מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרידות ושעולאחמד28/01/2012
אני מורה 35 שנה עם צרידות ושעול ושני פוליפים על מיתרי הקול משתעל יבש . האם פוליפים הם בגלל דלקת מיתרי הקול או שהצרידות היא מהפוליפים . והאם יכירו במחלתי כמחלת מקצוע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות ושעול - תגובה
ד''ר אביגיל ארד01/02/2012פוליפ על מיתר קול, אלא אם הכוונה לבצקת של שני המיתרים על רקע עישון, נגרם כתוצאה ממאמץ קולי. אם זו בצקת של מעשנים, אני מניחה שזה לא יוכר כמחלת מקצוע. הצרידות היא בגלל הפוליפ. דלקת של המיתרים גורמת לצרידות גם אצל מי שאין לו פוליפים או יבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק אפשרי מרעש חיכוך מתכתטל25/01/2012
שלום,
בצבא, הייתי צרוך לסחוב צינורות מתכת, כנראה ברזל (שימשו כתרנים של דגלים), בגלל המשקל שלהם, גררתי אותם על הרצפה שהייתה משטח אבן ומשטח אספלט, למרחק של משהו כמו 50 מטר, בגלל החיכוך שלהם עם הרצפה, היה רעש די חזק במשך הזמן שגררתי אותם (ובגלל הצורה של העמודים, גם כנראה יצרו הד לאוזן) אבל המשכתי עם עוד כמה יחידות, הרעש הוא רעש חיכוך של מתכת אז הוא רעש די חד, מבחינת עצמה קשה לי להעריך את העצמה אבל די חזקה, לא כמו צרחה אבל כמו צעקה בינונית בערך.
האם סביר שיגרם נזק כלשהו (קבוע) ממצב כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק אפשרי מרעש חיכוך מתכת - תגובה
ד''ר אביגיל ארד01/02/2012פגיעה בשמיעה עקב רעש תלויה בעצמת הרעש ומשך החשיפה. משהו כמו צעקה בינונית למשך דקות עד שעה אינו מהווה לרוב סכנה לשמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטי סינוסיםאורית24/01/2012
אשמח לפענוח:
מערות הלסת מאוורות היטב
מודגם עיבוי רירית סמפר תאים אטמואידליים משני הצדדים
ישנה עכירות רקמתית קלה בקונכה בולוזה קטנה משני הצדדים ובסינוס ספנואידלי משמאל.
חשד לתהליך פוליפואידי קטן בחלל האף מימין (חתך 112).
OMC פתוח דו צדדי
מערות המצח מאוורות היטב
מערה ספנואידלית מאווררות היטב
מחיצת האף הגרמית מרכזית
מבנים גרמיים של עצמות הפנים תקינים
המבנה הגרמי של דופן חיצונית של סינוס מקסילרי משני הצדדים מעט מתבלט כלפי חוץ.
מה זה אומר??? דורש טיפול/ניתוח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח סיטי סינוסים - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012תלוי, קשה לומר האם נדרש ניתוח או לא , ללא בדיקת א.א.ג כולל צפיה באף עם סיב אופטי. על פי ה \CT קיים חדש לפוליפ בחלל אף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלאות בנזופרינקסרונן24/01/2012
לפני כשלושה ימים בצד שמאל של הצוואר תפחה לי בלוטת התריס יש לציין כי ילדי חלו במהלך השבוע הקודם וכן כי סבלתי קצת מכאבי גרון . נבדקתי על ידי רופא א.א. ג. נאמר לי שיש לי בלוטה בצוואר בגודל 1 סמ(כאמור בלוטת הלימפה) וכן כי יש מלאות בנזופקינקס. נשלחתי לבצע בדיקת סי טי. ששאלתי אם היא חושדת שמא יש לי גידול סרטני ענתה שכן רוצה לשלול זאת . שאלתי היא האם ייתכן שכל הממצאים יכולים להיות מיוחסים לזיהום נגיפי (חיידקי לא כי עברתי משטח גרון ויצא תקין ) כרגע אני נמצא בחרדה גדולה . תודה על העזרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאות בנזופרינקס - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012בהחלט יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונן26/01/2012תודה על התגובה המהירה , אך האם התסמינים יכולים להעיד באמת על גידול סרטני ? תודה רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אוזנייםענת23/01/2012
אני בת 35 אחרי עבר עשיר בניתוחי אוזניים לאיחוי עור התוף ניתוח אחרון שעשיתי היה לפני 15 שנה אוזן ימין שלי עור התוף סגור ובאוזן שמאל העור התוף לא נסגר זה אומר שהניתוח לא הצליח בנעוריי עברתי עוד שני ניתוחי אוזניים כנראה בכול אוזן אני לא ממש זוכרת אבל ממה שאני מבינה כנראה ששניהם לא הצליחו והניתוח שלפני חצי שנה הוצלח באוזן שמאל ובימין לא.
