מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוגלות ברגל ימיןחוסה12/10/2008
שלום! יש לי מוגלות ברגלים ומסביב למוגלה יש אדום המוגלה לא כואבת ממש רק האדום שמסביב אני צולעת בגלל זה הרופאה נתנה לי תרופה נגד מוגלות אבל זה לא עוזר אני צריכה תרופות סבתא כי בדקתי באינטרנט ואמרו להכניס חוט עם מחט לתוך המוגלה וזה יעלם תוך כמה ימים אבל אני מפחדת להכניס הבעיה שלי שאחרי שמתפוצצת המוגלה נשארת לי תמיד צלקת עגולה ולבנה אני ממש צריכה עזרה בתודה חוסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר אביגיל ארד15/10/2008עליך לפנות בדחיפות לרופא עור ולא להתעסק לבד עם הפצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות תנוחתיתמאירוביץ10/10/2008
שלום בהמשך לתשובתך בוצעה בדיקת eng ויצאה נורמאלית. גם בדיקת רופא א.א.ג שכללה בדיקת אור לתוך האוזן עם מכשיר מואר גם היא תקינה. האם בעיית bppv מתגלה בבדיקה מיוחדת יותר או כל בדיקת רופא אאג פשוטה מראה זאת? האם כדאי לבקש מרופא משפחה הפניה לפיזוטרפית סחרחורות בהדסה ע"כ? כיצד מבצעים אבחון מדויק לגלות בעית bppv? תודה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPPV
ד''ר אביגיל ארד11/10/2008מאובחן לרב בזמן התקף על ידי בדיקת הלפייק בה מעבירים את הנבדק מהר לתנוחת שכיבה עם הראש הצידה או לאחור ורואים אם מופיע בעיניים ניסטגמוס. לעיתים בשלבים מאוחרים יותר ניתן לקבל רק רמז. גם בבדיקת ENG אפשר לראות זאת אם יש ניסטגמוס (תנועה מסויימת של גלגלי העיניים). פיזיותרפיה לסחרחורת אפשר לקבל על ידי רופא א.א.ג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן רגישה וטבילה במקווהאורית10/10/2008
שלום רב! אני עומדת להתחתן בשנה הקרובה, אך כבר מטרידה אותי שאלה לגבי הטבילה במקווה: מה עושים במקרה שיש לי אוזן רגישה למים? בעבר (לפני כ- 10 שנים) נקרע לי עור התוף וכעת הוא מאוחה אך דק ועדין. אמנם לא נורא אם נכנסים קצת מים במקלחת/שחיה, אבל אסור לי לצלול. כמובן שבכל אופן אלך לרופא, אך לפי הנתונים הנ"ל- האם עלול להערכתך להיגרם נזק בלטבול במקווה? אמנם לא מדובר בממש צלילה אך עדיין צריך שכל הגוף עד הראש יהיה במים, מס' פעמים, ואני פוחדת שייגרם נזק לאוזן שכבר סבלה מספיק... בברכה ותודה מראש, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה
ד''ר אביגיל ארד11/10/2008טבילה במקווה אינה צלילת עומק ואין צורך בהשוואת לחצים, כך שמבחינה זו לא תהיה לך בעיה. מצד שני - נשים הנוהגות לטבול ויש להן בעית אזניים המונעת הרטבת האוזן, הולכות לרב הנכון אשר יאשר אטימת האוזן באטם מיוחד נגד מים. תאמיני לי. יש לי ניסיון!!! זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אזניים ובלוטת לימפה מוגדלתגלי09/10/2008
שלום רב, לפני כשבועיים הבחנתי בבלוטת לימפה מוגדלת מתחת לתנוך אוזן ימין וכן יש לי כאבים עמומים באוזן ימין. פניתי לרופא משפחה והוא טען שלדעתו הכל בסדר וכנראה מדובר בזיהום. למרות זאת פניתי גם לרופא א.א.ג שטען את אותו דבר אבל הפנה אותי ליתר ביטחון לבדיקות דם והזמין אותי לביקורת בעוד כשבוע וחצי. הוא רצה לרדום לי אנטיביוטיקה אבל טען שניתן לחכות עם זה. בינתיים יש תשובות של ספירת הדם ושל תפקודי הכבד שנראים לי תקינים מלבד Lymphocytes - 44.3 כאשר הטווח הוא 22-44 האם מדובר בדלקת באוזן? הרופא הסתכל באוזניים ולא ראה כלום האם מדובר במשהו יותר רציני? האם יש לפנות לרופא לקבל טיפול מוקדם יותר? אולי דלקת באוזן התיכונה? האם לא תתפשט הדלקת/זיהום ללא טיפול בינתיים? תודה רבה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד09/10/2008צר לי, זה מסוג השאלות שאי אפשר לענות עליהן בלי בדיקה גופנית. בלוטה באזור יכולה להיות בלוטת לימפה או קשר מבלוטת הרוק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות וחסר שיווי משקלמאירוביץ08/10/2008
