מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעשים באוזןזמן יקר29/10/2008
שלום אני בן 39 בריא בד"כ מזה יומיים פתאומית (ללא עבר של בעיות אוזניים מאז שזוכר את עצמי) קמתי בבוקר עם שמיעת הד באוזן שמאל (שמיעה כאילו כפולה)בפרט קולות חדים בלילה שומע רעש באותה האוזן כמו קולות שיוצאים מאלמוג כאשר מצמידים לאוזן כך כבר שתי לילות . במהלך היום לא שומע את הרעש הזה כנראה מהרעשים שיש בחוץ ככל שמתרכזים ברעש הוא נעצם יותר וכך גם הפוך(בלילה) מאחר וזה חדש לי אשמח לקבל מידע על התופעה והאם מצריך בדיקה דחופה אצל רופא אאג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן29/10/2008ודאי שיש צורך להבדק אצל א.א.ג אולם אין צורך להכנס לבהלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוטראומהאולה27/10/2008
שלום, בזמן הנחיתה מטיסה בחו"ל חשתי לחץ חזק באוזניים. לאחר מכן במשך 4 ימים חשתי סחרחורת חזקה מאוד ואי יציבות. פניתי לרופא משפחה ובעקבות דימום קל באוזן הוא הפנה אותי דחוף ל א.א.ג. רופא א.א.ג. אבחן כי מדובר בברוטראומה ייתכן עם פיסטולה. הטיפול היחיד שקיבלתי הינו מנוחה בבית במשך שבוע ימים ללא מאמץ, ובנוסף המליץ על בדיקת שמיעה. רציתי לקבל חוו"ד נוספת אולי קיימת תרופה כלשהי שתקל על הסחרחורות ואוכל לצאת לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן28/10/2008מנוחה והמנעות ממאמץ הינם חשובים אולם ישנו כדור העשוי להקל על הסחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברוטראומה
אולה31/10/2008ד"ר דן תודה על תגובתך. אתמול הייתי שוב בביקור אצל רופא אאג והוא חושש שיש לי פיסטולה. הסחרחורות טרם עברו לי אך הפעם קיבלתי כדורים, ושוב נאמר לי כי עלי להיות במנוחה מוחלטת לפחות עוד שבועה ימים. האם תוכל להסביר לי בבקשה מה משמעות של פיסטולה והשלכותיה. מדוע אני צריכה להיות במנוחה מוחלטת? מה השלכות אם לא אהיה? איך יודיעם שזו פיסטולה? הרי השמיעה שלי טובה אך עדיין הרופא לא השתכנע שזה לא פיסטולה... אודה לתגובתך תודה מראש, אולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברוטראומה
אולה31/10/2008ד"ר דן תודה על תגובתך. אתמול הייתי שוב בביקור אצל רופא אאג והוא חושש שיש לי פיסטולה. הסחרחורות טרם עברו לי אך הפעם קיבלתי כדורים, ושוב נאמר לי כי עלי להיות במנוחה מוחלטת לפחות עוד שבועה ימים. האם תוכל להסביר לי בבקשה מה משמעות של פיסטולה והשלכותיה. מדוע אני צריכה להיות במנוחה מוחלטת? מה השלכות אם לא אהיה? איך יודיעם שזו פיסטולה? הרי השמיעה שלי טובה אך עדיין הרופא לא השתכנע שזה לא פיסטולה... אודה לתגובתך תודה מראש, אולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסטולה
ד''ר דן גוטמן31/10/2008פיסטולה המשמעות שלה בעיה בשמיעה ובמערכת שיווי המשקל. הדורשת מעקב ומנוחה מוחלטת. יש לבצע בדיקות שמיעה ומעקב א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון חריגקרן27/10/2008
שלום
ביומיים האחרונים אני סובלת מכאב חד עמוק במורד הגרון.
אני מכירה היטב כאבי גרון דלקתיים שקרובים יותר למעלה הגרון והאוזניים אך זה כאב מסוג אחר. אם אצביע עלין מבחוץ הוא נמצא ממש באמצע הגרון. הכאב מופיע לעיתים במהלך היום כשאני לוקחת נשימה ארוכה או סתם נשימה רגילה ולעיתים לא, אך כשהוא מופיע התחושה היא כאילו סכין נעוצה שם.
האם התופעה מוכרת? מאובחנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן28/10/2008יתכן והפעם הדלקת הינה לא בגרון כי אם במורד הגרון לכיוון מיתרי הקול וזו סיבת הכאב. אם התופעה אינה חולפת יש לגשת לבדיקה מעמיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלירן25/10/2008
שלום יש לי ליחה במיתרי קול מספר רופאים אמרו לי שהליחה היא כתוצאה מאלרגיה שליוותה אותי כמספר שנים ועכשיו משום מה הופסקה(חשוב לציין שלא ידוע ממה האלרגיה) רופא אחד המליץ לי לקחת אריוס כד להפחית את כמות הליחה. האם לדעתך הדרך הזאת יעילה או שיש דרך אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר דן גוטמן28/10/2008הטיפול תלוי בשאלה מה מקור הליחה?
האם הוא מנזלת אחורית או אולי מרפלוקס מהקיבה. יש לגשת לבדיקה על מנת לאבחן את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אזניים ארוכת טווחבן25/10/2008
שלום לרופאים, מזה יותר מ7 חודשים אני סובל מקליקים מאוד חזקים בשתי האזניים בעת בליעה, אך בעיקר באוזן שמאל. מעבר לכך אני מרגיש צורך כל הזמן לסתום את האף עם היד ולשאוב פנימה כמו וואקום בשביל ליצור תיקון מסויים אבל כאשר אני עושה את פעולת הוואקום הזאת יש לי רעש באוזן ממש כמו דלת חורקת או בועות קטנות שעוברות דרך צינור צר, ז"א תחושה כאילו האוזן ממש צרה. והפעולה הזאת לא עושה כלום בדבר הקליקים, אך הצורך לעשותה בלתי פוסק. אני כל היום עם היד על האף, יוצר וואקום משחרר וואקום וכו' והוא נסתם הרבה אבל לא כמו סתימה של נזלת. הייתי אצל רופא מספר פעמים ובבדיקת שמיעה שנמצאה תקינה. הרופא חיפש גידולים ומה לא ובסוף נתן לי flixonase שלא עזר בגרוש, לאחר שהודעתי לרופא שהטיפול לא עזר הוא לא טרח ליצור איתי קשר שוב, והבעייה מחמירה בצורה איטית ועקבית ואני ממש מתחיל להשתגע מהתשישות שנגרמת לי והאי נוחות. אשמח לקבל יעוץ בנוגע לאן אני פונה, מה עושה בכדי למצוא תשובות, אם כדאי ללכת לרופא פרטי אני אעשה זאת.. הכל בשביל למצוא פיתרון, סרקתי את הרשת ולא ממש ראיתי משהו דומה. תודה מראש בן.
ד''ר דן גוטמן29/10/2008נראה שיש חסימה של התעלה שבין האוזן לאף
תחילה יש להבדק וניתן על מנת לפתור את הבעיה להשתיל כפתורים בעור התוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה קטנה בימין הצוואריעל23/10/2008
מזה שבוע אני חולה. שלושה ימים ראשונים עם חום גבוה, ולאחריהם אין חום, אך הגרון כואב, קשיי בליעה, תוך הקרנה לאוזניים, בעיקר השמאלית. מישוש מקרי בצוואר גילה לצד הנפיחות הגרילה בגין הגרון, גם בליטה בעור כואבת מעט, ומעוררת בי שאלות. לא ביקרתי אצל שום רופא, בגלל הסירבול בהזמנת תור, וגם מתוך חולשה. (כדי לבקר בקופ"ח צריך כוח!).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות בצוואר
ד''ר דן גוטמן31/10/2008בלוטות בצוואר הם חלק מדלקות של דרכי הנשימה. יש להניח שהמחלה תחלוף תחלוף גם הנפיחות בצוואר\\\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתגלי23/10/2008
שלום רב, אבקש לקבל את חוות דעתך- מזה כ- 4 חודשים ישנו גוש מתחת ללסת בצד ימין. שני אולטראסאונדים אבחנו- 1. אבן בבלוטת הרוק גודל 0.11מ"מ 2. ציסטה בגודל 0.6 מ"מ. רופא אא"ג בבית חולים מאיר החליט לנתח ולשלוח לביופסיה.
הגעתי לשר"פ בהדסה כדי לעשות זאת פרטי ושם בקשו שאעבור CT צוואר שתוצאותיו-
עיבוי קל של הרירית בבסיס גת הלסת
קשרית לימפה באורך 15 מ"מ תת לסתית מימין
קשריות לימפה קטנטנות תת לסתיות משמאל ומתחת לסנטר
קשריות לימפה קטנטנות נראו בשרשרת הג'וגולארית הקדמית.
נשלחתי לבדיקות דם -
B12 - 411 ברזל-44 URIC ACID - 3
TRIGLYCERIDES- 47 FERRITIN-10 GGT -12 PT-INR -1
PT % - 100 APTT-sec -32.7
WBC-3.9 RBC -3.85 HB -10.8 HCT -32.2
RDW-16.8 PDW-16.8 LYMP.abs -1.5 NEUT.abs - 2.1
ESR - 45 LDH-352
אלה חלק מן הבדיקות. במידה והייתי מגיעה אליך מה היתה חוות דעתך ומה היית ממליץ/צה לי לעשות?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם על השאלה? אשמח לקבל תשוב
גלי29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן29/10/2008אמנם תשובת ה CT שונה מתשובת הסונאר אולם אם יש גוש בבלוטת רוק תת ליסתית מומלץ להוציא אותה בניתוח ולשלוח אותה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בשמיעהפנינה23/10/2008
לפני שלוש שנים התחלתי לסבול משמיעה מוגברת בעונת הקיץ והמזגנים אני שומעת את עצמי בזמן שאני מדברת בקול גבוה מאד המקשה על הדיבור (בעיקר אותיות מ' וב') מענין שהתופעה חולפת בחורף וממהרת לחזור עם בא הקיץ והמזגנים. עלי לציין כי בגיל 5 עברתי טיפול כפתורים בשני האוזניים כשהלכתי לרופא א.א.ג. הוא טען כי בעקבות הניתוח שעברתי מבנה האוזן הפנימית השתנה וכי לא ניתן לעשות דבר. תשובתו לא מספקת אותי מכיוון שאני סובלת מאד מהתופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע בדיקת שמיעה מ'קיפה
ד''ר דן גוטמן31/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותזמן יקר23/10/2008
שלום בן 39 בריא מתאמן במכון כושר בצעתי את כל הבדיקות והכל תקין כולל בדיקת אאג ונוירולוג עדיין סובל מסחרחורות וחסר שיווי משקל כאשר קם מישיבה או משכיבה ובהליכה ותוך כדי אימונים בחדר כושר מדי פעם הפרעות קטנות בשיווי משקל מה עוד ניתן לבדוק ואיך כמובן מטפלים? תודה רבה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר דן גוטמן31/10/2008מטפלים ע"י בדיקת א.א.ג בדיקת שמיעה מקיפה. פיזותרפיה מיוחדת וכדור שעשוי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דן גוטמן
מאירוביץ01/11/2008מה הכדור שיכול לעזור? אשאל את הרופא לגביו בפיזיוטרפיה כבר התחלתי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרונית תורשתיתרימה21/10/2008
שלום רב, אני מינקות סובלת מקשי נשימה (נושמת לרוב דרך הפה). בגיל קטן עברתי פעמיים ניתוח שקדים, כי חשבו שזה יעזור. לא עזר. בשינוי מזג האוויר, כשאני עייפה פיזית או נפשית אף שלי נסתם ולעתים יש נזלת. כשיש שפעת זה דבר ראשון שמתחיל ודבר אחרון שמסתיים. זה מקשה על התפקוד שלי, כל בוקר אני מתעוררת עם כאבי ראש ועייפות למרות שישנתי את הכל הלילה. בבדיקות שעברתי רופא לאלגריות אמר שאין לי אלרגיה ושאני סובלת מנזלת כרונית תורשתית ושאין מה לעשות. אולי כן יש מה לעשות, משהו חדש? אני אשמח, כי למרות שזה לא סוף העולם, אך מטרד לא קטן. תודה מראש רימה
ד''ר דן גוטמן28/10/2008נזלת כרונית היא אכן מטרד לא קטן
אולם כדי שנוכל לומר מה ניתן עוד לעשות יש להבדק ע"י א.א.ג לראות האם קיימת סטיית מחיצה? הגדלת כונכיות תחתונות וכו
אשמח לעזור
בברכה ד"ר גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזנייםליאת21/10/2008
שלום , בני בן 3 וחודשיים , עבר לפני 10 חודשים ניתוח להוצאת אדנואידים וצריבה של השקדים . לפני 5 חודשים הוא התחיל לסבול מדלקות אוזניים ( לפחות פעמיים בחודש ) . שאלתי היא האם הדלקות הגיעו בעקבות הניתוח ? ( בעבר הוא לא סבל בכלל מהאוזניים ) . האם ישנו פתרון לדלקות ? ומתי מפנים לניתוח כפתורים ? אני חייבת לציין שהיינו אצל קלינאית תקשורת והיא טוענת שאין לילדי בעיה בדיבור . תודה ושנה טובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008אם היה סובל מנוזלים באזניים אני מניחה שהיו עושים לו כפתורים יחד עם הניתוח. הניתוח עצמו לא אמור בדרך כלל לגרום לעליה בדלקות האזניים. להפך. יתכן והוא מנוזל יותר בחדשים אחרונים. כפתורים עושים אם יש דלקת אוזן תיכונה חוזרת לעיתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מודה לך על התשובה המהירה
ליאת21/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטוטת רוק שמייצרת הרבה רוקסקוביבון21/10/2008
מזה מספר ימים שהפה שלי מייצר המון רוק עד כדי שזה מפריע לתיפקוד. מה יכולה להיות היסבה לכך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008לא כל כך שכיח שיש יצור רוק מוגבר, אלא בנטילת תרופות מסויימות או הרעלות. לעיתים תחושה זו שצריך לבלוע הרבה היא כתוצאה מבעיות אחרות. לעיתים זה נובע מבעית בליעה דווקא. לא כתבת שום דבר על מצבך הכללי. יש לשקול לגופו של עניין וגם יש דרך לבדוק הפרשת רוק אמיתית. נדמה לי שעושים זאת באוניברסיטת תל אביב בפקולטה לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בעור התוף ודלקות כרוניות באוזןקובי21/10/2008
לפני מספר שנים הובחנתי ע"י רופא אף אוזן גרון כחולה בדלקות כרוניות באוזנים אולם מספר שנים העינין הסתדר ולא סבלתי כלל במהלך החודש האחרון אני סובל מדלקות אוזנים והפרשות רבות הכאבים הם בלתי נסבלים יש לי תחושה של סחרחורות ועילפון עד כדי איבוד הכרה הכאבים מלווים בכאבי ראש איומים שאני כבר לא יכול לסבול יש לצין שכאבי הראש החלו בזמן האחרון ולא עוזבים אותי הרופא המליץ על ניתוח תימפנופלסטי לסגירת עור התוף כי נוצר חשש לאקוליסטטומה באוזן זו עשיתי בדיקת שמעיה והשמיעה ירדה מאוד מה עלי לעשות בנתיים על מנת להרגיע את הכאבים ומדוע ישנם כאבי ראש בלתי סבילם (האם אתה ממליץ לפנות לחדר מיון) והאם הניתוח יכול לשפר את המצב מה הסיכונים ואחוזי ההצלחה אודה על תשובה מהירה קובי
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008דלקת כרונית באוזן לרב לא מלווה בכאבים כל כך חזקים כמו שאתה מתאר. כדאי להיבדק על ידי מומחה א.א.ג. תשובה בפורום לא מספיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בלוטת רוקאילנה20/10/2008
שלום רציתי הסבר בבקשה לגהי תשובת אולטרסאונד בלוטת רוק: בבלוטת הרוק פרוטים משמאל נצפו מספר אזורים היפואקויים מפוזרים הגודל 0.6 ס"מ מה זה? ומה הטיפול? אשמח לתשובה המהירה
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008לא כתבת על איזה רקע נעשה האולטרסאונד. יתכן ואלו קשרי לימפה. ציסטות קטנות. לא יודעת. תלוי מה הקליניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות גרון שחוזרותרוז20/10/2008
ד"ר שלום. בני כיום בן 25 תמיד סבל מדלקות גרון (שקדים) היה הולך לרופא מקבל אנטיביוטיקה והדלקת היתה עוברת,בשנה האחרונה כמעט כל חודש חודשיים הדלקות חוזרות שקדים מוגדלים ומלאים מוגלה היה מקבל אוגמנטין,מסיים את הטיפול ושוב אחרי שבועיים הדלקת חוזרת ,במשטח גרון לא היה שום מימצא לחיידק,וכבר האנטיביוטיקה לא עוזרת לו. הוא מאוד רוצה לעבור ניתוח להסרת השקדים,אך אני מאוד חוששת לגבי גילו. אנא ד"ר אשמח לקבל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר אביגיל ארד21/10/2008לפני שרצים לניתוח שקדים, ואם הדלקת נראית כמו שתיארת וחוששים שהיא חיידקית למרות המשטח השלילי, אני ממליצה לעשות משטח גרון לאנשים שחיים איתו כגון בת זוג או ילדים, אם יש. לעיתים יש בבית נשא שאינו חולה והוא מדביק את מי שרגיש. אם אכן נמצא כזה, יש לטפל בו. חשוב לקחת משטחי גרון כל פעם לדעת אם אכן זה סטרפ. אם כל המשטחים שליליים יש עדיין אפשרות שמדובר ב PFAPA שנראה מאד דומה. שכיח יותר אמנם בילדים אולם גם במבוגרים יתכן. הטיפול אז אינו אנטיביוטיקה כי אם מנה חד פעמית של סטרואידים בהתקף והוא יחלוף תוך שעות. במקרה הכי גרוע אפשר לכרות שקדים. זה ניתוח לא נעים אבל אין מניעה גם בגילו המופלג לעשות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)