פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יכין 1 רמת גן
    טל
    04/02/2012

שלום, שמי טל ואובחנה לי ציסטה במיתרי הקול.
    רוב ההמלצות שקיבלתי היו לעבור ניתוח להסרת הציסטה.
    אולם במקביל, הבנתי שניתן לחיות עם ציסטה במיתרי הקול, ומלבד צרידות ואי נעימות אין סכנה לבריאותי.
    אני מודאגת שמא ניתוח כזה, אם יתבצע בטעות לא כשורה, יגרום לי לאילמות.
    השאלה שלי היא - מהי הסטטיסטיקות להחלמה מלאה במקרה כזה ? מהי הסטטיסטיקה לשינוי הקול ולהמשך הצרידות? ומהי הסטטיסטיקה לאבדן הקול ?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יכין 1 רמת גן

הוספת תגובה

• יכין 1 רמת גן - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    08/02/2012

הניתוח לא גורם לאילמות כלל וכלל. אולם אם המראה היא של ציסטה שפירה, אין חובה להוציאה.
    לרוב הניתוח משפר את איכות הקול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש חוזר באף המפריע לשינה
    אלעד
    04/02/2012

שלום רב,
    אני סטודנט(רשמתי את זה במטרה להבהיר למה לא הלכתי לרופא במשך חודש וחצי והעדפתי את הדרך המהירה)

בתקופה האחרונה היה לי גודש באף שהפריע לשינה תקינה, פשוט לא יכולתי לנשום, ולכן התחלתי להשתמש באוטריוין שבאמת עשה את העבודה.

השתמשתי בתרופה לרעה וסיימתי בערך שני בקבוקונים, משהו כמו 5 שבועות ברצף אני משתמש בתרופה יום יום וכאילו נהייתי תלוי בה כדי לישון(מינון של פעם ביום בדרך כלל, בימים מאוד ארוכים פעמיים)

קראתי שיש פגיעה חמורה ברירית מעבר לשימוש של שבועיים, ושצריך להפסיק את השימוש לאלתר.

רציתי לשאול מה עושים, באיזה צעדים להפסיק(בבת אחת?) ומה אפשר לעשות שלא יפגע ברירית כדי לפתוח את דרכי הנשימה(אדים?)

הוספת תגובה

• גודש חוזר באף המפריע לשינה - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    08/02/2012

נכון , שימוש בתרסיסי אף מעין ממכר ויש ליטול תרסיס אחר הניתן רק ע"י מרשם על מנת " להגמל"
    יש לגשת לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלד בנחיר
    מירי
    04/02/2012

שלום, לאחרונה אני סובל מגלדים בנחיר אחד. אני לא סובל מאלרגיה כלשהי. האם יש לזה רקע דלקתי? נאמר לי שספרי או טיפות אף של מי ים יכולים למנוע את התופעה. מה הטיפול המומלץ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גלד בנחיר

הוספת תגובה

• גלד בנחיר - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    08/02/2012

ישנה משחה אנטיביוטית הנדרשת במצב זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת שקדים
    רחלי
    03/02/2012

שלום רב,
    לפני כחודש וחצי הייתה לי דלקת שקדים עם נפיחות, מוגלה, חום, חולשה, לאחר משטח גרון שיצא שלילי קיבלתי מוקסיפן, ל-7 ימים, כעבור יומיים מסיום האנטיביוטיקה חזר לי הכאב גרון, ונמשך כ10 ימים והעברתי אותו בעזרת תרופות הומאופטיות וצמחי מרפא, הפעם לא הופיעו חום וחולשה, הייתה מעט מוגלה.
    כעת, לפי כמס' ימים התנפחו לי בלוטות הלימפה הצוואריות, לאחר יומיים התחיל להפריע לי משהו בגרון והשתעלתי מעט, לאחר הסתכלות ראיתי שהשקד נפוח ויש עליו מס' נקודות מוגלה קטנות, יום לאחר מכן הלכתי לרופאת אא"ג שאמרה שיש לי דלקת שקדים חריפה, ונתנה לי רפאפן, לאחר מכן עשיתי משטח גרון שיצא שלילי ולא התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה, עברו יומיים מאז וכעת יש לי הרבה מוגלה ואתמול הייתי אצל הרופאת משפחה שלי שהכריחה אותי בתוקף לקחת את האנטיביוטיקה ובנוסף שלחה אותי לבצע בדיקות דם לוירוסים. בערב הסתכלתי בגרון וראיתי שעל המוקד מוגלה הגדול ביותר הופיע לי מעין בלוטה אדומה-ורודה ואינני מבינה מה זה...
    התחלתי כעת לקחת את האנטיביוטיקה אני פשוט בלחץ מהבלוטה הזו...
    תודה
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת שקדים

הוספת תגובה

• דלקת שקדים - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/02/2012

אינני יכולה לומר מה הממצא על השקד בלי לראות, אבל אם המשטח שלילי אין כל כך טעם באנטיביוטיקה. או שמדובר בדלקת שקדים ויראלית כגון מחלת הנשיקה או שהתחלת לסבול מ pfapa שזה מצב דמוי דלקת שקדים מבחינת התסמינים אולם הטיפול הוא בסטרואידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד לשוני
    נבות
    03/02/2012

שלום רב  אני סובל מריח רע מהפה  עברתי לפני חצי שנה לייזר בשקדים אך ללא הועיל.  המליצו לי על הליך של קובליישן בשקד הלשוני.  הייתי רוצה לדעת מה דעתך בנוגע ליעילות ההליך? והיכן ניתן לבצע זאת?  בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שקד לשוני

הוספת תגובה

• שקד לשוני - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/02/2012

לי אין ניסיון בקובליישן לטיפול בריח רע משקד לשוני. חשוב לודא שהטיפול שעברת בשקדים אכן סילק את הכיסים. כש כיסים מאד עמוקים לעיתים יש צורך להסיר את השקדים בשלמותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הפרשי לחצים באוזניים
    אלון
    02/02/2012

עברתי בדיקת שמיעה לפני מספר חודשים שהצביעה על ירידה מזערית.כמו כן אני חש בהפרשי לחצים באזניים ,במידה ואני שואף אוויר האוזניים יכולות להסתם ואני שולט על כך,כמו כן אני מצונן רוב הזמן, ואני מרגיש כמו מעין חסימה באיזור הגרון , רציתי לדעת אם ישנה השפעה או תתכן השפעה של בלוטת התריס על כך,או מה ניתן לעשות בכללי?

הוספת תגובה

• לגבי הפרשי לחצים באוזניים - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2012

לא ידוע לי על קשר לבלוטת התריס אבל כדי לשפר את המצב כדאי לטפל באף. מורידי גודש בצורת תרסיס סטרואידי ותרופות נגד אלרגיה עשויים להועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קובליישין בשקד הלשוני
    נבות
    02/02/2012

שלום רב
    אני סובל מריח רע מהפה
    עברתי לפני חצי שנה לייזר בשקדים אך ללא הועיל.
    המליצו לי על הליך של קובליישן בשקד הלשוני.
    הייתי רוצה לדעת מה דעתך בנוגע ליעילות ההליך? והיכן ניתן לבצע זאת?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קובליישין בשקד הלשוני

הוספת תגובה

• קובליישין בשקד הלשוני - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    08/02/2012

במידה קיים שקד לשוני גדול וחוסם אז בהחלט קובלציה זה פיתרון טוב אולם ריח הרע לא יושפע מההליך של קובלציה בבסיס הלשון.
    את התהליך אני מבצע אבל כאמור יש להתאים ציפיות ולהבין מה ההליך מסוגל לעשות ומה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה לעתים קרובות.
    ראמי
    01/02/2012

שלום רב
    אני בן 36+ מזה תקופה אני זוכר את עצמי אפילו כילד בכיתה ד סובל מהתקפי חוסר נשימה(פשוט לפעמים מרגיש שאני לא מגיע עד סוף הנשימה שלי או כובד בנשימה),התופעה מלווה אותי לכמה ימים ואז מפסיקה.
    לציין שאני עושה הליכה/אירובי התופעה נעלמת לזמן מה.
    ידוע אצלי שאני נוחר מאוד חזק (לאשתי מפריע לפעמים),לפעמים אני קם באמצע הלילה בתחושת מחנק ופה מאוד יבש (הלשון נדבקת לי בפה),אשתי מעידה שלפעמים הנחירות נפסקות וממשכית לאחר כמה רגעים (אני מרגיש שיש לי אולי דום נשימה בשינה).
    לציין שלעתים קרובות אני קם בבוקר עייף,זכרון לא במטבו תחושה לא נעימה בחזה צד שמואל (עשיתי בדיקות לב בעבר ולא היו בעיות).
    לאחרונה לאחר שנמאס לי (מתחושת קושי הנשימה שמלווה אותי גם בחלק מהיום)פניתי לרופא אאג בדק אותי ואמר שיש לי שקדים גדולים במידה ניכרת ונתן לי הפנייה למרפאת שינה,
    1.מה דעתך בנושא האם הגורם הוא השקדים המוגדלים?
    2.נא דעתך?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימה לעתים קרובות.

הוספת תגובה

• קושי נשימה לעתים קרובות. - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2012

דום נשימה בשינה עלול להיגרם מצרוף של בעיות. השקדים הם רק מרכיב אחד. חשוב גם המשקל, המעברים באף, מיקום הלשון והסנטר ועוד. עשה את בדיקת השינה וחזור לרופא אאג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום מערות פנים
    me
    31/01/2012

שלום עשיתי צילום מערות פנים ואלה התוצאות: מימין- הצללה בסינוס מקסימלרי ועירפול בסינוס פרונטלי מזה אומר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום מערות פנים

הוספת תגובה

• צילום מערות פנים - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2012

הייתי מעדיפה לצפות בצילום עצמו. זה יכול להיות זיהום חריף או מצב כרוני או לאחר זיהום. יש לשמוע פרטים נוספים על מהלך המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס חוזר בשקד
    קטיה
    31/01/2012

שלום,
    במשך חודש וחצי אחרונים סבלתי מאבצס בשקד השמאלי שלוש פעמים. מתוכם פעמיים היתי מאושפזת בבית חולים איפה שעשו לי פתיחה וניקוז מוגלה. היה לי אירוע נוסף לפני שנתיים. המליצו לי על ניתוח כריתת שקדים. הבעיה היא שכל פעם שאני מפסיקה לקחת אנטיביוטיקה חוזר לי האבצס והתורים לניתוח ארוכים מאוד.
    רופא אחד שבדק אותי המליץ לבקש לעשות משטח גרון לכל מי שגר בבית כי יתכן ואני כל פעם נדבקת מאחד מהם. ובמקרה כזה אין צורך לנתח.
    אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לניתוח ואם אני כן צריכה מה עלי לעשות בזמן שלפני הניתוח כדי שלא יחזור לי אבצס עוד פעם כי הרי אסור לנתח על דלקת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס חוזר בשקד

הוספת תגובה

• אבצס חוזר בשקד - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/02/2012

ממליצה להיות עד הניתוח על טיפול מונע ברפפן או מוקסיפן אחד ליום ולהסיר את השקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות
    ישראל
    31/01/2012

שלום, אני הייתי חולה עד לפני שבוע והשתעלתי המון .. אני חושב שכתוצאה מכך נהייתי צרוד, האם זה נכון? אם כן מה בעצם קרה למיתרי הקול שלי ואיך אני יכול לטפל בזה במהרה [דרך אגב אני שר..] תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    צרידות

הוספת תגובה

• צרידות - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/02/2012

כפי הנראה חלית בדלקת של מיתרי הקול והקנה והצרידות עקב דלקת ונפיחות של המיתרים. ממליצה לשתות הרבה ומנוחה קולית. במקרים מסוימים נותנים גם אנטיביוטיקה ומשאף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באף
    אלין
    30/01/2012

שלום,

לפני שלוש שנים ככה הייתי בסופרלנד, במגלשת מים , ישבה מלפני ילדה שהיא מאוד פחדה ואז כשנסענו למטה היא הביאה לי מכה חזקה מאוד עם הראש שלה באף שלי.
    עם השנים התחיל להיות לי קצת קשה לנשום מהאף .
    והעצם שנמצאת בין הנחירים שלי עקומה מאוד וגורמת לי חוסר נשימה לפעמים בנחיר השמאלי.
    השאלה שלי האם אני עדיין יכולה איכשהו להחזיר את העצם או בגלל שעבר הרבה זמן אי אפשר?
    וגם איך אפשר לטפל בזה ? רק בניתוח ? כמה זמן זה יקח הניתוח והאם זה יכאב הרבה זמן ?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באף

הוספת תגובה

• שבר באף - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/02/2012

אם המחיצה עקומה אפשר לעשות ניתוח וליישר. אם כל האף עקום כדאי לשלב זאת עם ניתוח ליישור כל האף שהוא בחלקו ניתוח קוסמטי וגם ניתוח משקם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בכלי הנשימה
    maya
    30/01/2012

שלום,

בן 18 סובל מגודש בכלי הנשימה שמתבטא בנזלת מתמשכת ומעין שיעול/כחכוח ותחושה של צריבה בגרון ולמרות שטופל ב"ויטוסין" וברונכולט D , והייתה הקלה מסוימת זמנית לאחר שבועיים רצופים של לקיחת הסירופים הנ"ל, הסימפטומים הנ"ל שוב חוזרים ביתר שאת.
    בעבר סבל מתסמינים דומים שהתבטאו גם ב"אסתמה", "סטרידור" ונזלת, ולצורך זה טופל באינהלציות ומשאפים.
    שאלתי: מתוך הנחה שכל התרופות שטופל בהם לא עזרו ,(טיפות אף, סירופים, קולדקס צינון, ואנטי אלרגיים :סטרונייז ופליקסוטייד) , האם יש איזשהו טיפול באינהלציה (יש לי מכשיר בבית) עם תרופה/תכשיר שמתאים לטיפול בבעיה זו?
    בעבר האינהלציות לאסתמה וסטרידו עזרו לו. אשמח לדעת אם יש טיפול כזה או אחר לסימפטומים הנ"ל.

תודה, מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    גודש בכלי הנשימה

הוספת תגובה

• גודש בכלי הנשימה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/02/2012

ודאי שיש תרופות לאינהלציה. ונטולין, בריקלין, בודיקורט, פליקסוטייד, סולבקס וכד׳. עליך להתייעץ ברוםא המשפחה אם לא כדאי גם להוסיף אנטיביוטיקה ואיזה שילוב לקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -בירור

maya
    02/02/2012

רופא המשפחה הפנה אותו לרופא א.א.ג, וזה נתן לו מרשם לברונכולט D. כששאלתי אותו לגבי אינהלציה, הוא השיב שאיננו יודע/מטפל באינהלציות למקרים מסוג זה. (גודש באף והגרון). אני מכירה את התכשירים לאינהלציה שמטפלים באסתמה, אך לא בתכשירים שמטפלים בגודש באזור האף והגרון. שאלתי: האם יש בכלל תכשיר/תרופה כלשהי לאינהלציה לצורך טיפול לבעיה שתיארתי? (פשוט זכור לי שבעבר קיבלתי פעם טיפול בקופ"ח באינהלציה לבעיה דומה וזה מאד עזר לי)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -בירור - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2012

אם הבעיה היא ריאתית אינהלציה עשויה להועיל. פנו לרופא המשפחה או לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספריי לאף - רינולסט
    אנה
    30/01/2012

שלום רב,

רופא א.א.ג נתן לי טיפול למשך חודש בספריי רינולסט
    .רציתי לשאול אם אפשר לשתות אלכוהול בזמן הטיפול ואם לא אז זה בגלל שזה יכול לפגוע בבריאות או שהתרופה פשוט לא תשפיע?

אחותי מתחתנת השבוע אז אשמח לתשובה בהקדם.

תודה ויום טוב,
    אנה

לקביעת תור
    סגירה
    ספריי לאף - רינולסט

הוספת תגובה

• ספריי לאף - רינולסט - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/02/2012

לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לשתות אלכוהול בחתונה. מזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    מלי
    29/01/2012

שלום רב,
    מתנצלתמראש שארוך רק חייבת לתאר את השתלשלות הדברים.
    אני בשבוע 36 להריוני. מרגישה רע מיום שישי לפניי שבוע וחצי.מצוננת, מקוררת משתעלת.
    ביום שלישי התחילו כאבי אוזניים קשים ואוזניי נסתמו, הגעתי לאף אוזן גרון שאמר שיש דלקת חריפה ונוזלים באוזניים ונתן לי טיפות ותרסיס אף שהם ממש כוסות רוח למת.
    אחריי שלוש שעות הרגשתי ממש רע,נסתם לי האף ורופא המשפחה אבחן דלקת ריאות וסינוסיטיס חריף מאוד.
    נתן לי בגלל ההריון מוקסיפן וביום שישי הואיל ולא הייתה הטבה אלא החמרה שינה לזינט בעיקר בגלל שהתחילו לי כאבים אדירים בתוך העין.בנוסף ראולין, טיפות אוזניים, טיפות לאף וזהו.

אני מיום שלישי שעבר מקיאה כמות אדירה של גושי ליחה ירוקים ענקיים-סליחה מקרב לב על התיאור המזעזע ומשפריצה נזלת ירוקה לכל עבר. אוזן אחת שלי סתומה עדיין לחלוטין. אני לא ממש מצליחה לנשום, ישנה,, אם בכלל רק בחצי ישיבה וגם אז נתקפת התקפי שיעול והקאת ליחה שגורמת להקאה מלאה מדיי שעה-שעתיים.
    הדקירות של הדלקת ריאות כמעט לגמריי עברו אבל הסתימה באף ובמצח ובאוזניים והמחנק האדיר לא פחתו כלל.

המרקם והצבע של הנזלת והליחה השתנה מירוק לצהבהב אבל נעשה יותר כמו גומי.
    לא יודעת כבר מה לעשות. לשנות אנטיביוטיקה? איזה עוד פתרונות יש?
    אני נכנסת ביום שלישי הבא לחדר לידה בשבוע 37+4 בגלל סוכרת ורעלת ואני פשוט תשושה,גמורה ומיואשת ולא אוכל ללדת כך.

אנא עצתך ועזרתך. לא ישנתי כמעט שבוע.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    01/02/2012

אם הזינאט לא הועיל (חשוב לקחת אחרי אוכל) ניתן להחליף לאוגמנטין. לא לוותר על טיפות או תרסיס לאף כדי להוריד גודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה