מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאות רבותשלום22/07/2007
שלום לרופא,
אני יוצא הרבה פעמים ביום, בדרך כלל בין פעמיים ל-4 ביום. תמיד הייתי יוצא הרבה אבל עכשיו זה קורה יותר וכל פעם שאני אוכל מערכת העיכול שלי מתעוררת ואני חייב הרבה פעמים לעזוב את האוכל באמצע, להתרוקנן ורק אז לחזור לאכול. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רבות
ד''ר שמואל אביטל23/07/2007הנורמה לגבי מספר יציאות ביום אצל אנשים היא רחבה ביותר. יש אנשים שיוצאים מספר פעמים ביום באו]פן שבשיגרה ללא שום השלכה. עם זאת במידה ולאחרונה חל שינוי במספר היציאות ו/או תוספת של סמפטומים אחרים כדאי להיבדק אצל רופא גסטרואנטרולוג . מגוון הסיבות לכך יכול להיות רב ביותר.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה חלקית של המעי הגסשחר20/07/2007
אחי הצעיר מיועד לעבור ניתוח כריתה חלקי של המעי הגס בשל מחלה דלקתית.
ארצה לדעת מהן ההשלכות לכך בחיי היומיום בטווח הארוך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה חלקית של המעי הגס
ד''ר שמואל אביטל23/07/2007קשה לענות על השאלה מאחר ואין מספיק פרטים. כיכלל ניתן לחיות חיים רגילים ללא מקטע של מעי גס. יחד עם זאת הדבר תלוי מאוד בהיקף הכריתה (כריתה של כל/רוב המעי הגס לעומת חלק), באיזה חלק של המעי מדובר וכמובן במחלה הבסיסית (מחלת קרון או קוליטיס). בהקשרים מסוימים כריתות יכולות לגרום לשלשולים או לבעיות ספיגה ספציפיות (כאשר מדובר בכריתת מעי גס ימני עם חלק של מעי דק סופי)
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול נוסף?דורית ב.19/07/2007
שלום רב, אמי עברה ניתוח להסרת גידול סרטני במעי לפני מספר חודשים. היא מטופלת בכימו בצירוף של אווסטין, אוקסליפלטין וקסלודה. לאחרונה היא החלה לחוש בכאבי בטן עזים, אושפזה וב-CT גילו אצלה מעין 'כתם' בכבד.
האם לאחר ניתוח שהוגדר כמוצלח ולאחר שלא נמצאו בעבר גרורות/גידולים במקום זה - האם עלי לחשוש שיש נוכחות של גידול ממאיר בכבד?
תודה , דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול נוסף
ד''ר שמואל אביטל20/07/2007זה יתכן. היתי ממליץ על בדיקת דם ל CEA ביצוע PET שיכול להעריך האם מדובר אכן בגרורה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי חיידק הליבקטורליבי17/07/2007
שלום
לפני כמה שבועות עברתי בדיקת גסטרוסקופיה.
בבדיקה לקחו ביופסיה מהתריסריון והקיבה.
ממצאי הבדיקה הראו על ריבוי חיידקי הליבקטורים בקיבה .
קיבלתי מרשם לכמה סוגי אנטיביוטיקה למשך 10 ימים.
ברצוני לדעת
1. האם יש תחליף אחר לתרופות?
2.האם החיידק הנ"ל הוא אחד מגורמי המחלה במעי?
3. אבי חלה במחלת הסרטן במעי הגס ונכון להיום הוא במעקב, האם אני בדרגת סיכון גבוהה?
הרופא אמר לי שאני בדרגת סיכון גבוהה ואצטרך להיות במעקב של כל כמה חודשים במחלקת גסטרו בבלינסון.
ליבי לא שקט
תודה מראש
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר שמואל אביטל18/07/2007חיידק ההליקובקטר הוא חיידק העלול לגרום לדלקות בקיבה וכיבים. טיפול אנטיביוטי למשך 10 ימים עד שבועיים מחסל את החיידק . ישנם מספר פרוטוקולים של תרופות אולם כולם מכילים שני סוגי אנטיביוטיקה ותרופה המורידה את חומציות הקיבה.
לגבי המעי הגס. במידה ואביך סבל מסרטן המעי הגס את בקבוצת סיכון וכדאי להיות במעקב.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסדוד11/07/2007
לאחד מבני משפחתי התגלה סרטן המעי הגס בגיל 19! (לא נמצא גן שקשור לזה). מאיזה גיל אתה ממליץ לבני משפחה (אחים) להיות בבקורת.ואיזה?(קולנו? דם סמוי?) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטו מעי גס
ד''ר שמואל אביטל18/07/2007במידה והסרטן נמצא בגיל כה צעיר כדאי לברר האם לא מדובר בתסמונת גנטית כלשהיא וכדאי לפנות למרפאה גנטית.
