מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב אוזנייםרויטל09/01/2013
יש לי כאבי אוזניים ,אך הרופא לא מצא סיבה ,והפנה אותי לבדיקת שמיעה.
מה יכולה להיות הסיבה ,אילו בדיקות לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד11/01/2013לכאבי אוזניים סיבות רבות, חלקן קשורות לאוזן עצמה, חלקן מוקרנות לאזור האוזן ממקום אחר כגון מפרק לסת, גרון וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לכאב כרוני באףעמית08/01/2013
שלום,
יש לי מזה שנה וחצי כאבים באזור גשר האף וגם קצת בתוך נחיר שמאל למטה באזור של הסחוס התחתון.
חשוב לציין שלפני כחמש שנים עברתי ניתוח לישור המחיצה התחתונה והוצאת קונכיות.
הלכתי לכמה רופאים ולא מצאו כלום, עשו לי צילום סיטי גם כן ללא ממצאים חוץ מזה שהמחיצה עקומה ואחת הקונכיות גדלה שוב. אך שללו כל סיבה לכאב.
אילו סיבות יכולות לגרום לכאב הזה?
יכול להיות שמשהו שם זז מהמקום ולוחץ כעת על איזה עצב?
אני בינתיים ממשיך לסבול כי זה כאב שלא עוזב והוריד לי מזה שנה וחצי את איכות החיים מאוד.
אנא הקדישו מחשבה וענו בפירוט כיוון שזה חשוב לי מאוד.
תודה מראש,
עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לכאב כרוני באף - תגובה
ד''ר אביגיל ארד08/01/2013אין לי תשובה בקשר למקור הכאב אבל אם אאג שלל את הסיבה כדאי להתייעץ עם נוירולוג. יתכן שיש צלקת שגורמת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה מלאה של תרסיסים לאףעופר08/01/2013
שלום. תוך כמה זמן ישנה השפעה מלאה של תרסיסים לאף המכילים סטרואידים(פליקסונייז,
נזוקורט וכו') על הפחתת הבצקת באף?
האם 10 ימים זה זמן שימוש מספק? או שיש להשתמש לפחות למשך מספר חודשים כדי לחוש את ההטבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה מלאה של תרסיסים לאף - תגובה
ד''ר רועי הוד08/01/2013שיפור יכול להיות תוך מספר ימים אל לפעמין יש צורך בטיפול ממושך של חודש ומעלה כדי לראות שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות רוק?ניר07/01/2013
האם אלו בלוטות רוק? או פצעים? (בסוף הלשון לכיוון הלוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות רוק? - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013זה לא בלוטות רוק אלא מבנים תקינים הנקראים פפילות ומצויים בגבול בן 2/3 קידמיים של הלשון ולשליש האחורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות כתוצאה מנזלת לילד קטןהילה07/01/2013
שלום, בני בן שלוש וחצי, צרוד מזה מספר חודשים. לקחנו אותו לבדיקת מיתרי הקול. אין יבלות, יש המון המון נזלת. הרופא טוען שהצרידות נובעת מהנזלת ושצריך ללכת לקלינאית תקשורת (כנראה כי הילד כל הזמן צועק). אצל קלינאית תקשורת כבר היינו עוד קודם והיא אמרה שלא מטפלים בצרידות בגיל כזה, הוא צעיר מידי לטיפול. אז מה עושים ? האם באמת הוא צרוד בגלל נזלת ? איך אפשר להפטר מהנזלת ? אפילו לקנח אף הוא לא יודע )-:
אשמח לכל תובנה ועצה בנושא ! תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות כתוצאה מנזלת לילד קטן - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013הצרידות היא לא מהנזלת. נזלת לא גורמת לצרידות באופן ישיר אולם אם הוא מצונן ומשתעל הרבה ואם הוא צועק ומדבר בקול רם זה גורם לצרידות
אכן טיפול בקלינאית תקשורת יעיל בגילאים מבוגרים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני מחלהפילון07/01/2013
בס"ד
שלום דוקטור,
אמא שלי חלתה לאחרונה במשהו לא מוגדר וכל פעם מופיעים תסמינים שונים ומשונים:
נתחיל בכך שהיא התקררה, כאבי גוף כלליים בגלל ההתקררות, אח"כ התפחו לה שתי בלוטות הלימפה מאחורי האזניים ואין לה תחושת כאב בכלל וגם לא כאבי גרון, אח"כ הופיע לה שטף דם בעין ועכשיו אובדן קול פתאומי באמצע היום ללא שום אזהרה מוקדמת. אמי מעשנת, קיבלה לפני מספר ימים כדורים להורדת לחץ דם ולוקחת גם כדורי B12.
הנפיחות של הבלוטות לא ירדה בעקבות הכדורים. מה הבעיה? יכול להיות שאנחנו מפספסים משהו??
