מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידע על כדוריםאביבית04/03/2008
שלום רב
ברצוני לקבל מידע על הכדורים פנטסה למה הם מיועדים? והאם הם יכולים לעזור במקרים של שלשולים קלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על כדורים
ד''ר אליעד קרין08/03/2008ליפית שלום רב
פנטסה היא תרופה נוגדת דלקת אשר נימצאת בהתוויה לחולי קרוהן או קוליטיס כיבית.
אין לקחת את התרופה ללא מירשם רופא ובודאי לא במיקרים של שלשול קל שאינו קשור למחלת קרוהן או קוליטיס כיבית.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה בצד שמאלצבי02/03/2008
מזה כחודשיים אני סובל כאבי בטן תחתונה בצד שמאל
פניתי לכרורג דר' זיו אשר הפנה אותי ל..
אולטראסאונד - חשש לבקע קטן.
CT - ללא ממצאים.
MRI - קופ"ח מכבי לא מאשרים כיוון שיש סיכוי קטן לזיהוי הבעיה !
עכב רקע של המצאות חידק Helico פניתי במקביל לגסטרואנטרולוג דר' בקר
הנ"ל ביצע לי בדיקת גסטרוסקופיה הממצאים הראו על hiatal hernia.
בימים האחרונים הכאב גבר ומעבר לכאב המום ישם דקירות .
אשמח לקבל הכוונה לאן לפנות בשלב זה .
בברכה,
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן תחתונה משמאל
ד''ר אליעד קרין02/03/2008לצבי שלום רב,
שוב חסרים פרטים רבים כמו גילך, מצב בריאותך הכללי, מיקום מדוייק של הכאבים, הסתמנויות נוספות כגון שינויי בצבע היציאות או בתדירותן, תלונות מצד מערכת השתן והיסטוריה משפחתית רלוונטית.
כאב בטן שמאלית תחתונה יתכן ממספר רב של גורמים ויש לקבל אנמנזה מפורטת ולבצע בדיקה גופנית מדוקדקת ורק אחר כך לשקול איזה בדיקות לבצע.
אני ממליץ לך לפנות לכירורג המטפל בכדי להבדק ולהתקדם בצורהמכוונתו אל האבחנה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן תחתונה בצד שמאל
צבי03/03/2008אני בן 40 וראי לציון כי הכאב קורן לאיזור המפסע בצד שמאל.
בהקשר לפעולות המעיים, יש לי בעיקר נטיה ליציאות רכות(לפעמים שלשול).
ב 10.07 אובחן לראשונה חידק HELICO קיבלתי טיפול הכולל :
KARIN 500MG 14TAB - MOXYVIT FORTE 500MG 10CAP - OMEPRADEX 20MG 30 CAPחדש
ומיד הופיעו שילשולים חריפים !
לאחר שלושה ימים הפסקתי את לקיחת KARIN בהוראת רופאת המשפחה!
והמשכתי את שאר הטיפול.
ראוי לציון כי לקראת סיום הטיפול ובמשך כחודש היציאות היו ניפלאות כמו שלא זכורות לי שנים !
כיוון ההיציאות חזרו להיות רכות ובגלל כאבי בטן ,חזרתי על בדיקת HELICO לפני שבועיים והתשובה היתה חיובית.
מודה לך מאוד על התיחסותך,
בברכה,צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן שמאלתחתונה
ד''ר אליזה טיומני23/11/2009שלום לצבי
כמובן שאין שום קשר לנוכחות ההיידק HPברירית הקיבה ותלונותיך על כאבי בטן תחתונה שמאלית-לזה יש סיבות רבות אחרות החל מסעיפים במעי הגס וחלה במעי מכווץ ומגורה.יכולות להיות גם בעיות מקומיות במפשעה כמו בקע מפשעתי.השיפור ביציאות שהופיע לאחר טיפול בהיידק קשור לאספקט האנטיביוטי-זהום במיים ,צמיחת יתר של חיידקים וכו'
כדאי לך לפנות לרופא גסטרו להרחבת הבירור וקבלת טיפול אחר -שונה , להליקובקטר.
בהצלה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהה.
מישהי ..14/05/2009היום קמתי בבוקר. והיו לי כאבים חזקים בבטן התחתונה בצד שמאל.
אך גם היה כאב בטוסיק(ביפנים) אני הרגשתי שזה שריר המעי הגס.(מאוד חזקים)
כואב לי לעמוד לשבת זקוף וללכת.