לפי הערכה שלהם ניתן יהיה להעריך את הסיכון של בני המשפחה האחרים (תלוי האם מדובר בתסמונת ומה הקשר המשפחתי).
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדםסיגל10/07/2007
לד"ר שלום ובוקר טוב,
לאימי גילו סרטן המעי בגיל 59 אני בת 30 . מאז אני בחרדה למחלה.
האם יש סממנים מוקדמים והאם אני צריכה כבר לעבור איזשהם בדיקות ,אם יש לגילוי מוקדם.
הבנתי שרק מגיל 40 האם זה נכון.
אשמח לתגובה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוקדם
ד''ר שמואל אביטל20/07/2007את אכן בסיכון מסוים מוגבר. ישנן מספר בדיקות לגילוי מוקדם (קולונוסקופיה ארוכה, קצרה, וירטואלית, דם סמוי בצואה). אני סבור שכדאי יהיה לך לעשות קולונוסקופיה רגילה או וירטואלית אחרי גיל 40 .
דגר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם ממעכ' העיכולamiami08/07/2007
שבוע טוב לדר'.
אני חולה קוליטיס כיבית כבר כ-3 שנים ומטופל בתרופות, אך כידוע, מחלה זו אינה ברת רפואה שלמה ולעיתים ישנן התלקחויות.
בהתלקחות הנוכחית, כחודש וחצי נכון לרגע זה, יש לי דימום בכל יציאה (כ-10 ביום)
שאלתי:
איני יכול להעריך כמה דם אני מאבד בכל יום, אני מניח שקרוב ל5CC עד 7CC בכל יציאה, ז"א כ-50 עד 70CC ליום..אולי אפילו יותר..
האם מצב זה מסוכן?
כתגובה לדימום, אני לוקח תוספי ברזל ו B12 באופן קבוע.
כמו-כן, אני מרגיש חולשה ועייפות אך אין לי יכולת להבחין האם ההרגשה שייכת למחלה או לאיבוד הדם.
מדדים:
לחץ הדם 110/ 65 והדופק 75-80
חום נמוך של 37.2 בעיקר בשעות הערב
אין לי שום בדיקות דם אחרונות ואני מניח שתמליץ לי לעשותן בדחיפות..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם מערכת עיכול
ד''ר שמואל אביטל08/07/2007חשוב מאוד לעשות ספירת דם להערכת ההמוגלובין. בנוסף כדאי להיפגש עם הגסטרואנטרולוג המטפל. במידה והמחלה פעילה מאוד כפי שציינת יש מקום לשקול קורס תרופתי קצר (אולי סטרואידים)
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיהליאל03/07/2007
אני בחורה בת 19 ,אני רוצה לכתוב את כל התסמינים שלי ואולי תוכלו לתת לי לפחות תמונת מצב ממה אני סובלת ,כהקדמה אני אומר שאני אוכלת די הרבה פירות וירקות [מלפפון עגבניה כרוב קולורבי תפוח שזיף ועוד]אז ככה,אני סובלת מנפיחות תמידית בבטן ,אני פשוט קמה עם בטן נפוחה ,יש לי גזים מהרגע שאני קמה עד הרגע שאני הולכת לישון ,הגזים שלי בעלי ריח מוזר לחלוטין כאילו משהו רקוב ומקולקל יוצא לי מהגוף, יש לי יציאות על בסיס יומיומי ,אני לא סובלת מעצירות ,לפעמים לפני היציאות גם כשאני לא מתאפקת אני מרגישה כאבים עזים באיזור הבטן התחתונה ,בקיצור אני ממש סובלת ולא יודעת איך לצאת מזה ,קבעתי תור לגסטרו.... וזה רק בעוד חודשיים ,ניסיתי להמנע בכל יום ממאכל מסוים כדי לאתר את הבעיה אך היא לא אותרה עדיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה
ד''ר שמואל אביטל08/07/2007לפי התסמינים יתכן שמדובר בתסמונת המעי העצבני. מי שמטפל בזה זה גסטרואנטרולוגים. חשוב שתפגשי עם גסטרואנטרולוג להערכה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףעדנית03/07/2007
דר' שלום.
אני משלשלת מהבוקר . השעה 13:00 והייתי בשירותים כבר 5 פעמים
מהבוקר. כל פעם כשאני
אוכלת משהוא אז אחרי 10 דק' אני חשה כמו כאבי מחזור ואז אני הולכת לשרותים. בצואה אני רואה כמו חתיכות לבנות.
האם מדובר בתולעים? או בזיהום?
מזה יכול להיות?