בתודה מראש,
פילון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני מחלה - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013יכול להיות כמובן ולשם כך יש לגשת לרופא א.א.ג לבדיקה מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מחיצת האףדוד06/01/2013
שלום
ברצוני לשאול בבקשה כמה שאלות לגבי הניתוח.
1. מה השיטה הכי פחות טראומטית לניתוח שכזה ?
2. איזו הרדמה נדרשת ?
3. כמה זמן החלמה עד שאפשר לנשום דרך האף ?
4. האם למחיצה יש נטיה לחזור לסורה או שהניתוח מתקן את הסטיה לתמיד ?
5. האם ישנה אפשרות ללא טמפונים ? (שמעתי שיש שיטה עם פלסטיק שתופרים למחיצה במקום טמפונים) והאם בשונה מטמפונים זה מאפשר נשימה מיד בסיום הניתוח ?
6. מה הייתרונות של טמפונים מתכלים לעומת רגילים, ומה החסרונות ?
7. הבנתי שיש אופציה לצינורית פלסטיק שתאפשר מעבר אוויר. לכאורה זה נשמע פנטסטי, האם זה כך ?
והאם כל השיטות דלעיל נעשות בכל הבתי חולים ובמסגרת רפואה ציבורית ?
אודה לך מאוד על מענה בנושא (אני מוטרד מהניתוח, וכן מהעובדה שלאחר ניתוח יש אטימה מלאה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מחיצת האף - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013ניתוח מחיצה הינו ניתוח שכיח
אני לא הולך לענות על כל השאלות שהרי אז אצטרך כאן להקליד דפים על דפים שלמים
בעיקרון על הרופא המנתח לענות על שאלותיך לגבי הניתוח
הניתוח מתבצע בהרדמה ככלית או מקומית. בבית חולים ציבורי או פרטי
עם טמפונים נמסים, רגילים או ללא טמפונים
לכל שיטה יתרונות וחסרונות וקצרה כאן היריעה מלפרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מודלקת ודימוםדוד06/01/2013
שלום
סובל כבר שנים מבעיות באף, נזלת, הפרשות, ומדי פעם דימומים.
יש לי סטיית מחיצה (אך לדברי רופא מומחה היא לא זו שמפריעה למעבר האוויר), וקונכיות שמתנפחות בחלק מהיום, ובעיקר בשכיבה.
השתמשתי קבוע בתרסיס סטרואידי, אך לא עזר לגמרי.
מאחר וההפרשות נמשכות והרירית מודלקת ופריכה ויש דימומים, הרופא המליץ להפסיק כל טיפול באף למשך חודש, ולאחר מכן במידה ונמשך לשקול ביופסיה.
האם סטיית מחיצה שלא בהכרח הגורם הישיר להפרעה במעבר האוויר (אם למשל אשתמש באוטריווין זה יפתח את האף, מה שלכאורה מעיד שהבעיה היא בקונכיות), יכולה לגרום לתופעות דלעיל או שאין קשר ?
איך מבצעים ביופסיה ? והאם הרדמה מקומית ? ומה יכולים לגלות בביופסיה שיכול לעזור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מודלקת ודימום - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013לא ברורה לי מה מטרת הביופסיה
אלא אם הוא מצא שם ממצא החשוד ואשר דורש ביופסיה
לגבי השימוש באוטריווין הוא אינו מומלץ בודאי שלא לטווח הארוך אולם אם הוא עוזר אז אכן הבעיה מהגדלת הכונכיות ואז ניתן לשקול ניתוח להקטנתם ( ובאותו זמן לישר את המחיצה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל באוזןרלי06/01/2013
קיבלתי אנטביוטיקה צפוויט מרופאת משפחה עקב צינון מתמשך ואוזן עם נוזל, האם נכול לקחת את התרופה הזאת.. או שישנו טיפול אחר להוצאת הנוזלים.
תודה מרא/ש
רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013על מנת להוציא את הנוזלים יש לבצע חור בעור התוף. מאחר ואת זה לא מבצעים אז נוטלים אנטיביוטיקה וכדורים אחרים גם ומחכים ובד"כ חולף לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניים אטומות וטינטוןשרון05/01/2013
שלום רב
בת 34. לפני כחודשיים הצטננתי מאד והיתה לי בנוסף דלקת אזניים וגרון. הדלקות חלפו אבל נשארתי עם תחושה של אזניים אטומות ולחץ באזניים ובנוסף גם טינטון שלא היה שם לפני. נשלחתי לבדיקת שמיעה, הינה תקינה וכך גם ברה. אני לא מרגישה ירידה בשמיעה. אבל... התחושה של האטימות יוצרת אצלי תחושת ניתוק מהסביבה ומכניסה אותי לחרדה גדולה. הלכתי שוב לרופא ואמר שלא רואה משהו חריג, אולי מעט שעווה אבל אמר שזה נורמלי ולא בכמות גדולה.
הטינטון גם משנה את אופיו ונחלש מעט אבל עדיין שם.
מה לעשות? יכול להיות נוזלים באזניים? על איזה בדיקה להתעקש?
