מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אף סתום במצב ישיבה או שכיבהגילי06/12/2012
שלום רב,
יש לי בעיה באף שאני לא מצליחה להבין מה זה.. יש לי נחיר אחד סתום באופן קבוע.. ( לפעמים שמאל לפעמים ימין אין קביעות והשני פתוח), זה קורה בזמן ישיבה או שכיבה ( בלילה).. משום מה בהליכה האף משתחרר טיפה ואני יכולה לנשום טוב יותר.
זה כבר נמשך מעל חודש ומקשה עליי לישון ולתפקד בעבודה, ניסיתי אוטריוין שעזר למשך יומיים והפסקתי, יש לי נטייה להתמכר אליו אז מנעתי זאת מראש, מה גם שאני בהריון חודש רביעי.
אני עם תרסיס מלח, אנלציות של תמיסת מלח זה ממש לא עוזר אפילו בקצת.
חורף שעבר הייתה לי תקופה כזו אבל עברה אחרי שבוע שבועיים, הפעם זה ממש חמור.
יש פעמים שאני יושבת ואני חייבת ל"תקוע" נייר טואלט בנחיר כי האף מטפטף.. וכמה שאני לא אקנח זה לא ניגמר.. אני יכולה לא לישון לילה שלם ורק לקנח כמויות ענקיות של נזלת.
אין לי בעיות במחיצה אחרת זה היה כל השנה הבעיה הזו לא??
יש לי אלרגיה קלה לקרדית האבק אבל זוהי לא נזלת אלרגית כמו שהיה לי לפעמים.
זה ממש אף סתום כאילו תקוע לי אבן בתוך האף, אויר לא יוצא ולא נכנס.
היה חשוב לי פרט את הבעיה עד הסוף.. אולי יש לך דעה לגבי המצב.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום במצב ישיבה או שכיבה - תגובה
ד''ר דן גוטמן09/12/2012בהריון בשל השינוי ההורמונלי, נשים רבות מתלוננות על נפיחות ובצקת של הכונכיות האף. יש לטפל בתרסיס סטרואידלי כדוגמת פליקסונאז שמותר בהריון אינו ממכר ועוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענייני אף למינהם
נלה09/12/2012"נחיר אחד סתום באופן קבוע, לפעמים שמאל לפעמים ימין"
זה המצב הטבעי של האף, הצדדים אינם שווים בכל שעות היממה.
בשינויים הורמונליים הרבה תחושות יכולות להיות חזקות מהרגיל, כולל נזילה מן האף, אף סתום, ואלרגיות.
בשכיבה כוח הכובד פועל באופן שונה גם על האף.
פעילות גופנית מיטיבה גם עם האף.
טוב שמנעת את ההתמכרות לאוטריוין.
רעיונות להקלה:
א) נסי להיות בחדר מלח, אולי זה יקל עלייך וירגיע את הפעילות המוגברת של ריריות האף.
ב) נסי לישון לא בשכיבה מלאה, הגביהי את החלק העליון של הגוף, אם יש לך מיטה מתכווננת – יופי.
ג) נסי רק לנגב את האף, ולא לקנח אותו. קינוח מגרה את ריריות האף, ומחריף את התופעה.
ד) כיוון שאת מרגישה הקלה בהליכה – צאי מדי פעם להליכות מתונות ורגועות.
אלה נושאים שקשורים לנשימה בריאה, תוכלי למצוא על זה עוד בגוגל.
בהצלחה ובבריאות רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו05/12/2012
בגלל שהייתי במסיבה והייתי בסביבה של מוזיקה מאד רועשת אני כבר 3 ימים שומע צפצופים באוזנים שלא פוסקים(בן 22)האם זה יעלם או שזה יכול להשאר לכל החיים? מה הסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דן גוטמן09/12/2012או שזה יעלם או שזה יכול להשאר אולם בד"כ חולף
בפעם הבאה יש להגן על האוזניים בעת חשיפה לרעש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מקלים על הגרון ?יוחנן וייצמן05/12/2012
אז ככה כתוצאה מעבודה אינטנסיבית של הגרון הופיעו סימנים כמו אי נוחות בגרון ולפעמים היא מלווה בכאב אך לא ממושך
רציתי לשאול על איזשהם שיטות,טיפים,עצות שיעזרו לי להקל על הגרון...
