מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על בדיקת גסטרוסקפיהשי05/10/2018
שלום יש לי בדיקת גסטרוסקופיה ביום ראשון בגגל כאבי בטן יותר מעיים וטבור האם זה בודק גם את הבטן תחתונה שקצת מתחת לטבור ובטבור גם כואב לי תודה דוקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא
ד''ר דני רוזין06/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז הלידה- גוש מתחת לצלעותמונה04/10/2018
אני בת 35, ילדתי לפני שנתיים וחצי. מאז הלידה אני מרגישה מתחת לצלעות בצד שמאל גוש בולט יותר מאשר בצד ימין. בתחילה הרגיש לי כמו מעין וו כזה שנתפס ומשתחרר. אחכ הרגיש פשוט כמו גוש. עשיתי אולטאסאונד, סיטי ואמ אר איי במהלך השנתיים ללא ממצאים חריגים. לאחרונה זה מתחיל להציק לי מאוד. מרגישה אי נוחות בכל תנועה ונשימה. לא כאב. האם יתכן שיש משהו שלא נראה בבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר, אם הכוונה למשהו גידולי אבל לפעמים יש שינויים בסחוס שמחבר את הצלעות,
ד''ר דני רוזין04/10/2018ואז יש תחושה של גוש עם רגישות. לרוב חולף לבד, אבל לאט. לעתים זה סתם שינוי מבנה ולכן לא נראה בהדמיה, וחסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקים לא חולפים התפשפלות מעי דק טרנזטוריתעידן03/10/2018
שלום בסיטי בטן יש התפשלות מעי דק טרנזטורעת ללא חסימה mri מעי דק תקין האם הץשפלטת מעי אמרו לי כירוגים שלא תמיד רןאין את זה בmri יכול להיות שהתפשלות נשארה ולא רואין בmri כי הכאבי בטן שלי קבועים ולא חולפים לי ואמרו שצריך לטפל בזה כי זה יכול לגרום לנמק במעי אני לא מזניח היתי באיכילוב שחררו אותי למרות מה שאמרתי להם כאבי בטן שלי איומים ולא סובלים דיחוי 100 פניות לסורוקה מאז תחילץ שנה על כאבי בטן ולא עושים כלום אשפוז בכירוגיה רק קבעו תור לגסטרו מפחד שהתפשלוץ מעי שלי תסתבך ויהיה לי נמק חלילה הכאבים כול יום שעובר נהיהים חזקעם יותר .
התפשלות חולפת היא חסרת משמעות. היא חולפת ולכן לא נראתה ב-mri
ד''ר דני רוזין03/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי גולש מכיל שומן עם פתח 3 ממורד02/10/2018
בבדיקת אולטרה סאונד רקמות נמצא:
הודגם בקע טבורי גולש מכיל שומן עם פתח כ 3מ״מ
הודגם דיאסטזיס רקטי
כאבים מקרינים מזה חודשיים לאגן, בטן, גב
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבירות נמוכה שהבקע הזעיר גורם לכאב. בירור כאבי בטן- אצל רופא גסטרו
ד''ר דני רוזין02/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי גולש מכיל שומן עם פתח כ 3מ״מ
ורד02/10/2018אני בת 41, סובלת מזה מספר חודשים מכאבים שמקרינים לאגן, בטן וגב. הייתי במיון בביח מאיר, ביצעו סי.טי על מנת לשלול אפנדציט.
רופא הגסטרו שלח אותי לבצע מספר בדיקות: אולטרה סאונד של הבטן, יצא תקין
היום בוצעה בדיקת אולטרה סאונד רקמות נמצא:
הודגם בקע טבורי גולש מכיל שומן עם פתח כ 3מ״מ
הודגם דיאסטזיס. מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שכתבתי לא סביר שהבקע הקטן מסביר את כל התופעות.
ד''ר דני רוזין03/10/2018אם יש כאב בטבור עצמו אז לעתים מנתחים גם בקעים קטנים, אבל נראה שאת צריכה בירור נוסף, בדיקת רופא נשים, אולי בדיקות גסטרו נוספות כגון קולונוסקופיה.
תלוי גם בעצמת הכאב- לפעמים אין צורך בשום התערבות.
הדיאסטזיס חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לעבור נתוח הרמת עפעפייםאתי02/10/2018
אני בגיל 64. סהכ בריאה .אבל יש לי plt 1050 הרבה זמן.לא נוטלת תרופות.
ברצוני לעבור נתוח הרמת עפעפיים.
האם רמת plt יכולה לסכן אותי בניתוח כזה?
אשמח לקבל תשובה כמובן ללא אחריות העונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכון הוא בקרישת יתר, בניתוח כזה שנחשב קטן הסיכון נמוך, אבל מומלץ להתייעץ עם המטולוג.
ד''ר דני רוזין02/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשרירי הבטן כאבי בטןשי02/10/2018
הי יש לי חשד לדלקת בשרירי הבטן האם זה יכןל לגרום ללחץ בבטן תחתונה כאבים ושלושלים מהם אני סובל
לא יודע מה זה דלקת בשרירי הבטן. על סמך מה האבחנה?
ד''ר דני רוזין02/10/2018בכל מקרה לא נראה ששילשולים קשורים לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ורפלוקסיעל30/09/2018
שלום, קראתי שבניתוח לתיקון ריפלוקס יש כ 50 אחוזי חזרה של הריפלוקס לאחר 5 שנים. במידה ויש גם בקע סרעפתי בינוני, האם זה בעצם מגביר את סיכויי החזרה של המצב? כי במצב הזה או שהבקע יחזור או שה wrap שעושים כבר לא תהיה הדוקה? והאם ידוע לך מה זה אומר שאוכל לעיתים אחרי הניתוח נתקע בוושט? זה אומר שצריך שישעו היימליך וזה מסוכן? תודה מראש
יש כל מיני הערכות מספריות סותרות, מה שאת מצטטת נשמע מעט גבוה, ובכל מקרה זה ססטיסטי, לא אבסולוטי.
ד''ר דני רוזין01/10/2018מה בדיוק המנגנון של החזרה זה לא דבר קבוע. בכל מקרה גם אם יש הישנות היא לרוב קלה יותר ממה שהיה לפני הניתוח, ונפתרת בתרופות- נדיר שצריך עוד ניתוח.
הפרעות בבליעה עקב תיקון הדוק מדי עלולות לקרות, לרוב זה זמני, או ניתן לפיתרון על ידי הרחבה אנדוסקופית. שוב- רק לעתים נדירות צריך ניתוח לתיקון.
היימליך מיועד למזון שנתקע בקנה, לא בושט. זה לא מסוכן אבל לא נעים, ואם אכן נתקע מזון ניתן להוציאו באנדוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri אננוטגרפיה ללא שתית אבילקקישראל29/09/2018
שלום עשיתי mri אנוטגרפיה עם חומר ניגןד אבל בלי שתית אבילק כי זה עשנ לי כאבי בטן איומים פעם שעברה עשותי עם 5 כוסות מים וחומר ניגוד האם זה מחסיר מידע בבדיקה שאולע לא ראו דברים מסווכנים כמו חסימה מעי אסמכיה של המעי ודברים מסוכנים כאלה..
לא.
ד''ר דני רוזין29/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה כואבת ואדומה בבית השחייהודית ישראל27/09/2018
היי, אני בת 20 ולפני כמה חודשים יצאו לי 2 גולות בבית השחי שממש כאבו לי לאחר שבמיון כירורגי ניקזו לי אותם ולא יצא מהם כלום.
השבוע לפני שלושה ימים יצאה לי שוב גולה באותו צד של הבית שחי היא אדומה וכואבת נורא היא גם גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה בלוטת זיעה או חלב דלקתית- לרוב ניתן לטפל במשחה אנטיביוטית
ד''ר דני רוזין27/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוף קיבה בבית חוליםקוהי27/09/2018
שלום עשו לי שיקוף קיבה ואמר שההמעי הגס בחלקו רחב מדי ובחלקו צר מדי לא היה לו זמן לסביר לי מזה אומר ?עשיתי בגגל כאבים חזקים בבטן
לא בטוח שיש לזה משמעות צריך לראות את התשובה המדוייקת
ד''ר דני רוזין27/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר השפעות הבקעשואלת27/09/2018
שלום,
האם מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה יכול לגרום לעצירות? האם זה יכול לגרום בדרך כלשהי לשרירי רצפת אגן מכווצים (היפרטונים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאיפה האבחנה של בקע טרנסמזנטריאלי? משהו שהיה ונותח?
ד''ר דני רוזין27/09/2018לעתים חסימה חלקית עקב הדבקויות יכולה לגרום לעצירות. אין קשר לרצפת האגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טרנסמזנטריאלי
שואלת05/10/2018בשל כאבי בטן חזקים מאוד ועליה של טעם מר הבטן הגעתי למיון ,שם עשיתי CT בטן וזאת האבחנה. האם בקע זה יכול לגרום לתכיפות במתן שתן והאם למחזור החודשי יש השפעה על בקע זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא קשור למחזור או לשתן. אבל אני עדיין תוהה על האבחנה-
ד''ר דני רוזין05/10/2018אם זה מובהק זה דורש ניתוח, צריך לראות בדיוק מה כתבו- אולי סתם אבחנה מבדלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שד שמאל כמה זמן אחרי טיפול אנטביוטי אמןרה להיות קלהשרית26/09/2018
היי,
אובחן לי דלקת בשד. ללא הנקה.
אתמול שלחו אותי למיון עם חום וכאבים בשד שמאל .והשתחררתי עם טיפול אנטיביוטי עם כדור ששמו צפורל.
לאחר 24 שעות יש הטבה בהרגשה כללית והחום ירד ולא הופיע , מה שכן נראה שהאודם שהיה טיפה התפשט.. אני קצת חרדה .
האם לעלות למיון או לחכות עוד יום ולראות את השפעת האנטיביוטיקה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחכות עוד יום- יומיים
ד''ר דני רוזין26/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי אנטגרופיה אחרי סיטי רגיליניב26/09/2018
שלום עשיתי סיטי בטן רגיל עם חומר ניגוד יצא תקין חוץ ממצא שלא מסביר את כאבי בטן רוצים לקרין אותי שוב בבדיקת סיטי אנטגרופיה מה הבדל בינהים ?שרוצים לעשות לי את הסיטי הזה
הוא קצת יותר ספציפי למעיים כי נותנים חומר ניגוד בשתיה מהירה יחסית ברצף למלא את המעי.
ד''ר דני רוזין26/09/2018אם כבר נעשה סיטי רגיל אפשר במקום סיטי אנטר וגרפיקה לעשות MR אנטרוגרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם לא רוצים mri
יניב26/09/2018אני מאוששפז בכירוגיה בבית חולים והם לא רוציל לעשות mri רק סיטי מה ממליץ? עשיתי עוד 5 סיטי לפני 3 פעמים ראש פעם אחת צוואר חזה גם ובטן ועכשיו עוד סיטי עשיתי רוצים שיעשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום הלכתי לרופא עור על 2 שומות ברגל אני לא יודע כמה זמן הם שםמתן25/09/2018
אני חושב הם דיי חדשות והוא אמר לי שצריך להוריד אותם אצל כירורג . השאלה שלי אני בן 33 האם זה מסוכן הוא כתב בהפניה נבוס התור שלי בעוד חודש ואני בחרדות אם תוכל לשפוך אור . ממש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
מתן25/09/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיבה לחרדה, ההמלצה להסיר נבוסים נובעת מהסיכון לשינוי בעתיד (בנבוסים מסויימים)-
ד''ר דני רוזין25/09/2018לא דבר שקורה תוך חודש.
אם היה חשד גבוה שיש כעת גידול סרטני (מלנומה) רופא העור היה שולח בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא כתב בהקדם. אבל זה לא עזר לי בקביעת תור
מתן25/09/2018והאם יכול ליהיות שבגיל שלי יש נובוסים חדשים שהם שפירים?
ועוד שאלה הכירוג מוציא את שני השומות? השומה השניה נראת מרוחה כזאת כמו שאתה רואה בתמונה?
ויש לי מחר תור לרופא משפחה כדאי לבקש בדיקות דם מיוחדות או משהו אחר שאני יבוא מוכן? אני פשוט לא אוהב לחכות בדברים האלה תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבוסים שפערים חדשים יכולים להופיע בכל גיל.
ד''ר דני רוזין25/09/2018חודש זה בתחום של ״בהקדם״.
מוציאים שניים ביחד.
אין צורך בעוד בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוף קיבה אצל כירורגמתן25/09/2018
שלןם עשו לי צילום בטן שיקוף קיבה והרופא אמר שמתג ימין יש פריקה של המעי הגס פריקה או רייקה משו כזה שמתאים לקורנדוזיסיס מזה המצצאים האלה הוא לא הסביר לי טוב בבקשה תודה
לא מכיר . את המונחים, נראה שלא שמעת טוב. אם קיבלת תשובה כתובה תכתוב מה יש שם
ד''ר דני רוזין25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)