מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפענוח צילום סינוסיםיעל30/10/2007
עשיתי צילום סינוסים ובתוצאות נכתב תפיחות רירית קלה בסינוס מקסילרי ימני. עירפול בסינוסים הפרונטליים...במה דברים אמורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן03/11/2007בצילום יש חשד לסינוסיטיס וצריך לתת את התשובה לאחר בדיקה גופנית ולאור הקליניקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףדגנית30/10/2007
שלום לך, אני מעוניינת לעבור ניתוח אף ואני מוצאת את עצמי מבולבלת ונואשת בבחירת הרופא, חשוב לי מאוד שיהיה לו ניסיון רב והתמחות רפואית של א.א.ג קראתי באינטרנט כתבת מומחים שממליצה לא לתת לשני רופאים לחטט באף, הכוונה לרופא פלסטי והשני לרופא א.א.ג ואני יודעת שלפעמים גם רופא א.א.ג יכול להביא לתוצאות לא מוצלחות לכן חשוב לי שיהיה לו ניסיון רב + ההתמחות ברפואה הקשורה לא.א.ג אני לא יכולה לחשוב או לשמוע לממליצים אחרים שממליצים פחות או יותר לרופא האיקס ולרופא הווי כי תמיד יהיו אלו שימליצו על רופא 1 ואילו אחרים שיזהירו מפניו, ויש לי התלבטות קשה בין גבי אלשוילי שבא מתחום הא.א.ג, לבין חיים אשכנזי שגם מבצע ניתוח משולב באף. מה עושים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה- חשוב!!!
ד''ר דן גוטמן03/11/2007אנחנו לא נוהגים לבצע כאן בפורום הזה פירסומת או הערכה של כל רופא ורופא. אם מישהוא מהקוראים ירצה ויספר חוות דעת אישית אין לנו התנגדות
בהצלחה בכל אופן באשר תבחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדיםאיילה29/10/2007
אני בת 39 .בחצי שנה האחרונה אושפזתי פעמיים ,עקב מורסה בגרון כתוצאה מחיידק סטרפטוקוק.A . vהאם מומלץ לעבור ניתוח להוצאת שקדים?
מהי הדרך המומלצת ביותר? גלי קול ,לייזר,כריתה.....
האם מומלץ לעשות את הניתוח בבית-חולים ,או במרפאות הקופה?
איך בוחרים מנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים
ד''ר דן גוטמן03/11/2007ניתוח שקדים מבוצע כאשר ישנן דלקות שקדים חוזרות או שיש 2 ארועים של מורסה בשקד. הניתוח מבוצע בדרך רגילה לא משנה לייזר או גלי רדיו ( שלא נועדו לשקדים) אל תסתבכי בבירור השיטות השונות הם חסרות משמעות. פשוט יש להוציאם.
מדובר בניתוח נפוץ המבוצע בבית החולים הפרטי או הציבורי אשר כולנו הכירורגים מבצעים.
אם תרצי לפנות לאחד מאיתנו נשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שקדים
רות08/11/2007עברתי לפני 5 ימים את הניתוח אני בת 27, אם את רוצה לשמוע פרטים על ההחלמה והמלצה חמה על רופא שלחי לי מייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריכה ייעוץ
תמי09/11/2007היי,רות. שמי תמיואני צריכה לעבור ניתוח להסרת שקדים. אני בת 30. שמעתי שזה מאוד כואב ואני מתלבטת אם לעבור את זה או לוותר. אני צריכה חוות דעת ממך!!! תודה1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כריתת שקדים
עדי07/02/2008אני עושה את הניתוח ביום ראשון ומודה שאני מפחדת
מה את יכולה לספר על ההחלמה כי הפחידו אותי ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דל'קת אוזנייםונדה29/10/2007
יש לי ילדה בת שנה ו-5 חודשים, סובלת מנזלת כבר מס' חודשים שגרמה לה עכשיו לדלקת אוזניים-היא קיבלה טיפול אנטיביוטי-מוקסיויט אבל זה לא עזר (יכול להיות כי לא קיבלה זאת מסודר מכיוון שלא היה לה חום הכנסנו אותה למעון), לאחר מכן התחלנו עם אוגמנטין ומייד עם הטיפול הילדה התחילה לשלשל רציני והפסקנו לה את הטיפול האנטיביוטי. לאחר ביקורת הבנתי שעדיין יש לה גודש באוזן התיכונה והיא מקבלת סירופ אפלפי וספריי לאף. אני מרגישה שזה כואב לה במיוחד בלילה כי היא מתעוררת לפעמים.
אני מפחדת שזה לא יעבור לה ללא אנטיביוטיקה
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות
ד''ר דן גוטמן02/11/2007שיש דלקת חריפה ועקשנית יש לטפל באנטיביוטיקה ואפשר לבצע דיקור של עור התוף. יש להיות במעקב א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בגרון- דחוף!!לינוי26/10/2007
שלום ד"ר
אני בת 15 וחצי ולפני שנתיים חליתי במחלת הנשיקה ומאז כל חודש כמעט ובאופן סדיר מופיעה אצלי דלקת בגרון
לאחר שהחלמתי ממחלת הנשיקה בדיוק שנה לאחר מכן חליתי במחלת הפה והטלפיים ונמצא אצלי בבדיקות הסטרפטקוקס
כמו שהזכרתי קודם כמעט וכל חודש יש לי דלקת בגרון ועכשיו גם יש לי.. הפעם זה גם עבר לאוזניים וביקרתי אצל רופאת אף אוזן גרון היא לקחה משטח גרון ואמרה שראפאפן כבר לא כ"כ יעזור ושאחרי שהתוצאות יגיעו יחליטו אם לעשות לי ניתוח שקדים או לתת לי 3 זריקות כל חודש
רציתי לדעת אם יש קשר בין מחלת הנשיקה לפה והטלפיים והסטרפטקוקס האם זה נורמלי שמופיעות אצלי בתדירות כ"כ גבוהה דלקות בגרון ומה אפשר לעשות?
אם אתה יכול בבקשה תפרט לי על הניתוח שקדים האם הוא מסובך ומה הסיכונים כי שמעתי שאם לא יהיו לי שקדים אני אהיה חשופה יותר למחלות נוספות משום שתפקידם של השקדים הוא לתפוס את החיידקים שנכנסים לגוף בזמן הנשימה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גרון
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007לפני שמחליטים על ניתוח שקדים חשוב לדעת אם אכן מדובר כל חודש בסטרפטוקוק היות ויש משהו דומה לזה שנקרא PFAPA ואז הטיפול אינו אנטיביוטי ואינו ניתוח. לכן כדאי לקחת משטחי גרון בכל דלקת. כמו כן, אם זה אכן הסטרפ. יש לעשות משטחי גרון לכל מי שבמגע קרוב איתך, בני הבית ו\או החבר, אולי מישהו מהם נשא (שלא חולה) של החידק ומדביק אותך ואז צריך לטפל בו\בה במקביל. הניתוח עצמו נעשה בהרדמה כללית. הסיכון העיקרי שלו הוא דמום אחרי הניתוח. ההחלמה די כואבת אבל אם יש סיבה מוצדקת לעבור את הניתוח ואין ברירה זה יפתור את בעית דלקות הגרון (אם מדובר בסטרפטוקוק). לא ידוע לי על קשר בין מחלת הנשיקה למחלת הפה והטלפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים בתינוקותשרון26/10/2007
יש לי תינוק בן שנה. בגיל 5 חודשים חלה בדלקת אוזניים טופל במוקסיפן ולאחר שזה לא עזר, טופל באוגמנטין .בגיל שנה חלה שוב בדלקת אוזניים שוב טופל במוקסיפן ולאחר מכן באוגמנטין ,יומיים לאחר הפסקת הטיפול ניגשתי לאף אוזן גרון שאמר שהמצב עדיין לא טוב ועשה לו נקב בעור התוף והמליץ להמשיך בטיפול בטיפות אנטיביוטיות. עברו 3 ימים והילד עדיין סובל בלילה ,אתמול גם יצאה עוד קצת מוגלה מהאוזן. מה מומלץ בגילאים האלה? האנטיביוטיקה לא עזרה, האם הטיפות אמורות לעזור?האם מומלץ לתת לו את חיסון הprevnar כי סובל מדלקות אוזניים? ב2הפעמים בהם חלה- יצאו שיניים שבוע אחרי תחילת המחלה, האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אזניים
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007שתי דלקות בשנה הראשונה לחיים אינן משהו כרוני. אם כבר קיבל אנטיביוטיקה חזקה כמו אוגמנטין ואפילו עבר ניקור ומפריש, ואם אין חום - לא הייתי ממהרת לטיפול נוסף. ממליצה לא להרטיב את האוזן מספר ימים עד שההפרשה תיפסק לגמרי . אפשר להשתמש בטיפות מספר ימים. אם החום עולה או שהוא מאד באי שקט, יש לקחת אותו לבדיקה חוזרת. אזניים יכולות להראות "לא יפה" אחרי דלקת,אבל אם הילד בסדר לא צריך לתת טיפול נוסף. בקורת אחרי חודש לפחות. לגבי החיסון - הוא אמנם לא מכסה את כל סוגי החיידקים והדעות חלוקות, אבל יש המלצה לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FFשר25/10/2007
ד"ר שלום לבני בן השנתיים בוצעה בדיקת FF בעקבות תחושה שלי שהוא לא שומע (או שפשוט מתעלם) ותוצאותיה 20 SRT באוזן אחת ו15SRTבשנייה
הוא סירב להרכיב אוזניות הגיש חפצים בסט סגור לכל צד בנפרד בעוצמות הנ"ל המעידשות על שמיה בתחום התחתון של הנורמה
מה זה אומר???
