מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבוד חוש ריחא.ג.03/04/2013
שלום, עברתי לפני 3 שבועות ניתוח fess. שבוע לאחר הניתוח חזר לי חוש הריח אך לאחר שבוע נעלם שנית. האם לדעתכם ישנה בעיה? חוש הריח יחזור? יש לי ביקורת בעוד 3 חודשים.
אני רוצה לציין שהיתה לי דלקת גרון השבוע וקיבלתי אנטיביוטיקה, האם יש קשר?
מודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד חוש ריח - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013ממש קשה לדעת מדוע אבד חוש הריח ללא בדיקה אולם לעיתים בשל נפיחות זמנית הוא אובד ולעיתים חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בגרון והרגשת חנקחגית03/04/2013
ערב טוב,
רציתי לברר לגבי ביתי בת ה12 שהערב היא נגסה בתפוח ביס כנראה ענקי ונתקע בגרונה אבל הצליחה לבלוע אותו נתנו לה אח"כ לאכול לחם ולשתות מים אבל היא מרגישה כאב חזק בגרון וגם רואים צבע אדום באזור שנפגע כשמסתכלים על הגרון רואים את האזור הפגוע .השאלה אם יש צורך בבדיקה או שזה יעבור.?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בגרון והרגשת חנק - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013בד"כ אין צורך בטיפול וזה אמור לחלוף מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס אלגרו לאףראות03/04/2013
אני בחורה בת 20 הלכתי לא.א.ג בעקבות צינון כרוני ולחץ באוזניים שהיה לי במיוחד בנסיעות..
הוא בדק לי את הנחיריים באף ואמר לי שבאף יש חתיכות בשר ואצלי הם מוגדלות פי 2!
לא ממש הבנתי.
הוא אמר שבמצבים כאלה שולחים לניתוח,אבל הוא רוצה שאני ינסה קודם כל תרופה ואז נראה אם זה יעזור ונוותר על הניתוח.
הוא הביא לי תרסיס לאף בשם "אלגרו" והוא אמר לי לקחת את זה במשך 3 חודשים בלי הפסקה.
4 לחיצות ביום בכול נחיר.
ז"א 8 לחיצות ביום.
ראיתי שהתרופה מכילה סטרואדים.
ובגלל שאני אסתמיתית יצא לי לצרוח בחיי כמות לא קטנה של סטרודאים ואני מפחדת עכשיו במשך תקופה כ"כ ארוכה לצרוך אותם שוב.
רציתי לדעת.
מה זה אומר חתיכות בשר מוגדלות פי 2?
ומה זה התכשיר הזה?
ואם זה לא מסוכן לקחת את זה במשך כ"כ הרבה זמו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרסיס אלגרו לאף - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013התרסיס אכן מכיל סטרואידים אולם הינו מכיל כמות זעירה שאינה נספגת כמעט לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניים סתומותצורית03/04/2013
אבחנו אצלי אתמול דלקת אוזניים (בעקבות זה שאני מלאה נוזלים גם ככה, מקדחת השחת, בצירוף ירידה חזקה שסתמה לי את האוזניים)
האם זה נורמלי שהאוזניים שלי סתומות כל הזמן? אני מרגישה כאילו אני מתחת למים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים סתומות - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013זה נורמלי אולם יש אפשרות לטפל על מנת ליבש את הנוזלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלתורד כהן02/04/2013
שלום רב,
איך מתפטרים מנזלת מימית שעוברת מהאף לגרון והאם התופעה עלולה לגרום להרגשה מלוחה בגרון או לעליית לחץ דם?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל נזלת
שירה03/04/2013מימית כרונית נוצרת כתוצאה מאלרגייה למשהו. אם לא נבדקת אז מומלץ שתגשי לאבחון אלרגיות. אני אלרגית לאבק והייתי מנוזלת כרונית ללא הקלה בעקבות האבחון קיבלתי המלצה להשתמש בקוורצטין אלרג'י קומפלקס של סופהרב וזה הפחית לי כמעט לחלוטין את הנזלת שהייתה תגובה של הגוף לאלרגייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013צריך להגיע לבדיקה על מנת לראות מה מקור הנזלת , על פי האבחנה יתבסס הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבות-צרידות ואומפרדקסאני02/04/2013
שלום רב. קיבלתי מרשם מרופא א.א.ג לקחת לצריבות- צרידות שנובעת מחומציות יתר שמשפיעה על הוושט והגרון (שיעול וכו') אומפרדקס תבליות. מצד אחד הכדור עוזר יותר, מצד שני תופעות הלוואי שלו כמו נפיחות בבטן ותחושה לא נעימה בבטן די מטרידים. האם אני מחויבת לקחת את הכדור חודש או שמא עלי להפסיק? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבות-צרידות ואומפרדקס - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013אם הכדור גורם לתופעות לואי אז ניתן להחליפו בכדור אחר מאותה המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה: הילד לא שומע באוזניים.נאור01/04/2013
ילדי בן שש וחצי שנים, נולד פג ומאז שנולד יש בעיות אוזניים און ואוף נותח פעמיים ניתוח כפתורים, שקדים. לאחרונה לפני כחודש וחצי גיליתי שישנה בעיה של שמיעה עקב סתימה, לאחר בדיקהת רופא מומחה אפ אוזן גרון הוברר כי ישנה סתימה באוזן עקב נוזלים, לשאלה מה עושים אמר הרופא שאין דרך לפתור בעיה זו כיוון שמדובר בצינורית שמחוברת בין האוזן למוח ואין אפשרויות פרט להמתין ולחכות שהנוזלים יתנקזו מאליהם או לנתח שוב ניתוח כפתורים מה שמעמיד אותנו ההורים בדילמה מאוד קשה נשמח לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה: הילד לא שומע באוזניים. - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013לעיתים יש לחזור על ניתוח הכפתורים פעמים רבות. מקובל הוא כאשר מבצעים ניתוח כפתורים בפעם השלישית,שמים כפתורים מסוג מיוחד שאינם יוצאים בקלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הסינוסיטיס...יובל31/03/2013
כאבים (לא היסטרים) בסינוסים מקסילרים בליווי חום לא גבוה 37.3 .. 38.3
1. מהו טווח הזמן הצפוי בימים מהתחלת הטיפול האנטיביוטי, שאפשר לצפות לשיפור במצב של הגודש והכאבים בסינוס?
2. האם נזלת ירוקה מעידה בהכרח על זיהום חיידקי, או שלא קשור?
3. אם קבלתי מוקסיפן (אמוקסיצילין) פעמים רבות בעבר והחיידקים בסינוס חסינים אליו, האם כדאי לשקול להחליף את האוגמנטין (אמוקסיצילין) שקיבלתי לאנטיביוטיקה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב הסינוסיטיס... - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013כל השאלות רלוונטיות אולם תחילה יש לטפל במוקסיפן ולראות כיצד משפיע. אם אין הטבה מקובל להתחיל באוגמנטין. השיפור בכאב חל לאחר מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה דמיתשרה30/03/2013
שלום, אני בת 38, בריאה בדכ ללא תרופות. לפני שבועיים [או יותר] נדבקתי כנראה מהבן שלי בשיעול עמוק שנמשך כשבוע והשתפר,
ואז בעלי החל להשתעל עמוק עם חום ושוב החל אצלי שיעול עמוק ליחתי, שהשתפר לאט אך אחרי כמה ימים היה לי בלילה כאב מתחת לעיניים ,בעצמות לחיים בחלקן העליון
ובבוקר קמתי עם כאב נמוך יותר בפנים בעיקר מימין לאף.
האזור היה גם קצת נפוח והכאב החמיר כשהסתכלתי למטה וכשהתכופפתי
וגם כאב לי ללעוס עם השיניים אפילו אוכל רך. [אולי סינוסיטיס?]
כל זה השתפר עם הימים -הכאב חלף והליחה החלה לצאת בשיעול גם בכיח מהגרון וגם בכמויות נזלת גדולות בקינוח.
בימים האחרונים נזלת דמית והיום גם מעט דם בכיח מהגרון [כלומר מהשיעול שמעלה את הליחה מבית החזה החוצה] ,
אציין שכבר כמעט אין נזלת וליחה מבית החזה והרבה פחות משתעלת, ולרוב שיעול יבש. אני מאד מודאגת מהדם הזה בעיקר זה שעולה מבית החזה.
אם הנזלת והליחה יעברו האם זה סימן שהדם נפסק או שעלי לבדוק בכל מקרה?
בתודה
סליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה דמית - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013בהחלט כל מקרה של ליחה דמית מחייב תחילה בדיקת א.א.ג ולאחר מכן בדיקת ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באוזניים.אלונה30/03/2013
הנני אדם בן 54 סוכרת עם הרבה מחלות. 86% נכות, ללא נכות ב-א.א.ג. אני מתלונן על רעשים באוזניים כאשר משהו נופל על הרצפה בקומה עליונה ,זה נשמע לי כמו בום חזק. כאשר יורדים המים במקלחת או בשירותים זה נשמע לי כמו שאון מים גדול. כאשר אני מדבר אומרים שאני צועק. כאשר אני מקשיב למישהו או לטלוויזיה ומישהו אחר מתחיל לדבר אתי זה לא מסתדר לי טוב באוזניים. תמיד יש לי מהין רחשים באוזניים במיוחד כאשר אני שומע מוזיקה אני חש אותה עמוק בתוך אוזני. יש לי בעיית איזון בעמידה ולפעמים אני נוטה לצד מסוים במיוחד באמבטיה. אנה התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות באוזניים. - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013יש לךבצע בדיקת שמיעה שכן כאשר יש בעיה בשמיעה יש תופעה של אי סבילות לרעש ורעש מעט חזק גורם לתחושה לא נעימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית "הקאות" דרך האףמירה30/03/2013
שלום רב
בשנה האחרונה אני יותר ויותר סובלת ממקרים בהם אם אני מקיאה או אפילו משתעלת חזק, אוכל או שתייה (תלוי מה בלעתי בדקות האחרונות) עולה ויוצא גם דרך האף, בנוסף לדרך הפה. זה מאד לא נעים, לעיתים כואב, וכמובן עם פוטנציאל גדול למבוכה אם קורה ליד אנשים.
לא ברור לי למה דבר כזה החל דווקא עכשיו. אני בת 30 וזה התחיל רק בשנה האחרונה.
יש לציין כי נבדקתי לפני מספר חודשים בעניין אחר אצל רופא אאג (התייעצות בנוגע לניתוח תיקון מחיצה - בסוף הוחלט שהשיפור המינורי מאד הצפוי עקב הניתוח לא שווה את הטרחה) והרופא לא מצא שום בעיה אחרת בזמנו (גם לא העליתי את העניין).
כמו כן אציין כי עברתי לפני מספר שנים ניתוח הצרת קיבה (טבעת) שלא צלח, ונותרתי עם עודף משקל. הטבעת גורמת לכך שלעיתים יש צורך להקיא, אך רק מעט יותר מבעבר (פעם בכמה חודשים), כך שלא יודעת אם יש קשר...
א. מה יכול לגרום לתופעה זו?
ב. האם זה עלול להיות מסוכן כלל או רק לא נעים?
ג. האם חשוב לבדוק את העניין?
תודה רבה,
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית "הקאות" דרך האף - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013זה תופעה הנראית לי קשורה לקיצור הקיבה שעברת אולם יש להבדק גם ע"י א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מאחורי האוזן דחוףספיר29/03/2013
מה אומר הבליטה האם זה קשור לדלקת בבלוטת הלימפה ?מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה מאחורי האוזן דחוף - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013איך אפשר לדעת מה יש ללא בדיקה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהמירי28/03/2013
שלום רב,
ברצוני להוסיף שאני בת 55 ומעשנת.
בתודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/04/2013בכל מקרה יש להבדק בדיקה מקיפה ע"י א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול שלא נפסק אחרי שפעת- דחוףאדי28/03/2013
יש לי שיעול כבר 3 שבועות : שבוע וחצי אחרי שהחלמתי משפעת זה נמשך ונמשך ומלווה בלחליחה צהובה ללא שיפור - אילו תכשירים היית ממליץ למיגור הצרה הצרורה (עדיף טבעיים אם ישנם אפקטיבים ) בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול שלא נפסק אחרי שפעת- דחוף - תגובה
ד''ר רועי הוד17/04/2013כדאי לפנות לרופא משפחה ולעשות אולי צילום חזה כהתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגרון מצד שמאלעדן28/03/2013
שלום וברכה!
שמתי לב שלפעמים(בערך פעם בחודש) יש לי כאבים באזור הגרון בערך מתחת ללסת.
אני לא כל כך מבינה בדברים האלה ככה שאני לא יכולה להסביר יותר ברור איפה זה.
אני צריכה לחשוש?ולמה זה קורה לי בערך פעם בחודש?
אשמח להסבר.
תודה וסוף שבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בגרון מצד שמאל - תגובה
ד''ר רועי הוד28/03/2013אין לי מושג, יש צורך בבדיקה, עדיף מתי שכואב לך. אולי דלקת של בלוטת רוק,בלוטת לימפה/עור וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)