זה קורה.לעיתים הדימומים מויעים גם בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להבדק אצל רופא ריאות או גסטרו
ד''ר דן גוטמן07/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזנייםלילי06/12/2008
שלום רב! יש לי שאלה. יש לי כבר כמה ימים נזלת ואני לא שומעת כלום, כאילו נסתמו אוזניים לוקחת קלארינזוטיפות סינולן. אתמול אחרי שהשתמשתי בטיפות אף קרה שטיפות הגיעו עד האוזן. האוזן התחילה לכואב כל כך ושמעתי הכל כאילו יש לי מים בתוך האוזן . בבוקר כאבים הפסיקו אבל אני שומעת באוזן אחת ממש פחות. עדיין תחושה של כאילו מים האם אני צריכה לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן07/12/2008ההרגשה שלך נכונה ולעיתים מופיעים נוזלים בחלל אוזן תיכונה ויש לגשת להבדק ולקבל טיפוןל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRAI עוזןשרון06/12/2008
אני קיבלתי זיום בעוזן מהים לפני 4 חודשים.הייתימעושפז בבית החולים אך ללא תוצאה.נקבע בדיקת אמ אר אי.יש ממה לחשוש?למה לא קיבלתי בדיקה ב דחיפות?אני סובל מי כאבי ראש וסחרחורות וגם חוסר שיווי משקל.רופא בכיר קבע שהעוזן שלי בתראוומה.תשוובה דחופה.הזיום אלול לחדור למוח?יש סכנה לחיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד06/12/2008צר לי, אבל אין לי תשובה. לא ברור לי מה הסיפור של כל התפתחות המחלה, מה היו הסימפטומים שלך, מה אמרו או עשו בבית החולים. אני מניחה שבדיקת ה MRI היא חלק מבירור הסחרחורת, אבל אני לא בטוחה בסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזןחסוי04/12/2008
יש לי מעין שפיצים כאלה באוזניים שאני נוגע בשפיץ באוזן אחת אני מרגיש כאבים ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיצים
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008צר לי, אלו הם דברים שצריך לבדוק ולראות לאיזה שפיצים אתה מתכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית אדומהקובי04/12/2008
שלום, במשך חודש שלם אני סובל מרירית אדומה כאשר היא סוגרת לי נחיר אחד באף כבר אין בקושי נזלת.אני משתמש בתכשיר אלרגו שבועיים וחצי ועדיין אדום והנחיר לא נפתח. חוץ מזה יש לי כאבי אוזניים (אין דלקת),מה אפשר בשביל להעביר את הרירית האדומה ושהנחיר יחזור למצבו הקודם? האם זה יכול להיות הגורם לכאבי אוזניים? בתודה בועז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008רירית אדומה הסוגרת נחיר יכולה להיות קונכית אף מוגדלת אולם גם דברים אחרים ויש להיבדק על ידי רופא א.א.ג. לשם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מודלותגלי04/12/2008
ביצעתי ct צואר ונמצא כי: מס' בלוטות לימפה קטנות עד 12 מ"מ בצואר עליו 2. בלוטת תריס מוגדלת, לא הומוגנתבעיקר צד שמאל עם מרכיב רטרוסטרנלי ודחיקת הקנה ימינה. 3.ספק בלוטה של כ-12 מ"מ רטרוקלביקולרית מימין-קשה להבדיל בין בלוטה לכלי דם ללא חומר ניגוד-מומלץ us. קבעתי בנתיים אולטראסאונד. הייתי שמחה לקבל הסבר לתוצאה הנ"ל. יש לי תור לרופא רק עוד כשבוע לאחר קבלת כל התוצאות. תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008הממצא המשמעותי בבדיקה זו היא הגדלת האונה השמאלית של בלוטת התריס. יש לבצע אולטרסאונד וניקור של הבלוטה כדי לאשר כי מדובר בהגדלה שפירה ושכיחה ולא, חלילה, גידול .לגבי הבלוטות בצואר, יכול להיות שהן לא קשורות לעניין והן יכולות להיות מוגדלות בכל הצטננות או כאב גרון קל. אם באולטרסאונד בלוטה לא נראית במבנה תקין אפשר לנקר גם אותה כדי לקבל אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור בבלוטת המגןחיים04/12/2008