אציין כי דיבר די מהר אך לא מדבר לגמרי ברור
האם יש בדיקה מלבד הנ"ל שכדאי לבצע?
האןם בדיקה זו אמינה דייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007תוצאות אלו קרובות לתחום הנורמה אך מצריכות שיתוף פעולה של הפעוט. אם יש חשד לנוזלים (שאז השמיעה לרוב פחות טובה) יש בדיקה אוביקטיבית הנקראת טימפנומטריה והיא קצרה ולא כואבת ואז ניתן לדעת אם יש נוזל באוזן או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתננסי25/10/2007
התאוררתי בבוקר כאשר אני שוכבת על הגב, סובבתי את ראשי לשמאל ונתקפתי סחרחורת עזה. באותו היום טסתי לצפון אמריקה, שם הבעיה נמשכה (עד היום - 10 ימים) בימים האחרונים יש שיפור ניכר בהרגשתי ואני מקבלת פחות סחרחורות. רופא המשפחה העלה חשד ל LABYRINTHITIS ACUTE ושלח אותי להוועץ ב"רופא אף אוזן גרון" עדיין לא הגעתי לבדיקה זו (יש לי תור).
כל שנה אני מקבלת חיסון כנגד שפעת (גילי 55) ותהיתי האם קיים סיכון בקבלת החיסון במצבי הנוכחי.
בתודה
ננסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007אם הבעיה בעיקר בשכיבה על צד מסויים וללא בחילות או הקאות חמורות, נראה שלא מדובר בלבירינטיטיס אל במה שמכונה "סחרחורת תנוחתית טבה" או באנגלית BPPV. מדובר בבעיה בקריסטלים קטנים שנמצאים באיבר שווי המשקל. זה עובר לבד או בעזרת סוג מיוחד של פיזיותרפיה. גשי לא.א.ג לצורך איבחון מדוייק יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בגרוןלילי25/10/2007
שלום רב, לפני שבועיים התחילה אצלי תחושת מחנק בגרון מעין גוש שנמצא בגרון ואינו זז, עם לחץ קל בחזה ולעתים קשיים בנשימה,התחושה קיימת אצלי כל הזמן בערב מתחזקת במצב שכיבה ובמזג אויר חם, אינני מתגוררת בארץ כרגע וכיוון שאני סטודנטית ללא רופא מסודר הגעעתי לחדר המיון נעשתה לי בדיקה אקוגרפיה של הגרון והצוואר ונאמר לי שבלוטת התריס מעט מוגדלת אך אין לי כלום ושלחו אותי לביתי, כיוון שדיוק באותו זמן הפחתתי את כמות העישון מבחינה דרסטית(מנסה להפסיק) חשבתי שישנו קשר מסויים, בכל מקרה התחושה אינה עוברת היא גם מלווה ביציאות אויר(גרעפסים) יש לי כמו כן גם מצבי רוח משונים של בכי צחוק, מה הייתם ממליצים לי לעשות?האם יש סיכוי שיעבור לבד? אני באמת מודאגת אשמח אם תענו לי בקרוב,
יום נפלא לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007קשה לומר בלי לבדוק, אבל התסמינים יכולים להתאים לרפלוקס שהוא מצב בו החומצה מהקיבה עולה לגרון ויוצרת שם נפיחות. העישון מחמיר זאת. לא חייב להיות מלווה בצרבת. בשלב ראשון נסי לשתות הרבה מים, להפחית עישון, לא ללכת לישון על בטן מלאה, להימנע מקפאין, מזון חומצי כגון הדרים או חומץ, אלכוהול, מנטה ומזון חריף או מטוגן. לא להרבות גם בעגבניות וחצילים. אפשר לקנות טבליות טאמס גם בחו"ל שהן סותרות חומצה. נסי כשבוע וראי אם יש שיפור כלשהו. אם כן - להמשיך לפחות חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימה בגרון-המשך
לילי16/11/2007קודם כל אני מודה לך על תשובתך המהירה,
פניתי אל הרופא שוב והוא שלח אותי לבדיקות דם הממצאים:
