מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת אי נוחות בצאור משמאלליאת20/10/2008
לפני חודשיים התחלתי להרגיש תחושת אי נוחות מתחת לאוזן ולפעמים כמו פקק באוזן הלכתי לרופא משפחה והוא לא התרשם מכלום כמו"כ הלכתי בנוסף לא.א.ג וגם הוא לא התרשם מכלום אבל אחרי חודשיים אני עדיין מרגישה הרגשה של כאילו משהו מפריע לי בצאור משמאל הבלוטות שלי לא מוגדלות אך לפעמים הבלוטה משמאל כואבת מה זה יכול להיות? האם כדי לעשות אולטרסאונד/ צילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008קשה לי לנחש ללא בדיקה. לעיתים מפרק הלסת עושה כאבים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי מלאכותי להקאותאשר20/10/2008
שלום, יש לי בתקופה האחרונה תחושה של בחילות ונטיה להקאות מסיבות פנימיות, שעינינן אינו חשוב לצרך השאלה שלי כאן. שאלתי היא כאשר אני מרגיש בחילה ורצון להקיא, איך אני ממריץ את מנגנון ההקאה-ז"א האם נגיעה בענבל שבתוך הגרון זו השיטה העדיפה או שיש שיטות יותר טובות? תודה וחג שמח אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008אין לכך תשובה. אני מציעה שתטפל בבעיות שגורמות לך להקיא ולא תמריץ עצמך להקאה שאינה בריאה ויכולה לשאת בתוכה סיכונים רבים לבריאותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן החיצוניתאושרית20/10/2008
שלום, אובחנתי כסובלת מדלקת אוזניים קשה יחד עם בצקת באוזן החיצונית, רופא א.א.ג שאב לי עם מכשיר את המוגלה והשעווה מהאוזן ונתן לי טיפות. האוזן עדיין מאוד כואבת לי ואני לא מצליחה לישון ולתפקד מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חיצונית
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008עליך לשים את הטיפות 4 פעמים ביום. ניתן לקחת משככי כאבים או להוסיף טיפות אוטידין נגד כאבים שנמכרות גם ללא מרשם רופא. אם אין שיפור תוך 2-3 ימי טיפול יש לגשת שוב לרופא. לעיתים צריך להכניס לאוזן פתיל ספוג בטיפות ל 48 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אושרית21/10/2008תודה על התשובה, עקב חום והתנפחות בפנים פניתי למיון שם שמו לי פתיל ל- 48 שעות וקיבלתי אנטיביוטיקה ציפרודקס (כדורים), וסילוקסן.כשהתקלחתי שמתי לב שהחלו לצאת לי נקודות אדומות והפסקתי את הטיפול. מה לעשות? אושרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכב' ד"ר אביגיל ארדנתנאל19/10/2008
שמתי לב שענית לכולפ פה חוץ ממני אולי בגלל שלא שמת לב שלא ענית משום שהוספתי עוד תגובה..אשמח אם תוכלי להתייחס להודעתי הקודמת מאותו התאריך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה. עכשיו עניתי
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון חריפים בבליעהנתנאל19/10/2008
שלום דוקטור. שמי נתנאל הנני בן 23 ואני סובל כבר יומיים מכאבי גרון חריפים בבליעה(מה שגם מקשה לאכול ולשתות) מלווים בכאבי אוזניים ולפעמים גם כאבי ראש.. אציין כי כל בליעת רוק או כל דבר אחר גורמת לכאב נורא שגורם לי לעקם את הפרצוף.. במגע מתחת ללסת שקד ימין מרגיש קצת נפוח..ובלחיצות על השקדים ישנם כאבים. אשמח אם תוכלי לתת לי כיוון לגורמים האפשריים.תודה רבה וחג שמח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארצה להוסיף
נתנאל19/10/2008כי תופעה זו מלווה גם בחולשה גופנית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008נשמע כמו דלקת גרון. עליך לפנות לרופא אם התסמינ ים לא חלפו כדי שיבדוק ויאמר לך אם יש חשש לסטרפטוקוק וצריך לקחת אנטיביוטיקה או שזו רק דלקת גרון ויראלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסמ.ב19/10/2008
שלום רב! אני בן 34 ועברתי לפני כ-10 שנים ניתוח סינוסיטיס אשר שיפר את הרגשתי מאוד. אך עדין בנחיר השמאלי זרימת האויר לא היתה מספקת נאמר לי כי עלי לעבור ניתוח מחיצה ולכן לאחר כשנתים עברתי ניתוח מחיצה אשר לא עזר כל כך! . עלי לציין בנוסף כי אני סובל מאלרגיה לאבק,(במיוחד בימים חמים) אשר משפיעה באופן ישיר על התעבות הסינוסים(בעיקר 90% צד שמאל)וכתוצאה מכך כאבי ראש הפרעות שינה וריכוז. קראתי כי ישנה שיטה חדשה לטיפול בסינוסים ע"י שיטה שדומה לצינתור. שאלתי היא האם אפשר לקבל מידע נוסף בנושא ,והאם אני מתאים לטיפול זה. ואם לא איזה טיפול יכול לעזור לי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור הסינוסים
ד''ר אביגיל ארד19/10/2008צינטור הסינוסים והרחבת פתחיהם מומלץ במקרים מסויימים כאשר פתח הסינוס חסום. אני יודעת שמומחה הסינוסים בבית חולים איכילוב מבצע פעולה זו. יש לגשת ליעוץ לשם כך ולבדוק את מצב הסינוסים העכשוי והאם הפתחים פתוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבתה על השקדעמית אמיר19/10/2008
יש לי עבתה על השקד, ברצוני לדעת אם זה מדבק ואם כן באיזו צורה? מותר להתנשק ללא חשש ? לשתות מאותה כוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות
ד''ר אביגיל ארד19/10/2008אפטות יכולות להיות לעיתים מידבקות. תלוי במה מדובר. עוברות ברוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלסתחגית18/10/2008
שלום! מזה מ" ס ימים כאבים בלסת שלעתים מקרינים לאוזן ולרקה.אציין שלאחר לעיסה של. מסטיק או דברמה המצריך לעיסה רצינית הכאב הופך לעצמתי יותר. האם זה מעיד על פריקת הלסת או בעיה אחרת? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק הלסת
ד''ר אביגיל ארד19/10/2008כן, מדובר בדלקת במפרק הלסת, כנראה. הקפידי לאכול מזון רך במשך 2-4 שבועות. לא ללעוס מסטיק יותר בכלל. חימום מקומי. אם אין שיפור אפשר לקחת תרופות נוגדות דלקת כמו אדויל ודומיו. אם אין שפור יש להתייעץ עם פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש ורקה
הילה07/12/2008שלום אני בת 29 וילדתי לפני שלושה שבועות. לפני כמה ימים החלו אצלי כאבי ראש בצד ימין שמקרינים לאוזן ימין, לרקה ומאחורי האוזן. הכאבים חזקים מאד ויש קושי להזיז את הצוואר ימינה ושמאלה. הייתי אצל רופא א.א.ג ששלל בעיית אוזניים וכן הייתי אצל רופא השיניים שאמר שיכול להיות שיש לי בעיה במפרקי הלסת ונתן לי לעשות צילומי סטטוס, נשך ו TMG. שאלתי היא אם זוהי באמת הסיבה לכאבים הללו ואם ניתן לראות בצילום ממה הבעיה ומה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חזק שמלווה בגירודמל18/10/2008
אני בת 19 והיתה לי שעלת לפני שנה. קיבלתי טיפול אנטיביוטי. עכשיו אני שוב התחלתי להשתעל חזק כבר שבועיים.השיעול לא נגמר הוא מציק לי כל הזמן והוא מלווה בגירוד שגורם לי להשתעל עוד יותר.זה גורם לי לחוסר נשימה ולחנק בזמן שיעול. וכתוצאה מכך נגרם כאב בפנים. אני בצבא כרגע וההפניה לרופא ריאות תהיה רק בעוד חודש. אני לא יכולה ככה יותר.מה עלי לעשות??? דחוף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד19/10/2008נסי לקחת סירופ נגד שעול. להימנע ממזונות חמוצים או חריפים שמגרים את הגרון. שתיה מרובה של מים. אם אין שיפור עלייך בכל זאת לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אוזניים וגרוןאנטוניו ג17/10/2008
שלום רב! בחודש האחרון אני חווה תחושה של " שורף " באוזניים. הכאב לא קבוע ומופיע אקראית. הכאב דומה לתחושה של אחרי שיחת פלאפון ארוכה. ביום ראשון היה לי חום של 39 מעלות וחולשה כללית בגוף וכל זה נמשך עד יום רביעי. היום אני מרגיש הרבה יותר טוב פיזית, אבל כואב לי באזור חלל הגרון העליון, מעין דקירות כאלה וגם האוזניים. השאלה שלי היא האם יש קשר בין מה שהרגשתי באוזניים במהלך החודש לשפעת שדבקה בי במהלך השבוע? ושתיים, מה יכול לגרום לכאב המוזר שהרגשתי בתקופה האחרונה?
ד''ר אביגיל ארד19/10/2008לא נראה שיש קשר. את האזניים צריך לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש כואב בצווארסוניה נווה17/10/2008
הבוקר התעוררתי וחשתי כאב חד בצוואר מצד שמאל. במימוש חשתי בלוטה בגודל גרעין של משמש רכה ומאוד כואבת למגע בצד של הצוואר בסמוך לעצמות הבריח. ברצוני לציין שאמש לא היה כלום. אני לחוצה מאוד והייתי רוצה לקבל מידע מקצועי מרופאים מומחים שכמותכם שעושים עבודת קודש על מנת לעזור ולהרגיע. תודה רבה ובשורות טובות לכל הפונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בצואר
ד''ר אביגיל ארד17/10/2008עליך לגשת לבדיקת רופא. לא ממש ברור לי מה המיקום אבל יכול להיות שמדובר בקשר לימפה מודלק או בקשר שמקורו בבלוטת התריס, בו יכול להיות דימום או דלקת. לא נשמע מסוכן, אבל גשי להיבדק אולי ניתן יהיה להקל עליך באמצעות תרופה. בירור נוסף לפי דעת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון לאחר הרדמה כלליתחופית17/10/2008
שלום, לפני יומיים עברתי גרידה מאוחרת ומאז יש לי כאבי גרון קשים. האם ייתכן שהוכנס לי צינור לקנה הנשימה? אם כן - כמה זמן עד שהכאב יעבור? האם יש צורך לגשת לרופא לבדוק את הגרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון אחרי הרדמה.
ד''ר אביגיל ארד17/10/2008בהרדמה כללית נהוג להכניס צינור הנשמה לקנה הנשימה. יתכן כאב גרון עקב שיפשוף על ידי הצינור. חולף תוך מספר ימים. את יכולה לגרגר תמיסת מי מלח. כוס מים פושרים וחצי כפית מי מלח בתוכה. 3 פעמים ביום. החלמה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים וטיסה- דחוף...אורית16/10/2008
היי! אשמח לקבל סיוע... אחי נמצא כעת בתאילנד עם דלקת אוזניים ומטופל באנטיביוטיקה. יש לו טיסה ארצה היום בלילה, אך הומלץ לו שלא לטוס כיוון שבמקרה הגרוע יוכל להגרם נזק לאור התוף. האם הדבר נכון? האם כדאי לדחות את הטיסה בשבוע לפחות כפי שמייעצים לו הרופאים שם? תודה רבה, אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר אביגיל ארד16/10/2008אם מדובר בדלקת אוזן חיצונית, כזו שחוטפים בקיץ אחרי רחצה בים, אין מניעה לטוס. אם מדובר בדלקת אוזן תיכונה, יכול לכאוב קצת בטיסה. אבל אם האוזן מלאה נוזל בין כה וכה, לרב לא מתבצעת במיוחד השוואת לחצים והאוזן פשוט תישאר אטומה כל הטיסה. אם הוא יכול לדחות שידחה, אבל אם זה בעייתי, אינני מצפה לנזק בלתי הפיך למיטב ידיעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא טס והכל עבר בשלום. תודה רבה! :)
אורית18/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידכון.
ד''ר אביגיל ארד19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות אולטרסאונדsaffi5515/10/2008
שלום, אבקש עזרה בתרגום תוצאות של בדיקת אולטרסאונד בלוטת התריס. גודל אונה ימנית: 1.7*3.8 ס"מ גודל אונה שמאלית: 1.8*3.5 ס"מ. רוחב סיסטמוס:0.43 ס"מ באונה ימנית נסרקה ציסטה כ-0.2*0.35 ס"מ עם תוכן צלול וקישרית 0.64*0.7 ס"מ נורמו אקוי באונה השמאלית קישריות כ-0.6*0.8 ס"מ נורמואקווית כלי דם בכמות קטנה שאר המרקם הומגני. אין עדות ללחץ על איברים סמכוים, ולמצר עליון. מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס
ד''ר אביגיל ארד15/10/2008נראה כי מדובר בזפק רב קישרי. במצב זה נוצרות בבלוטת התריס קישריות מרובות. כדי לודא את האבחנה ניתן לבצע ניקור של הקשריות הגדולות תחת אולטרסאונד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד'ר אביגיל ארד..13/10/2008
שלום, יש לי הקלטות עוד יומים אני מקליט כמה שיירם לטקס ענק. ואכלתי מוצרי חלב היום ואתמול והוא מלא ליחה הגרון רציתי לשאול אותך איך אני מוריד אותה איכשהו מה אני עושה ? אני רוצה קול נקי צלול מה צריך לעשות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר אביגיל ארד15/10/2008לא בטוח שמוצרי החלב גרמו לליחה. בכל אופן יש סירופים ותרופות מכייחות. שתיה מרובה של מים גם כן עוזרת בנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)