מה עליי לאכול כדי שזה יפסיק?
האם זה יכול לעבור לבד ללא רופא או לקיחת תרופה?
נ.ב - אני אוכלת המון מלפפוים כל יום- (אני יכולה לאכול 3-4 קילו ביום)- האם יש לכך קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר שמואל אביטל03/07/2007אני ממליץ לך להיבדק אצל רופא המשפחה שלך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
עדנית03/07/2007הלכתי לרופא והיא אמרה שהיא לא נ ותנת לי שום תרופה ושזה יעבור תוך יומיים שלושה. באשר לאוכל היא אמרה לי לאכול אורז או טוסט.
הבעיה היא שהיא כלל לא בדקה אותי, כלומר: זאת אני שאמרתי לה שאני חושבת שיש לי תולעים. וןהיא קבלה זאת כעובדה. אם נצא מתוך הנחה שזה אכן תולעים: איפה הם נמצאים- בקיבה או במעיים?
אייך הם חיים שם?
אייך הם הגיעו לשם? האם זה מסוכן ותוך כמה זמן זה יעלם- את כל אלו לא שאלתי את הרופא כי היא לא כל כך סבלנית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
ד''ר שמואל אביטל08/07/2007הסמפטומים שלך לא אופיניים לתולעים. שוב כדאי להיבדק ע"י גסטרואנטרולוג בצורה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ריעל2903/07/2007
אני רושמת כאן תוצאות חרגיות,כל שאר הבדיקות תקינות:
פריטין:16. לויקוציטים בשתן-100.לימפוציטים בדם:19.8.
בת 29,סובלת כבר שנים ממשקל נמוך 41 ק"ג על מטר 60.יש לי תקופות שבהם הקיבה ממש "מושלמת"והכל מצויין,ויש תקופות של שילשולים,מזון לא מעוכל,קצת דם,וכאבי בטן איומים בייחוד אחרי אוכל.התקופות הרעות יכולות להימשך גם חודשים,עד שהקיבה מתייצבת חזרה.מה דעתך?אני כבר מיואשת....מה הכיוון?
1.האם יש לי דלקת בשתן?
2.האם כדאי לי לקחת כדורי ברזל?אני מתכננת הריון בקרוב.(שים לב לפריטין)
3.מה זה אומר?לימפוציטים בדם:19.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר שמואל אביטל03/07/2007זו איננה שאלה המתאימה לפורום של מעי גס.
את צריכה לבצע תרבית שתן לוודא שאין צמיחת חיידק.
לא ברור לי אם את סובלת מאנמיה (רמת המוגלובין ?)
הפריטין נמוך - צריך לקחת גם רמת ברזל.
אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולון הידרותרפיה האם זה מסוכןיוסי01/07/2007
האם טיפול זה יכול לגרום לנזק למעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולון הדרוטרפיה
ד''ר שמואל אביטל02/07/2007זה איננו טיפול רפואי ולכן קשה לי לענות על השאלה. אנני מכיר יתרונות רפואיים לטיפול , מנגד אישית לא שמעתי על סיבוכים הקשורים לפעולה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרותרפיה
דב05/07/2007לא הוכיחה עצמה מבחינה מדעית .הסיכון-התנקבות המעי אם נעשה בהעדר נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול להיות ? !!! ...ארי01/07/2007
שלום רב ,
עברתי לפני שבועיים בדיקת קולונוסקופיה ( הבדיקה נעשתה ללא טשטוש והיתה מכאיבה - יש לי בעיה במציאת וורידיים - בזמן הבדיקה כל הזמן זזתי) .
תשובת הבדיקה היתה תקינה , אבל אחרי כמה שעות מהבדיקה היציאה שלי היא - רק קרישי דם וקרישי שומן בצבע צהוב וגם עם דם - ומלווה בזה כאבי בטן .
הלכתי למיון - הבדיקות היו תקינות מצילומי רנטגן , CT , בדיקות דם ושתן , אפילו דופק ולחץ דם תקין וגם כן החום שלי לא עלה על 36.2 ., אושפזתי 4 ימים להשגחה .
אתמול שוחררתי מבה"ח , הכאבים חלפו היציאות ... יותר מעשרה פעמים הולכת לשירותיים ( יציאה קרישי דם ומשהו צהוב – צבע הדם לפעמיים אדום כהה ולפעמיים אדום בהיר ) .
אז מה זה יכול להיות הדבר הזה ? רופא גסטרו אומר שאולי יש לי פיסורה ולכן ביקש יעוץ פרוקטולוג, אבל האם ייתכן כך ? ואם כן , זה לא מופיע בקולו' ?!!! ואם לא ,מה זה יכול להיות ? האם צריך לסבול כל כך זמן עד שידעו ממה זה ? האם כדאי ללכת לב"ח אחר ( בנתיים אני מטופלת בשיבא ) ?
