מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות אוזניים כרוניות.ארז14/12/2007
שלום רב
אני סובל מזה כ5 שנים(כיום בן 28) מגרד קשה שמלווה בהפרשות בעלות ריח רע משתי האוזניים.צבע ההפרשות הוא צהבהב בהיר ומעט נוזליות יותר מהדונג של האוזן.
התופעות מלוות בסתימה כמעט מוחלטת(התנפחות או נוזלים) של תעלת האוזן.
ניסיתי מספר טיפולים אצל רופאי א.א.ג שבעיקרם היו מורכבים מניקוי בעזרת שואב או טיפות של חומצה בורית. הטיפולים עזרו לתקופה של מספר שבועות עד חודש והתופעה חזרה.
מבקש עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים
ד''ר אביגיל ארד15/12/2007קודם כל לא להרטיב את האזניים אלא להשתמש במקלחת באטמים, ולא לחטט באזניים בשום אמצעי שהוא. חוץ מחומצה בורית ישנן טיפות אנטיביוטיות שונות שעשויות לעזור וטיפות נגד פטריות. אולי כדאי לעשות תרבית מאוזן לדעת נגד מי נלחמים ולתת טיפות מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאדמשי14/12/2007
אני בשנות ה 30 לחיי, עברתי ביום ו' האחרון
(לפני שבוע) ניתוח הוצאת שקדים.
מיותר לציין שהסבל גדול מאד, צד אחד של הגרון עדיין די נפוח ,
מאד כואב ןמקרין גם לאוזן. בנוסף היתה עד היום גם פטרייה
על הלשון שלו הוסיפה לתענוג. מתי עלי לצפות להקלה משמעותית בכאבים?
מהו טווח הזמן "הנורמאלי" במהלכו מתבצע הריפוי?
אודה לתשובה. בחורה סובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים
ד''ר אביגיל ארד14/12/2007אכן, זה ניתוח כואב מאד. אולי הכי כואב בתחום שלנו. הלע כל הזמן בתנועה והפצע חשוף. נסי לא לתת לגרון להתייבש. הקפידי על שתיה. אפשר לגרגר כוס מים עם כפית סודה לשתיה.. לקחת משככי כאבים. הכאבים נמשכים עד שבועיים. אבל אם הסיבה לניתוח היתה דלקות חוזרות וסבל ניכר, אז אחרי שתחלימי ותשכחי מהכאבים זה ודאי יהיה כדאי. החלמה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידנ בשמיעה .כפתוריםעודה רוני14/12/2007
שלום. הבת שלי בת שנה ו4 חודשים לפי כמה ימים שמנו לב שהיא לא מגיבה לקריאות שלנו , הא.א.ג אמר שיש לה הרבה נוזלים .אגב עשינו לה בדיקת שמיעה ובתותצאות היתה ירידה משמעותית בשמיעה הא.א.ג המליץ על, או דיקור או כפתורים, לפי כמות הנוזלים. לקחתי אתה לעוד א.א.ג והוא לא המליץ על דיקור בכלל, ולא על כפתורים בשלב הזה,הוא נתן לה טיפות לאף וגם אוגמנטין 400מ"ג כדי להוריד את הנזלים מהגרון והאף שהיו כבר יותר מחודש וחצי ועדיין אצלה מה שגורם לה לשיעול בעיקר בלילה .עכשיו אני ובולבל לעשות כפתורים או לא לעשות .מה היתרונות ומה החסרונות? האם כדאי לחכות וכמה זמן? וגם אני מפחד שזה יקח הרבה זמן עם התרופות שזה עלול להשפיע עליה מבחינת דיבור ,והאם הנוזלים של היום אחרי שמטפלים בהם עלולים להשפיע על השמיעה שלה בעתיד ? בשבלי זה מקרה מאוד דחוף כי הרופא החליט ניתוח ליום ראשון שזה עוד יומים בניתיים אני רוצה לחכות . ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינוריות
ד''ר אביגיל ארד14/12/2007לפי זה שרק לפני מספר ימים שמתם לב שהילדה לא שומעת , יתכן ובכלל מדובר בנוזלים מהזמן האחרון, אולי על רקע הנזלת והצינון. בגיל הזה , אם אין דלקות אזניים תכופות, ועם הסיפור הזה, אינני רואה כל חיפזון לרוץ לעשות כפתורים בשבוע הבא. היתרון הוא אמנם הקלה מידית בנוזלים ושיפור השמיעה, אולם לא בטוח שמוצו כל האפשרויות לפני כן. דווקא האופציה של לקחת אנטיביוטיקה ולהוריד גודש ולחכות קצת, נראית לי יותר מתאימה. לא להחפז. לעקוב. אם הנוזלים אכן מתמידים צריך יהיה לשקול כפתורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדיםהדס11/12/2007
בני בן 2.3 עובר בעוד שבועיים ניתוח כפתורים, פוליפים ושקדים. אני חוששת מדימום בשקדים לאחר הניתוח. שאלותיי בעצם איך להיות עירנית למצב זה? האם ייתכן דימום תוך כדי שינה, האם הילד ימשילך לישון, ישתעל...? וגם במשך היום האם הדימום, שיכול להיות שיופיעויכול להיות שלא, נראה לעיין או שהילד יבלע זאת ולא נחוש שיש דימום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד11/12/2007דמום אחרי ניתוח שקדים הוא סיבוך שיכול לקרות. יש להיות ערני לדבר גם בימים הראשונים אולם גם לאחר שבוע שבועיים עדיין יתכן דמום. ממליצה בלילות הראשונים שיישן על ידכם. יש להניח שדמום קל מאד יבלע כרוק. יתכן ויגרום להקאה דמית או שחורה. אבל דמום חזק יותר יגרום לשעול ואי נוחות. במשך היום אם חלילה יהיה דמום הוא בטח יירק החוצה כי הדם לא טעים בפה. מקווה שהכל יעבור בשלום. רק ערנות ומודעות והשגחה. ואם חלילה יש דמום, לא לחכות ולפנות מיד למיון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח צינוריות לפעוטותרונית דוד10/12/2007
בני בן קרוב לשנתיים עם דלקות חוזרות באזניים היה מאושפז לפני כחודשיים בשל אבצסטים בשתי האוזניים עבר ניקור מזעזע כמויות האנטיביוטיקות שהוא מקבל זורמות כמיים אצלנו גם ברגעים אילו הוא מקבל טיפול משום שהדלקת חזרה הרופא ממליץ בחום על ניתוח צינוריות ואומר שיש הצלחה של כמעט 100% אבל על ה"כמעט" הוא לא סיפר אני מטפלת גם בבני בתרופות צמחיות השאלה שלי לאחר כל ההקדמה מהם כן הסיכונים בניתוח כזה? האם יש סיכוי לניתוח חוזר? האם יש עוד שיטות קונבנציויליות שלא כרוכות בניתוח שלא כל כך מפורסמות בקרב האמהות המודאגות, כי כידוע לנתח תמיד אפשר, בקיצור, אני מייחלת לפתרון אחר בתקווה לעזרתך ותגובתך המהירה, תודה רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינוריות
ד''ר אביגיל ארד11/12/2007עם ההיסטוריה ה"כבדה" של הפעוט בדלקות ואנטיביוטיקה בנוסף לטיפול בצמחים, נראה לי שהגעתם לסוף הדרך מבחינת אופציות. חבל על כל הסבל. הניתוח הוא ניתוח קטנטן ופעוט. הרדמה קצרצרה. התועלת מרובה. התוצאות כמעט 100% כי ברפואה ובאהבה אין תמיד ואין אף פעם....האמת היא שאכן ניתוח כזה פותר את מרבית הדלקות. במקרה שמאד מאד מצוננים קורה ומופיע משהו מקביל לדלקת שזה הפרשה מהאוזן. לרב ללא כאב במיוחד ולרב ללא חום. בדרך כלל מספיק לתת טיפות אזניים מתאימות. מדובר בסה"כ במיעוט המקרים. לרב הילדים הדלקות חולפות עם הצינוריות. יש להקפיד שלא יכנסו מים לאזניים כל עוד הצינוריות בפנים (בממוצע שנה עד שנה וחצי) כי אם נכנסים מים זה בעצמו עלול לגרום לדלקת עם הפרשה מהאזניים. אל תתלבטי. ניסית כבר די הרבה דברים וחבל שיסבול . גם השמיעה משתפרת כשאין נוזל באזניים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוטי09/12/2007
שלום למומחים וחג שמח
שאלתי היא יש לי איזה שהוא גוש פנימי באף ממש שלא נראה לעין כי הוא מתחת לעור מה זה יכול להיות זה בתוך האף האם יש דרך לאבחן או לבדוק את זה כי זה נסתר?ומה ה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן09/12/2007בטח שיש דרך לדעת מה זה אבל אתה צריך לגשת לבדיקה ואי אפשר לבצע אבחנה כאן באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לבלוטת לימפה מוגדלתמיכל 123408/12/2007
אני רווקה בת 37, עובדת. לפני 3 שנים הייתה לי מחלת הנשיקה, במשך כחודשיים, ממנה התאוששתי. מעבר לכך, אין בעיות בריאות מיוחדות, למעט שפעות חורפיות ודלקת גרון אחת לשנה.
במהלך השבועיים האחרונים התפתח לי גוש גדול מאחורי הצוואר הימני + כאבים כשהזזתי את הראש וכשהתעטשתי.
בבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון ביום רביעי האחרון (5.12) הוא כתב באבחנתו כי מדובר בבלוטת לימפה מוגדלת בקוטר 2.5 ס"מ. הוא נתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג, פעמיים ביום. לי הוא אמר שמדובר בזיהום.
הבלוטה עדיין גדולה, אך הכאבים פחתו. אין לי סמפטומים של ירידה במשקל או הזעה בלילה. במהלך הימים היה לי חום של כ-37.3 מעלות. כשהיה לי את מחלת הנשיקה לא הייתה תופעת התנפחות בלוטות לימפה. כרגע אין לי דלקת גרון.
שאלותיי:
1. מה המשמעות של בלוטת לימפה מוגדלת?
2. תוך כמה זמן בדרך כלל היא נעלמת?
3. מהם הסיכויים שהיא תחזור?
4. הרופא שאל אותי אם אני חולה בסכרת. בבדיקת הדם האחרונה שלי מיולי, הגלוקוז היה תקין. מה הסיכוי שמאז חליתי בסכרת?
5. האם יש סיכויים לחזרת מחלת הנשיקה?
6. מהם בדרך כלל הסיכויים לכך שמדובר בסרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007בלוטות לימפה מתנפחות במקרה של תגובה לזהום כלשהו, במחלות חיידקיות וויראליות שונות או על ידי מחוללים אחרים, במקרים של סרטן בלוטות הלימפה או במקרה של גרורות. יש לבדוק כל מקרה לגופו כדי לשער מה הסיבה ולעיתים לערוך בדיקות נוספות. בלוטות המופיעות בפתאומיות עם כאב וקצת חום, אנחנו חושדים קודם כל בזהום כלשהו ובאמת מנסים לראות אם יש הקלה עם אנטיביוטיקה. עם הבלוטות לא יעלמו הרופא שלך ימשיך בבירור כדי לשלול מחלות אחרות. הסיכוי שהיא תחזור הוא כמו הסיכוי לחלות במחלה כלשהי. אין לשאלה או לתשובה כל משמעות. אין לי מושג מהסיפור שלך מה הקשר לסוכרת. על כך תצטרכי לשאול את הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וכאב ראשבן06/12/2007
יש לי סחרחורת כאב ראש ואני שומע חלש
מזה יכול ליהיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007גש להיבדק על ידי רופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפקציה באוזן כשמה עגיליםטלי06/12/2007
יש לי חורים באוזנים ושאני שמה עגילים יש לי אינפקציה אפילו אם אני שמה זהב אמיתי או כסף אמיתי מה אני יכולה לעשות שלא יהיה לא אינפקציה
בתודה מראש טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007בשלב ראשון רק זהב. רק עגיל לא צמוד שניתן לסובב קצת באוזן. לא לגעת בידיים. לנקות פעמיים שלוש ביום עם צמר גפן ואלכוהול. למרוח משחת סינטומיצין 3% ולסובב קצת את העגיל כדי שהמשחה תיכנס לחור. אם שום דבר לא עוזר - להוציא את העגילים לזמן מה ולנסות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
טלי09/12/2007האם זה נכון שאפשר למרוח לק שקוף על המוט שבאוזן ואז אין מגע של האוזן עם העגיל ואז אין אנפקציה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד09/12/2007לא יודעת. לק זה דבר שמתקלף. יותר טוב עגילי זהב או מה שנקרא היפואלרגיים. למה להסתבך. קודם תיפטרי מהזהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת שקדים ופוליפיםעדי05/12/2007
שלום רב!
ביתי בת ה- 3 עברה ניתוח להוצאת שקדים ופוליפים - לאחר הניתוח החריף הריור שממנו סבלה במשך תקופה ובנוסף לזה פתאום הפה כל הזמן פתוח - כאילו קשה לה לבלוע / לנשום.
האם אלה סימפטומים נורמליים לאחר ניתוח כזה - מתי זה צפוי לעבור?
אני מודאגת מאוד שמא הניתוח החריף את המצב של המובנות של הדיבור כשבעצם אחת מהמטרות הברורות של הניתוח היה שיפור???
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007כמה זמן היא אחרי הניתוח? ריור הוא לרב לא תוצאה של הפוליפים אלא הרבה פעמים קשור בחולשה של אברי הפה ובזה יש לטפל על ידי קלינאית תקשורת. גם הפה הפתוח הוא הרבה פעמים הרגל הנובע מחולשה של האזור. אפשר לבדוק זאת על ידי הצבת מראה קטנה מול האף וסגירה של הפה. אם יש אדים על המראה סימן שהיא מסוגלת. לנשום דרך האף ולא חסומה. כדאי לפנות לא.א.ג. שיבדוק ובמידת הצורך יפנה לקלינאית תקשורת אשר תלמד אתכם תרגילים לחיזוק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניםedna05/12/2007
פרופ" שבדק אותו אמר שיש לבני אוזנים חריגות מפרישות כרונית שאינו מגיבות לשלל הטיפולים המקובלים כולל אקספלורציה של האוזן והדמיה של העצמות הטמפורליות.אוזן שמאל-הפרשה מועטה דלילה,אודם של התופית וכן אודם של חלק מדפנות תעלת האוזן החיצונית עליונה אחורית.אוזן ימין-הפרשה מוגלתית בכמות רבה.נקב בתופית וסביבו גרנולציות.בבדיקות שמיעה חוזרות הולכות עצם נישמרת.הולכות האויר משתנה בהתאם לכמות ההפרשה באוזן.יש באוזן ימין 40 דציבל.
מה ניתן לעשות ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מהאזנים
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007קודם כל לנסות לטפל באזניים בטיפות אזנים מתאימות תוך הקפדה יתרה וקפדנית ביותר שלא יכנסו מים לאוזן. אין לי מושג מה יצא בהדמיה ומה נמצא באקספלורציה, אבל אוזן עם נקב תפריש תמיד אם יכנסו אליה מים. אם למרות טיפול תרופתי ושמירה ממים יש הפרשה, כדאי לבדוק אם לא צמחה שם כולסטאטומה שהיא מין "עור פרא" כזה שגורם להפרשה. אולי כדאי להתייעץ עם מומחה אחר לאזנים בילדים (בהנחה שבנך הוא ילד) כי יש גישות שונות לטיפול. נכון שיש מקרים עקשניים אבל לא צריך לקחת את זה כמובן מאליו שהוא יפריש כל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הוצאת שקדיםעדי05/12/2007
כמה זמן לאחר ניתוח הוצאת שקדים ניתן לעשן שוב ?
עשיתי את הניתוח ב 25.11.07 באסף הרופא ומאז לא עישנתי ... מתי אוכל לחזור לעשן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007כרופאת א.א.ג אני ממליצה לך לנצל את ההזדמנות שהפסקת לעשן ולא לשוב בכלל להרגל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מאחורי אוזן ימיןחן יהודית04/12/2007
ד"ר שלום רב!
ביום בהיר אחד אחרי מנוחה של כמה שעות הרגשתי קצת כאבים מאחורי אוזן ימין.
מיששתי את המקום וגיליתי כי ישנה שם בלוטה על העצם עצמו.
אני מבקשת לדעת ממה יכול להיות הדבר הזה? והאם זה מצריך טיפול מיוחד או זה יעבור במשך הזמן.
אודה לך מאוד לקבלת התשובה, אני קצת מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר אביגיל ארד04/12/2007בלוטה מאחורי האוזן עשויה היות בלוטה תגובתית , כלומר התנפחה כתוצאה מזהום כלשהו בסביבה. זה יכול כל פצע או גרוי בעור הקרקפת. מובן שיש גם סיבות אחרות, גם אם פחות שכיחות ואותן יש לשלול בבדיקת א.א.ג מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין א.א.ג לחרדותקובי04/12/2007
האם יש איזה שהוא מחלה באוזניים או באף שגורמת לחרדות בחילות הקאות וסחרחרחרת ?
ומה הקשר בין נחירות לעייפות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007הקשר בין נחירות לעייפות הוא שכשאנחנו עייפים יותר יש כנראה שינה עמוקה יותר בה השרירים רפויים ואז, אצל אנשים עם מבנה הגורם לנחירות, יש יותר נחירה. אם הנחירות מלוות בדום נשימה בשינה אז יש עייפות ביום אחרי ליל נחירות. לא ברור לי מהי חרדת בחילות והקאות. האוזן הפנימית אחראית על שווי משקל ואם יש בה בעיה יתכנו תופעות של סחרחורת בחילה או הקאה, אבל לא של חרדה מפניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום פתאומי באף.מולי03/12/2007
שלום.
ביום שישי האחרון, 20 דקות אחרי שהתעוררתי, ירד לי דם בכמות גדולה מהנחיר השמאלי.
לא נגעתי באף וגם לא לקחתי שום תרופה, אז למה ירד לי פתאום הרבה דם מהאף ?
אולי זה קשור. אני מתעטש כמעט כול יום ובקול רם.
אני מתעטש גם בקיץ וגם בחורף מבלי שאני מצונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום
ד''ר אביגיל ארד08/12/2007לעיתים יש דמום מהאף, לרב מהאזור הקידמי של המחיצה העשיר בכלי דם. הרירית שעל כלי הדם לעיתים פצועה או מגורה ואז כלי הדם מתפרץ. לחיצה על החלק הקידמי הרך של האף תעצור את הדמום. סיבות אחרות לדמומים מהאף הם לחץ דם גבוה, נטילת תרופות כגון אספירין וכד'. לא לגעת באף ולא לחטט. בעדינות כשמקנחים. אם זה חוזר - כדאי לפנות לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אביגיל.
מולי09/12/2007לשמחתי זה לא חזר וזה היה חד פעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)