היום עברתי בדיקת שמיעיה ולהלן התוצאה:ימין- ירידה בחומרה קלה עד בינונית חמורה
ירידה בטיפוס מעורב.
אוזן שמאל: ירידה קלה עד בינונית חמורה ירידה סנסורינויראלית.
אשמח ואודה על הסבר מה הוא אומר ואני מאוד מתללבטת לגבי ניתוח נוסף הירידה בשמיעה נורא מפריעה לי ואני גם קצת פוחדת רציתי לדעת מה דעתך?
תודה רבה על ההעזרה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אוזניים - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012זה אומר שיש נזק לשמיעה עיצבי ובאוזן אחת גם ירידה הולכתית. תלוי כמה ירידת השמיעה ולעיתים יש צורך בשימוש במכשירי שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT סינוסיםיאיר23/01/2012
שלום
מזה שנים סובל מבעיות באף, נזלת, גודש, ומעורב בזה גם אלרגיה.
ידוע אצלי רגישות לכמה צמחים, אלא שהבעיה שהגודש מופיע גם בלי קשר לזה.
לאחרונה זה החמיר ולא מפסיק, וממש מפריע לשינה.
בהמלצת האלרגולוג לקחתי 12 יום טיפול בפרדינזון, לא ממש עזר.
לטענתו תיקון מחיצת האף לא יעזור מאחר והבעיה היא בריריות שמתנפחות.
הרופא א.א.ג בדק את האף ומצא שיש מחיצה עקומה וטען שצריך לנתח, וכן שלח לסיטי.
התוצאות :
עקמת של מחיצת האף קמורה ימינה.
עיבוי קל של הרירית ברצפת הסינוסים המקסילריים משני הצדיים.
עיבורי רירית בתיאי האתמואיד משני הצדדים.
עיבורי קל של הרירית בסינוס הפרונטלי והספנואידלי.
ה OMU פתוח משני הצדדים.
המבנה הגרמי שמור.
הנאזופרינקס תקין.
חזרתי עם התוצאות לא.א.ג וטען שצריך לנקות את הסינוסים וכן לתקן את המחיצה, ובנתיים להמשיך עוד 15 יום עם פרדינזון. ניסיתי לקבל הסבר איך תיקון המחיצה יפתור את הבעיה של הריריות ולא קיבלתי, כמו כן טען שבלי לתקן את המחיצה אין דרך לנקות את הסינוסים.
ברצוני לשאול, מאחר ויש זמנים שהאף פתוח, האם זה לא מעיד שהבעיה היא לא המחיצה אלא משהו אחר ואז מה יועיל ניתוח מחיצה.
ולגבי ניקוי הסינוסים, אין לי נזלת דלקתית, אז מה יש לנקות ?
ואיך יוצאים מהמעגל הזה של הרירית המעובה שבשינה ממש לא מאפשרת לישון נורמלי ?