בנתיים יש לי בדיקה נשיפה הליקובטר עוד יומיים ויעוץ פרוקטולוג לעוד שבוע .
הערה : אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת תרופות , צימחונית ,רזה ,הקולו' נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי .
תודה מראש על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למה זה יכול להיות
ד''ר שמואל אביטל02/07/2007נראה לי שעברת את רוב הבדיקות האפשריות.
אני סבור שיעוץ פרוקטולוגי הוא חשוב ןכן בדיקת כירורג כללי עם כל חומר הבדיקות שעשית עד עכשיוו.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... איפה הבעיה
ארי12/07/2007שלום ,
אם הבעה לא במעי ולא בפי הטבעת אז איפה כן הבעיה ? ? ? . . . ! ! !
שוב אני , כבר יותר משלושה שבועות סובלת מאותה בעיה , יציאות של דם ורירי שומן , לא יודעת מה לעשות , נמאס לי מכל הבדיקות ...
בבדיקת אצבע אין עדות לדם רקטאלי , צילומים תקינים לגמרי , בדיקות דם תקינה וההימוגלובין יום על יום עולה למרות כמות הדם שמאבדת אותה .
בבדיקת רופא פרוקטולוג - תקין לגמרי אין טחורים , אין פיוסרה , אין... ואין...
כבר יומיים אני משלשלת רק דם טרי כהה+בהיר עם רירי שומן ולכן נסיתי לעשות את צרכי בכוס והכמות היתה די גדולה יותר מארבעה כוסות מים ביום , פניתי למיון " למזלי או לצערי" כל הבדיקות תקינות כולל בדיקת אצבע ו- Hb=15.6 הרופא בקש ממני לעשות את צרכי בכוסית שתן וכשראה את הכוסית מליאה יותר מחצי הוא עשה לי בדיקות דם עוד פעם והתוצאה היתה זהה ולכן שחרר אותי הביתה עם המלצה לביצוע גסטרוסקופיה למרות שהוא אמר שלא נראה לו שהבעיה בקיבה בגלל שאני לא סובלת מחוסר תיאבון , לא מקיאה , אין כאבי בקיבה ...
אז באמת מה זה יכול להיות , מאיפה הדם יכול להיות?איזה בדיקות עליי לעשות ( הבדיקות שעשיתי עד עכשיו הן - קולונוסקופיה , צילומי בטן , CT בטן , נשיפה היליקופטר , בשיקןת דם ושתן , בדיקת רופא פרוקטולוג) ?
ותודה מראש על כל יעוץ או עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס מהרקטום עד הקולון העולהלילך30/06/2007
אני בת 31 לפני שלושה שבועות עברתי קולונוסקופיה עקב דימום רקטלי בבדיקה קוליטיס עם חומרה קלה עד בינוניתמהרקטום ועד הקולון העולה אני מטופלת בפנטסה ורציתי לדעת האם הכדור יכול להזיק לעובר והאם זה סטרואידים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר שמואל אביטל02/07/2007פנטזה זה לא סטרואידים. זה כדור אנטי דלקתי. לגבי פנטזה והריון רצוי להתייעץ עם רופא נשים.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס והריוןיעל כהן30/06/2007
אני יודעת שאני קטנה..
אבל מעניין אותי לדעת האם קוליטיס כיבית עובר ביחסי מין?.. האם זה קשור כלל?..
והאם להכנס להיריון יכול להחמיר את המחלה?..
ומה הסיכוי שהילד יחלה גם כן במחלה? או שהוא בטוח יחלה גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס והריון
ד''ר שמואל אביטל30/06/2007לא זה לא עובר ביחסי מין. אין מידע שאומר שהריון מחריף את המחלה. הסיכוי של הילד לחלות גבוה מין האוכלוסיה והוא עומד על אחוזים בודדים כך שיש סיכויים גבוהים שהילד יהיה בריא.
דא אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזמיכל27/06/2007
בעקבות כאבי בטן חוזרים ושלשולים אחרי אוכל אובחנה אצלי תסמונת המעי הרגיז. אני בת 22, זה ילווה אותי לכל החיים? יש טיפול שיעלים את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיז
ד''ר שמואל אביטל28/06/2007התסמונת היא אוסף סמפטומים הקשורים למערכת העיכול ונובעים מבעיית פעילות של המעי. יכולות להיות תקופות שקטות יותר ותקופות פעילות יותר. כיכלל ישנן מספר תרופות שניתן להתאים לפי אופי הסמפטומים. כדאי להיוועץ עם גסטרואמטרולוג.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)