מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נחיריים לא מתחלפיםאיתי13/03/2012
אהלן,
אני בן 30, בריא בד"כ.
במשך מספר ימים אני סובל מנחיר ימין סתום, ושמאל פתוח.
למעשה, אני חושד בכך כבר תקופה ארוכה יותר, אבל שמתי לב לזה במיוחד בשבוע האחרון כשהופיעו גלדים (לא נזלת) בנחיר שמאל (הפתוח) שהקשו עליי לנשום.
לפעמים כשאני שוכב על צד שמאל הם מתחלפים, אבל אז כשאני קם הם מתחלפים שוב.
ממה מצב זה נגרם ומה אפשר לעשות?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיריים לא מתחלפים - תגובה
ד''ר דן גוטמן21/03/2012כמובן שלא ניתן לבצע אבחנה ללא בדיקה ויש לגשת לבדיקה. ישנן הרבה סיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סינוסיםאסף13/03/2012
בעקבות כאבי ראש,גם באזור המצח,ניגשתי לבדיקה אצל רופא אא"ג,הנ"ל הפנה אותי לצילום,להלן הממצאים:
"אוורור הסינוסים תקין
הצללה היכולה להתאים לעיבוי רירית בסינוס פרונטלי משמאל.
לא הודגם פלס נוזל.
הממצאים לא מתאימים לאבחנה של סינוסיטיס חריפה."
לא כ"כ הבנתי את ההסבר של הרופאה,הייתי רוצה לדעת בבקשה מה התשובה אומרת ואיך עליי לפעול,
תודה מראש,אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום סינוסים - תגובה
ד''ר דן גוטמן21/03/2012כשיש סינוזיטיס בד"כ רואים פלס נוזל. עיבוי רירית מעיד על נזלת או גודש אולם לא על סינוזיטיס. בכל מקרה הטיפול אינו רק על פי הרנטגן אלא גם על פי בדיקה גופנית והסתכלות בחלל האף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלם לי הקולשולה12/03/2012
שלום,
לפני כחודש נעלם לי לגמרי הקול-הייתי אצל רופא א.א.ג וזה אמר שזהו כנראה ווירוס ושאין בעיה במיתרי הקול ואו בגרון.
לאחר כשבועיים וחצי הקול חזר, אך לאחר שדיברתי 5 ימים נעלם לי הקול בשנית ואני ככה כבר שבוע וחצי.
מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלם לי הקול - תגובה
ד''ר אביגיל ארד23/03/2012מנוחה קולית. שתיה מרובה. אם לא חל שיפור תוך מספר ימים יש להיבדק שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון קשורהסבתא דואגת12/03/2012
שלום רב לבאי הפורום
הנכד הקטן שני בן חודש וחצי ואינו עולה במשקל כמעט כלל. הסתבר שיש לו לשון קשורה וזה מקשה עליו לינוק (מבקבוק) היות ומתעייף מהר ונרדם וברגי שיצא הבקבוק מפיו לא נותן יותר להחזיר.
מישהו/י ניתקל בבעיה זו ? ואם כן מה ניתן לעשות ?
לנו הומלץ לנתח אבל לא ניתן להשיג מרפאה באזור חיפה שתתפנה לעשות זאת.
כצת עזרה בבקשה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון קשורה - תגובה
ד''ר דן גוטמן21/03/2012לשון קשורה דורשת חיתוך
אני לא יודע מה המצב בחיפה אבל במרפאותי הפעולה מתבצעת באופן מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון קשורה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד23/03/2012אל תחכו. אם יש בעיה בהאכלה פעולה מרפאתית קצרצרה, יותר קלה בהרבה מברית מילה, שנעשית במרפאה באילחוש מקומי עם ג׳ל מאלחש, עשויה לשפר מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידעמירב12/03/2012
בחודשיים האחרונים אני מאוד צרודה, קשה לי לנשום, לפתע אני נוחרת והשיעולים מהגרון חונקים אותי. הרופא עשה לי את הבדיקה שמכניסים צינור עם מראה דרך האף לגרון והבחין שמיתרי הקול מעט התעבו ויש לי בצקת עליהם, סימנים היכולים להעיד על סרטן וכי אצטרך לעשות כל 3 שבועות את הבדיקה הנוראית הזאת. עליי לציין שאני מעשנת די כבדה. האם באמת יש לי סרטן בהתהוות? מתי אוכל לדעת סופית? מה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע - תגובה
ד''ר אביגיל ארד23/03/2012אם הממצאים על המיתרים יראו לרופא שלך חשודים הוא ימליץ על ביופסיה. בינתיים בהחלט הגיע הזמן להפסיק לעשן ועם הזמן הבצקת תפחת. אם הבצקות ענקיות וחסומות את מעבר האוויר אפשר לפעמים לנתח ולהקטין אבל המשך עישון יגרום לבצקת להישנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה - דחוףGAL12/03/2012
אני נמצאת כרגע בהריון עבורי זוהי תקופה של לחץ וחרדה , בוכה המון.
לאחרונה קורה לי דבר מוזר באוזניים, יש לי מין התקפים כאילו התוף כל הזמן זז פנימה, החוצה, כמו אוויר שנכנס ויוצא מתנדנד, כשאני קמה בבוקר הכל בסדר, כשאני עם מכשיר אדים הכל בסדר אבל שאני יוצאת בשעה 11.00 לערך בכל יום מתחילה התקפה של התופעה הזו, הרופאים שללו דלקת , כשאני נכנסת למקום סגור יש שיפור קטן, אך כשאני בחוץ זה ממש התקפה, זה יכול לעבור מאוזן לאוזן יום ימין יום שמאל, אני מפמפמת אבל זה לא עוזר.
הבנתי שהצנרת סתומה ואני משתדלת לא לבכות, השאלה כמה זמן?
מה יהיה???
אני חוששת שזה לא יעבור, נתנו לי סינופד 1 ביום ופלקסונייז 2 ביום,הסינופד לא ממש עוזר, הפלקסונייז נראה לי יותר יעיל אם כי הבעיה לא נפתרת ואני נאלצת לשבת בבית עם מכשיר אדים כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - דחוף - תגובה
ד''ר אביגיל ארד23/03/2012בהריון יש בכלל יותר גודש באף. לא ציינת באיזה שבוע את אבל אני לא אוהבת לתת סינופד בהריון. תסתפקי בפליקסונייז או בתכשיר דומה טוב בשם אבמיס. אפשר גם לקנות תרסיס מי מלח ולהשתמש מספר פעמים ביום. מאחלת שהכל יעבור בהצלחה ובשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנירבקה11/03/2012
שלום,
מזה כחודש אני סובלת משיעול יבש ש"מפוצץ את המוח". טיפול בסירופים ומשקאות טבעיים (מיץ מבצל ודבש) לא עזרו. גם טיפול במוקסיויט+אלרגי' ותוספת של משאף+קודיביס כעבור כמה ימים, הקל מעט, אך לא עזר/פתר את העניין. היום הרופא נתן לי כדורי קודיקל. שאלתי: באם מותר לקחת קודיקל למי שיש אבנים בכיס מרה? היו לי כבר 3 התקפים מאוד לא נעימים.
אודה לתגובה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני - תגובה
ד''ר דן גוטמן21/03/2012ניתן ליטול קודיקל אולם יש לברר מהיכן השיעול ולנסות לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרוןשולי11/03/2012
שלום רב,
כאבי גרון שנמשכים בעוצמות שונות כחודשיים. 3 פעמים זוהה חיידק שבעקבותיו ניתנה אנטיביוקטיקה (פעמיים רפפן ופעם זינט). ללא חום. לעיתים משטחי הגרון לא זיהו חידק.
איזה כיווני בדיקה אתם מציעים מעבר למשטח גרון ובדיקות דם שיצאו תקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012להיבדק כשהכאב בעצמה גבוהה. לעשות משטח כשאת בריאה כדי לוודא שאת לא נשאית ושהממצא של החידק לא היה כלל קשור לכאב. בדיקת אאג מלאה כולל אזור מיתרי הקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגודנית11/03/2012
שלום רב,
לפני כשנה וחצי עברתי ורטיגו. הסחרחורות עברו לאחר שתי התערבויות
מנואליות להחזרת אבני השמע למקומן.
נאמר לי אז שיתכן שהורטיגו היה תוצאה של טיסה.
בקרוב, אני אמורה לטוס שתי טיסות ארוכות ועוד שמונה טיסות קצרות.
שאלתי - האם לאור הפעם הקודמת אני בסכנה לורטיגו?
אם כן האם יש משהו לעשות כמניעה? אטמי אזניים למשל?
חס וחלילה במקרה של ורטיגו - יש משהו לעשות באופן עצמאי או מיידית
לחפש רופא?
תודה ושבוע טוב,
דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012ורטיגו שמקורו ב"קריסטלים״ מגיע מסיבה לא ברורה. לעיתים אחרי חבלת ראש ולעיתים ללא סיבה וגם חוזר לפעמים. אין דרך הידועה לי למנוע זאת. אטמים לא ישנו כלום כי מדובר באוזן הפנימית. טיסה נעימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות מתמשכתאילן09/03/2012
שלום,
אני סובל מצרידות מתמשכת כבר 4 חודשים.
עשיתי בדיקת סטרובוסקופיה (לפני כחודשיים) עם סיב קשיח ולהלן הממצאים:
-הצטברות ריר מרובה בהיפופרינקס,המיתרים מעט מטרופיים,יתכן ועדות לשימוש יתר.
