פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לויקוציטוזיס
    שאלה
    09/09/2007

שלום רב

ברצוני לדעת:
    מה פירוש המילה : לויקוציטוזיס

מה המשמעות הבקשר של מחלות ה- IBD כגון קרוהן או קוליטיס

שקיעת דם מה הטווח הנכון ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לויקוציטוזיס

הוספת תגובה

• לויקוציטוזיס

ד''ר שמואל אביטל
    19/09/2007

המשמעות היא ספירת דם לבנה גבוהה. זה מדד לדלקת וזיהומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס
    ענת
    09/09/2007

אצל אמי קשישה בת 90 אבחנו דלקת בצפק ואלח דם עקב סיבוכים של דיברטיקוליטיס. שאלתי היא האם היתה ניתנת לה אנטיביוטיקה מסוג זינט דרך הפה יומיים שלושה קודם האם היה מונע את הסיבוך ושנית מלבד עייפות וחום לא סבלה אמי מתסמינים של דיברטיקוליטיס כמו כאבי בטן וכו' האם תתכן מחלת דיברטיקוליטיס ללא כאבי בטן?

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס

ד''ר שמואל אביטל
    09/09/2007

לא ניתן לדעת האם טיפול קודם היה משנה את המהלך של דלקת הצפק. סעיפים (דיברטיקולים) של המעי הגס יכולים להיות אסמפטומטים במשך שנים ולפתע להופיע עם דלקת קשה.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס-תוצאות בדיקת קולונסקופיה
    שירה
    08/09/2007

שלום רב,
    ב-5/9 עברתי בדיקת קולונסקופיה , והייתי מעוניינת בעזרה בהבנת התוצאות.
    uc בהפוגה ברוב חלקי המעי ומחלה פעילה ב20 ס"מ דיסטאליים. דרגת הפעילות 2 (מבחינה 5 )
    קיבלתי מרשם לרפאסאל - 3 כדורים ביום למשך 3 חוד'.
    שאלותיי:
    1. במשך כמה זמן אצטרך לקחת הכדורים הללו? ,והאם ניתן לקחת נורופן או אקמול עם כדורים אלו?
    ולשתות אלכוהול בעת נטילת הכדורים בתקופה זו?
    2. תוך כמה זמן מגיעות תוצאות הביופסיה?
    3. האם אצטרך לעבור שוב בדיקת קולונוסקופיה ?
    4. האם ישנם מזונות מסויימים שכדאי להימנע מהם? (אני בת 28 וצמחונית כבר 16 שנה)

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר שמואל אביטל
    09/09/2007

הרפסל הוא כדור מניעתי ועקרונית צריך לקחת אותו באופן קבוע. היתי מתייעץ עם גסטרואנטרולוג לגבי שתית אלכוהול. אין בעיה עקרונית לקחת משככי כאבים אחרים. הביופסיה לוקחת כ שבוע עד שבועיים. בדיקת קולונוסקופיה למעקב ב UC היא בד"כ שנתית. ולגבי אוכל כדאי להתיעץ עם דיאטנית. עקרונית אין מניעה לאכול כמעט הכל אבל חולים שונים מגיבים בצורה שונה למאכלים מסוימים
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל-אמסטרדם
    אייל
    07/09/2007

שלום !

שמי אייל- בן 22 בעוד כ-3 שבועות.
    לפני כחודשיים וחצי החלו לי התכווצויות שרירים בעיקר מאחורי ברך שמאל.

וכשבועיים לאחר מכן כאבים חזקים בצד שמאל של הגב, בעיקר בגב העליון, בדיקת דם שעשיתי נמצא חוסר בחומצה פולית-לקחתי כדורים(5 מ"ג ביום) , לפני כחודש טסתי לחו"ל לגור בהולנד ולאחר יומיים החלו לי כאבים חזקים בצד שמאל של הצוואר ובעורף ובעיקר בצד שמאל מתחת לבית השחי השמאלי, עשיתי שוב בדיקת דם שנמצאה תקינה לחלוטין. לאחר הרבה מנוחה ומשככי כאבים הכאבים אכן נעלמו אולם לאחר 10 ימים חזרו- מלווים בקושי להירדם ושינה לא טובה, וכאבים מעמוד השידרה הצווארי לאורך כל היד, הרגשה של כאבים, נימול ושריפה בשתי כפות הידיים לרוב היום וכאבים לאורך כל הגב ובכתף השמאלית, התכווצויות שרירים באצבעות ובזרוע מן הכתף הרגשה של דקירות בבוהן הרגל השמאלית
    והתכווצויות שרירים בשתי הרגליים מאחורי הברכיים בעיקר ובכפות הרגליים לעיתים.
    לאחרונה החלו גם כאבים בצד שמאל של המפשעה בתחילת הירך(בשריר- רק שאני יושב או נוגע במקום)
    כמו כן היחלו בעיות עיכול קשות שכוללות עצירות, צואה משתנה מפעם לפעם אך בעלת ריח חריף, הרגשה של אי התרוקנות, שתן צהוב כהה בעיקר בלילה ובחילות מרובות לאורך כל היום ובעיקר אחרי האוכל.
    לאחרונה היחלו גם מיגרנות וסחרחורות לפרקים.
    עשיתי שוב בדיקת דם בפעם השלישית אשר נמצאה תקינה לחלוטין.
    כנ"ל גם צילום חזה ובדיקת דם סמוי בצואה- הכל תקין.

פיזותרפיסט בהולנד איבחן לחץ בצד שמאל של הגב ובכתף ופיזותרפיסט נוסף לא יכל לאבחן את הבעיה או לראות משהו מכיוון שאמר שכל הגב תפוס וזה הופך את האבחנה עבורו לבלתי אפשרית.

מהם השערותייך ?

האם התופעה מוכרת שכאבים שהחלו בצד השמאלי של הגב התפשטו לשתי כפות הידיים ולרגליים.

האם מדובר בבעיה אורטופדית או בנוירופתיה ?

האם ההשפעה על העצבים זמנית והפיכה ?

האם מערכת העיכול יכולה להיות קשורה לכך או שזה סיפור אחר -התיאבון שלי לא נפגע.
    מקווה שתוכל לכוון אותי ולעזור לי, קצת קשה לעשות את כל הבדיקות בהולנד מבלי מה עלי לבדוק קודם...
    אני חוזר לארץ ב-27 לספטמבר אך בינתיים אני מפחד שהמצב ידרדר אם לא אטפל ואבדוק מה שצריך.

סליחה על כמות המידע ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    אייל-אמסטרדם

הוספת תגובה

• אייל - אמסטרדם

ד''ר שמואל אביטל
    09/09/2007

קשה לחבר את כל התופעות שאתה מתאר לבעיה אחת. כדאי להתייעץ עם אורטופד וניאורולוג.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורסה במעי
    ענת
    07/09/2007

אצל אבי קשיש בן 90 אבחנו מורסה במעי. שאלתי היא האם מספיק ליטול אנטיביוטיקה זינט דרך הפה כך שאם המורסה תתבקע הזיהום יחוסל או שיש צורך לנקז את המורסה ולתת לו טיפול אינטנסיבי של אנטיביוטיקה דרך הוריד? תודה שני

לקביעת תור
    סגירה
    מורסה במעי

הוספת תגובה

• מורסה במעי

ד''ר שמואל אביטל
    09/09/2007

לא ברור לי באיזה סוג של מורסה מדובר. בד"כ מורסה מטופלת ע"י ניקוז ואנטיביוטיקה אולם במקרים מסוימים אנטיביוטיקה יכולה להספיק אבל זה תלוי בסוג המורסה ומצבו של החולה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ
    שירלי
    05/09/2007

שלום,

אני בת 35 ולפני כשבוע עברתי בדיקת קולונוסקופיה בעיקבות כך שאימי חולת סרטן המעי הגס. במהלך הבדיקה נמצא פוליפ עם גבול ונלקח לבדיקה. הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של פוליפ עם גבול ?

בתודה, שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ

הוספת תגובה

• פוליפ

ד''ר שמואל אביטל
    05/09/2007

הכוונה לפוליפ עם גבעול. זה פוליפ שיש לו בסיס צר. בד"כ הפוליפים האילו שפירים אך כדאי כמובן לחכות לתשובת הביופסיה.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דוקטור בקשר לצילום מעבר מעי דק
    caspii
    03/09/2007

אני בן 19 ואני סובל משלשולים כמעט שנה שמתלווים לפעמים לכאבי בטן חדים. השבוע ערכתי צילום "פסאז" והרופאה שערכה לי את הצילום לא הצליחה לראות את המעי הדק למרות שניסתה המון תנוחות,לחצה על הבטן כדי להפריד את הלולאות,וכו' ועדין לא הצליחה לראות את המעי הדק.
    היא טענה שהיא צריכה להתייעץ עם מומחה של בית החולים ושאני ירגיש טוב ושיגיעו תוצאות עוד שבוע,עכשיו השאלה שלי דוקטור מה זה אומר אם המעי הדק שלי לא נראה? אה ואגב החומר בריום עבר מהר מאוד משהו כמו חצי שעה.

הוספת תגובה

• צילום מעי דק

ד''ר שמואל אביטל
    04/09/2007

קשה לדעת מה היתה הבעיה בצילום והאם זה מרמז על בעיה במעי. בכל מקרה אם הצילום אינו נותן הערכה טובה של המעי הדק אני ממליץ על ביצוע CT מעי דק (CT אנטרוגרפיה) שהיא בדיקה חדשה יחסית ונותנת אינפורמאציה טובה לגבי מחלות המעי הדק.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה דוקטור

caspii
    04/09/2007

מאז שעברתי תצילום "פסאז" אני סובל מעציריות קשות שמתלבות בכאבים בזמן מתן צואה לבנה.. והרופאה אמרה שתוך יום יומים זה יעבור וזה כבר 4 ימים מאז הצילום והצואה עדין לבנה והבטן נפוחה לפי דעתי מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שאלה

ד''ר שמואל אביטל
    05/09/2007

זה כנראה מהחומר של הצילום. ממליץ על שתיה מרובה והרבה סיבים.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים רבים
    ויקי
    30/08/2007

בשבוע + האחרון יש לי גזים רבים מלווים בכאבי בטן. זה לא קורה לי בדרך כלל וזה נורא מקשה עלי כי אני עובדת במשרד וצריכה להשתמש בשירותים המשותפים אז אנ מחכה כל פעם עד שאף אחד לא שם ומקווה שלא יכנסו (ואם נכנסים, מפסיקה את הכל, למרות שזה עושה לי כאבי בטן אפילו יותר חזקים). מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק את זה? ממה זה יכול לנבוע? אני צריכה ללכת לרופא, ואם כן לאיזה?
    מצטערת על ריבוי השאלות, זה ממש מצב לא נעים בשבילי ואני לא יודעת למי לפנות (זאת בעיה שלא נעים לי ללכת איתה לרופא המשפחה שנכיר אותי שנים)

לקביעת תור
    סגירה
    גזים רבים

הוספת תגובה

• גזים רבים

ד''ר שמואל אביטל
    31/08/2007

יתכן והדבר קשור לשינוי תזונתי כלשהוא. ניתן לרכוש בבית מרקחת תכשירים הסופחים גזים. מומלץ לפנות לרופא גסטרואנטרולוג במידה והמצב ממשיך.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם ותסמינים נלוים
    אלעד
    28/08/2007

שלום וברכה!

מצ"ב תוצאות בדיקת דם אחרונה.

יש לציין מספר תסמינים נלווים מזה כמה שבועות:

1.בעיות עיכול: לעיתים צואה כהה, ולעיתים ארוכה ובהירה, נוכחות שאריות מזון בצואה בתוספת
    נקודות שחורות.
    2.חולשה.
    3.קשיי שינה.
    3.נפיחות בבטן התחתונה.
    4.לחץ דם די גבוה.

יש לציין שאני נוטל תרופות 60 מ"ג רסיטל ביום עקב הפרעת חרדה משמעותית מסוג ocd.

בבדיקת דם סמוי בצואה התוצאה היתה תקינה.

אודה לכם אם תוכלי להפיג את חששותי מפני בעיה סמויה שאולי אינני מודע לה או לא מיחס לה כלל חשיבות בשלב זה.

בהמשך לנתונים שמסרתי לעיל יש להוסיף:

1. גיל: 29.
    2. עבר משפחתי של גידולים במעי הגס אצל סבא ושתי דודות.

כל טוב.

לתשובתכם אודה.

כל טוב.

GLUCOSE 88.21 MG/DL ( 65.00- 110.00) (....*....)
    ALK.PHOSPHAT. 127.86 U/L ( 30.00- 105.00) (.........)*
    החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי ייחוס
    ALT(GPT) 35.52 U/L ( 5.00- 45.00) (......*..)
    AST(GOT) 24.69 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....)
    BILIRUB.TOTAL 0.86 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.....*...)
    CHOLESTEROL 181.10 MG/DL ( 120.00- 200.00) (......*..)
    HDL-CHOLEST. 28.00 MG/DL ( 35.00- 85.00)*(.........)
    LDL-CHOLEST. 121.35 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.......*.)
    TRIGLYCERIDES 158.72 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.......*.)
    WBC 9.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.......*.)
    NEUTROPHILS 6.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.......*.)
    NEUTROPHILS % 68.70 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
    LYMPHOCYTES 1.90 K/UL ( 1.10- 3.50) (..*......)
    LYMPHOCYTES % 21.10 % ( 15.00- 40.00) (.*.......)
    MONOCYTES 0.70 K/UL ( 0.08- 0.90) (......*..)
    MONOCYTES % 7.40 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
    EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
    EOSINOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 6.00) (*........)
    BASOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.15) (.........)*
    BASOPHILS % 2.10 % ( 0.00- 1.50) (.........)*
    RBC 4.52 M/UL ( 4.30- 6.00) (*........)
    HEMOGLOBIN 14.00 G/DL ( 13.50- 17.50) (*........)
    HEMATOCRIT 40.70 % ( 38.00- 50.00) (.*.......)
    MCV 90.00 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)
    MCH 30.90 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
    MCHC 34.30 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
    PLATELETS 373.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.......*.)
    MPV 8.90 FL ( 6.50- 10.00) (.....*...)
    RDW 13.50 % ( 11.00- 14.00) (.......*.)

הוספת תגובה

• בדיקות ותסמינים

ד''ר שמואל אביטל
    31/08/2007

בדיקות הדם הן סה"כ תקינות. התסמינים יכולים להתאים לתסמונת המעי הרגיז. ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג. ישנן תרופות שיכולות לעזור.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לדלקת במעי
    עידן
    27/08/2007

שלום ד"ר,

במהלך 3 החודשים האחרונים ירדתי כ-14 ק"ג במשקל, תוך כדי שלשולים מרובים (לעיתים אפילו כ6 יציאות ביום), כאבי בטן ולעיתים בחילות.
    בבדיקת סיטי בטן שערכתי נמצא כי יש רושם לעיבוי קל באיליום הסופי בסמוך לאיליו-צקל VALVE- אין לשלול מחלת קרוהן התחלתית.
    לאחר מכן בבדיקת קולנוסקופיה נראתה NODULAR LYMPHOIDE HYPERPLASIA קלה ונלקחו ביופסיות (טרם נתקבלו תשובותן).

ברצוני לשאול האם לדעתך קיימת אצלי דלקת או שמא סובל אני מתסמונת המעי הרגיז?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לדלקת במעי

הוספת תגובה

• דלקת במעי

ד''ר שמואל אביטל
    31/08/2007

אני חייב לציין שהתיאור שתיארת יכול להתאים לקרון כולל התסמינים וכולל בדיקת ה CT. תסמונת המעי הרגיז לא אמורה לגרום לירידה כה משמעותית במשקל. כדאי לחכות לתשובת הביופסיות ולתאם תור לגסטרואנטרולוג. במידה והישנו חשד סביר לקרון כדאי להתחיל טיפול.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עידן
    01/09/2007

אם זה לא קרוהן, מה זה יכול להיות? (אני בימים שלפני קבלת התשובה לביופסיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד''ר שמואל אביטל
    02/09/2007

יש בהחלט אפשריות אחרות בעיקר זיהומיות - חידקים או וירוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ממאיר במעי הגס
    נאוה
    25/08/2007

חמותי בת 71 עברה היום בדיקת קולונוסקופיה בגלל חשד ל-sol בסיגמה לפי קולונוסקופיה וירטואלית.
    תיאור הבדיקה-מעי גס נבדק עד הצקום שזוהה לפי שסתום אולאו-צקלי, פתח של תוספתן וטרנסאילומינציה.
    ממצאים-בסיגמה פרוקסימלית,45 סמ מפי הטבעת ממצא סמיצירקולרי,בצורה של פרסה,לא חוסם,נוקשה מדמם בקלות, מראה ממאיר ביופסיותi סימון עם spot היפוך ברקטום-טחורים.

אבחנה-malignant appearing mass of sigmoid colon-bx and spot marking.
    הערות-לברר ביופסיות בהקדם
    יש לבצע ct בטן ו-cea במרפאה
    יעוץ כרורגי

אנא עזרתך,מה אומרים הממצאים הללו בדיוק? עד כמה זה רציני /מסוכן?האם הוצאת הגידול צורכת ניתוח ממש? אם זה ממאיר הי תצטרך לעבור הקרנות /טיפולים כימוטרפיים?לפי האבחנה כמה זה דחוף. אודה לתשובתך הדחופה מאוד. האם בעלי צריך להבדק/ילדי?

לקביעת תור
    סגירה
    גידול ממאיר במעי הגס

הוספת תגובה

• גידול ממאיר במעי הגס

ד''ר שמואל אביטל
    26/08/2007

נאוה שלום,
    מדובר במה שנראה כגידול ממאיר במעי הגס השמאלי. חשוב לחכות לתשובת הביופסיה על מנת לוודא את האבחנה למרות שלפי התיאור הסבירות קרובה ל 100 אחוז. CT בטן הוא חשוב ביותר על מנת לוודא שהגידול מוגבל לאזור המעי הגס. במידה והגידול מוגבל למעי הגס יש צורך בניתוח כריתת האזור. לגבי טיפולים נוספים - ההחלטה היא אחרי הניתוח לעיתים מוסיפים טיפול כימי אחרי הניתוח. אין מקום לטיפול קרינתי במקרים כאילו.
    לגבי הניתוח - כיום ניתן לבצע ניתוחים כאלו בצורה לפרוסקופית, זאת אומרת ללא פתיחה משמעותית של חלל הבטן. במידה ותשקלו אופציה ניתוחית כזו נשמח לעמוד לרשותכם.
    דר אביטל
    מנהל תחום לפרוסקופיה
    הקבוצה לכירורגיה מתקדמת
    03-6411557

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

נאוה
    26/08/2007

תודה רבה לך על התיחסותך המהירה .
    שאלה נוספת לי אליך , כעבור כמה זמן מקבלים את התשובה של הביופסיה?

בכבוד רב
    נאוה רובין

דבר נוסף-האם הנכדים של חמותי גם הם נכללים כעת בקבוצת הסיכון וצריכים להבדק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר שמואל אביטל
    31/08/2007

הביופסיה מתקבלת כעבור שבוע עד 10 ימים לערך. מבחינת סיכון משפחתי הוא קיים גם לנכדים אולם הוא קטן ביותר מאחר ואצל חמותך הגידול התגלה בגיל מאוחר ויתכן וקשור לגיל ולא לנטייה משפחתית כלשהיא. אם אין גורמי סיכון נוספים הם יכולים להיבדק לראשונה בגילאים של בין 40 ל 50 .
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

נאוה
    26/08/2007

תודה רבה לך על התיחסותך המהירה .
    שאלה נוספת לי אליך , כעבור כמה זמן מקבלים את התשובה של הביופסיה?

בכבוד רב
    נאוה רובין

דבר נוסף-האם הנכדים של חמותי גם הם נכללים כעת בקבוצת הסיכון וצריכים להבדק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מעיים?
    זיוה
    24/08/2007

לפני כ- 3 שנים התחילו להיות לי בעיות ביציאה, עוד מילדות סבלתי לעיתים מעצירות אך הגעתי למצב שאין לי יציאות.
    ערכו לי תבחין נשיפה ובדיקה נוספת ואמרו לי שיש לי בקע בסרעפת ואין מה לעשות...

במקביל נתנו לי כל מיני כדורים ושמן - והם לא עזרו..

מאז מצאתי כדור טבעי הנקרא "לקסין פורטה" אני נוטלת אותו בקביעות וכך יש לי יציאה יומית סדירה.

בלעדי הכדור - אין לי יציאה סדירה.

האם יש פיתרון אחר מלבד הכדורים האלו?? על מה מעידה הבעיה שלי?

לתשובתכם אודה,
    זיוה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מעיים?