אודה לך על הסבלנות וחוות הדעת והמענה לשאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT סינוסים - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012קשה לומר מה יש ללא צפיה ממש בדיסק ה CT אולם על פי הפיענוח חא קיימת בעיה רצינית בסינוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס כרוניאישה23/01/2012
לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח פס. בגלל סינוסיטיס כרוני. מאז הניתוח אין לי כאבי ראש ופנים. מלפני חודשיים יש לי הפרשה מוגלתית (ירוק בהיר) אחורית מהאף ולפעמים בקושי מצליחה לשחרר דרך הפה. כאילו תקוע לי הנזלת, ויש מעט סתימה באף. מה שעוזר לי לנשום טוב זה טיפות אוטריוין פעמיים ביום. בעבר קיבלתי אוגמנטין 875 וגמרתי עם המגולה, היות והתרופה הזאת מחלישה אותי עד מאד ואני חייבת לתפקד ואני אישה עובדת, אני דוחה ודוחה את ביקורי ברופא אאג בתקווה שאולי יום אחד הסינוסיטיס יחלוף גם בלי אוגמנטין. שאלתי: האם זה באמת יחלוף בלי טיפול אנטיביוטי? ב. לאחרונה יש לי טעם רע בפה ונודף מפי ריע רע, איזה תרופה עלי לבקש מרופא משפחה (כדורים) שיהרוג את הריע הרע שיש לי בפה. אני סובלת וגם האנשים שעומדים לידי סובלים מיזה מאד. ממש מרגישה אי נעימות. וגם התחלתי לנחור ( בעלי מתלונן..). האם זה זה קשור למחלה הכרונית של הסינוסיטיס?. אני מקפידה בצחצוח שיניים וניקוי אבנית. אודה על התייחסותך לכתיבתי וסליחה על האריכות. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס כרוני - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012יכול בהחלט להיות שהבעיה קשורה שוב למחלה בסינוסים אולם רק בבדיקת האף עם סיב אופטי נוכל לומר מה הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לרידה בשמיעהחגית23/01/2012
שלום,
אני בת 26,לאחר בדיקת שמיעה אובחנה אצלי ירידה בשמיעה קלה-בינונית בשתי האוזניים. יש לציין שלא סבלתי בעבר ממחלות אוזניים או כאבים כלשהם וכן אין במשפחה תופעה דומה.ולמעשה עשיתי את הבדיקה לאחר שמספר חברים העירו לי על כך שאני לא תמיד שומעת ולא ביוזמתי.
השאלה שלי מה יכל לגרום לירידה הזאת בשמיעה ואיך ייתכן שבגיל כה צעיר יהיה ירידה כזו בשמיעה? איזו בדיקות ניתן לבצע על מנת לגלות הסיבה לבעיה זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לרידה בשמיעה - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012ישנם סוגים רבים של ירידות שמיעה ולשם כך אני זקוק לראות את בדיקת השמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקעינב22/01/2012
בס"ד
שלום,
בשמונה חודשים האחרונים חליתי 5 פעמים בסטרפ חיובי, חלק מהפעמים לוו בחום מאוד גבוה וכולם בגרון כואב עם הרבה מוגלה וחולשה.
רופאת אף אוזן גרון הנחתה אותי עכשיו לטיפול מונע של 3 חודשים רפאפן ואמרה שחושבת שעלי לשקול ניתוח.
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת, האם יש עוד דרכי טיפול מוכרות, ממולצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012אכן כך יש ליטול טיפול מונע ואם לא עוזר להסיר את השקדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים באוזנייםמיכל21/01/2012
שלום, אני בת 18 וכבר הרבה מאוד זמן אני סובלת מרעש מוזר באוזן שמאל,
בעיקר בלילה כשהגוף במצב שכיבה, הרעש הוא מעין דפיקות לב קטנות כאלו,
בקצב אחיד, לפעמים זה נשמע כמו מים או משהו שזורם.. אני לא מוצאת את המילים המדוייקות לתאר .. הרעש מפריע לי מאוד ומקשה עליי להירדם, אני ממש צריכה להתרכז ולנסות להתעלם ממנו וזה לא ממש הולך., כמו כן כשאני שוכבת על האוזן הנגדית, אוזן ימין, הרעש מתעצם ומתחזק, כך שאני מעדיפה לשכב על האוזן שממנה נובע הרעש, אך התנוחה לפעמים לא נוחה, בקיצור זה שואב ממני הרבה כוחות שאין לי ממש בשעת לילה מאוחרת. אני לא בטוחה אם זה הלך והחמיר עם הזמן, אבל זה מתקיים כבר הרבה זמן.
חשוב לציין שמהלך היום אני לא שומעת רעשים חריגים...... לא סבלתי משום הצטננות קשה, וככל שידוע לי איני סובלת מבעיות אף אוזן גרון..
אשמח לשמוע חוות דעת בנושא. ואודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים באוזניים - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012יש לבצע בדיקת שמיעה מקיפה ו BERA וכמובן בדיקת א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כתומהאלרון20/01/2012
שלום
בשבוע האחרון היה לי וירוס כלשהו שגרם לי לכאבי שרירים, חולשה, חום, שיעול ונזלת.
