מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוליטיס כיביתיעל כהן25/06/2007
שלום, שמי יעל כהן, אני בת 17.
היום עברתי בדיקת קולונוסופיה (רושמים כך נכון?) בכל מקרה הסיכום לפי הרופא ד"ר שלומי כהן-
מעי גס: אודם והתכייבויות מהרקטום ועד לגובה 80 סמ. משם אזור בריא לגמרי
מעי דק: המעי הדק הסופי -הודגם ונצפה תקים.
מסקנות: הדלקת ההמשכית מתאימה לקוליטיס כיבית.
לקחו לי ביופסיה כמו שאתה בטח יודע ואמרו לי שיגיעו תוצאות עוד שבועיים.
יצא לי לעבור ולהתסכל מה זה הדלקת הזאת.. והבנתי שהיא לכל החיים והבנתי שסרטן מאוד שכיח במצב הזה..
והבנתי שגם 80 סמ זה המון!..
והשאלה שלי.. מה גורמת המחלה הזאת בדיוק.. אחרי שאי לוקחת את הכדורים.. מה זה ההפרצויות האילו שרשום.. מה הן כוללות.. מה יכול לקרות לי במהלך הזמן..
מה זה הניתוח הזה שעושים.. באיזה שלב עושים אותו?.. ורשום שאפשר להמשיך לחיות חיים רגילים בהתחלה אבל אח"כ רשום דברים אחרים.. שאני לא רואה איך אני חייה חיים רגילים איתם..
ואם חיים חיים רגילים אחרי ניתוח.. למה לא עושים לכולם?..
כן אני יודעת שיש לי הרבה שאלות.. ואני ממש לא יודעת כלום.. אבל זה בא לי בהפתעה..
ויותר מכל עכשיו.. אני מפחדת מחוסר ידיעה..
תודה רבה לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס כיבית
ד''ר שמואל אביטל27/06/2007יעל שלום,
כפי שציינת זו אכן מחלה לכל החיים שמחייבת טיפול ומעקב. יחד עם זאת המחלה יכולה להתנהג בצורות שונות אצל אנשים שונים. הטיפול הראשוני במחלה הוא טיפול תרופתי של תרופות מסוימות המונעות התלקחות של המחלה ובמצבים של התלקחות בד"כ נותנים טיפול בסטרואידים לדיכוי ההתלקחות. מה שהכי חשוב בשלב הזה זה להיות במעקב קבוע אצל רופא גסטרואנטרולוג שיתאים לך את הטיפול התרופתי ויבצע קולונוסקופיה כל שנה. במידה והמחלה בשליטה ניתן להמשיך חיים תקינים . זה נכון שמחלה כזו לאורך זמן יכולה לגרום להתפתחות של גידולי מעי גס ומכאן החשיבות של המעקב הרציף. מתי מנתחים ? - כאשר המחלה פעילה ואיננה נשלטת ע"י טיפול תרופתי או כאשר יש שינויים טרום ממאירים ברירית המעי הגס שניתן לאבחן בביופסיה בקולונוסקופיה.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
יעל כהן27/06/2007תודה רבה על התשובה.. באמת..
ומכל מה שרשמת מה שהכי הפריע לי זה שאני יצטרך לעברו את הבדיקת הקולונוספיה כל שנה!
זה מחייב?
והאם ישנה אפשרות להחליף את הסופדקס המחריד הזה? אני פשוט לא מזוסלת לשתות אותו. גם בבדיקה הזאת ממש ניסיתי לקחת אותו ובהתחלה זה לא כזה נורא, אבל אחרי שמנסים לשתות הכל זה פשוט נורא, אני הקאתי את שני הבקבוקים שהייתי צריכה לקחת.
ולמה לא מייצרים משהו חלופי, כדור או תמיסה אחרת שכן ניתנת לשתייה?
ובינתיים נתנו לי כדור רפאסאל אני צריכה לקחת אותו פעמיים ביום, האם זאת הייתה הכוונה שלך בטיפול תרופתי? כי ביומיים היחידים שלקחתי את הכדור הוא לא ממש עזר לי.. מצד שני גם לא אכלתי כמה ימים ואולי זה הגורם לבעיה?..
ובקשר לסרטן.. רציתי לשאול מה הסיכויים שלי לחלות בו?.. מה אפשר לעשות כדי למנוע?..
וכאשר ומוציאים לי את המעי הגס.. מה אז?.. איך באמת אפשר לחיות חיים רגילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
יעל כהן27/06/2007מה זה ההתפרצויות האלה שרושומות בכל מקום?..
