פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי אוזניים ולחץ כשיש רעש
    חן
    15/09/2016

שלום. לפני כמה חודשים שיחקתי עם הכלבה שלי כמ פעמים והיא צווחה די חזק ופעם אחת הרגשתי ששתי האוזניים שלי נסתמות וכאבו לי האוזניים במשך שבוע ומשהו והיו לי דקירות והרגשתי לחץ בשתיהם ואפילו לא יכולתי לשמוע מוסיקה באוזניות על חלש ולדבר בטלפון כאב לי. ומאז מדי פעם יש לי כאבים באוזן ויש ימים שכואב לי כל היום בעיקר באוזן שמאל וגם כאבים חזקים פתאום ושמתי לב שזה קורה כשיש רעש טיפה חזק. ורציתי לציין שאני סובלת מטיניטוס לא חזק בשתי האוזניים שבאוזן ימין יותר שומעת ואין החמרה בטיניטוס מאז המקרה. השאלה שלי האם האוזן שלי נפגעה? מה זה יכול להיות והאם זה יחלוף? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד משהו ששכחתי לציין

חן
    15/09/2016

בנוסף מאז אני סובלת מכאבי ראש מן דקירות ובעיקר לחץ בצדי הראש שהנוירולוג ורופא אף אוזן גרון טענו שזה ממתח ואין קשר בין האוזניים לראש. בנוסף שמתי לב כשאני עוסה את הראש והאוזן זה עוזר לי לכאב אך הם חוזרים שוב לאחר זמן מה. ועברתי בדיקת שמיעה פעמיים מאז החל הטיניטוס לפני שנתיים וראו שיש ירידה קלה בשמיעה באוזן ימין וגם לפני חודש עברתי שוב בדיקה שיצאה אותו הדבר לפני שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גרון מתמשכים בלילה - יובש, ליחה שיעול ודקירה בגרון
    אסף מרדכי
    23/02/2016

שלום
    יש לי בעיה בגרון שחוזרת אחת ל 2-3 חודשים ועד כה הרפואה הקונבנציונלית לא מצאה לי פתרון.
    מדובר בכאב בגרון שמופיע רק בלילה אחרי שאני שוכב לישון. אני מתעורר 2-4 פעמים עם חיך וגרון יבשים, עם דקירה בגרון , עם ליחה צהובה – לא רבה ועם שיעול יבש – נאמר פושר, לא חריף.
    אני נאלץ לפחות פעם אחת לקום לשתות כוס תה וזה מרגיע אותי, ביתר הפעמים של אותו לילה אני פשוט שותה מים וזה חצי מרגיע.
    התופעה מתיישבת לי ל 2-4 שבועות שזה מטרד.
    למזלי, בבוקר ולאורך כל היום אין כאב ואני ממש בריא כל היום. לפעמים הנשימה נחנקת לי לכמה שניות ושתיה עוזרת אבל זה נדיר.
    רקע – יש לי ריפלוקס כבר יותר מ 10 שנים, אני לוקח קבוע אומפראדקס נגד חומציות, שומר על תזונה מתאימה ואני ישן בשיפוע של 20-30 מעלות. כמו כן יש לי צרידות בקול כבר לפחות שנתיים.
    נבדקתי אצל רופא אאג 3 פעמים עם אנדוסקופ וגם עשיתי CT סינוסים – הכל יצא תקין.
    אשמח אם תוכלו לייעץ לי על פתרון אפשרי.
    אסף מרדכי

הוספת תגובה

• ליחה לבנה וצמיגית במיוחד בלילות.

ביטון אלברט
    13/09/2016

אני סובל מזה כ 3 שנים מליחה לבנה וצמיגית ובמיוחד במנוחה ובשכיבה בלילות גורמת לי להתעוררויות תכופות עקב מחנק נשימתי עברתי דרך הרבה רופאיםכגון קרדיולוג פנוימולוג אף אוזן גרון מעבדת שינה צילומי ראות מבחן רגישויות והתןצאות היו תקינות.לקחתי כדורים נגד צרבת ללא הועיל.אודה לכם על חוות דעתכם וקבלת עזרה לפתרון המצוקה שלי. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בנחיר
    שני אבו
    07/01/2016

שלום, יש לי פצע בתוך האף על מחיצת האף. מצטברת עליו נזלת יבשה שמציקה לי ומפריעה לנשום. כשאני מסירה אותה הפצע נפתח וחוזר חלילה. יש לציין שהפצע לא כואב אם לא נוגעים. גם במגע זה שורף...
    מצורפת תמונה
    מה זה? הרפס? אבצס? פצע ... אני מפחדת שאם זה הרפס אני עלולה להדבק בעיניים...

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בנחיר

הוספת תגובה

• גם לי יש את הפצע הזה באף

אבנר
    07/09/2016

האם גילית מזה הפצע הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה נשימות נושם אדם נורמלי
    דניאל
    03/01/2016

שלום,
    האם זה נכון מה שאמרו לי : שבן אדם נורמלי נושם 12 נשימות עם נחיר ימין .אחר כך
    נושם עם 2 נחיריים בבד אחד 12 נשימות ובסוף עם נחיר שמאל 12 פעמים.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• קשקוש גמור.

ערן
    11/01/2016

מי סיפר לך את השטות הזאת?

חחח האמת שהצחקת אותי...

אדם בריא יכול לנשום דרך הפה או דרך האף, כאשר הנשימה ה"אידיאלית" היא כזו שבה שאיפת האוויר מתבצעת דרך האף, ונשיפתו דרך הפה.

אין דבר כזה "X נשימות עם נחיר ימין, X נשימות עם נחיר שמאל" וכו'. ייתכן שקיימים מעין "תרגילי נשימה" כאלה המבוססים על אמונות או תורות שונות (יוגה וכו'), אבל אם אתה שואל על תהליך ההנשימה הרגיל והטבעי אצל כל אדם - וודאי שאין דבר כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על התנגשות בין בעיות והטיפולים שלהם
    רוני
    20/12/2015

ד"ר שלום רב!

בת 49, בעלת לא מעט בעיות רפואיות. בתחילת שנות ה-90 עברתי ניתוח לתיקון מחיצה באף ולגירוד הריריות, זה לפחות מה שידעתי. בשנים האחרונות יש לי בעיית צרידות קשה מאוד, אך לא רק צרידות אלא גם חנק שקורה בזמן דיבור וגם בזמן אוכל ולפעמים אפילו שתייה. לאחרונה עברתי בדיקת סיב אופטי ולאחריה אמר לי הרופא שאין ממצאים על המיתרים אבל שיש כמה בעיות:
    1) בניתוח ההוא הסירו לי את הקונכיות מצד ימין.
    2) מחיצת האף עדיין בסטייה מהצד האחורי.
    3) אין סגירה מלאה של המיתרים בזמן דיבור.

כמו כן, סובלת מיובש קשה במיוחד, ובעקבות כך שותה המון.

אציין שבעברי למדתי פיתוח קול, ואז (גם בתחילת שנות ה-90), כנראה ממאמץ יתר, הגעתי לצרידות והיתה לי בעיה כלשהי במיתרים שכללה גם כאבים מאוד מאוד חדים ומאוד מאוד עמוקים.
    בנוסף, אני סובלת מבעיה גנטית נדירה שהתגלתה לי רק לפני מספר שנים, שיכולה להשפיע על מערכות הגוף השונות (חסר של מקטע גנטי), ואני אכן סובלת מבעיות בריאותיות שונות. ביניהן: יש לי רעד בשרירים, ולאחרונה אמר לי רופא עיניים שיש לי רעד בעיניים. בינתיים, ככל שיש לי יותר פרטים על מצבי יש לי אפשרות טובה יותר לחפש חומר באינטרנט ולנסות לחבר בין בעיות שונות, שמעלות בי שאלות שאני רוצה לברר.

אציין שלא ציינתי בפני הרופא שבדק אותי עם הלרינגוסקופ את כל הבעיות הרפואיות שלי. לא יודעת למה, הוא דווקא היה נחמד וסבלני.

השאלות:
    1) האם יכול להיות שהרעד שנמצא בעיניים וגם עוויתות שיש לי בכל הגוף במהלך היום, יכול להיות הגורם לבעיה במיתרי הקול? ו
    2)האם הגורם יכול להיות הבעיה הגנטית?
    3) האם עצם הסרת הקונכיות בניתוח האף שעברתי היא בעצמה גורם משמעותי בעניין היובש הגדול ממנו אני סובלת?
    4) אם ייסתבר והבעיה קשורה לבעיה הגנטית שלי, האם יש אפשרות לטפל בה מבלי לפגוע במיתרי הקול וביכולת לשיר?
    5) האם חוסר שיתוף הרופא הבודק בבעיות הרפואיות שלי מצדיק חזרה אליו לצורך החלטה על המשך טיפול?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• המשך - שכחתי שאלות חשובות

רוני
    21/12/2015

שוב שלום,

יש לי דום נשימה בשינה בדרגה קשה מאוד, ואני צריכה לישון עם סיפאפ בעל טווח מ-"5 - "16. המכשיר אצלי קצת למעלה משנה בשימוש לא לגמרי יומיומי אבל אני משתדלת לישון איתו לפחות כמה שעות בלילה לפחות כמה לילות בשבוע.

