מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאה עם רירריבי19/08/2007
בפעמים האחרונות שהיו לי יציאות הן היו עם כמו עטיפה של ריר מסביב, נראה כמו משהו מסרט מדע בדיוני גרוע. זה הלחיץ אותי, יכול להיות שיצא לי חלק מאיבר פנימי או משהו כזה? מה זה יכול להיות ומה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה עם ריר
ד''ר שמואל אביטל22/08/2007ריבי שלום,
את צריכה להיבדק ע"י רופא. יתכן וכדאי לשלוח תרביות צואה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהן שהחמירה לאחותירויטל17/08/2007
הי, אחותי חולה בקרוהן כבר 20 שנים מגיל 18. היא כמובן רזתה המון והצליחה איכשהו לשמור על איכות חיים נורמלים על ידי כדורים "פנטסה" ברזל כמובן. המצב היום הוא שההמוגלובין עומד על 9 הכדוריות הלבנות ירדו ל1700 הגוף שלה דוחה את כל הכדורים לא מוכן לקבל אותם. בשבוע האחרון היתה מאושפזה עקב כאבי בטן חזקים, חום עברה צילום סי טי שבו ראו שאין גידול או אבססט אך ראו היצרות במעיים, תחול מוגדל והדלקת פעילה במצב של התלקחות. לא מצליחה לאכול, מרגישה שבעה מהר מדי, "ביס אחד". מטר מהמעיים נגועים ומה שממליצים זה ניתוח ע"פ חוות דעת השאלה האם הניתוח מומלץ? והאם ישנה אפשרות אחרת? בכל זאת ניתוח מפחיד וכמובן על פי הבנתי יש אפשרות כי גם אחכ עלולים לקיים ניתוח חוזר כך שרצוי אולי לא להתחיל? בבקשה אני מחכה לתשובה כלשהי! תודה רבה רבה רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרון
ד''ר שמואל אביטל22/08/2007לעיתים אין ברירה וכדאי לנתח גם במחלת קרון. במידה ומדובר בהיצרות עחל רקע קרון לעיתים אין ברירה. בניתוח מבצעים כריתה של האזור החולה וזה יכול לתת שקט מהמחלה לפרק זמן ארוך.
אשמח לעמוד לרשותכם
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במעי הגסיגאל16/08/2007
אחותי סובלת מכאבי בטן ויציאות ולפעמים גם דם בצואה,בבדיקות לפני חצי שנה נאמר לה שיש לה דלקת בלבלב היא טופלה באנטיביוטיקה התופעה לא עברה ולפני שלושה ימים ביצעה קולונסקופיה במהלך הבדיקה סבלה מכאבים עזים והרופא נאלץ לקצר, במשך הלילה סבלה מכאבי בטן חזקים בבוקר פונתה לבית חולים ונאמר לה שיש לה דלקת במעי ומחקים לתוצאת הביופסיה השאלה מה עוד ניתן לעשות בכדי לדעת ממה היא סובלת. השאלה היא בהמשך לשאלה על הגלולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במעי
ד''ר שמואל אביטל22/08/2007יגאל שלום,
מאוד חשוב לדעת מה אופי הדלקת שראו בקולונוסקופיה. יש כל מיני סוגי דלקות של המעי הגס ולכן גם חשוב לחכות לביופסיה. לגבי הגלולה - מדובר במצלמה שמצלמת את המעי הדק ולא את המעי הגס, מעבר לכך, לגבי בדיקות מעי דק במידה וצריך יש אמצעים נוספים ואין צורך בבדיקת הגלולה.
אשמח לעמוד לרשותך בהמשך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת צילוםיגאל16/08/2007
מה לגבי הגלולה שאמורה להחליף את הקולונסקופיה האם היא אמינה? נותנת יותר אינפורמציה והיכן ניתן לקבלה? והאים קופות החולים תומכות בבדיקה או שהיא מבוצעת באופן פרטי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במעי הגס
יגאל16/08/2007אחותי סובלת מכאבי בטן ויציאות ולפעמים גם דם בצואה,בבדיקות לפני חצי שנה נאמר לה שיש לה דלקת בלבלב היא טופלה באנטיביוטיקה התופעה לא עברה ולפני שלושה ימים ביצעה קולונסקופיה במהלך הבדיקה סבלה מכאבים עזים והרופא נאלץ לקצר, במשך הלילה סבלה מכאבי בטן חזקים בבוקר פונתה לבית חולים ונאמר לה שיש לה דלקת במעי ומחקים לתוצאת הביופסיה השאלה מה עוד ניתן לעשות בכדי לדעת ממה היא סובלת. השאלה היא בהמשך לשאלה על הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר - האם זה מדבק?מירי15/08/2007
בבדיקת גסטרוסקופיה נתגלה אצלי החיידק הליקובקטר.
האם זה מדבק ומחייב את בני ביתי לעשות את הבדיקה?
האם רק אנטיביוטיקה מרפאה, או שאפשר גם ברפואה אלטרנטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר שמואל אביטל16/08/2007זה לא מדבק. זה קיים בשיעור ניכר של האוכלוסיה וכן רק אנטיביוטיקה מרפאה את הזיהום החיידקי. (קורס של כ 10 ימים עד שבועיים אמור לחסל את החיידק לתמיד ב 95% של האנשים).
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתליאור14/08/2007
אימי חולת סרטן מעי הגס גרורתי (כבד וריאות). לאחרונה, הרופא המטפל זיהה התחלה של צהבת. בשלב זה הוא לא הציע התערבות טיפולית. שאלתי היא - האם יש מה לעשות בשלב זה בהקשר לצהבת ואם כן מה אתה מציע לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד''ר שמואל אביטל16/08/2007ליאור שלום,
הצהבת במקרה זה מקורה כנראה בגרורות לכבד ואין צורך לטפל בצהבת עצמה. במידה וישנה החלטה לגהי טיפול כימי והטיפול יגרום לנסיגה של הגרורות הצהבת עשויה להשתפר.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מעייםרותם12/08/2007
אחרי שלשול שנמשך הרבה זמן ולפעמים היה בו גם דם עשיתי בדיקות והרופא אמר שהוא חושד שיש לי דלקת מעיים. מה זה בעצם אומר ואיך מטפלים בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מעיים
ד''ר שמואל אביטל16/08/2007דלקת מעיים זה כינוי כללי מאוד. זה יכול להיות זיהומי (חיידק, וירוס או טפיל) וזה יכול להיות מסיבות לא זיהומיות (דלקות כרוניות שונות). רצוי לשאול את הרופא לאיזו דלקת התכוון
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסשמר08/08/2007
אובחנתי כחולה קוליטיס אחרי תקופת סבל ארוכה. לא הצלחתי להבין אם זה משהו שישאר איתי בוודאות לאורך כל החיים. אני בחור צעיר, בריא (עד עכשיו) וקשה לי להשלים עם המחשבה שתהיה לי מחלה כזאת כל החיים. אין משהו שאפשר לעשות בשביל למנוע התפרצויות שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/08/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=120 id=link]נכויות, מחלות כרוניות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס
ד''ר שמואל אביטל12/08/2007שמר שלום,
אבחנה של אולצרטיב קוליטיס היא אבחנה של מחלה כרונית שמתאפינת בהחמרות והקלות לאורך הזמן. כדאי להיות במעקב של גסטרואנטרולוג על מנת להתאים את הטיפול התרופתי ולבצע מעקב של קולונוסקופיה. כיכלל, כאשר הטיפול התרופתי לא עוזר או שהמעי מראה סימנים טרום ממאירים ניתן לכרות את המעי הגס כולו ובעצם "להיפטר מהמחלה". הניתוח הוא מעט מורכב וכרוך ביצירת מעין כיס של מעי דק המחליף את הרקטום.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהללא שם06/08/2007
יש לי פיסטולה בפי הטבעת והרופא אמר לי שאני אצטרך לעבור ניתוח. נאי לא רוצה לעבור ניתוח, כבר עשו לי שם קודם טיפול ניתוחי בפצע מוגלתי שהיה שם ועובדה שזה לא עזר וההיפך הצרה רק גדלה. מה אפשר עוד לעשות חוץ מניתוח? אני מודה לך מאוד דוקטור על הפורום הזה והעזרה שאתה נותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה
ד''ר שמואל אביטל12/08/2007לפי התיאור שלך הניתוח שעברת הוא ניקוז אבסס ולא תיקון פיסטולה. בזמן של ניקוז אבסס לא ניתן לתקן את הפיסטולה ולכן כעת עליך לעבור תיקון פיסטולה. אין טיפול אחר לפיסטולה אם כי מגוון הניתוחים לתיקון פיסטולה הוא רב וצריך להתאים עבורך את הניתוח הנכון.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANAL FISSURAג.ג.01/08/2007
שלום
אובחנה אצלי ANAL FISSURA, קיבלתי משחה ניפדיפין 0.2%, אך ישנם כאבים עזים ביציאות. קיימת תחושה של צואה שאינה מצליחה לצאת. כירורג המליץ על ניתוח בהרדמה מלאה של הרחבת פי הטבעת עקב היצרות. מבקשת לקבל המלצה לפני קבלת החלטה על ניתוח. האם ניתן לנסות שיטות נוספות לפני טיפול כירורגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה אנלית
ד''ר שמואל אביטל02/08/2007ניתוח זה רעיון לא רע בכלל. ניתן לנסות גם טיפול בהזרקת בוטוקס עם הצלחה חלקית. עם זאת אני ממליץ על ניתוח אחר מאשר ניתוח הרחבה הנקרא LATERAL SPHINCTEROTOMY . זה ניתוח קצת יותר מבוקר מהרחבה.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "נמצאה התרופה לקרוהן/קוליטיס"amiami01/08/2007
האם אזכה לשמוע זאת עוד בתקופת חיי?
האם יש מחקרים חדשים במחלות אלו?
האם יש חברת תרופות מסויימת שמשקיעה יותר במחלות IBD?
מי מוביל את המחקרים בעולם והיכן ניתן לקרוא עליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרון
ד''ר שמואל אביטל02/08/2007שאלות ללא מענה...
בהחלט ישנם מחקרים רבים במקומות רבים וגם בארץ. אין כרגע תרופת פלא...
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןהראל31/07/2007
שלום, אני בן 24 וסובל מזה כשנה מכאבי בטן.
בהתחלה כאבי הבטן היו בעיקר בשעות הבוקר, אך עם הזמן התחזקו ונהיו בתדירות גבוהה יותר בעיקר לאחר ארוחות. הבטן שלי נפוחה מאוד ואני סובל רוב היום מגזים, היום גיליתי לראשונה דם בצואה.
התייעצתי עם רופא פעמיים ועשיתי בדיוקת דם שיצאו תקינות (חוץ מ-B12 נמוך), מה יכולה להיות הבעיה? האם יש חשש מגידול במעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר שמואל אביטל02/08/2007לאור גילך ובמידה ואין במשפחתך מחלות מעי תורשתיות של המעי הגס לא סביר שיש לך גידול. לפי התיאור יש צורך בבירור גסטרואנטרולוגי. יתכן שאתה סובל ממחלת מעי דלקתית או תסמונת המעי העצבני. אני ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגילית29/07/2007
כמה דחוף להוציא ציסטה בלבלב? גודל כ-2 ס"מ. ממצא ביופסיה של הנוזל 1160 CEA - האם אפשר לחכות עם הניתוח?!
עקב התוצאה הגבוהה הופניתי לקולונוסקופיה . סיכום ממצאי הבדיקה: " הקולונוסקופ הוחדר עד עומק 30 ס"מ מפי הטבעת. סעיפים בסיגמואיד קולון. ריבוי צואה אינו מאפשר סקירה נאותה של המעי"
אעיר כי לאחר שתיית בקבוק הסופודוקס השני, עם המון נוזלים, היו יציאות רק של נוזלים - יציאות מימיות ושקופות לחלוטין. מה אתה מייעץ לעשות? אני בחרדה עצומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלבלב
ד''ר שמואל אביטל29/07/2007לגבי הקולונוסקופיה ניתן להשלים את הבדיקה ע"י ביצוע קולונוסקופיה וירטואלית.
לגבי הציסטה - כיכלל רוב הציסטוצת בלבלב צריכות לצאת. עם זאת כדאי לנסות ולאפיין את הציסטה ואת מיקומה וכמובן חשוב לדעת את גילך. כל המשתנים הללו עשויים להשפיע על ההחלטה הניתוחית. במידה והציסטה ממוקמת בזנב הלבלב ניתן אף לנתח בצורה הלפרוסקופית. הניתוח איננו דחוף בכל מקרה.
אשמח לעמוד לרשותך בענין זה באם תרצי
דר שמואל אביטל
אחראי תחום לפרוסקופיה
כירורגית א איכילוב
03-6947289* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס + חום גוף + דופק מהירamiami26/07/2007
שלום.
אני בהתלקחות של קוליטיס כיבית כבר כמה שבועות.
הרופא אמר לי להמשיך בטיפול הרגיל של התרופה רפאסל.
כל יום בסביבות הערב, חום הגוף עולה לעד - 37.5 והדופק מגיע ל-90
במשך היום אין חום והדופק רגיל - 70-75
האם זה צריך להדאיג אותי? האם לגשת לרופא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלקחות של קוליטיס
ד''ר שמואל אביטל28/07/2007לא דיברת על סמפטומים נוספים כגון שלשולים דמיים כאבי מפרקים וכו. בכל מקרה אני כן ממליץ להיבדק ע"י רופא גסטרואנטרולוג מטפל להעריך את חומרת ההתלקחות. כפי שאת יודעת בהתלקחות קשה (אם כי בשלב זה המצב אצלך נשמע סביר) יש לעיתים מקום לטיפול תרופתי נוסף כגון סטרואידים.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגילוי סרטן במעימוטי24/07/2007
ד"ר שלום
אני רוצה לעשות בדיקות סרטן, אני כבר בן 50 ושכנעו אותי שהגיע הזמן.
הבנתי שיש כמה סוגים של בדיקות. תוכל להגיד איזה בדיקות קיימות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס
ד''ר שמואל אביטל26/07/2007מוטי שלום,
לאדם שעבר את גיל ה 50 ואין לו גורמי סיכון לסרטן המעי הגס (אין סיפור משפחתי ולא היה סרטן או פוליפים בעבר) יש שלוש בדיקות אפשריות לגידול מוקדם :
1. קולונוסקופיה וירטואלית
2. קולונוסקופיה רגילה
3. בדיקת צואה לדם סמוי בשילוב עם קולונוסקופיה קצרה (סיגצואידוסקופיה).
הספרות איננה חד משמעית לגבי איזו בדיקה עדיפה על ריעותה.
בכל אופן מומלץ לבצע אחת מהן
בהצלחה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)