מה הן כוללות? שאלתי את זה מקודם וגם כן לא ענית לי..
האם אני ירגיש אותן? איך הן מזוהות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
ד''ר שמואל אביטל28/06/2007ההתפרצויות זה כאשר המחלה הופכת לפעילה. הביטוי הקלאסי זה שלשולים מרובים, לעיתים דמיים וכאבי בטן. יכולות להיות גם תופעות מחוץ למעי כגון כאבי פרקים.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול שנמשך הרבה זמןש.24/06/2007
אני סובלת משלשול כבר 3 שבועות, זה בא כל פעם שאני אוכלת. אני מתביישת ללכת לבדיקה אז פשוט הפסקתי לאכול אוכל רגיל ואני אוכלת רק אורז וטוסטים וגם זה לא תמיד עובד. למי אני צריכה ללכת לטיפול ומה בדיקה תכלול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול שנמשך זמן רב
ד''ר שמואל אביטל27/06/2007ראשית לרופא המשפחה. יש מספר בדיקות ראשוניות שכדאי לעשות כולל תרביות צואה. לפי הערכת רופא המשפחה צריך להחליט על המשך בירור
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםש.20/06/2007
לפעמים קשה לי לצאת ובסוף כשזה יוצא, אחרי הרבה זמן ומאמץ, יורד לי קצת דם ואחרי כמה דקות זה עובר. צריך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר שמואל אביטל21/06/2007כדאי קודם כל לבדוק את הסיבה. הסיבות לדימומים הן מגוונות וחובה להיבדק. זה יכול להיות טחורים אך גם סיבות אחרות. הטיפול יותאם לפי הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בבית חולים פרטיירון18/06/2007
אחותי בת 35 ועומדת בפני ניתוח להסרת גידול במעי.
יש לה פוליסת ביטוח פרטי וניתן לבחור את בית החולים ואת המנתח.
מה היתרונות והחסרונות בניתוח הנעשה בבית חולים פרטי, לעומת בית חולים ממשלתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית חולים פרטי
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007ירון שלום
מאחר ואני מנתח גם בבתי חולים ציבוריים וגם פרטיים אני לא סבור שיש הבדל רב כאשר מדובר בחולים צעירים. כאשר מדובר בקשישים אני מעדיף לנתח בבית חולים ציבורי.אין הבדל מבחינת הציוד. היתרון הגדול בבית חולים פרטי הוא שניתן לבחור את המנתח.
אשמח מאוד לעמוד לרשותכים במידה ותרצו.
דר אביטל
כירורגיה לפרוסקופית וכירורגיה של המעי הגס והרקטום
03-6947289* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ירון20/06/2007האם בבתי חולים פרטיים חדרי הניתוח סטריליים יותר וציוד הסטריליזציה מודרני יותר? ובכלל הסיכון להידבק במחלות אחרות גם בזמן האישפוז?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירון
ד''ר שמואל אביטל21/06/2007אין שום הבדל בין חדרי הניתוח מבחינת סטריליות וציוד. בתי החולים הציבוריים פחות צפופים והחולים כעיקרון "פחות חולים" . יתכן שיש לכך יתרון מבחינת זיהומים אם כי אני לא סבור שיש נתונים ברורים בנושא.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל לפרט יותר
ירון22/06/2007מצטער, לא הבנתי את תשובתך. אודה לך אם תוכל להסביר. האם דווקא בתי החולים הציבוריים פחות צפופים? מה כוונתך ב"פחות חולים"? וגם: למי היתרון בכל מה שקשור לטיפול המקצועי שלאחר הניתוח? (איני מתכוון לתנאי הרווחה).
שוב, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד''ר שמואל אביטל23/06/2007ירון שלום,
ראשית התשובה שלי היא כללית מאוד מאחר ולא פרטת בפני את מהות הבעיה הרפואית, גיל החולה וכו. כפי שציינתי קודם אין שום מידע השוואתי כתוב לגבי בית חולים ציבורי בהשוואה לפרטי לגבי הנתונים שהעלית וזה כמובן תלוי בבית החולים עצמו. מבחינת ציודים וצוות אין שום הבדל מאחר ואותו ציוד ואותו צוות מנתח בד"כ בשתי המסגרות. אני באופן אישי מנתח את רוב החולים שפונים אלי באופן פרטי בבית חולים אסותא מאחר ויש בבית החולים מערך של טיפול נמרץ כללי וטיפול נמרץ לב במקרה הצורך.. חולים קשישים עם מחלות רקע רבות בד"כ אעדיף לנתח בבי"ח ציבורי (במקרה שלי איכילוב). לגבי זיהומים - שוב אין נתונים כתובים אבל אני מניח שיש יותר בעיה של זיהומים בבתי החולים הציבוריים בשל העובדה שיש שם חולים רבים יותר ו"חולים" יותר. הכוונה שחולים עם זיהומים מכל סוג יגיעו לבית החולים הציבורי ולא לפרטי..
אם יש לך שאלה לגבי בעיה רפואית ספציפית אשמח לשמוע
בברכנה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול ממאיר
ירון24/06/2007תודה על תשובתך המפורטת.
המידע שיש בידי כרגע הוא כדלקמן:
אחותי בת 34.5. הגידול שהתגלה בקולונסקופיה בעומק 45 ס"מ (SOL of sigmoid) נקבע בביופסיה כממאיר. הסימפטום היחיד הוא דם בצואה מדי פעם, חוץ מזה היא מרגישה מצוין. איני יודע כרגע מאיזה סוג הגידול ובאיזה שלב הוא נמצא. היא עומדת לעשות בדיקות CT וקולונסקופיה וירטואלית בקרוב.
אני מבין את תשובתך לגבי ביצוע הניתוחים בבי"ח פרטי. מה לגבי רמת הטיפול המקצועי לאחר הניתוח, לעומת בי"ח ממשלתי? האם ממשיך הקשר עם המנתח באופן רציף?
תודה על תשומת הלב. ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול ממאיר
ד''ר שמואל אביטל24/06/2007בבית החולים הפרטי המנתח אחראי בצורה ישירה על החולה. המעקב נעשה ע"י הכירורג המנתח ו/או הצוות המנתח. ללא קשר יש כמובן צוות רפואי בבית החולים כל הזמן. לדעתי עניין האחריות האישית עובד לטובת החולה.
אגב, ניתוח כזה יכול להיעשות גם בצורה לפרוסקופית ומאחר וזה גם תחום התמחותי (כריתות לפרוסקופיות של מעי גס) אשמח לעמוד לרשותכם במידה ותרצו.
נקודה נוספת חשובה , גיל 35 הוא גיל צעיר לפתח גידול במעי הגס והיתי ממליץ לכל בני המשפחה להיבדק גם כן.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת הביופסיה המדויקת
ירון24/06/2007ד"ר אביטל שלום,
קבלתי עכשיו את תוצאת הביופסיה המדויקת:
FRAGMENTS OF WELL TO MODERATELY DIFFERENTIATED ADENOCARCINOMA
שוב תזכורת: בת 34.5, בקולונסקופיה sol of sigmoid בעומק 45 ס"מ (די גדול, לפני פיתול במעי ולא ניתן היה להמשיך את הבדיקה מעבר לעומק זה).
האם תוכל להסביר לי את משמעות תוצאת הביופסיה?
(הוסבר לי במעורפל כי על בשלות התאים הסרטניים. מה זה אומר לגבי הסיכוי לגרורות?)
אנא הסבר בפירוט.
שוב תודה על תשומת הלב. ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ביופסיה
ד''ר שמואל אביטל25/06/2007ירון שלום,
התוצאה אומרת שמדובר בתאים ממאירים עם דרגת אגרסיביות פחותה בהשוואה לתאים ממאירים אחרים. זה לא בהכרח קשור להיקף המחלה ועליה כמובן להשלים את הברור ההדמיתי (CT) ולאחר מיכן ניתוח.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודות
ירון25/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםכ.17/06/2007
איך אפשר לדעת אם יש לי טחורים או סתם כאבים שמה? אם יש טחורים, איך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007על מנת לוודא יש צורך בבדיקה כולל ביצוע אנוסקופיה במרפאה (בדיקה עם עינית קטנה של הסנטימטרים הראשונים של פי הטבעת) . טחורים פנימיים אינם כואבים בד"כ לעומתם טחורים חיצוניים עלולים לכאוב. בנוסף כאבים בפי הטבעת יכולים לנבוע גם מסיבות אחרות כגון סדק בפי הטבעת. בקיצור כדאי להיבדק.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נסיוני בקרוהןאולג14/06/2007
שמעתי שיש טיפול נסיוני בקרוהן. אולי ידוע לך על הטיפול הזה ואיך אפשר להיות חלק מהניסוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נסיוני בקרון
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007קשה לי להבין משאלתך לאיזה טיפול אתה מתכוון. כיכלל ישנם טיפולים נסיוניים רבים. אני ממליץ לך להיוועץ עם הגסטאואנטרולוג שלך או לפנות למרפאת הגסטרו בבי"ח איכילוב.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת מעי גסאלי14/06/2007
שלום ד"ר
לפני מספר שנים עברתי כריתת שליש מעי גס. מאז יש לי שקע -מעיין "בור" באיזור הבטן התחתונה מצד ימין.