ואיזה מאכלים לא מומלץ לאכול ולהוריד מהתזונה היומיומית עד שיחול שיפור
בתודה,אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מקלים על הגרון ? - תגובה
ד''ר רועי הוד05/12/2012יש הבדל בין גרון לשקדים, להקל על הגרון ניתן על ידי מנוחה קולית או שימוש נכון בקול, דבר שניתן ללמוד אצל קלינאית תקשורת. כאבי גרון ניתן להקל ע"י אכילה של מאכלים רכים ולא חמים מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הוצאת שקדיםענת04/12/2012
בני עבר ניתוח כריתת שקדים וכל הזמן הציק לו משהו בגרון. לאחר שבוע כשהיה בביקורת המנתח גזר לו מבפנים חתיכת חוט שנשארה מהניתוח. האם יתכן לאחר ניתוח שקדים שישאירו חוט או שזה פאשלה מצד הרופא?? לאחר שגזר, הרגיש יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח הוצאת שקדים - תגובה
ד''ר רועי הוד05/12/2012במצבים מסוימים שמים תפרים לאחר כריתת השקדים וזה כנראה מה שהוציא הרופא, נורמלי לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות ודיפרוספאן בזריקהשואל04/12/2012
עברתי לפני כשלוש שנים ניתוח SMR והקטנת קונכות תחתונות.
מאז הניתוח בהדרגה החלו להופיע תופעת נחירות חזקה.
הנ"ל נבדק וכנראה מגיע על רקע פוליפים אלרגיים.
ניסיתי שימוש בתרסיס פליקסונייז למשך כמה שבועות עם שיפור קל.
האם הזרקה של דיפרוספאן(במקביל לשימוש בתרסיס) יכולה לסייע בהפחתה משמעותית של הנחירות ע"י הקטנת פוליפים אלרגיים?
האם קיים חומר בתרסיס "חזק" יותר מאשר הפליקסונייז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות ודיפרוספאן בזריקה - תגובה
ד''ר רועי הוד05/12/2012זריקת דיפרוספן יכולה לכווץ פוליפים ובכך לשפר את הנשימה מהאף ואולי גם להקל על הנחירות, דבר בדר"כ זמני. בנוסף לנחירות סיבות רבות ורק חלקן נובע מבעיה אפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךאביגדור03/12/2012
בן 52 לא מעשן אני סובל משיעול כ-8 חודשים רצוף שהתחיל כנראה מהצטננות.
טיפת חשיפה לקור ואני מתחיל להישתעל, ומופיע נזלת.
עד היום ביצעתי בדיקות הבאות (יצאו תקינות):
CT חזה.
צילום ריאות.
מטכולין.
תפקודי ריאות.
נשיפה (התגלה חידק הלוקיבטר טופל באנטביוטיקה ובבדיקה חוזרת לא נמצא)
החדרת מצלמה דרך האף לגרון.
כיח.
מה אתה ממליץ במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך - תגובה
ד''ר רועי הוד05/12/2012לא יכול להמליץ מה לעשות ללא בדיקה שלך. על פניו הכל נשמע תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד עז בחיך העליוןיעל03/12/2012
שלום רב,
מדי יום ביומו אני סובלת מגרד עז בחיך העליון.
במגע עם הלשון אני מרגישה מעין פסים דקים
על אזור החיך.
הגרד בלתי נסבל, מתגבר לאחר דיבור ממושך
ומתעורר לאורך כל שעות היום.
ממה זה נובע וכיצד אוכל לטפל בזה?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד עז בחיך העליון - תגובה
ד''ר רועי הוד05/12/2012לא ניתן לענות ללא בדיקה, יכול להיות ומדובר בפצע/דלקת וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים שנסתמות כבר למעלה משנההילה03/12/2012
שלום,
כבר למעלה משנה אני מרגישה אטימויות באוזניים לעיתים קרובות (לפעמים באוזן אחת ולפעמים בשתיהן) וכאשר האוזן אטומה זה מפריע לי בשמיעה ומאוד מציק.
בעברי היו מקרים נוספים כאלה אך לעיתים רחוקות יותר, ולפעמים אני שומעת גם צפצוף חד.
פניתי לרופא משפחה שעשה לי אוטוסקופיה - והוא אמר שכל התעלות נקיות והפנה לבדיקת שמיעה
בבדיקת שמיעה-
Rt. normal hearing
Lt. high tone slight H.L
והמלצתם הייתה לפנות לאאג לבירור, ולשקול המשך מעקב של אוטונויורלוג בגלל אי-הסימטריה בין האוזניים.