6) האם ייתכן והסיפאפ עצמו גרם להחלשתם של מיתרי הקול שלי (בגלל הכיוון הגבוה)? ואולי צריך להחליש אותו? (בביקור אחרון שהיה לי במרפאת שינה עם המכשיר לפני כחודשיים, נאמר לי שרוב הזמן אני צורכת קרוב לגבול העליון), מצד אחד אלה תוצאות הבדיקה שיצאו וגם תוצאות השימוש בפועל, מצד שני, ארצה לדעת האם טיפול בבעיית דום הנשימה בשינה פוגע לי במיתרי הקול (כאמור, למדתי שירה, שרתי בכל מיני מקומות, ושירה זה התחביב שלי)?
    7) אם כן, מה עושים?
    8) האם ייתכן ובעיית דום הנשימה בשינה אינה נובעת דווקא ממשקל יתר אלא בכלל קשורה לבעיית הנשימה שלי עקב הסרת הקונכיות מצד ימין, וסטייה של המחיצה מצד שמאל? (מה שאומר שהורדה במשקל לאו דווקא תמנע אירועים דומים בעתיד)?
    9) האם חזרה לרופא א.א.ג. ששלח אותי לבדיקת מיתרי הקול תוכל לספק לי את כל התשובות, או שעליי לחזור לרופא שבדק לי את המיתרים עם הסיב האופטי ולספר לו את כל בעיותיי הרפואיות (יש המון.... קצת יותר מדיי, אבל אני מתחילה כל הזמן להבין את החיבורים האפשרייים בין בעיותיי השונות).
    10) האם ניתוח לצורך סגירה מלאה של מיתרי הקול בזמן אוכל ודיבור יכול לפגוע במיתרים מבחינת שירה? (אם הבנתי נכון מזריקים סיליקון לעיבוי המיתר, אך זה משפיע על הקול)?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פפילומה בענבל
    ינון
    17/12/2015

שלום רב
    בבדיקה שגרתית נמצאה פפילומה בענבל.
    1. האם זה מסוכן.
    2. ממה זה נגרם?
    3. הרופא א.א ג אמר שאין צורך להסיר ושזה שפיר והכל בסדר.
    אני נורא מודאג.

לקביעת תור
    סגירה
    פפילומה בענבל

הוספת תגובה

• אני נורא מודאג.למה אין תשובה

ינון
    23/12/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות
    מאי
    01/10/2015

שלום רב, בתחילת חודש יולי הבחנתי שבלוטות הלימפה שלי מוגדלות (אלו שמתחת ללסת שמתנפחות כשחולים אבל אחת מהן קצת יותר) ועוד אחת בצד ימין מתחתיהן צמוד לגרגרת שמעולם לא הרגשתי אותה - גם כן התנפחה. לא הייתי חולה ולא כאב לי הגרון.
    פניתי לרופא אף אוזן גרון, עשיתי בדיקות דם שלא נמצאה בהן עדות לדלקת וגם לא במשטח גרון.
    באולטרסאונד נמצאו 2 בלוטות נפוחות, אחת 2 ס"מ ואחת 2.4 ס"מ (JDC) ובהמשך כעבור חודש וחצי עשו לי ניקור צווארי Fna רק מהבלוטה השלישית שציינתי שהרגשתי מוגדלת (זו שצמודה לגרגרת), בתוצאות היה כתוב benign lymphocytes שהוסבר לי שאלו לימפוציטים תקינים.
    עשיתי בדיקות דם לבדוק אופציות אחרות וצילום חזה שיצא תקין, בבדיקות דם נשלל טוקסופלזמה ומחלת הנשיקה. וכעת מחכה לתוצאות של שרטת החתול (למרות שלא היו סימפטומים של זה חוץ מהבלוטות)
    בנתיים אני מרגישה שהבלוטות גדלו עוד... איזו עוד סיבה יכולה להיות לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה מוגדלות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

מאי
    01/10/2015

שבבדיקות דם האחרונות מה שלא תקין היה: טסיות דם שירדו אל מתחת לנורמה (133 כאשר הנורמה היא 150-450) ואנמיה שיש לי מזה שנים רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה ודימום בגרון
    עילום שם
    03/08/2015

לפני יומיים הרגשתי כאב חד בגרון. כאילו סכין חותך בגרון.
    הכאב לווה בפליטת דם שפסקה לאחר מספר דקות. מאז מורגש כאב בכל פעולת בליעה.
    לא אכלתי שום דבר שעשוי להתקע בגרון.

יש לציין כי זהו מקרה חוזר. לפני כחצי שנה קרה מקרה דומה, כשלאחר מספר ימים הכאב עבר. באותו זמן דיווח רופא אא"ג על איזור של שלפוחית שנתרוקנה בחיך הרך מעל האובולה.

רופא אא"ג הפנה לרופא עור עם חשד לפמפיגוס.
    רופא עור שלל את הנ"ל, בלי יכולת להסביר את התופעה והפנה בחזרה לאא"ג.

מה יכול להיות ההסבר לתופעה ומה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה ודימום בגרון

הוספת תגובה

• אני בת 39

עילום שם
    03/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררתי עם הגוש הלבן הזה בתוך הפה
    אני
    12/07/2015

סליחה על התמונה והתיאורים הדוחים אולי חלקם לא רלוונטים אבל חשוב לי לתאר כמה שיותר כי אין לי מושג מה רלוונטי לרופא ומה לא.

צחצחתי שיניים ואז שמתי לב לזה
    זה לא כאב אבל זה גרם לי לרפלקסים חלשים של הקאה
    כמו שמכניסים אצבע לפה בכדי להקיא
    אז אותה הרגשה
    זה ממש הציק
    לא הרגשתי את זה לפני זה וגם לא נראה לי שזה היה

אחרי שאכלתי קרונפלקס עם חלב זה כנראה גרם לזה טיפה להשתחרר כי אחרי שעה בערך בעקבות הלחצים הטבעיים מהבליעת רוק - בלעתי את זה

ועכשיו נשאר מין חור כזה באותו מקום

אין לי כאבים ולא ירד דם

מה זה? והאם צריך לחשוש או לבצע בדיקה כלשהי?

*אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול

תודה על העזרה.

הוספת תגובה

• אה ואני בן 25

אני
    12/07/2015

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה כל חודש חודשים
    דניאל
    10/07/2015

שלום רב!
    שמי דניאל אני בן 22 מאז שאני זוכר את עצמי אני הייתי חולה כל כמה שבועות בין 3-8 שבועות בדרך כלל מדובר בכאבי גרון(שקדיים או דלקת)חום כאבי צוואר חולה כללית כאבי ראש וברכיים
    שאני הולך לבדוק אם מערכת החיסון שלי בסדר התוצאות אומרות שהכול ״רגיל״ אצלי השאלה מה יכולה להיות הסיבה שאני חולה כל כמה שבועות אפילו שאני שומר על עצמי ??

לקביעת תור
    סגירה
    חולה כל חודש חודשים

הוספת תגובה

• אני מציעה לך לקחת ויטמין סי .

סימה
    25/07/2015

מניסיון זה שינה לי את החיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעל לחודש מצוננת מאד
    אסתר גרידי
    21/01/2015

שלום, מעל לחודש אני מנוזלת מאד עם שיעול כבד, סיימתי 10 ימים של אנטיביוטיקה זינת
    1,000 מ"ג, 5 ימים של אוגמנטין, קלארינאס רפאשבס, וגם תרופות הומאופתיות. ושום דבר לא מועיל. הריאות נקיות. תחילה הנזלת והליחה היו בצבע ירוק. עכשיו נוזל לבן כמעט ללא הפסקה. השנה פעם ראשונה לקחתי זריקה לשפעת. משתדלת לנוח כמה שאפשר.
    מה כיוון לבדיקות נוספות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעל לחודש מצוננת מאד

הוספת תגובה

• אולי יש לך סינוסיטיס

שלי
    26/01/2015

אולי יש לך סינוסיטיס כרונית...
    או מערכת חיסון חלשה...

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס דלקת במערות האף

גרנית גיל
    26/01/2015

סינוסיטיס דלקת במערות האף..
    עשויה להיות כרונית,
    כשלא מטפלים בא כראוי.
    המלצתי גש באופן בהול למומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמפונים לאחר ניתוח אף
    מעין
    05/01/2015

שלום, אני צריכה לבצע ניתוח להקטנת קונכיות. הבנתי שלאחר הניתוח אני צריכה להיות 72 שעות עם טמפונים באף ולאחר מכן להסיר אותם אצל רופא אא"ג. אמרו לי שמאוד כואב להסיר את הטמפונים האלו ושעדיף לעשות במקום אחר את הניתוח שבו משתמשים בטמפונים שנמסים לבד. האם זה נכון והאם עדיף להשתמש בטמפונים מומסים? אני מאוד חרדה מהמחשבה שאצטרך לסבול בהוצאת הטמפונים לאחר הניתוח.
    בתודה מראש,
    מעין