מה זה יכול ליהיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים מטורפים בבטן התחתונה צד שמאל
עמית23/11/2009אני בת 15 וחצי מצב בריאות בסדר גמור ..
כל כמה זמן יש לי כאבים חזקים בבטן התחתונה עד שזה מגיעה למצב שאני לא יכולה ללכת וקשה לי מאוד לדבר ...
מה אני אמורה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ל-solשלמה01/03/2008
שלום
רציתי לשאול למה הכוונה בתוצאות של CT בטן
כשרשמו חשש ל-sol
בתודה מראש
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ל SOL
ד''ר אליעד קרין02/03/2008לשלמה שלום רב,
פענוח ה CT נועד לתכתובת בין רופאים ונעשה בו שימוש במסרים שהינם מובנים לרופא המפנה.
אין בכך מן הרצון להסתיר ממך מידע, אבל בעיקר יש חשש לגבי תגובות של חרדה שעשויות להתפתח אם קוראים דברים מסויימים לבד ללא הסבר.
אנא פנה עם תוצאות ה CT לרופא אשר הפנה אותך לבדיקה על מנת שיסביר לך את תוצאות הבדיקה ומהן הפעולות שיש לבצע בהמשך.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חייב עצהעידו01/03/2008
לד"ר שלום רב
תודה רבה על התגובה שלך.
אני כאמור בן 24,בחור בריא בדרך כלל.
הכל התחיל מתחילת החגים ,לפני 8 חודשים,החל מדלקת בסקנס אחר כך מחלה ויראלית ואז התחילו להיות בעיות עצירות ללא יציאות כלל.לאחר 3 חודשים רק עשיתי בדיקת הילובקטר שיצא שיש לי.סבלתי מאד מאד מכאבים בטן תחתונה וצד ימין של הבטן.כאבים בצלעות כמו לחץ.
עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות ובדיקת צואה שיצאה תקינה .גסטרופיה הרופא הביא לי רק לאחר כמה חודשים כי הוא אמר שזה לא דחוף.ושהגעתי לרופא גסטרו היא ישירות נתנה לי טופס לעשות תבחין נשיפה וגסטרופיה.הגסטרופיה הייתי אמור לעשות לפני שבועיים אבל ביטלתי כי היה לי חום.
ביום שני האחרון שהיה היתה לי הקאה אחת בערב ושילשולים חריפים מאד וגם חום של 38.2 לא ייחסתי לזה חשיבות כי כל המשפחה היתה אם הקאות ושילשולים חרייפים.
חיכיתי הרבה זמן עד לבדיקת גסטרופיה שהגיע התור שלי אבל לא עשיתי בגלל שהיה לי חום .
הביאו לי תור חדש שהוא בעוד חודש.בנתיים חזרו לי הצרבות להיות.ויש גם צריבה כמו מדוזה באזור של הלב.כאבים בבית החזה.כאבים של לחץ בבטן למטה ובצד ימין ,כאבים באזור הצלעות.
תחושת בחילות,כאבי ראש,עייפות חולשה וסחרורות.היבטתי היום בצואה שהיתה לי וראיתי שיש רוק ,בועות בצואה.האם זה מה שנקרא ריר?
יש לי דלקות גרון חוזרות ונשנות,וכאבי גב אחוריים .במשפחה שלי עד כמה שידוע לי לא ידוע
על מחלות של מעיים וכ"ד.לאחותי הגדולה ובעלה גם כן היה חיידק הילובקטר לפני חצי שנה ולהם זה כנראה עבר הם לקחו טיפול עד הסוף.ועכשיו הם כבר לא מתייחסים לזה ואפילו לא עשו את הבדיקה שיש לעשות לאחר חודש מהלקיחת תרופות.את התסימנים שאני אומר הם אמרו לי שאין להם .רק בערה בחזה היתה וכאבים וכאבי בטן.
אני כבר נכנס לדיכאון ונמצא במצב של היפוכנדריה ,חרדת בריאות בגלל כל התחושות שאני מרגיש.
ולא מקבל טיפול יש לי כבדות בנשימה גם כן .לא כמו של חולה אסתמה חס וחלילה.
חיפשתי חומר ואני רואה שיש דברים שקרובים אחד לשני אותו דבר לכמה מחלות.
כגון מחלת מעי הרגיז וקנדידה אליבקנס.
הקנדידיה אליבקנס התסימנים שמופעים לה,נראה לי שיש לי אותם.
