מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חור בעור התוףניסים31/12/2007
האם יש טיפול לחור בעור התוף חוץ מלגלח את הראש ולהוסיף חתיכה מהראש (מהעור של הקרקפת) ולאטום את החור האם יש משהו יותר אמין ואיכותי?? זאת שאלה דחופה וחשובה לי.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/01/2008לא ברורה לי השאלה יש ניתוח לאיחוי עור התוף הקרוי טימפנופלסטיקה כפי שציינת מעלה. זה מספיק אמין ואיכותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחור בעור התוף
ניסים07/01/2008יש לי חור בעור התוף האם את|ה יכולים להסביר לי איזה תופעות בתור מומחים זה יכול לגרום כי אני מרגיש סחרחורות .רגעים של לחץ. ואיזה ניתוח הכי אמין אפשר לסגור את החור.... אני מאוד מודה לכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתוםשלומית31/12/2007
מרגישה שהאף נסתם לעיתים קרובות באופן קל ביותר (לא כמו כשמצוננים אך בכל זאת הדבר מטריד ), כנראה מנזלת בלי קשר להיותי חולה. קינוח האף מקל על התופעה אך לא תמיד משום שלעיתים הנזלת היא יותר פנימית ויבשה וקשה להוציא אותה בקינוח האף. במזג אוויר קר או כשהאף בא במגע עם מים או סבון (למשל לאחר שטיפת פנים או מקלחת) הנזלת מתרככת. זאת אמנם תופעה שניתן לחיות עימה אך האם בכל זאת יש משהו שניתן לעשות על מנת להקל על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנם תרסיסים שיכולים להקל
ד''ר דן גוטמן01/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ואוזנייםדורית30/12/2007
שלום!
אני בת 25 ובחודש האחרון אני סובלת מכאב עמום (שבא והולך) אחרי תנוך אוזן שמאל.
ביומיים האחרונים החל לכאוב לי גם הגרון.
יש לך מושג במה מדובר?
תודה, דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/01/2008ככל הנראה מקרין מהגרון לאוזן אבל יש להבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל דביקגל29/12/2007
בני חולה מיאסטניה גרביס מזה כשלוש שנים יש לו תופעה של הפרשה "דביקה" וסמיכה מהאוזן, כשבאוזן יש נקב כרוני, מבדיקות מעבדה נמצאו רק אאוזינופילים, אינו מגיב לטיפול אנטיביוטי, עושה רושם שאותו חומר נמצא ב"כיסי" הפרשה בריאות, מטופל בסטרואידים, איטרקונוזול, בודיקורט, סימביקורט, מסטינון. האם נראה שיש קשר בין הכל? יש אולי רעיון אחר? מטופל בשניידר אצל מיטב הרופאים שגם הם די מרימים ידיים. תודה בתקווה לנקודת אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד''ר אביגיל ארד03/01/2008יש לי מטופל אחד עם משהו דומה ומחלת ריאות אוזינופילית. אצלו לא היה נקב אלא נוזלים באזנים והכנסנו "כפתורים" אולם גם הם מדי פעם נסתמים באותה הפרשה . מטפלים בו מדי פעם בטיפות אזניים. פרט לזה אין לי ניסיון בבעיה זו. מצטערת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דילגו על השאלה שלי?מיה28/12/2007
הנני חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס+יוד בגין פפילרי קרנסיומה.
חצי שנה אחרי ניתוח ויוד ביצעתי אולטראסונד צוואר
להלן תוצאת אולטראסאונד צוואר:
בלוטת מגן:
מצב לאחר כריתה מלאה.
מיטת ניתוח ב.מ.פ
קנה מרכזי.
בלוטות רוק תת לסתיות:
מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים.
בבסיס הצוואר מימין שתי בלוטות לימפה קטנות,עם הסתיידיות בודדות בתוכן,8 מ"מ ו- 9 מ"מ,
צביעה דלה בדופלר צבע.
בשרשרת הג'וגולארית השמאלית קשר לימפה מאורך,13 מ"מ.
קשרי לימפה דיגסטרים מראה תקין,ללא הגדלה.
לסיכום:מומלץ FNA הבלוטות המוזכרות מימין.
1מה פשר ממצאים?
2 למה כוונה הסתיידיות?זה סרטני?
3האם אצטרך לעבור עוד יוד?ניתוח?מה יעשו לי?
4 היוד שקיבלתי ביולי סיים עבודתו?
תודה רבה מקרב לב על תשובה
דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/01/2008התשובה אינה צריכה להדאיג אולם למען הביטחון יש לקחת FNA מהבלוטות הקטנות הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתוריםמרגנית28/12/2007
שלום
רציתי לשאול כיצד מבוצע ניתוח כפתורים? איך ומאיפה מגיעים לעור התוף בכדי ליצור את החתך? האם ההחלמה כואבת? האם לאחר שהצינורות נופלים יש סיכון לחלות שוב בדלקות אוזניים חמורות?
אזכיר רק שבני בן השנה אמור לעבור ניתוח כפתורים ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתורים באוזניים
ד''ר דן גוטמן01/01/2008מדובר על ניתוח פשוט המבוצע ההרדמה מלאה ודרך תעלת האוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...דורית28/12/2007
אני כבר לא יודעת למי לפנות ומקווה שתוכלו לעזור לי....
אני בת 32, בחודש שמיני, הריון תאומים...
לפני כשבועיים החלו לי כאבים סביב ארובת עין ימין, לאחר מס' ימים הכאבים התגברו והחל לי כאב ראש המקרין לצד ימין, אציין שהכאב הינו כאב קבוע ורצוף, אפילו באמצע הלילה ובבוקר.
אציין תופעה נוספת, כאשר אני נשכבת על הגב נסתם לי האף, אך לא גדוש בנזלת, אלא רק מעט נסתם.
הכאב הוא בלתי נסבל, וגורם לי לחוסר תפקוד יום יומי ולחוסר שינה.
נבדקתי ע"י רופא עיניים - שביצע בדיקת קרקעית העין ובדיקת לחץ תוך עיני - התוצאות תקינות לחלוטין.
נבדקתי ע"י נוירולוג - התוצאות תקינות לחלוטין.
ביצעתי MRI מח שיצא תקין.
האם יכול להיות שמדובר בסינוסיטיס?
במידה וכן מדובר בסינוסיטיס, האם ניתן לקבל טיפול כלשהו בזמן הריון?
מה ניתן לעשות בכדי להקל על כאבי הראש הנוראיים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/01/2008בהחלט יכול להיות שמדובר בסינוזיטיס ויש טיפול מתאים גם בהריון פני לא.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאטימות באזנייםבני27/12/2007
שלום קוראים לי בני
לפני מספר ימים כתבתי לך את הבעייה שלי
שאני מרגיש אטימות באזניים.
ניגשתי היום ל א.א.ג והוא אמר שהוא לא רואה
משהו באוזן כלומר לא דלקת ולא נוזלים..
ברצוני לשאול אותך מה יכולה להיות הבעייה
והיכן אוכל להיבדק יותר לעומק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן01/01/2008אם האוזנייח תקינות במראה יש לבצע בדיקת שמיעה מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה לפעוטותאתי25/12/2007
בתי בת שנה ושבעה חודשים סובלת מדלקות חוזרות ונשנות באוזניים. לפני מספר חודשים היא אף עברה דיקור בשתי האוזניים, כשבאחת הייתה דלקת ובשנייה נוזלים. היא טופלה בסוגים שונים של אנטיביוטיקה. היו מצבים שהדלקת ממש נשפכה לה לבד מהאוזן. מהסברים של רופאת הילדים הבנתי שעור התוף כל פעם נפתח בכיוון אחר, דבר שעלול לפגוע בשמיעה.
לאחרונה הבחנתי כי בתי אינה הוגה הברות או מילים באופן ברור,כפי שנהגה להגות בגיל שנה, טרם הופעת דלקות האוזניים. למעשה לא רק שאין התקדמות בדיבור אלא גם נסיגה. אם בתחילה הייתה אומרת "אבא", "אמא", הרי שהיום היא אומרת רק "בא" "מא".
בשיחה עם רופאת הילדים היא המליצה להפנותה לבדיקת שמיעה.
שאלותיי הן- איך עורכים בדיקת שמיעה בגיל כזה?, מה עושים אם הילד לא ישתף פעולה?
מהו המשך הטיפול אם יסתבר שאכן יש ירידה בשמיעה, ומהו הטיפול אם יסתבר שאין ירידה בשמיעה?
מודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007כפי שכבר עניתי בעמוד זה: בגיל מעל שנתיים אפשר לבדוק שמיעה בצורה לא רעה. במכון שמיעה טוב ובעל ניסיון וסבלנות אני מקבלת בדיקות מאד מהימנות גם בגיל זה, מובן שזה תלוי גם בשיתוף הפעולה של הילד. כדי להבדיל בין שתי האזניים הבדיקה צריכה להעשות באמצעות אזניות, אך כדי לקבל התרשמות כללית מהשמיעה, ולעיתים גם עם רושם נפרד על שתי האזניים, אפשר גם באמצעות רמקולים. מומלץ לצרף לכך גם בדיקת טימפנומטריה שתאמר אם יש נוזלים באזניים. כדאי להתרחק לפחות חודש מדלקת האזניים כי אחרי דלקת אזניים תמיד יש נוזל באוזן וכדאי לתת לו הזדמנות להיספג.
אם אכן הנוזלים באזניים כרוניים ויש דלקות אזניים חוזרות כדאי לשקול הכנסת צינוריות אוורור לעור התוף. זה פותר את מרבית הדלקות ומחזיר את השמיעה לנורמה. במקרה כזה חשוב להקפיד על אטמי אזניים במקלחת כל עוד הצינוריות במקום (הן נשארות לרב בין ששה חדשים לשנה וחצי בממוצע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במיתרי הקולבן 3324/12/2007
ערב טוב, רציתי בבקשה לשאול!
היה לי תמיד קול מאד עוצמתי וחזק, בשנים האחרונות (עקב עישון, ובגמילה כרגע) אני לא מצליח לעלות בשירה לטונים גבוהים כמו פעם, אני מרגיש כאילו ששמו לי מחסום על המיתרים, בפרט אחרי צינון לוקח לי הרבה זמן עד שקולי חוזר לממדיו הרגילים. ובפרט בשבועיים האחרונים אני נהיה צרוד אחרי כמה דקות דיבור. שמעתי שבמשך השנים נוצר כאין פיח או ליכלוך שמצטבר על המיתרים וזה מקשה על צלילות הקול. האם קיים לזה טיפול? (שמעתי שיש כאלו שעושים ניתוח, מה הסיכון בזה?)
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתרי קול במעשנים
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007מיתרי קול אצל מעשנים נוטים לסבול ממה שנקרא "בצקת תת רירית". מדובר כאן בנוזל המצטבר בתוך הריקמה של מיתר הקול וגורם למיתר להיות מעובה ו"כבד". מיתר כזה לעולם לא יוכל לעלות לטון גבוה היות וטון גבוה מצריך מיתר דק. קודם כל יש להפסיק לעשן. לחלוטין. אם יש גם בעיה של רפלוקס (חזרה של חומצה מהקיבה לגרון) יש לטפל גם בזה כי זה מחמיר את הבעיה. אם תוך שנה מהפסקת העישון אין שיפור אפשר לשקול ניתוח, במידה ויש ממש בצקת גדולה. גם אז, תלוי בהצטלקות המיתר, לא בטוח אם הקול יחזור לכשהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שמיעה לילד בן 2.3אתי24/12/2007
לפני כמה שבועות היתה לבני בן השנתיים ו - 3 חודשים דלקת אוזניים שהחמירה.
קיבלנו הפנייה למיון לאחר שאוזן ימין הזקרה והיה חשש למסטואיזיס. חשוב לציין שהוא לא קיבל שלושה ימים טיפולך אנטיביוטי, אלא רק אקמולי להורדת החום, כיוון שהיה חשש שזה משהו ויראלי.
בני אושפז לחמישה ימים שבמהלכם קיבל אנטיביוטיקה לוריד ובכל בוקר היינו בביקורת א.א.ג. שעשה ניקוי ושאיבה, וגם 3 פעמים דיקר את עור התוף על מנת להוציא את המוגלה.
אחרי השחרור הלכנו לביקורת א.א.ג. ואמרו שהכל בסדר ושלא נגרם נזק ושגם אין משמעות לבדיקת שמיעה לאוזן אחת כיוון שלא ניתן לדעת בוודאות בגיל כזה אם אוזן אחת שומעת פחות טוב.
