מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שחזור עקב מסטואידקטומיאביבה19/02/2012
שלום דר'
בני בן 21 עבר 3 ניתוחים עקב כולסטאטומה , הניתוח האחרון היה רדיקלי ומאז חלפו כ 6 שנים.
הרופא שניתח אותו כבר לא עובד והוא דיבר בזמנו על ניתוח שחזור .
שאלותי הן :
מה שם הניתוח ?
האם הניתוח ישפר את השמיעה ?
מהן הסיכונים ?
מהי השכיחות של ניתוחים כאלה ?
האם הוא יוכל להכנס למים ללא אטם ?
בתודה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שחזור עקב מסטואידקטומי - תגובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2012עליך לפנות למומחה אוזניים רצוי עם מכתב השחרור המתאר את הניתוחים שעבר. לפי זה, בדיקת שמיעה עדכנית ולעיתים ct של האזור יוחלט איזה ניתוח לבצע ויועבר לך מה הסיכויים והסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מצד ימין על יד השקדשם19/02/2012
לפני שבוע כנראה נתקעה לי חתיכת פופקורן בגרון, יום למחרת הרגשתי שהכל תקין ויום אחרי כן חזרה ההרגשה שמשהו לא כשורה ומשהו עדיין תקוע, התנפח ומפריע לסדר היום.
עבר שבוע, ההרגשה לא השתפרה, לאחר ביקור אצל רופא אאג נאמר שאין שם שום דבר והכל תקין.
חשוב לציין שאני לא מרגישה תחושת מחנק בגרון אלא ממש גוש מצד ימין על יד השקד הימני\ מאחוריו. [לכן קשה לומר שזה תסמין של חרדה]
מה הסיכוי באמת שהפתרון הוא לחכות עוד שבוע ולקוות שיעבור?
[ולטובת עוד הרבה אנשים שמשהו דומה קרה להם וחיפשו מקרים דומים באינטרנט - רוב הסיכויים שזה שום דבר, אין צורך לדאוג יתר על המידה ובמידה ואבחנת רופא אאג תרגיע אתכם - גשו.]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בגרון - תגובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2012גשי לבדיקה חוזרת. אולי חתיכה מהפופקורן תקועה בכיס בשקד או שנגעת הרבה באזור ויש פצע או דלקת מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי ממה לדאוגליאת19/02/2012
שלום,
כבר בערך חודשיים שאני סובלת מכאבים חוזרים ומציקים בגרון והצטננויות חוזרות.
לפי חודש מהכאבים האלה עבר לסינוזיטיס, שאני סובלת ממנו בד"כ, לקחתי אנטיביוטיקה מוקסיפן במשך שבוע. כשסיימתי, לאחר שבוע בערך , חזרו הכאבים בגרון, התנפחו הבלוטות כמו כדורי פינגפונג והרופא נתן לי רפאפן והמליץ על ויטמין C, לקחתי 8 ימים שהיו מלווים בכאבי ראש, סחרחורות ואי יציבות, לחץ בעורף ובאוזן ימין. יומיים אחרי שסיימתי את האנטיביטיקה חזרו הכאבים בגרון שוב עם גודש באף בעיקר בימין ולחץ חזק יותר בעורף, באוזן ובראש - בצד ימין בעיקר, בעיניים ובכלל.
יש להדגיש כי בילדותי היה לי חור בעור התוף באוזן ימין ועם השנים נסתם.
רציתי לדעת אם זה יכול להיות שאיך שאני מסיימת אנטיביוטיקה הכל חוזר, והאם התסמינים האלו צריכים להדאיג?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי ממה לדאוג - תגובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2012החורף הזה משופע בהצטננויות, חלקן ממושכות. לא כל כאב גרון מצריך אנטיביוטיקה. לא ציינת מה גילך או עיסוקך אולם קיימות הדבקות רבות בין אנשים הנמצאים יחד בחדר לא מאוורר. גשי להיבדק על ידי מומחה אאג. שתי הרבה. אווררי את החדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגרון מתגבר כשאני שרהרוני18/02/2012
שלום.
אני בת 27. בריאה.
בימים האחרונים יש לי מעין תחושה של גוש בגרון. התחושה לא מלווה בקשיים בבליעה או בנשימה, וגם לא בכאב או צרידות.
היא מורגשת כמעט כל הזמן, ומתגברת כשאני שרה/ מרבה בדיבור/ רעבה.
מה זה יכול להיות?