האם ישנה שיטה לתקן את המצב???
אם כן מה ניתן לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע בדופן בטן
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007על מנת להבין את מהות השקע צריך לבדוק אותך.יתכן שמדובר בבקע או דפורמאציה של דופן הבטן. לעיתים ניתן לתקן באופן כירורגי.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיהאלי12/06/2007
היום עברתי בדיקת קולונוסקופיה ולהלן התוצאות:
במעי שמאל 30 ס"מ מפי הטבעת פוליפ ססיל קטן 2 מ"מ שנכרת עם ביופטר
בצאקום עצמו פוליפ 4 מ"צ שנכרת
מה משמעות תוצאות אלה האם קיים סיכון כלשהוא
הרופא הרגיע אותי והסביר לי שכנראה נפגש רק בעוד 5 שנים לבדיקה חוזרת
אני בן 40
מצפה לתשובה מהירה
בברכ אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007אלי שלום,
הממצאים מראים פוליפים קטנים ביותר שכרגע אין להם שום משמעות. הדבר היחידי הוא המשך מעקב כל מספר שנים מאחר והמעי הגס שלך עלול ליצור פוליפים חדשים שיהיה צורך להסירם. התהליך הזה לוקח שנים ולכן ניתן לבצע את הקולונוסקופיה הבאה בעוד מספר שנים.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלי20/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבה לא יציבהנ.12/06/2007
בעיה קצת מביכה... אחת לכמה חודשים אני נתקפת בשלשולים שנמשכים כמה ימים עד שבוע. זה יכול להעיד על משהו לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה לא יציבה
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007שלשולים בד"כ אינם קשורים לקיבה. אם בין השלשולים פעולת המעיים היא תקינה אזי מדובר במשהוא חוזר שיכול להיות זיהומי. ישנן מחלות נוספות הגורמות לבעיות חוזרות של שלשולים וכאבי בטן כגון מחלות מעי דלקתיות. כדאי בזמן ארוע להיבדק ע"י רופא ולקחת תרביות צואה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדעקת קולונוסקופיהנירית10/06/2007
אבא שלי עבר בדיקת קולונסקופיה בעקבות הופעת דם בצואה.
להלן תוצאות הבדיקה:
נבדקו: מעי גס לכל אורכו עד צקום. הכנה טובה
ממצאי הבדיקה: עומק 18 ס"מ ממצא מכויב רירית שונה, נלקחו הרבה ביופסיות.
מה פירוש הממצאים? האם יש חשד לסרטן מעי הגס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בקולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל20/06/2007ראשית אני מתנצל על האיחור בתשובה (בשל בעיות טכניות). הממצא המתואר יכול להתאים לגידול במעי הגס. עם זאת כמובן יש צורך לחכות לביופסיה הסופית. במידה ואכן מדובר בגידול ממאיר צריך לעבור הערכה כולל CT של הבטן ולתכנן את הניתוח. יש אפשרות לעקרונית לבצע ניתוחים כאלו גם בצורה לפרוסקופית. אשמח לעמוד לרשותכם במידה ותרצו.
דר אביטל
03-6947289* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוזר בפי הטבעתמירי10/06/2007
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלתי, אבל זה הכי קרוב שמצאתי:
כבר תקופה ארוכה (כשבועיים) יש לי מעין שלפוחית בפי הטבעת שמכאיבה לי מאוד בעיקר בזמן של יציאות אבל גם סתם כך, כאשר אני נוגעת בשלפוחית, היא עצמה לא כואבת אבל לידה כואב לי מאוד ולפי דעתי זה בגלל שיש שם גרוי מזעה והשלפוחית גורמת למקום להזיע יותר.
מה אפשר לעשות?
לא נעים לי לפנות לרופא בנושא הזה.
דרך אגב, אם אתה ממליץ על תרופה או משחה כלשהיא, אני בהריון בסוף חודש ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפי הטבעת
ד''ר שמואל אביטל10/06/2007יש מספר אפשרויות למה שאת מתארת. זה יכול להיות טחור חיצוני כואב, אבסס קטן או משהוא זיהומי כלשהוא. רצוי מאוד להיבדק ולתת טיפול לפי האבחנה הנכונה.
