מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע בפה לילד בן 6.5אור20/02/2009
שלום רב, לילדי בן ה- 6.5 שנים יש פצע על הלשון (בצד) מזה שלושה שבועות. כשאמר לי בתחילה כי יש לו פצע כואב בפה, חשבתי שתוך ימים ספורים הפצע יעבור, אולם הפצע עדיין שם ועדיין כואב ומפריע לו באכילה ובדיבור. האם עלי לעשות משהו על מנת לעזור להעלים את הפצע ? האם יש תרופה מומלצת לגיל זה ? תודה - אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009אם הפצע עדיין לא נעלם אפשר לשים עליו משחת אורקורט. אם תוך שבוע נוסף לא יעלם -= גש לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שמיעההדס20/02/2009
שלום, רציתי לדעת מהם תוצאות בדיקת שמיעה תקינות לבנות בגיל 3 ו-5. איך נמדדת השמיעה? ע"י מס' דציבלים? מה הטווח התקין? תודה מראש, הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סף השמיעה
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009נמדד בדציבלים והוא 5-15 דציבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהאוזניים אצל ילדלילי20/02/2009
הילד בן 4 וחצי. מגיל שנה יש לו הפרשות מהאוזניים, ללא דלקת וחום. נעשו משטחים ולפעמים קיבל אנטיביוטיקה. אבל אחרי הפסקות קצרות זה חוזר. עכשיו נראה לי שיש ירידה בשמיעה. הרופאים שהיינו אומרים שאין מה לעשות. האם יש משהו שאפשר לעשות? אנחנו חסרי אונים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר אביגיל ארד27/02/2009מה שחשוב לי לדעת זה מה מצב האזניים כשאין הפרשות. האם יש נקב קבוע בעור התוף? (ואז אסור להרטיב את האזניים באמבטיה). האם עור התוף סגור ויש נוזלים באוזן תיכונה.ץ (זה יכול להסביר ירידה בשמיעה ודלקות אזניים חוזרות ואז הכנסת צינוריות אוורור - כפתורים- זה פיתרון מצויין לשני הדברים). איזה חידק גדל במשטחים? אם מדובר בחידק מדרכי האויר העליונות, כדאי לשקול טיפול מונע אנטיביוטי או הכנסת כפתורים. יש עוד מצב שנקרא כולסטאטומה. גם את זה צריך לשלול. אין מה לעשות איננה תשובה מתקבלת על הדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעהאלי19/02/2009
נשלחתי לבדיקת שמיעה audiometira מעוניין לדעת איזה בדיקה זאת וכן הערכת רופא לפי 28א מה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודיומטריה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009היא בדיקת שמיעה הנעשית דרך אזניות וכוללת זיהוי ציפצופים בתדרים ועוצמות שונות וכן חזרה על סדרות של מילים. לא יודעת מה זה 28א. נשמע כמו סעיף מאיזו ועדת ביטוח לאומי או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףרונה19/02/2009
שלום, מדי פעם יש לי דימום מהאף (תמיד נחיר שמאלי). קשה לי לומר כל כמה זמן. אמנם לא כל יום, אבל בתדירות כזו שגרמה לי לחשוב שאולי כדאי לבדוק כאן אם זה משהו שמצריך/מצדיק בדיקה. עשיתי לפני כשנה בדיקות כלליות והכל תקין (לא אנמית). אוכלת בשר (אם זה משנה). תודה, רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009לרב דימום כזה נגרם מפצע באף או כלי דם בולט. אפשר לנסות לטפל במשחה אנטיביוטית ואם לא עוזר צורבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחומרי הרדמהאביטל19/02/2009
שלום רב, בתי בת ארבע אמורה לעבור ניתוח פשוט (כפתורים). בגיל שנתיים-שלש היו לה בעיות של צפצופים בריאות והיא קיבלה טיפול של ונטולין ובודיקורט ( גם כטיפול מנע). זאת ועוד, היא אלרגית לעקיצות יתושים (מקום הנגע מתנפח והיא צריכה לקבל תרופה להורדת נפיחות העקיצות). האם היא יכולה לעבור הרדמה? האם ניתן לבדוק מראש באם היא אלרגית לחומר ההרדמה המקובל בניתוח שכזה. תודה על האינפורמציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009אלרגיה לעקיצות ואסטמה אינם התווית נגד להרדמה. כדאי ללכת לפני הניתוח להתיעץ עם מרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בתעלת האוזןכרמית19/02/2009
יצא לי פצע בתעלת האוזן, אני מרגישה אותו מזה יומיים, והיום זה התחיל לכאוב נורא.. הרופא נתן לי הפניה דחופה לרופא א.א.ג.ואמר שצריך להוציא את זה ובמקביל נתן לי גם זינט 875 אני קצת חוששת מפעולות שכאלה ורציתי לשאול אם אין סיכוי שזה יעבור (ולא יחזור על עצמו) רק בעזרת האנטיביוטיקה. האם יכול להיגרם לי נזק לשמיעה/לשיווי המשקל? בתודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצעון
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009פצע או אבצס קטן בתעלת האוזן, לרב בפתח, ניתן לטפל באנטיביוטיקה ומשחה אנטיביוטית. לעיתים אכן יש לנקז. זה לא יפגע בשום דבר פנימי, רק כואב ומעצבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הסטרפטוקוקליאת18/02/2009
שלום, ביתי בת 10 לאחר כמה משטחי גרון חוזרים (גם לא בזמן מחלה) נמצא כי היא נשאית של חיידק הסטרפטוקוק. הבנתי מרופאת המשפחה כי החיידק מזיק בעיקר לבני המשפחה הנדבקים ממנו ולא לנשא עצמו. מהו הטיפול הטוב ביותר על מנת להעלים את החיידק? תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009טיפול אנטיביוטי באוגמנטין או דלצין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה עקומה וגוש בגרון?יאיר17/02/2009
האם מחיצה עקומה באף - סטיית מחיצה לצד שמאל וקונכיות תחתונות מוגדלות עשויות לגרום לתחושה קבועה של גוש תקוע ויובש בגרון או שאין קשר בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקוע
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009גוש תקוע בגרון והרגשת יובש הם, לדעתי, תסימנים של רפלוקס, ולא של בעיה באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יתכןתמיר16/02/2009
ששלושה שבועות וחצי לאחר ניתוח מחיצות וקונכות היכן שעשו את החיתוך למחיצה עדיין לא התרפה האיזור בנחיר אחד אבל בנחיר השני התרפה מזמן(כבר בשבוע השני)לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009החתך נעשה לרב בצד אחד ושם גם לעיתים תופרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריותמישהי16/02/2009
ערב טוב... לפני פחות מחודש הלכתי לרופא אף אוזן גרון בשל בעיות קשיי נשימה וחנק בזמן שינה לאחר בדיקה הרופא אמר לי שהריריות בצד שמאל של האף נפוחות ויש לי גודש הוא נתן לי תרסיס לאף בשם :פליקסונז האם זה אמור להוריד את הנפיחות? ועוד שאלה הוא אמר לי שאין טיפול אחר לתופעה האם זה נכון??(התרסיס לאף לא עזר לי בשום צורה)כי זה נורא נורא מפריע לי גם מבחינה חיצונית כי רואים את זה שצד שמאל גדול יותר ....ומה שהכי מפריע זה הקושי לנשום!! ): האם יש דרך טיפול אחרת? תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריריות
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009אם הגודש בריריות לא משתפר אחרי טיפול רצוף של חודש בתרסיס שקיבלת, יש תמיד אופציה לניתוח הקטנה של קונכיות האף. אפשר גם על ידי קובליישן, שזה טיפול בקונכיות באמצעות גלי רדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים המכובדים אבקש את תשובתכםיורם ארזי16/02/2009
נשלחתי לרופא אף .אוזן .וגרון עכב סחרחורת עם אילוזיה של תנועה סיבובית סובל לשנייות בשינויי תנוחה ולהלן הממצאים: לדברי הרופא סיכום יעוץ - צוואר חופשי לא נמשו בלוטות מוגדלות התלונה יכולה להתאים ל-BPPV .כאשר תיארתי בפניו את התלונות האופייניות הסכים , אולם סובל כמעט כל יום , והיום בדיקתו תקינה , יתכן בילבול עם בעייה ווסקולרית ,מבקש לשלול בעייה ווסקולרית כמו כמו אורטוסטטיזם, במידה וברור יהיה שלילי ממליץ להפנות למרפאת סחרחורת. ולהגיע עם בדיקת שמיעה, [זהו סיכום הרופא ] אבקש לדעת מה הסכום הנ"ל אומר הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009BPPV או בעברית סחרחורת תנוחתית טבה, הוא מצב בו מופיעה סחרחורת סיבובית בעת שינויי תנוחה. מדובר בבעיה הקשורה באוטוליטים (קריסטלים) במערכת שווי משקל. אם אכן כך, יש טיפול פיזיותרפי שיכול להועיל. כאשר יש בעיה וסקולרית ואורטוסטטיזם, לרב הסחרחורת אינה סיבובית אלא תחושה של "שחור בעיניים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרוןמירים16/02/2009
דוקטור שלום רב: יש לי כאבי גרון ושיעול . רופאת המשפחה הפנתה אותי למשטח גרון התוצאה ללא ממצא פתלוגי. כמו כן עברתי אתמול ספירת דם. ולהלן התוצאות. wbc11.9 ערכי נורמה 4.8-10.8 שאר הבדיקות נראות תקינות פלוס או מינוס? על מה מוכיח שהבדיקה הראשונית מעט גבוהה הכוונה wbc? האם זוהי דלקת?או שמא מחלה יותר מורכבת? אני במעט חוששת. האם צריכה לקחת כדורים כלשהם? מאוד מאוד אודה לך על התיחוסתך לשאלתי. תודה ואמשך יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009כדוריות לבנות גבוהות מעידות לרב על דלקת חידקית, אולם גם יכולות לעלות בדלקת ויראלית. חשוב לראות גם את התפלגות תת קבוצות של הכדוריות הלבנות. למשל נויטורפילים לעומת אחוז הלימפוציטים. אם משטח הגרון שלילי לא מדובר, כנראה, בסטרפטוקוק, אבל גם ברונכיטיס או דלקת ריאות יכולים לגרום לתסמינים שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה נזלתנעמה16/02/2009
שלום, בני התינוק בן שנהוארבעה חודשים סובל מאוד מדלקות אוזניים (חיצוניות ופנימיות), המון ליחה והמון נזלת.תמיד חשבתי שהנזלת היא ההתחלה של הדלקתאוזניים או הסיבוך לה. לאחרונה התחלתי להבחין שיורדות לבני המון דמעות כאשר הוא נחשף לרוח ולשמש, ומייד אחכ מתחילות תופעות של נזלת רצינית. הייתי גם אצל רופא עיניים, אשר אמר לי שהוא לא יודע אם שק הדמעות פתוח או סגור, ויש צורך במעין ניתוח על מנת לדעת. בני כבר עבר ניתוח של אשך טמיר ואני לא רוצה לחשוף אותו יותר מכך לניתוחים. האם יש קשר באמת בין הליחה והנזלת לעיניים? האם יש משהו שיכול לעזור לבני עם הנזלות הרבות? תודה, נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר אביגיל ארד25/02/2009דלקת אזניים היא לרב סיבוך של נזלת ולא להפך. כשיש נזלת חזקה ומוגלתית , אנחנו רואים לפעמים שגם יש דלקת עיניים. הנזלת עולה דרך צינור הדמעות מהאף ולפעמים ממש פורצת מהפתח הנקודתי בצד העין. כמו כן הילדים "מורחים" את הנזלת ולעיתים העין נדבקת. לא יודעת מה הקשר לרוח ושמש חוץ מרגישות כללית של העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהליאת16/02/2009
לאחרונה בלוטת הלימפה שלי בצד שמאל התנפחה ויש לי כאב גרון בעת בליעה כשאני בולעת האוזן שמאל כואבת וגם השקד נפוח יש מעין מוגלה לבן קצת.. עשו לי משטח גרון יצא שלילי. הייתה לי לפני הרבה זמן מחלת הנשיקה האם יש קשר? כמו כן אני סובלת מפוליף באף ומנזלת אלרגית וכל הזמן הנזלת יורדת לפה יכול להיות בגלל שבלעתי אותה תקופה זה מה שגרם? הרופאה נתנה לי אנטיביטיקה לקחת? למרות שאין חיידק בגרון לפי המשטח גרון מה לעשות? האם זה מסוכן מה שיש לי איזה מחלה? תודה ויום טוב ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד16/02/2009אין קשר לנזלת שבלעת. יכולה להיות דלקת לא חיידקית או שמשטח הגרון משום מה יצא שלילי גם אם יש חיידק. הרופאה החליטה לפי המראה. גם זיהומים ויראליים יכולים לכאוב כהוגן. כמו כן- לפעמים יש כיס בשקד המתמלא שאריות אוכל וזה נראה כמו פקק צהבהב התקוע בשקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)