בהתחלה הנזלת היתה רגילה לחלוטין ללא כל סממן חריג. עכשיו נראה שאני כבר אחרי הוירוס אך נזלת עוד נשארה ומה שמוזר הוא שהנזלת יוצאת בכמויות נורמליות ובצבע נורמלי מנחיר ימין אך מנחיר שמאל היא יוצאת בכמות אדירה ובצבע כתום מוזר שבחיים לא היה לי.
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כתומה - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012נשמע כמו דלקת בסינוסים. אם לא חולף יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסמאיה20/01/2012
מטופלת 5 ימים באוגמנטין ועדיין סובלת מכאבים בשיניים ובעין.
האם צריך להחליף אנטיביוטיקה?
מתי הסימפטומים אמורים לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012את הטיפול יש ליטול ל 10 ימים ותרסיס לאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע וטעם רע מהפהאישה18/01/2012
אני בת 57 לאחרונה מרגישה טעם רע בפה והסביבה סובלת להיות במחיצתי בטענה שנודף ממני ריח רע מהפה. אינ מקפידה על צחצוח שינים, שוטפת גם עם מי פה, עברתי ניקוי אבנית, האם יש סיבה לכך , ואיזה תרופה/כדורים נותנים למגר את הריח והטעם הרע שנודף ממני. זה סיוט... . הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע וטעם רע מהפה - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012יש לגשת לבדיקה מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות דווקא אחרי שינה יותר איכותיתגליה18/01/2012
בעלי סובל מדום נשימה בשינה ברמה חמורה ומחכה לפגישה עם רופא מומחה בבית החולים. לבינתיים מצאנו שכשהוא ישן על ספה (חדשה) בסלון, כאשר המשענת ישרה והוא שם עליה את הראש, הנשימה בשינה איכותית יותר ואין בה הפסקות נשימה. פשוט שינה שקטה ו"נורמלית". אומנם זה לא פתרון במיוחד כי הוא מסתובב לפעמים על הגב. הבעיה היא שבעלי מרגיש יותר עייף כשהוא מתעורר...הפרעת השינה כשישן רגיל במיטה בחדר השינה הפריע לו ולי כי הוא היה נרדם בקלות אך לא הרגיש עייפות כשהתעורר.
עייפות בהתעוררות דווקא אחרי שינה עם פחות דום נשימה לא נשמעת לנו הגיונית. מה דעתכם ? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות דווקא אחרי שינה יותר איכותית - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012דן שינה חמור לא מוקל ע"י שינה על ספה כזו או אחרת. העייפות ככל הנראה מקורה בדום הנשימה ממנו סובל בעליך
ישנם פיתרונות לדום נשימה ויש לגשת אלינו לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי מחכה לפגישה עם ד"ר ממחלקת אאג
גליה24/01/2012בבית חולים בעוד חודש בערך. אז הרופא יחליט אם צריך או לא ניתוח. ועד אז, השאלה היא לבינתיים ! האם יש סיבה לעייפות חדשה שהוא מרגיש במשך היום ? העניין הוא שעד לפני שישן בספה (שבועיים עד היום) הוא היה אומנם נרדם בקלות במשך היום אך הוא לא הרגיש עייף...אז איך זה יכול להיות שאם הוא נושם היום יותר טוב על ספה בסלון מאשר בחדר שינה והוא מרגיש יותר עייף ! במקום להרגיש פחות עייף... ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוסגלי18/01/2012
שלום
מזה כשבוע אני סובלת מצינון ושיעול עם ליחה. כך גם ביתי הקטנה בת ה9 חודשים. אתמול התחיל אצלי כאב גרון.
ניגשתי היום לרופא המשפחה ולאחר בדיקה נאמר לי כי מדובר בסטרפטוקוקוס, קיבלתי אנטיביוטיקה (מוקיספן).
אני ממש מוטרדת ושכחתי לשאול את הרופא, האם מדבק? אם כן, בימים האחרונים הייתי מאוד קרובה לביתי הקטנה... מה ניתן לעשות?
אשמח לעזרתך אני ממש מודאגת
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוקוס - תגובה
ד''ר דן גוטמן24/01/2012סטרפטקוס זה החיידקת השכיח ביותר בגרון בדלקות . מאחר וקיבלת טיפול באנטיביוטיקה אז לא נדרש טיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)