אשמח לעמוד לרשותיך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
מירי11/07/2007בקרתי אתמול אצל כירורג באזור מגורי והוא אמר לי שמה שיש לי זה פיסורה. הוא נתן לי משחה וכן אמר שאקח שמן פראפין פעמיים ביום ואם זה לא יעבור תוך ארבעה שבועות יהיה צורך בהתערבות כירורגית.
רציתי לשאול- כיצד מבצעים את הטיפול הזה והאם יש איזושהיא בעיה לעשות אותו בהריון (כגע אני בשבוע 11)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה
ד''ר שמואל אביטל20/07/2007הניתוח עצמו הוא ניתוח קצר אך בהרדמה כללית. נראה לי שכדאי להימנע מניתוח במידת האפשר. ניתן להשתמש בניפאדיפין למשך 4-6 שבועות. בנוסף ניתן לנסות טיפול בבוטוקס שיכול להועיל במקרים רבים לפני שמחליטים על ניתוח.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהארי06/06/2007
צוהריים טובים ,
עשיתי לפני שבועיים בדיקת דם סמוי בצואה – באופן פרטי במכון מור , והתוצאה היתה חיובית והיתה המלצה שעלי לפנות בהקדם עם תוצאות הבדיקה לרופא משפחה ולבצע בדיקת קולונסקופיה וירטואלית .
האם בתוצאת יש חשד לגידולים ? ואם כן איך אפשר לדעת ? איזה בדיקות עלי לעשות ? ... ושאלה נוספת האם בגיל 22 יתכן גידולים במעים ?
הערה קטנה : כל קרובי המשפחה שלי מעל גיל 40 עשו בדיקה זאת דרך קופ"ח ועוד סוגים שונים במרפ' גסטרו . וזה בגלל ששני מדודי (אחים ) ואמם התגלו להם סרטן בכל חלל הבטן מאוחר( במעים , כבד , פי הטפעת ,...) , והם נפטרו אחרי שנתגלה להם בחודשיים-שלושה .
וגם כן רציתי להוסיף , כשביקשתי מהרופא לעשות את בדיקת הדם הסמוי בצואה , הוא אמר שאני קטנה ולא צריך .
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ארי06/06/2007ערב טוב,
רציתי להוסיף שבשנתיים האחרונות אני סובלת מעצירות - לוקחת 3 כדורי לקסעדין כל שלושהאו ארבעה ימים .
וגם כן בשנתיים האחרונות ירדתי מעל 15 ק"ג , ועכשיו אני שוקלת 43 ק"ג ואורכי 156 ס"מ .
לא יודעת אם זה קשור או לא , אבל לא נורה זה לא יזיק !!! ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דלגת ???....
ארי08/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של ch694
ד''ר שמואל אביטל10/06/2007לפי הסיפור את נמצאת בקבוצת סיכון לגידולי מעי גס, דבר המחייב מעקב. הסבירות שבגיל צעיר כזה ישנו גידול הוא קלוש אבל עקב הסיפור המשפחתי והעובדה שנמצא דם סמוי בבדיקה מחייב לדעתי ביצוע קולונוסקופיה.
בהצלחה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןשיר05/06/2007
היי
אני חולת קרוהן מזה 7 שנים.גילו לי את הקרוהן לפני 7 שנים בסייטיי ומאז אני מטופלת,לפני שבוע הייתי אצל מאושפזת עקב החמרה של קרוהן(רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח)בבית החולים אושפזתי בפנימית ושם נעשה לי סייטיי שלפי דברי הרופא הוא תקין וכי אין לי את מחלת הקרוהן.הייתכן דבר כזה?!שבין רגע הקרוהן נעלם?! אני עדיין סובלת מהתקפים קשים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרון
ד''ר שמואל אביטל08/06/2007לא סביר. מחלת קרון איננה נעלמת מעצמה אך יתכן והיא פחות פעילה בשלב זה. יתכן שכאבי הבטן שלך לא נבעו מקרון אלא מסיבה אחרת. CT איננה הבדיקה האידיאלית ל קרון. ויתכן וכדאי לבצע קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי או CT מיוחד של המעי הדק.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון למחלת הקרון ( חולה לשעבר)
מרין זגורי10/01/2010שלום שמי מרין
לפני כשנתיים גילו לי קרון במעי הגס , חוויתי כאבים התקפיים כ-6 פעמים ביום
כולל שירותים לעיתים דחופות .
לפני כחודש הייתי בהרצאה על אומגה 3 שהוצאה כפטנט וטובה לחולי קרון בין היתר
החלטתי לנסות כי אין מה להפסיד - כעבור יום ההתקפים לא הגיעו לשיא וכעבור 5 ימים כבר לא הרגשתי בכאבים כלל
מי שרוצה לדעת עוד פרטים על הנס שקרה לי ולעוד כמה אנשים מוזמן להתקשר ואוכל לפרט..
050-9300788* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן
פרופ' עמי ספרבר14/01/2010שלום שיר,
מחלת קרוהן היא מחלה כרונית, על כן היא לא "נעלמת" אך היא יכולה להיות ברגיעה (רמיסיה). יש מצב שבדיקת ה-CT תראה תקינה בכת רגיעה. יש גם בדיקות נוספות להערכת המצב. לאור התלונות שלך כעת יש כמה אפשרויות:
1) את בהתלקחות של קרוהן שלא אושרה מסיבה לא ברורה בצילום.
2) התלונות כעת אינן קשורות בקרוהן וצריך למצא סיבה אחרת ולטפל בה.
3) באחוזים לא קטנים חולי קרוהן ברמיסיה מפתחים תסמינים של תסמונת המעי הרגיש
4) האבחנה המקורית של קרוהן מוטעית.
מעבר לזה אי-אפשר לעזור דרך פורום ועל סמך המידע שהצגת.
המלצתי היא לחזור לגסטרואנטרולוג שלך, או לרופא גסטרו אחר, לבקש הערכה מחדש של כל המצב, כולל עיון והשוואה בין 2 צילוני ה-CT.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על המעי הגס ..בן05/06/2007
אני עושה עבודה על המעי הגס .. משהו יכול לתת לי אתרים עם מידע עליו ואם אפשר שיהיה שם גם את המחלות שיכולות להיות שם ..
תודה רבי,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על המעי הגס
ד''ר שמואל אביטל08/06/2007אני מזמין אותך להיכנס לאתר הקבוצה שלי surgerygroup.co.il תמצא שם מידע קליני על 3 מחלות כירורגיות של מעי גס (פוליפים, סרטנים וסעיפים) כמובן שיש עוד הרבה מחלות...
בהצלחה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח המהמעי הגס לאחר גילוי סרטןמיקי05/06/2007
ד"ר אביטל שלום רב.
אמי עברה ניתוח לכריתת חלק מהמעי הגס לאחר שבבדיקת קולונוסקופיה התגלו שניי פוליפים, האחד שפיר והאחר סרטני.
הגידול היה במרחק של 25 סמ' מפי הטבעת וגודלו היה 4 מ"מ, סה"כ הכריתה: חמישה ס"מ מכל צד.
את הניתוח ביצעו בנובמבר 2006.
כיום היא סובלת מיציאות לא סדירות המגיעות ברגע אחד (אך היא יכולה "להתאפק"), חוסר תחושה נורמלית של לחץ בבטן לפני כניסה לנוחיות, לעיתים תחושה שבה פי הטבעת אינו סגור לגמרי, כניסות רבות ביום אחד או בכלל לא במשך כמה ימים לנוחיות וריחות לא נעימים. עפ"י דברי הרופא אשר ניתח אותה, הכל נורמלי ואין בדיוק הסבר לתופעות הלוואי של ניתוח מסוג זה.
ברצוני לדעת האם הדבר נכון? האם תופעות אלו נורמליות?
וכמה זמן הן יכולות עוד להימשך?
אמי מסתובבת עם תחושה שמשהוא לא בסדר... למרות פגישות חוזרות ונישנות עם הרופא המנתח.
חשוב לציין שהיא אינה זקוקה להקרנות וטיפולים כלשהם.
לתשובתך אודה.
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי מעי גס
ד''ר שמואל אביטל05/06/2007לעיתים למעי לוקח זמן "להסתגל" למצב החדש בו חסר חלק מימנו. הדבר יכול לקחת מספר חודשים ויותר. אני סבור שכדאי בשלב הזה להתייעץ עם דיאטנית. שינוי בהרכב התזונה יכול לעזור. בד"כ תזונה עזירה בהרבה סיבים + תכשירי סיבים (כגון קונסיל) עם שתייה מרובה יכולים לעזור.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות אך האם התופעות
מיקי05/06/2007שציינתי מוכרות?
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לאחר ניתוח
ד''ר שמואל אביטל08/06/2007כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)