פניתי לרופא אאג והוא בלי להקשיב לי כלל הסתכל לי באוזניים ואמר שהכל נקי, השמיעה מצויינת, ושזה בעיה במנשך לכן ללכת לרופא שיניים. למרות זאת כאשר הסתכל על המנשך שלי הוא אמר - מעניין דווקא המנשך שלך נראה תקין.
לפני מספר שנים עשיתי טיפולי שיניים בגלל מנשך בעייתי, לא זכור לי שהיו לי בעיות עם האוזניים לפני כן, וכמו כן לא היו בעיות בתקופה שלאחר הטיפול.
אני עוסקת בתפקיד טיפולי ובעיית האוזניים הנסתמות מפריעה לי מאוד לתקשר עם המטופלים ולהאזין בסטטוסקופ ועוד.
כמו כן נראה לי שרופא האאג לא התייחס אלי ברצינות הראויה.
יש כיוון למה הבעיה יכולה להיות ? או מה עלי לעשות הלאה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים שנסתמות כבר למעלה משנה - תגובה
ד''ר רועי הוד05/12/2012קשה לי לענות ללא בדיקה של האוזניים וצפייה בתוצאות בדיקת השמיעה, רק לאחר מכן יהיה אפשר לדון בבעיה במידה וקיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר ניתוח שקדיםשירה03/12/2012
בני כבר שבוע ימים לאחר ניתוח שקדים, כל הימים האלו הגרון הציק לו סבל מקשיי בליעה, הבנו שזה מהניתוח. ביקורת שבוע אחרי ניתוח להסרת שקדים, המנתח הביט פנימה וראה שארית חוט מהניתוח, הוא גזר לו את החוט ואז הרגיש הקלה. האם יתכן ומה הסיבה שנשאר אחרי ניתוח חתיכת חוט?!?!. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע לאחר ניתוח שקדים - תגובה
ד''ר דן גוטמן09/12/2012לעיתים בשל דימום במהלך הניתוח אנחנו מבתעים תפרים של האזור המדמם ע"י חוט. החוט הוא חוט נמס אולם החוט יכול להשאר עד חודש שם במקום. כך שזה אינו דבר חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום תמידית..דן02/12/2012
שלום רב,
אני סובל מזה 4 חודשים מאף הסתום כמעט כל הזמן, לא נוזל רק סתום כל הזמן.
אוטריוין מאד עוזר לי ופותח את האף למשך הלילה.
בכל מקרה זה מאד מציק ומקשה על נשימה תקינה ביומיום.
אציין כי לפני מספר חודשים סבלתי מצרבת מס. ימים, שבעקבותיה קיבלתי לוסק במשך חודש. כן הייתה לי דלקת גרון ויראלית כשבוע וחצי לפני כחודש..
כעת גירוי בגרון מעת לעת ייתכן מהליחה, אך מה שמפריע לי מאד מאד זה האף שסתום כל הזמן, חוץ מאוטריוין דבר לא עוזר.
מה אוכל לעשות ע"מ לשפר את מצבי??
אשמח מאד להתייחסותכם,
רוב תודות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום תמידית.. - תגובה
ד''ר רועי הוד02/12/2012קשה לי לענות ללא בדיקה, יכול להיות ומדובר במרכיב אלרגי ואז הטיפול הוא שונה. גש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו02/12/2012
אני בן 22 ובפעם הראשונה בחיי יש לי תחושה מאד מוזרה באוזן ימין,זה מלווה במין "רידימות" או פקק באוזן זה נמשך 3 ימים וגם כשאני נוגע ליד האוזן אז תחושת הרדימות מתגברת בתוך האוזן יש לך מושג מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד02/12/2012ללא בדיקה אין לי מושג מה זה יכול להיות: אולי לכלוך, אולי דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בבלוטת התריסנטע01/12/2012
שלום לכם. בת 36. בדכ בריאה. הופניתי עי הכירורג לאולטרה סאונד צווארי בעקבות נפיחות מקומית בעורף שלבסוף זוהתה כמורסה שהתפוצצה. ובכל זאת, בתשובה שקיבלתי זוהתה קשרית כאשר בלוטות התריס בגודל ומרקם תקינים,פרט למוקד היפואקוגני בודד באונה שמאלית בקוטר 1 ס"מ עם מרקם בלתי הומוגני מעט ווסקולרי בהיקף רושם עם מוקד אקוגני זעיר בתוכו מסוייד. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות באיזור הצוואר. שאלתי היא האם עלי להיות מוטרדת ככ,ומה עלי לעשות? מה ניתן להבין מתוכן הקשרית, והאם במקרה הזה חשוב שאעשה ביופסיה? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בבלוטת התריס - תגובה
ד''ר רועי הוד02/12/2012במקרה כזה הייתי מפנה אותך לניקור של הקשר באונה שמאלית עם מחט. לפי התשובה שתתקבל מחליט איך להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף בבקשה
אנונימית06/05/2013שלום: עשיתי אולטרסאומנד בצוואר ואני ממש חוששת ודואגת מהתוצאות להלן:
אונה ימנית במידות: 1.5*4*1.4 ס"מ. הודגם מוקד היפואקואי כ-0.7 ס"מ
אונה שמאלית במידות: 1.4*3.4*1.4 ס"מ. בגודל ומקרם תקינים.
בצוואר מימין: הודגמה שרשרת בלוטות עד גודל 1.2 ס"מ, בעלות מראה סונוגרפי תקין. בסמוך לבלוטת ה-smg הודגמו מספר בלוטות בעלות מראה סונוגרפי תקין עד גודל 1.5 ס"מ .
בצוואר משמאל: הודגמו בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תקין עד 1.4 ס"מ
נראה שכל הצוואר שלי מלא בגידולים- בכל אופן אשמח מאוד אם תפרשו לי את התשובה והמשמעות של הבדיקה הזאת כי אני ממש מוטרדת ומה ניתן לעשות בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף בבקשה - תגובה
ד''ר רועי הוד14/05/2013הדבר היחיד זה הקשר של 7 מ"מ בבלוטת המגן, יש לשקול ניקור תחת סונאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים פנימיים באוזןשיר30/11/2012
שלום, אני בחורה בריאה בת 21 וכבר המון זמן (אפילו שנה ויותר) אני שומעת בכל פעם שאני מדברת בטלפון ,בצמוד לאוזן, מן רחשושים פנימיים שמציקים לי מאוד.
מדובר בתופעה שקוראת רק כאשר אני מקרבת את השפורפרת לאוזן ושומעת רעשים חיצוניים (לא כאשר אני מדברת)
במה יכול להיות מדובר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
שיר30/11/2012כשאני מזיזה את הלסת, ההרגשה חוזרת [רק באוזן שמאל]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעשים פנימיים באוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד02/12/2012סביר להניח שכלום, יכול להיות וצליל נשמע לך יותר רועש ממה שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעשים פנימיים באוזן - תגובה - תגובה
ד''ר רועי הוד02/12/2012אולי יש בעיה במפרק הלסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים נושקים ללא כאבים במשך חודש+יעל29/11/2012
שלום,
אני בת 37, בילדות הרבה דלקות מסטרפטוקוק. בבגרות לעיתים רחוקות.
בחודשיים האחרונים השקדים מאד מוגדלים, ללא כאבים, ואני עייפה יותר מכרגיל. מרגישה שנושמת יותר דרך הפה, במיוחד בשינה. חוששת מדום נשימה בשינה.
חיפוי לבן על הלשון.
בביקור אצל רופא אא"ג אישר שהשקדים מאד מוגדלים, נושקים, והמליץ על ניתוח להוצאת שקדים.
שאלותי:
1. האם יש מקום לבירור נוסף מה עשוי להיות הגורם להגדלה? אם כן, אצל איזה רופא?
2. האם ניתוח להסרת שקדים עלול לגרום לדלקות שהיו אמורות להיעצר בשקדים להתחיל ישירות בריאות?
3. מה הסיכונים בניתוח? בתור אם יחידה אני לא מעוניינת לקחת סיכון מעל הרצוי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים נושקים ללא כאבים במשך חודש+ - תגובה
ד''ר רועי הוד29/11/2012אם שקדים נושקים וזה גורם להיצרות מעבר אויר וקשיי נשימה אז יש סיבה להוציאם. ניתוח בהרדמה כללית, ההחלמה קשה עם כאבים וסיכוי לדמם עד שבועיים מהניתוח. אם לא יהיו שקדים אז לא יהיו גם דלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןענב29/11/2012
שלום רב
אני בשבוע 27 סובלת מסינוזיטוס
קבלתי אלגרו-תרסיס לאף
ואמוקסיקלב
באם ניתן להשתמש בתרופות הללו בשלב הזה של ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון - תגובה
ד''ר רועי הוד29/11/2012תשאלי את הרופא נשים, עם אמוקסיקלב ממה שאני יודע אין בעיה. איזה שבוע להריון? אלגרו זה תרסיס סטרואידים למיטב זכרוני, לא אמורה להיות בעיה בטרימסטר שלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)