שלום רב אני בן 39 ומזה כשנה סובל מסחרחורות ולחץ וחוסר שיווי משקל בראש וזאת בזמן תנועות הראש אחורה קדימה ולצדדים כאשר הראש לא בתזוזה המצב הרבה יותר טוב. כל הבדיקות יצאו תקינות כולל סיטי מוח ובדיקת סחרחורות בהדסה ע"כ צילום עורקי צוואר תקין בדיקת אאג גם היא תקינה והשאלה האם יתכן שיש לי ורטיגו או מולייר ולא רואים את זה למרות כל הבדיקות שיצאו תקינות? לתשובתך אודה מראש מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אביגיל ארד08/10/2008לא שכיח שנמשך כל כך הרבה זמן, אבל סחרחורת בשינויי תנוחה יכול להיות מה שנקרא BPPV או בעברית - סחרחורת תנוחתית טבה. האם בוצעה בדיקת ENG? האם ניסו לשלוח אותך לפיזיותרפיה לסחרחורת? האם נבדקת על ידי נוירולוג ? אורטופד? רופא עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של שחרור לחץ באוזנייםליאור08/10/2008
שלום רב, אני סובל זה מספר חודשים מהרגשה של שחרור לחץ באוזניים אשר לרוב מלווה בכאבי ראש בצד אחד באזור הרקה + דימוע קל בעיין באותו צד, לרוב בשעות הערב המאוחרות. אשמח לקבל חוות דעת. גמר חתימה טובה ושנה טובה, דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/10/2008קשה לתת חוות דעת על זה . צריך לבדוק אותך. יתכן ומדובר בבעיה הקשורה בגודש באף, יתכן וזה סוג של מיגרנה . יתכן ובעיה במפרק הלסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחרור לחץ באוזניים
ליאור09/10/2008מודה לך על תשובתך. אכן יש לי הרגשה שהנחיר בצד של כאבי הראש יותר "סתום". האם תופעה זאת יכולה לגרום לשחרור לחץ בשני האוזניים (בדומה לטיסה) כאשר תמיד זה מגיע בייחד עם כאבי הראש? תודה, דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בצואר - המשךיעלה07/10/2008
תודה על תשובתך. בהמשך - אכן הגושים הם בצואר. כפי שכתבתי בבדיקת האולטראסאונד נמצאו שני גושים בעלי גבולות חדים - אחד בצד ימין עם זרימת דם מוגברת והשני הצד שמאל של הצואר ללא זרימת דם מוגברת. האם יתכן שמדובר בשני גידולים שהתפתחו בו זמנית בשתי בלוטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שכיח
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008כנראה לא מדובר בשני גידולים שונים. יש לחכות לתשובותהניקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NASAKORT או כדוריםאשר07/10/2008
אני סובל שנים מנזלת אלרגית. לטיפול אני משתמש בספריי NASAKORT 64 או בכדורים כמו LORETADIN. כיוון שאני משתמש בתרופה כל יןם שאלתי- מה מבינהם מזיק פחות? האם נכון להגיד שספריי הוא מקומי באזור האף וכדורים משפיעים על כל הגוף ולכן ספריי עדיף? תודה אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008אכן התרסיס הוא מקומי וספיגתו בגוף מינימלית ולכן בטוח לשימוש די ממושך. את הכדורים יש לקחת בתקופות הקשות. אם אפשר להסתדר בלעדיהם כדאי לשמור אותם לימים היותר בעייתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת התעטשויותדנה06/10/2008
שלום לכם, כמעט כל יום אני סובלת מהתקף עיטושים המלווים בנזלת מרובה, כנראה כתוצאה מאלרגיה. פעמים רבות (מסיבות אלו ואחרות) אני מונעת מעצמי להתעטש. האם עלול להגרם נזק בשל כך? אני שואלת כיוון שלאחרונה אני סובלת מסינוסיטיס חוזר (קיבלתי טיפול אך ייתכן שהפך כרוני). האם יכול להיות קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008הימנעות מעיטוש אינה גורמת בעיה. סתם מבאס....אנשים אלרגיים נוטים אכן לסינוסיטיס חוזרת היות והריריות הנפוחות באף נוטות לגרום לסתימת הסינוסים ואז יש נטיה לדלקות. כדאי בתקופות הקשות להשתמש בתרסיס לאף (לא טיפות אף רגילות אלא תרסיס סטרואידלי אנטיאלרגי) וכדורים נגד אלרגיה כדי להקטין את הגודש ולהוריד את הסיכוי לסינוסיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
