מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת MRI- בירורסיגלית24/04/2019
עקב טעם לא טוב בצד שמאל של הפה מזה מספר חודשים, נעשה לי אם אר איי, להלן הממצאים:
חדר המוח, החללים התת-עכבישים,הסולצים והציסטרנות הבזליות, הודגמו מורחבים במידה קלה, סימטרית, ללא עדות לסימני לחץ.
בסדרת ה FLAIR הודגמו מספר מוקדים היפראינטנסים קטנים בחומר הלבן היכולים להתאים למוקדים לא ספציפיים או שינויים איכסמיים כרונים קלים של החומר הלבן
הודגם עיבוי ניכר של רירית הקונכות הנזליות התחתונות משני הצדדים והאמצעיות משני הצדדים וקונכה בולוזה בקונכה הנזלית האמצעית משמאל.
יתר הדברים תקינים.
האם יש ממצא ששייך לתחום אף אוזן גרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בתחום אא"ג בבדיקת mri
ד``ר עמית וולפוביץ25/04/2019ישנם ממצאים שנראים דלקתים באפך. אמנם לא נראים מדאיגים אבל בהחלט אמליץ על בדיקת רופא אא"ג מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אם אר איי- התייעצותסיגלית22/04/2019
עקב טעם לא טוב בצד שמאל של הפה מזה מספר חודשים, נעשה לי אם אר איי, להלן הממצאים:
חדר המוח, החללים התת-עכבישים,הסולצים והציסטרנות הבזליות, הודגמו מורחבים במידה קלה, סימטרית, ללא עדות לסימני לחץ.
בסדרת ה FLAIR הודגמו מספר מוקדים היפראינטנסים קטנים בחומר הלבן היכולים להתאים למוקדים לא ספציפיים או שינויים איכסמיים כרונים קלים של החומר הלבן
הודגם עיבוי ניכר של רירית הקונכות הנזליות התחתונות משני הצדדים והאמצעיות משני הצדדים וקונכה בולוזה בקונכה הנזלית האמצעית משמאל.
יתר הדברים תקינים.
האם יש ממצא ששייך לתחום אף אוזן גרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תגובתי לעיל
ד``ר עמית וולפוביץ25/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה רפאפן מינון- התייעצותאבי21/04/2019
שלום
האם יש הבדל בין לקחת שני כדורים של 500 מג לבין לקחת קפסולה אחת של ה 1000 מג, הבנתי שזה שונה מבחינת ההשפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הבדל בין המינונים
ד``ר עמית וולפוביץ25/04/2019אין הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח של בדיקות בלוטת התריסנמרוד20/04/2019
שלום לך אני נמרוד בן 34 בריא בדרך כלל לפני כמה ימים גיליתי מין בילטה בגרון מצד ימין למטה ואני ממש מודאג שלחו אותי לבדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם של בלוטת התריס צרפתי את הקבצים שלהם אני מאוד ישמח לעזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחר תפקודי תריס ואולטרה סאונד
ד``ר עמית וולפוביץ25/04/2019אמליץ על בדיקה יסודית של תוצאות הבדיקות ע"י אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר פתוח בין אף ואוזנייםיגאל19/04/2019
שלום רב!
שנים רבות אוזניים שלי רגישות לזיהומים, רוח קרה וכד'. לפעמים אני שוטף את האף בעזרת מים עם מלח וטיפה של פולידין. כשאני מנקה את האף, המים יוצאים מאוזניים שזה מוזר. האם אמור להיות מעבר פתוח בין אף ואוזניים? אם לא - מה הבעיה אמורה להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים באוזניים
ד``ר עמית וולפוביץ19/04/2019בשגרה לא אמור להיות קשר רציף מהאף לאוזן החיצונית ואם ישנו אז זהו סימן שיש נקב בעור התוף. ממליץ להבדק ע"י רופא אא"ג מומחה באוזניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מצפצופים באוזנייםענבר15/04/2019
היי ד"ר וולפוביץ,
אני סובלת מצפצופים באוזניים כבר מספר ימים.
זה ממש מוציא אותי מדעתי.
איך ניתן להעלים את זה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון חריף
ד``ר עמית וולפוביץ16/04/2019צפצוף באוזניים או בשמו המקצועי טינטון יכול להיות סממן של ירידת שמיעה חריפה ועל כן יש לבדוק אותו ואת שמיעתך בדחיפות. גשי למומחה אא"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקה באף -בירורינאי10/04/2019
ד"ר וולפוביץ שלום,
קיבלתי כדור בעוצמה חזקה לאזור האף לפני כמה ימים.
ירד לי דם אבל עבר.
היום התחיל לכאוב שוב והתנפח.
זה ממש מלחיץ אותי.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת אף
ד``ר עמית וולפוביץ16/04/2019ממליץ להבדק בהקדם ע"י מומחה אא"ג להערכת מצב עצם האף ומחיצת האף. הזמן האפשרי לתגובה במקרים מסוימים הינו מיידי או ימים מספר בלבד לאחר החבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה שענית עוד שאלה אחת בבקשה ממךליאן06/04/2019
אם אלך עכשיו לסופר פארם לקנות ברונכוליט או מוקוליט עדיין משתעלת מלאה בליחה זה יעזור לי? תוך כמה זמן הקול אמור לחזור? יש לי קוצר נשימה לא דרסטי אבל קיים כי עשיתי צילום לפני שבוע וראו סוג של דלקת/זיהום. תודה על תשובתך בבקשה, תודההה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופות שציינת עשויות להקל אבל אין בהם צורך
ד``ר עמית וולפוביץ16/04/2019ממליץ גם מעקב רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה באוזן אחרי קינוח האףikehgl06/04/2019
סיימתי שפעת ועקב קינוח האף,באוזן אחת אני מרגיש כאילו עור התוף נדחק החוצה (תחושה הפוכה מזו שקוראת בעת נחיתה במטוס). המצב נמשך כבר 3 ימים וזה מפריע באיכות השמיעה.
אני בן 68 ולא לוקח תרופות.מצב בריאותי תקין.
האם זו אינדיקציה לבעייה אחרת ומה ניתן לעשות כדי לטפל בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו תת תפקוד חצוצרת האוזן
ד``ר עמית וולפוביץ16/04/2019ממליץ להבדק ע"י רופא אא"ג מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה באוזן אחרי שפעת קלהIkehgl06/04/2019
אחרי קינוחי אף בגלל נזלת נוצרה תחושה באוזן אחת כאילו עור התוף לחוץ החוצה (הפוך ממה שמרגישים בזמן נחיתה במטוס) וזה נמשך כך כבר 3 ימים. זה פוגם באיכות השמיעה.
ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תפקוד חצוצרת האוזן
ד``ר עמית וולפוביץ16/04/2019בד"כ יחלוף בעצמו. במידה ולא פנה למומחה אא"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ואיבוד קול לאחר שיעול מתמשך וקשהליאן05/04/2019
שלום ותודה רבה מראש, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך עשר דקות. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול כמעט ונעלם פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה נוראית. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות לאחר צינון ושיעול
ד``ר עמית וולפוביץ06/04/2019ליאן שלום!
ראשית מיתרי הקול אינם נקרעים משיעול. רוב הסיכויים שהם מגורים כחלק מהצינון ממנו את סובלת. השיעול המשמעותי בהחלט יכול להוביל לדימום לתוך רירית מיתרי הקול שבד״כ נספג בהמשך. בכל מקרה לא הייתי נכנס לפאניקה ובמידה ואין קוצר נשימה הייתי הולך להבדק ע״י אא״ג מומחה. בנתיים הקפדי על המנעות מדיבור ואם חייבים אז לא בצעקה ולא בלחישה. שתייה מרובה מומלצת אף היא. במידה ויש קוצר נשימה אמליץ לפנות לבדיקה דחופה עוד היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מאבחנים טנטון באוזן?רשף02/04/2019
איך מאבחנים טנטון באוזן ומה דרכי הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד``ר עמית וולפוביץ06/04/2019טינטון הינה תלונה סובייקטיבית כלומר תלוית תלונות של החולה
הטיפול מורכב מכמה אפשרויות בהתאם לסוג הטינטון וחומרתו ועל כך אמליץ להיוועץ עם מומחה בנוירואוטולוגיה (אא״ג עם מומחיות על בתחום זה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בחוש הריח לחלוטיןמאי30/03/2019
כבר שבוע ימים בידיוק מיום שבת שעבר איבדתי את חוש הריח לחלוטין אבל ממש לחלוטין.מודאגת מאוד מאוד וחוששת שחוש הריח נעלם לצמיתות בבקשה תעזרו לי יש לי מלדה קטנה ולא מסוגלת לחשוב על כך שלא אוכל להריח אותה לעולם.מרגישה מאוד לחוצה ופוחדת מטופלת כבר 5 ימים ב דיזאורן בעיקבות דלקת באוזניים ובקלרינז רפטבס לצינון כמו כן בקודיקל להקלה בשיעול ובתרסיס לאף בשם פליקסונז.
הטיפול ניתן לפני כ 5 ימים עלידי רופאת המשפחה אשמח אם תענו לי במהרה מודרגת מאוד וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד חוש הריח
ד``ר עמית וולפוביץ06/04/2019לרוב כחלק מצינון
במידה ולא משתפר בשבוע-שבועיים הקרובים אמליץ להבדק ע״י אא״ג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון מחיצת האףגל28/03/2019
מה הסיכונים הכרוכים בניתוח זה ומה משך ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוני ניתוח מחיצת האף
ד``ר עמית וולפוביץ29/03/2019הרדמה כללית, דימום, זיהום, כאב, צורך בניתוח חוזר, פגיעה במבנה האף, בפגיעה בחדות הראיה או בתנועת גלגל העין (נדיר), דלף נוזל מוחי (נדיר), פגיעה בחוש הריח, קושי בנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת גוף זר בגרוןשרית26/03/2019
שלום... מזה יותר מחודש וחצי מרגישה תחושת גוף זר בגרון שבא והולך, בעת בליעת רוק ולאחר אוכל (כאילו האוכל נתקע בגרון). בדיקת א.א.ג. + סיב אופטי תקינה, ו.ק.ת. תקין, בדיקות דם תקינות, US בלוטת התריס מספר קשריות קטנות שלדברי רופא א.א.ג. ורופא משפחה יש צורך לבצע מעקב בלבד ולפי גודלן לא אמורה להרגיש דבר. ניתן ע"י רופא משפחה כדור נגד רפלוקס למרות שבבדיקות לא רואים שיש רפלוקס (לוקחת כמעט שבוע) ללא השפעה, מדי פעם ישנו גירוי בגרון שגורם לשיעול (כמו הרגשה של ליחה) וכן לפני מספר ימים יצא לי מהגרון גוש קטן כמו אבן ולדברי הרופא זה כלום. לדברי הרופא כנראה מדובר במשהו פסיכולוגי. האם יש עוד בדיקות אותן ניתן לבצע או שבאמת מדובר במשהו פסיכולוגי. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לתחושת גוף זר
ד``ר עמית וולפוביץ29/03/2019האם ייתכן שבלעת עצם דג/עוף?
אם לאו, נראה שעברת בירור מקיף
הייתי מנסה תרופה נגד רפלוקס לזמן מעט ממושך יותר משבוע לפני הסקת מסקנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)