עכשיו, שבוע אחרי האשפוז, אנחנו שמים לב לדיבור של בנינו, שגם שמנו לב לכך עוד לפני האשפוז. תמיד ידענו שהוא מדבר לא ברור. למשל - לקח לו זמן, הוא בהתחלה קרא לי איבא, ורק בהמשך אמא.
לא יחסנו לכך חשיבות. אבל, היום שאנחנו היחידים שבעצם מבינים למה הוא מתכוון ושמים לב שלמשל כדי לשיר שיר הוא סתם מזמר את המוזיקה והברות ועיצורים מהשיר. או כל מיני מילים שונות לדוגמא חילזון זה דידדו, או עבודה זה עדודה, לימודים זה דידודי. ישנן מילים שהוא אומר ברור אבל לא משמיע חלק מהעיצורים, למשל הפתעה זה התעה, גן זה ג, פיל זה פי וכד'.
יש לי הרגשה שאולי בלי שום קשר לאשפוז הוא לא שומע טוב, והייתי רוצה לשאול איך אפשר לבדוק, מה הפרוצדורה, ואם אכן הוא לא שומע טוב מה הפיתרון.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007בגיל מעל שנתיים אפשר לבדוק שמיעה בצורה לא רעה. במכון שמיעה טוב ובעל ניסיון וסבלנות אני מקבלת בדיקות מאד מהימנות גם בגיל זה, מובן שזה תלוי גם בשיתוף הפעולה של הילד. כדי להבדיל בין שתי האזניים הבדיקה צריכה להעשות באמצעות אזניות, אך כדי לקבל התרשמות כללית מהשמיעה, ולעיתים גם עם רושם נפרד על שתי האזניים, אפשר גם באמצעות רמקולים. מומלץ לצרף לכך גם בדיקת טימפנומטריה שתאמר אם יש נוזלים באזניים. כדאי להתרחק לפחות חודש מדלקת האזניים כי אחרי דלקת אזניים תמיד יש נוזל באוזן וכדאי לתת לו הזדמנות להיספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Radiesse למלוי מיתר משותקקולית124/12/2007
האם משתמשים בחומר הנ"ל למלוי רווח במיתר משותק? מה הסיכונים בחומר?
האם יש תגובות אלרגיות אליו? האם מומלץ?
מה עדיף מלוי בגורטקס? (מהן תופעות הלוואי שלו) לבין הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי מיתר
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007נהוג למלא מיתר משותק בחמרים שונים. שומן די מקובל, אך גם הוא נספג לעיתים. רדיאס - אין לי נסיון איתו למיתרי קול והאמת שגם לקוסמטיקה אני לא מתה עליו בגלל שהוא מכיל חלקיקים שבאופן אישי מפחידים אותי. אם כבר חומצה היאלורונית - אז עדיף את אלו שהן נקיות. גורטקס הוא חומר טוב ועמיד שנשאר לתמיד ואצל מנתח עם ניסיון התוצאות מצויינות. מי הציע את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס מינימלי ועצם עקומה בצד ימיןאש23/12/2007
לפני חצי שנה התחלתי להרגיש תחושת נימול בפנים ובאף ללא אובדן תחושה וללא שיתוק. עברתי שלל בדיקות, CT ראש MRI מוח בדיקות דם למחלות אוטואימוניות, לופוס, בדיקות קרישה, סרולוגיה, הרפס (שיצא חיובי סוג 1) , צילום מערות האף, ספירת דם שכולם יצאו מצויינות מלבד בדיקת ראומטיק פקטור שיצאה קצת גבוהה (20). ב-MRI מוח נמצאו מספר נגעים איסכימיים זעירים בין החומר הלבן והאפור - הערכה מיגרנה טופלה באמצעות אספירין, כמו כן נמצאו סינוסים מלאים שנבדקו ע"י רופא א.א.ג שבדק אותי ואת ה-CT וה-MRI ומצא כי יש לי סינוסיטיס מינימלי ועצם עקומה בצד ימין (צד הפנים הרדום). מטופלת בסטרונס כבר חודשיים במשך כל ערב. היות ואני עדיין סובלת מהתסמינים בתדירות קצת יותר נמוכה, אך סובלת ברצוני להרכיב כבר את ה"פאזל" ולשאול האם יכול להיות שהסינוסיטיס והעצם העקומה באף הם אלה שיכולים לגרום לתחושת הרדימות והכאב בפנים (כשמגיע הכאב הוא תמיד מגיע הצד הימני של הפנים) האם באמת מיגרנה יכולה להתבטא בתחושת נימול וכאב בפנים? האם עליי לפנות לרופאים אחרים מלבד א.א.ג ונוירולוגים שיוכלו לתת לי מענה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007סטיה של מחיצת האף היא דבר די שכיח ולרוב לא גורם כאבים. סינוסיטיס חריפה יכולה לגרום כאבים מלווים בנזלת מוגלתית. ממצא של עיבוי רירית בסינוס לא מצדיק את הדברים שאת מתארת. סינוסיטיס חריפה היא מחלה שמטפלים בה באנטיביוטיקה ומורידי גודש. מיגרנה או נאורלגיה כן יכולים לגרום לתסמינים כאלה. הטיפול והאיבחון על ידי הרופאים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 חודשים-גירוי באוזןאורית23/12/2007
שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים לאחרונה כאשר עצבנית נוטה לגרד את אוזן שמאל יוצרת אדמומיות באוזן ובוכה.
הערב למשל אינה רגועה וכל הזמן נוגעת בעצבנות באוזנה השמאלית.
אציין כי אין לילדה הפרשה מהאוזן (בדקתי גם עם קיסם אוזניים)
מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד אזניים
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007ילד שנוגע באזניים בעצבנות ובוכה - ראוי לשלוח אותו לבדיקת אזניים. הרבה פעמים זה הביטוי לכאב אזניים - דלקת אזניים. בגיל יותר גדול - לפעמים כששיניים בוקעות הכאב מקרין לאוזן. יש ילדים הנוגעים באזניים בזמן עייפות, אבל אז זה לא משהו יוצא דופן. קחי אותה בהקדם לא.א.ג. או לרופא ילדים. הימנעי מלנקות אזניים עם קיסמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור מוגבראורית23/12/2007
הי,
אני מרפאה בעיסוק העובדת בגן לילדי ASD.
אחד הילדים שהגיע השנה סובל מריור מוגבר,
שמרטיב את איזור בית החזה שלו באופן תמידי.
הילד לא מתלונן על הרטיבות, לפחות לא בגן.
להערכתי, לא קיימות בעיות תחושה. הוא אוכל מגוון מזונות,
ובאופן נקי ומסודר יחסית. טונוס השרירים נראה לי תקין, מפעילויות במרחב
שבדקתי. לילד יש קשיי היגוי - מה שיכול להעיד, לפי קלינאית התקשורת
שעובדת עמי, על חולשה של שרירי הפה.
הפננו את ההורים לרופא אא"ג ילדים, שיבדוק אם יש שקדים מוגדלים
או פוליפים. ההורים דיווחו כי הרופא אמר ש"הכל בסדר".
כעת הילד חולה ומנוזל - וכמות הנזלת שיוצאת מאפו, וזורמת ללא הפסקה,
היא עצומה - מה שמאד מזכיר לי את הריור המוגבר ...
האם יש קשר בין הריור והנזלת? האם יתכן כי קיימת הפרשה מוגברת של
בלוטות הרוק?
לצערי, בגן לא סומכים על דיווחי ההורים, מה גם שהילד די מוזנח.
אשמח אם תייעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
ד''ר אביגיל ארד25/12/2007נכון שתמיד שולחים ילדים עם ריור מוגבר לבדיקת א.א.ג לשלול הימצאות אדנואידים מוגדלים החוסמים את האף....אולם הילדים המריירים (לא אמרת בן כמה הילד) לרב לא מריירים עקב אף סתום אלא, כפי שאמרה לך הקלינאית, עקב חולשה של אברי הפה. ילד עם אף חסום לרוב גם נוחר. ילדים שריירו וכרתו להם את האדנואידים, אם היו מוגדלים, לאו דווקא הפסיקו לרייר. לא מדובר כאן בעודף רוק אלא בחוסר בליעה של הרוק. הטיפול הטוב ביותר , ולרב אני מחכה לגיל שלוש לפני שאני מפנה, הוא על ידי תירגול אברי הפה בהנחיית קלינאית תקשורת. התירגול צריך להעשות בבית על ידי ההורים ולא רק פעם בשבוע על ידי הקלינאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)