שלום! רציתי לשאול אם אחרי דיקור בבלוטת המגן המקום צריך להתנפח? הדיקור בוצע ב - 28.11.08 תודה מראש חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008אחרי דיקור המקום לא אמור להתנפח, אולם לעיתים יש שטף דם מקומי ואז נפיחות. אם זה נפוח מאד או כואב, חזור לרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעת הבליעה אני מרגישה ליחהרבקה כהן03/12/2008
שלום, יש לי בעיה כאשר אני בולעת את הרוק אני מרגישה כמו גוש של ליחה בגרון זה מפריע , קצת פוחדת ללכת לרופא ממה לדעתכם זה נובע? אשמח לקבל תשובה מהירה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה תקועה
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008תחושה של ליחה תקועה בגרון כמו גוש ולא יוצאת, אופיינית לעיתים קרובות לרפלוקס, חזקה של מיצי קיבה לגרון. כתבתי על זה רבות עד כה. הטיפול כמו בצרבת גם אם אין צרבת פלוס תזונה שאינה מגבירה חומציות. ליחה אמיתית יכולה להיות גם נגר אחורי מהאף או הסינוסים והטיפול על ידי תרופות ליבוש ליחה או נגד אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בתוך האוזןשולי03/12/2008
שלום לחבר שלי יש בעית שמיעה באוזן שמאל מילדות- קרע פנימי לאחרונה החל לסבול קצת מכאבים באוזן, והוא עשה בדיקה אמרו לו שהחור הפנימי באוזן מתרחב ושעליו לעשות ניתוח - לסגור את זה האם משהו מכיר שיטות אחרות מלבד ניתוח? מה ההשלכות אם הוא לא יעשה? והאם אתם מכירים רופאים מומחים שאפשר לפנות אליהם? אודה לכם מאוד שולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקב בעור התוף
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008נקב שנמצא תקופה ממושכת אין דרך לרפא, עד כמה שאני יודעת, אלא בניתוח השתלת עור תוף. הניתוח אינו ניתוח מאד קשה למנותח. בכל בתי החולים יש מי שעושה זאת וחלק מרופאי א.א.ג. עושים ניתוח זה גם במסגרת הביטוחים המשלימים בקהילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזנייםמרי03/12/2008
שלום רב, כבר כמעט חודש יש לי לחץ באוזניים, כמו שקורה בטיסה. רופא אאג בדק אותי ידנית, ואמר שאין שום סיבה כי האוזניים נקיות, עשיתי רנגן סינוסים ולא רואים כלום, נבדקתי ע"י אורטופד עשיתחי רנגן לצוואר הכל תקין, אין לי שום כאבים לא בשניים , מה שכן הצווא כן היה תפוס פרק זמן מסויים, אפילו נבדקתי ע"י ניורולוג השאלה שלי מה אני עושה? כרגע אני ממש מיואשת ולא יודעת לאן להמשיך? האם קיימית איזשהם בדיקות לאוזן חוץ מבדיקה ידנית וויזואלית של רופא אאג? הרופא הסתכל עם הפנס הקטן(אין לי מושג איך קוראים לזה). האם ניתן לראות עם זה את כל האוזן? האם שווה להתעקש על בדיקות נוספות? אודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באזניים
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008תחושת לחץ באזניים בנוסף לכל הדברים שציינת, יכולה להיגרם על ידי בעיה במפרקי הלסת. לפעמים זה הולך גם עם הצואר התפוס . ממליצה להקפיד אל מזון רך, על חימום מקומי באזור צידי הפנים, רקות וקידמית לאוזן, לא ללעוס מסטיק או כל מזון קשה כגון פיצוחים, תפוח, גזר, בשר או לחם קשה. אם יש באמת רגישות על מפרקי הלסת אפשר גם לקחת תרופה נוגדת דלקת כגון אדויל, אטופן או דומיהם. אם יש סיבה לחשוב שיש נעילת שיניים בלילה בשינה, מתקינים סד לילה. רופא פה ולסת, רופא א.א.ג או רופא שינים יכולים לבדוק אם אכן יש סיבה לחשוב על אבחנה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות כהות מדי מהאוזנייםElena01/12/2008
שלום, לילדה שלי בת 1.4 ישנן הפרשות בכמות גדולה,לדעתי, וגם כהה מדי ,מהאוזניים. סמתי לב שהאוזניים שלה לפעמים סרוטת עד הדם וכן נוטה להכניס לשם לפעמים אצבעות אך שאני רואה את זה אני פשוט מוציא את האצבע שלה מהאוזן והיא שוכחת מזה. הילדה מתנהגת כרגיל ולא מראה שום סימנים של כאב וכו'. בבדיקות שיגרתיות אצל רופא ילדים לא הפנתי את תשומת ליבו של הרופא וכן גם לא קיבלתי אף הערה ממנו בנושא. רק הוסיף שהכל תקין. האם הגבר תקין? האם אני צריכה להראות אותה לרופא? אם כן לרופא ילדים או לרופא של אף,אוזן גרון? תודה אלנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להגיע לא.א.ג לבדיקה
