פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה
    גילה
    03/06/2007

האם בבדיקת קולונוסקופיה יכולים לגלות דברים למרות ששאר הבדיקות תקינות (שיקוף מעי , סי טי , דם)

2. אילו סיבות יכולות לגרום לחוסר בבי 12 מלבד אי ספיגה ותזונה לקוייה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר שמואל אביטל
    04/06/2007

כן. קולונוסקופיה יכולה לראות את המעי הגס מבפנים ולזהות פוליפים וגידולים שעלולים להיות מוחמצים בבדיקות שציינת. בנוסף קולונוסקופיה יכולה לראות גם את המעי הדק הסופי שם נספג ה B-12 ולשלול מחלות של אזור זה כגון מחלת מעי דלקתית. הסיבות לחוסר B-12 הן בעיקר בעית ספיגה היכולה לנבוע ממחלות שונות של המעי בעיקר המעי הדק הסופי. כמובן שגם בעית תזונה (צמחוניים לדוגמא).
    בברכה
    דר אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת-מהי סמניה על בני האדם
    צילה
    02/06/2007

בעלי נינשך לפני שלושה חודשים ומאז הוא חולה.
    בתחילה בכאבי בטן תחתונים , עכשיו גם עליונים, עם כאבים באזור הנשיכה( בשוק) ופצעים בפה.
    אשמח עם תחזור עם תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר שמואל אביטל
    04/06/2007

לצערי אנני עוסק בתחום זה. אני ממליץ להיבדק בהקדם ע"י רופא פנימי וכן ע"י כירורג. כדאי לבדוק שאין זיהום משמעותי באזור השוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב בקשר לכאבי הבטן
    ל
    31/05/2007

עשיתי בדיקת סיטי והתשובה תקינה אך בכל זאת כל האזור מסביב לטבור נורא רגיש
    כשנוגעים בי זה ממש כואב לי
    כמו כן אינני יכולה לישון על הבטן אני ישר מתעוררת
    אני סובלת המון מכאבי בטן מאז שעשיתי דיאטה של הפרדת אבות מזון מלפני 7 שנים
    וכמו כן הייתה לי לפני 6 שנים חסימת מעיים וזאת משום שלא הייתי אוכלת כלום, וכתחליף לאוכל הייתי לועסת מסטיקים וגם בולעת אותם...
    האם יכול להיות שכל הכאבים הללו כיום הם תוצאה של בליעת המסטיקים (הייתי בולעת בערך3-4 קופסאות ביום)

ניסיתי לרכז את מירב התופעות והממצאים שיש לי עד כה...
    הכל התחיל בכאבי באזור הקיבה שלא נפסקו במשך כמה ימים לאחר מכן החלו כאבים עזים באזור הטבור לאחר אשפוז בו עברתי גם ניקוי מעיים חשתי הקלה מסויימת אך המקום עדיין כואב
    התגלה חוסר בבי-12 . אמנם אני לא אוכלת שנתיים בשר אך מקפידה על ביצה ביום (יש לי חוסר רציני של עשר שנים-כך אמר הרופא ולכן קיבלתי זריקות)
    בב דיקות שערכתי ה-crp היה 51 ואז כעבור שבוע ירד ל5
    יש לי המון פצעים בפנים באזור הפה.
    אינני יכולה לאכול דברים קשים כגון חלה... (אכלתי חלה ומיד התחלתי לחוש בכאבים חריפים ובטני התנפחה)
    עשיתי בדיקת שיקוף מעיים ועלה חד להיצרות במעי הדק
    אך עשיתי סיטי והתוצאה תקינה
    כבר ]פעמיים עשיתי קולנוסקופיה והיא נכשלה הפעם הצליחו להיכנס רק 50 ס"מ במעי הגס .

אנא ממך, תתיחס לכל מה שרשמתי (אני יודעת שזה הרבה)
    ותכוון אותי מה לעשות ... כי טוענים שזה הכל בגלל IBS ואני יודעת מה הם כאבים של IBS זה לגמרי אחרת...

נ.ב. מה יכול לגרום לחוסר בבי 12 מלבד אי ספיגה ???

לקביעת תור
    סגירה
    שוב בקשר לכאבי הבטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר שמואל אביטל
    31/05/2007

ל שלום,
    אני מתארת אוסף גדול של סמפטומים שקשה לקשור אותם באופן חד משמעי. על פניוו זה יכול להיות גם IBS כאשר עניין חוסר B-12 יכול להיות מיוחס לבעיות דיאטה. לא נראה לי שעניין המסטיקים קשור.
    בכל מקרה כדאי להיבדק ע"י רופא מומחה + לעבור על הבדיקות שעשית ולשקול האם יש צורך בבדיקות נוספות כגון לפרוסקופיה אבחנתית.
    אם תרצי אשמח לעמוד לרשותך במרפאתי
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

ל
    31/05/2007

האם כדאי לי לעשות שוב קולונוסקופיה?
    יכול להיות שבקולונוסקופיה יגלו דברים שלא ניתן לראות בסיטי ?
    ו... האם בדיקת הסיטי שוללת בוודאות חשד להיצרות במעי הדק???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לטחורים
    נילי
    28/05/2007

אני סובלת מטחורים כמה שנים ונמאס לי מזה, זה ממש ממרר לי את החיים. תוכל להציע לי פתרון שיפתור את זה אחת ולתמיד, לא אכפת לי אם אני אצטרך לעבור ניתוח בשביל זה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לטחורים

הוספת תגובה

• ניתוחי טחורים

ד''ר שמואל אביטל
    29/05/2007

נילי שלום
    ישנם כיום מספר ניתוחים אפשריים היכולים לפתור את בעיית הטחורים. על מנת להתאים עבורך את הניתוח המיטבי צריך כמובן לבדוק אותך. אחד הניתוחים שאני מבצע הוא ניתוח בעזרת אקדח סיכות מיוחד המנתק את אספקת הדם לטחורים ויתכן ויהיה יעיל במקרה שלך.
    אשמח לעמוד לרשותך באם תרצי
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    ל
    24/05/2007

לפני כשבועיים חשתי כאבי בטן עזים ברום הבטן וכמו כן בחילות צרבות ו-CRP היה 51 והיו גם המון שלשולים (5-6 פעמים ביום)

כעבור מספר ימים החלו כאבים חריפים באזור הטבור לא הצלחתי לישון ולאכול
    ולאחר שפניתי למרפאה ונשלחתי למיון.

התאשפזתי למשך שבוע ובמהלכו גילו שיש לי אי ספיגה של ברזל וכמו כן
    והCRP ירד ל5
    בבדיקת שיקוף מעי שעשיתי עלה חשש שמא ישנה היצרות באחת הלולאות האילאליות המקורבות. ועקב זאת עשו לי בדיקת קולונוסקופיה -פעם שנייה שאני עושה את הבדיקה הזו בפעם הראשונה היא נפסקה עקב אי שקט וכך היה גם הפעם הצליחו להגיע רק לגובה 50 ס"מ במעי הגס

חשוב לי לציין שיש לי גם ירידה משמעותית בתיאבון וכבר ירדתי בערך 6 ק"ג במהלך השבועיים הללו (בעיקר מהימים בהם היו שלשולים)

האם תוכל לעזור ולהסביר לי מה זאת ההיצרות הזאת

וממה כל זה נגרם ?

*השתחחרתי מבית החולים ביום שני וביום ראשון הקרוב אני עושה CT מעיים

הגסטרולוג שערך לי את הבדיקה שאל אותי אם יש לי חשש למחלת קרוהן ואמרתי שאין לי מושג מה זה
    כשחזרתי הבייתה בדקתי מה זה וראיתי שאכן המון תסמינים של המחלה מופיעים גם אצלי מלבד חום (שאין לי אף פעם יותר מ37) וכמו השלשולים נפסקו.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן ומחלת קרון

ד''ר שמואל אביטל
    24/05/2007

מחלת קרון היא מחלה דלקתית (לא זיהומית) בה מערכת החיסון של החולה תוקפת את דופן המעי. זה קורה בעיקר במעי הדק אך גם בחלקים אחרים של המעי.
    מגוון התסמינים הוא רחב . באופן קלאסי הוא כולל שלשולים מרובים, כאבי בטן וירידה במשקל לאורך זמן. על מנת להוכיח שמדובר בקרון ניתן לעשות קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק (שבמקרה שלך לא הצליח) או צילומי מעי דק. CT מעי דק היא בדיקה חדשה יחסית שתורמת לאבחנה. לאחר שתסיים את כל הבדיקות כדאיי לבצע הערכה כוללת והחלטה על טיפול. לעיתים כאשר מדובר בהצרות במקטע של מעי יש צורך בהתערבות ניתוחית.
    אשמח לעמוד לרשותך במקרה הצורך.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה