מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיערה14/11/2007
שלום
לפני 4 חודשים היתה לי מחלת הנשיקה שלא אובחנה בזמן ולקחתי אנטיביוטיקה כי היתה לי כביכול דלקת בגרון
עדיין יש לי חולשה כאבי ראש ולאחרונה אני מרגישה שכואב לי הגרון וכאב אוזניים,אני מרגישה חלשה מבחינת המערכת החיסונית יש לציין שאני לא סובלת מדלקות .האם פעילות גופנית תעזור לי לחזור לתלם
?חולשה זו מאוד מציקה לי , לפני שהיתה לי מחלת הנשיקה היו לי יותר אנרגיות ומצב רוח ועכשיו פחות.
מה עליי לעשות?? הרופאה אמרה לעליי לחכות בסבלנות כי אלה תופעות הלוואי אחרי מחלת הנשיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן14/11/2007אנני יודע אם יש מה לעשות אבל פעילות גופנית מועילה תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יערה15/11/2007מה זאת אומרת אינני יודע אם יש מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנני יודע מה לעשות-זה אומר כך
ד''ר דן גוטמן17/11/2007מחלת הנשיקה גוררת אחריה תקופה לא נעימה של חולשה עייפות רבה שיכולה להמשך זמן רב. אגב לא לכולם.
על סמך מה שכתבת אין לי הצעות אחרות פרט ללחכות שיחלוף. לנו לרופאים יש פיתרונות להרבה דברים ותחלואים אולם גם להרבה דברים אין לנו פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וצרידות קשהחן הלנה14/11/2007
הי!
אני כבת 59 אחרי חיסון נגד שפעת הופיעו סימפטומים של שפעת ,צינון ושיעול רטוב,טורדני.
הרופא טען שאין צורך בטיפול.
כרגע אינני יכולה לדבר בכלל אבד הקול, אחרי צרידות של מספר ימים.
מה ניתן לעשות בעיקר לצרידות שמשביתה את תפקודי, לגמרי.?\
אודה לתשובתך, המהירה,הלנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר דן גוטמן14/11/2007בהחלט יש מה לעשות ויש טיפול שאמור להקל על הצרידות- יש לגשת לא.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות קשהחן הלנה14/11/2007
הי!
הכל התחיל כאשר קיבלתי חיסון נגד שפעת,אני כבת 59.
הופיעו תסמינים של שפעת קלה לדברי הרופא המטפל,אין צורך בתרופות. כעבור כמה ימים הופיע שיעול טורדני אבל,רטוב.
כרגע אינני יכולה לדבר בכלל אחרי צרידות קשה. האם זו שפעת או אין קשר,בכל אפן אשמח לקבל עי צה מה עושים לרפוי הצרידות הנוראית הזו שמשתקת אותי מעבודה,וכד.....
האם יש צורך ,לדעתך, בתרופות?
בברכה, הלנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר דן גוטמן14/11/2007התשובה זהה לתשובה שנשאלה קודם- יש טיפול ויש לגשת ל א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בבלוטת התריסאסף14/11/2007
שלום
אובחנה אצלי קשרית בתוך האונה שמאלית של בלוטת התריס. האונה לא מוגדלת.
עם "הסתידויות וזרימת דם גם בתוכה" . בדיקת FNA לפני 4 חודשים תקינה.
למרות תוצאות הבדיקה ובלי קשר לתוצאות FNA נוסף ת בגלל היותי גבר (39) והסכון
בסוג הסרטן הזה (במידה ו...) ממליץ הרופא על נתוח הסרה.
(בבדיקת US לפני מספר ימים אין שינוי בממצאים).
בהנחה שגם ה FNA הבא יהיה תקין. מה דעתך ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בבלוטת התריס
ד''ר דן גוטמן14/11/2007אם ת FNA שלישי לגידות ואם אין כל גדילה באולטרסאונד ניתן לחכות ולעקוב בלבד ללא צורך בהסרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימהתומר13/11/2007
שלום רב.
מזה מספר חודשים אני סובל בעיקר שעה שעתיים אחרי ארוחה או בשעות הבוקר לאחר שאני קם מהרגשה לא נעימה בגרון, אני מרגיש שמשהו תקוע לי בגון ולא נותנת לי לנשום כמו שצריך אפילו אני לא מצליח לקחת נשימה ארוכה. בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי למערכת העיכול כי זה היה מלווה בהרבה גרפסים אחרי הארוחה אך בזמן אחרון אין לי יותר גרפסים אך הגון מאוד מפריע לי כאילו משהו תקוע ואני לא יכול להוציאו לפעמיים זה גורם לשיעול קל. יש לציין כי ההרגשה הזאתי מתחילה למשל אחרי הארוחה וממשיכה כמה שעות למשל אם זה ארוחת ערב אז עד שאני הולך לישון כמו 6-7 שעות.