אודם כללי בלרינקס.המיתרים עצמם חלקים לכל אורכם וגמישים,הסגירה הגלוטית טובה,
אין לזהות נגע כגון יבלת/ציסטה/פוליפ וכו.
-צמצום כמות הדיבור וקצת הדיבור.
- לסיכום סימני לרינגיטיס,יובש כללי בגרון וגירוי.
ההמלצה הייתה: שתיה מרובה של מים, הקפדה על תזונה מסודרת, להימנע מאוכל כבד\חריף\חמוץ\מתובל. צמצום קפה,הימנעות ממשקאות מוגזים.
הצרידות לפעמים משתפרת למספר שעות ואחרי זה שוב חוזרת, כלומר רוב הזמן אני צרוד.
בנוסף אני לא מעשן או שותה אלכוהול.
האם יש המלצות נוספות נוכח העובדה שהמצב לא השתפר?
תודה רבה,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות מתמשכת - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012לא רשמת מה גילך ומה עיסוקך. האם משתמש הרבה בקול?? יתכן ושעורי דיבור יהיו פיתרון בנוסף למה שהוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהב"ה09/03/2012
מה הקשר בין רפלוקס קשה לחסימה באף בצד אחד ובחלק מהצד השני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012לא ידוע לי על קשר מובהק כזה למרות שיש הטוענים שאפילו דלקות אזניים עלולות להיגרם בילדים עקב רפלקס. לא ידוע לי שזה הוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סיטייניב08/03/2012
שלום
עברתי צילום סיטי והתוצאות הן :,
עיבוי רירית וציסטה בסינוס המקסילרי שמאלי.
פלס נוזל במעבר אטמוידו-פרונטלי מימין.
לגבי הרירית והציסטה זה בסדר, אני סוחב את זה שנים ועברתי גם התערבות כירורגית לשווא מתברר.
אבל לגבי ממצא השני, נוזל במעבר אטמוידו-פרונטלי מימין, מה זה בדיוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סיטי - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012נוזל בסינוס לרוב מעיד לע דלקת מקומית כלומר סינוסיטיס. יש לקבל טיפול במורידי גודש ואנטיביוטיקה, כמובן בהתאם לקליניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצוף באוזןמשה.ר.08/03/2012
בן 65. מטופל ומאוזן לחלוטין ע"י כדורים ללחץ דם וכולסטרול, לאחרונה שומע צפצוף באוזן ימין,רק במקביל לשמיעת קולות, והרגשה קלה של משהו הדומה ללחץ. השמיעה טובה בשתי האוזניים. האם יש כאן בעיה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצוף באוזן - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012יש לגשת לאאג לבדוק את האוזן. אם לא ימצא כלום הוא ודאי ישלח אותך לבדיקת שמיעה ו BERA לצורך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באףכרמלה06/03/2012
שלום לכם הבן שליבן 21 סובל כבר 5שנים מאף סתום הוא לא יושן טוב והוא צמוד לנייר טואלט לפני כשנתיים הוא עבר ניתוח שלכריתה חלקית של קונכיות האף אבל זה לא עזר לו הוא נבדק פעם אצל רופא אלרגיה והוא קבע שיש לו אלרגיה לקרדית אבק השאלה שלי היא האם כדאי ללכת על החיסון נגד אלרגיה ? האם זה יואיל? או אולי יש פתרון אחר תודה מראש כרמלה
ום לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש באף - תגובה
ד''ר אביגיל ארד11/03/2012תרסיסים לאף וניתוחים אינם פותרים את הבעיה היסודית של האלרגיה, למרות שיכולים להקל זמנית. אם נמצאה אלרגיה מובהקת למשהו והוצעו חיסונים, כדאי ללכת על האפשרות הזו, במיוחד בגיל צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבלוטת הפרוטיסרותי04/03/2012
שלום רב, לפני בערך כחודשיים הבחנתי בנפיחות קלה מתחת ללסת.
לפני מספר ימים ביצעתי בדיקת US ואלו תוצאותיה.
בלוטת המגן בגודל ומרקם תקינים
אונה ימנית בגודל 1.7*1.6*3.5 ס"מ
המיצר בעובי תקין- 2 מ"מ
אונה שמאלית בגודל 1.9*1.0*3.4 ס"מ
הבלוטה נעה בחופשיות בעת בליעה.
הודגמו מספר בלוטות תת לסתיות במראה סונוגרפי שמור דו צדדי עד מימדים 4*17 מ"מ משמאל ו 15*5 מימין.
משמאל בלוטת פרוטיס מעט מוגדלת ובלתי אחידה בהשוואה לצד ימין.
האם יש סיבה לדאגה?קבעתי תור לרופא אף אוזן גרון אך בינתיים איני יודעת מה הדבר אומר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבלוטת הפרוטיס - תגובה
ד''ר דן גוטמן06/03/2012אין ממצא מיוחד בתשובת האולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)