מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גויטרסופי07/10/2007
זקוקה לעזרה
יש לי גוטיר עשיתי ביופסיה בגלל קשרית של 1. סמ ברוך השם הכל בסדר,אבל הרופאים לא פתרו לי את בעעית הבליעה ממש עינוי,אני משתגעת,קשה לי לנשום הרופאה אמרה שבמרץ נעשה שוב אולךטרסאונד לביקורת לראות אם הבלוטה תגדל עוד,אבל יש לי עכשיו בעיה,קשה לי לבלוע את הרוק,קשה לי לנשום היום ממש לא הרגשתי טוב,נראה לי שלא מגיעה חמצן לריאות סדיר בגלל הקושי בבליעה,ובנשימה,
חייבת יעוץ
קבעתי תור לרופאה שלי רופאת משפחה ואמרתי לה שמחר אני מגיעה ואני רוצה סיטי ראות,וושט
נהייתי רופאה לעצמי
מה את המיעץ לי אני כבר מיואשת ממש?
מה זה הגויטר
תודה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זפק=גויטר
ד''ר דן גוטמן10/10/2007גויטר אומר מחלה שפירה של בלוטת התריס הגורמת להגדלתה. אין שום קשר בן הגויטר לבעית הנשימה שלך או לקושי בבליעה ובנשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהגרוןאורטל07/10/2007
שלום רב היני בשנות ה20 נזה כחודש אני סובלת מהגרון זה מתבטא בכאבים קלים בגורגרת
ובעת שאני קמה משינה אני יורקת דם
וזה אך ורק בבוקר
אני מרגישה כמו ליחהשיש שם ממה זה נובע ומה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מחייב בדיקה מקיפה של א.א.ג
ד''ר דן גוטמן10/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל להסביר לי מה מהות הבדיקה
אורטל14/10/2007זה כמו אקו לב או רטנגן
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר אביגיל ארד14/10/2007הבדיקה היא בדיקת א.א.ג מלאה כולל הגרון (מיתרי הקול) והלע האפי שמאחורי האף. רצוי לעשות את הבדיקה עם סיב אופטי המוחדר דרך האף. בדיקה לא קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2007מהות הבדיקה היא בדיקה מקיפה שבה הרופא יצפה בפה באף ועד למיתרי הקול לראות מה מקור הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה פנימיתאור06/10/2007
בחורף האחרון הייתי חולה בשפעת והיו לי הרבה ליחה ושיעול. המחלה חלפה אך נותרתי עם ליחה פנימית בין הלוע והאף. הליחה לא יוצאת ולמרות שאינה רבה היא מפריעה לנשימה חופשית ובמיוחד בפעילות ספורט.כמו כן היא גורמת לי לכחכח בגרון מידי פעם.. ניסיתי את כל סוגי התרופות, ניסיתי להוריד מוצרי מזון אשר נאמר כי יוצרים ליחה, ניסיתי טיפול הומאופטי אך דבר לא מועיל. רופא אף אוזן גרון אמר לי שאין מה לעשות! האמנם? מה הפתרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/10/2007יתכן ומדובר ברפלוקס שזה נוזל שעולה מהקיבה. אבל צריך לבדוק ואם זהור המצב יש טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון - יעוץ לפני כריתת שקדיםגלי06/10/2007
שלום,
בני בן 19 חייל.
לפני כחודש החלו כאבים עזים בגרון ומוגלה על שקדים, בליווי חום 38.5 מעלות- הרופא נתן 10 יום רפאפן סה"כ 2000 מ"ג ליום. (לא נעשה משטח גרון).
בתום הטיפול ולא יותר מ 24 שעות החלו שוב כאבים עם חום 39 מעלות ומוגלה בשקדים (מאוד גלויה), הרופא נתן אוגמנטין ל 11 ימים סה"כ 1750 מ"ג ליום. (לא נעשה משטח גרון).
בתום הטיפול כעבור 24 שעות החלו שוב כאבי גרון, הפעם ללא חום , קושי בבליעה שקד ימיני מוגדל
עד הענבל , ללא אפשרות לאכול כלום!!! הרגשת חנק וכאב באוזן, למעשה קושי בפתיחת הפה.
בני פונה אתמול מהצבא לבית חולים שם נבדק על ידי רופא א.א.ג שעשה משטח גרון, נתן שוב רפאפן ל 14 יום 2000 מ"ג ליום. הרופא כתב : פה לוע - ללא טריזמוס, תפליטים דו"צ, צוואר לימפאדנופתיה JD דו"צ. אזניים תופית תקינה דו"צ.
הרופא זימן את בני לתור בעוד חודש להתייעצות לפני כריתת שקדים ולראות את התפתחות המחלה.
בעבר בני לא סבל ממש מדלקות גרון, אזניים- כן, והאנטביוטיקה שפעלה יותר טוב בדר"כ שילוב של אריטרו ורספרים,
האם יש מקום לבדיקה מורכבת יותר? CT האם יתכן שבני חסין לפנצלין?
מה אפשר לעשות על מנת למנוע ניתוח כריתת שקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה מיום 6.10.07 שעה 15 אין
גלי12/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת שקדים
ד''ר אביגיל ארד13/10/2007דלקת שקדים אחת, וגם אם היא מאד קשה, לרב אינה אינדיקציה לכריתת שקדים. חבל שלא נעשה משטח גרון. אולי בכלל לא מדובר בסטרפטוקוק אלא בדלקת שקדים קשה על רקע ויראלי כמו למשל במה שמכונה "מחלת הנשיקה". בכל אופן - רפאפן אחרי שנכשל האוגמנטין לא כל כך הגיוני שיעזור, לא כי הבן עמיד לפניצילין אלא כי החידק כנראה עמיד, או שמדובר בוירוס ואנטיביוטיקה אינה מועילה לו בכלל. אם הוא מרגיש עכשיו יותר טוב, וסליחה שדילגנו על השאלה, כדאי לנסות לקחת משטח גרון שבוע אחרי הפסקת הטיפול האנטיביוטי כדי לדעת אם יש עדיין חיידק. אם שוב יש התלקחות כדאי לעשות ספירת דם ובדיקה לוירוסים השונים. זה יעשה כמובן על ידי א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטח גרון שלילי
גלי17/10/2007אכן לאחר שסיים הבן את האוגמנטין ופרצה שוב הדלקת (לפני הרפאפן)
עשינו משטח גרון בבית חולים לאחר שפונה מהצבא .
הילד קיבל רפאפן ל 14 יום תוך כדי זה קבלנו תשובה שלילית למשטח.
מחר אמור לסיים את הראפאפן וכבר לפני יומים החל לחוש שוב כאבי גרון קלים (התחלה אולי).
מחר אנו נדרוש בדיקות דם.
האם את הבדיקות אפשר לעשות תוך כדי הרפאפן?
אם זה מחלת נשיקה לא אמור להיות לו פריחה בשל הפנצלין?
כמה זמן נמשכת מחלת הנשיקה, שכן, אמור הבן לצאת בעוד20 יום לקורס קצינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון מתמשך בהריוןאיילת06/10/2007
שלום רב,
אני בהריון שבוע 36. מזה חדשיים אני סובלת מכאב גרון בצד שמאל של הגרון שאינו פוסק אך גם אינו מתגבר או נחלש אך לפעמים מקרין כאב לאוזן. אין צורך לציין כי המצב מציק מאוד.
הרופא הבחין במעט אדמומיות ונפיחות קלה בבלוטה. משטח גרון יצא תקין ואנטיביוטיקה שנלקחה בכל זאת לא עזרה במאום.
שאלותיי:
האם הכאב יכול לנבוע מההריון?
מה יכולות להיות הסיבות השונות לכאב שנמשך פרק זמן כה ארוך?
הבנתי מהרופא כי בשלב הבא אשלח לבדיקת סונר וספירת דם, מה בעצם מחפשים בבדיקות אלו?
אני מודאגת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן10/10/2007הכאב אינו כשור כמובן להריון אולם יכול להיות שמדובר בדלקת קלה בשקדים ואולי מדובר מכאב הנובע מגירוי חומצי. בכל אופן יש לגשת לבדיקה מקיפה של רופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
איילת16/10/2007שלום רב,
שבוע 37 להריון, כאב גרון שאינו נגמר כבר מעל חדשיים בצד שמאל. תוצאה בדיקת סונר:
" בלוטת המגן- שתי האונות הודגמו בגודל ומרקם תקין.
בלוטות לימפה- באזור תת-ליסתי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עם צורה סונוגרפית תקינה, הגדולה באורך 1.5 ס"מ בעובי 0.7 ס"מ. פרט לכך לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות"
מה אמור להיות גודל תקין של הבלוטה? מה לעשות מפה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן20/10/2007מדובר בבלוטות תקינות ולא נראה לי שיש לעשות דבר. הכאב גרון יתכן ומקורו מחומציות הקיבה שעולה מעלה ( רפלוקס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוןgirl05/10/2007
שלום
אני בת 23 סובלת מכאב גרון מאוד חזק כך שאני מרגישה שאני נחנקת לפעמים
אני סובלת מחומצה מאוד גגבוהה בקייבה אבל זה היה לפני שנה
עכשיו אני לא מרגישה שיש חומצה אבל דלקת הגרון וכאבי הגרון עדיין מלווים אותי עד עכשיו
וגם מה שמפריע לי ריח הפה הרע שיה לי וזה לא מדלקת בשניים כי בדקתי העניין עם רופא שניים
ויש לצין כי עשתי בדיקת CT לגרון ואין משהו מפחיד הכל תקין
לא יודעת מה לעשות כל פעם שאני חוזרת לרופא א.א.ג נותן לי תרופה של הקיבה " לוסיק "
וגם אני סובלת מכאבי אוזן אבל כשובדק לי הוא אומר שאין בעיה הכל תקין באוזנים והכאב הזה גורם לי להרגשה מאוד רעה אני כל הזמן עם סחרחורת ומרגישה כאב בעית בליעה רוצה פתרון לבעיה הזו שגורמת לי לתפקד בכלל לא טוב בחים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר אביגיל ארד05/10/2007כאב גרון כרוני אכן יכול לנבוע מרפלוקס, עלית חומצות מהקיבה לגרון. לא ציינת אם יש שיפור בעת נטילת הלוסק. האם הכאבים חוזרים כשאת מפסיקה את הטיפול??? האם גם שומרת על דיאטה מתאימה כדי למנוע החמרת החומציות?? ואם כן - האם יש רופא גסטרואנטרולוג בתמונה? האם נבדקת לנוכחות חידק ההליקובקטר בקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסו
girl05/10/2007אני חשתי בשיפור כאשר היתי לוקחת התרופה אבל כאשר הפסקתי ועד עכשיו אני לא מרגישה שיש חוצה ואים זה קורה זה יהיה בסיבת התזונה הלא טובה ואני שומרת
הפחתי כל הדברים הגורמים ליתר החומצה
אבל אני שותה מים הרבה אני מגיעה ע 3 ליטר ביום לא יודעת אים זה גורם לריפלוקס אים אני שותה עים האוכל?
מה שמפתיע אותי שאני חשתי בשיפור מבחינת החומצה כך שאני לא מרגישה חוצמה בקיבה אבל כאבי הגרון עדיין באותה עוצמה
אני לא עברתי בדיקת גאסטרו וגם לא של ההילוקופיטר
אתה מציע לי לעשות כל אלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ושיעול (שוב..)amiami05/10/2007
לאחר 10 ימים של וירוס (שלשולים חום נמוך ושיעול עם כאב גרון)
ביומיים האחרונים כאב הגרון ושיעול עם ליחה, לא רק שלא עברו אלא התגברו..!
כאב הגרון חזר ואף החריף לקשיי בליעה של ממש
המרפאה ביישוב סגורה היום ואין אפשרות לראות רופא
האם להמתין ליום א'? או להזמין רופא הבייתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד05/10/2007אם ההרגשה רעה מאד או שיש חום ונראה שצריך רופא , להזמין רופא. יש גם מוקדי רפואה דחופה של קופות החולים. אם זה משהו קל שניתן לחכות, לוקחים אקמול וסירופ לשעול ומחכים. הפורום לא נועד לתת מענה לבעיות כאלו אלא יותר לתת מושג כללי ותשובה לנושאים שונים ברפואת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלום רב, בעיה + יעוץ. ניתוחעומרי02/10/2007
שלום דוקטור נכבד ויקר
אני בן 19 פניתי לרופא המשפחה עקב נזלת מתמשכת הוא הפנה אותי לרופא מומחה אא"ג, הרופא בדק אותי והממצאים:
אף - סטיית מחיצה לימין עם היפרטרופיה דו"צ של הקונכיות התחתונות, ללא הפרשה.
קיימת הפרעה ברורה במעבר האוויר דרך האף.
אבחנה
DEVIATED NASAL SEPTUM
TURBINATES HYPERTROPHIC
הוא הסביר לי את דרכי הטיפול, הן ובניתוח והן לא בניתוח.
אני מעוניין לעשות את הניתוח ולנסות לפתור בעיה זו לצמיתות כי זה הפריע לי כל הזמן
העניין הוא שאני די חושש מהניתוח.. האם מומלץ לעשות אותו? אני לא רוצה להשתמש בפתרונות זמניים, תרסיסים וכיו"ב..
אשמח לשמוע עוד חוות דעת ממך בעניין
בתודה מראש
עומרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מחיצת האף
ד''ר אביגיל ארד02/10/2007ניתוח זה אינו ניתוח להצלת חיים אלא לשיפור איכות חיים וככזה יש להתייחס אליו. הניתוח לא נועד להפסקת נזלת אלא לשיפור הנשימה דרך האף. אם יש לך קושי בנשימה דרך האף וזה מפריע לך בחיי יומיום אז בשלב כזה או אחר תאלץ לעבור את הניתוח. אם רוצים הקלה זמנית או הקלה בנזלת תרופות כגון תרסיסים או תרופות מסוימות יקלו על הנזלת אולם לא יישרו את המחיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחותשרה01/10/2007
שלום,
אני בת 50 ועברתי 5 ניתוחים באף עקב פוליפים. כיום המצב הוא שאין לי חוש ריח . בשל כך, קורה שאני יכולה לעבור ליד פח זבל ציבורי גדול ולא להריח את הסירחון, או שאני יכולה לעבור ליד נבלה (כמו חתול מת) ולא להריח את הריח הנורא. שאלתי היא:
אדם שיש לו חוש ריח ומריח ריחות אלו הוא ישר נרתע ועוצר את הנשימה עד שהוא עובר את הריח. אך לי אין חוש ריח ולכן כשאני עוברת ליד ריחות כאלו בלי להיות מודעת שהם קיימים אני נושמת את הריח של הנבלה או של הזבל.האם העובדה שאני נושמת ריחות אלו יכולה להזיק לי לבריאות או שלריח אין כלל חשיבות ואנשים שנמנעים מלהריחו עושים זאת מפאת חוסר הנעימות שבדבר. אם הריח יכול להזיק לבריאותי, אייך אני יכולה להמנע מלהריחו לאור העובדה שאין לי חוש ריח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוש ריח
ד''ר אביגיל ארד02/10/2007הבעיה היא לא עם ריחות לא נעימים כגון אשפה או דומה לזה אלא בריחות אזהרה כגון עשן או גז. במקרה כמו שלך יש לדאוג שהבית יהיה מצוייד במגלי עשן וגז כי בזה טמונה הסכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באוזןליאת01/10/2007
שלום רב
לפני שלושה ימים קובלתי טיפול של מוקסיפן פןרטה לטיפול בדלקת אוזניים, כמו כן הוציאו לי פקק שהיה באוזן. כמו כן הרופא ציין שיש לי מים באוזן ושזה אמור להיספג תוך שבוע ימים.
אחרי שלושה ימים של טיפול אני עדיין אינני שומעת באוזן ומרגישה שהיא סתומה לחלוטין עם רעש פנימי שמציק.
האם להמשיך ולחכות או לפנות לטיפול נוסף
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד02/10/2007נוזלים באוזן תיכונה יתכנו לאחר דלקת אוזן תיכונה. לאחר שהכאבים חולפים לוקח זמן לנוזל להיספג. יכול לקחת גם חודש. אם יש גודש באף אפשר להעזר בסינופד וזה עוזר לפעמים להאיץ את הספיגה. סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרוניתדודו30/09/2007
אני סובל מספר שנים רב מנזלת כרונית "מחזורית". הכוונה היא כי הנזלת הולכת ומחריפה מיום ליום עד לבסוף לאחר כשבוע מגיע היום שבו הנזלת היא החריפה ורצופה ביותר עד כדי כך שאני לא מסוגל לתפקד בכלל ! . למחרת היום של ה"שיא" יש לי יום נהדר ורגיל עם אף יבש לחלוטין וללא כל תופעה אחרת הקשורה לנזלת אך למחרת זה שוב מתחיל ובהדרגה זה הולך ומחריף -כל יום יותר קשה מהיום הקודם לו ותוך כשבוע כאמור מגיע ה"שיא" שלא מאפשר לתפקד ולישון בכלל.
הנזלת הזו מלווה בהתעטשויות רבות מאוד, כאבי ראש חמורים, עקצוצים ואף סתום.
בעבר עברתי ניתוח SEPTUM ואף עברתי בדיקות אלרגיה ללא ממצאים.
עד לפני מספר חודשים השתמשתי במשאף BECOTIDE שהיה יעיל מאוד וחסך ממני את כל הסבל המתואר לעי"ל אך לצערי היצור של ה-BECOTIDE הופסק ונכון להיום לא מצאתי תחליף יעיל מתאים.
עברתי דיקור סיני ללא תועלת.
ניסיתי להימנע מכל סוגי המזון והחלפתי את כל מוצרי הטיפוח ובחודשים האחרונים אפילו חדלתי מאכילת מוצרי חלב ומשימוש בדאודורנטים.- גם ללא הועיל
שאלותי הן:
- האם הנכם מכירים תופעה של נזלת "מחזורית" שכזו? (או שמדובר רק אצלי).
- האם כדאי לבצע שוב בדיקות אלרגיה מקיפות או לפנות לרופא א.א.ג.?
- האם נזלת כרונית עלולה להיגרם ממזון.
- האם הנכם מכירים רופא שמתמחה בטיפול בסוג זה של בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר אביגיל ארד30/09/2007מחזוריות מדויקת לא אופיינית לנזלת. התסמינים שלך מאד מתאימים לנזלת אלרגית והעובדה שיש תגובה לבקוטייד תומכת בכך . לא תמיד מוצאים את מחולל האלרגיה. ישנם תרסיסים נוספים דומים לבקוטייד ויש לנסות עד שמוצאים את המתאים לך ביותר. בנוסף ניתן להעזר בכדורים אנטיהיסטמיניים בימים הקשים. לא בטוח שבבדיקות אלרגיה ימצא משהו, וגם אם כן, לרב מדובר בחמרים נשאפים המצויים באויר וקשה להימנע מהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת
דודו01/10/2007ראשית תודה על התגובה המהירה.
האם השימוש בבקוטייד או תחליף לו לא מזיק בטווח הארוך?
איזו משאף הינו התחליף לבקוטייד?
תודה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרסיס
ד''ר אביגיל ארד02/10/2007כדאי לעשות מדי פעם הפסקה אולם השימוש לטווח ארוך די בטוח. יש כיום פליקסונייז, סטרונייז, נזוקורט ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון+אוזנייםamiami29/09/2007
שלום רב
בן 40, נדבקתי במשהו שהילד הביא מהגן..
יומיים שלושה ראשונים שלשולים ונזלת
כעת יש כאב גרון מוזר ומאוד חד (בבסיס הגרון ולא למעלה בשקדים עם הקרנה לאוזניים)
משולב בצרידות קשה שיעול עם ליחה וחום נמוך (37.5)
האם זה סביר או משהו חמור מתפתח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד''ר דן גוטמן29/09/2007כל מחלה על פי מה שתיארתה יכולה להיות מחלה סבירה ( לרוב) או לההפך למשהוא חמור. יש ל זכור שבד"כ מדובר בדלקת של דרכי הנשימה העליונות ( שפעת) ותו לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..מיטל28/09/2007
בגרון, מתחת לסנטר, גדלה לי גולה לפני כשבוע בגודל של כ 2.5\3 ס"מ
הלכתי לרופא בבסיס שלי והוא אמר לי שרוב הסיכויים שזו ציסטה, והעביר אותי לכירורג, שגם לו הייתה את אותה האבחנה, אבל העדיף לשלוח אותי למיון לאף אוזן גרון.
במיון הרופא המומחה אמר לי שזו בלוטת הנימפה, אמר לי להמשיך בטיפול ושיחרר אותי הביתה.
הרופא שלי אמר שמה שכתבו לי במיון היה גיבובים של שטויות והביא לי מרשם לעוד 3 ימים אנטיביוטיקה מעבר ל-7 ימים שאני כבר אמורה לקחת [אוגמנטין] , תור לאולטראסאונד וכו'...
על האבחנה של מי אני אמורה לסמוך לעזאזל?? האם הרופא במיון באמת נתן אבחנה שגוייה? הרי הוא באמת בדק אותי וך 2 דק' ונתן אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בצוואר
ד''ר דן גוטמן29/09/2007בלוטה כזו מתחת לסנטר יכולה להיות או בלוטת לימפה מוגדלת או ציסטה. האבחנה היא ע"י אולטרסאונד ואחר כך אם צריך מבצעים ביופסיה ממנה. כל זאת כמובן אם היא לא נעלמת מעצמה לאחר טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור בבקשה תעזור ליגבריאל26/09/2007
דוקטור שמי גבריאל בן 18 כבר למעלה מ6 חודשים יש לי כאבי גרון חזקים
מלווה ברוק ושיעול שנוסף לאחרונה
הייתי אצל כל רופאי ה א.א.ג קיבלתי עשרות סוגי טיפול
אנטיביוטיקה תרופות אלרגיה וכל תרופה אחרת אפשרית ממש רכשתי את כל סל הבריאות...
ואין שום מגמת שיפור כל הזמן אומרים שיש לי דלקת או אודם בגרון...
זה ממש כואב ואני לא יכול לתפקד כבר
אם אני מדבר יותר מ5 דקות אני נהיה צרוד וכואב לי יותר
מה זה לדעתך?
יש סיכוי שזה חס וחלילה סרטן או מחלה כלשהי בבקשה תגיד לי מה זה
אני מרגיש חסר אונים כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר אביגיל ארד26/09/2007צר לי. לא ניתן לענות באופן כללי על שאלה כזו. יש לבדוק אותך ולשמוע מהם הטיפולים שקיבלת בדיוק. אתה מוזמן להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להצרת קונכיות האףערן26/09/2007
שלום.אני בן 25 ויש לי סטיית מחיצה באף (מחיצה עקומה בחסימה בינונית בצד שמאל) ובנוסף קונכיות מוגדלות.
האם ניתוח להצרת קונכיות(ללא נגיעה במחיצה)באמצעות גלי-רדיו יכול להיות יעיל עבורי לפתיחת הנשימה ושיפור חוש הריח או שזה חסר טעם כיון שהמחיצה עקומה?
בהנחה ואין רקע אלרגי ברור,האם הקונכיות לאחר הניתוח יכולות שוב להתנפח וליצור שוב הפרעה בנשימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלים
ד''ר אביגיל ארד26/09/2007ניתוח באמצעות גלי רדיו גורם לכווץ הקונכיות. האפקט נשמר לפחות שנה.לעיתים צריך לחזור על כך. אם המחיצה מאד עקומה ההשפעה על השיפור בנשימה תהיה חלקית. מצד שני, אם לא יספיק תמיד אפשר לנתח כשלב שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת נשמר לשנה?
קובי26/09/2007מה זאת אומרת נשמר לשנה? יכול להיות שהקונכיות לאחר הניתוח ישארו באותו מצב גם כל החיים?
או שהכרח הן חוזרות לגודלן הטבעי לאחר תקופה (כך הבנתי בתשובתך הקודמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)