free t4 17,4
free t3 5.56
tsh 2.64 (הרופא הסביר לי שזה בגבולות הנורמה אולם מעט גבוהה ושהממוצאהסביר הוא 1.50 ) ולכן יישלח אותי בעוד כחודשיים למומחה בלוטת התריס,כרגע אני סובלת גם מכאבי בטן בחלק העליון,מציק אבל נסבל,ועוד תופעה היא עצבנות (אני לא יודעת אם יש קשר )
בינתיים נאמר לי להמנע מעגבניות ותבלינים ולטול כדורים למשך חודשLANSOPRAZOLO EG
התחלתי ליטול את התרופה ואני חשה מעט בשיפור
האם ישנן עוד בדיקות שאני אמורה לעשות?האם התרופה מוכרת לך והאם יש בה סיכון?האם זה יחלוףמעצמו או שאצטרך ליטול כדורים לצמיתות?
אודה לך אם תוכלי לענות,אני פשוט לא סומכת במאה אחוז על הרפואה באיטליה
תודה ויום טוב
לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
ד''ר אביגיל ארד17/11/2007נראה לי שהרופא שלך חשב ממש כמוני שהסימפטומים נובעים מרפלוקס. הטיפול נכון. לא רק עגבניות לא מומלץ לאכול אלא גם שימי לב לדברים האחרים שכתבתי בתשובה הקודמת אליך. לוקח זמן עד השיפור. אם זה טוב אני ממליצה לרוב להמשיך שלושה חדשים. אם יש כאבים בקיבה ורום הבטן כדאי גם לבדוק נוכחות חידק בשם הליקובקטר פילורי. עושים את זה בבדיקת נשיפה מאד פשוטה. הרפואה באיטליה בטח לא מפגרת ואין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ באף, מוטרדת מאוד!חגית25/10/2007
שלום, אני בת 40 ובהריון מתקדם ( שבוע 30). לפני כשבועיים שלושה התחיל דימום מהאף במיוחד לאחר קינוח האף. מאחר ואני סובלת מדליות ( ורידים ) מאוד נפוחים ברגליים לא ייחסתי חשיבות לדימום למרות שלעיתים הדימום חזק. לפני יומיים הסתכלתי בתוך האף מתוך סקרנות כי הרגשתי נפיחות כבר כמה ימים ( מעין גולה), אבל לתומי חשבתי שמדובר בווריד בולט בלבד. מה שראיתי באף הימני היה מפחיד . מעין גולה לבנה. היום ראיתי רופא( אני גרה בחו"ל) והוא אמר שצריך להסיר את הפוליפ לדבריו כי יש סכנה של דימום חריף ושליחה לביופסיה ליתר בטחון. שאלתי האם המקרה מוכר לכם? והאם הרדמה מלאה תזיק לעובר? האם כדאי או מומלץ לחכות עד אחרי הלידה ( עוד חודשיים) או לבצע את הביופסיה באופן מייד. מוטרדת מאוד, ותודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007פוליפ באף יכול להיות פוליפ אלרגי (האם את טיפוס אלרגי? אסטמתי וכו'?). זה בדרך כלל. גידולים באף אצל אנשים צעירים פחות שכיחים אולם קיימים. לצורך ביופסיה לא חייבים הרדמה כללית ואפשר הרדמה מקומית כמו אצל רופא השיניים שבטח לא תזיק לעובר בשלב זה. האם אפשר לדחות או לא תלוי במראה הפוליפ. יש פוליפים שממש לא נראים חשודים ואז אפשר לחכות את השבועות שנותרו. אם הפוליפ לא נראה יפה אפשר לבצע, כאמור ביופסיה בהרדמה מקומית. בשלב זה של ההריון אפשר לעבור גם הרדמה כללית אם ממש צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לנשום מהאףרומי24/10/2007
אני מתקשה לנשום מהאף ולכן אני נושמת הרבה פעמים דרך הפה. זה קורה לדעתי כי האף שלי תמיד סתום קצת, איך אפשר לפתוח את האף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה אפית