אודה לתשובתכם בהקדם,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של גוש בגרון - תגובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2012לרוב זה סימפטום של רפלוקס. זה מצב בו עולה חומצה מהקיבה לגרון וגורמת לנפיחות קלה בפתח הושט המורגשת כגוש בבליעה. בכל אופן גשי לאאג לבדיקה אך בינתיים לצמצם בקפאין, מזון חריף חמוץ או מטוגן, עישון, אלכוהול עגבניות וחצילים. לא תמיד זה מלווה בצרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בענין א א ג
רחלי שביט10/01/2013אני עברתי ניתוח ביום א6.1.13 הורדי לי צציטה וכן יבלת על מתרי הקול. אני מרגישה בדיוק מה שתואר לפני כאילו משהוא תקוע בגרון . זה גורם לי להקיא האם זה יעבור הוא ישאר קבוע .? נתנו לי אימפרודקס פעמים ביום . תעזרי לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בענין א א ג - תגובה
ד''ר רועי הוד11/01/2013בדר"כ חולף ככל שמתרחקים מהניתוח. תמשיך עם אומפרדקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בבליעה
רחלי שביט22/01/2013תודה רבה. זה באמת חלף אחרי שבוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת דחופהעדידו'ש16/02/2012
שלום ד'ר
אבא שלי עשב מיפוי בלוטת התריס מפני שבUS היה ממצא של אונה ימנית מוגדלת ומרקם לא תקין
להלן תוצאות של המיפוי - אונה ימנית מוגדלת הבלוטה במיקום תקין נראה אזור תת קליטה גדול התופס את חלקו הלטרלי של האונה הימנית של הבלוטה.
לסיכום- קישורית קרה גדולה באונה הימנית .
הרופא המטפל אמר שזה לא נראה טוב
הזמנו תור לדיקור
השאלה האם זה באמת כך בכל המקרים ?
זה באמת נראה מדאיג לפי ממצאים אלו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת דחופה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד19/02/2012קשרית קרה הינה קשרית בבלוטת התריס שאינה קולטת יוד במיפוי. זה לא אומר עדיין כלום לגבי טיבה. זה יכול להיות הגדלה שפירה, ציסטה או זפק רב קשרי אבל גם גידול בבלוטה. הבדיקה הקובעת הינה תוצאת הניקור. לר להיכנס לחרדה מיותרת. יש טיפול לכל אחת מהבעיות. חכו לתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזן שמאל - דחוף!!רוני14/02/2012
היי.
הייתה לי דלקת באוזן שמאל, הדלקת עברה והאוזן לא כואבת.
כבר חמישה ימים שאני סובלת מלחץ באוזן! מה אפשר לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזן שמאל - דחוף!! - תגובה
ד''ר רועי הוד22/02/2012לרב כלום, יקח כמה וימים וחילוף, במידה ולא פני לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדנייוסי12/02/2012
שלום וברכה.
אני משתעל מזה כחודש ימים,זה התחיל לאחר שפעת קלה,עשיתי צילום ובדיקת ריאות
והכל תקין,קיבלתי כמה סוגים של סירופים,חלקם טבעיים,וחלקם קונבציונלים,ושום דבר
לא עוזר,עלי לציין כי השיעול מלווה בליחה שקופה,והשיעול הינו בעיקר בבוקר ובערב,אך
גם לאורך היום.
אודה,אם תוכלו לעזור לי,ולתת עצה לסיום התופעה המציקה.
בתודה מראש,ובמלוא הברכה.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני - תגובה
ד''ר דן גוטמן13/02/2012השפעות השנה מלווות בשיעול היכול להמשך עד כחודש לאחר גמר המחלה. ניתן להקל ע"י שימוש בסירופים שונים כולל מכייחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבופן וקולדקסדבורה12/02/2012
כמה זמן צריך הפרש בין שתיית כדור איבופן לקולדקס?
או שלא צריך זמן המתנה כלל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבופן וקולדקס - תגובה
ד''ר דן גוטמן13/02/2012מדובר על שתי תרופות שונות ולא נראה לי שצריך זמן המתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור להקלה בהתקפי מניירמשה08/02/2012
אני סובל ממחלת מנייר. שמעתי שיש כדור בשם MODAL שיכול להקל על הבחילות והסחרחורות בזמן של התקף המייר. האם מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור להקלה בהתקפי מנייר - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/02/2012הכדור שניתן במנייר הינו אגיסרק. מודל גם ניתן לסחרחורות אולם אגיסרק עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכם!שני07/02/2012
כבר חודש סובלת מבעיה בבליעה. כאשר אני בולעת דברים מוצקים ממש כואב כמו ג'ולה שתקועה בגרון. עברתי בדיקה עם סיב אופטי דרך האף ורנטגן ושוט והכל תקין!
לא יודעת אם יש קשר אבל גם לחץ קצת באוזניים ונשאבה שעווה בביקור קודם אצל רופא אאג ועדיין לא עבר.
המצב לא משתנה ואני חסרת אונים.
מה יכולה להיות הבעיה?
אודה לעזרתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרתכם! - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/02/2012יתכן וקיימת בעיה בושט שאיננה ניתנת לגילוי ע"י א.א.ג
אם הכאב ממשיך יש לפנות לגסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערות באוזןרמי07/02/2012
אני מסתפר בערך כל חודשיים ,
הבעיה היא שהפעם השיערות נכנסו לי לתוך האוזן ,
איך אני יכול להוציא את השערות שבתוך האוזן ?
זה לא נראה לי הגיוני שכל פעם שאני אלך לספר , שבאותו חודש אני אאלץ גם להזמין תור לרופא אף אוזן גרון .
אז אני אשמח לכל מי שיעזור לי . ויתן לי תשובה בפורום הזה .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רמי07/02/2012חשוב לי לציין שהשיערות נכנסו לי לתוך האוזניים אז זה גורם לי לחוסר נוחות .
אני לא אדם עשיר בכסף, אז יש לי בעיה לבקש רפואה מהירה בזמן שהיא פרטית .
ומנסיון , שאני מזמין תור לרופא אף אוזן גרון , לפחות שבועיים לוקח עד שקובעים לי תור פנוי לרופא אף אוזן גרון ,
וזה באמת שלא נעים לי במשך שבועיים להיות עם החוסר נוחות שהשיערות נכנסו לי לתוך האוזניים , עד שקובעים לי תור פנוי לרופא אף אוזן גרון.
אז אני אשמח אם יגיבו לי פה לתחליף במקום לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערות באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/02/2012בעת התספורת שם אטמי אוזניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןשירן06/02/2012
שלום
שמי שירן אני בת 24 , אני סובלת מצינון כבר מיום חמישי אני לוקחת ויטמין c באופן קבוע , תרסיס לאף , ודקסמול קולד ,
האף שלי עם נזילות , לפעמים יוצא לי הפרשות צהובות ודם מהאף , רציתי לדעת מה אפשר לקחת משהו שיעבור לי , ולמה זה לא עובר לי ?
מה יותר טוב לקחת דקסמול קולד ? אקמול צינון ?
אשמח אים יחזירו לי תשובה בהקדם
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/02/2012יש ספריי לאף שניתן רק במרשם. לגבי הכרודים דקסמול קולד , קולדקס , אקמול צינון וכו' כולם מכילים את אותם החומרים רק מפירמות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןמרדכי05/02/2012
שלום ד"ר,
בדצמבר הצטננתי למשך חודש, ואז הצינון עבר. לפני שבוע הצטננתי שוב. השאלה שלי היא מה גורם לצינון לחזור, ומהי לדעתך דרך המניעה הטובה ביותר?
תודה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/02/2012ישנם מספר רב של וירוסים ובתקופה הזו שכולם חולים, קיימת הידבקויות חוזרות בצינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וואקום באזניים וסיכוןטל05/02/2012
שלום,
רציתי לדעת האם מצב שבו לחצתי עם כפות הידיים על האזניים כדי להימנע מרעש יכול להזיק לאוזן? מישהו אמר לי שזה יוצר וואקום שמזיק לאוזן, יש אמת בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואקום באזניים וסיכון - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/02/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוזיטיס ללא אנטיביוטיקה?חני05/02/2012
אני בת 52 סובלת מסינוזיטיס החוזר מידי מספר חודשים, לאחרונה שוב זה חזר לי ומאחר ונטלתי כמויות גדולות של אנטיביוטיקה רציתי לנסות להתגבר ללא.
אני עושה שטיפות מי מלח וכן מקבלת תרסיס אוומיס לאף.
משום מה בשעות הערב והבוקר זה די רגוע ואין לחץ או כאבים ואילו בין השעות 11.30ל-17 לערך אני מאד סובלת כאבים לחץ וכו' שאלתי היא אצליח להתגבר ללא אנטיביוטיקה האם אתחשל וזה יעבור או במידה ולא אטול אנטיביוטיקה דווקא החיידק עשוי להשתרש.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוזיטיס ללא אנטיביוטיקה? - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/02/2012כן הסינוזיטיס עשויה לעבור ללא אנטיביוטיקה אם כי לעיתים נטילת התרופה מקצרת את משך המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)