מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי רב בעת בליעה כשלושה חודשיםמורן04/11/2008
היי, כבר 3 חודשים שאני סובלת בקושי רב בבליעה ויובשים בגרון. בביקור אצל הרופא לא נמצאו סימנים לדלקת גרון ואני דואגת ברמות שלא ניתן לתאר.. כבר קראתי על הכל (מחלות מין, סרטן וכו') מאיפה מתחילים? ומדוע רופא המשפחה לא מציע להיבדק בכל אלו? אני סובלת מאוד ותוהה אם יש לכם מושג ממה נובעים כאבים עזים בעת הבליעה (בעיקר בלילה) ללא כאבי גרון. הכאבים מתרכזים בסוף הלוע-בזמן רפלקס הבליעה. מיואשת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008האם נבדקת על ידי רופא א.א.ג שבדק את אזור הגרון (לא רק את הלע - באמצעות מראה או סיב אופטי)???יתכן ומדובר ברפלוקס - עלייה של מיצי קיבה לגרון. זה יכול לגרום למה שאת מתארת. גם ללא צרבת. הטיפול הוא תזונה מתאימה ותרופות להקטנת הפרשת החומצה בקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות גרון חוזרות,יש לי שאלהארז04/11/2008
שלום רב, שנים רבות שאני סובל מדלקות גרון בממוצע פעם בחודשיים שלוש קיץ חורף סתיו אביב. הנקודות הלבנות המעצבנות שמקפיצות את החוף ל39 אם לא לוקחים אנטיביוטיקה המחלה שמרתקת אותך למיטה לפחות 4 ימים טובים של טיפול הייתי בהרבה מרפאות שחלק המרופאים טענו שאפשר להוריד שקדים בניתוח חלק טענו שלא מומלץ בכלל ניתוח להורדת השקדים וחלק אפילו טענו שלא רואים שום דבר חריג עשיתי הרבה משטחי גרון ולא היה משהו לא תקין. השאלה שלי היא כזו... שמעתי מחבר קרוב על טיפול שעשה וכבר 10 שנים שאין לו דלקות גרון רופא מומחה המליץ לו במשך 30 יום לקבל בכל יום זריקת פניצילין לשריר הישבן ומאז הכל השתנה. האם זה נכון ומומלץ? והאם טיפול זה מוכר טוב וידוע,או מיועד למקרים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008מה שחברך קיבל הוא מה שנקרא טיפול מונע באנטיביוטיקה. זה מתאים במקרים שמדובר בדלקות חוזרות של הגרון על רקע חידק הסטרפטוקוק. האם במשטחי הגרון כשאתה חולה אכן היה סטרפ.??? אם כן, אפשר לעשות טיפול מונע בפניצילין, לאו דווקא בזריקה, אבל אפשרי. זה לא אומר שזה יועיל לנצח, אבל אפשר לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת הטונסילוליטים לאחר ניתוחאילנה03/11/2008
שלום עברתי ניתוח להסרת שקדים לפני מספר שנים עקב תופעת הטונסילוליטים ולאחרונה הם התחילו להופיע שוב, ראיתי חור קטן בדופן הגרון , הלכתי לרופא שבדק אותי עם מכשיר שמכניסים לאף ואמר שלא רואה שום בעיה , מה עלי לעשות ? זה מפריע לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008טונסילוליטים לרב מצטברים בכיסים בשקדים. אם השקדים הוסרו הם אינם צפויים לחזור אלא אם כן השקד לא הוסר בשלמות ונשאר כיס כלשהו. אם את רוצה את החור בדופן הגרון את יכולה לנסות להראות אותו לרופא. יש לעיתים תעלה כזו בגרון שהיא שריד מתקופת היותך עובר. אני חייבת לציין שלא ראיתי עדיין כזה בתוך הלע כסיבה לטונסילוליטים, אבל קיים בספרי הלימוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתורים לילדה בת 4דוד03/11/2008