אשמח לשמוע חוות דעת מה זה יכול להיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר דן גוטמן14/11/2007זה משמע כמו רפלוןקס שזה עליית מיצי קיבה מהקיבה צעלה לגרון וגרימת הרגשה לא נעימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילהקרן13/11/2007
בני בן שנה ושמונה. מתקשה במעבר למזון לא מרוסק
בכל פעם שמנסים לתת לו אוכל בחתיכות או אפילו במרקם לא חלק
הוא עושה תנועות של חנק, הקאה.
השאלה האם נכונה ההנחה שילד שאוכל מזון מרוסק ובולע אותו
מסוגל גם לבלוע מזון בחתיכות או במרקם גס.
הילד מטופל במרפאת אכילה במכון להתפתחות הילד
ברצוני לשאול האם בכל זאת שווה לעשות לו גם בדיקה רפואית כלשהיא
כדי לשלול בעיה רפואית למרות שהסיכויים קלושים לכך
בתודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן14/11/2007העובדה שהוא מטופל במרפאת הפרעות אכילה מציינת קיומה של בעיה רפואית כלשהיא. קשה לי להאמין שהוא לא נבדק מעולם ואם כן זה המצב יש לגשת לבדיקה בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן רעשים באוזניים מויאגרהאלי13/11/2007
לקחתי ויאגרה ולאחר כשעה התחלתי לשמוע רעשים של מנועים בתדרים שונים
המצב הזה נמשך בערך שנתיים האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש
ד''ר אביגיל ארד14/11/2007אינני יודעת אם הויאגרה היא הגורם. אך אם יש רעשים באזנים במשך שנתיים יש לבצע בדיקות אחדות. גש לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות זעירותסופי13/11/2007
שלום
מה זה קשריות זעירות בצואר דו צדדי לפי בדיקת סי טי?
ואיזה המשך בירור עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן14/11/2007הכוונה לבלוטות לימפה זעירות בד"כ אין לזה משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפתורים מיוחדים לניתוחחזי12/11/2007
ביתי מיועדת עבור ניתוח כפתורים בקרוב והרופא העלה אופציה להשמת כפתורים מיוחדים בתוספת תשלום אשר מאפשרים להרטיב את האוזן, שלא כמו הכפתורים הרגילים.
אלתי היא האם אכן יש צורך בכפתורים הללו לעומת הכפתורים הרגילים ומהם ההבדלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתורים
ד''ר אביגיל ארד12/11/2007שמעתי על הכפתורים המיוחדים של הרופא. לי אישית לא ידוע על כפתורים כאלה. לא מכירה הוכחות לכך שהם יותר טובים בדרך כלשהי. לגבי אם מותר להרטיב או לא הדעות חלוקות. יש הטוענים שלא קורה כלום אם מרטיבים, אבל אני, כמו מרבית עמיתי, יודעים מהנסיון כי במקרה שהאזניים נרטבות יש יותר סיכוי לדלקת והפרשה מהאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בעת דיבוררם12/11/2007
שלום רב,
מספר חודשים אני חש גירוי בגרון הגורם לי לשיעול בעת הדיבור.
יש לציין כי כל זמן שאני לא מדבר השיעול כמעט ולא קיים,
מה יכול לגרום לתופעה כזו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד12/11/2007צריך לבדוק, אבל שעול בזמן דיבור יכול להיות במקרים של רפלוקס וכן במקרים של ליחה אחורית או שימוש לא נכון במיתרי הקול. שווה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים- מסוכן?ירון12/11/2007
שלום רב,
אני בחור בן 20 ולקראת ניתוח שקדים עקב דום נשימה שגורם לי עייפות.
שאלתי- האם ניתוח שקדים הוא ניתוח מסוכן? האם אפשר למות? כי מזה אני חושש יותר מכל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים
ד''ר אביגיל ארד12/11/2007הסיכון היעיקרי בניתוח שקדים, מלבד ההרדמה הכללית, הינו דמום. דמום יכול להיות בשעות או ימים לאחר הניתוח ועד שבועיים - שלושה אחריו. יש להיות ערני לכך ובכל מקרה של דמום מהפה, ולו הקטן ביותר, לפנות מידית לחדר מיון לצורך בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם הדימום נפסק - האם להתייחס לזה?דיאנה11/11/2007
לביתי הייתה ליחה עם דם מזה כפעמיים
היא חיילת -
ולקחת תור לרופא זו פרוצדורה ארוכה
שאלתי היא - אם הדימום נפסק - האם להתייחס לזה ?
או שבכל זאת דרושה בדיקה
תודה מכל לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה דמית
ד''ר אביגיל ארד12/11/2007ליחה דמית עלולה להופיע עקב דמום קל מהאף, בעת נזלת חזקה או בזמן דלקת של דרכי הנשימה. מצד שני היא יכולה להיות סימן לדברים יותר מדאיגים, אם כי בגילה הצעיר ואם היא לא מעשנת הסיכוי לכך קטן יותר. אם הבעיה תחזור על עצמה כדאי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי שמיעה עצביקובי10/11/2007
שלום אני בן 35 סובל מליקוי שמיעה עצבי מגיל 10 באוזן שמאל שבאוזן זאת אינני שומע כלל ,
מה שנישאר לי זה אוזן ימין רק כאשר בזמן האחרון אני מרגיש שיש ירידה בשמיעה גם .
לאורך כל השנים הייתיי סובל מסחרחורות איבוד שיווי מישקל בחילות הקאות וכאבי ראש
הרכבתי פעם מכשיר שמיעה אבל הורדתי אותו לגמרי מהבושה שלא יצחקו עליי .
השאלה שלי היא אם עכשיו ככל שאני מתבגר יש יותר בעיות כי אני מטופל אצל רופא א.א.ג שבו הוא מנקה ושואב שלי באוזניים חוזרות ונשנות הבעיות שסיפרתי כמו :כאבים ולחץ בראש , סחרחורות , איבוד שיווי משקל, בחילות , הקאות , חוסר ריכוז בקיצור אני מרגיש אטום לגמרי כי לפי מה שאני קורא בכל מיני מאמרים שכל זה קשור לליקוי שמיעה עצבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר אביגיל ארד10/11/2007ליקי שמיעה עצבי מהילדות לא תמיד קשור בשאר התסמינים שציינת. אני מציעה שתפנה לרופא שלך ותבקש בדיקת שמיעה לבירור המצב הנוכחי של השמיעה. אם אכן יש ירידה בשמיעה כדאי לשקול מכשיר שמיעה, ויש היום כל מיני סוגים, קטנים וגדולים, כדי שלא תיפגע איכות החיים שלך. לגבי שאר התסמינים יש לברר גם אותם בבדיקה מלאה ולפי הצורך גם בדיקת נוירולוג או גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה עצבי
קובי10/11/2007אולי בגלל שאני ליקוי שמיעה אז יש גם בעיות קשב וריכוז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקוי
ד''ר אביגיל ארד12/11/2007לא חייב להיות קשר בין הדברים. יש לך בעיה אוביקטיבית של ירידה בשמיעה וזה יכול לתרום לכך, אולם בעיות קשב וריכוז יכולות להיות גם בלי ליקוי שמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש באוזניים כמו רעש של מזגןיונה09/11/2007
יש לי מזה שבוע רעשים באוזניים כאב באוזן ימין לפעמים כאב ראש
זה מאוד מציק ונמשך ללא הפסקה אשמח אם תוכל לקטלג את הבעיה שלי ולהסביר מה זה כי נדרש ממני מאמץ כדי לשמוע.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש
ד''ר אביגיל ארד09/11/2007יש לגשת לבדיקת א.א.ג היות וצריך להבחין בין נוזל באוזן על רקע דלקתי או על רקע נזלת וכד' הגורם לירידה בשמיעה ורעש, לעומת ירידה פתאומית עיצבית בשמיעה המצריכה בירור אחר וטיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים באוזנים ואף סתוםירון09/11/2007
שלום רב !
הנני סובל מקונכיות מוגדלות באף, האבסורד הוא שכבר עברתי שני ניתוחים להקטנת הקונכיות ולישור המחיצות. מכל מקום הנני עדיין סובל מקונכיות מוגדלות ואינני יודע מה לעשות אם ללכת לעוד ניתוח. כמוכן אני סובל מנזלת תמידית שכנראה גורמת ללחצים באוזניים ואף לשיעול. זה פוגע לי בצורה קשה באיכות החיים ואני רוצה מאוד לפתור את הבעיה אחת ולתמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונכיות
ד''ר אביגיל ארד09/11/2007יתכן ואתה סובל מנזלת אלרגית ולכן ריריות האף מתנפחות כל הזמן . ניתן לפנות לרופא אלרגיה לבירור שיכלול תבחיני עור. אופציה כירורגית עדיין קיימת אולם הניתוח אינו פותר את בעית הנזלת והשעול. אם אתה מעשן - גם זה גורם להגדלת קונכיות האף. תפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)