דנה08/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף שבוריובל06/10/2008
שלום רב, לפני יום שברתי את האף העצם הקדמית התנפחה מאוד והעצמות בצידי האף התנפחו גם כן, ויש לי כתוצאה מהמכה יש לי שתף דם בעין (פנס) ורציתי לדעת אם זה יעבור לבד או גבס,ניתוח או משהו אני מחכה לתשובה בתודה מראש יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באף
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008נהוג לגבס את האף אם עושים החזרה ויש תזוזה גדולה של האף מהמקום. אם השבר ללא תזוזה או שהגעת לרופא אחרי זמן רב כך שהיתה נפיחות גדולה ולא ניתן היה להחזיר את ה שבר למקום, אז יש לחכות שהנפיחות תרד ולהיבדק שוב. בינתיים יש להקפיד לישון על כרית גבוהה כדי להקטין את הנפיחות ולא להחשף לשמש עד ששטפי הדם יעלמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה פתאומית.לאו06/10/2008
שלום, לפני כשבוע, ביום חמישי סבלתי מכאבי ראש נוראים שכלל גם כאב בלסת העליונה (לא נוזלת ולא כאב גרון), למחרת בבוקר קמתי עם שינוי דרמטי בשמיעה שלי, יותר באוזן שמאל. יש תחושה של לחץ וסתימה כיאלו שזה לא משתחרר. כעת אני גם שומע את עצמי אחרת. יש לציין שיש לי ירידה בשמיעה מילדות של 40-45 דציבל כל אוזן. הרופא שלח אותי לבדיקה אודיאומטרית וגילו שיש לי ירידה בכל אוזן ב10 דציבל. אין לי מים באוזן ואין לי גם סתימה, לא חש שום כאבים באוזיים כבר שנים. איך אפשר לתקן את זה? תודה.
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008אינך כותב בן כמה אתה ומתי עשית בדיקת שמיעה קודמת. יתכן ויש החמרה כלשהי בשמיעה. 10 דציבל נוספים סימטריים לא מדאיגים אותי כמו ירידה גדולה יותר חד צדדית. יתכן ויש גודש כלשהו וירידה באוורור של האזנים . כאבים בראש ובלסת עליונה עלולים להעיד על סינוסיטיס וזה יכול ללכת עם לחץ באזניים. בלי ממש לבדוק אותך קשה לי לומר. בינתיים הכל ניחוש. צריך לבדוק אותך ולראות ממש את בדיקות השמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסברים
לאו08/10/2008אני בן 22 ובדיקת שמיעה אחרונה עשיתי ביוני 08. אתה רשמת פה יותר דברים מאשר הרופא המטפל שלי אמר לי משהו! זה לא הגיוני שהוא אמר לי שאין מה לעשות, רק לחכות לראות מה יהיה!!! ובזה סגר את הטיפול. אבל אני מרגיש שמשהו לא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד08/10/2008אם אתה יכול לסרוק את הבדיקה הקודמת שלך ואת הנוכחית אולי, רק אולי, אוכל לייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי אולטרסאונדיובל06/10/2008
בעקבות נפיחות/ גוש בצוואר הקדמי מצד שמאל למטה, קיבלתי הפניה לבדיקת אולטרסאונד- להלן תוצאותיה: בלוטת מגן בגודל תקין, עם מס' מוקדים היפואקוגנים זעירים, אין לראות גוש אין לראות לחץ על הקנה אין למצוא ממצא באזור הפראתיירואיד פרהטרכיאלית ומתחת לSCM שמאלי בלוטות לימפה מוגדלות עד 1.1 ס"מ כביטוי סונרי לממצא הקליני, הבלוטות אובליות עם מרקם שומני שמור, כביטוי לשינויים תגובתיים. אין לראות בלוטות לימפה חשודות לאורך הצוואר. יש לציין כי בבדיקת דם של בלוטת התריס התוצאות היו: TSH- 0.69 THYROGLOBULIN ab - חיובי 416 ANTY YHYROID PEROXID <10 מה פירוש האבחנה UVTUKYRXTUBS? מה מצבי? מה עלי לעשות? תודה.
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008יש לך כנראה בלוטת תריס רב קישרית בשלבים ראשונים ולכן המוקדים הזעירים בבלוטה. כדאי לחזור על האולטרסאונד בעוד חצי שנה או שנה לראות אם גדלו.לגבי הבלוטה המתוארת, היא מתוארת כתגובה לזיהום כלשהו. השאלה היא אם היה זהום כלשהו באזור או דלקת. אם הבלוטה לא נעלמת כדאי לעשות ניקור שלה תחת אולטרסאונד. אין לי מושג מהו רצף האותיות הזה שכתבת. זה בג'יבריש כמדומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא לסטרפטוקוקוס Aקרן ש.06/10/2008
שלום רב, בני אובחן לפני כשנה כנשא סטרפטוקוקוס A אחרי שסיים טיפול אנטיביוטי במחלת השנית (סקרלטינה) והמשטח הגיע חיובי גם לאחר תום המחלה. הרופא טען שכל עוד הוא לא מדביק את הסביבה באופן חוזר ונשנה אין צורך לטפל. בני בן 4 וחצי וחוץ מאותה הפעם לא סבל מעולם מדלקת גרון. שלשום היה לו יום אחד של חום גבוה (3.9) ולמחרת חום נמוך (פחות מ3.8) והיום כבר אין לו חום בכלל. הרופא אבחן דלקת גרון ונתן לו אנטיביוטיקה לעשרה ימים. כששאלתי אותו אם לא יכול להיות שזה ויראלי כי החום יורד לבד ועד כמה שאני יודעת בדלקת החום לא יורד מעצמו אחרי יממה הוא אמר שאפשר לחכות לתוצאות של המשטח ורק לאחר מכן להחליט אם לקחת אנטיביוטיקה, אך שוב היות והוא נשא לא נוכל לדעת... הילד נראה היום בריא לגמרי וגם טוען שהכאב בגרון כמעט נעלם, אני מאד לא ששה לתת לו עכשיו עשרה ימי אנטיביוטיקה. איך אפשר לדעת באדם שהוא נשא אם הוא חולה במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008נכון שכדאי לטפל בנשא בעיקר אם הוא מדביק אחרים. אגב, אם יש בגן שלו מישהו שסובל מדלקות גרון חוזרות, אז לטובת אותו ילד כדאי לטפל בבנך. עשרה ימים אוגמנטין יעשו את המלאכה. לגבי המצב עכשיו, אכן אי אפשר לומר בודאות. גם משטח חיובי יכול להעיד על הנשאות. הקליניקה היא הקובעת. אם הגרון אדום והשקדים מכוסים תפליטים לבנים, הייתי מתייחסת לזה כדלקת. אם הגרון תקין והילד בשיפור - אז כנראה שלא הסטרפ. הוא המחולל הפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן וטיסה לחו"ליוסף05/10/2008
הנני סובל מזה כשלושה ימים בדלקת באוזן ומטופל באנטיביוטיקה אוגמנטין.המצב משתפר אך עדיין יש כאבים קלים. האם במצב כזה המראה לחו"ל לטיסה ארוכה היא מסוכנת ???אני אמור לטוס ביום ו הקרוב אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008זה לא שהטיסה מסוכנת לאוזן אלא עלול להיות קושי מסויים בהשוואת לחצים שיכול להביא לכאב. זאת כמובן אם מדובר בדלקת אוזן תיכונה. אם הדלקת חיצונית אז אין בעיה. אם אכן בתיכונה כדאי לקחת קצת מורידי גודש כגון סינופד או דקסמול סינוס\צינון ודומיהם. לטיסה ממליצה על טיפות אף. יש להזליף לאף חצי שעה לפני המראה וחצי שעה לפני הנחיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בבלוטת רוק או לימפהמיכל05/10/2008
אימי בת 65 חשה גוש באזור הגרון. באולטראסאונד נמצא: בצד שמאל מבנה היפואיקואי בקוטר 2 ס"מ בעל גבולות חדים והודגמה זרימת דם מוגברת. בצד ימין נמצא מבנה היפואיקואי סולידי בקוטר 1 ס"מ בעל גבולות חדים ללא זרימת דם מוגברת. להמשך ברור נשלחה לבדיקת FNA והיום הרופאה הודיעה לי כי בבדיקה נמצאו תאים דלקתיים והיא מופנית להמשך ברור בדחיפות : CT וכן FNA תחת US. הרופאה אמרה שסביר שבכל מקרה יש להוציא את הממצא. חשוב לציין שבמהלך תקופה זו סבלה אימי מדלקת חניכיים וטופלה באנטיביוטיקה אך הנפיחות לא ירדה. מיותר לציין כי אימי נמצאת המצב נפשי קשה והיא נורא לחוצה מהבהילות. אשמח אם תוכל להבהיר את המצב ולתת לנו יותר פרטים. תודה יעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד07/10/2008לא ברור לי ממה שכתבת היכן הגושים. כנראה שהם בצואר. מה שקובע כרגע זו בדיקת ה FNA. אם מדובר בבלוטה תגובתית לדלקת החניכיים אז הבעיה היא פשוטה. אם יש רמז להימצאות לימפומה (סרטן הלימפה) או גרורות מגידול כלשהו, אז יש לעשות המשך בירור וטיפול בהתאם. מוציאים את הבלוטה אם התשובה בניקור חשודה ללימפומה או לא החלטית ויש חשד קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)