שלום רב ביתי סובלת מגיל חצי שנה מהצטברות נוזלים באוזן ומדלקות אזניים וזאת אחת לחודשיים-שלושה. בחודש מאי השנה, עשינו לה בדיקת שמיעה וזאת בעקבות המלצת רופא מומחה א.א.ג, לאחר שראה בה מועמדת לנתוח כפתורים. התוצאות היו שקיימת ירידה חדה בשמיעה (סף השמיעה היה 45 דציבל אם אני זוכר נכון). עם זאת מהאינטואיציה שלנו השמיעה שלה טובה יותר מהתוצאות, גם הרופא ציין שנראה לו שהשמיעה שלה טובה יותר. הוא המליץ על בדיקה חוזרת בסמוך לניתוח, והבדיקה שעשינו היום היתה טובה יותר, סף השמיעה הוא 35 דציבל, כמו כן אציין כי בשבוע שעבר היתה עוד התפרצות של דלקת אזניים. כעת, אחרי הרקע הארוך, הייתי רוצה לשאול אם למרות השיפור עדיין צריך לנתח? האם יש דרך "עוקפת" ניתוח (טיפול תרופתי או אלטרנטיבי לייבוש האוזן) מבלי לפגוע בשמיעה? אגב, דיברתי עם לא מעט אנשים (לא מתחום הרפואה) אשר מנסיונם, בעיות האזניים של הילדים עוברים בגילאים 4-5 ואז גם חל שיפור בשמיעה (לשניים היתה ירידה חדה יותר מהשמיעה של ביתי, כ- 45-55 דציבל, הם לא עשו ניתוח כפתורים, והשמיעה השתפרה וחזרה לנורמל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף עוד משהו ...
דוד03/11/2008יש לציין כי אין עיקוב שפתי (למעט הגיית ש' כמו ס', כלומר הלשון מבין השיניים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפתורים
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008אתחיל מהסוף, נכון שיתכן שתוך מספר שנים יהיה שיפור ספונטני בנוזלים באזניים. אבל אני שואלת אותך - האם אתה מסוגל ללכת חודש עם אטמי אזניים??? אני מציעה לך לנסות אטמי אזניים ממש ממש טובים, כדי לחוש מה שהילדה מרגישה. 35 דציבל סף זה בערך מה שנוזלים גורמים בדרך כלל. השמיעה הנורמלית היא בסף 5-10. אז מה דעתך??? אפשר לנסות את מכשיר הearpopper במשך מספר שבועות אם הילדה תסכים. תוכל למצוא אותו בגוגל. אם לא - עשה חסד עם הילדה שלא יכולה לשמוע היטב ציפור מצייצת או קול מים זורמים מהברז....שלא לדבר עם דלקות האזניים המכאיבות. כל זאת אם מתעלם מהסיבוכים, גם אם לא שכיחים, של דלקות אזניים ונוזלים כרוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטוןמאירוביץ02/11/2008
לאחר שבוע של צלצולים באוזן ביצעתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה האם יתכן ירידה בשמיעה בהמשך? האם טינטון מחייב לירידה בשמיעה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008טינטון לא אומר שהשמיעה שלך תרד. אם הוא חד צדדי ונמשך יש לבצע גם בדיקת BERA ואם היא לא תקינה יש לבצע CT או MRI של תעלת השמע הפנימית כדי לשלול את הממצא (אם כי נדיר) של גידול שפיר על עצב השמיעה בשם נוירינומה אקוסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפנומטריהזמן יקר02/11/2008
בנתיים ביצעתי ב. שמיעה וטמפנומטריה בדיקת שמיעה תקינה אך טמפנומטריה לא והתשובה: ימין:a1.48 -7 שמאל (הבעייתית עם לחץ וטינטון) ad 5.19 -12 מה אומרת הבדיקה? האם יש קשר ללחצים והסחרחורות שיש לי בראש כל הזמן? כדאי לעבור לרופא מומחה להמשך בירור? מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008מצטערת, אין לי מושג מה המספרים שכתבת. אני צריכה לראות את כל בדיקת השמיעה ואת הטימפנומטריה שהיא כעין גרף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שמיעה באוזן אחתיפית02/11/2008
שלום , לפני כחודש במהלך טיול בצפון הרגשתי לפתע תחושה כאילו שיש לי מים באוזן ומאותו הרגע אני לא שומעת באוזן הזאת. מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008ירידה בשמיעה באוזן אחת יכולה, אכן, להיגרם על ידי נוזלים. למשל, בעת הצטננות. קיימת גם אפשרות כי מדובר בירידה פתאומית בשמיעה מסוג עיצבי, וחשוב לאבחן זאת בזמן. גשי לרופא א.א.ג להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאטמיים של אוזנייםאיתי01/11/2008
שלום אני בן 18 משרת בצבא. עכשיו אני יצטרך לירות ברובה במטווח. עכשיו יש לי 2 שאלות: ביום חמישי שעבר לא של השבוע הזה שעבר נדמה לי ה23.10 הלכתי לנקות את האוזניים בעזרת שאיבה כי אני סובל מצרומן רב באוזניים. עכשיו ביום הראשון שהתגייסתי לצבאהתאריך שבה התגייסתי היה 27.10 לא הרגשתי טוב בכלל בקיצור הרופא בדק אותי ובדק לי את האוזניים עם המכשיר הזה נו שמכנסים לאוזניים נדמה לי שזה סטטוסקופ עכשיו רציתי לשאול האם זה החדיר את השעווה פנימה לאוזן? עכשיו אני ככל הנראה ממה שהבנתי מהרופא יש לי צרומן רב עכשיו אני הולך לעבור יומיים של מטווחים ואצטרך לשים אטמים אוזניים האם אני יכול לקנות אוזניות מגן לדעתך ולשים אותם באוזן כי אני מפחד שלא אוכל לשים טוב את האטמים באוזן האם יש אפשרות לקנות אטמים מחניות אם כן תגיד לי על איזה את ממליצה ומהר ומאיפה אם את יודעת אוכל לקנות אוזניות מגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניות
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008נכון, אם יש צרומן רב אטמים עלולים לדחוף אותו פנימה. לגבי אזניות, אני לא בטוחה שאני יודעת היכן אפשר לקנות. נסה בחנויות שמוכרות נשק או ברר טלפונית בחנויות שמוכרות מכשירי שמיעה (הם מייצרים גם אטמים נגד רעש אז אולי יש להם אזניות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אוזנייםמאירוביץ01/11/2008
נשלחתי לבצע בדיקת טימפנומטרייה ובדיקת שמיעה מה זה טימפנומטריה ואיך היא נעשית? מה אפשר להסיק אם הבדיקה לא תקינה? (סובל מטינטון וסחרחורות ולחץ באוזניים ובראש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף לשאלה
מאירוביץ01/11/2008האם מכיוון שהרעש והבעיה רק באוזן אחת הנושא יותר מפחיד או מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008בבדיקת השמיעה, דרך אזניות, משמיעים לך צלילים ומילים ובודקים מה סף השמיעה. בדיקת הטימפנומטריה בודקת את הלחץ באוזן . מכניסים לפתח האוזן מכשיר (הבדיקה לא פולשנית ולא מכאיבה) שמשמיע לך צליל ובודק את הלחץ באוזן תיכונה. רעש (טינטון) באוזן אחת דורש בירור כדי לדעת מה סיבתו ולשלול סיבות המצריכות טיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסתימת נקב באוזןאמא31/10/2008
שלום לכם בני עובר ביום ראשון 2.11.2008 ניתוח לסתימת נקב באוזן איננו יודעים מי המנתח אך זה יתבצע בשניידר על ידי דוקטור רווה או על ידי דוקטור בולר אשמח אם למישהו יש הערות או הארות או המלצות בשבילי לגבי הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד31/10/2008כפי שודאי הוסבר לך בניתוח זה לוקחים חתיכה מכיסוי השריר ליד האוזן ומשתילים בנקב. הצוות בשניידר מנוסה מאד. ההחלמה אינה קשה בדרך כלל. יש לשמור לא להרטיב את האוזן ולקוות שהשתל אכן יקלט והכל יעבור היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשיםמאירוביץ31/10/2008
כבר שבוע שיש לי רעש באוזן שמאל ראוי לציין שמאותו היום יש גם דלקת ויראלית בגרון(גרון אדום מאד) מרגיש כאב קל (צריבות)בגרון בצד השמאלי שמתמזג עם האוזן הבעייתית האם יתכן קשר? האםיכול לחלוף יחד עם הוירוס?אני מאד לחוץ מאחר שזה חדש לי וקשה ומלחיץ לי בלילה לשמוע את הרעשים ולא להירדם בשקט שאלה אחרונה :האם סיטי ראש מוח וסיטי אנגיו שביצעתי לפני חודשיים להוציא חשד נוירולוגי עקב סחרחורות וחוסר שיווי משקל( ויצאו תקינות) יכולות להרגיע אותי מבחינת גידול או סכנה מהאוזן הרועשת? אם תענו לי בסובלנות ולא בחיפוף כמו בהודעה למטה אני אודה לכם מאד אחרת הפורום הזה עשוי להיות מיותר(נקבע תור לאאג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן31/10/2008תראה כפי שכתבנו לא פעם ( ולא בחיפוף)הפורום טוב אולם אינו תחליף לבדיקת א.א.ג
לא נוכל לפתור את בעיותך הרפואיות אם קיימות כאן באינטרנט
יש לגשת לבדיקה מקיפה א.א.ג אז יראו האם צריך להוסיף צילומים על נת לשלול מחלות אחרות הגורמות לך לרעשים באוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הקולאורנה30/10/2008
שלום רב, לפני כיומיים התחלתי להיות צרודה והיום בבוקר כבר קמתי ללא קול. אני מרגישה מעין גירוי בגרון כזה שבא לי להשתעל וולהוציא ליחה. לפעמים אכן יוצאת ליחה. מה אפשר לעשות ? מתי יחזור הקול...? תודה אורנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר דן גוטמן31/10/2008ככל הנראה מדובר בדלקת במיתרי הקול העשויה לחלוף בעוד מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם איבוד קול לוקח יותר זמן?
מוטי02/11/2008יש לי ידידה שכבר חצי שנה לא יכולה להוציא מילה אחרי שהיה לה דלקת גרון ודלקת ריאות, האם יש הסבר לתופעה הזו?האם יש מיקרים דומים בספרות הרפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרידות ממושכת
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008לצרידות ממושכת יש סיבות רבות, חלקן עקב בצקות, דלקות, גידולים או שימוש לא נכון במיתרי הקול. על ידידתך להיבדק בהקדם על ידי א.א.ג ולקבל את הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוש ריח וקונכות תחתונותאורן30/10/2008
שלום.בשנה וחצי האחרונות ירדה יכולת חוש הריח שלי באופן משמעותי.קשה לי מאוד להריח אם בכלל (לעיתים גם לא מצליח להריח בושם בקצה האף). נבדקתי אצל רופא א.א.ג ונמצאה סטיית מחיצה+קונכות תחתונות מוגדלות (אין אלרגיה). מאז ומעולם יש לי את הסטייה במחיצה ועד לפני כשנה וחצי חוש הריח שלי היה סביר לחלוטין כך שאני מניח שהבעיה היא הקונכות. הרופא נתן לי מספר תרסיס: סטרונאז, רינולאסט אבל אלו גרמו לי לכאבי ראש חזקים ולא הצלחתי להשתמש בהם יותר מכשבועיים רצוף,לא היה שיפור ממשי.הפסקתי עם התרופות ובכל זאת אני לא מצליח להריח.מה אפשר עוד לעשות פרט לתרסיסים?אולי כדורים מסוימים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן31/10/2008הכונכיות התחתונות אינן גורמות להעלמות חוש הריח
יש לבצע לדעתי CT של הסינוסים לראות אם לא קיימים פוליפים בעומק החלל החוסמים את האזור עם עצב הריח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםשירי29/10/2008
שלום בני בעוד כחודש יחגוג שנתיים. לפני כחמישה חודשים נכנס לראשונה לגן, קיבל את חיסון הפרבינאר, פיתח התקררות קשה ו- 2 דלקות אוזניים. מאז הוא סובל מנוזלים באוזניים, לא היו דלקות חוזרות. בדיקת השמיעה הראתה 25 דציבלים ב- 2 האוזניים. מבחינת שפה הוא מעל הנורמה, מדבר משפטים מלאים, עם הגיה נכונה של המילים וקליטתו מהירה. על פניו לנו ההורים לא נראית בעיית שמיעה כלשהיא. בבדיקת א.א.ג עור התוף נראה מתוח מאד בגלל הנוזלים ועכור. נאמר לי ע"י הרופא שזמן ממושך שהאוזניים יהיו עם נוזלים, עד הגיל שבו המצב ישתפר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בשמיעה. כלומר שמיעתו יכולה להישאר לכל החיים במצב זה או גרוע יותר (במידה ותהיה ירידה נוספת) גם אחרי שהנוזלים יעלמו ומבנה האוזן יסתדר. מקריאתי באינטרנט לא נתקלתי באמירה כזו אלא להיפך, הטענה הרווחת היא שברגע שהנוזלים חולפים השמיעה חוזרת לתקינותה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים
ד''ר דן גוטמן31/10/2008ברגע שהנוזלים באוזניים חולפים השמיעה חוזרת לתקין אלאאם היו דלקות רבות וחוזרות. יחד עם זאת כשיש נוזלים באוזניים שלא חולפים ושגורמים לירידת שמיעה כזו שמפריעה לילד בחיי היום יום מומלץ לנסות ולטפל בכפתורי איורור המושמים בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים באוזניים וירידה בשמיעה
מישל10/11/2008אני לקוית שמיעה אמא לתינוקת בת שנה וחודש כבדת שמיעה ובעלי כבד שמיעה. יש דבר כזה שפעוט בגיל 5 ל10 חודשים יש ירידה בשמיעה פתאומית באופן קבוע או זמני בגלל הצטננות הרבה זמן (כמה חודשים) ואם נוזלים נשארים באוזניים הרבה זמן, עלולים לגרום ירידה בשמיעה קבוע או זמני?אני זוכרת שמאז שבת נולדה, 60-55 דיצבלים שמיעה שלה היתה טובה יותר מאשר עכשיו כי לאחרונה היא לא מגיבה לרעש שאני עושה לא כמו פעם. נתתי לה טיפות בפה כדי שתרופה תייבש את האוזניים שלא יהיו נוזלים. ועדיין יש לה נזלת באף מדי פעם לפעם... אולי יש קצת נוזלים באוזניים?למרות שרופא א.א.ג בדק אותה ואמר שאין נוזלים. כשיגיע הקיץ,יש סיכוי ששמיעה חוזרת?או שעלי לעשות משהו כדי למנוע ממנה לסבול?לפעמים היא מרביצה לאוזן... מודאגת מאוד. בבקשה תענה לי במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גוטמן, מחכה לתשובתך....
מישל11/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה תשובתי
מישל11/11/2008אני לא יודע מה לומר מצד אחד את טוענת שיש נוזלים באוזניים ומצד שני את מספרת שרופא א.א.ג אמר שאין נוזלים באוזניים. ולכן אני לא אוכל לענות ללא בדיקת הילד. אם תרצי אז תוכלי להגיע לבדיקה אשמח לעזור
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן11/11/2008אני לא יודע מה לומר מצד אחד את טוענת שיש נוזלים באוזניים ומצד שני את מספרת שרופא א.א.ג אמר שאין נוזלים באוזניים. ולכן אני לא אוכל לענות ללא בדיקת הילד. אם תרצי אז תוכלי להגיע לבדיקה אשמח לעזור
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתמות קבועה של נחיר בשינהשירלי29/10/2008
בחדשים האחרונים בכל לילה, ממש בכל לילה, נסתם לי נחיר אחד באף. לא מדובר באותו הנחיר, הצד שנסתם משתנה בהתאם לצד שבו אני ישנה. המוזר בכל העניין הוא שכשאני קמה או באופן כללי בזמן ערות הנחיר אינו נסתם. בנוסף, לא מדובר בנזלת, שכן האף ריק מגודש ואינו סתום עקב הצטברות נוזלים. שאלותיי הן אלו: 1) האם יש סכנה / בעייה בנשימה דרך נחיר אחד בלבד? תסלח לי על השאלה המצחיקה - אבל האם ככה מגיע פחות אוויר/חמצן לגוף/מוח? כי הפה שלי נעול חזק בלילה ואני נושמת רק דרך הנחיר הבודד. אני חייבת לציין שאני מתעוררת מאד לא רעננה בבקרים. 2) מהי הסיבה לכך והאם יש צורך לטפל בבעייה? תודה, אתי.
ד''ר דן גוטמן29/10/2008קודם כל מדובר בתופעה די נפוצה
המון חולים מתלוננים בדיוק על תופעות דומות
אין סכנה בכך אין קשר בן החמצן שמ\גיע למוח לבין חסימה של האף
אבל אם זה מפריע ניתן לגשת להבדק ולטפל בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)