ד''ר אביגיל ארד28/10/2007קושי בנשימה דרך האף יכול לנבוע מבעיה במבנה האף כגון מחיצת אף עקומה, או מבעיה כגון אלרגיה או נפיחות קונכיות האף. נדיר יותר - פוליפים אלרגיים. בגיל הילדות קושי בנשימה דרך האף יכול לנבוע מהגדלה של האדנואידים (מה שמכונה שקד שלישי או "פוליפים"). רופא א.א.ג יוכל לבדוק ולהציע את הטיפול המתאים לפי הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרוןשני22/10/2007
האם ביצוע מין אוראלי יכול לגרום לדלקות גרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן23/10/2007דלקות גרון לא אבל מחלות מין יכולות להיות מועברות במין אורלי כגון זיבה יבלות וראליות וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום במשך שבועיים מלווה במוגלה בגרוןאמא21/10/2007
שלום,
ביתי בת 5.5, סובלת מחום גבוה מזה כ 12 יום.
בברור שנעשה עם הרופא המטפל, נשללה מחלת הנשיקה, ונשלל מונוקלואוזיס. בדיקות דם יחסית תקינות (רוב הערכים בטווח), צילום ריאות תקין.
ראוי לציין כי מדובר בחום מחזורי (כל 9 שבועות לערך) המלווה בדלקת גרון לא חיידקית (תרבית שלילית) - נשללה תסמונת FAPA
אני מדגישה שמדובר בחיפוי של מוגלה על השקד. רופא המשפחה לא ממש יודע מה יש לה. וכעת אנחנו במצב של המתנה עד לסיום ההתקף.
אני מעוניינת להעמיק את הבירור (רפואה פרטית ). נשאלת השאלה לאיזה רופא מומלץ לפנות? רופא ילדים מומחה למחלות זיהומיות, או אף אוזן גרון-ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גרון
ד''ר דן גוטמן23/10/2007אם יש מוגלה בכ"ז יש לטפל באנטיביוטיקה קלה למנוע זיהום מישני גם אם המשטח שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קול חנוק לאחר פעילות גופניתשחר21/10/2007
שלום ד"ר,
אני בן 22. לאחר שאני מבצע פעילות גופנית, אני מרגיש מחנק בגרון והקול שלי משתנה - עוצמתו נחלשת מאד ואני יכול להשתמש רק בטונים גבוהים. התופעה יכולה להימשך עד כשעה-שעתיים לאחר הפעילות הגופנית, תלוי במשכה ובעצימות.
אותה תופעה בדיוק מתרחשת גם אחרי שאני מנגן (בכלי נשיפה).
מה אני יכול לעשות כדי להקל על התופעה?
אני נוהג לשתות הרבה מים, כ3-5 ליטר ביום בקיץ.
תודה מראש,
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן23/10/2007התופעה שתיארת נראה לי קשורה למתח בשרירים ובצוואר הגורם לשינוי בגוון הקול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה במהלך השינהרועי20/10/2007
מזה שנה וחצי שאני סובל מדום נשימה במהלך השינה ועשיתי בדיקת מעבדת שינה.
האם בדיקה במעבדת שינה פוסלת ב-100 אחוז את כל שאר האפשרויות שגורמות לדום נשימה , ומשאירות רק את האופציות שהמעבדה משאירה?
עשיתי בדיקה ותוצאותיה מדברות על מתח נפשי , ואפשרות מישנית לפנות לרופא אף אוזן גרון
האפשרות שזה קורה ממתח נפש עלתה כי אני חורש שיניים , העניין הוא שאני חורק שינייים מגיל 4, ואני סובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן23/10/2007מעבדת שינה הינה מאוד אמינה ובודקת את כל הסיבות לדום נשימה לילי
אולי ניתן לעזור לך בתחום הא.א.ג ולם כך אתה צריך לגשת לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)