אני אציין שאני קמה עם אף סתום שנפתח לגמרי בהמלך היום בלי טיפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזניים אטומות וטינטון - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013אם הטינטון נובע מבעיה עיצבית אנחנו דורשים MRI של תעלות השמע הפנימיות ואם הטינטון הוא יותר איטמות שמשתחררת בפימפום ניתן לבצע ניתוח כפתורים להשוואת לחצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעהרחלי05/01/2013
שנים רבות אני מרגישה ירידה מסוימת בשמיעה. לאחרונה עשיתי בדיקת שמיעה ואכן באוזן שמאל יש ירידה קלה עד בינונית בתדר 2000 בגראף בין 40 ל50.
אין טינטון ואין בעיות בשיווי משקל ואני בת 61. איך להתייחס לבדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013יש לגשת לרופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת פרוטיסחגית04/01/2013
שלום רב
בת 60 נותחתי לפני 20 שנה והוציאו לי חלק מבלוטת הפרוטיס. מדי פעם הבלוטה התנפחה והייתי צריכה ללחוץ ויצאה הפרשה ששחררה לי את המקום. מרוב לחיצות עשיתי נזק והיום אני נפוחה בפנים והנוזלים נמצאים מחוץ לצינור. יש כאבים ואין לי כתובת למי לפנות. מה עלי לעשות קשה להמשיך במצב כזה ללא עזרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת פרוטיס - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013יש לפנות לרופא א.א.ג בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים וליקוי שמיעהדנה04/01/2013
שלום,
יש לי ילד בן שנה ו-9 חודשים שעדיין לא מדבר. אומר רק שתיים-שלוש מילים.
התנונים הם כדלהלן:
בדיקת שמיעה ראשונה לפני חודשיים וחצי ובדיקת שמיעה שהתבצעה לפני יומיים - 35 דציבל.
שתי הבדיקות לא היו מאוד מהימנות כי לא היה שיתוף פעולה מלא אך סביר להניח שנכונות.
מבדיקת רופא א.א.ג לפני כחודשיים נראו נוזלים באוזניים.
אין לו דלקות אוזניים חוזרות. היו לו מזמן רק פעמיים.
ברצוני לדעת מה ניתן לעשות עכשיו? כמובן שהייתי שמחה לוותר על ניתוח הכפתורים. אך רציתי לדעת:
1. מה הדחיפות והם ישנן אלטרנטיבות אחרות כמו דיקור סיני או סירופ פרופיטן?
2. האם בהכרח יש קשר ישיר בין העובדה שהוא לא מדבר לנוזלים באוזניים? האם כל ילד שיש לו נוזלים באוזניים מתעכב בדיבור?
3.האם יש סיכוי שהנוזלים יעלמו ופתאום יתחיל לדבר? כדאי לחכות?
4. אם הוא כן היה מדבר, גם היה צריך לעשות ניתוח כאשר יש נוזלים? זה משפיע על דברים נוספים?
5. האם יש קשר ודאי בין הנוזלים באוזניים לליקוי השמיעה?
6. מה לגבי העובדה שאין לו דלקות אוזניים? האם זה משנה משהו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013ניתוח כפתורים מבצעים אם קיימת ירידת שמיעה מ 25 ד"ב והפרעה בחיי היום יום בשל כך או אם קיימות דלקות אוזניים חוזרות
אמנם ניתן לחכות ולחכות ויתכן ובעתיד ישתפר אבל יש מחיר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ירוקהשירה04/01/2013
אני עוד מעט בת שלוש עשרה ואני מצוננת כבר מתחילת החורף . היום , כמו בכל יום הייתה לי הרבה נזלת בבוקר אז ניגבתי את האף והיה לי דם וגושים ירוקים ונזלת ירוקה וזה היה ממש מוזר . אני גם השתעלתי ביותר היום ונאלצתי לשיר שיר שלם כסולו בבית הספר ואחרי שעה בערך נעלם לי הקול , ואני מסוגלת רק ללחוש.
רציתי לדעת אם ידוע לכם מדוע הנזלת שלי ירוקה ?
בברכה ,
ליהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת ירוקה - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/01/2013מדובר על צינון וזיהום שאז הנזלת הופכת להיות ירוקה או צהובה מוגלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףאלונה03/01/2013
שלום הייתי היום אצל אף אוזן גרון
הוא אמר שאני צריכה לעשות את הניתוח SEPTOPLASTY+CONCHOTOM
רציתי לשאול מה בדיוק הניתוח הזה, שוברים מחיצה או שזה משהו עם הסחוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף - תגובה
ד''ר רועי הוד04/01/2013ניתוח של יישור מחיצת האף שבנוי גם מסחור וגם מעצם וכרייתה של קונכיות תחתונות שנמצאות בחלק הפנימי הצדדי של האף,הכל תלוי איפה הסטיה והאם יש צורך להוריד גם עצם וסחוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)