ד''ר דן גוטמן02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה קלה בשמיעה בעת הצטננותתמי30/11/2008
שלום תמי בת 18 וחצי:) לפני יומיים הצטננתי ממש.. ופתאום היום ב30.11.08 אני התעטשתי חזק... ואז התחלתי לשמוע באוזן אחת טיפה יותר חלש מהשניה..וזה די מציק.. רציתי לשאול אם יש קשר להצטננות..? והאם זה יכול לעבור אחרי ההצטננות? מחכה לתשובה תודה מראש ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/12/2008בד"כ מדובר בתופעה שחולפת אבל אם לא אז לגשת לא.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בצווארטל30/11/2008
ערב טוב מזה מספר ימים יש לי לפעמים מין אי נוחות בצוואר מתחת ללסת קדימה ובאחרוי הצוואר. (יכול להמשך מס' דקות ולא רצוף) מאחר ורוב הפעמים אני קם וכמעט במשך כל היום הצוואר מעט תפוס (מרגיש כאב ומתיחה בעת הפניית הראש ימינה ושמאלה) פניתי לרופא אאג שיבדוק האם האי נוחות נובעת מהשינה הלא טובה או מבלוטות בעייתיות. במימצאים: "צואר נמושו בלוטות תת ליסתיות וצוואריות דו צדדית מוביליות בגודל פחות מ-1 ס"מ" ושלח אותי לבצע בדיקת US של הצוואר. לשאלותי ענה כי ככל הנראה הבלוטות מבעיות שיניים וחניכיים אך הוא בכל זאת מבקש לבצע את ה-US כאשר לדעתו אין בעיה חמורה עם הבלוטות מאחר והן מתחת לגודל של 1 ס"מ והן ניתנות להזזה. רציתי לברר: האם הקביעה נראית הגיונית ? האם בלוטות בגודל של פחות מ-1 ס"מ ושניתנות להזזה הן תקינות ולא מצביעות על בעיה חמורה ? מה מבדיל בין בלוטות שהגיבו כתוצאה מדלקת לבין כאלו שהגיבו בשל מחלה מסוכנת ? מאחר ועד שאבצע את הבדיקה, אקבל את הפענוח ואחזור אליו יקחו כשבועיים שלושה ואני מודאג, אבקש את המענה שלכם ואת חוו"ד לנושא רוב תודות
ד''ר דן גוטמן02/12/2008על פי תשובת האולטראסאונד לא נראה לי שיש מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת US
טל03/12/2008הבוקר ביצעתי US ומתברר כי הבלוטות אצלי הרבה יותר גדולות ממה שהרופא מישש. תשובת ה-US היא: ימין- בלוטת לימפה מוגדלת 2 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה. בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין, קדמית לוריד ג'וגולרי. שמאל- בלוטת לימפה מוגדךת 1.5 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה. לסיכום- מימצאים כמתואר בעקבות התשובה הנ"ל רציתי לשאול כמה דברים: * האם גודל זה שנראה בבדיקה חריג ומעיד על בעיה בבלוטות או במערכת הלימפה ? * האם עצם העובדה שכתוב "מראה סונוגרפי תקין" מעיד כי אלו בלוטות תקינות אך מוגדלות ? * האם בהכרח לאור הגדלים שנראו בבדיקה מחוייבת ביופסיה של הבלוטות ? * האם אמורים להיות עוד סימפטומים ו/או בדיקות דם שעלי ולבצע ואילו שיכולות להצביע על מחלה ? תודה על התשובות ועל כל יעוץ נוסף, עכשיו אני באמת מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד05/12/2008תשובת האולטרסאונד אכן מרמזת, כנראה, כי מדובר בבלוטות תגובתיות. בלוטות שהן גרורות מגידול לרב אינן במבנה תקין. על הרופא שלך לחפש מה לדעתו המקור לזיהום שגרם להגדלת הבלוטות ויש לטפל בכך. למשל אם יש בעית שיניים או חניכיים, הבלוטות לא יעלמו אם לא תטופל הבעיה. לפעמים טיפול אנטיביוטי מועיל. יש להישאר במעקב ואם משהו נראה חשוד ולא מסתדר אנחנו לעיתים מפנים לניקור של הבלוטה כדי לודא כי אכן מדובר בבלוטה תגובתית. אל תמהר לניקור. נסה קודם לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)