לקביעת תור
    סגירה
    טמפונים לאחר ניתוח אף

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה פתאומי
    טלי
    08/12/2014

שלום, מזה כשבוע ויומיים סתומה לי האוזן. יש לי תחושה של לחץ בתוכה. זה קרה לי כאשר הייתי מקוררת מאד. א.א.ג שביקרתי אצלו ניסה לנקז נוזלים אך לדבריו יצאו מעט מאד ולא דלקתיים. טען שהיה גם בלט בעור התוף שנעלם עם הדיקור. נשלחתי לבדיקת שמיעה שמעידה על ירידה בשמיעה באוזן הסתומה. לדבריו זה יתכן שקרה מוירוס ומהיום אקבל זריקות סטרואידים לאוזן. אני לא יכולה לקחת דרך הפה בגלל רקע של קיב. האם אכן יתכן דבר כזה מוירוס? האם מצבי מסוכן? אני בחרדות עצומות... מפחדת שמצב זה ישאר כך או יחמיר

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי שמיעה פתאומי

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

טלי
    13/12/2014

התחלתי טיפול בזריקות סטרואידים לאוזן. עד כה ארבע הזרקות. חל לי שיפור בשמיעה נדמה לי אך האוזן עדיין סתומה. פחות ממה שהיתה אך עדיין תחושה מתסכלת מאד. יש לי עוד שתי הזרקות. האם תחושצ האטימות תחלוף? האם זה מצב שישאר קבוע? אני בת 33 בריאה בדרכ. ורציתי לדעת האם זה יכול להחמיר למרות ההטבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרון יבש בבוקר
    מיכל
    08/12/2014

שלום
    בימים האחרונים אני מתעוררת בבוקר עם תחושה של גרון יבש ושורף, התחושה עוברת רק לאחר שתיית מים.
    זה קורה לי רק בבוקר כשאני מתעוררת משינה.
    לפני שאני עוברת ממצב שכיבה לישיבה אני מרגישה שכשאני נושמת חלק מהאויר עובר מהאף לגרון.
    אני בהשמנת יתר וראיתי שזה קורה לאנשים עם השמנת יתר ויש להם דום נשימה, אבל אני לא חושבת שיש לי דום נשימה כי אני לא מתעוררת בלילה בכלל.
    מה שכן: 1. אני לפעמים נוחרת (כך אמרו לי וזה קורה לי בעיקר כשהאף שלי סתום).
    2. בעונה המעבר אני קבוע עם נזלת אלרגית ואף סתום בעיקר לאחר השינה - רק שתחושת היובש בגרון לא זכור לי אותה משנים קודמות.
    אני נרדמת בלילה על הבטן אבל לרבו מתעוררת על הגב.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גרון יבש בבוקר

הוספת תגובה

• ההצעות שלי

דליה
    08/12/2014

אני מציע לך לעשות כמוני ולהחזיק צמוד למיטה בקבוק של מי עדן, לשתות לפני השינה, כשאת מתעוררת בבוקר ואני גם שותה במידה ואני מתעורר בלילה (למרות שכתבת את לא). כך לא תגיעי ליובש קיצוני בגרון.
    לגבי הבוקר, כדאי להתעורר לאט ולעבור לאט ממצב של שכיבה וישיבה ואז עמידה.
    בנוגע לאלרגיות, את יכולה לעשות טסטים אצל רופא אלרגיה ולבדוק למה את אלרגית בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בעיה במערכת החיסונית?

רון
    11/12/2014

אני חושבת שכדאי לבדוק עם רופא משפחה מה הבעיה בדיוק... עד שתלכי את יכולה לנסות לקחת לכסניות טננבלוט לגרון , זה עוזר בכאבים ויובש גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזנים סטומות וכואבות
    ליאת
    18/10/2014

שלום רב שמי ליאת
    אני סובלנות מאוזנים סתומות ועכשיו התחיל לי כאבי אוזנים כמו כן אני סובלת מסחחורות
    הייתי אצל אף אוזו גרון הוא אמר לי שהאוזנים נקיות
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזנים סטומות וכואבות

הוספת תגובה

• גם לי יש את אותה הבעיה

יהודה בן יוסף
    01/12/2014

יש לי מן ואקום באוזניים שלא עובר והוא גורם לי לחוסר שיווי משקל ובעיה במיקוד ראיה עשיתי את כל הבדיקות שיצאו תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה