מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיטי של מערות הפניםשרון קולומבוס21/12/2018
כאבי סינוסיטיס מילדות החמרה בשנים האחרונות בבדיקת אאג הודגמה אלרגיה מטופלת בטלפאסט ובסטרונאד לאף החמרה בחודשים אחרונים כאבים בלתי נסבלים ודמם פלאסמה מהאף ברקע מחלת אוסלו וובר משפחתית ,טופלתי באנטיביוטיקה הודגמה בסיטי מלאות רקמתית בדופן אחורית בנזופרינקס וכן עיבוי רירית בינונית בחלל האף מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות אף וסינוסים
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019ממה שכתבת עושה רושם שהמקרה שלך מורכב ודורש הערכה רצינית ויסודית הן בשל התסמינים של סינוסיטיס כרונית והן בשל הסיפור משפחתי של מחלת אוסלר וובר רנדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים באוזן ימין מספר ימיםתומר10/12/2018
שלום וברכה,
אשמח לעזרה ועצה טובה.
אני כבד שמיעה ומרכיב מכשיר שמיעה.
במהלך שבוע שעבר הרגשתי שהאוזן הימינית שלי כאילו סתומה.
הלכת לרופאת משפחה שאמרה שנראה לה קצת אדום ואולי פטריה ונתנה לי 2 סוגים של טיפות (עיניים).
לאחר כיומים ביום שישי פתאום התחלתי לשמוע מעין צפצוף ארוך. הורדתי את מכשיר השמיעה ולאחר איזה כשעה זה הפסיק וכל זמן שלא הרכבתי את המכשיר לא היו צפצופים. ביום ראשון (אתמול הלכתי לרופא אף אוזן גרון... אמר שלא רואה כלום באוזניים (למרות שאני מרגיש משהו) ושאזרוק את הטיפות. בנוסף אמר שאולי יש ירידה משמעותית בשמיעה והפנה אותי לבדיקת שמיעה מקיפה (קיבלתי תור רק לעוד חודשיים וחצי) כשהרכבתי חזרה את מכשיר השמיעה שוב חזר לי הצפצוף המתמשך ולאחר כשעתיים הורדתי אותו ולאחר כשעה זה נפסק. הלכתי למכון שמיעה שיבדקו את המכשיר מבדיקה ראשונית נראה המכשיר בסדר. הם היו נחמדים ועשו לי בדיקת שמיעה בסיסית ראשונית לראות עם יש הבדל מהמדיקה מלפני כשנתיים ולא נראה הבדל משמעותי. כך שהכל מוזר כל פעם שאני מרכיב מכשיר שמיעה חוזר הצפצוף (הוא לא מהמכשיר וכשאני מוריד אותו לוקח עוד זמן ולבסוף מפסיק....
ולשאלתי: אני לא הרגשתי שהרופא בדק ביסודיות כמו שצריך (נראה כממהר) אולי זה משהו שקשור לעצב באוזן. לאור חיפושי ובירור כאן באתרים הבנתי שאולי יש חלון של זמן לטיפול באנדימיוטיקה וסאורידים באישפוז וזה יכול למנוע החמרה ואולי אף להפסיק את הצפצוף... לאן לפנות... אני מבין שזה די דחוף חלון הזמן הזה בפרט שאני כבד שמיעה.
אודה מאוד על תשובתכם וסליחה על האורך.
הערכה ובתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה פתאומי וטיפול בסטרואידים
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019תומר היקר, חששותיך בהחלט מוצדקים במיוחד באדם כבד שמיעה שישנה ירידה נוספת תחושתית עצבית בשמיעה ואז אכן ישנו חלון הזדמנויות צר לטיפול. מאחר ולדבריך בדיקת השמיעה ללא שינוי מהקודמות אין התוויה לטיפול בסטרואידים. אין ספק שיש צורך במקרה שלך במעקב שמיעתי ואא״ג מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של אנטיביוטיקה penicillin v 500 mgמיטל19/11/2018
בשישי האחרון הלכתי לרופאת משפחה בשל כאבי גרון ונרשם לי penicillin v 500 mg (פן-רפא וי-ק 500) נאמר לי ליטול 2 קפליות פעמיים ביום במשך 10 ימים(סך הכל 2000 מג ביום) במשטח גרון אכן יצא כי יש סטרפטוקוק A. לצערי בתי גם נדבקה וכששיתפתי את רופאת הילדים במה שאני נוטלת היא אמרה שזה מינון גבוה מידי לאדם מבוגר בריא, שאינו במשקל של למעלה ממאה קילו.איני יודעת מה לעשות כעת.האם להפסיק את התרופה אחרי שבוע ולא אחרי 10 ימים?האם ליטול פחות ביום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון חריפה והטיפול האנטיביוטי
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019זה בהחלט המינון המוקבל, יש הנותנים 500 מ״ג פעמיים ביום (סה״כ 1000 מ״ג) אבל גם כפול זה בטוח בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה אחרי ניתוח מחיצה באףשב16/11/2018
עברתי ניתוח מחיצה לפני כ3 שנים , שמתי לב שלאחר הניתוח הופיע לי בליטה מצד שמאל של האף מה שהתברר לי שמדובר במחיצה . האם זה סביר שאחרי ניתוח ישור מחיצה, לא רק שהמחיצה לא תתיישר אלא אפילו תתעקם יותר עד כדי כך שזה יהיה נראה לעין מבחוץ ? האם הניתוח כשל בצורה בלתי רגילה ? והאם צריך לעשות ניתוח חוזר ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מחיצה
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019ממליץ בחום להבדק ע״י הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סקי הרים יכול להיות טריגר לורטיגו?Boris08/11/2018
לפני חצי שנה הייתה לי התקפת סחרחורת חזקה שעברה בעצמה תוך מספר ימים. רופאים לא מצאו הסבר. דבר אחד חשוד: זה קרה למחרת אחרי שיט בים לא שקט. אבל זאת רק היפותזה.
השאלה לגבי סקי. אני עושה סקי שנים ללא בעיות. האם לאור מה שקרה יש מקום לדאגה בפני נסיעת סקי? האם יש משהו להיזהר במיוחד? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת והפרעות שיווי משקל
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019לאחר שיט בהחלט מוכרת תופעה הנקראת ״מחלת הרציפים״ בה מרגישים תחושת ״שיוט״ לאחר תום השיט. ורטיגו (סחרחורת קשה עם בחילה והקאה) אינה נפוצה ומצריכה הערכה נפרדת. לא רואה סיבה שלמנע מסקי ללא קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות או משהו אחר בשקדיםאור29/10/2018
כבר הרבה זמן מציקה לי תופעה מוזרה- מדי פעם משהו מציק לי ברון וכשאני מסתכלת עם פנס אני רואה בשקד שמאל יבלת/ ציסטה או משהו כזה- גוש צהוב שמתחיל קטן וגדל תוך כמה דקות עד שפשוט נופל לפה, בדרך כלל דקות עד שעה מרגע ההופעה.
מה זה יכול להיות? זה קרה לי לפחות 5 פעמים אם לא יותר.
יש לציין שבעבר היו לי דלקות גרון חוזרות ונשנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ״אבני שקד״
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019לרוב מדובר ברובד חיידקי שנהנה משיירי מזון שנתקעו בחריצי השקד. באם הבעיה מפריעה, חוזרת על עצמה, מלווה בריח או טעם באושים בפה מומלץ להבדק באופן מסודר על מנת להציע מגוון אפשרויות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחנק מתוך שינה,בצחצוח שיניים ,בבליעת רוקרונן18/10/2018
לאישתי מידי פעם מתעוררת מתוך שינה ואין לה אוויר מרגישה שנחנקת כנ"ל גם בצחצוח שיניים במברשת החשמלית ובליעת רוק.בנוסף היא נושמת תמיד רק מהפה וטוענת שלא יכולה לנשום מהאף ולא יודעת איך ככה כבר 25 שנה מה עושים? אני דואג זה מפחיד שזה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנשימה אפית
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019ממליץ הערכה מסודרת הן של מעבר האוויר באף והן של הלוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת אוזניים כרוניתדניאל07/10/2018
מה אפשר לעשות נגד דלקת אוזניים כרונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזן כרונית
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019מומלץ בחום הערכה מסודרת וקפדנית על ידי רופא מומחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים נסתמות בנסיעה במעליתנעמה04/10/2018
בזמן האחרון האוזניים שלי נסתמות בנסיעה במעלית, מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת-תפקוד חצוצרת האוזן
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019רושם לתת-תפקוד חצוצרה
אם יחמיר או יופיע גם בשינויי לחת אטמוספרי (עליה לגובה, טיסה וכדומה) ניתן להעריך את תפקוד החצוצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות נגד יובש באף?נגה02/10/2018
מה לעשות נגד יובש באף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש באף
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019ליובש באף סיבות רבות
ממליץ לבדוק את האף ע״י רופא אא״ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע חוזר בתוך האוזןמיכל27/09/2018
מה עושים עם פצע חוזר בתוך האוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע חוזר באוזן
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019פצע חוזר מצריך הערכה יסודית על מנת להבין האם ישנו מצב דלקתי כרוני או תהליך אחר העומד בבסיסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חנק מתוך שינהדוד16/09/2018
מה יכולה להיות הסיבה לתחושת חנק מתוך שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חנק בשינה
ד``ר עמית וולפוביץ02/01/2019יש צורך בהערכת אא״ג מסודרת ולאחריה ככל הנראה מעבדת שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגרון וגושים אדומיםליאור24/09/2017
לפני כמה ימים החל לי כאב בגרון והופיעו כמה גושים בצבע אדמדם
הייתי רוצה לדעת כמו מה זה נראה? הם זה מסוכן? נוסיף גם שאישית והבת שלי עם כאב בגרון ונזלת אבל לא נראה כאילו יש להם אותו גושים כמו אצלי
מוסיף תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף עוד תמונה
ליאור24/09/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נוחר ונחנק במיוחד בלילהאווה21/11/2016
בני בן חודש וחצי והוא נוחר כמעט כל היום .. במיוחד בלילה. ישן לפעמים עם פה סגור ולפעמים סגור למחצה ולפעמים עושה תחושה שנחנק.. מה זה יכול להיות? והאם ניתן להקל עליו בדרכים כמו אינהלציה או משהו אחר ... לפני ריצה לרופא א.א.ג ..אצל רופאת משפחה כבר הייתי אומרת זה נזלת ,זה לא נראה ככה בכלל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי
nchi29/11/2016נראה כמו דום נשימה בשינה
פנו למעבדת שענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בחלל הפה והלשוןפצעים בלשון17/11/2016
קיימתי יחסי מין הכל מוגן חוץ ממין אוראלי שירדתי לבחורה לאיבר המין שלה ... לפני 4 חודש.. ואני סובל כמעט שבועיים מפצעים בפה ולשון לא יודע אם זה קשור לאיזה מחלה .. הנה מצורף תמונה ללשון .. האם זה טבעי שכך הצורה דלו או יש דלקת ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורפת תמונה
פצעים בלשון17/11/2016עוד תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפת תמונה
פצעים בלשון17/11/2016עוד תמונה לחלל הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בחלל הפה והלשון
פצעים בלשון17/11/2016עוד תמונה ללשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה ... תוגה רבה
פצעים בלשון18/11/2016תדובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)