הוספת תגובה

• מחלת מעיים

ד''ר שמואל אביטל
    26/08/2007

ראשית אין קשר בין הבקע בסרעפת לבין עניין העצירות. ישנם אנשים רבים הסובלים מעצירות כרונית לאורך החיים. הסיבות לעצירות קשורות לבעיה תפקודית של המעי הגס או אזור רצפת האגן. במקרים רבים תכשירי סיבים (קונסיל וכו) + שתיה מרובה על בסיס יומי יכולים לעזור. במקרים של עצירות קשה ביותר ניתן לבצע בירור של המעי הגס מבחינת תיפקוד וישנם מקרים אף שניתוחי יכול לעזור. להערכתי במידה והכדור עוזר לך ואיכות חייך טובה לא היתי מעמיק את הבירור בשלב זה.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי בפי הטבעת אחרי יציאות
    אבי
    22/08/2007

אני בן 42 בריא באופן כללי וזה תקופה יש לי גירוי מגרד בפי הטבעת אחרי היציאות. זה נמשך זמן מה אחרי היציאה ונעלם .... עד ליציאה הבאה. אני לא אוכל אוכל חריף במיוחד ואין לי כלל בעיות הקשורות למערכת העיכול. האם ישנה המלצה כללית שאני יכול ליישם לפני שאני ניגש לרופא ומתחיל בדיקות? אני לא ממש חובב קופות חולים

הוספת תגובה

• גירוי בפי הטבעת

ד''ר שמואל אביטל
    22/08/2007

ישנן סיבות רבות היכולות לגרום לגירוי בפי הטבעת ועל מנת להעריך את הסיבה אתה צריך להיבדק. לעיתים מדובר בפיסורה או טחורים או סיבות אחרות. בשלב זה כדאי לאכול הרבה פרות וירקות ושתיה מרובה וכן לשמור על האזור יבש.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cea
    עידן
    21/08/2007

ברצוני לבדוק מה יכולות להיות האבחנות לבחור בריא בן 26 עם בדיקת דם עקב שלשולים לסרוגין עם ערך של CEA 2.7
    לויקוציטים 3.8 נויטרופילים:57.9% לימפוציטים% 29.9 מונוציטים: 10.1%:
    ובדיקת אולטרא סאונד בטן: הכל תקין כולל מרקם הומוגני של כבד וטחול חוץ מהלבלב הדגמה תת מיטבית
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    cea

הוספת תגובה

• CEA

ד''ר שמואל אביטל
    22/08/2007

שלום עידן,
    כל הבדיקות שציינת תקינות כולל ה CEA .
    רצוי לשלוח תרביות צואה ולפנות גם לגסטרואמטרולוג לבירור בשאלה של מחלת מעי דלקתית.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה - תשובה דחופה
    יהודית
    20/08/2007

שלום דר' אביטל - בסוף השבוע אני עומדת לעבור בדיקת קולונוסקופיה בעקבות גילוי דם סמוי בצואה, אין לי היסטוריה משפחתית בנושא ולכן, רציתי לשאול האם כדאי לי לעשות את הבדיקה הזו וירטואלית , אני מבקשת לחסוך מעצמי את הבדיקה הפולשנית. מה היתרונות והחסרונות לכך? אודה לך מאד על תשובה מהירה. יהודית.

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר שמואל אביטל
    22/08/2007

ראשית - את צריכה לבצע בדיקה! לגבי הכנה - בשתי הבדיקות עלייך לעבור את אותה ההכנה. היתרון של הבדיקה הוירטואלית הוא שלא מוחדר סיב אופטי ולכן הסיכוי לסיבוכים הוא קטן יותר מהבדיקה הרגילה (עם זאת אני חייב לציין ששיעור הסיבוכים כיום מקולונוסקופיה רגילה הוא נמוך ביותר - הרבה מתחת ל אחוז אחד). היתרון השני של הבדיקה הוירטואלית הוא שמבוצע CT שרואה איברים נוספים בחלל הבטן. החסרון העקרי בבדיקה הוירטואלית הוא שבמידה ויש ממצא חשוד כלשהוא (גם פוליפ קטן) זה בד"כ מחייב קולונוסקופיה רגילה. במידה והסבירות לממצא אצלך איננה גבוהה ויש לך כבר תור היתי ממליץ לך לבצע את הבדיקה.
    בהצלחה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה

א.ר.
    04/11/2007

שלום אביטל הייתי רוצה שתאמרי איך זה לעבור את הקולונוסקופיה משום שאני עומדת לעבור אותה ויש בי פחד עצום.
    אנא מחקה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה לעבור קולונסקופיה?

נטע
    05/11/2007

הנה [a href=http://www.beok.co.il/SearchArticles.aspx?s=רותה%20כהן id=link]יומן אישי[/a] נפלא של מישהי שהיתה שם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה