מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אאגהדס08/11/2007
שלום,
שמתי לב כי לבני בן השנתיים שקדים גדולים מאוד, הוא נוחר ואף הפסקות נשימה קלות בזמן השינה. בהתייעצות עם רופא הומלץ על ניתוח להורדת שקדים + פוליפים ולאחר בדיקת שמיעה תבחן האפשרות לכפתורים באוזנים. במכתבו כתב: שקדים היפרטרופים חוסמים!!! כרית אדנואידים חוסמת. לאור הקליניקה הסוערת יש מקום לניתוח ללא צורך במעבדת שינה.
רציתי לשאול:
1. האם מצבו של בני כ"כ חמור?
2. האם נכון הדבר שאדנואידים "צומחים" שוב לאחר תקופה?
3. נראה לי שבני נופל לעיתים קרובות האם יש קשר בין הדברים?
4. מה תפקידם של הכפתורים?
5. מה הסיכונים בניתוח מסוג כזה?
*אציין כי נראה לי ששמיעתו של בני טובה מאוד, הוא מדבר מגיל מאוד צעיר והגייתו נכונה.
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.א.ג - תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007העובדה שהילד מדבר היטב אכן משמחת, אולם אם יש נוזלים לרב יש ירידה כלשהי בבדיקת השמיעה והדבר יבדק בקלות בבדיקת שמיעה. אם לילד יש הפסקות נשימה ובצילום כרית אדנואידים ושקדים חוסמים - מן הסתם יש צורך בניתוח לכריתתם. הניתוח נעשה בהרדמה כללית. הסיכון העיקרי הוא דמום ולכן אנחנו נוהגים לאשפז ללילה אחד. בהמשך עלול להיות דמום אפילו אחרי שבועיים ולכן כדאי שהילד ישאר בהשגחה בבית בימים הראשונים ואפילו ישן בקירבתכם. בעיה שניה אחרי הניתוח היא הכאבים בלע. יש להקפיד שהילד יקבל משככי כאבים וישתה מספיק. התפקיד של הכפתורים הוא לדאוג לאוורור האוזן התיכונה עד שחצוצרת האוזן, המחברת בין האוזן והאף ודואגת להשוואת לחצים, תיפעל כמו שצריך. כריתת האדנואידים תורמת לשיפור הפעילות. השיפור בנשימה הוא די מהיר ובחלק מהילדים זה גם משפיע על התיאבון ועל העירנות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותנורית08/11/2007
שלום
בני בן 9 ומטופל ברטלין עקב חוסר קשב וריכוז, כמו כן הוא סובל הרבה זמן מבעיות באף (נזלת, התעטשות, אף סתום) באחד הבקורים אצל רופא אף אוזן גרון הוא קיבל תרסיס פליקסונאז. האם זה יכול להחמיר את בעית החוסר קשב וריכוז ? מה האלטרנטיבה ?
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007לא ידוע לי שיש התווית נגד לשימוש בפליקסונייז בילדים עם בעיות קשב וריכוז. הספיגה של התרופה בדם מזערית, לכן היא גם מותרת בילדים, ואינה אמורה לגרום לאי שקט כפי שיכולה תרופה דומה לגרום במתן דרך הפה. אפשרות אחרת לטיפול היא בתרופה אנטיהיסטמינית דרך הפה כגון אריוס, שאינה גורמת לנימנום או ערנות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באמצעות סטראואידיםורד07/11/2007
שלום ,
לאבא שלי התגלה וירוס באוזן וכתוצאה מזה ירדה שמיעתו באופן פתאומי ודרסטי (כך לפחות מה שרופאים יבחנו) לאחר אישפוז של שבוע בבית חולים וטיפול באנטיביוטיקה טענו שהטיפול אינו עוזר והחליטו לעבור לטיפול באמצעות הזרקת סטראוידים לאוזן יש לציין שבנוסף באוזן היחסית בריאה יש חור בתוף. ברצוני לדעת מה במה יעזור הטיפול בסטראוידים? מה ההיתרונות והחסרונות? במה זה יכול לפגוע? אם זה יכול להיות פגיע באופן בלתי הפיך? איזה בדיקות צריך לעשות לאחר מכן? האם טיפול כזה הינו יעיל והאם יש לרופאים מספיק ניסיון לעשות כאלו טיפולים? שאלתי את הרופאים שמטפלים באבי את אותן שאלות אך לצערי התשובות היו קרות ולא מרגיעות.
אודה על תשובתכם .
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007אם אני מבינה נכון מדובר בירידה בשמיעה על רקע עיצבי - מה שנקרא sudden hearing loss. במקרה כזה אין נוזל או מוגלה באוזן ומדובר בפגיעה עיצבית בלבד. טיפול בסטרואידים, לרב דרך הפה, נהוג מתוך מחשבה שיש דלקת כלשהי בעצב הגורמת לבצקת. אם הוא ניתן בזמן הוא מועיל. לגבי הזרקות ישירות לתוך האוזן - אני בטוחה שמי שעושה את זה לא מנסה זאת בפעם הראשונה. יתכן וזו הדרך להימנע ממתן סטרואידים דרך הפה , למשל באנשים שמסיבות רפואיות אסור לתת להם דרך הפה (למשך סוכרת). אם אכן מדובר בירידה כזו בשמיעה - יש לבצע בדיקת שמיעה לאחר זמן מה לראות אם היה שיפור. בחלק מן המקרים יהיה שיפור, בחלק לא, ובחלק שיפור חלקי בלבד. כל האפשרויות קיימות. אין טיפולים אחרים מלבד להימנע מטיפול ולחכות לראות מה יקרה. אם הבנתי לא נכון ולא מדובר בירידה עיצבית בשמיעה אלא דלקת אמיתית עם מוגלה ונוזלים וכו' - מובן שתשובתי הנ"ל איננה לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 עם אף סתום ,נושמת דרך הפהשגית07/11/2007
נוזלים באוזניים יותר מימין אף תקין שקדים כמעט נושקים
יש לציין שלאביה ולצד המשפחתי שלו יש הסובלים מנחירות קשות ואף סתום ושקדים מוגדלים.
בנוסף לבני שהיה בגילאים שנה- ארבע היה אף סתום רק בשינה. ומאז הוא נושם טוב דרך האף.
אין לה נזלת רק עם בוכה ואז יוצאת לה נזלת שקופה וצמיגית.
הייתה אצל שני רופאים א.א.ג לפני חצי שנה וכל אחד טוען אחרת שזה יעבור ולחכות , והשני המליץ לעשות ב.שמיעה ונוזלים +צלום נאזופארינקס.
שאלתי: האם יש דרכים לטיפול על מנת להקל על ההרגשה? האם תרסיס לאף מומלץ במקרים אלו?
כרגע אני מבולבלת מהרופאים האם לעשות צילום או לחכות?
לילדה יש איחור התפתחותי וחשוב לי לדעת מה יכול לעזור לה?
האם רופא יכול להמליץ לחכות ללא צילום והאם יש בדיקה מסויימת שהרופא צריך לעשות בכדי להפנות לצילום?
מקווה שהייתי ברורה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007היות ובדיקת שמיעה וצילום רנטגן פשוט אינם בדיקות פולשניות או מכאיבות והן נותנות אינדקציה טובה למצב, הייתי מתחילה בהם. אם יש ירידה בשמיעה, בעיקר אצל ילדה עם אחור התפתחותי, חשוב שהשמיעה תהיה תקינה ויש לתת לה את כל הכלים להתקדם מבחינה התפתחותית. מסיבה זו היד אולי תהיה יותר "קלה על ההדק" בהחלטה על ניתוח. הנושא של נשימה עם פה פתוח חשוב מבחינת התפתחות הלסת העליונה. אם הנשימה עם פה פתוח היא רק בגלל ריפיון שרירים, הטיפול הוא על ידי קלינאית תקשורת. אם האדנואידים (שקד שלישי) בנזופארינקס אכן מוגדלים ותורמים גם לחסימה האפית וגם לנושא אוורור האזניים והצטברות הנוזלים, יש לטפל בהם. לגבי השקדים - תלוי בגודלם ובכל הנושא של הפסקות נשימה בלילה. ראי תשובה שנתתי כאן היום לגבי ניתוח שקדים ופוליפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףצוף05/11/2007
שלום, אני בשבוע 31
במהלך ההריון סבלתי לא פעם מדימום מהאף, רק מנחיר ימין. דימום שנמשך מספר שניות/דקות ומפסיק.
היום בבוקר היה לי דימום ממש רציני, שטף, שנמשך זמן רב, הפסיק ולאחר מספר דקות חזר והמשיך
קבעתי תור לאף אוזן גרון (ליום רביעי הקרוב), כיוון שאמרו לי שאולי יש נימי דם גדושים ואפשר לבצע צריבה.
אני בלחץ מזה
ורציתי לדעת:
כיצד מבצעים צריבה והאם זה כואב?
האם זה עוזר והדימום לא חוזר?
האם יש קשר ללחץ דם?
כיצד לעצור דימום כזה במידה והדבר יחזור על עצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחד לא עונה בפורום הזה?
צוף06/11/2007מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמום מהאף
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007אזור הקידמי של האף עשיר במיוחד בכלי דם. בהריון כלי דם אלו נוטים להתרחב ולכן יש לפעמים דמום. אם מדובר בפצע במחיצה , למשל מחיטוט , שגרם לדימום, אפשר להסתפק לעיתים במשחה שמנונית ושטיפה במי מלח. אם צריך לצרוב, הדבר נעשה על ידי מקלון קטן עם חומר שצורב לרגע ומביא חשק להתעטש. האי נוחות חולפת תוך דקות. בתור עזרה ראשונה לוחצים עם שתי אצבעות על החלק הקידמי, הרך, של האף (לא למעלה על העצמות) ובכך בעצם לוחצים על הכלי המדמם ועוצרים את הדמום. סליחה על העיכוב בתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים מוגדליםירון05/11/2007
שלום רב,
אני בחור צעיר בן 20, ללא עודף משקל, וסובל מעייפות רבה.
עברתי בדיקת שינה: 28 הפסקות נשימה מלאות ו22 חלקיות בצפיפות של 11 לשעה. במשך 4 % מהלילה נשמעה נחרה.
יש לציין שישנתי שם רק 4-5 שעות.
האם זה התוצאות הללו יכולות להסביר עייפות מרובה שאני חש כבר מס' שנים?
בנוסף- יש לי שקדים מוגדלים אך לא חוסמים או נושקים, האם זה יכול לגרום למצב או שרק שקדים נושקים או מוגדלים יכולים לגרום לדום נשימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה בשינה
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007דום נשימה בשינה הוא לרב בעיה המורכבת מיותר מגורם אחד. שקדים מוגדלים הם רק חלק מהסיבות. לרב יש יותר מסיבה אחת ויש להתייחס לבדיקתך במלואה. גודל הלשון, אורך החך והאם הוא רפוי, גודל שקדים, מבנה הלסת הסנטר והצואר ועוד. 11 לשעה זה דום נשימה בדרגת חומרה קלה. אם תצליח לישון מספר לילות עם מכשיר ה CPAP שאולי הוצע לך ותחוש שיפור בעייפות, הרי שאכן הסיבה לעייפות היא דום נשימה. לגבי הטיפולים - ה CPAP הינו הטיפול היעיל ביותר, אולם מדובר בנישואים להרבה שנים עם המכשיר. אולי נישואים קתוליים. כדאי להיבדק על ידי רופא א.א.ג . יתכן ויש בעיה במחיצת האף למשל שניתן לתקנה בקלות יחסית וגם יכולה לתרום. גם ניתוח שקדים הוא אופציה. יש לשקול לגופו של עניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטמי אוזניים כ"הגנה" מנחירות בן הזושרון05/11/2007
אשמח לעזרה!
אנו נוסעים לסופ"ש. בדר"כ הוא ישן בחדר אחר בגלל הנחירות המאד חזקות שלו.
בסופ"ש בבית המלון הדבר כמובן לא יתאפשר. חשבתי לנסות לשרוד את סוף השבוע הזה בעזרת אטמי אוזניים. השאלה היא האם יש באמת אטמים שמונעים חדירה מוחלטת של רעש ואם כן מה הוא הסוג הממולץ? (אשמח לשמות) ומה בערך עלותו.
יש לציין שבן זוגי מודע לבעיה, מנסה לרדת כרגע במשקל לפני שיקח צעדים דרסטיים יותר כמו ניתוח או שימוש קבוע במסיכה.
תודה מראש עבור כל עיצה בנוגע לאטמים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמים.
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007מובן שישנם אטמים מקצועיים נגד רעש אותם אפשר להכין בהתאמה אישית ולרכוש במקומות בהם מכינים אטמים נגד מים ומכשירי שמיעה. העלות אינה ידועה לי בדיוק אולם אטמים נגד מים מחירם 300-600 שקלים ואני מניחה שזה די דומה. לסופשבוע אחד אפשר להסתפק באטמי ספוג . הם מנמיכים מעט את הרעש אולם עשויים להספיק. סופשבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פוליפים או פוליפים +שקדיםמאור04/11/2007
בני בן ה5.5 כבר שנה נושם דרך הפה...הנשימה שלו בשינה אינו רגועה ומלווה נחירות.אינו סובל מדלקות גרון.
הופננו לאף אוזן שהמליץ להסיר פוליפים.
כאשר הופננו למנתח עצמו הנל ציין כי בננו סובל גם משקדים מוגדלים ולכן יש הסתברות של 50% שניתוח הפוליפים לא יפתור את בעיית זרימת האויר
השאיר לשיקול דעתנו האם לעשות ניתוח משולב או לנתח רק פוליפים ולקחת סיכון בכך שיאלץ לעבור עוד ניתוח.
איך אפשר לבצע כזו החלטה?מה הפרמטרים שאליהם כדאי להתייחס כשלוקחים החלטה כזו?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים ואדנואידים.
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007הכל תלוי במקרה זה בגודל ובתסמינים. אם השקדים ענקיים ונושקים זה לזה, יש סיכוי שהבעיה לא תיפתר לגמרי. מאידך גיסא, אם הילד לא עושה הפסקות נשימה בלילה אלא רק נחירות, הנגרמות בעיקר על ידי הפוליפים (אדנואידים) החוסמים את האף, אפשר "להמר" וללכת רק על ניתוח פוליפים. ראיתי ילדים שהיו להם שקדים גדולים אבל אם האדנואידים היו מאד גדולים, רב הבעיה הסתדרה גם בלי לכרות שקדים. כריתת שקדים היא ניתוח עם יותר כאבים ויותר סיכון, אולם יש לשקול לפי מצב הילד. אני שמרנית יחסית בנדון, אבל לעיתים אין ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כרוני מהאףזהבית מאיר04/11/2007
בעלי סובל מדימומים כרוניים מהאף. כמה פעמים במשך היום וגם בלילה. לפעמים הדימום נמשך כשעה. זהו כמובן מטרד ומקשה מאוד מאוד על החיים. לטענתו הוא לא יכול לשכב עם הראש למעלה לעצור את הדימום כי אז הוא מתמלא בדם. בנוסף הוא אומר שבכל ההתייעמויות שלו עם הרופאים הם טענו שאין מה לעשות, ניתן לצרוב את הנימים, אבל זה לא יכול ממש לעזור כי יש לו הרבה נימים שמתפוצצים באף, ובנוסף הוא אומר שזה יכול להחמיר את המצב.
יש עצה?האמנם הרפואה המערבית אינה מספקת כל טיפול למצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם מהאף.
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007דמום חוזר מהאף נגרם לרב על ידי כלי דם בחלק הקידמי של האף המתפוצצים ומדממים. קודם כל חשוב לדעת מה לעשות בזמן הדימום החריף וזה בטח לא לשכב על הגב או להרים ראש למעלה כי אז הדם נכנס לגרון. אם הדמום אכן קידמי - לחיצה עם שתי אצבעות על החלק הרך (הקידמי) של האף, ולא על העצם, במשך מספר דקות, עשויה לעצור את הדמום וכך לא ידמם שעה. אם הדמום הוא אחורי, כמו במקרים של לחץ דם גבוה, קשה יותר לעצור לבד ולעיתים יש להגיע לעזרה לבית חולים. חשוב במקרה כזה לאזן את לחץ הדם ואם הוא נוטל תרופות המפריעות לקרישת הדם כגון אספירין, להפסיק למספר ימים בהתיעצות עם הרופא שלו. מלבד במקרים בהם יש מחלה מסוימת עם נימים רבים לא תקינים באף, שהיא לרב משפחתית, אפשר להסתדר עם הנימים המדממים . לפעמים צריך לצרוב אך לפעמים מספיק טיפול הכולל משחה מקומית, הימנעות מוחלטת מחיטוט באף, ושטיפה במי מלח - כדי לרפא את הרירית החולה ולמנוע את הדמום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הנזק ?ויקי04/11/2007
אמרו לי שיש לי סינוסים , שהבעיה היא באף , ושעלי להבידק
אני רוצה לדעת מה הנזק לכך ?
אני יצטרך ניתוח ?
אנא ממך , תסביר לי כל דבר על בעיה זו .
מודה לך על כך מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף וסינוסים
ד''ר אביגיל ארד08/11/2007יש הבדל אם הבעיה היא באף או בסינוסים. לא הבנתי מההודעה שלך מהי הבעיה. סינוסיטיס, שהיא דלקת של הסינוסים היא בעיה אחת והטיפול לרב מתחיל בטיפול תרופתי. בעיה באף, כגון מחיצה עקומה או קונכיות מוגדלות, היא בעיה אחרת והטיפול יכול להיות תרופתי או ניתוחי. שתי הבעיות יכולות להיות לפעמים קשורות זו לזו. עליך להיבדק כדי שהרופא יקבע מה הבעיה ובהתאם לכך הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה באוזן?אורי03/11/2007
שלום
מזה שנתיים יש לי הרגשה משונה בזמן נשימה -הכנסה או הוצאת אוויר מהאף,
מה שמלווה בהרגשת סתימות קלה באוזניים ,שנפתחת ונסגרת במשחק עם הנשימה.
שאלתי היא מה זה יכול להיות? והאם נדרשת באמת בדיקה של רופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי יש לגשת לבדיקה אחרת איך יפתר
ד''ר דן גוטמן03/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזן פקוקה
רותי14/05/2009לעיתים לאחר מקלחת טובה או לאחר שחייה בבריכה אני חשה שהאוזן נסתמת. זה בד"כ חולף מעצמו. כמו כן נדרשתי פעמיים להתערבות של רופא לפתיחת האוזן. כיום אני כבר שבוע במצב הזה ומטפטפת טיפות שמכר לי רוקח. יש לי תור רק בשני לרופא האם יש משהו נוסף שאוכל לעשות.? כיום?בבית? אני כבר ממש סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הגיע הזמן לבדיקת רופא
ד''ר אביגיל ארד16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מתחושת אי נוחות בגרוןנועה02/11/2007
שלום רב,
במהלך השנה האחרונה אני סובלת מתחושת אי נוחות בגרון, מאבדת את הקול , קושי רב בדיבור
בדקתי את הנושא ונאמר לי כי אני סובלת מבצקת מיתרי הקול.
ניסיתי טיפול בסטרואידים שהקל על המצב אך, ברגע שהפסקתי התחושה הלא נעימה בגרון והצרידות המאוד קשה (עד אובדן קול) שוב.
עישנתי כ- 20 סיגריות ביום , היום מעשנת פחות אך עדיין אין שום הקלה...
מבקשת לדעת האם יש טיפול נוסף למעט סטרואידים ,
מה עוד ניתן לעשות
אני סובלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/11/2007בצקת במיתרי הקול היא דבר הנגרם מעישון. יש להפסיק לעשן וניתן לטפל בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך...
חסויה14/07/2011באם החולה אינו מצליח להפסיק לעשן לגמרי (אופי חלש) ויורד מחפיסה ביום לחמש סיגריות בודדות..האם הנזק הוא קטלני? האם יחד עם העישון יוכל לעבור ניתוח בהצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך... - תגובה
ד''ר רועי הוד16/07/2011קשה לחזות מה יהיה, עדיף להפסיק אך כשלב ראשון גם ירידה משמעותית במינון טובה, יכול להיות שזה לבד ישפר את מצב הבצקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים ופוליפים לבן 3מריה01/11/2007
פניתי עם הבן שלי בן ה-3 לא.א.ג לפני 4 חודשים עקב דלקות אוזניים חוזרות ונשנות
הוא נוחר חזק בשינה וגם מתעורר כמעט כל לילה בין פעם לפעמיים (יכול להיות גם בגלל בעיה התנהגותית)
לפני 4 חודשים הרופא אמר לחקות עם הניתוח "כי לשקדים יש תפקיד במערכת החיסונית"
עכשיו חזרנו לביקור מעקב והוא המליץ לנתח כי המצב לא השתפר ואף הורע
בקיץ לא היו דלקות אוזניים והאוזניים שלו נראות בסדר
לבן שלי מערכת חיסון חלשה, הוא חולה הרבה, "תופס כל דבר", בעיקר וירוסים
דלקות גרון - אולי פעם פעמיים בחורף האחרון
השאלות:
מה יכולה להיות ההשפעה על מערכת החיסון בעקבות הסרת שקדים ופוליפים?
האם כדאי לנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן02/11/2007קשה לי להאמין שכך הרופא אמר. משנות ה 60 של המאה הקודמת יודעים שלשקדים אין שום צורך במערכת החיסון וכריתתן לא פוגעת בכלום. אם צריך אז יש לבצע את הניתוח ואז שכיחות הדלקות דווקא תרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת שנתיים וחציתמי31/10/2007
יש לה חום והיא משתעלת עד שהיא מוציאה את כול הליחה והיא מצוננת מה כדי לתת לה שיעזור? האם כדי לי לחסן אותה נגד שפעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר דן גוטמן03/11/2007ישנם מבחר סירופים ואינהלציות המקילות על מצבי ליחה אפשר לתת לא את אחד מהם
לגבי חיסון שפעת איגוד רופאי הילדים ממליץ לתת חיסון לילדים הקטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה אפית אצל הילודרז31/10/2007
שמעתי סיפור על בת של חבר של חבר שבגיל מספר שבועות עברה ניתוח לפתיחת המעבר הפנימי של האף. אני לא יודע את השם המדויק אך לא בזה ענייני. מה ששמעתי זה שתינוקות לא יכולים לנשום דרך הפה אילא רק דרך האף. במצב כמו של תינוק זה הבנתי שהוא יחנק מכך שאפו סתום והוא לא יצליח לנשום דרך הפה. האם סיפור זה נכון? ואם כן האם אפשר לקבל הסבר קצר על המנגנון האנטומי-פיזיולוגי אשר לא מאפשר לילודים לנשום דרך הפה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן03/11/2007זה נכון מאוד ישנם ילדים שנולדים עם מצב הנקרא כואנל אטרזיה שזה חסימה של המעבר בין האף לפה . ילודים חיבים לנשום דרך האף ולכן המצב הזה מתוקן בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)