מה יכול להיות שיש לי לפי התסימנים שכתבתי,האם זה מסוכן?
איך לפעול כעת מה לעשות?
בתודה רבה רבה עומרי ,בחור מפוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלירן או עומרי
ד''ר אליעד קרין02/03/2008לאלירן או עומרי שלום רב
קראתי בעיון את מכתבך ושוב אני ממליץ לך ללכת ולהבדק אצל רופא המשפחה.
על תנסה להגיע לבד לאבחנה לגבי מה שיש לך כי ככל שתנסה רק תבהל ממגוון המחלות הקיים.
אין תחליף לבדיקה ע"י רופא גם לא תבחין נשיפה וגם לא גסטרוסקופיה יאבחנו את מצבך לבדם.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אונקולוג פרופסור מומחהרעי29/02/2008
אני חולת סרטן מעי הגס מעוניינת לקבל המלצה על פרופסור מומחה בכדי לקבל דעה שניה להמשך טיפול במחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שניה
ד''ר אליעד קרין29/02/2008לרעי שלום רב
איני מתכוון לתת המלצה לפרופ' זה או אחר.
אני ממליץ שתיפני לאונקולוג המרכז את נושא גידולי מערכת העיכול במרכז רפואי גדול אחר מזה שבו את מטופלת כרגע.
את אלה בד"כ ניתן להשיג או דרך פניה טלפונית למרכזים האונקולגים או ע"י כניסה לאתרי האינטרנט של המרכזים הרפואיים.
הכיני את כל החומר הרפואי בצורה מסודרת כרונולוגית כולל תאריכי ניתוחים, תשובות פאטולוגיה, מרקרים, בדיקות דם ותוצאות הדמיה עוקבות.
בהצלחה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהטלי28/02/2008
האם מותר לאכול לפני בדיקת דם סמוי בצואה: עגבניה, מלפפון, פלפל ירוק, חסה, תפוח עץ, אגס, אפרסמון, פירות יבשים?
ומה ניתן לעשות כדי להבטיח יציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמויי בצואה
ד''ר אליעד קרין28/02/2008לטלי שלום רב
כעיקרון בדיקת דם סמויי בצואה היא בדיקה ישנה כאשר רב העולם המודרני זנח את הבדיקה הזו מאחר והיעילות שלה בגילויי מוקדם היא זניחה ובנוסף יש לה אחוז גבוה יחסית של תשובות חיוביות כוזבות.
קולונסקופיה רגילה היא הבדיקה המומלצת היום לגילויי מוקדם של פוליפים וממאירות במעי הגס והיא מומלצת לכל אדם מעל לגיל 50, או במיקרים מסויימים של קבוצות בסיכון גבוה אף מגיל צעיר יותר.
וספציפית לשאלץך אז רשימה של מזון שיש להמנע ממנו לפני הבדיקה כוללת את הבאים:
For several days before the test, you also need to avoid foods and vitamins that can affect the test result. Foods to avoid include red meat (the blood it contains can turn your test positive), radishes, turnips, cabbage, cauliflower, horseradish, uncooked broccoli, and cantaloupe (all of which contain a chemical that can turn the test positive), and citrus fruits and vitamin C supplements (which can turn the test falsely negative).
בכבוד רב,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידו26/02/2008
לד"ר שלום רב
אני בן 24 בחור בריא בדרך כלל ולפני 5 חודש בבדיקת תבחין נשיפה גילתי שיש לי הילובקטר,
טרם קיבלתי טיפול מכיוון שהרופאת גסטרו הפנתה אותי לגסטרופיה אז אני ממתין לבדיקה.
מאתמול בבוקר סובל משילשולים מימיים חריפים,היה גם חום 38.2
והקאה אחת בערב לאחר שלא אכלתי כלום ורק שתיתי.
כאבי בטן תחתונה התכווצויות הרגשה כללית לא טובה וכאב בבית החזה.אני סובל מהחיידק ההילובקטר,משום מה כל המשפחה אם שילשולים והקאות בימים האחרונים.
היום שמתי לב שהצואה שלי היא בצבע צהבהב ירוק.
אתמול השילשולים היו בצבע ירקרק.האם זה מעיד על מחלת מעיים ? או שזה טבעי בגלל השילשולים .
בנוסף רוצה לדעת האם אולוקוס זה מה שנקרא חיידק הילובקטר או ששנייהם דברים שונים.
התחלתי לקחת pramin הבוקר האם מותר למי שסובל מהילובקטר לקחת את זה?
בתודה רבה עומרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר אליעד קרין26/02/2008לעומרי שלום רב
בדיקת תבחין הנשיפה גילתה כי אתה נושא את חיידק ההליקובקטר, חיידק זה נימצא בקשר למחלת כיב עיכולי של התרסריון והקיבה ואף נימצא כי טיפול המכוון לחיסולו של החיידק משפר משמעותית את הצלחת הטיפול במחלת הכיב.
חשוב לבין כי נשאות החיידק תיתכן גם באנשים בריאים לחלוטין ובאוכלוסיות מסויימות מדווח על כ-60% מהאוכלוסיה שהינם נשאים להליקובקטר.
השלשול שאתה מתאר מתאים ביותר למחלה מסוג גסטרואנטריטיס חריפה וזאת ע"פ תיאור ההסתמנות והעובדה שגם בני משפחה נוספים חולים. זאת תיתכן חיידקית או ויראלית.
ממליץ כי תפנה לרופא לשם בדיקה וקבלת טיפול ורצויי אף לבצע תרביות צואה.
אין קשר בין ההליקובקטר לבין המחלה החריפה שכרגע אתה סובל ממנה.
אז שתהיו בריאים
אנא עדכן אותנו לגבי ההתפתחות וההתאוששות
בברכה
ד"ר אליעד קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן וניתוח הגדלת חזהרחלי25/02/2008
שלום,
ברצוני לברר לגבי ניתוח להגדלת חזה וסרטן.
(לפני 30 שנה הייתי חולה במחלה(במעיים) בהיותי בת 3.
אם אני לא טועה ולפי בירור רפואי נראה לי שהסירו בניתוח שחלה
יש לציין שלא עברתי טיפולי הקרנות ולא נמצאת במעקב רפואי. ברוך השם.
ובכן, אני מעוניינת לעבור ניתוח הגדלת חזה ולכן חייבת לברר האם יש קשר בין השניים?
לדעתי אין קשר לאור השנים שעברו.
ובכל זאת ולמען הספק ולהיות בטוחה בהחלטתי ברצוני לדעת האם יש סיכון עבורי לעבור ניתוח זה??
והאם יש סיכון ואיבחון אפשרי עתידי מוקדם של סרטן שד ??
תודה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן וניתוח הגדלת חזה
ד''ר אליעד קרין25/02/2008לרחלי שלום רב,
שאלתך לצערי לא היתה מספיק ברורה אך בכל זאת ממה שהבנתי שאת מעוניינת לדעת לגבי הקשר בן סרטן השד לבין ניתוח להגדלת חזה.
אז עד היום כל המחקרים שוללים קשר אטיולוגי (של גורם) בין ניתוח הגדלת חזה לבין סרטן השד.
לפני הניתוח חשוב לבדק ע"י כירורג בכדי לקבל יסטוריה רפואית ומשפחתית רלבנטית ולבצע בדיקת שד ולעיתים אף יהיה צורך לבצע ממוגרפיה וסונר שד בכדי לודא שאין נגעים חשודים בשד.
גם לאחר הניתוח יש צורך במעקב שיגרתי כמו עבור כל אישה שמטרתו גילויי מוקדם של סרטן השד.
האינדיקציות למעקב וצורת המעקב והיכולת לאבחן אינם נפגעים בעקבות הניתוח.
בברכה
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לאורולוגרוחמה25/02/2008
האם עליו לפנות לאורולג בהמשך להתכתבות אתך בקשר לבקע שיש לו על אי תפקוד מיני שמפריע לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לאורולוג
ד''ר שמואל אביטל25/02/2008ראשית כן - עליוו לפנות לאורולוג העוסק בבעיות מסוג זה.
שנית במידה והניתוח היה בשל גידול באזור הרקטום אזי יתכן קשר ישיר בין אונות לניתוח כזה. בניתוחי רקטום לעיתים ישנה פגיעה בעצבוב המיני בשכיחות גבוהה.
שוב רצוי לפנות לאורולוג המתמחה בבעיות אונות
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקערוחמה23/02/2008
בעלי נותח מעי הגס הוצאה סרטן ,לאחר מכן הסתבחו כל המערכות עם חידק היה מונשם ומורדם
לאחר כחמישה וחצי חודשים הופיע לו בקע , כמו כן התיפקוד הגברי אינו עובד .
האם מומלץ לעשות ניתוח כי רופא הכירוג לא המליץ.
מקוה לתשובה מכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד''ר שמואל אביטל24/02/2008במידה ואיננו סובל מהבקע והיה לו מהלך כזה סוער אחרי ניתוח אני לא משוכנע שיש צורך בניתוח נוסף לתיקון הבקע.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לאחר בדיקת קולונוסקופיהתמר20/02/2008
לפני יומיים עברתי קולונוסקופיה ואילאוסקופיה. בהכנה לבדיקה שתיתי רק ליטר אחד של תמיסת המרוקן משום שיומיים קודם לכן שלשלתי ללא הפסקה. המעי היה נקי והבדיקה עברה בהצלחה, וככל הנראה אין לי דבר במעי הגס.
עד היום (יומיים לאחר הבדיקה ושלושה ימים לאחר שתיית המרוקן) לא הפסקתי לשלשל; כל דבר שאני שותה או אוכלת גורם לי לשלשול בערך 10-15 דקות לאחר מכן.
האם זה נורמלי???
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר שמואל אביטל21/02/2008תגובה קצת מוגזמת אבל אפשרית. כדאי לשתות הרבה ולחכות בסבלנות. במידה ולא חולף ביומיים שלושה הקרובים לגשת לרופא המשפחה.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Giardia Lamblia cystsניר19/02/2008
בן 29. אחרי קבלת תוצאות חלקיות של בדיקת מואה קיבלתי שנדבקתי בטפיל הנ"ל.
האם אחד הסימפטומים שלו הוא גרפסים מסריחים בריח גופרית?
לפי מה שקראתי לא. האם יכול להיות שנדבקתי גם באמבה? האם אמבה מתגלה בבדיקת צואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיארדיה
ד''ר שמואל אביטל21/02/2008ניר שלום,
אנני יודע אם הגרפסים קשורים או לא. בכל מקרה כדאי להתחיל טיפול בפלגיל. זה טוב גם לגיארדיה וגם לאמבות.
בהצלחה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וקוליטיסנחום19/02/2008
אני חולה בUC ואני חייב לעבור עקירות והשתלות שתלים דנטלים
הרופ"ש מחייב אותי לקחת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין למשך 10 ימים
בכל אחד מ-3 ההשתלות שאני אעבור
אני מפחד שהמחלה תחזור לי בעקבות כך.
האם ישנה אנטיביוטיקה יותר חלשה או בטוחה לשימוש עבורי?
מה לעשות? , אני בדילמה קשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה וקוליטיס
ד''ר שמואל אביטל19/02/2008אני לא מכיר קשר ישיר בין אנטיביוטיקה להתלקחות קוליטיס. ישנן אנטיביטיקות שעוזרות במחלות מעי דלקתיות (ציפרוקסים ופלגיל) אבל הן לא אידיאליות למניעה בטיפולי שיניים.
אני לא סבור שיש בעיה בלקיחת האנטיביוטיקה לפני הטיפול.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובתך אם אפשרמרינה19/02/2008
לד"ר שמואל שלום רב ברשותך אם זה אפשרי לקרא על המחקר של פרופ' אורי ניר {פשוט להכניס את שמו בגוגל) כמו כן יש כתבה בעיתון של בר אילן
אשמח על תגובתך לאחר קריאה של הכתבה תודה מראש מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבה - אורי ניר
ד''ר שמואל אביטל19/02/2008קראתי, זה עדיין מוקדם ביותר להעריך את יעילות הטיפול. אני מניח שזה יקח מספר שנים.
תודה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לקרוהןנעה19/02/2008
שלום,
אני כרגע בהריון ויש במשפחתי שני מקרים של קרוהן.
אשמח לדעת האם ישנה בדיקה גנטית אשר מאפשרת לגלות עוד בזמן ההריון האם אני נשאית קרוהן?
האם אפשר לקבל את המחלה רק אם שני ההורים נשאים או שמספיק הורה אחד?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות לקרוהן
ד''ר אליעד קרין19/02/2008לנועה שלום רב
למחלת קרוהן יש אכן בסיס גנטי חזק אך זה כפי הנראה אינו מספיק לשם התפתחות המחלה וגם לגורמים סביבתיים יש חשיבות.
ידועים עד היום מספר שינויים גנטים הנימצאים בקשר הדוק למחלת קרוהן, אך המחקר בנושא עדיין נימצא בשלבים מוקדמים ואין לו אפליקציות קליניות עדיין.
www.cbc.ca/health/story/2007/04/16/crohn-genes.html* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)